newfoundland puppy. Κινητικά προβλήματα

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Καλημέρα.Θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το newfoundland κουτάβι που έχω. Επειδή τον τελευταίο μήνα ζοόσε στο μπαλκόνι μας που το πάτωμα του είναι φτιαγμένο με πλακάκια ,λογω του ότι καθημερινά πλέναμε τα πλακάκια το αρσενικό κουτάβι που είναι 4 μηνών και κάτι δεν, είχε καλή επαφή και σταθερότητα με το έδαφος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να διαπιστώσω ότι στα μπροστινά πόδια και πιο συγκεκριμένα τις πατούσες του τις πατάει μέχρι τον καρπό και τα πίσω πόδια έχουνμια μικρή κλίση πρός τα μέσα. Για συντονισμό στην κίνηση του δεν το συζητάμε.προβληματιή κίνηση. Τώρα το έχω βάλει σε κήπο με στερεό έδαφος και το βηματίζω και το βάζω να παίζει με΄ένα άλλο σκυλάκι κάθε μέρα . Η τροφή που το ταίζω είναι η origen acana .Το εκτροφείο που το πήρα είναι εκτροφείο επιλεκτικής εκτροφής στη Γαλλία. Δεν νομίζω δηλαδή να τείθεται θέμα δυσπλασίας. Χριεάζεται λοιπόν επιπλέον άσκηση ;Μήπως αλλαγή τροφής; Μήπως επιπλέον ασβέστιο. Μήπως κάποια συπληρώματα; Η εξειδικευμένη γνώμη σας θα με βοηθούσε αφάνταστα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .Αντώνης

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.092
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τι θα πει εκτροφειο επιλεκτικης εκτροφης; Μας παραχωρεις τη σελιδα; Εχεις παει στη Γαλλια να δεις τις εγκαταστασεις, τους γονεις του κουταβιου, ή σου το εφερε καποιος;

Καλυτερα να πας σε κτηνιατρο, μην το αποκλειεις το θεμα της δυσπλασιας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχην, γιατί έχεις ενα σκυλί στο μπαλκόνι? Δεύτερον θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι κανένας σκύλος, πόσο μάλλον ένας γιγαντόσωμος, δεν πρεπει να ζει σε έδαφος που γλυστράει, και μάλιστα τους πρωτους 10 μήνες. Είναι εγκληματικό. Ο/η εκτροφέας σου θα έπρεπε να στο τονίσει χιλιες φορές αυτο το θέμα.
Το extra ασβέστιο..όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημά σου αλλά θα το χειροτερέψει γιατι θα "σταθεροποιήσει" τη λάθος κλιση των ποδιών.
Το σκυλί πρέπει να μείνει σε χώρο με μοκέτα η κάποιο άλλο αντιολησθητικό υλικό.
Επίσης, δεν πρέπει να παίζει με άλλα σκυλιά, δεν πρέπει να τρεχει ...καθόλου. Μόνο ήρεμες βολτες. Πάρε τηλεφωνο τον/την εκτροφέα σου και ρώτα την τι αλλο πρέπει να κάνεις για να διορθωθει το πρόβλημα.
Και προσεξε ιδιαίτερα το βάρος του...
Δίνε του γιαούρτι ανακατεμένο με τη ξηρά τροφή.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα γιγαντόσωμα κουτάβια θελουν ιδιάιτερη προσοχή τους πρώτους 10 μήνες. Επειδή μεγαλώνουν απότομα, τα πόδια τους πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσουν το βάρος τους.
Για αυτο ΠΟΤΕ δεν τα βάζουμε να ζούνε σε έδαφος που γλυστράει. Επίσης, φροντίζουμε να μην παχύνουν. Δεν πρεπει να παίζουν άγαρμπα με άλλα σκυλιά...η να τρέχουν πολύ. Χρειάζονται όμως πολύ περπάτημα με λουρί.
Στο λεώ από πειρα γιατί μεγάλωσα κουτάβι Αγίου Βερνάρδου.

romelaki

Active Member
18 Νοεμβρίου 2009
43
0
Αντώνη θα συμφωνήσω και εγώ με τους προηγούμενους.Ομως θεωρώ απαραίτητο,αν και ειναι πολύ μικρό το σκυλί, να συμβουλευτεις γιατρό εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα.

Που μένεις ?

Δέσποινα

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Δυστυχώς μένω Κατερίνη και δεν υπάρχει κάτι "καλό" σε κτηνιάτρους που μπορούν να μου δώσουν μια καλή συμβουλή .Όλοι πειραματίζονται και τελικά την πληρώνεις εσύ και το σκυλάκι σου . Άλλος λέει δώσε ασβέστιο ,άλλος συμπληρώματα ,άλλος σταμάτα την ξηρά τροφή ,άλλος άσκηση και άλλο καθόλου .Έχω χάσει τη μπάλα .Δεν ξέρω τι να κάνω .Για να μην πώ ότι το πρόβλημα ξεκίνησε απο υποδείξεις και πράξεις κτηνιάτρου.Κάποιος λοιπόν με γνώση και εμπειρία ας βοηθήσει.

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=7332&highlight=laxity
Σε αυτό το λινκ το αριστερό πόδι του σκύλου μοιάζει σχεδόν με τον τρόπο που πατάει ο δικός μου .Ήδη τον έχω τρείς μέρες σε σκληρό έδαφος και η κίνηση και σταθεροποίηση των πίσω ποδιών βελτιώνεται καθημερινά .Όσο για τα μπροστά περιμένω .

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Επικοινώνησες με το εκτροφέιο από όπου το πήρες?
Ο εκτροφέας σου θα σου δώσει όλες τις απαράιτητες συμβουλες.
Προς το παρόν...μην τον αφήνεις ΚΑΘΟΛΟΥ στο μπαλκόνι η σε γλυστερο 'έδαφος.
Μην τον αφήνεις να παίζει άγαρμπα με άλλα σκυλιά...ούτε να τρέχει. Να τον πηγαίνεις βόλτες με λουρί για να περπατάει ήρεμα χωρίς να κουράζεται και να καταπονει τα πόδια του.
Μην του δώσεις ΚΑΝΕΝΑ συμπληρωμα ασβεστίου...μόνο γιαούρτι κάθε μέρα με τη ξηρά τροφή.
Και μην τον παχύνεις ΚΑΘΟΛΟΥ...
Αλλά το πιό σημαντικό..απ΄όλα είναι το πάτωμα που θα ζει ο σκύλος...για αυτό και στο ξανα επισημαίνω...
Μοκέτες...και καθόλου επιφάνειες που γλυστράνε. :)
Ευτυχώς είναι ακόμα μικρός και έχει περιθώρια να διορθωθει....:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοψε αμεσως το ασβεστιο,και τα συμπληρωματα,επισης παρε μια τροφη με λιγοτερη πρωτεινη,τα μεγαλοσωμα μεγαλωνουν ετσι κι αλλιως γρηγορα,ασκηση δεν χρειαζεται πριν τον 6 μηνα,και μεχρι το πρωτο ετος πολυ λιγο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
newfoundland, μπαλκονι, ασβεστιο, πλακακια, στραβα ποδια, εξειδικευμενη απανταση μεσω forum και επιλεκτικη εκτροφη αρα οχι δισπλασια...... Καπου το χανεις νομιζω. Καταρχην ο μονος εξειδικευμενος ειναι ο κτηνιατρος σου. Στη συνεχεια θα πρεπει να παρεις και αλλη γνωμη (γιατρου - εξειδικευμενου στην δισπλασια και στα ορθοπεδικα προβληματα) - εντονη ασκηση και τοση προτεινη σε αυτη την ηλικια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ! Συμπληρωματα μονο με την καθοδηγηση γιατρου, και ουτε καν ασβεστιο. Υπαρχουν νεα πιο ηπια σκευασματα. Προσοχη στο βαρος του σκυλου, και μεχρι να κανεις ολα αυτα που πρεπει, ενημερωσου οσο το δυνατον περισσοτερο - 1ον για τη φυλη που επελεξες και 2ον για τους γονεις και τη γεννα του σκυλου σου. Προσωπικη συμβουλη με καθε επιφυλαξη (ρωτα τον γιατρο πριν κανεις οτιδιποτε) αν εχεις τη δυνατοτητα να τον πας για κανα κολυμπι. (αν και ειναι λιγο μικρος ακομα)

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Δυστυχώς μένω Κατερίνη και δεν υπάρχει κάτι "καλό" σε κτηνιάτρους που μπορούν να μου δώσουν μια καλή συμβουλή .Όλοι πειραματίζονται και τελικά την πληρώνεις εσύ και το σκυλάκι σου . Άλλος λέει δώσε ασβέστιο ,άλλος συμπληρώματα ,άλλος σταμάτα την ξηρά τροφή ,άλλος άσκηση και άλλο καθόλου .Έχω χάσει τη μπάλα .Δεν ξέρω τι να κάνω .Για να μην πώ ότι το πρόβλημα ξεκίνησε απο υποδείξεις και πράξεις κτηνιάτρου.Κάποιος λοιπόν με γνώση και εμπειρία ας βοηθήσει.
Ευτυχώς υπάρχει ολόκληρη Κτηνιατρική Σχολή και δεκάδες πολύ καλοί κτηνίατροι σε λιγότερο από 1 ώρα από το σπίτι σου....

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
.....Το εκτροφείο που το πήρα είναι εκτροφείο επιλεκτικής εκτροφής στη Γαλλία. Δεν νομίζω δηλαδή να τείθεται θέμα δυσπλασίας....
Τα Νέας Γης μαστίζονται από δυσπλασία ισχύων. Πιστεύω ότι ζήτησες και είδες τις εξετάσεις και τη διαβάθμιση της δυσπλασίας των γονέων (καλό θα ήταν και των παππούδων/γιαγιάδων σε αυτή τη φυλή, και ίσως και λίγο πιό βαθιά... εγώ θα ήθελα αποτελέσματα από τουλάχιστον 5 γενεές για Νέας Γης, και την τωρινή πορεία αδελφών/ξαδ'ελφων, με λίγα λόγια όλης της εκτροφικής γραμμής από την οποία προέρχεται το κουτάβι), πριν καταλήξεις σε αυτή την αγορά... Γιατί τα Νέας Γης και βαριά σκυλιά είναι και ωραίο/πλούσιο τρίχωμα έχουν που καλύπτει τα προβλήματα....

.....Η τροφή που το ταίζω είναι η origen acana....
Για το θέμα της τροφής που επέλεξες υπάρχουν ήδη 2 ενεργά νήματα που "τρέχουν" εδώ & εδώ για να ενημερωθείς...

Πάντως, προσωπικά θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΑ (& ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ) δια ροπάλου την Orijen από κουτάβια μου, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ από μία μεγαλόσωμη φυλή, όπου ο κίνδυνος είναι τουλάχιστον 5πλάσιος (αισθάνομαι μετριοπαθής σήμερα)....

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
διατροφη και ασκηση

Πάντως αν θα έπρεπε να αλλάξω κάτι στην τροφή του ,τί νομίζετε ότι είναι αυτό;Και δεν μιλάω μόνο για ξηρα τροφή αλλά και για οτιδήποτε άλλο.Τελικά έκανα λάθος που πίστευα ότι ταϊζα την καλύτερη και πιό πλούσια τροφή σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις απόψεις;
Οσο αφορά την άσκηση του κάθε μέρα τον βγάζω για περπάτημα περίπου 2 εικοσάλεπτα (ένα πρωί και ένα βράδυ) και ήδη όπως προανέφερα στα πίσω του πόδια διαπιστώνω καλύτερη στήριξη καθώς και βελτίωση στο συντονισμό της κίνησης του .Τι λέτε λοιπόν;

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Ήδη το κουτάβι έδώ και 4 ημέρες διαβιώνει σε φυσικό περιβάλλον. Άλλωστε στο μπαλκόνι (που έμεινε για λόγους προστασίας) ήτανε μόνο ένα μήνα .Ήδη απο σήμερα ξεκίνησα να του δίνω γιαούρτι και ωμά αυγά .Αλλά σε τί ποσότητα πρέπει να είναι το γιαούρτι ;2 ωμά αυγά την ημέρα είναι εντάξει;
Παρακάτω παραθέτω το μενού και τις συμβουλές του εκτροφέα.Το μενού έχει μεταφραστεί απο τα Γαλλικά στα Ελληνικά μέσω Google.
Μενού
Δεν συνιστούμε τη βιομηχανία τροφίμων που θεωρούμε υπεύθυνη για πολλά
στοργή για σκύλους και μεγάλη μειωτής του προσδόκιμου ζωής.
Συστατικά
Κοτόπουλο με βάση το κρέας με κόκαλα θρυμματισμένα
Κόκκινο κρέας (χοιρινό βόειο καρδιά ίππων) ή κατεψυγμένου βοείου κρέατος έδαφος
Καστανό ρύζι
Κατσικίσιο γάλα UHT (Lactel)
Αυγά
θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο σκόνη
Frubiose Ui 1000 (Pharmacy)
Superflex3 (http://www.biovea.com
δόθηκε απευθείας στο στόμα 1 φορά την ημέρα ένα ελαφρύ frubiose λάμπα και συμπιεσμένα με το ½
10 κιλά
λιγότερο από 10 kg ½
πάνω από 10 κιλά 1
πάνω από 20 kg 1,5
άνω των 30 kg 2
περισσότερα από 40 3 σταματήσει 3
Γεύματα πρωί μεσημέρι και βράδυ
200g πρώτες κοτόπουλο (έδαφος με οστά)
50 γραμμάρια κόκκινο κρέας (βόειο κρέας αλόγου καρδιά χοίρου)
50g μαγειρεμένο καφέ ρύζι (αυτό είναι βέβαια δυνατόν να μαγειρέψουν το ρύζι μια φορά, αλλά δεν
άνω των 2 ημερών και να παραμείνει σε χαμηλή θερμοκρασία)
Μουστάρδα 1 ποτήρι γάλα αιγοπροβάτων
Ανακατέψτε καλά
Σημείωση: μετά από βρασμό ρύζι, μείωση της θερμότητας και ανακατεύετε asaisonment, αλάτι, σκόρδο σκόνη, θυμάρι,
δεντρολίβανο, ανακατέψτε και καλύπτουν
Προσθέστε ένα γεύμα την ημέρα το πρωί, μεσημέρι και βράδυ 1 κρόκο αυγού
Συστάσεις
Σταματήστε κόκκινο κρέας μετά από 4 μήνες και συνεχίζουν μετά από 9 μήνες. Μπορείτε να το ενισχύσει γεύμα
πρόσφατα θρυμματισμένα πρώτες σαρδέλες
Το φαγητό πρέπει να λαμβάνονται μόνο δεν αποσπά την προσοχή του γεύματος του κουταβιού είναι μια πολύ σοβαρή
Αφαιρέστε τα τρόφιμα μετά από 15 λεπτά
Μείωση του όγκου της επόμενης γεύμα κατά 10% αν το κουτάβι δεν έχει τελειώσει το γεύμα του και αντί
αύξηση του όγκου της επόμενης γεύμα κατά 10% αν το κουτάβι έχει τελειώσει μπολ τροφή του. Μέχρι να βρούμε τη σωστή
όγκος
Το κουτάβι σας χρειάζεται για να αναπτυχθεί αρμονικά, δηλαδή όσον αφορά το ύψος και το πλάτος, σε κάθε
περιπτώσεις σαν gangly αντζούγιες.
Ωστόσο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με την άσκηση, δεν βόλτες μέχρι την ηλικία των 9 μηνών.
Κουτάβι σας πρέπει να παίξει μόνη της και δεν παρακολουθούν ενήλικες σκύλους βαρύτερος από αυτόν. Πρέπει
θεωρούν ότι ένα ανθρώπινο βρέφος είναι 1 χρονών που αρχίζει να περπατήσει και να διατηρήσουν τις άσκηση.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μου κάνει εντύπωση που δεν σου ανέφερε καθόλου το θέμα του εδάφους..
Η εκτροφέας του Αγίου Βερνάρδου όταν μας είχε στείλει τις οδηγίες για το κουτάβι ΄μας είχε στείλει μία ολόκληρη σελίδα με πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για την άσκηση, το περπάτημα και το χώρο διαβίωσης του κουταβιού.
Τέλος πάντων, αφού σου έστειλε οδηγίες για τη διατροφή του πως και δεν τις ακολουθήσατε? Δεν σας κατηγορώ...απλά ρωτάω. Τα συμπληρώματα τα πήρατε?

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Η/Ο εκτροφέας σου περιγράφει μία τυπική BARF διατροφή.

Απλά, η ελληνική πραγματικότητα έχει δείξει ότι αν δεν υπάρχει κάποιο άτομο το οποίο μένει στο σπίτι και έχει την ώρα να την προετοιμάζει, μια τέτοια διατροφή μπορεί να κουράσει τον ιδιοκτήτη μετά από μερικά χρόνια. Όπως και αν το κάνουμε, η BARF διατροφή είναι μία τελείως διαφορετική προσέγγιση στην καθημερινότητα και δεν υπάρχει πάντα "χώρος" για αυτήν στην ρουτίνα του σήμερα...

Μπορείς να συνεχίσεις να ταΐζεις σε Acana, απλά να πας σε Junior που έχει πιό πολύ λίπος (για τις υψηλότερες ενεργειακές ανάγκες του σκυλιού σου σε αυτή τη φάση της ζωής του) και λιγότερη πρωτεΐνη, κάτι που θα δώσει στα κόκκαλά του τον απαιτούμενο χρόνο για να ωριμάσουν και να μπορέσουν να δεχθούν χωρίς πρόβλημα τα φορτία που θα ασκήσουν πάνω τους οι αναπτυσσόμενοι μύες.

Το μόνο συμπλήρωμα που θα μπορούσες να προσφέρεις επικουρικά στο κουτάβι σου (μια και πρόκειται για μεγαλόσωμη φυλή), είναι κάποιο ειδικό για αρθρώσεις και συνδέσμους (όχι συμπλήρωμα ασβεστίου - αυτό θα το βλάψει στη παρούσα φάση). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο δυσεύρετα στην ελληνική αγορά. Πάντως, επειδή είναι ακόμα νωρίς, εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις την ήπια εκγύμναση σε έδαφος για το παρόν, μέχρι να δεις αν (που κατά 90% θα έχει) θα έχει αποτέλεσμα στη γεωμέτρια των άκρων του.

Απότι βλέπεις και η εκτροφέας σου σου απαγορεύει (και καλώς κάνει) την άσκηση του κουταβιού σου, τουλάχιστον μέχρι τους 9 μήνες, καθώς και το υπέρμετρο παιχνίδι με άλλα κουτάβια, ειδικά αν αυτά είναι μεγαλύτερα σε όγκο& ηλικία από το δικό σου...

Οι 2 κρόκοι την ημέρα είναι υπερβολικοί. Εγώ θα έδινα 1 κρόκο την εβδομάδα σε αυτή τη φάση, και 2 όταν θα ξεπερνούσε τα 35 κιλά.

Το γιαούρτι είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Τώρα που το κουτάβι σου κατέβηκε στον κήπο (μάλλον - γιατί δεν το αναφέρεις πουθενά), να έχεις υπόψην σου και το θέμα απομόνωσης/αποξένωσης...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.