OΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όσον αφορά τα ανεκδοτικά πειστήρια…

Για να χαλαρώσουμε λίγο την κουβέντα, βρήκα ένα κειμενάκι, το οποίο είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και απολαυστικό. Δυστυχώς δεν είναι δικό μου!
Επειδή, εγώ προσωπικά γέλασα πολύ, πήρα την πρωτοβουλία να σας το ποστάρω, προς τέρψή των εγκεφαλικών κυττάρων σας.

(Ζήτώ προκαταβολικά συγνώμη από τον Admin, διότι μπορεί να ξεφεύγει από το θέμα που συζητάμε, δίνει όμως ένα χαρούμενο τόνο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.)

Γενική Θεωρία της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας
Παρακάτω ακολουθεί η μικρή μου συνεισφορά στην προσπάθεια κατανόησης του μεγάλου ερωτήματος που απασχολεί εδώ και χρόνια όλους εμάς τους σκεπτικιστές: Τι είναι αυτό που κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν σε παράξενα, ανόητα και ενίοτε επικίνδυνα πράγματα; Η έρευνα μου έφερε στο φως ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο διέφευγε μέχρι σήμερα της Επιστήμης. Το φαινόμενο αυτό αποφάσισα να το ονομάσω, Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας...

Η Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας είναι ένα φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται στον σύγχρονο τεχνολογικά ανεπτυγμένο κόσμο. Δεν μπορεί να παρατηρηθεί απευθείας, παρά μόνο έμμεσα: Θα πρέπει κανείς να παρατηρήσει πολύ προσεκτικά την συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω του για να μπορέσει να αντιληφθεί την παρουσία κάποιας Φούσκας. Υπάρχουν παντού γύρω μας άνθρωποι οι οποίοι δημιουργούν και στην συνέχεια ζουν σε τέτοιες ειδικές, αόρατες Φούσκες, εντός των οποίων η παρατηρητικότητα και η αντίληψη της πραγματικότητας παραμορφώνεται ή αναστέλλεται εντελώς.

Το Φαινόμενο της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια τυπική σαπουνόφουσκα, με την διαφορά πως δεν είναι απλώς διάφανη αλλά εντελώς αόρατη, ενώ επιπλέον περιβάλει εντελώς το άτομο ή τα άτομα που επηρεάζει.
Η Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας λειτουργεί όπως ακριβώς ένας παρασιτικός οργανισμός που επιβιώνει χάρη στον ξενιστή του, και έχει μία και μοναδική ιδιότητα: Όλες οι αντικειμενικές πληροφορίες του εξωτερικού κόσμου μεταβάλλονται όταν διαπερνούν τα τοιχώματα της Φούσκας. Το μέγεθος και το εύρος της μεταβολής αυτής βασίζεται σε ένα εσωτερικό σύνολο κανόνων, το οποίο ορίζεται από τους κατοίκους της Φούσκας.
Η σχέση δηλαδή ανάμεσα στην Φούσκα και στους κατοίκους της είναι αμφίδρομη: οι κάτοικοι είναι αυτοί που τροφοδοτούν την ύπαρξη της Φούσκας, και εν συνεχεία εξαρτούν την συμπεριφορά τους από αυτήν.

Μερικά τυπικά απλά παραδείγματα κανόνων-μεταβολής της διττής σχέσης Φούσκας – κατοίκων είναι τα εξής: «Δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο – άρα δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο», «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια – άρα δεν είναι αλήθεια», «δεν πιστεύω πως είναι έτσι – άρα δεν είναι έτσι». Το σύνολο των κανόνων δεν είναι σταθερό: μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με την συνισταμένη των ιδιοσυγκρασιών των κατοίκων της Φούσκας, και ανάλογα με την πραγματικότητα που περιβάλλει την Φούσκα. Υπάρχουν όμως ορισμένοι βασικοί κανόνες οι οποίοι διέπουν όλες ανεξαιρέτως τις Φούσκες Αντι-Πραγματικότητας. Οι κανόνες αυτοί παρουσιάζονται στο τέλος.

Το πρόβλημα με τις Φούσκες Αντι-Πραγματικότητας είναι ότι είναι αόρατες: οι κάτοικοι τους όμως φαίνονται κανονικά, και μάλιστα δεν ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας αντικειμενικός εξωτερικός παρατηρητής μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία μιας Φούσκας Αντι –Πραγματικότητας είναι έμμεσος, ελέγχοντας την παραμόρφωση της ροής των γεγονότων και των πληροφοριών πριν και μετά την επαφή τους με την Φούσκα που περιβάλλει τα υπό εξέταση άτομα. Όσο περισσότερο αλλοιώνουν ή αρνούνται τα αντικειμενικά γεγονότα οι κάτοικοι της Φούσκας, τόσο περισσότερο απομακρύνεται η Φούσκα από τον πραγματικό κόσμο, και τόσο ευκολότερο είναι για τον αντικειμενικό εξωτερικό παρατηρητή να αντιληφθεί την ύπαρξη της Φούσκας.
Ουσιαστικά λοιπόν η Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας είναι ένα είδος μηχανής αντι-βαρύτητας με εφαρμογή στην κοσμική πραγματικότητα, η οποία διαθέτει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί πως, όσο περισσότερο απομακρύνεται η Φούσκα από την πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο πιθανός κίνδυνος για τους κατοίκους της. Δυστυχώς, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και τους ανύποπτους ανθρώπους που τυγχάνει να βρίσκονται κοντά σε μια Φούσκα, καθώς αυτή έχει την τάση να λειτουργεί ως μαγνήτης και να τραβά νέους κατοίκους εντός της, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει πιο ισχυρή.

ΝΟΜΟΙ της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας

Μηδενικός Νόμος:
Στην Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας, καθένας είναι ελεύθερος να ορίσει τι είναι πραγματικό με βάση τις προσωπικές του πεποιθήσεις, τα συναισθήματα του και τις ανάγκες του.

Πρώτος Νόμος:
Το μέγεθος της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας είναι ευθέως ανάλογο του αριθμού των κατοίκων της και της δύναμης των πεποιθήσεων τους.

Δεύτερος Νόμος:
Η άνωση της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας αυξάνεται παράλληλα με το μέγεθος της: όσο μεγαλώνει το μέγεθος της, τόσο απομακρύνεται από την πραγματικότητα.

Τρίτος Νόμος:
Τα ανεκδοτικά πειστήρια (προσωπικές μαρτυρίες), οι ευσεβείς πόθοι και η επιλεκτική κρίση αυξάνουν το μέγεθος της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας και ενισχύουν την αντοχή των τοιχωμάτων της.

Τέταρτος Νόμος:
Μικρές σε μέγεθος και αντοχή Φούσκες Αντι-Πραγματικότητας έχουν την τάση να συναθροίζονται και να συνενώνονται με τον καιρό, δημιουργώντας μεγαλύτερες και πιο ισχυρές Φούσκες Αντι-Πραγματικότητας.

Πέμπτος Νόμος:
Αιχμηρά αντικείμενα (όπως η αλήθεια, τα αποδεικτικά στοιχεία, η ίδια η πραγματικότητα κλπ.) μπορούν να αποσταθεροποιήσουν (ή και να σπάσουν) μια Φούσκα Αντι-Πραγματικότητας. Συνεπώς οι κάτοικοι μιας Φούσκας αποφεύγουν με κάθε τρόπο τα αιχμηρά αντικείμενα.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
απο ο,τι βλεπω το εχετε κατακρεουργησει το θεμα, εγινε και αυτο κωμωδια. κανενα προβλημα... εγω σιγουρα δεν εχω οφελος..
απεχω! και δεν εχω καλες σχεσεις ουτε με ΕΝΑΝ κτηνιατρο, συμβατικο ή ομοιοπαθητικο. τωρα το κατα ποσο ειναι αντικειμενικο το θαψιμο της ομοιοπαθητικης απο εναν συμβατικο(ενεργο ή μη..........), αυτο ειναι ενα αλλο θεμα......... και δε θα ερθει ο αντιλογος απο μενα!!!!!!!!!!!!!! δεν ειμαι ομοιοπαθητικος! δεν εχω σχεση με την ιατρικη ευτυχως! οποτε οκ SwkDog νομιζω μια χαρα πηγαν τα πραγματα ειδικα εκει που αρχισαν οι αμπελοφιλοσοφιες περι αυταπατων κλπ...

τουλαχιστον εμαθα οτι δεν πρεπει να ξαναπροειδοποιησω το σκυλο μου οτι θα δωσω ομοιοπαθητικο σκευασμα για να μην προιδεαστει και ΝΟΜΙΣΕΙ οτι θεραπευεται! χαχαχχαχαχαχ :shock: :D :) :shock: πολυ καλο παντως...... "οι ασθενεις που παιρνουν ομοιοπαθητικα νομιζουν οτι θεραπευονται! αυταπατωνται!!! ακομα και τα παιδια τους και τα ζωα τους πεφτουν στην παγιδα!!!" :eek: :eek: :eek:

και δεν αφηνω το σκυλο μου στα χερια απο τιποτα αγαπητε... αυτο ελειπε! βεβαια, θα συνεφερε πολλους ως τωρα αν αφηνα τα πραγματα να κυλανε, αλλα...... δεν το κανω.

το κειμενο που παρεθεσα, δεν ηταν δικο μου, ηταν μεταφρασεις απο κομματια που βρισκονται στη διαθεση οποιουδηποτε,αμα ηθελα θα ειχα προσθεσει σχολιο. στα φορουμς ξερεις(ή δεν ξερεις?) υποτιθεται βαζει κανεις πληροφοριες ελευθερα....
και κυριως στοχος ηταν να μαθει ο κοσμος οτι η λυση δεν ειναι το πρωτο χημικο σκευασμα που θα δωσει ο κτηνιατρουλης απο το ραφι.... και μαλιστα ακομα και οι φανατικοι οπαδοι της ομοιοπαθητικης, δεν ξερουν οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και σε ζωα. και ειναι κριμα να μην το ξερουν!

SwkDog wrote:
Έγω πιστεύω πως οι περισσότερες αν όχι όλες "εναλλακτικές" μέθοδοι έχουν να δώσουν πολλά και να συμπληρώνουν και να πλαισιώνουν την συμβατική ιατρική που,κακά τα ψέματα,έχει αποδείξη την αξία της.

Θα σταματήσουμε σε αυτό το σημείο και θα επανέλθουμε αργότερα και αν και το σημείο που σταματήσαμε "αδικεί" πολύ την ομοιοπαθητική να επαναλάβω πως καλά στοιχεία υπάρχουν παντού...
 


eleana

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2007
26
0
Είναι δυνατόν boxer να πιστεύεις τέτοιες απατεωνιές :?: :shock:

Να αγιάσει το στόμα σου swkdog :!: :!:

Γιατί έχουμε πήξει στους κομπογιαννίτες με τις φραπελιές,τα ματζούνια και το καθαρό νεράκι.

Αλλά πάντα θα υπάρχουν κορόιδα που θα τους κάνουν πλούσιους :twisted:

Κράξιμο που θέλετε :twisted: :twisted:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
boxer said:
απο ο,τι βλεπω το εχετε κατακρεουργησει το θεμα, εγινε και αυτο κωμωδια.
Αγαπητοί φίλοι,
μια συζήτηση «αντιφρονούντων», είναι εξαιρετικά διασκεδαστική.
Θα την μπορούσα να την παραλληλίσω κάλλιστα με έναν άκρως ανταγωνιστικό αγώνα paint ball. Ο καθένας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί να ελιχθεί συμμαχώντας με έναν ή περισσότερους παίχτες, και να καλύψει τα νώτα του...
Ο τελικός στόχος του παιχνιδιού είναι να καταφέρει κάποιος να βγάλει όλους τους παίχτες από το παιχνίδι και να παραμείνει νικητής, (στην συγκεκριμένη περίπτωση, να επιβάλει την γνώμη του.) :)

Boxer,
μάλλον παρεξήγησες την πρόθεσή μου…
Mια απλή ανάγνωση στα γραφώμενα του Admin και στις παρατηρήσεις του περί «ανεκδοτικών πειστηρίων» θα σου έκανε σαφές πως η «μπάλα της ομοιοπαθητικής» πήρε και ‘μένα...! :D

Η διαφορά μας έγκειται καθαρά στο θέμα στρατηγικής. :wink:
Εγώ συνηθίζω να παίρνω την ζωή ανάλαφρα και να διανθίζω ότι με εκνευρίζει με περικοκλάδες γενναίων δόσεων βέβηλου χιούμορ. Για τους παραπάνω λόγους συνηθίζω,να αυτοσαρκάζομαι μέχρι σημείου αυτομαστιγώματος…
Σε παραπέμπω στην αναρχική καυστική σάτιρα των Μοντι Πάιθονς “The meaning of life”, για να διαπιστώσεις, ιδίοις όμμασι, την ματαιότητα των πραγμάτων και τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αντιμετωπίζεις ότι σε εκνευρίζει, σε στεναχωρεί και σε «χαλάει» πιο χαλαρά.

Το διασκεδαστικό (σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία) κείμενο που αφορά την Γενική Θεωρία της Φούσκας Αντι-Πραγματικότητας, δεν είχε σκοπό να υποβιβάσει την συζήτηση σε κωμωδία. Σε καμιά περίπτωση δε, την φιλοσοφική διάθεση κανενός σε παραφιλολογία...
Θεωρητικά παίζει το ρόλο του τραγουδιού του Γερμανού τενόρου και της σοπράνο γυναίκας του, που στάθηκε αφορμή τα Χριστούγεννα του 1914 να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στα γαλλο-ελβετικά σύνορα μεταξύ 'Άγγλων, Γάλλων και Γερμανών στρατιωτών και να μπουν σε εκεχειρία γιορτάζοντας όλοι μαζί τις γιορτές.
Μετά το πέρας των γιορτών, βέβαια, η σφαγή συνεχίστηκε… :wink:

Φιλικά
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
boxer said:
τουλαχιστον εμαθα οτι δεν πρεπει να ξαναπροειδοποιησω το σκυλο μου οτι θα δωσω ομοιοπαθητικο σκευασμα για να μην προιδεαστει και ΝΟΜΙΣΕΙ οτι θεραπευεται! χαχαχχαχαχαχ :shock: :D :) :shock: πολυ καλο παντως...... "οι ασθενεις που παιρνουν ομοιοπαθητικα νομιζουν οτι θεραπευονται! αυταπατωνται!!! ακομα και τα παιδια τους και τα ζωα τους πεφτουν στην παγιδα!!!" :eek: :eek: :eek:
Το θέμα είναι ότι αν δεν γίνει κατάλληλη ελεγχόμενη μελέτη δε μπορεί να αποδειχτεί ότι το σκεύασμα είναι το αίτιο που θεραπεύτηκε ο σκύλος και όχι κάποιος άλλος περιβαλλοντικός παράγοντας. Ακόμα και οι στατιστικές, που δεν είναι ανεκδοτικά πειστήρια, αποκαλύπτουν συσχετισμούς και όχι αίτια. Ένα διαφωτιστικό κείμενο: http://www.answers.com/topic/correlation-does-not-imply-causation

Οπότε κατά τη γνώμη μου όταν παίρνουμε κάποιο σκεύασμα που δεν έχει τεκμηριωθεί η δράση του και γινόμαστε καλύτερα, ή όταν το δίνουμε στο σκύλο μας και βλέπουμε ότι γίνεται καλύτερα, καλό θα ήταν να κρατάμε και μια πισινή για το αν όντως ήταν το σκεύασμα που βοήθησε.

Μπορεί στο μέλλον να αποδειχτεί ότι όντως είναι ευργετικό, μπορεί και το αντίθετο.

Αντίστοιχα πρέπει να κρατάμε δύο και τρεις πισινές για την ασφάλεια των φαρμάκων που μας δίνει ο γιατρός ή ο κτηνίατρος. Είναι σχετική έννοια η ασφάλεια κατ' αρχάς, γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Θεωρείται ασφαλές το φάρμακο που βλάπτει έναν στο εκατομμύριο αλλά τι γίνεται αν αυτός ο ένας είσαι εσύ?

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι γιατροί δεν είναι θεοί. Είναι άνθρωποι με πάθη και ελλατώματα. Και ότι η ιατρική δεν είναι αλάθητο δόγμα, αλλά επιστήμη και εμπόριο.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σοβαρεύομαι και επανέρχομαι… :wink:

Χωρίς αμφιβολία η ιατρική επιστήμη πέρασε δια πυρός από την εποχή του Ιπποκράτης και του Γαληνού και δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα που συνεχώς ανοίγονται νέοι δρόμοι για έρευνα. Δυστυχώς στις μέρες μας, η ιατρική επιστήμη είναι δέσμια των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια για την έρευνα, μετατρέποντας τους λαούς του τρίτου κόσμου σε πειραματόζωα... :?

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την μαύρες σελίδες στην ιστορία της ιατρικής, η οποίες γράφτηκαν κατά την εποχή του Μεσαίωνα, κατά την διάρκεια του οποίου, οι μόνες θεραπείες για πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία (κάκωση, για να μην παρεξηγηθώ), ήταν ο τρυπανισμός του εγκεφάλου, με σκοπό την απομάκρυνση των κακών πνευμάτων, και η αφαίμαξη των ασθενών με αποτέλεσμα ο πάσχων να μένει αβοήθητος και να υποβάλλεται σε φρικτότατα βασανιστήρια, μέχρι να βγει η ψυχή του.
Πριν εμφανιστούν οι σημαντικοί Άραβες ιατροί και ο Παστέρ, που με το μνημειώδες έργο του θεμελίωσε την μικροβιακή θεωρία, ο κόσμος ήταν δέσμιος των θρησκοληψιών και του τσαρλατανισμόυ. (θυμίζω τον Μεσμερ, ο οποίος υποστήριζε τη θεωρία του ζωικού μαγνητισμού)

Όσον αφορά στην ομοιοπαθητική…
Η ομοιοπαθητική στις μέρες μας απευθύνεται κυρίως σε ασθενείς η οποίοι αφού δοκίμασαν πρώτα όλες τις άλλες μεθόδους, κατέληξαν σε αυτή, διότι αντιμετωπίστηκαν ως μια τελείως ξεχωριστή περίπτωση (στην ομοιοπαθητική δεν υπάρχουν αρρώστιες αλλά άρρωστοι, οπότε ο ασθενής έφτασε σε σημείο να μιλά ακόμα για τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα του ή για το τι του αρέσει πολύ να τρώει ή ποιος καιρός τον ενοχλεί ή σε ποια στάση σώματος κοιμάται).
Πολλοί δε από αυτούς, θεραπεύτηκαν με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν φανατικά τις εναλλακτικές θεραπείες και πρακτικές, ιδρύοντας μάλιστα και συλλόγους, όπως ο σύλλογος φίλων ομοιοπαθητικής ιατρικής. (έγινε και αυτό!)

Στην ομοιοπαθητική κτηνιατρική τώρα…

Διαβάζω:

Μία μέθοδος που επιτρέπει τη μέτρηση με αντικειμενικό τρόπο τον βαθμού λειτουργικότητας κάθε ενός από τα όργανα του σώματος καθώς και κάθε μιας από τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού των ζώων.
Σύμφωνα με αυτήν, η ασθένεια είναι απλά η έκφραση κάποιας διαταραχής που υπάρχει στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου ή του ζώου.


Ρωτώ, λοιπόν, πως γίνεται η διάγνωση της ασθένειας?

Η λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη προσοχή που δίνεται στη λεπτομέρεια.
Για να δώσουμε το όμοιο προς την ιδιοσυγκρασία του ζώου φάρμακο, πρέπει να πάρουμε ένα σωστό και πλήρες ιστορικό. Aυτό, καθίσταται δυνατό, με τις κατάλληλες ερωτήσεις στον ιδιοκτήτη του ζώου, σχετικά με τη συμπεριφορά του ζώου προς τους ανθρώπους και προς τα άλλα ζώα, αν δηλαδή είναι επιθετικό ή δειλό, μελαγχολικό ή χαρούμενο και πολλές άλλες ερωτήσεις που αφορούν την εν γένει συμπεριφορά του.
Eρωτήσεις επίσης θα γίνουν, όσον αφορά τα σωματικά χαρακτηριστικά του ζώου, όπως, αν είναι λαίμαργο, τις προτιμήσεις του στο φαγητό ή τις απέχθειες του, αν αισθάνεται καλύτερα στο κρύο ή την ζέστη και πολλές άλλες ερωτήσεις, που χαρακτηρίζουν τις σωματικές του εκδηλώσεις.


Εξακολουθώ να ρωτώ…Και μετά?

Tέλος, η εκλογή της δυναμοποίησης του φαρμάκου εξαρτάται από την ηλικία του ζώου, την χρονιότητα ή την οξύτητα της νόσου, αλλά και από την εντόπισή της στα διάφορα όργανα του σώματος.

Εγώ λοιπόν, επειδή καταλήγω πάλι στα ανεκδοτικά πειστήρια και δεν βγάζω άκρη, εμμένω στα σοφά λόγια της γιαγιάς μου «Περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα!» :lol:

ΥΓ. Όποιος έχει απευθυνθεί σε ομοιοπαθητικό κτηνίατρο, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μοιραζόταν την εμπειρία του μαζί μας.
 






spyrodragon

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2007
56
0
Μετά από αυτά που διάβασες τι κατάλαβες και όσα κατάλαβες που σε οδηγούν?

Να το δώσεις ή όχι?

Τι είναι αυτό που θα δώσεις ή όχι στο σκύλο σου?

:)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU