O Κάστωρ

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Παρ ότι σας παρακολουθούσα σχεδον καθημερινά για πάνω από 8 μήνες πριν κάνω εγγραφή, αλλά και αργότερα μετα την εγγραφή όλο έλεγα να παρουσιαστούμε και όλο κάτι συνεβαινε και το ανέβαλλα. (ο κυριότερος λόγος ήταν πώς δεν έβρισκα λόγια να εκφράσω την αυτοκριτική μου)
Εστω και καθυστερημένα, νομίζω οτι ήρθε η ώρα να σας παρουσιαστούμε.

Εμένα με λένε Γιάννη.
Η προηγούμενη εμπειρία μου με τα σκυλιά ήταν ανύπαρκτη.
Είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι οι εκτροφείς προμηθεύουν μόνο τα πετ σοπ και επομένως εαν κάποιος θέλει σκύλο εκτροφής θα απευθυνθεί σε πετ σοπ.
Επίσης πίστευα ότι το σκυλί χρειάζεται να μένει σε κήπο για να περνάει καλά, αλλιώς υποφέρει.
Μέχρι που μία Κυριακή εκδράμοντας στην ορεινή Αρκαδία η σύζυγος διατύπωσε την θέληση να μαζέψει χόρτα σε ένα πλάτωμα καπου στην πλαγια ενός βουνού μακρυα από κατοικημένο μέρος.
Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο εμφανίστηκε και μας πλησίασε ένα θηλυκό σκυλί το οποίο ήταν εμφανες ότι προερχόταν από γέννα και ήταν υπερβολικά αδύνατο και πεινασμένο.
Το ταίσαμε με ότι είχαμε μαζί μας και φύγαμε.
Η σύζυγος την επόμενη Κυριακή μου ζήτησε να επαναλάβουμε την εκδρομή (ενώ είχε φροντισει για φαγητό, ώστε να το ταίσει)
Οταν φτασαμε εκεί το σκυλί δεν εμφανίστηκε, ενώ παρουσιάστηκαν δειλά δειλά δύο χαριτωμένα κουταβάκια τα οποία και ταίσαμε.
Επιστρέφοντας στο σημείο μετα από 3 ώρες περίπου, πάλι δεν υπήρχε η μητερα και παρά τα παρακάλια της συζύγου να τα πάρουμε, εγώ αρνήθηκα σθεναρώς.
Σε όλη την διαδρομή της επιστροφής στην Αθήνα, είχα τύψεις σκεπτόμενος ότι το πιθανότερο ήταν να τα φάνε οι αλεπούδες σε αυτό το άγριο μέρος.
Το βράδυ συζήτησα το συμβαν και με τους γυιούς μου, οι οποίοι με κατεκριναν για την απόφασή μου αλλά και πάλι την υποστήριξα (όχι τοσο σθεναρά λόγω τύψεων), αναφέροντας ότι δεν θέλω σκυλί στο σπίτι διότι δεν έχουμε κήπο.
Τη επόμενη μερα προς το μεσημερι και ενώ βρισκόμουν στο γραφείο μου τηλεφωνεί η σύζυγος και θετοντάς με προ τετελεσμένων γεγονότων μου ανακοινώνει ότι είναι ήδη μαζί με τους δύο γυιούς στην εθνική Κορίνθου Τριπόλεως και πηγαίνουν να συλλεξουν τα κουτάβια.
Παρ ότι έβρισα και φώναξα όπως προβλεπόταν, στην πραγματικότητα ανακουφίστηκα γιατί με τρέλαιναν οι τύψεις.
Το αποτέλεσμα της συνωμοσίας ήταν να βρουν και να φέρουν τρία κουτάβια (1,5 μηνών περίπου τα έκρινε ο γιατρός) δύο θηλυκά και ένα αρσενικό.
Τα έβαλα σε κάποιο σπιτακι στην βεράντα και τα ονοματοδοτήσαμε Ιριδα, Καρμεν και Κάστορα .
Το τι γινόταν στην βεράντα από παιχνίδια δεν περιγράφεται...
Εν τω μεταξύ αρχισα να ασχολούμαι, να μελετώ μανιωδώς και να επεξεργάζομαι οτιδήποτε πληροφορίες έβρισκα.
Οταν εφτασαν την ηλικία των 3 μηνών δωσαμε για υιοθεσία το ένα θηλυκό.
Στην δε βεράντα γινόταν χαμός από παιχνίδια και ψευτοζημιές που και που.
4,5 μηνών υιοθετήθηκε και το δεύτερο θηλυκό.
Από τότε ο Κάστωρ μπήκε στο σπίτι και μένει πλέον μαζί μας.
Για περίπου έναν μήνα όταν λείπαμε στην δουλειά, όπως και το βράδυ επίσης, τον έβαζα σε crate, ενώ έπειτα δεν χρειαστηκε ξανά διότι δεν έχει πειράξει ποτε τίποτα.

Αυτή είναι η ιστορία μας... είμαστε πολύ τυχεροι που τον βρήκαμε!
Εχοντας πλεον συνείδηση τι θα είχαμε χάσει, τους ευγνωμονώ που δεν με άκουσαν...
Ο Καστωρ άλλαξε και ομόρφυνε την ζωή μας όσο δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Εδώ είναι ο Καστωρ δεξιά και η Ιρις αριστερα όπως βρεθηκαν .

Ο Κάστωρ σημερα είναι 15,5 μηνών πλέον, έχει ύψος 62 εκατοστά και βάρος 36,5 κιλά.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Επίτελους συστήθηκες ;)
Φοβερός ο Κάστωρας, απολαυστική ιστορία, και φοβερή η γυναίκα σου ! :D
Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και μπράβο σας που σταθήκατε σε τρία κουτάβια που αλλιώς θα πέθαιναν με πολύ άσχημο τρόπο!

ant

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2011
143
24
Γιάννη, με συγκίνησες. Να΄σαι καλά. Πιστεύω ότι το καλό που έκανες θα σου επιστραφεί με κάποιο τρόπο. Μπράβο και στη σύζυγο και στα παιδιά. ...χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σέβονται το είδος τους ...
ΥΓ. Καλωσήρθες και επίσημα

• Like
Reactions: Mayra

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ξέχασα να αναφέρω... είμαι 53 ετών και έχω δυό αγόρια 20 και 24 ετών.

Ο κύριος λόγος που δεν συστηνόμουν ήταν ότι δεν έβρισκα τον τρόπο να εκφράσω την αυτοκριτική μου (το πρόσθεσα και στο αρχικό κείμενο)

@ ICE H Ερμιόνη είναι και είμαστε εκεί τα Θεοφάνεια

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Δεν ξέρω αν είχατε σκύλο και πριν, μάλλον όχι από ότι κατάλαβα και αυτό με συγκίνησε περισσότερο στην ιστορία σου. Ότι έχεις μια πανέμορφη οικογένεια με ευαισθησίες. Μακάρι να ήταν όλοι έτσι, θα ζούσαμε σε καλύτερη χώρα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Οχι δεν είχαμε σκύλο!
Ούτε είχαμε γνωστους με σκύλο.

Ενα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι λόγω του Κάστορα γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και ελπίζω ότι θα γνωρίσω ακόμα περισσότερους.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
epial τί κάνεις; :)
απ' τις απαντήσεις σου καταλάβαινα πως δεν είσαι κλασσικός παλιός σκυλάς αλλά εκκολαπτόμενος κι απ' την άλλη σκεπτόμενος άνθρωπος, το έχεις αποδείξει άλλωστε. Να χαίρεσαι όλη την οικογένεια σου :)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Καλώς όρισες και μπράβο σε σένα και την οικογένεια σου για το καλό που κάνατε!
Ο Κάστωρ ένας κούκλος ,να περνάτε πάντα όμορφα με όλη την οικογένεια!
Αν κατάλαβα καλά,έχεις και τα άλλα κουτάβια μαζί?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Σας ευχαριστούμε όλους για την θερμή υποδοχή!
Ειλικρινά νοιώθω πλέον να αποφορτίστικα.
Η σύζυγος ακόμα και τώρα, βλέποντας την αδυναμία και το δέσιμο που έχω με τον Κάστορα, μου λέει: « όταν ενηλικιωθειί θα του πώ όλη την ιστορία!»

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Συν τω χρόνω θα περιγράψω και το θεμα της υιοθεσίας διότι όχι από γνώση, αλλά επειδή εμειναν αρκετα μαζί μας και τα είχα αγαπήσει τους περασα από γενεές δεκατεσσερες πρίν τα δώσω (ειδικά το δευτερο)

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Καλωσηρθατε και επισημως.
Κοιτα τι λουλουδια μπορει να μαζεψει κανεις μαζι με μια σακουλα χορτα.

ΥΓ μ'αρεσουν οι δημοκρατικες διαδικασιες της συζηγου αν και ειμαι σιγουρη οτι ηξερε οτι δεν θα αρνιοσουν