Once you go black.....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
:unsure:........έχει κάτι που μου θυμίζει (λίγο) cane corso.
Να σε πάω παραπέρα και να εξηγήσω ότι η γραμμή που ήθελα δεν ήταν η πολύ βαριά με κρεμάσματα Ισπανικού Μαστίφ, αλλά μια γραμμή που παραπέμπει σε πρωτόλεια μολοσσοειδή σκυλιά φύλαξης κοπαδιών που σώζονται σε περιοχές του Ευρωπαικού Νότου και γλύτωσαν από την "εκτροφή".

Πχ.....

Μολοσσός της Ηπείρου "fit line"

Cane Sardo

Perro de Ganado Majorero

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να σε πάω παραπέρα και να εξηγήσω ότι η γραμμή που ήθελα δεν ήταν η πολύ βαριά με κρεμάσματα Ισπανικού Μαστίφ, αλλά μια γραμμή που παραπέμπει σε πρωτόλεια μολοσσοειδή σκυλιά φύλαξης κοπαδιών που σώζονται σε περιοχές του Ευρωπαικού Νότου και γλύτωσαν από την "εκτροφή".
......................
Υπέροχα ζώα!! Όλα!!
Ευτυχώς δηλαδή που γλίτωσαν από την ''εκτροφή''.
Ειδικά αυτό το σώμα (και όχι μόνο) του συγκεκριμένου σκύλου έχει τεράστιες ομοιότητες με cane corso.

Τιμής ένεκεν να βάλω τον αγαπημένο μου ΜτΗ που μου θύμισε ο Ptf...
O Πατούνας, που έφυγε πρόσφατα από φόλα....
Απλά......καταπληκτικός!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Να τη χαίρεσαι και να είναι πάντα καλά.
Περιμένουμε να επαληθεύσεις το nickname σου.:LOL:

• Like
Reactions: sea-mol and johnk

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
-για δωσε καμια πληροφορια ο πυρρος πως το δεχτηκε το κοριτσι.

-η μικρη που ζουσε ως τωρα? πως ηταν η αλλαγη? πως το πηρε?

-για πες τιποτα περισσοτερο για τον χαρακτηρα. επιφυλακτικη ΟΚ, αλλα αυτο ειναι και θεμα πως εχει ζησει 2 χρονια και σιγουρα λογω ποιμενικων γονιδιων.
ξεροκεφαλη? γκρινιαρα? παραπονιαρα?

υγ. φοβερος και ο Πατούνας! μα τι ποδια ειναι αυτα?

• Like
Reactions: sea-mol

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
-για δωσε καμια πληροφορια ο πυρρος πως το δεχτηκε το κοριτσι.

-η μικρη που ζουσε ως τωρα? πως ηταν η αλλαγη? πως το πηρε?

-για πες τιποτα περισσοτερο για τον χαρακτηρα. επιφυλακτικη ΟΚ, αλλα αυτο ειναι και θεμα πως εχει ζησει 2 χρονια και σιγουρα λογω ποιμενικων γονιδιων.
ξεροκεφαλη? γκρινιαρα? παραπονιαρα?

υγ. φοβερος και ο Πατούνας! μα τι ποδια ειναι αυτα?
-Μια χαρά! Στην αρχή δοκίμασε να της ρίξει κανα "βλάχικο", αλλά του απάντησε με κλακ-κλακ και την είδα με Πυρρότουφες στα δόντια. Οπότε τώρα είναι σαν αδελφάκια :p

-Η μικρή ζούσε κυρίως δεμένη. Γι αυτό το καλύτερο skill που έχει είναι να ξεμπλέκει το λουρί απ τα πόδια της. Η προσαρμογή σε μένα ήταν άμεση. Με αγάπησε και πώς να την κατηγορήσεις :confused:? Στην πόλη και στους θορύβους έχει μεγάλο θέμα. Κυρίως όταν ο ένας θόρυβος έρχεται μετά τον άλλο στον οποίο είχε επικεντρωθεί. Τότε είναι σαν καράβι που τρώει το ένα κύμα μετά το άλλο και "χάνεται". Σε βολτίτσες στα λαγκάδια δεν έχει τέτοια συμπτώματα.

- Πιο ξεροκέφαλη απ τον Πύρρο. Αν μουλαρώσει, κατεβάζει τον γενικό. Απ την άλλη είναι πιο ανθρωποκεντρική και χαδιάρα, και δεν της αρέσει να την αφήνω πολύ μόνη της....αρχίζει τις γκρίνιες και την παντόφλα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν είναι δικός μου σκύλος, ούτε καν τον έχω δει από κοντά.
Άνηκε σε παλιά οικογένεια κτηνοτρόφων με καλές γραμμές εργασιακών μολοσσικών, και πριν από δυο-τρεις εβδομάδες έμαθα ότι έφυγε από φόλα.

• Like
Reactions: spyv

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει.
Σε τι φάση βρίσκεται ο Μολοσσός της Ηπείρου;
Αναγνωρίστηκε; Είναι σε στάδιο αναγνώρισης(ατόμων); Αν ναι, ποιον τύπο φαίνεται να προτιμούν; Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά; Θα γίνει;
Από χθές που το έψαξα λίγο, βλέπω τεράστιες διαφορές από σκύλο σε σκύλο.
Μακριά τρίχα - κοντή τρίχα, βαρύ σωματότυπο - στεγνό σωματότυπο, μεγάλο κεφάλι - μικρό κεφάλι, πολύ δέρμα (κρεμάσματα που είπε ο sea-mol)- λίγο δέρμα κ.α.
Αν επέλεγα εγώ (δεν ξέρω και πάρα πολλά δήγματα), νομίζω ότι θα έκλεινα προς τον Πατούνα........
Μεγάλο κεφάλι, λίγο μάγουλο, στεγνό-εργασιακό σωματότυπο, πολύ καλό κόκαλο και τρίχωμα σε καλό μάκρος.( δεν ξέρω, ίσως λίγο πιο κοντό; )
Τις γνώσεις σας παρακαλώ!!!

on/off topic....
Να διορθώσω και μία πρότασή μου.
(ξέχασα να βάλω το ΚΑΙ)
Κάποιος που δεν γνωρίζει, θα παραπληροφορηθεί με αυτό που έγραψα στην πίσω σελίδα.
Εξάλλου, 1,2 (λίγοι) παλιοι εκτροφείς cane corso στην Ιταλία, αναφέρουν ότι προέρχεται ΚΑΙ από τον μολοσσό της ηπείρου!
Είναι δεδομένο ότι το cane corso είναι απόγονος του Ρωμαικού σκύλου (Canis Pugnax). Λίγοι παλιοί εκτροφείς αναφέρουν ότι κατάγεται και από τον Μολοσσός της Ηπείρου. Άλλοι δεν το υποστηρίζουν.
(ίσως και γιατί θέλουν να λένε ότι είναι καθαρά δικιά του φυλή!!)

• Like
Reactions: d-friend and spyv

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ο Μολοσσός της Ηπείρου είναι αναγνωρισμένος από τον ΚΟΕ. Δεν υπάρχει ελληνική φυλή διεθνώς αναγνωρισμένη πλην του Ελληνικού Ιχνηλάτη.
Πέρυσι αναγνωρίστηκε και ο όμιλος φυλής του ΜτΗ, ο ΔΟΜΗ. Μπορείτε να βρείτε την σελίδα του στο facebook.
Το πρότυπο είναι ευρύ και χωράει όλα τα σκυλιά που περιγράφεις. Σε μια πρώτη φάση, όταν δηλαδή έπρεπε να διαχωριστεί από τον ΕΠ, αυτό σήμαινε ότι κάθε βαρύ σκυλί με κόκαλα και κρεμάσματα, από κοντότρινο μέχρι μεσότριχο, βαφτιζόταν Μολοσσός της Ηπείρου.
Τα ζευγαρώματα δεν ήταν φαινοτυπικά συναφή και οι επιλογές των κουταβιών που επιλέγονταν για εκτροφικούς σκοπούς βασίζονταν στο "κεφάλι καρδάρι-μεγάλα μπιρμπίλια".
Η πρόθεση πάντως τόσο του ΚΟΕ, όσο και του Ομίλου είναι για ένα σκυλί μεγάλο σε όγκο, με τύπο πιο (κατά την γνώμη μου) "Ισπανικό". Και το Ισπανικό το λέω χάρην συνεννόησης, δεν υπονοώ ότι είναι μπάσταρδα.
Κάτι τέτοιο δηλαδή (αν και λίγο "αεράτο" το συγκεκριμένο) είναι νομίζω απ τα κοντινότερα στο πρότυπο δείγματα.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να τη χαιρεσαι τη κοπελαρα,ειναι πανεμορφη!! Ο Πυρρος ομως ειναι ααααλλο πραγμα!:love:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μέχρι εκεί έμεινε ή μπήκε και πιο μέσα? Και ακομα πιο συγκλονιστικό.... Κολύμπησε???????

• Like
Reactions: Orilis

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να ρωτήσω κάτι κουλό, που δεν έχει τύχει να πέσει στην αντίληψή μου...τα τσοπάνια το 'χουν στο αίμα τους να αποστρέφονται το κολύμπι; Δεν έχουν τα "προσόντα" ή απλώς δεν έχουν την ευκαιρία και όταν/αν την βρουν, μια χαρά γουστάρουν και τα καταφέρνουν; οεο

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Πρέπει να δεις τον Πύρρο μεσα στο νερό (μπαίνει σαν μπαλαρίνα), την Ίρμα να βουτάει στο ποτάμι. Θεωρώ οτι το εχουν όπως οι άλλες φυλές! Αν το μάθουν γιατί οχι?

• Like
Reactions: Orilis