Ozzy Ο Καινουργιος μου φιλος!!!!

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Blach S. πολύ ώριμη και δύσκολη απόφαση. Ευχάριστα νέα για το κουκλάκι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ο Ozzy περναει την δευτερη μερα στο καινουριο του σπιτακι.
Η ανθρωποι ειναι απο πανω του ολη μερα για να μπει σε μια σειρα, αλλα δυστυχως κ ευτυχως ταυτοχρονα ο σκυλος ειναι λες κ ξεκιναει απο το μηδεν.
Δεν γνωριζει απο εντολες ΤΙΠΟΤΑ, μετα βιας ξερει το ονομα του, αλλα ευτυχως δεν φοβαται τπτ δεν εχει "σκιες" κ "γκριζα σημεια" οποτε η δουλεια τους ειναι σχετικα ευκολη!

Αγαπαει πολυ τα παιδια (τα δυο ειναι μικρα 5 κ 6 χρονων) τα οποια τον εχουνε ξεθεωσει (!!!!) τα παει τελεια με τον αλλο σκυλο της οικογενειας κ προσαρμοστηκε κ με την γατα!
Στην βολτα δεν εχει καμιας μορφης επιθετικοτητα με κανενα αλλο ζωο, ουτε κυνηγαει ουτε τσαμπουκαλευεται, επαιξε χτες κανα 3ωρο στο παρκο κ μετα επεσε ξερος κ κοιμοτανε μεχρι σημερα!!!!!

Το εντυπωσιακο οπως μου το περιγραψανε ειναι οτι το βραδυ, που ολοι κοιμουνται, αμα ξυπνησει, παει κ τους ψαχνει εναν εναν (ολους τους 6 ανθρωπους +τα δυο ζωα) κ μολις τους δει, πεφτει κ ξανακοιμαται.

Το γαυγισμα του δεν τους εχει ενοχλησει, καμια φορα γαυγιζει αν ακουσει κατι περιεργο (πχ τον μαστορια στην οικοδομη που καρφωνει) αλλα μολις του πουνε "ενταξει αγορι μου" σταματαει κ ξαναησυχαζει......

Μεσα στο σπιτι ειναι αρκετα μπουνταλας, δεν ξερει οτι δεν πρεπει να ανεβαινει σε τραπεζια κλπ κ κανει κ ατσαλιες αλλα αν τον αντιμετωπισει κανεις σαν 4 μηνων κ οχι 8 ειναι ενας απολυτα φυσιολογικος σκυλος.......

Σημερα το πρωι για πρωτη φορα σηκωσε κ το ποδι στην βολτα!!!!

Θα τον δω σημερα κ θα σας φερω κ φωτο!!!

kris alabai

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2013
130
0
Ο Ozzy περναει την δευτερη μερα στο καινουριο του σπιτακι.
Η ανθρωποι ειναι απο πανω του ολη μερα για να μπει σε μια σειρα, αλλα δυστυχως κ ευτυχως ταυτοχρονα ο σκυλος ειναι λες κ ξεκιναει απο το μηδεν.
Δεν γνωριζει απο εντολες ΤΙΠΟΤΑ, μετα βιας ξερει το ονομα του, αλλα ευτυχως δεν φοβαται τπτ δεν εχει "σκιες" κ "γκριζα σημεια" οποτε η δουλεια τους ειναι σχετικα ευκολη!

Αγαπαει πολυ τα παιδια (τα δυο ειναι μικρα 5 κ 6 χρονων) τα οποια τον εχουνε ξεθεωσει (!!!!) τα παει τελεια με τον αλλο σκυλο της οικογενειας κ προσαρμοστηκε κ με την γατα!
Στην βολτα δεν εχει καμιας μορφης επιθετικοτητα με κανενα αλλο ζωο, ουτε κυνηγαει ουτε τσαμπουκαλευεται, επαιξε χτες κανα 3ωρο στο παρκο κ μετα επεσε ξερος κ κοιμοτανε μεχρι σημερα!!!!!

Το εντυπωσιακο οπως μου το περιγραψανε ειναι οτι το βραδυ, που ολοι κοιμουνται, αμα ξυπνησει, παει κ τους ψαχνει εναν εναν (ολους τους 6 ανθρωπους +τα δυο ζωα) κ μολις τους δει, πεφτει κ ξανακοιμαται.

Το γαυγισμα του δεν τους εχει ενοχλησει, καμια φορα γαυγιζει αν ακουσει κατι περιεργο (πχ τον μαστορια στην οικοδομη που καρφωνει) αλλα μολις του πουνε "ενταξει αγορι μου" σταματαει κ ξαναησυχαζει......

Μεσα στο σπιτι ειναι αρκετα μπουνταλας, δεν ξερει οτι δεν πρεπει να ανεβαινει σε τραπεζια κλπ κ κανει κ ατσαλιες αλλα αν τον αντιμετωπισει κανεις σαν 4 μηνων κ οχι 8 ειναι ενας απολυτα φυσιολογικος σκυλος.......

Σημερα το πρωι για πρωτη φορα σηκωσε κ το ποδι στην βολτα!!!!

Θα τον δω σημερα κ θα σας φερω κ φωτο!!!
μπραβο και σε σενα ρε man!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
μπραβο και σε σενα ρε man!!!
Σ'ευχαριστω φιλε μου!
Εμενα η ανταμοιβη μου ειναι οτι εκανα χαρουμενη μια ολοκληρη οικογενεια που λατρευε αυτη τη ρατσα αλλα λογω δυσκολιων δεν ειχε τα χρηματα να αποκτησει, αλλα κ εναν σκυλακο που το "προβλημα" του ειναι ανυπαρκτο αναμεσα στους ανθρωπους που βρεθηκε!!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Πολύ όμορφα όλα αυτά! :D Μπράβο σου east! Έκανες το καλύτερο για το σκυλάκο και έδωσες και χαρά σε μια οικογένεια. Μου κάνει εντύπωση αυτό που είπες. Το γεγονός ότι ξυπνάει τη νύχτα και τους ψάχνει έναν έναν. Τι σημαίνει αυτό;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
East καταπληκτική περιγραφή! Μας περιγράφεις έναν σκύλο που βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για αυτόν! Όλη αυτή η ιστορία μας διδάσκει ότι ορισμένες φορές όσο καλές προθέσεις και να έχουμε δεν ταιριάζουμε με όλους τους σκύλους και όλοι οι σκύλοι δεν ταιριάζουν με εμάς. Εμένα μου άρεσε πολύ η απόφαση που πήρε ο black να δώσει τελικά τον σκύλο του αλλά και η δική σου παρέμβαση που ήταν σωτήρια γιατί στις μέρες μας δεν ξέρει κανείς αν θα βρεθεί σπίτι ακόμη και για καθαρόαιμο ζώο.
Μπράβο σου πραγματικά που βρέθηκες την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο χρόνο και έκανες 2 οικογένειες και έναν σκύλο χαρούμενους! :) :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Μου κάνει εντύπωση αυτό που είπες. Το γεγονός ότι ξυπνάει τη νύχτα και τους ψάχνει έναν έναν. Τι σημαίνει αυτό;
Μπορει να ειναι αυτο που ελεγε ο Black Sabbath για το αγχος αποχωρισμου (!?) δεν ξερω κ τι ειναι ακριβως αυτο......
Μπορει να ειναι απλα ανασφαλεια κ να μην εχει προσαρμοστει στην αλλαγη.

Η νεα του οικογενεια ειναι εμπειρη απο σκυλια, ειχανε κ στο παρελθον κ προς ωρας αν κ χρειαζεται εκπαιδευση κ ορια, προσπαθουν απλα να του δωσουνε ενα ασφαλες σταθερο περιβαλλον οπου θα ξερει οτι τπτ δεν θα του λειπει, ουτε η ανθρωπινη παρουσια, ουτε το φαγητο (γιατι ο σκυλος ενα κατοχικο συνδρομο το ειχε) γενικα μια σταθεροτητα κ η σιγουρια οτι ειμαστε εδω για να μεινουνε ολοι μαζι......

Παντως αλλαζει απο ωρα σε ωρα κ το καλο ειναι οτι δεν τους παιδευει με γαυγισματα κ ιστοριες.
"το προβλημα του δεν ειναι οτι γαυγιζει, ειναι οτι ειναι μπουνταλας κ γκρεμιζει οτι φτανει"
(αυτο ειπε η νεα του "μαμα" μετα απο 24ωρες!!!!)

Παντως ειναι καλος σκυλακος ειναι ψυχουλα κ εχει ορεξη κ ενεργεια οποτε οι μικρες την εχουνε καταβρει! Α, φερνει κ το μπαλακι κ τους το δινει!!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
East καταπληκτική περιγραφή! Μας περιγράφεις έναν σκύλο που βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για αυτόν! Όλη αυτή η ιστορία μας διδάσκει ότι ορισμένες φορές όσο καλές προθέσεις και να έχουμε δεν ταιριάζουμε με όλους τους σκύλους και όλοι οι σκύλοι δεν ταιριάζουν με εμάς. Εμένα μου άρεσε πολύ η απόφαση που πήρε ο black να δώσει τελικά τον σκύλο του αλλά και η δική σου παρέμβαση που ήταν σωτήρια γιατί στις μέρες μας δεν ξέρει κανείς αν θα βρεθεί σπίτι ακόμη και για καθαρόαιμο ζώο.
Μπράβο σου πραγματικά που βρέθηκες την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο χρόνο και έκανες 2 οικογένειες και έναν σκύλο χαρούμενους! :) :)
Δεν παρεμβαινω ευκολα σε τετοιου τυπου "προξενεια" αλλα ξεροντας την οικογενεια πανω απο 6 χρονια, ξεροντας οτι εχουνε κυνοφιλικη παιδεια κ φουλ συναισθηση του τι σημαινει "προβληματικος σκυλος", ξεροντας επισης οτι λατρευουνε τα bull terrier (ειχαμε παει μαζι στην τελευταια εκθεση κ θυμαμαι που μου ειπανε "μακαρι να ειχαμε τα λεφτα να περναμε σωστα εναν τετοιο σκυλο" ) σκεφτηκα οτι ηταν η ιδανικη περιπτωση γι αυτους.

Μετα διαβαζοντας το προβλημα του σκυλου εκρινα οτι υπηρχε κινδυνος γι αυτον αμα εμενε εκει κ φυσικα δημιουργουσε προβλημα "μην ταιριαζοντας" με το περιβαλλον που μεγαλωνε κ τετοια προβληματα με τον καιρο μονο διογκωνονται.
Η αποφαση του Black Sabbath ηταν ωριμη κ φυσικα δεν απεκριψε το προβλημα του σκυλου του.
Εκανε το καλυτερο γι αυτον, παιρνοντας μια τοσο δυσκολη αποφαση.

Χαρακτηριστικο ειναι οταν ειπα στον νεο του μπαμπα "χαριζουνε ενα bull terrier αλλα εχει κατι προβληματα συμπεριφορας" μου ειπε μονο "ειναι επιθετικο?? ειναι καλα στην υγεια του??" κ πηγα να του εξηγησω "εχει θεματα με αγχος αποχωρισμου κ σηκωνει την γειτονια στο ποδι" μου απαντησε "παμε φυγαμε τωρα" ..... "στασου ρε μεγαλε να σου εξηγησω"....."να μην εχει καμια ανιατη ασθενεια κ να μην μου φαει τα παιδια, ολα τα αλλα θα τα φτιαξουμε εν καιρο, παμε σου λεω τωρα!!" ..... "που θα πας ρε στην Θεσσαλονικη?" (ο σκυλος ηταν στην Νικαια, αλλα ηθελα να δω πως θα αντιδρασει).... "πω γαμωτο, Θεσσαλονικη ειναι?.... παμε αυριο το μεσημερι που δεν εχω κλεισει δουλεια το απογευμα"
Τοτε καταλαβα οτι οντως τον θελει.... με το ζορι του ειπα την ιστορια κ την προιστορια του σκυλου, νομιζα οτι την ελεγα στο κενο!
Κι ετσι σε λιγοτερο απο 24ωρες απο την ανακοινωση, κατεβηκανε οικογενειακως να τον παρουνε να τον πανε στην Χαλκιδα........
Στην διαδρομη σταματησανε σε ενα petshop κ του πηρανε τα απαραιτητα μπισκοτακια λιχουδιες, την ταυτοτητα του κ αν δεν απατωμαι σημερα δηλωσανε κ το microchip.......

Ο σκυλακος ειναι καλα, ισως καλυτερα απ οσο θα πιστευε ο Black Sabbath, σε μια συνειδητοποιημενη οικογενεια η οποια εχει καθε διαθεση να προσπαθησει για το καλυτερο κ να του προσφαιρει ενα σταθερο σπιτικο κ πολυ πολυ αγαπη!

Μακαρι τα πραγματα να εξελιχθουν οσο καλα πανε τωρα!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
.
Η αποφαση του Black Sabbath ηταν ωριμη κ φυσικα δεν απεκριψε το προβλημα του σκυλου του.
Εκανε το καλυτερο γι αυτον, παιρνοντας μια τοσο δυσκολη αποφαση.
Συμφωνώ. Και καλό θα ήταν αν διαβάζει να μην ξαναπάρει σκύλο εάν δεν συνειδητοποιήσει πλήρως τις ανάγκες του, την υπομονή που χρειάζεται και ότι ένας εκπαιδευτής είναι απαραίτητος όταν δεν υπάρχουν οι γνώσεις. Το οποίο δεν είναι κακό γιατί όλοι μας λίγο πολύ τα έχουμε βρει μπαστούνια με κάποιον σκυλάκο.

.Χαρακτηριστικο ειναι οταν ειπα στον νεο του μπαμπα "χαριζουνε ενα bull terrier αλλα εχει κατι προβληματα συμπεριφορας" μου ειπε μονο "ειναι επιθετικο?? ειναι καλα στην υγεια του??" κ πηγα να του εξηγησω "εχει θεματα με αγχος αποχωρισμου κ σηκωνει την γειτονια στο ποδι" μου απαντησε "παμε φυγαμε τωρα" ..... "στασου ρε μεγαλε να σου εξηγησω"....."να μην εχει καμια ανιατη ασθενεια κ να μην μου φαει τα παιδια, ολα τα αλλα θα τα φτιαξουμε εν καιρο, παμε σου λεω τωρα!!" ..... "που θα πας ρε στην Θεσσαλονικη?" (ο σκυλος ηταν στην Νικαια, αλλα ηθελα να δω πως θα αντιδρασει).... "πω γαμωτο, Θεσσαλονικη ειναι?.... παμε αυριο το μεσημερι που δεν εχω κλεισει δουλεια το απογευμα"
Τοτε καταλαβα οτι οντως τον θελει.... με το ζορι του ειπα την ιστορια κ την προιστορια του σκυλου, νομιζα οτι την ελεγα στο κενο!
Κι ετσι σε λιγοτερο απο 24ωρες απο την ανακοινωση, κατεβηκανε οικογενειακως να τον παρουνε να τον πανε στην Χαλκιδα........
Στην διαδρομη σταματησανε σε ενα petshop κ του πηρανε τα απαραιτητα μπισκοτακια λιχουδιες, την ταυτοτητα του κ αν δεν απατωμαι σημερα δηλωσανε κ το microchip.......
Μέσα στον ενθουσιασμό και στην χαρά του τον βρίσκω απόλυτα λογικό. Ουσιαστικά με παιδιά στην οικογένεια το μόνο που θα ήταν αξεπέραστο είναι η επιθετικότητα όλα τα άλλα και ειδικά με ανθρώπους που έχουν εμπειρία με σκύλους και χρόνο να τα ξεθεώνουν (πολύ βασικό) διορθώνονται.

Μακαρι τα πραγματα να εξελιχθουν οσο καλα πανε τωρα!
Κι εγώ το εύχομαι! Μπράβο και πάλι για την παρέμβαση σου!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το οτι δεν ξερει το ονομα του και δεν ξερει εντολες ....... και εμενα η μπελα απο εντολες περα βρεχει.. ουτε το ονομα της δεν ξερει... γενικη απαθεια,, δεν θελει να μαθει... ειναι εδωαλλα νοιωθεις οτι το μυαλο της τρεχει αλλου,,,,προς το παρων,,,, ενω η ζηνα ειναι τσακμακι.... οποτε δεν φταιει παντα ο ιδιοκτητης του σκυλου,,,

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σε αυτή την ιστορία και μετά την αναγνώριση του προβλήματος, όλοι λειτούργησαν υποδειγματικά, μηδενός εξαιρουμένου... μπράβο σε όλους και καλή ζωή να έχει το σκυλάκι με την νέα του οικογένεια :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Xτες ειχα παει στον Ozzy!

Ο σκυλος εχει αλλαξει ΤΕΛΕΙΩΣ κ ας περασανε μονο 3 24ωρα!
Κατ'αρχην εχει φυγει το κατοχικο συνδρομο. Μπορεις να φας διπλα του χωρις να ανεβαινει σε τραπεζια/καρεκλες κλπ. Τρωει επισης μαζι με το αλλο σκυλι της οικογενειας......

Ξαπλωνει κ κοιμαται ανετος κ χαλαρος κ δεν αντιδρα στον ηχο της πορτας κ στο μεσα-εξω του κοσμου!
Το βραδυ εχει διαλεξει τον ξενωνα (το μονο αδειο δωματιο του σπιτιου) κ παει εκει κ κοιμαται μονος του χωρις να ξυπναει σαν το φαντασμα κ να ψαχνεται.......

Εχει σταματησει να γαυγιζει στον καθε καινουριο ηχο.
Ακομα κ οταν γαυγιζουνε τα σκυλια της διπλα μονοκατοικιας, αυτος μπορει να συνεχισει να κοιμαται.....
Γενικα δεν γαυγιζει πολυ ο σκυλος, βεβαια ακομα δεν εχει μεινει (κ ουτε προβλεπεται να μεινει) μονος του.

Στο παρκο παει 2-3 ωρες την ημερα.
Μπορεις να τον λυσεις ανετα, δεν προξενει προβληματα στον κοσμο, δεν ενοχλει κ με τα αλλα σκυλια δεν εχει κανενα απολυτως θεμα, ακομα κ αν το αλλο γρυλισει η τσαμπουκαλευτει αυτος θα συνεχισει να κουναει την ουρα του χαζοχαρουμενα.
Δεν ξερει ομως να παιζει με αλλα σκυλια καθολου κ αρκειται στο να γυρναει γυρω γυρω σε αποσταση 10-15 μετρων απλα μυριζοντας.

Ακομα βεβαια δεν ακουει ΤΙΠΟΤΑ απο εντολες, μετα βιας πλεον γυριζει κ ερχεται στο ονομα του γιατι ξερει οτι Ozzy=μπισκοτακι!!!!!

Επισης λατρευει το νερο! Μπορεις να ανοιξεις το λαστιχο να ποτισεις τον κηπο κ ταυτοχρονα να εκτονωσεις το σκυλο ο οποιος θα τρεχει ασταματητα να δαγκωσει την ροη του νερου οπου κι αν ριχνεις με το λαστιχο αυτος ακολουθει την ροη του νερου, μεχρι να τον βρεξεις οπου καθεται ακινητος κ γουσταρει μπανακι.....

Παμε στα θεματα τωρα:
Τρεια προβληματα εχουνε εντοπισει.

Το ενα εχει να κανει με τον γατο κ ειναι λιγο αλλοκοτο. Μπορει ο γατος να διασχισει το σαλονι κ ο σκυλος απλα να κοιταει. Μπορει να τον βρει σε αλλη δοση κ να του κανει πανω, οπου αν τον τσακωσει δεν θα εχει καλη καταληξη....... Αυτο το παλευουνε.
Το κακο ειναι οτι το "μη" σαν λεξη δεν του λεει τιποτα γενικα, οποτε ο διαυλος συνενοησης δεν εχει ανοιξει ακομα.....

Το δευτερο ειναι οτι αναγνωριζει ως χωρο του (για να μην λερωνει) μονο το δωματιο που εχει διαλεξει.
Το υπολοιπο σπιτι δεν του λεει τπτ κ κατουροχεζει ακαριαια οπου του ερθει......

Το τριτο κ χειροτερο ειναι τι παθαινει οταν δει σκουπα η σφουγγαριστρα......
Απο ενα καλοκαγαθο χαζοχαρουμενο σκυλακι, μετατρεπεται σε δολοφονο εκτελεστη, του γυρναει το ματι, κατεβαζει ρολα, γινεται ταλιμπαν σε αποστολη αυτοκτονιας κ κανει μαρς κλειδωνοντας την μασελα του πανω στην σφουγγαριστρα με μοναδικη αποστολη να "σκοτωσει" την σφουγγαριστρα η να σκοτωθει προσπαθοντας!!!!
Ρε τι με το καλο τον πηρανε, ρε τι με το αγριο, ρε τι φαι του βαζεις μπροστα για να αφησει την σφουγγαριστρα, ρε τι πας να σηκωσεις χερι, τι τον χαιδευεις, τι τον τραβας απο το σβερκο, αυτος εκει κοκκαλομενος με το στομα κλειδωμενο πανω στην σφουγγαριστρα!
Αν τον σηκωσεις στον αερα απο το σβερκο παιζει σε 10-15 δευτερολεπτα να ξεκολλησει κ να αφησει.
Δεν γρυλλιζει δεν την γαυγιζει καθολου μονο εκτινασεται κ παει κ την αρπαζει!
Ευτυχως δεν διχνει κανενα ενδιαφερον για τον χειριστη της σφουγγαριστρας παρα μονο για το αντικειμενο....... Βασικα τοσες μερες οι ανθρωποι δεν εχουνε δει να τον συγκηνει τιποτα αλλο τοσο οσο η θεα μιας σφουγγαριστρας!
Αυτο το προβλημα δεν ξερουνε πως να το λυσουνε το παλευουνε παντως.......
Αν εχετε καμια ιδεα να την μεταφερω, ευπροσδεκτη!

Κατα τ'αλλα ειναι απλα ενας χαρουμενος σκυλος, αγαπαει τα παιδια, τα οποια πανε κ τον παιζουνε, τον χαιδευουνε, τον αγγαλιαζουνε......
Εχει μπει σε family mode κ γουσταρει τρελλα!

Αυτα τα νεα του Ozzy, κανα δυο βιντεακια υπαρχουνε αλλα θελουνε μονταρισμα για να ανεβουνε, θα δω τι μπορω να κανω!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Να προσέξουν πολύ μην δει τον γάτο του σπιτιού με το ίδιο μάτι όπως την σφουγγαρίστρα. Εγώ θα τον έκλεινα κάπου να κάνω την δουλειά μου γιατι δεν νομίζω να το κόψει ή την ώρα του σφουγγαρίσματοα κάποιος άλλος με μπαλάκι να τον παρασύρει στον κήπο για να ξεδώσει εκεί. Κάθε φορά αυτό που βγαίνει σγουγγαρίστρα με αυνέπεια ώστε να μάθει να την αγνοεί για κάτι πιο ενδιαφέρον.

Black Sabbath

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2013
63
0
Nikaia
Κατα αρχην να ευχαριστήσω το μελος east49 για την πολύτιμη βοηθεια του που με έφερε σε επαφή με ενα πολυ γλυκό και φιλόζωο άνθρωπο οπως ειναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης του ozzy απο την πρωτη στιγμη ενιωσα οτι παει σε καλα χερια και νιωθω πολυ καλα για αυτο μεσα στην εβδομαδα θα τηλεφωνήσω να μαθω νεα του μιας και τωρα δεν μου βγαίνει φωνη απο την φαρυγγίτιδα καλοκαιριάτικα οσο αναφορα την γατα θελει προσοχη οπως ειχα πει και στο σπιτι μου γιατι η θα αδιαφορηση η θα γινει μαχη...τωρα με την σκουπα σφουγγαρίστρα εγω μολις τους έβαζα ζαμπον στην μυτη την αφηνε βεβαια τις έκρυβα για να μην τις βρει ειχα παρει και σπρευ αποθυτικο αλλα μετα απο κανα 2 μερες τα ιδια εκανε οπως και να εχει χαιρομαι οσο δεν παει για την ομορφη κατάληξη που εχουν τα πραγματα θα χαρω να δω φωτογραφιες και βιντεο και με την πρωτη ευκαιρια θα ερθω να τον δω απο κοντα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Να προσέξουν πολύ μην δει τον γάτο του σπιτιού με το ίδιο μάτι όπως την σφουγγαρίστρα. Εγώ θα τον έκλεινα κάπου να κάνω την δουλειά μου γιατι δεν νομίζω να το κόψει ή την ώρα του σφουγγαρίσματοα κάποιος άλλος με μπαλάκι να τον παρασύρει στον κήπο για να ξεδώσει εκεί. Κάθε φορά αυτό που βγαίνει σγουγγαρίστρα με αυνέπεια ώστε να μάθει να την αγνοεί για κάτι πιο ενδιαφέρον.
Δεν υπαρχει στην ζωη του τιποτα ποιο ενδιαφερον απο την σφουγγαριστρα.
Αυτο ειναι δεδομενο!
Ουτε σε φαι, ουτε σε παιχνιδι, ουτε σε ανθρωπο......
Αν κλειδωσει την μασελα πανω στην σφουγγαριστρα, δεν πα να τον παρατησουνε ολοι μονο του ουτε που θα ασχοληθει. Το αγχος για την σφουγγαριστρα ειναι μεγαλυτερο απο το αγχος αποχωρισμου!
Οποτε να απασχοληθει με κατι αλλο την στιγμη που υπαρχει η σφουγγαριστρα φανταζει αδυνατο!
Με δεδομενο δε, οτι κατουραει οπου του ερθει οποτε του ερθει (εκτος απο το δωματιο που διαλεξε) η σφουγγαριστρα βγαινει συχνα......
Το παρανοικο ειναι οτι αντιστοιχο παιχνιδι, σκοινακι με κομπους κ κροσια, δεν του λεει κ τπτ το ιδιαιτερο!

Το δε θεμα αυτο σε συνδιασμο με το οτι δεν ξερει απο εντολες τιποτα, ειναι αδυνατο να επικοινωνησεις με το σκυλο γενικα...... κατεβαζει ρολλα κ αντε γεια.
Επισης δεν διχνει γενικα να φοβαται τπτ, θα τον ελεγα ατρομητο σκυλο, οποτε δεν συγκηνειται αν ο αλλος ωρυεται απο πανω του η αν του τις ριχνει με την εφημεριδα, του ειναι παντελως αδιαφορο, παραμενει σταθερα κολλημενος πανω στην σφουγγαριστρα!
(μπορεις να σφουγγαρισεις ανετα κ με το σκυλο κολλημενο πανω στο κονταρει αν αντεχεις να σβαρνας τα 25 κιλα του στην ακρη του κονταριου-το δοκιμασαμε κ αυτο)
Δεδομενου κ της φατσας του ειναι αδυνατο να καταλαβει κανεις αν το κανει απο μισος, απο ερωτα, απο παιχνιδι η επειδη εχει τα νευρα του. Δεν γρυλιζει δεν γαυγιζει, κοκκαλωνει κολλημενος πανω στις τριχες της σφουγγαριστρας!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
περίπτωση 1/
θα του έκανα μάθημα.....
θα έστηνα το σκηνικό, όπου κάποιος θα πήγαινε να σφουγγαρίσει ως συνήθως....
τον σκύλος θα έπρεπε να το κρατά κάποιος δεμένο σε λουρί και πνίχτη και μόλις θα πήγαινε να κάνει τα συνηθισμένα του θα έτρωγε μια καλή διόρθωση.... (με ταυτόχρονη την λεκτική....)
θέλει όμως μια απόλυτη, αποφασισμένη και ξεκάθαρη κίνηση απο μέρους του χειριστή του...

αν σταματήσει να την γρυλίζει και να της ορμάει, να πάρει μεζέ/χάδι για επιβράβευση....
το μάθημα αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές...

χαζός δεν είναι ....μια δυο τρείς θα καταλάβει ότι το να κυνηγά την σφουγγαρίστρα δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά....

περίπτωση 2/
σε περίπτωση που βλέπει την σφουγγαρίστρα σαν παιχνίδι, θα του την έδινα (χωρίς το κοντάρι-μη διαλύσει και το σπίτι..) και θα του μάθαινα ότι -αυτή είναι το παιχνίδι του...
κάθε φορά που θα έβγαινε η πραγματική σφουγγαρίστρα ,θα του πάσαρα την δική του και αυτό μέχρι να το βαρεθεί....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
περίπτωση 1/
θα του έκανα μάθημα.....
θα έστηνα το σκηνικό, όπου κάποιος θα πήγαινε να σφουγγαρίσει ως συνήθως....
τον σκύλος θα έπρεπε να το κρατά κάποιος δεμένο σε λουρί και πνίχτη και μόλις θα πήγαινε να κάνει τα συνηθισμένα του θα έτρωγε μια καλή διόρθωση.... (με ταυτόχρονη την λεκτική....)
θέλει όμως μια απόλυτη, αποφασισμένη και ξεκάθαρη κίνηση απο μέρους του χειριστή του...

αν σταματήσει να την γρυλίζει και να της ορμάει, να πάρει μεζέ/χάδι για επιβράβευση....
το μάθημα αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές...

χαζός δεν είναι ....μια δυο τρείς θα καταλάβει ότι το να κυνηγά την σφουγγαρίστρα δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά....

περίπτωση 2/
σε περίπτωση που βλέπει την σφουγγαρίστρα σαν παιχνίδι, θα του την έδινα (χωρίς το κοντάρι-μη διαλύσει και το σπίτι..) και θα του μάθαινα ότι -αυτή είναι το παιχνίδι του...
κάθε φορά που θα έβγαινε η πραγματική σφουγγαρίστρα ,θα του πάσαρα την δική του και αυτό μέχρι να το βαρεθεί....
Την περιπτωση την 1η την δοκιμασανε με το εξης αποτελεσμα:
Ενω αν δεν τον κραταει κανεις παει ακαριαια κ την δαγκωνει κ μενει εκει (χωρις να κανει κιχ ουτε γρυλλιζει ουτε γαυγιζει) αν δοκιμασεις να τον κρατησεις σε αποσταση παρανοει!
Γρυλλιζει γαυγιζει χτυπιεται, τα παθαινει ολα μαζι....
Τον κραταγε απο το λουρι (δεν ηθελε να παει τοσο νωρις στον πνιχτη) κ ενω δεν ηταν προθεση του να ερθει σε αντιπαραθεση με τον νεο σκυλο τοσο νωρις, τελικα αναγκαστηκε.......
Το αφεντικο του ειναι 1.80 120κιλα κ ξερει απο σκυλια. Ναι μπορει να κανει αυστηρη διορθωση για οποιον εχει την απορια......

Στην δευτερη περιπτωση που λες, δοκιμασανε με το που αρπαξε κ την μια κ εμεινε κολλημενος να φερουνε μεσα δευτερη. Παρατησε αυτη που του ειχανε αφησει κ πηγε στην αλλη με την οποια σφουγγαριζανε κ κλειδωσε πανω της!
Αν του την αφησεις δε τελειως, θα την καταστρεψει σε περιπου μισο λεπτο (εχει ηδη φαει 2-την μια ανεβηκε κ την εφτασε κ την αλλη του την αφησανε για να δουνε τι θα κανει!)
Οποτε το εργο "δικη του σφουγγαριστρα" θα εχει αποτελεσμα "μια σφουγγαριστρα μειων"....

Βασικα ειναι λιγο τρομαχτικος οταν το κανει!
Εχει που εχει αυτη την ανεκφραστη φατσα, οταν τρεχει κ κοκκαλωνει με την μασελα κλειδωμενη πανω στις τριχες της σφουγγαριστρας, χωρις να γρυλισσει χωρις να γαυγισει χωρις να κανει τπτ για να δηλωσει προθεση η μελλοντικη διαθεση μου θυμιζει τους κρατουμενους των ψυχιατριων με το ασπρο μπλουζακι με τα μακρια μανικια που κοιτανε στο υπερπεραν κ κουνιουνται πισω-μπρος........

Ειναι ατρομητος (γενικα) δεν ξερει απο μαλωμα η φοβο, δεν ξερει εντολες τιποτα, κ αν αυτες τις μερες πουμε οτι η σφουγγαριστρα ειναι το 100% του ενδιαφεροντος του, το επομενο πραγμα που εχουνε βρει να τον συγκηνει ειναι το νερο με το λαστιχο που πιανει ενα 60-70% την ιδια στιγμη που το φαγητο κυμαινεται γυρω στο 50%.......