Patricia McConnell-Google NYC 2017

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
τι ειναι το talks at google; πρωτη φορα το ακουω.

πολυ ενδιαφερον το βιντεο (y).
Και εγώ. Σήμερα μου το πρότεινε το youtube. με μια αναζήτηση στο google βρήκα αυτό: https://www.blog.google/topics/inside-google/talks-google-shared/
Μάλλον η Google (ως εταιρία) προσπαθεί να διαφημίσει πόσο παραδεισένιοι είναι οι χώροι εργασίας της.Ήξερα οτι το βιντεο αξίζει, καθώς η ομιλήτρια είναι και πρωτοπόρος στον τομέα της και ταλεντάρα στο να επικοινωνεί το μήνυμά της.(Έχω κάποια από τα βιβλία της, τα προτείνω ανεπιφύλακτα). Δεν ξέρω με ποια κριτήρια καλούν τους υπόλοιπους ομιλητές τους αλλα μοιαζουν σίγουρα πιο αυστηρά από τα Ted talks πχ. Καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων απ'ότι βλέπω.

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Ώστε αυτή είναι η περίφημη Patricia McConnel? Και καποιος άλλος θα την απολαμβανε αυτή την ομιλία...

Με 1 ώρα διάρκεια, προσθήκη στα watch later και άλλη μέρα/ώρα! Ευχαριστούμε Ιωάννα :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Εντάξει, ήταν εξαιρετικό. Πραγματικά επιστημονικά εμπεριστατωμένο, πολύ-πολύ-πολυπλευρα (ειδικά στην αρχή που δεν πιεζόταν από χρόνο) και έβριθε πληροφοριών. Ακόμα και πέρα από αυτά που εξέφρασε διά του λόγου - αν δλδ έπαιρνες απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της ομιλίας, δεν θα αποκόμιζες τόση πληροφορία όσο τώρα με το βίντεο, που αν παρατηρήσει κανείς (όπως προτρέπει να παρατηρούμε και να καταλαβαίνουμε τα σκυλιά) τα behavioural cues και τις παράπλευρες έμμεσες πληροφορίες που έδινε.

Και ναι το είδα μονορούφι τελικά, ξημερώματα ενώ είμαι κομμάτια, ήταν τόσο ενδιαφέρουσα και καλά δοσμένη ομιλία.

• Like
Reactions: ioanna a

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
@ioanna a τα βιβλία της κυκλοφορούν με ελληνική μετάφραση;
τελική απάντηση : όχι.
Στα γερμανικά εχουν μεταφραστεί πολλά, και μετά 1-2 θα βρεις σε ιταλικά,πολωνικά,ισπανικά.
Αν δεν ξέρεις ξενες γλώσσες ειναι σαν να εχεις ενα χερι δεμένο πίσω απ'την πλάτη σου.:confused:

• Like
Reactions: dimitris-skg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
τελική απάντηση : όχι.
Στα γερμανικά εχουν μεταφραστεί πολλά, και μετά 1-2 θα βρεις σε ιταλικά,πολωνικά,ισπανικά.
Αν δεν ξέρεις ξενες γλώσσες ειναι σαν να εχεις ενα χερι δεμένο πίσω απ'την πλάτη σου.:confused:
Μωρέ το κακό είναι ότι εγώ ας πούμε θέλω να τα κάνω χριστουγεννιάτικο δώρο στους γονείς μου, μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα :whistle:

• Like
Reactions: ioanna a

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Στα ελληνικά @Estranged υπάρχει αυτό, το οποίο οι δικοί μου βρήκαν ενδιαφέρον.
Μου σύστησαν μάλιστα μετά να μην αφήνω ποτέ τον σκύλο να βγαίνει πρώτος από την πόρτα πριν από μένα :D ...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Στα ελληνικά @Estranged υπάρχει αυτό, το οποίο οι δικοί μου βρήκαν ενδιαφέρον.
Μου σύστησαν μάλιστα μετά να μην αφήνω ποτέ τον σκύλο να βγαίνει πρώτος από την πόρτα πριν από μένα :D ...
Μπα πανάθεμά σε... Είναι αστεία τώρα αυτά;;; :rolleyes::ROFLMAO:

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Ενδιαφέρουσα η ομιλία και σίγουρα μπορείς να μάθεις πολλά και να μπεις σε ένα τρόπο σκέψης ακούγοντας και διαβάζοντας την Patricia McConnell. Επίσης, ενδιαφέροντα είναι και πολλά από αυτά που λέει ο Cezar Millan και από αυτόν μπορείς να αποκομίσεις πράγματα.

Δεν είναι κάποιος από τους δύο (ή από εμάς) απόλυτα σωστός ή απόλυτα λανθασμένος. Ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να αναλύσουν και να αποδώσουν ανθρώπινες έννοιες σε άλλα ζώα, πέρα από τον άνθρωπο.

Ακόμα και στον άνθρωπο δεν θα μπορούσαμε ξεκάθαρα να προσδιορίσουμε και να "ορίσουμε" την ζήλια, την ενοχή και πολύ περισσότερο την αγάπη... Δεν το έχουμε κάνει. Ζήλεψε η μαϊμού που έτρωγε αγγούρι την μαϊμού που έτρωγε σταφύλια; Ήξερε ότι τα σταφύλια είναι σταφύλια και αν ναι, πως και πότε; Αν ήξερε ότι αυτά, στο άλλο μπολ, είναι σταφύλια γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε από την αρχή που πήρε αγγούρι; Από σεβασμό στους κανόνες; Αν τα σταφύλια ήταν ξινά και τα αγγούρια είχαν ζάχαρη, η μαϊμού που θα έτρωγε ξινά σταφύλια και δε θα της άρεσαν, θα "ζήλευε" την μαϊμού που θα έτρωγε με ευχαρίστηση τα "ζαχαρωτά" αγγούρια;

Το Μπόρντερ Κόλι κάνει την "δουλειά" επειδή πείθει τα πρόβατα πως δεν αποτελεί κίνδυνο με την στάση του σώματος του, μα δεν κάνει και πίσω; Το βλέμμα του είναι "hard eye" ή όχι και τι σημαίνει αυτό; Το Australian Cattle Dog θα κάνει την ίδια δουλειά με άλλο τρόπο, γιατί;

Διότι, οι σκύλοι έχουν διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα, που "λύνουν τα προβλήματα" και που βλέπουν την πραγματικότητα γενικότερα. Αυτό κυρίως διότι έχουμε αναπτύξει και καλλιεργήσει διαφορετικές φυλές, για διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικά κριτήρια και "γούστα". Δεν μπορούμε εύκολα, λοιπόν, να μιλήσουμε για "διάβασμα" σκύλων και συμπεριφορά σκύλων που να ισχύει σε όλους τους σκύλους και σε μεγάλο ποσοστό. Σημαντική "λεπτομέρεια", λοιπόν, να ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες φυλών και τύπων όταν προσπαθούμε να "επικοινωνήσουμε" μαζί τους και να τα διαβάσουμε.

whale eye.jpg

Αυτό, πάλι, για ποιο λόγο είναι "whale eye" και σημαίνει φόβος ( άσε που στην ίδια την φάλαινα το whale eye είναι μόνιμο και η φάλαινα δεν είναι μόνιμα φοβισμένη :D ); Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από αυτή την φωτογραφία (ή οποιαδήποτε) για ένα συναίσθημα και να είμαστε απόλυτοι;

Επίσης, τα δύο σκυλάκια δεν κατάλαβαν το μείνε γρήγορα... Είναι σκυλάκια που δεν "τρέχουν με 1000" και έτσι όλα έγιναν όπως τα είδαμε. Ένα άλλο σκυλάκι, ένα Patterdale π.χ., θα είχε αρπάξει τον μεζέ που πέταξε πίσω και θα είχε γυρίσει μπροστά πηδώντας μέχρι το κεφάλι της να πάρει και τους άλλους.

Διαφορετικά σκυλιά, διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικές χρονικές στιγμές, διαφορετικοί άνθρωποι... Θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή, διάβασμα, εμπειρία, κοινή λογική, ανοιχτό μυαλό, στόχο και πολλά άλλα.

Αυτά παίζουν ( ; )...

Τέλος πάντων, όλοι έχουν κάτι να δώσουν και δεν χρειάζονται ούτε αφορισμοί, ούτε "θεοποιήσεις".

Ωραίο video!

• Like
Reactions: spyv and medusa

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Δεν αφορίσε κανείς ούτε θεοποίησε εν προκειμένω. Όταν όμως κάτι είναι ενδιαφέρον και καλής ποιότητας οφείλεις να το υπογραμμίσεις και να το προάγεις. Είμαι σθεναρά της άποψης ότι από τον οποιονδήποτε, ακόμα και όχι εδικό με κάποιο θέμα, μπορείς να αποκομίσεις σημαντικές πληροφορίες. Παρόλα αυτά, όλος ο κόσμος κάνει εκτιμήσεις για την πηγή και την ποιότητα πληροφόρησης, γενικά, σύμφωνα με το ποσοστό παραπληροφόρησης, το υπόβαθρο της πηγής, το grounding της πληροφορίας με το βαθμό και τη μέθοδο έρευνας που την έχει γεννήσει, κτλ κτλ. Αυτό ισχύει σε γενικότερα πλαίσια, πέραν των σκύλων.

Ειδικά με το θέμα και το εννοούμενο ζήτημα που τίθεται, φυσικά και έχω ακούσει χρησιμότατα πράγματα από τον Cesar. Τόση τριβή και εμπειρία έχει με το θέμα σκύλος. Αδύνατον να μην έχει κάτι χρήσιμο να συνεισφέρει. Οπότε άμα προσωπικά έχω όρεξη να ξεσκαρτάρω τις χρήσιμες πληροφορίες από την πληθώρα μαλακιών που λέει και κάνει, θα κάτσω να τον ακούσω. Για κάποιον όμως με μικρότερη ενασχόληση με το θέμα, και άρα μικρότερο pool πληροφοριών επί του θέματος, δεν θα πρότεινα να τον διαβάσει/ακούσει/μελετήσει ευλαβικά γιατί είναι τρομερά misleading. Επίσης μετά από χρόνια στο χώρο, δείχνει να είναι παγιωμένος, ακλόνητος, ανεξέλικτος (that's not even a word!).

Η McConnell από την άλλη, εκτός από το ίδιο ποσό τριβής και εμπειρίας έχει ΚΑΙ επιστημονικό υπόβαθρο και σωρεία μελετών, cross-correlated με στοιχεία και μελέτες διαφόρων επιστημονικών πεδίων, ποιο γενικών ή παράπλευρων του 'σκύλος' ή 'ζωολογία'. Και όχι ότι ο επιστήμονας είναι το θέσφατο. Υπάρχουν, όπως έχω ξαναπεί, πάρα πάρα πολλοί επιστήμονες τελείως άσχετοι και άχρηστοι (ακόμα ψάχνω να ανακαλύψω πώς τέτοιοι τύποι γίνονται επιστήμονες) και απείρως πιο επικίνδυνοι από τον κάθε Cesar που δεν έχει την υποστήριξη της ταμπέλας "επιστήμονας" να δίνει κύρος στα λεγόμενά του. Αλλά έστω και μια ομιλία της συγκεκριμένης αρκεί να καταλάβεις πως δεν είναι τέτοια περίπτωση, καθώς η τάση της να μαθαίνει συνεχώς, να αυτοδιορθώνεται, να μη θεωρεί ότι δε μπορεί να κάνει λάθος και να εξελίσσεται είναι καταφανής (παράπλευρα cues που είπα παραπάνω). Παρεμπιμπτόντως, αυτά που υπογράμμισα, συνιστούν θεμελιώδη στοιχεία της έρευνας, του ερευνητή, του επιστήμονα. Επίσης η McConnell δεν δείχνει να είναι οπαδός ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού πόλου, όπως πολλοί, κι ας κλίνει περισσότερο προς κάποια - όλοι έχουν προτιμήσεις. Το εκτιμώ βαθύτατα αυτό.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ παραγωγικό @canis το γεγονός ότι επίσης έκρινες και έθεσες ερωτήματα, και ως εκ τούτου προωθείς το διάλογο και την αναζήτηση. Απλά, η αναγνώριση patterns με βάση κάποια sensorial cues (πάρντον μάι φρεντς αλλά είναι όροι που τους ξέρων στην αλλοδαπή και ζορίζομαι να τους μεταφράσω) δεν είναι πάντα "απόλυτη" κατηγοριοποίηση, μια εκτίμηση δεν αποτελεί πάντα "σιγουριά" αλλά καμιά φορά απλά εκτίμηση, αν το αποτέλεσμα μιας κρίσης είναι θετικό δεν αποτελεί απαραίτητα "θεοποίηση", ούτε αν είναι αρνητικό αποτελεί "αφορισμό". Εκτός κι αν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο στο χρωματικό φάσμα. Που είναι οξύμωρο, γιατί με αυτή την προτροπή ξεκινάς το ποστ σου, να μη θεωρούμε τα πράγματα άσπρο-μαύρο, αλλά καταλήγεις να κάνεις ακριβώς αυτό.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, καταλαβαίνω ότι πήρες έναυσμα από τα παραπάνω για να προάγεις κάτι σημαντικό και δεν το πήρα προσωπικά, αλλά είμαι πολύ κουρασμένη για να προσέξω στην απάντηση μη μιλήσω προσωπικά. Το point είναι, καλό το μήνυμα, κακή η εκτέλεση.

Last edited:

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
Ενδιαφέρουσα η ομιλία και σίγουρα μπορείς να μάθεις πολλά και να μπεις σε ένα τρόπο σκέψης ακούγοντας και διαβάζοντας την Patricia McConnell. Επίσης, ενδιαφέροντα είναι και πολλά από αυτά που λέει ο Cezar Millan και από αυτόν μπορείς να αποκομίσεις πράγματα.Δεν είναι κάποιος από τους δύο (ή από εμάς) απόλυτα σωστός ή απόλυτα λανθασμένος.
Κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν μεθόδους που τους προστατεύουν από μεροληπτικά συμπεράσματα και λοιπά λάθη. Συνεχίζουν να κάνουν λάθη, βέβαια. Αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο τείνω να τους εμπιστεύομαι περισσότερο. Μάλλον μου φταίει το confirmation bias.

Ιδιαίτερα όταν προσπαθούν να αναλύσουν και να αποδώσουν ανθρώπινες έννοιες σε άλλα ζώα, πέρα από τον άνθρωπο.Ακόμα και στον άνθρωπο δεν θα μπορούσαμε ξεκάθαρα να προσδιορίσουμε και να "ορίσουμε" την ζήλια, την ενοχή και πολύ περισσότερο την αγάπη... Δεν το έχουμε κάνει.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να σταθώ και εγώ. Μου φαίνεται ώρες ώρες οτι ''υπερ-εξανθρωπίζουμε'' τους εαυτούς μας και μας αποδίδουμε ιδιότητες που μπορεί και νά μήν έχουμε. Λες και όταν ζηλεύουμε μας συμβαίνει κάποιο μεταφυσικό γεγονός παραπάνω αντί για τα κατάλληλα χημικά στην κατάλληλη θέση και στιγμή.

Ζήλεψε η μαϊμού που έτρωγε αγγούρι την μαϊμού που έτρωγε σταφύλια; Ήξερε ότι τα σταφύλια είναι σταφύλια και αν ναι, πως και πότε; Αν ήξερε ότι αυτά, στο άλλο μπολ, είναι σταφύλια γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε από την αρχή που πήρε αγγούρι; Από σεβασμό στους κανόνες; Αν τα σταφύλια ήταν ξινά και τα αγγούρια είχαν ζάχαρη, η μαϊμού που θα έτρωγε ξινά σταφύλια και δε θα της άρεσαν, θα "ζήλευε" την μαϊμού που θα έτρωγε με ευχαρίστηση τα "ζαχαρωτά" αγγούρια;
Τι είναι ζήλεια; Αν επαναλάβεις το πέιραμα μοιράζοντας αγγούρια και στα δυο ζώα δεν θα δεις καμία μαϊμού να απρρίπτει την ανταμιβή της- οπότε ναι, μάλλον η μαϊμού ξερει οτι τα σταφύλια είναι σταφύλια και η σκάφη σκάφη.Και η (αδικημένη) μαϊμού φάνηκε να αντιδρά αρνητικά στο άνισο μοίρασμα φαγητού. Για την ξινάδα δε ξέρω(ξεχωρίζει η μαϊμού το γλυκό από την ξινό; ). Υποθέτω πως παιζει ρόλο και η θερμιδική αξία και όχι μόνο η γεύση.

Το Μπόρντερ Κόλι κάνει την "δουλειά" επειδή πείθει τα πρόβατα πως δεν αποτελεί κίνδυνο με την στάση του σώματος του, μα δεν κάνει και πίσω; Το βλέμμα του είναι "hard eye" ή όχι και τι σημαίνει αυτό; Το Australian Cattle Dog θα κάνει την ίδια δουλειά με άλλο τρόπο, γιατί;
Διότι, οι σκύλοι έχουν διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα, που "λύνουν τα προβλήματα" και που βλέπουν την πραγματικότητα γενικότερα. Αυτό κυρίως διότι έχουμε αναπτύξει και καλλιεργήσει διαφορετικές φυλές, για διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικά κριτήρια και "γούστα". Δεν μπορούμε εύκολα, λοιπόν, να μιλήσουμε για "διάβασμα" σκύλων και συμπεριφορά σκύλων που να ισχύει σε όλους τους σκύλους και σε μεγάλο ποσοστό. Σημαντική "λεπτομέρεια", λοιπόν, να ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες φυλών και τύπων όταν προσπαθούμε να "επικοινωνήσουμε" μαζί τους και να τα διαβάσουμε.
ΟΚ! Ισως λίγο κάλύτερα θα το έθετες έτσι: να ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες φυλών και τύπων και συγκεκριμένων ατόμων και του περιβάλλοντός τους όταν προσπαθούμε να "επικοινωνήσουμε" μαζί τους και να τα διαβάσουμε,

View attachment 65234
Αυτό, πάλι, για ποιο λόγο είναι "whale eye" και σημαίνει φόβος ( άσε που στην ίδια την φάλαινα το whale eye είναι μόνιμο και η φάλαινα δεν είναι μόνιμα φοβισμένη :D ); Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από αυτή την φωτογραφία (ή οποιαδήποτε) για ένα συναίσθημα και να είμαστε απόλυτοι;
Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η φωτογραφία του σκύλου έλξης στο 23:57.
Όταν η σκύλα μου σηκώνει τα μάτια της για να με κοιτάξει κατα πρόσωπο δεν πιστευω πως βλέπω whale eye , κι ας φαινεται η σκλήρα. Απλώς βαριέται να σηκώσει το κεφάλι του από το μαξιλάρι το βρωμόζωο.

Επίσης, τα δύο σκυλάκια δεν κατάλαβαν το μείνε γρήγορα... Είναι σκυλάκια που δεν "τρέχουν με 1000" και έτσι όλα έγιναν όπως τα είδαμε. Ένα άλλο σκυλάκι, ένα Patterdale π.χ., θα είχε αρπάξει τον μεζέ που πέταξε πίσω και θα είχε γυρίσει μπροστά πηδώντας μέχρι το κεφάλι της να πάρει και τους άλλους.
Διαφορετικά σκυλιά, διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικές χρονικές στιγμές, διαφορετικοί άνθρωποι... Θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή, διάβασμα, εμπειρία, κοινή λογική, ανοιχτό μυαλό, στόχο και πολλά άλλα.
Αυτά παίζουν ( ; )...
Αυτό που έλεγε ήταν πως τα δύο σκυλάκια κατάλαβαν την κίνησή της , όχι οτι έμαθαν μια εντολή. Και επέτρεψέ μου αν τα patterdale δεν υπακούν στον κανόνα στραβά είναι τα patterdale και όχι ο κανόνας.

Τέλος πάντων, όλοι έχουν κάτι να δώσουν και δεν χρειάζονται ούτε αφορισμοί, ούτε "θεοποιήσεις".Ωραίο video!
Ναί!Γιατί μιλάμε για αφορισμούς και θεοποιήσεις;

Τα χρώματα τα χρησιμοποίησα μόνο για τη δική μου διευκόλυνση.

Last edited:
  • Like
Reactions: Estranged

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα
Τα Patterdale είναι βλαμμένα από κούνια! :eek:
Υπάρχουν ακόμη ως φυλή, ή έχουν αλληλοεξοντωθεί; :confused:
Εδώ κολλάει το "αν δεν δεις αίμα δεν επεμβαίνεις".
:LOL::D

Έχω ακούσει πως είναι από τα "καλά" τεριε όσον αφορά τις ικανότητές τους.
Δεν έχω δει ποτέ από κοντά.

• Like
Reactions: mareco

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
ο @μπουλης εχει γραψει οτι εχει patterdale. θα ειχε ενδιαφερον να μας γραψει δυο- τρια πραγματα για την καθημερινοτητα τους (σε ενα αλλο θεμα βεβαια :)).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Δεν ήθελα να τον ταγκάρω, γιατί νομίζω ότι ντρέπεται που έχει τέτοιο, και το συστήνει ως ημίαιμο :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: spyv and l.Kyveli