Poodle: Σκυλοι του καναπε ή μηπως οχι...??

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
Τι πιστευετε? Ειδικα εσεις που εχετε ενα...?!

Η δικη μου ιστορια εχει καπως ετσι...: Εχω ενα mini-poodle 1+ ετους. Η Λιζα! Η Λιζα λοιπον μεχρι τωρα με ακολουθει απλα παντου! Απο την καθημερινη μου βολτα για τρεξιμο μεχρι το βουνο, την θαλασσα, τα χιονια, την καφετερια, τις αναρριχισεις μου στις βαθρες της Σαμοθρακης -κι οχι μονο-, "βοηθαει" στις δουλειες του σπιτιου αλλα και καθεται στην αγκαλια μου για χαδια, αραζει στον καναπε βλεπει τηλεοραση, τεντωνεται και χοθζουρευει με τις ωρες ή απλως παιζει με τα απειρα παιχνιδια της και τους φιλους της. Βασικα κανει οτι κανω! Κι εγω ο δολιος που πιστευα καποτε οτι ειναι ζηλιαρικα, κακομαθημενα, βαρετα σκυλια....απλα αλλαξα οτι πιστευα! Μεχρι που το Φοξ τεριε...η Εμιλου...που ειχα παλιοτερα ηταν πιο ησυχη...κι ηταν τεριε...!!

Ενα ωραιο post για τον χαρακτηρα των Poodle.
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=2957

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο άνοιξες και βραδυ και λείπει και η Λιζα (chloe) τώρα..:D

Λοιπόν και εγώ αυτό πιστεύω..πως είναι σκυλιά για όλες τις χρήσεις..
Δεν είναι μονο του καναπέ, είναι σκυλιά που χρειάζονται και άσκηση και είναι αρκετά ενεργητικά.
Όντως μπορούν να κάθονται με τις ώρες στην αγκαλιά σου, αλλα μπορούν να σε ακολουθήσουν παντού.

Τώρα για την σύγκριση με terrier δεν ξέρω ..ειναι και κυνιγιάρικα μην ξεχνάς ..αλλα σίγουρα τα κανισακια είναι πολύ παρεξηγημένα σκυλιά στην Ελλάδα και υποπτεύομαι πως την μεγάλη ζημια την είχε κάνει η μανταμ Σουσού για όσους την είχαν δει..χρησιμοποιώντας για εκείνον τον ρολο μαλλον λάθος ρατσα..

alex_pandi

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
52
0
38
Kavala - Kozani
ΧΑΧΑΧΑΧΑ...! Καλα τα λες για την Μανταμ Σουσου! Ναι οντως λειπει και η Λιζα! Εμ σημερα επαιζε 3 ωρες κυνηγητο με ενα λαμπραντορ και ενα τζακ ρασελ! Μεχρι να τα παρατησουν και να σταματησουν να την κυνηγανε εκεινη ετρεχε και πηδουσε απο πανω τους! Το καημενο το λαμπραντορ δεν αντεχε αλλο! Οσο για το τζακ ρασελ...το ατιμο κρατουσε δυναμεις για το τελος...!!

Ααα και για τα τεριε που λες για αυτο ακριβως το εθεσα!! Η σκυλιτσα που ειχα πριν ενα fox terrier δεν ηταν τοσο υπερκινητικη! Δηλ ηταν απλα εκανε το δικο της οταν κουραζοταν...κι απλα πισμωνε και ξαπλωνε κατω μεχρι να την παρει καποιος αγκαλια!! Κριμα γιατι πεθανε απο καρκινο! Βεβαια (και ναι βγαινοντας απο το θεμα...) ηταν σκυλακι που "σωθηκε" απο τα λεγομενα puppy mils οποτε και δεν ειναι δικαια η συγκριση...!

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Το κανισάκι μου είναι 12 ετών. Είναι πανέξυπνος, δραστήριος, υπάκουος, φιλικός, ήσυχος όταν χρειάζεται, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ παράπονο.
Η επικοινωνία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά μας είναι ανεπανάληπτη...
Το κανίς είναι ένας τέλειος σκύλος συντροφιάς. Μόνο "του καναπέ" δεν τα λες... Αν τα κλείσεις στο σπίτι μαραζώνουν. Και πρέπει συνέχεια να απασχολούν το μυαλό τους.
Ασχολήσου με tricks. Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα "τα πιάνουν".
Σ' ευχαριστώ που έβαλες link από το θεματάκι μου :)
Μακάρι να καταλάβαιναν όλοι όσοι ακούν "κανίς" και ξινίζουν τα μούτρα τους πόσο μοναδικά είναι αυτά τα σκυλιά.

zeppos

Member
19 Δεκεμβρίου 2009
12
0
ΧΙΟΣ
Ta Poodles- κανις- είναι μια από τις εξυπνότερες και ε μεγάλη εκπαιδευσιμότητα φυλή. Μπορούν να κάνουν τα πάντα για τα οποία εκπαιδεύονται. Απλά όλοι είμαστε επηρεασμένοι, αρνητκά δυστυχώς- από τα εκθεσιακά τους κουρέματα και την Βουγιουκλάκη που τα κρατούσε αγκαλιά στις παλιές ελληνικές ταινίες. Όμως η αλήθεια είναι ότι είναι σκύλοι πολυμήχανοι κατάλληλη για όποια εργασία συν του ότι δε μαδάνε και δε μυρίζουν. Μιλάω εκ πείρας έχω ένα τόυ πρωταθλήτρια εκθέσεων μορφολογίας αλλά και agility.Πολλά σκυλιά στα παγκόσμια πρωταθληματα agility είναι Poodles και συχνά παίρνουν τις πρώτες θέσεις.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειναι η πιο παρεξηγημενη ρατσα σκυλου,ειχε παλαιοτερα γινει εντελως λαθος προωθηση της ρατσας,μετα ερχονται τα πιτμπουλοειδη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Συμφωνώ. Εδώ στον κυνολογικό όμιλο του Καλαμποκιστάν είχε ένα κανίς που μέχρι και agility έκανε και μάλιστα καλά. Εξαρτάται από το σκύλο και πώς τον μεταχειρίζεται κανείς. Τελικά όλα είναι θέμα διαφήμισης και image. Αν ακούγαμε τα μήντια, τότε θα λέγαμε ότι τα τσιουάουα είναι αξεσουάρ της ηλίθιας της Πάρις Χίλτον. Κι όμως μας έχει πει η Κατερίνα τι καταπληκτικό τσιουάουα έχει και πόσο έχει βοηθήσει το γιο της και τι καλό σκυλί είναι για την οικογένειά της. Κοινώς αν δεν αντιμετωπίζει κανείς το σκύλο ως αξεσουάρ αλλά τον συμπεριλαμβάνει στη ζωή του και τον αντιμετωπίζει ως έξυπνο ον, ο σκύλος θα δείξει τον καλύτερο εαυτό του και όχι μόνο!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα