Qoccle's Oliver Lightsome - THE LEGEND

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.828
8.023
Εφόσον δεν υπάρχει κακοποίηση το πιθανότερο είναι ότι ο σκλυλος το απολαμβάνει και το βλέπει σαν εργασία. Ακόμα και η συχνότητα δεν είναι μεμπτή γιατί ως γνωστόν τα σκυλιά λατρεύουν την ρουτίνα, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.
συμφωνώ . Εάν ο σκύλος κατά τα άλλα έζησε μία φυσιολογική ζωή νομίζω ότι και τις εκθέσεις είχε μάθει να τις απολαμβάνει.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Και βρήκα ένα από τα σκυλιά που έλεγα....

Ch.Camparis InCognito ( owner: Asja Kranjc)

Σκύλος πρωταθλητής από κορυφαίο εκτροφείο και ορίστε πως ζει και πως διαγωνίζεται....
το σκυλί τυλίγεται μία στο τόσο βοηθητικά αν δεν κάνω λάθος, αλλά ζει σαν φυσιολογικό σκυλί!! Και ακόμα περισσότερο σαν τερριερ!!!

Πιθανολογώ ότι προς τα εκεί θα κλίνει τελικά στο μέλλον η περιποίηση της συγκεκριμένης φυλής, γιατί μεταξύ άλλων θα ξεχωρήσουν τα σκυλιά που πραγματικά το έχουν το μαλλάκι από αυτά που βάφονται, τιγκάρονται στα βοηθητικά προϊόντα κλπ κλπ...... :)

Attachments

Giota.l

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
102
1
ΑΘΗΝΑ
Ουσιαστικα Χρυσούλα λέμε το ίδιο πράγμα! Εχεις ακούσει να το κάνουν αυτό κι άλλοι εκτροφείς της συγκεκριμένης φυλής?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Τα δεδομένα αλλάζουν.... άλλωστε από εκτροφέα σε εκτροφέα υπάρχει τεράστεια διαφορά.

Κάποιοι τυλίγουν και κλείνουν σε κλουβιά.
Κάποιοι τυλίγουν αλλά σέβονται τις ανάγκες του ζώου.
Κάποιοι δεν τυλίγουν καθόλου και πάλι νικάνε....

Προφανώς το τελευταίο είναι το καλύτερο, αλλά μόνο και μόνο επειδή ένα ζώο είναι τυλιγμένο χωρίς να ξέρουμε και τι ζωή κάνει δεν μπορούμε να κρίνουμε εάν ταλαιπωρείται ή όχι.

Σίγουρα όμως η περίπτωση του InCognito είναι παράδειγμα προς μίμηση γιατί και τοσκυλί ζει όπως πρέπει και η φυλή καλυτερεύει γιατί το πραγματικό silky και δυνατό μαλλί με το σωστό χρώμα θα επικρατήσει!

Άλλωστε θα εκλίψουν επιτέλους περιπτώσεις εκτροφέων που παινεύονται ότι καταβάζουν σκυλί με έτσι κι έτσι μαλλί αλλά λόγο του τάδε προιόντος δεν πήραν ποτέ κακή κριτική για αυτό!!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Χρυσούλα, όπως ξέρεις η χρήση σωστών και ποιοτικών προϊόντων δεν αλλάζει την υφή του τριχώματος.

Αν δεν το έχει ο σκύλος (από γονίδια) ακόμα και νεραιδόσκονη να βάλεις - όπως εύστοχα είχες γράψει παλαιότερα - σωστό τρίχωμα δεν πρόκειται να κάνει.

Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις σκύλων που κατάφεραν να φτιάξουν μαλλί ΧΩΡΙΣ τύλιγμα. Μάλιστα από όσο διαβάζω στο βιβλίο της Joan Gordon, ΚΑΝΕΝΑ αρσενικό δεν είχε καταφέρει να φτιάξει full τρίχωμα μέχρι το πάτωμα μέχρι το 1993 που γράφτηκε το εν λόγω βιβλίο και ελάχιστες θηλυκές.

Η περιποίηση του τριχώματος και το τύλιγμα έχουν σαν σκοπό την αψεγάδιαστη διατήρηση του μανδύα και δεν επεμβαίνει στο χρώμα του σκύλου.
Εκτός αν πάρεις ειδικά προϊόντα τα οποία φυσικά είναι ανιχνεύσιμα.
Μάλιστα τις προάλλες άκουσα πως στην Ιταλία κάνουν ένα ειδικό τεστ που "πιάνει" την όποια παρέμβαση στο χρώμα, ακόμα και αν είχε γίνει πριν μήνες ή χρόνια. Ανιχνεύουν τα υπολείμματα της βαφής.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως το μαλλί είναι μία μόνο παράμετρος και κατά τη γνώμη μου το κερασάκι στην τούρτα, πολλές φορές αρκετά υπερτιμημένη.
Γιατί πίσω από τον εντυπωσιακό μανδύα υπάρχει το σώμα, ο χαρακτήρας, η ψυχή.
Ολα μαζί κάνουν έναν εξαίρετο σκύλο. Γιατί τι να το κάνεις το μαλλί αν ο σκύλος έχει στραβά πίσω πόδια ή κακό topline και είναι φοβισμένο και αντίστοιχα τι να το κάνεις το αψεγάδιαστο topline, τις φοβερές γωνιώσεις και το άριστο ταμπεραμέντο αν ο σκύλος δεν έχει σωστό τρίχωμα. Και εκεί θεωρώ πως κρύβεται η μαγεία της σωστής και ποιοτικής εκτροφής στην συγκεκριμένη φυλή με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Oliver. Το σύνολο είναι που μετράει, όλο το πακέτο.

Τέλος σχετικά με το τύλιγμα και το στραβό μάτι που το έχετε πάρει, το βρίσκω απόλυτα λογικό. Και εγώ ένοιωθα έτσι με τον δικό μας. Ειδικά τις πρώτες μέρες είχα φάει φρίκη...
Όμως κατάλαβα πως αν φερθείς με σεβασμό στο πλασματάκι που έχεις απέναντί σου και δεν του στερήσεις πράγματα που το κάνουν ευτυχισμένο, τότε θεωρώ πως είναι και εκείνο ευτυχισμένο.
Από μας εξαρτάται τι ζωή θα του προσφέρουμε και πόσο σκυλίσια ζωή θα κάνει με ή χωρίς wraps.

Last edited:

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως το μαλλί είναι μία μόνο παράμετρος και κατά τη γνώμη μου το κερασάκι στην τούρτα, πολλές φορές αρκετά υπερτιμημένη.
Γιατί πίσω από τον εντυπωσιακό μανδύα υπάρχει το σώμα, ο χαρακτήρας, η ψυχή.
Ολα μαζί κάνουν έναν εξαίρετο σκύλο. Γιατί τι να το κάνεις το μαλλί αν ο σκύλος έχει στραβά πίσω πόδια ή κακό topline και είναι φοβισμένο και αντίστοιχα τι να το κάνεις το αψεγάδιαστο topline, τις φοβερές γωνιώσεις και το άριστο ταμπεραμέντο αν ο σκύλος δεν έχει σωστό τρίχωμα.
..............κι όμως......θα έπρεπε να γνωρίζετε όλοι οι καινούριοι στη φυλή,και πολλά υποσχόμενοι,πως το μαλλί του yorkie,κρύβει πολλά ελαττώματα,που μόνο σπεσιαλίστας κριτής θα μπορούσε να ανακαλύψει!!!!(κάτι που στην Ελλάδα είναι σπάνιο έως αδύνατο.....)Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στο "μύθο Oliver,που είχα μάλιστα και την τιμή να ανταγωνιστεί σκύλος μου μαζί του,αλλά σε πολλoύς άλλους wanna be champions!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Σοφία αναφέρεσαι σε ελαττώματα μορφολογίας που κρύβονται από το μαλλί ή για ελαττώματα του ίδιου του μαλλιού που δεν μπορούν να διακρίνουν ή δεν γνωρίζουν οι κριτές?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Και στα δύο....

Είναι πολλά τα "κολπάκια" που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να καλύψουν ελαττώματα του σκύλου τους Μιχάλη, είτε στο μαλλί είτε στη σωματοδομη. Ακόμα και ένα στραβό topline μπορεί να καλυφθεί, όπως και ένα ίδιο να μην αναδειχθεί.

Να αλλάξει η υφή το μαλλί π.χ. από wooly να γίνει silky όχι αλλά να δείχνει καλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα φυσικά. Γιατί μην ξεχνάς οτι η ποιότητα του μαλλιού ενός Yorkie δεν είναι μία από τις τρεις κατηγορίες και παπαλα... υπάρχουν πολλές ποιότητες silky άλλες καλές και άλλες όχι.

Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει τέλειος σκύλος.... όλα έχουν κάτι, είτε λιγότερο είτε περισσότερο.

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
ναι, μιλάω αποκλειστικά για την κατασκευή του σκύλου.....Το μαλλί,έτσι κι αλλιώς αν είναι με σωστή υφή και περιποιημένο, με σχετικά σωστό χρώμα κλπ,είναι μια χαρά!
Φαντάσου τώρα ένα teckel με στραβά πίσω πόδια και ένα yorkie...Ποιός θα καταλάβει άν το δεύτερο έχει στραβούτσικα ποδαράκια?????μόνο ο σπεσιαλίστας και κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τη φυλή.Ενδεικτικά θα σας πω,πώς έχω δεί σκυλάκι σε show και το ίδιο τυλιγμένο σπίτι του,και δεν το γνώρισα

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
.....α,και....Χρύσα μου,το topline,δεν κρύβεται με ένα μαλλί,ειδικά στο yorkie,που δεν είναι φουσκωτό,όπως στα bison ή στα pudel....απλά μερικοί,επιλλέγουν να το αγνοούν!!!!!!!:rolleyes:
Eιδικά στην κίνηση ξεσκεπάζεται το λάθος topline,σε όλο του το μεγαλείο!!!!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Με το μαλλί όχι...αλλά κάποιος κάπου κάποτε είπε ότι πάχυνε το σκύλο για να μην φαίνεται η καμπούρα τόσο πολύ!!!
aaaaxxaxaxaxaxaxaxaaaa....:p

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Και στα δύο....

Είναι πολλά τα "κολπάκια" που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να καλύψουν ελαττώματα του σκύλου τους Μιχάλη, είτε στο μαλλί είτε στη σωματοδομη. Ακόμα και ένα στραβό topline μπορεί να καλυφθεί, όπως και ένα ίδιο να μην αναδειχθεί.
Εχω ακούσει και εγώ οτι κάνουν τέτοια κολπάκια. Το θεωρώ όμως ανέντιμο και ανειλικρινές να προσπαθήσεις να κρύψεις ατέλειες. Είτε με βαψίματα είτε με δεσίματα αυτιών είτε τραβώντας το ψηλά στο gaiting με τα μπροστινά πόδια στον αέρα για να φανεί ίσιο το topline ή ένα σωρό άλλες πατέντες καμουφλαρίσματος. Σημασία έχει να είμαστε ειλικρινείς και εμείς πρώτα να κρίνουμε αυστηρά τον σκύλο μας, παρουσιάζοντάς τον όπως είναι στην πραγματικότητα αναδεικνύοντας τα προτερήματα και όχι καμουφλάροντας με ανέντιμους τρόπους τα ελαττώματα.

Έχει διαφορά όμως το να μην μπορεί να διακρίνει ελαττώματα ο κριτής από άγνοια ή επειδή δεν είναι σπεσιαλίστας - όπως αναφέρει η Σοφία - και άλλο εσκεμμένα να προσπαθείς να τον ξεγελάσεις.

Να αλλάξει η υφή το μαλλί π.χ. από wooly να γίνει silky όχι αλλά να δείχνει καλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα φυσικά. Γιατί μην ξεχνάς οτι η ποιότητα του μαλλιού ενός Yorkie δεν είναι μία από τις τρεις κατηγορίες και παπαλα... υπάρχουν πολλές ποιότητες silky άλλες καλές και άλλες όχι.
Επιλέγεις φυσικά προϊόντα που κάθονται καλά στον σκύλο σου, δεν του δημιουργούν ξηροδερμίες ή άλλα προβλήματα και του κάνουν όμορφο μαλλάκι. Αυτά είναι θεμιτά - θέλω να πιστεύω....
Προσπαθείς να διατηρήσεις το μαλλάκι του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να το περιποιηθείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε χρωμοσαμπουάν που το γράφουν ξεκάθαρα πάνω, αλλά σε φυσικά προϊόντα ενυδάτωσης, καθαρισμού και προστασίας που σύμφωνα με όσα γράφουν πάνω ΔΕΝ επηρεάζουν το χρώμα ή την υφή του τριχώματος.
Το αν το κάνουν "κρυφά" δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.
Όπως δεν γνωρίζω και τα ανθρώπινα πόσο και αν επηρεάζουν τα δικά μας μαλλιά.
Αν γνωρίζετε παραπάνω λεπτομέρειες θα ήθελα να τις μοιραστείτε μαζί μου.

Φαντάζομαι πως έμπειροι κριτές (σπεσιαλίστες στη φυλή) θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν πόσο σωστή ή όχι είναι η ποιότητα. Και φυσικά αν όλοι οι εκθέτες της φυλής παρουσίαζαν γιόρκι χωρίς ίχνος οποιουδήποτε προϊόντος πάνω τους, σαφώς θα έκανα και εγώ το ίδιο. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

ναι, μιλάω αποκλειστικά για την κατασκευή του σκύλου.....Το μαλλί,έτσι κι αλλιώς αν είναι με σωστή υφή και περιποιημένο, με σχετικά σωστό χρώμα κλπ,είναι μια χαρά!
Φαντάσου τώρα ένα teckel με στραβά πίσω πόδια και ένα yorkie...Ποιός θα καταλάβει άν το δεύτερο έχει στραβούτσικα ποδαράκια?????μόνο ο σπεσιαλίστας και κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τη φυλή.Ενδεικτικά θα σας πω,πώς έχω δεί σκυλάκι σε show και το ίδιο τυλιγμένο σπίτι του,και δεν το γνώρισα
Οταν είναι τυλιγμένα διακρίνονται όλες οι ατέλειες που ενδεχομένως έχουν.
Βλέπεις πεντακάθαρα τη σωματοδομή χωρίς το καμουφλαζ ή τα εφέ της τρίχας.
Αλλά εκεί είναι που πρέπει να είσαι ειλικρινής και να αξιολογήσεις όσο πιο αυστηρά μπορείς αυτό που βλέπεις. Αλλωστε πιο πολύ τυλιγμένο τον βλέπεις τον σκύλο παρά με το μαλλί του ελεύθερο και σε κάθε του κίνηση, παρατηρείς, βλέπεις, αξιολογείς πόδια, κίνηση, topline κλπ κλπ.
Μαθαίνουμε ακόμα και έχουμε να μάθουμε ακόμα πολλά πολλά περισσότερα.