SBT - The 'Real' Story

Luna

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
109
0
Ειναι απο τις πιο ανθρωποκεντρικες φυλες που υπαρχουν.
Γιατί πια να είναι τόσο παρεξηγημένα αυτά τα σκυλάκια ???? Συνήθως σε όποιες φυλές υπάρχει αυτή η ταμπέλα ''Δολοφόνος'' ή ''Επιθετικός'', οι περισσότεροι κάθονται και το πιστεύουν, αντί να σκεφτούν ότι ο λάθος ιδιοκτήτhς ή η συνθήκες ζωής αυτού του σκύλου μπορεί να φταίνε...
Θεωρώ τα SBT αξιαγάπητα σκυλιά και εντελώς ανθρωποκεντρικά !!! Γίνονται υπέροχοι σύντροφοι !!! Ευχαριστούμε ICE για το υπέροχο βίντεο !! Να τα βλέπουν αυτά όσοι δεν ξέρουν... :)

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
Γιατί πια να είναι τόσο παρεξηγημένα αυτά τα σκυλάκια ???? Συνήθως σε όποιες φυλές υπάρχει αυτή η ταμπέλα ''Δολοφόνος'' ή ''Επιθετικός'', οι περισσότεροι κάθονται και το πιστεύουν, αντί να σκεφτούν ότι ο λάθος ιδιοκτήτhς ή η συνθήκες ζωής αυτού του σκύλου μπορεί να φταίνε...
Θεωρώ τα SBT αξιαγάπητα σκυλιά και εντελώς ανθρωποκεντρικά !!! Γίνονται υπέροχοι σύντροφοι !!! Ευχαριστούμε ICE για το υπέροχο βίντεο !! Να τα βλέπουν αυτά όσοι δεν ξέρουν... :)
γιατι σε πολλους ανθρωπους, καθως και στα media αρεσουν τα τερατα. κι οταν δεν εχουν να δειξουν τετοια τα επινοουν μονοι τους.

οι αγγλοι απαγορεψαν τα pitbull, τα ξεχασαν αυτα, και τωρα ταχουν βαλει με τα staff. υπαρχει αρκετα αρνητικο κλιμα, παρολο που θα επρεπε να ειναι περιφανοι γι αυτο. Αν μπειτε σε αγγλικα forum καθε λιγο και λιγακι καποιος βγαζει το σκυλο του και του την λενε οτι ειναι επικινδυνα κλπ.

Δειτε κι αυτα τα βιντεο, απο ιστορικης αποψης μονο...

http://www.youtube.com/watch?v=_KMU1OS5vGw

http://www.youtube.com/watch?v=gHkSYZMefHY

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Pintsie καλησπέρα και από μένα, θα πρότεινα αν όντως σε ενδιαφέρει η φυλή να ενημερωθείς πάρα πολύ για αυτή για τα θετικά και τα αρνητικά της. Είναι εξαιρετικά αγαπησιάρικα με τους ανθρώπους και λατρεύουν τα παιδιά. Ως φυλή είναι πολύ ανεκτική σε πατήματα ζουλήγματα έντονα αγκαλιάσματα από παιδάκια. Δεν γαυγίζουν πολύ (αν τους το κόψεις και δεν ενδίδεις όταν απαιτούν κάτι γαυγίζοντας). Ιδανική για διαμέρισμα, μέσα στο σπίτι εγώ δεν καταλαβαίνω ότι έχω σκύλο. Έχουν ανάγκη άθλησης, δλδ περιπάτου και αρκετής βόλτας, μπαλάκια κουκουνάρια να κυνηγάνε προκειμένου να αδρανοποιούνται στο σπίτι και να μην εκτονώνονται μέσα στο σπίτι (πράγμα καταστροφικό αν το αφήσεις να συμβεί). Το αρνητικό είναι το θέμα της επιθετικότητας προς άλλα σκυλιά το οποίο δεν μπορείς να αποκλείσεις αλλά ούτε να θεωρήσεις δεδομένο. Εάν κάνεις πολύ καλή κοινωνικοποίηση με πολλά φιλικά σκυλιά και καθημερινές βόλτες (όπως έκανα εγώ) θα το εξαλείψεις το πρόβλημα. Εγώ τουλάχιστον τον βγάζω χωρίς λουρί και ποτέ δεν θα επιτεθεί σε άλλο αρσενικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εφόσον δεχτεί επίθεση δεν θα απαντήσει... Με πολύ σκληρότητα και αγριάδα. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να αποθαρρύνει το σκύλο από επιθετική συμπεριφορά γιατί τροφοδοτεί την έμφυτη τάση του να αντιπαρατεθεί με άλλα σκυλιά συνήθως ίδιου φύλου. Όταν ήταν κουτάβι ο δικός μου (3-4 μηνών) όταν έβλεπα ότι στο παιχνίδι άρχιζε τα νιαουρίσματα :p (το έχουν ακούσει όλοι οι ιδιοκτήτες αυτό το ναιούρισμα-γρυλισμα των σταφυ) τον απομακρυνα από το παιχνίδι. Βέβαια άλλα σκυλιά όσο και να τα κοινωνικοποιήσεις θα βγάλουν επιθετικότητα σε κάποιο χρονικό σημείο. Είναι ένα ρίσκο που αναλαμβάνεις εφόσον επιλέξεις αυτή τη φυλή. Εάν εσύ του παρέχεις αδιάκοπα θετικά ερεθίσματα με άλλα σκυλιά είναι πάρα πολύ πιθανόν ο σκύλος σου να μην είναι επιθετικός.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Hallo Θάνο!
ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Δεν είναι κάτι που θα κάνω άμεσα-να πάρω κι άλλο σκύλο-. Αλλά σκέφτομαι σοβαρά όταν βρω ένα φυσιολογικό σπίτι στην Αγγλία (δηλαδή όχι να μένω παρέα με 200 άτομα όπως θα κάνω τώρα), να πάρω έναν Γερμανικό Ποιμενικό. (Το ήθελα από μωρό σχεδόν)
Αλλά με ενθουσίασε κι αυτό το διαολάκι τώρα!
έχω πολλά να διαβάσω. (ευτυχώς έχω τον χρόνο μέχρι να αποφασίσω).
Έχω όμως και τον άλλο τον διάολο με τα 4 πόδια οπότε όταν είναι να πάρω δεύτερο, θα πρέπει να δω ποιος ταιριάζει και μαζί του (εννοώ από θέμα χαρακτήρα κτλ) γιατί τώρα τελευταία ο μικρός όταν με βλέπει να μιλάω με άλλα σκυλιά με κατουράει! ενώ παλιά απλά καθόταν κάτω και περίμενε να σταματήσω να χαϊδεύω τα άλλα για να φύγουμε!
Έχουν θέματα υγείας αυτά; (πχ, διάβασα ότι ο Γερμανικός έχει θέμα δυσπλασίας πολύ συχνά)
Αν χαλάω το θέμα συγνώμη! (μπορείς να μου απαντήσεις και με μήνυμα αν είμαι οφ!)
Thank youuuu!!!

Luna

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
109
0
Ευχαριστούμε για τα βίντεο και τις χρήσιμες πληροφορίες !!! Ενημερωτικά, υπάρχει στην Ελλάδα εκτροφείο με STBs ????

πάντως πραγματικά, τα λάτρεψα!
Δεν έχω δει από κοντά ποτέ μου. Να έρθετε Γέρακα μια μέρα να δω από κοντά ^_^
πανέμορφα φάνηκαν από το βίντεο. Και πολύ φιλικά και αγαπησιάρικα! ! !
Pintsie κι εγώ μαζί σου !!! Ελάτε καμιά μέρα από Αγία Παρασκευή θα ήθελα να δω κι εγώ από κοντά !!! χιχιχιχι
Να κανονιστεί Staffo-συνάντηση !!!!!!!!!!!! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οσοι δεν ''αντεχετε'' τα μωρα, εστιαστε στην συμπεριφορα του σκυλου...:D:cool:

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: Serge

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Παναγία μου! ΠΟΣΗ υπομονή έχει αυτό το σκυλί στο τρίτο βίντεο?! Εδώ εγώ θα του είχα χώσει μπουνιά του παιδιού αν μου έκανε τέτοια!!!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Παναγία μου! ΠΟΣΗ υπομονή έχει αυτό το σκυλί στο τρίτο βίντεο?! Εδώ εγώ θα του είχα χώσει μπουνιά του παιδιού αν μου έκανε τέτοια!!!
μηπως φταιει λιγουλακι ο γονιος που τραβα το video κι αφηνει το μπομπιρα στο ελεος του σκυλου?? λεω εγω τωρα...

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Σίγουρα φταίει!
εγώ θα άρχιζα να ουρλιάζω στο μικρό αν έκανε τέτοιες βλακείες εις βάρος του σκύλου!
Πιστεύω πως όσο εκπαιδευμένος και φιλικός προς τα παιδιά είναι ένας σκύλος, σίγουρα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος. ειδικά αν το παιδάκι συμπεριφέρεται έτσι!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σίγουρα φταίει!
εγώ θα άρχιζα να ουρλιάζω στο μικρό αν έκανε τέτοιες βλακείες εις βάρος του σκύλου!
Πιστεύω πως όσο εκπαιδευμένος και φιλικός προς τα παιδιά είναι ένας σκύλος, σίγουρα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος. ειδικά αν το παιδάκι συμπεριφέρεται έτσι!
Aυτο που λες ειναι αληθεια. Απλως εδω εχουμε καποιες περιπτωσεις που ο ιδιοκτητης ηταν πολυ σιγουρος για τον σκυλο. Συμφωνω, οτι δεν ειναι και πολυ λογικο να ψαχνουμε επι τουτου τα ορια υπομονης του σκυλου μας.
Τελος, ενα Staffy δεν χρειαζεται να εκπαιδευτει για να ειναι φιλικο με τους ανθωπους και τα παιδια. Θα χρειαζοταν εκπαιδευση αν θελαμε να δουμε, το αντιθετο...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Στο πρωτο βιντεο ο σκυλος δεν παιζει τοσο δυνατα οσο αν ειχε εναν ενηλικο. Παρατηρηστε οτι εχει κατεβασει την ενταση του ωστε να μην τρομαξει ή χτυπησει το παιδι. Το ιδιο κανει και ο δικος μου οταν παιζει με τον γιο μου, ενω οταν παιζει μαζι μου ειναι διαφορετικος και πιο δυναμικος. Τα σταφφακια τα θεωρω ως σκυλους για ολη την οικογενεια και για μεσα στο σπιτι.
Αξιοπιστα, ανθεκτικα και "ευκολα"σκυλια, μιας και μπορεις να τα εκπαιδευσεις πολυ ευκολα (προσωπικη μου αποψη).

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στο πρωτο βιντεο ο σκυλος δεν παιζει τοσο δυνατα οσο αν ειχε εναν ενηλικο. Παρατηρηστε οτι εχει κατεβασει την ενταση του ωστε να μην τρομαξει ή χτυπησει το παιδι. Το ιδιο κανει και ο δικος μου οταν παιζει με τον γιο μου, ενω οταν παιζει μαζι μου ειναι διαφορετικος και πιο δυναμικος. Τα σταφφακια τα θεωρω ως σκυλους για ολη την οικογενεια και για μεσα στο σπιτι.
Αξιοπιστα, ανθεκτικα και "ευκολα"σκυλια, μιας και μπορεις να τα εκπαιδευσεις πολυ ευκολα (προσωπικη μου αποψη).
Ακριβως. Και να προσθεσω οτι στο πρωτο βιντεο εχουμε αρσενικο σκυλο. Εχει πολυ μεγαλη σημασια να ξερει ο σκυλος να ρυθμιζει και να μεταβαλει την ενταση των κινησεων του και των αντιδρασεων του. Δειχνει εξυπναδα και ισορροπια. Χαιρομαι που και ο Solo ενεργει ετσι.
Σε οτι εχει σχεση με τους ανθωπους, τα σταφφακια οντως ειναι σχεδον ''ετοιμα'' εκ φυσεως...:)

• Like
Reactions: Serge

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Το τρίτο βίντεο είναι όλα τα λεφτά....

μηπως φταιει λιγουλακι ο γονιος που τραβα το video κι αφηνει το μπομπιρα στο ελεος του σκυλου?? λεω εγω τωρα...
Γιουλίτσα μου, θεωρείς ότι ο μπόμπιρας είναι στο έλεος του σκύλου ????
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει ! :D:D:D

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Το τρίτο βίντεο είναι όλα τα λεφτά....

Γιουλίτσα μου, θεωρείς ότι ο μπόμπιρας είναι στο έλεος του σκύλου ????
Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει ! :D:D:D
χαχα...σωστα το λες....το θεμα ειναι οτι ο γονιος αισθανεται και ετσι πρεπει πιο προστατευτικα απεναντι στο μικρο διποδο.....σε περιπτωση που τα παρει και δικαιως τα παρει το τετραποδο....:p

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τα 2 πρώτα βίντεο είναι το λιγότερο απολαυστικά!

Το τρίτο video, δε μου άρεσε! Δε θα άφηνα το παιδί μου να παίζει έτσι με σκυλί οποιασδήποτε φυλής, όσο σίγουρος και να είσαι ότι το σκυλί σου δεν δαγκώνει, το να κάθετε το παιδί πάνω στην κοιλιά του σκυλιού μου φαίνεται εντελώς παράλογο και δεν θα ήταν έκπληξη ο σκύλος να διορθώσει το παιδί.

Με άλλα σκυλιά πως τα πάνε τα σταφφάκια γενικά?
Πάντως είναι πολύ όμορφα σκυλιά και από τις περιγραφές σας πρέπει να είναι εύκολοι χαρακτήρες για κατοικίδια!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Mε αλλα σκυλια και εφοσον μιλαμε για αρσενικα ειναι πιθανον να υπαρχει θεμα. Με πολυ καλη κοινωνικοποιηση αυτο μπορει να ρυθμιστει σε ικανοποιητικο βαθμο, αλλα δεν νομιζω οτι θα μπορει καποιος να ειναι 100% σιγουρος, με την εννοια οτι αν ενα SBT πιεστει για να υποταχθει ή δεχθει επιθεση, μπορει να κανει μεγαλη ζημια και ειναι πολυ δυσκολο αν οχι απιθανο να κανει πισω αν εμπλακει...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όπως δλδ τα περισσότερα αρσενικά που ανήκουν σε δυναμικές φυλές.....
γι`αυτό εγώ προτιμώ τα κοριτσάκια :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia