Scalibor και νερό

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λέγεται πως είναι αδιάβροχο..
Καλύτερα να το βγάζεις όμως..

Σίγουρα η θάλασσα πάντως ..δεν επωφελείται από αυτό..;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλο ειναι να του το βγαζουμε το scalibor. Αφενος οταν ειναι βρεγμενος μπορει να του δημιουργησει προβληματα στο δερμα αφετερου κανει κακο στο περιβαλλον (για τη θαλασσα).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.943
20.356
Το ίδιο το scalibor δεν επηρεάζεται (ξέρεις βέβαια ότι όταν του το βάλεις, δεν πρέπει για 2-3 μέρες να κάνει μπάνιο ε;), έχουμε πει όμως πολλές φορές ότι επηρεάζεται το περιβάλλον!!! Δηλαδή, για μπάνιο στην θάλασσα, του το βγάζεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.646
11.052
Athens
Επίσης η FrenchieFan ανακάλυψε τις προάλλες γιατί το scalibor μπορεί να βάψει μερικές φορέ καφέ το τρίχωμα - σε λευκά σκυλιά που φαίνεται. Το κούμπωμα έχει ένα μεταλλικό στοιχείο - δεν φαίνεται με την πρώτη - αυτό με το νερό σκουριάζει και βάφει και το λευκό τρίχωμα.

eja

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2009
105
88
Αργος, Αργολιδας
Ναι του το βγαζω στην θαλασσα εμενα με νοιαζει αν κανει δραση στον σκυλο επανο και αμεσως μετα το μπανιο του γτ μου ειπαν οτι οταν κανεις μπανιο το σκυλο για καμια εβδομαδα δεν εισαι καλυμενος μεχρι να ξανα κανει δραση

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι του το βγαζω στην θαλασσα εμενα με νοιαζει αν κανει δραση στον σκυλο επανο και αμεσως μετα το μπανιο του γτ μου ειπαν οτι οταν κανεις μπανιο το σκυλο για καμια εβδομαδα δεν εισαι καλυμενος μεχρι να ξανα κανει δραση
Αν τον κάνεις μπάνιο με σαμπουάν αφαιρείς (συνήθως, εξαρτάται και από το σαμπουάν) τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το scalibor (αλλά και οι αμπούλες). Δεν έχει να κάνει με το αν θα βραχεί το scalibor αλλά με το αν θα πλυθεί το δέρμα του σκύλου.

lexy

Well-Known Member
28 Μαϊου 2011
110
18
scalibor + thalassa

ενας γνωστος μου εχει κουταβι 5 μηνων σε νησι και καθε μερα κανει μπανιο στη θαλασσα. το scalibor δεν του το αφερει καθολου. αλλα το ζωο προσφατα κολλησε στιμπουρι. τελικα προστατευει ή οχι αυτη η μαρκα? ή η δραση της δεν ειναι αποτελεσματικη εξαιτιας που μπανιου στη θαλασσα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ποτέ δεν είσαι σίγουρος εκατό τα εκατό..,το scalibor καλύτερα να το βγάζουμε τόσο για να μην ρυπαίνουμε όσο και για την αποτελεσματικότητα του ίδιου.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
το scalibor γραφει και στις οδηγιες οτι δεν απωθει στην πραγματικοτητα το τσιμπουρι. Απλα δεν το αφηνει να κολλησει και να αρχισει να ρουφαει μολυνοντας το σκυλο αν θυμαμαι καλα. Αποδειξη εχω κι εγω. Με 10 μερες φορμενο scalibor ο σκυλος μου επιξε σε χορτα και του εβγαλα 2 τσιμπουρια κατω απ τ αυτι πριν προλαβουν να κολλησουν. Περπατουσαν ακομα. Στην εξοχη προσωπικα κανενα scalibor δε με κανει να ησυχαζω. :)

Οσο για το νερο οι οδηγιες δηλωνουν αδιαβροχο αλλα δεν τονιζουν για θαλλασινο νερο. Οπωσ και να χει οικολογικα βγαζε το στη θαλασσα. Εγω και μπανιο που την εκανα το εβγαλα.

Last edited: