Scalibor και περίεργη παρενέργεια...


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Γεια σας φιλοι μου.
Σχωρατε με αν σας κουρασω και παλι.σα Δυστυχως ειχα προβλημα με την μικρη...

οταν πηγαμε για το εμβολιο μιλησαμε με τον βετ για βολτες κ εξωπαρασιτα κ μου λεει αντβαντιξ αμπουλα ειναι βαρια για τη μικρη κ να της βαλω σπρευ φροντλαην και σκαλιμπορ. Εγω επειδη ειμαι κ φοβιτσιαρα, της αναβα κερακια στο σπιτι με σιτρονελλα και πηρα να την ξεκασω με σιτρονελλα. Ελα μου ομως που η μικρη εκανε αλλεργια απο το σπρευ κ εκανε πληγες απο το σκρατσα σκρουτσα στην κοιλιτσα της;

Ετσι τελος το σπευ σιτρονελλας (δυο φορες της εβαλα κ μαλιστα πρωτα στο χερι μου κ ετσι την χαιδεψα στην κοιλτσα της γιατι της ηρθε αποτομο) κ πηρα σκαλιμπορ.

Το τιναξα, το περασα με τα χερια μου τρεις φορες να φυγει σκονη, το ειχα κρεμασμενο τρεςι μερες κ της το βαζω. Ολα καλα για καποιες ωρες...

την επομενη μερα, 12 ωρες περιπου αφου της το εβαλα αρχησαν τα παρατραγουδα. ΤΡΟΜΟΣ. οχι εξανθηματα, οχι φαγουρα τρελη αλλα ΤΡΟΜΟΣ. ετρεμε καθε τρια δευτερολεπτα και τιναζοταν σα να εκανε σπασμους κ κοιτουσε γυρω της εντρομη. Αυτο το εκανε απο χθες το πρωι που την ειδα ως το απογευμα που πηγαμε (κλασσικα πλεον...=( ) σε γιατρο. Μας ειπε οτι φταει το σκαλιμπορ. ξαναδιαβασα τις παρενεργειες κ πουθενα δεν λεει κατι τετοιο.
Ευτυχως εγω χθες απο μονη μου της το εβγαλα νωρις, δλδ περιπου μια ωρα αφου ειδα τα πρωτα δειγματα.
Η μικρη ταλαιπωρηθηκε σπαρακτικα...Νυσταζε η κακομοιρα κ ενω κλειναν τα ματακια της, τιναζοντα καθε 5 δευτερα κ μετα απο καποια ωρα, καθε 3 δευτερολεπτα...Της εκανε ο γιατρος ηρεμιστικη ενεση(δεν την επιασε μαλλον) κ ολη νυχτα ημουν πλαι της η την ειχα αγκαλιτσα να την ηρεμω.

Παρατηρησα δε οτι χθες, με εγλειφε με μανια, τα χειλη μου εκανα πληγη σχεδον,πονουσαν. τραβουσα το κεφαλι μου κ ομως με εγλειφε...Η κακομοιρουλα μου, για να καταλαβετε, με εγλειφε κ γυρνουσαν τα ματακια της οπως οταν την παιρνει υπνος κ μετα απο λιγα δευτερολεπτα, τιναζοταν εντρομη ξανα κ ξυπνουσε με τρομο και φτου ξανα τα ιδια.

Σημερα της καναμε μπανακι για πρωτη φορα κ ειδα οτι καπως ηρεμησε το ψυχακι μου.

Ο γιατρος ειπε οτι σιγουρα εφταιξε το σκαλιμπορ κ οτι θα χρειαστουν καποιες μερες μεχρι να φυγει το φαρμακο απο μεσα της-πανω της.

εχετε εσεις υποψην τετοια παρενεργεια;;;

καποια εναλλακτικη;;;; μπορω να της βαζω για τις σκνιπες του καλαζαρ κλπ ανθρωπινη κρεμα που βαζουμε πχ στα μωρα;;; γιατι το σπρευ για σκυλους σιτρονελλας της εκανε ερεθισμο πολυ.

Αυτα...

Ειλικρινα, την πονεσε η ψυχη μου. Ειχε να κοιμηθει το κακομοιρικο απο προχθες το βραδυ...τωρα λιγο καταφερε να κοιμηθει που κ παλι τιναζεται αλλα πιο αργα(πχ καθε 5 λεπτα)

Ευχαριστω που με διαβασατε.
καλο απογευμα
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.710
3.865
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω αλλά το σκάλιμπορ είναι πολύ δυνατό για τόσο μικρό κουτάβι. Bioband το περισσότερο που μπορείς να της βάλεις.
Διαβάζω πως εδώ μέλη έβαζαν σκάλιμπορ και αμπούλες σε κουτάβια, εμένα πάντως μου έχουν απαγορέψει διά ροπάλου αυτά τα προϊόντα όταν ο Κούκης ήταν κουτάβι. Είχα ένα σπρέι που τον ψέκαζα όταν είχε ψύλλους και bioband κολλάρο, νομίζω σκάλιμπορ του βάλαμε όταν έγινε 8 μηνών.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Και στην Τόγια το έβαλα για πρώτη φορά πέρσι και της έφερε αυτή τη παρενέργεια. Το φύλλο οδηγιών στα Ολλανδικά γράφει για νευρολογικές παρενέργειες.

Ήταν ήδη 2 χρονών και 9 κιλά.
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
μαλιστα...παντως στα Ελληνικα δεν ελεγε τπτ τετοιο...
κ ο καθε γιατρος λεει τα δικα του...
ευχαριστω πολυ.
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κι εδω ενα βιντεακι δειγμα του πως εκανε ...αυτο , το εκανε απο προχθες βραδυ ως σημερα. στη διαρκεια αυτη, καταφερε να κοιμηθει δυο φορες ΜΟΝΟ απο ΠΕΝΤΕ λεπτα, στην αγκαλια μου κ του Σακη...
[video=facebook;124178597609751]http://www.facebook.com/video/video.php?v=124178597609751[/video]
 




Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ισως επειδη ειναι μεσω facebook.
σημερα ειχε μπανακι καλο και ετσι ηρεμησε καπως. Δεν εχει επανελθει πληρως αλλα ειναι καλυτερα...ηταν ομως αυτες οι δυο μερες κολαση...για τη μικρη...να μην μπορει καν να κοιμηθει...σε ευχαριστω ΠΟΛΥ για το ενδιαφερον Βerna. σε καθε θεμα που εχω με τη μικρη, βοηθας. Να σε εχει ο Θεος καλα εσενα και τον παιδαρο σου τον Κουκυ.
Αλεξια, σε ευχαριστω κι εσενα για την ανταποκριση.
 


valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Κι εμενα ο δικος μου ειχε προβλημα με το σκαλιμπορ, τον εκανε να ξυνεται συνεχως ωσπου ματωσε ο λαιμος του.
Παντως εγω του βαζω αμπουλα αντβαντιξ απο 5 μηνων που ηρθε στα χερια μου και δεν εχει κανενα προβλημα (βαζω το μικροτερο μεγεθος γιατι ο Μπλανκυ ειναι μονο 2,5 κιλα, λογικα και εσυ αυτο θα παρεις αν παρεις, νομιζω ειναι ιδια η ποσοτητα για σκυλια απο 1-5 κιλα).
Περαστικα στη μικρουλα, κριμα που εχει περασει τοσα πολλα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.
Ολα θα πανε καλα!!!
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Η Φίφη όταν ήρθε σε μας ήταν ένα τζιβόσκυλο μέσα στη βρώμα την έπομενη μέρα την πήγαμε στον κτηνίατρο και την κούρεψε γουλί δεν χτενιζόταν αύτο το πράμα που είχε πάνω. Της έβαλε αμπούλα και σκαλιμπορ το καιμένο μέχρι το βράδυ είχε κοκκινήσει πάντου και ξυνόταν σαν τρελή σκευτήκαμε ότι ήταν άπο το κούρεμα αφού δεν είχε ξανακουρευτη ποτε στην ζωή της άλλα σε λιγο καταλάβαμε ότι ξυνόταν περισσότερο στο λαιμο και έτσι το βγάλαμε, άπο τότε δεν της ξαναβάλαμε ο κτηνιατρος μας είχε πει το καλοκαίρι που κάθομαστε έξω το βράδυ να της βάζουμε αουταν πρώτα στο χέρι μας και μετα στις άκρες του τριχώματος της και όταν μπαίνουμε μέσα να την ξεπλένουμε λίγο.
 
  • Like
Reactions: Maktzou




μαρια82

Member
27 Μαϊου 2010
8
0
γεια χαρα...αφου το scalibor δεν κανει καλο στα σκυλακια γιατι κυκλοφορει στην αγορα? η μηπως ειναι για μεγαλυτερης ηλικιας σκυλακια?εγω τωρα μαθαινω γι αυτο ρωταω....
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κανένα φάρμακο πάντως δεν ταιριάζει σε όλους τους οργανισμούς!
Έτσι και με αυτό.....σε κάποιους πέφτει βαρύ....
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συνηθως δεν το προτεινουν για μινι σκυλακια ή κουταβια.
Απο την αλλη υπαρχουν διάφορα προϊοντα πιο ηπια. Ακολουθεις τις συμβουλες του κτηνιατρου και φυσικα δοκιμαζεις. Ουτε ο κτηνιατρος μπορει να ειναι σιγουρος για την επιδραση καποιου κολαρου ή αμπουλας κλπ. Απλά κρινει απο την εμπειρια του, τα γραφομενα απο τις εταιριες και διάφορα στατιστικα.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μηπως ειχε κανει στα κοντα μπανιο?
Ποτε μα ποτε δεν πρεπει να βαζουμε αυτα τα φαρμακα οταν το σκυλι εχει κανει μπανιο και δεν μιλαμε για μια μερα(οπως παλια με τις βαφες μαλλιων επρεπε να ειναι αλουστα μια εβδομαδα τα μαλλια)οταν κανουμε εναν σκυλο μπανιο κανει εναν μηνα για να λιπανθει και παλι το δερμα και το τριχωμα,ειδικα στα κουταβια που δεν ειναι και τοσο λιπαρα στο δερμα.
Για την κοιλια δεν συζηταμε,μονο στην πλατη και στα πλευρα πρεπει να μπαινει το σπρευ,η κοιλια ειναι αδυναμη στα κουταβια γιατι ειναι και πετσικαρισμενη οποτε ευαισθητη,και σε ολα τα ζωα το πιο αδυναμο δερμα ειναι στην κοιλια.
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αν ρωτας για τη δικια μου περιπτωση, οχι. μπανιο εκανε πριν την παρω απο την εκτροφεα(κι αυτο, δεν ιεμαι σιγουρη αν εγινε) και μετα ξανα μπανιο ειχε αφου επαθε το ολο θεμα με το σκαλιμπορ.

ερωτησουλα ομως: το σπρευ για σιτρονελλα δεν μπαινει ουτε αυτο στην κοιλιτσα; εκει μου ειπαν να της βαζω κ στα ποδαρακια. χμ...
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Εγω που τον πηγα χτες στον κτηνιατρο επεμενε να του βαλω το σκαλιμπορ. Οταν του ειπα οτι δεν θελω να του βαλω σκαλιμπορ γιατι εχω ακουσει για διαφορες παρενεργειες με διαβεβαιωσε οτι στα τοσα χρονια πειρας του ποτε δεν εχει δει σκυλο με προβλημα απο το σκαλιμπορ....

Μου φαινεται πρεπει να αλλαξω κτηνιατρο επειγοντως!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδω οι δικοι μου κτηνιατροι, που δεν ειναι και αστερια, μου ειπαν για ενα σωρο περιπτωσεις ερεθισμου δερματος απο σκαλιμπορ.
 






Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Εμένα η Μαίρα όταν έκανα απόπειρα με scalibor το Πάσχα άρχισε να φταιρνίζεται έντονα και να ξύνεται. Δεν το άφησα πάνω από 5 λέπτα. Δεν το ρίσκαρα! Με αμπούλα και με ψέκασμα από έλαια μια χαρά τα πήγε στον κήπο στο εξοχικό και σε εποχή που είχαν έξαρση τα τσιμπούρια!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981