Shakira black edition

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Mε το μαλακό γιατί είναι εγχειρισμένη και στα θηλυκά είναι μεγάλη επέμβαση.
Ναι είναι λογικό να κοιμάται πολύ, και η αντιβίωση την ζαβλακώνει και ακόμη δεν έχει αναρρώσει πλήρως.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εντάξει λοιπόν, θα συνεχίσω να την αφηνω να κοιμάται γιατί η αντιβίωση τελειώνει την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως παρατηρώ ότι μέρα με τη μέρα ξεπρήζεται το σημείο της επέμβασης και τα υγρά στο πάτωμα μειώνονται. Αν και είναι καλή νοικοκυρά γιατί περνάει από πάνω και τα καθαρίζει.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μιας και είμαστε σαφώς καλύτερα κι έχουμε και όρεξη για παιχνιδάκι και βόλτες, είπα να την ξεθεώσω σήμερα.
Την περπάτησα από Ταύρο μέχρι Γκάζι -καφέ- και πίσω. Είναι ο δεύτερος καφές που βγαίνουμε έξω, αν και σε σημείο με πολλά περισσότερα ερεθίσματα και πολύ περισσότερο [ηλίθιο] κόσμο.

Και είχαμε το πρώτο περιστατικό, επιτρέψτε μου να το ερμηνεύσω ως φύλαξη. Κάθομαι με πλάτη στον πεζόδρομο και αυτή ξαπλωμένη προς το δρόμο και δεμένη με τον οδηγό της στην καρέκλα μου σε σημείο που ίσα μπορούσε να ξαπλώνει.
Σε κάποια φάση χωρίς να καταλάβω τι γίνεται πετάγεται γαυγίζοντας, με δόντια έξω και απ' όλα, σε μια κοπέλα. Την αρπάζω σε χρόνο dt και την ηρεμώ. Φρικάρω προς στιγμή και αναρωτιέμαι γιατί έγινε αυτό. Ο φίλος που είδε το σκηνικό μου λέει "Δε φταίει το σκυλί, αυτή άπλωσε το χέρι της να το χαϊδέψει". Άρα, σκέφτομαι πως με το δίκιο του το σκυλί αγρίεψε καθώς εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι κάποιος βρισκόταν πίσω μου. Της είπα κι ένα μπράβο ΝΑ και άραξε πάλι.
Μία φορά ακόμα αγρίεψε σε κάτι πιτσιρίκια 10-12χρονα που πήγαν να της κάνουν μαγκιές και τους παρακάλεσα να την αφήσουν ήσυχη γιατί θολώνει (χαχαχαχα).
Μετά έσκασε και ο μπαστουνόβλαχος της υπόθεσης και μου λέει, ενώ εγώ μιλάω στο τηλέφωνο, "Λαμπραντόρ ε; Ωραίο". Του λέω "Μην την πλησιάζεις". Απαντάει "Δαγκώνει ε; Κι εγώ τρία έχω και το ένα με δάγκωσε μια φορά". Ε τι να του πεις μετά;

Να πεις ότι έχω και κανένα γλυκούλι μικρούλι σκατούλι, άντε άπλωσε τα κουλά σου. Το ντούκι 40 κιλών δε νιώθεις ότι μπορεί να σου κάνει κακό;
Αυτό τελικά ποτέ δε θα το καταλάβω. Ρε κοπελιά, όταν βγαίνεις με τον άντρα σου στο δρόμο έρχομαι εγώ με ντου να στον χαϊδέψω; Όχι. Ε τότε εσύ γιατί το κάνεις στο σκύλο μου; Α στα διάλα πια..Τα είπα και ξεθύμανα.

Κατά τα άλλα, είμαστε μια χαρά. Έχουμε προσαρμοστεί στο θέμα σπίτι/βόλτα, δεν έχει λερώσει καθόλου ούτε όταν την έχω αφήσει μόνη της για ώρες. Τη Δευτέρα τελειώνει και την αντιβίωση, αίματα και πύον σχεδόν καθόλου.

Α! Και το θεϊκό, όταν σκάει το μπιγκλάκι από δίπλα, μαζεύει οοοοοοοοοοολα της τα παιχνίδια ανάμεσα στα πόδια της και δεν αφήνει τη μικρή να πάρει τίποτα γρυλίζοντας κάθε φορά που πλησιάζει. Είναι κακό αυτό;
DSCN3694.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Μέχρι να μάθετε αν είναι κακό και μέχρι να την ξέρεις τόσο καλά, ώστε να μπορείς να προβλέψεις όλες τις πιθανές αντιδράσεις της, μην ρισκάρετε καταστάσεις, όπως αυτή με το μπιγκλάκι και τα παιχνίδια. Και φυσικά, όπως αυτή με την κοπέλλα. Εχε την σε κάποιο εσωτερικό σημείο του χώρου που κάθεστε. Να μην είναι προσβάσιμη από κανέναν που δεν ξέρεις/θέλεις και για κανέναν λόγο. Εχεις πολύ δρόμο ακόμη μπροστά σου, για να της έχεις τυφλή εμπιστοσύνη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και νόμιζα ότι μόνο στα μικρόσωμα απλώνουν τα κουλά της να χαϊδεψουν χωρις καν να ρωτήσουν πρώτα!:confused:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και νόμιζα ότι μόνο στα μικρόσωμα απλώνουν τα κουλά της να χαϊδεψουν χωρις καν να ρωτήσουν πρώτα!:confused:
Οχι, δυστυχώς...

Κι εμείς το έχουμε το θεματάκι αυτό: Τρομοκρατούνται με τη Μόκα (λόγω χρώματος) και "απλώνουν τα κουλά" τους στον Casper (λόγω χρώματος και χαριτωμένης μουρίτσας)...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Βεβαια εχω πετύχει και το αλλο παράλογο... να ρωτάνε ιδιοκτητη κουταβιου αν επιτρέπει να το χαιδέψουν, και οταν εκεινος πει ναι, να βγάζουν λιχουδιές και να προσπαθουν να το εκπαιδεύσουν... Στο τελος ο άνθρωπος πήρε το κουτάβι και εφυγε από τις τρελές!!!
Αλλά δεν ειναι της παρούσης... ;)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Πέρα από το θέμα εμπιστοσύνης από μεριάς μου, που ακόμα δε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για όλες τις αντιδράσεις της, μου φαίνεται απολύτως λογικό να αγριέψει σε κάποιον που έχει εισβάλει στο χώρο της χωρίς να τον έχω αντιληφθεί.
Από τα δεκάδες άτομα που πέρασαν σε απόσταση αναπνοής από κοντά της και δεν της έδωσαν σημασία, αποφάσισε να αγριέψει σε κάποιον που μας πλησίασε χωρίς να τον πιάσουν τα ραντάρ μου.

Το σκυλί έχει εκπαιδευτεί γι' αυτό και δεν είναι κάτι που μπορώ να το αλλάξω [άμεσα] και δε θέλω κιόλας. Απλά θα πρέπει να έχω τα μάτια μου 400 για πιθανούς αγαπούληδες και με βλέπω σύντομα να γίνομαι πιο σκύλα από τη σκύλα..

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eγώ δεν θα έλεγα «μπράβο» αν το σκυλί μου έδειξε δόντια, επειδή απλώς κάποιος πλησίασε (ακόμα και με πρόθεση να το χαιδέψει).

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εννοώ κυρίως εν μέσω συνωστισμου (όπως είναι η κυκλοφορία στο γκάζι), αλλά όχι μόνο.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν υπήρχε συνωστισμός. Η τύπισσα ήρθε από πίσω μου, δε μίλησε κι απλά άπλωσε το χέρι της. Μακάρι να είχα σκυλίσια μύτη να την μυρίσω ή μάτια στην πλάτη, αλλά δεν.

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει σε μια βραδινή βόλτα μας. Να έρθει κάποιος από πίσω μου με κακές προθέσεις και να μην τον καταλάβω. Γι' αυτό και το "μπράβο".

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ε τότε δεν είχε καλή κρίση και πρέπει να είσαι πολλαπλα προσεκτική!

Εμένα το σκυλί μου αν και ημίαιμο και μη εκπαιδευμένο σε σωματοφυλακή, καταλαβαίνει καλά πότε κινδυνεύω και πότε όχι, πότε ο άλλος που ζυγώνει είναι στρεσαρισμένος και πότε είναι απλώς ένας αδιάφορος περαστικός ή πότε οι συνθήκες είναι επικίνδυνες.

Υποθέτω λοιπόν ότι σκυλια που είναι εκπαιδευμένα στην σωματοφυλακή, συν τοις άλλοις, θα πρέπει να το καταννοούν ακόμα καλύτερα!

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Κι εγώ συμφωνώ, αλλά έχω ένα ήδη πλασμένο σκυλί και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να αλλάξει χούγια τώρα χωρίς επιπλέον εκπαίδευση.
Εφόσον έτσι εκπαιδεύτηκε, κάποιος λόγος θα υπήρχε.

Ωστόσο, δεν με πείραξε καθόλου η αντίδρασή της. Ίσα ίσα, βλέπω πως ότι μου έχουν πει ως τώρα οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της ισχύει. Συν τοις άλλοις το σκυλί ήταν δεμένο και εγώ νομικά καλυμμένη. Τώρα αν η άλλη ήθελε να δει πόσο αντέχει το μανικιούρ της, τι να κάνω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Εγώ βρε παιδί μου, δεν σου είπα να αλλάξεις το σκυλί.
Σου λέω να είσαι εσύ, απείρως προσεκτικότερη. Προφανώς δεν έχεις και άλλη επιλογή.
Και sorry, αλλά...το να είναι απλώς δεμένο, δεν νομίζω ότι σε καλύπτει νομικά.
Και ούτε βεβαίως, θα πρέπει να είναι αυτή η σκέψη σου. Το θέμα είναι, να μην πάθει κακό κάποιος, που δεν θα φταίει σε τίποτα. Γιατί εφόσον έχει πρόσβαση στο σκυλί σου, από δική σου υπαιτιότητα, δεν βρίσκω ότι είναι φάουλ πχ η κοπέλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ. Αυτό σου λέω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγώ πάλι διαφωνώ. Θεωρώ ότι ο σκύλος γρύλισε, προειδοποίησε δηλαδή, και δεν βλέπω τον λόγο γιατι η κοπέλα που πλησίασε δεν μπορεί να αποτελούσε εν δυνάμει απειλή. Πολλές φορές μας πλησιάζουν από πίσω για να κλέψουν. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές ότι δεν είναι όλα τα σκυλιά για γούτσου γούτσου και ιδιαίτερα ένα ροτ εκπαιδευμένο για φύλαξη. Αρκεί να είναι προσεχτικός ο χειριστής του, αλλά και ο καθένας άσχετος να μην πλησιάζει σκύλους που δεν γνωρίζει. Το τελευταίο μάλιστα είναι κανόνας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Και συμπληρώνω, γιατί τώρα που το ξαναβλέπω, κάπως μου φαίνεται η απάντησή σου...
Κι εγώ συμφωνώ, αλλά έχω ένα ήδη πλασμένο σκυλί και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να αλλάξει χούγια τώρα χωρίς επιπλέον εκπαίδευση.
Δύσκολο ναι. Η και όχι. Ακατόρθωτο πάντως όχι. Με εκπαιδευτή ή και χωρίς. Αν βεβαίως ο νέος ιδιοκτήτης, ξέρει τι θέλει να πετύχει και πως θα το πετύχει.

Εφόσον έτσι εκπαιδεύτηκε, κάποιος λόγος θα υπήρχε.
Σαν τι λόγος να υπήρχε; Δηλαδή; Ετσι ήθελαν οι άνθρωποι να την εκπαιδεύσουν, έτσι έκαναν. Απλά πράγματα νομίζω. Εκτός αν ξέρεις κάτι, που δεν το ξέρουμε και δεν χρειάζεται και να το μάθουμε :rolleyes:

Τώρα αν η άλλη ήθελε να δει πόσο αντέχει το μανικιούρ της, τι να κάνω;
Εντελώς απαξιωτική περιγραφή, αν μου επιτρέπεις. Αν στην θέση της ήταν άντρας ή παιδί, πως θα το περιέγραφες; :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ από την άλλη όταν θα πήγαινα για καφέ με τη Shakira, θα την έβαζα να καθίσει σε μέρος μέσα στο οπτικό μου πεδίο και θα σκάναρα σα ρανταρ το χώρο πλάι και μπροστά μου. Θα ζητούσα κι από την παρέα μου, τον απέναντί μου, να με ειδοποιήσει αν δει κανέναν να πλησιάζει από πίσω μου, κι από εκεί και πέρα θα απολάμβανα τις εξόδους μου και τον καφέ μου.

Το αν η συμπεριφορά είναι καθαρά θέμα προσωπικων επιθυμιών, οπότε δεν ξέρω αν έκανες σωστά ή λάθος που την επιβραβεύσες. Αυτό το ξέρεις εσύ καλύτερα από εμένα! Αλλά δεν φταίνε και οι γύρω μας να καταλήξουν δαγκωμένοι είτε από απροσεξία μας είτε από δική τους άγνοια κι απροσεξία.

Τι κάνω εγώ? Από τη στιγμή που δεν μπορώ να έχω τον πλήρη έλεγχο τον καταστάσεων, το έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα έρχεται μαζί μας για καφέ παρά σε σπάνιες και εξαιρετικές περιπτώσεις....

Αλήθεια, πως σου φαίνεται τώρα η συγκατοίκηση με τετράποδο? Έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός? Έχεις καθόλου second thoughts? Τελικά.... bull terrier ή rotweiller?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Γρυλισε σε ποιόν; Σε κάποια που είχε καλές προθέσεις;
Οι σκύλοι απο ότι έχω παρατηρήσει, αντιλαμβάνονται πλήρως το στρες κάποιου.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πλησιάσει με κακές προθέσεις κάποιον με ένα σκύλαρο δίπλα του και δεν θα είναι στρεσαρισμένος.
Το να έχουμε ένα σκυλί που δείχνει δόντια σε όποιον μας πλησιάζει, ανεξαρτήτως προθέσεων, το μόνο που μας προσφέρει μου θυμίζει τα σκυλιά που δεμένα, ορύωνται επί δικαίων και αδίκων με τα αφεντικά τουν να καμαρώνουν για τους φύλακες που έχουν.

Και μιλάμε εδώ για ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί να δαγκώνει!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Άλλη μια ιδέα είναι όταν πηγαίνεις σε τέτοιους χώρους με τόσο κόσμο να της φοράς φίμωτρο!!Και μόνο η θέα αυτού θα κόβει όλους τους περίεργους και όχι μόνο δεν πηγαίνουν να την χαϊδέψουν αλλά θα αλλάζουν και δρόμο!!!
Και δεν θα "κινδυνεύουν" οι άνθρωποι και θα είσαι και εσύ πιο ήρεμη!