Shock! Έχει σπάσει το δοντάκι του!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Γεια σας!

Κάθε 2-3 μέρες του κοιτάζω τα δοντάκια με τον εξής τρόπο: τον βάζω να δαγκώσει ένα μαλακό παιχνίδι και του ανοίγω τα χείλη απαλά.
Χθες λοιπόν, πήγα να του σηκώσω τα χείλη και κάτι με γρατζούνισε! Ήταν ο κυνόδοντάς του (αν λέγεται έτσι αυτό το μυτερό μακρύ δόντι μπροστά) και ήταν σπασμένο στην άκρη.
Είναι 3ων μηνών και κάτι ψηλά. Υπάρχει πρόβλημα τώρα που έχει σπάσει ένα δοντάκι;
Θα βγάλει καινούριο ή όχι;
Δεν το παρατήρησα ποτέ να χτυπάει το καημένο. ούτε του έχω σκληρά παιχνίδια γιατί φοβάμαι επειδή πλησιάζει τους 4 μήνες. Οπότε πώς γίνεται να έσπασες;
Επίσης, δυσανασχετεί λίγο με την ξηρή τροφή (Hills Lamp & Rice) και εδώ και 2-3 μέρες του ρίχνω λίγες σταγόνες νερό από πάνω κι ετσι την τρώει όλη. Αλλιώς ούτε να την αγγίξει.
Υπάρχει περίπτωση να έχει σχέση αυτό με το σπασμένο δοντάκι;

ΥΓ: Στον οδοντίατρο θα πάει 22 του μήνα και όσες φορές πήγαμε του κοιτάει τα δόντια και λέει ότι είναι μια χαρά. (τελευταία συνάντηση με τον οδοντίατρο ήταν ακριβώς πριν 1 μήνα.)

Συγνώμη για το πρήξιμο, αλλά φοβάμαι :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ποια είναι η ηλικία του σκύλου; Εχει αλλάξει δόντια; Αν ναι, δεν θα βγει άλλο, καλύτερα να το δει κτηνίατρος και να δείτε τί μπορείτε να κάνετε!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
3ων μηνών και κάτι (κατά προσέγγιση 3ων μηνών και 3ων εβδομάδων).
Δεν πρέπει να έχει βγάλει δόντια..
Δεν είδα δηλαδή εγώ τίποτα καινούριο, ούτε έχω δει τίποτα αιματάκια στα παιχνίδια του κτλ..
Υπάρχει περίπτωση να το έσπασε όταν έτρωγε;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλα εσυ δεν εχεις παρατηρισει το σκυλο σου αν αλλαξε δοντια, πως γινεται; Τα δοντια τα πρωτα ξεχωριζουν στην οψη γιατι ειναι πιο λεπτα και μυτερα απο τα μονιμα.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Καλα εσυ δεν εχεις παρατηρισει το σκυλο σου αν αλλαξε δοντια, πως γινεται; Τα δοντια τα πρωτα ξεχωριζουν στην οψη γιατι ειναι πιο λεπτα και μυτερα απο τα μονιμα.
Σας είπα ότι λογικά δεν έχει αλλάξει γιατί δεν έχω δει καμία αλλαγή ενω του τα κοιτάω κάθε 2-3 μέρες. :confused:
Απλά θυμάμαι και τον προηγούμενο σκύλο που φιλοξενούσα ότι δεν φάνηκε πουθενά να αλλάζει δόντια και το είδα τυχαία επειδή έβλεπα αίμα στα παιχνίδια του..

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
λογικα θα αλλαξει το δοντι ρε συ!κ εισαι τυχερη!ουτε του παππα να μην το πεις!ο δικος μου εσπασε το δευτερο δοντι κ μου κοστησε ενα 400αρι να το φτιαξω...τι να φτιαξω δλδ...δεν εγινε ποτε οπως πριν.σαν σπασμενο ειναι παλι.δεν θελει αγχος παντως.θα σου πει κ ο κτηνιατρος τι να κανεις.το δοντακι πως φαινεται?φαινεται η μεσα πλευρα του?εχει σπασει το μισο ας πουμε?μπορεις να βαλεις καμια φωτο?

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Μην φανταστείτε τίποτα τραγικό..
έχει σπάσει η μύτη του δοντιού ας πούμε.
Δηλαδή, αντί να είναι τελείως μυτερό τώρα κάνει τετραγωνάκι από κάτω. Αλλά δεν φαίνεται.
Κι εγώ το παρατήρησα επειδή με γρατζούνισε! Αλλιώς σιγά μην το έβλεπα..
Θα προσπαθήσω να το βγάλω φωτό αλλά αμφιβάλλω αν θα καταφέρω να την περάσω στο pc (λόγω ασχετοσύνης).
Απλά δεν θυμάμαι καν πότε είχε αρχίσει το προηγούμενο σκυλάκι που φιλοξενούσα να βγάζει δόντια (Λαμπραντόρ) κι έτσι έχω αγχωθεί μην τα έχει ήδη βγάλει ο δικός μου και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
+ ότι δεν ξέρω καν αν αλλάζουν όλα τα δόντια.
αν μπορείτε απαντήστε μου σε αυτό γιατί κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό από την αγωνία :(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ολα τα πρώτα δόντια θα πέσουν και θα βγάλει άλλα, οπότε μην ανησυχείς. Πολλές φορές η αλλαγή περνάει απαρατήρητη γιατί καταπίνουν τα δόντια τους!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μην ανυσηχείς θα βγουν άλλα δόντια.
Η μια μου η σκυλίτσα ειναι 8-9 μηνών και δεν έχουν πέσει όλοι οι παλιοί κυνόδοντες ακόμα.
Ενώ έχουν βγει και οι καινούργιοι,δηλαδή έχει διπλούς.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ουφ!
Με άγχωσε γιατί το λαμπραντόρ δεν το πήρα χαμπάρι όταν του πέσανε κι έτσι δεν ήξερα ποια δόντια πέφτουν και βγαίνουν καινούρια!
Ευχαριστώ!!! :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είναι όπως και στα παιδάκια!
Μόνο που οι σκύλοι δεν τα πετάνε στα κεραμύδια :D

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ίσως είναι λίγο άσχετο, αλλά τώρα που θα ξεκινήσει να βγάζει νέα δόντια, πρέπει να του αλλάξω φαγητό και παιχνίδια; (εννοώ πχ, να μην του βάζω ξηρή τροφή για να μην πονάει. Παιχνίδια του έχω έτσι κι αλλιώς κάτι μαλακά που κάνουν μπιιιιιιικ μπιιιιιιικ και μας σπάνε τα νεύρα-αλλά χαλάλι) :p

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
ισα ισα θελουν σκληρα παιχνιδια να δαγκωνουν γιατι τα δοντια που βγαινουν πονανε (οπως και στα μωρα!)
Αν του βάλω κάποια παιχνίδια στην κατάψυξη για να είναι κρύα και να ψιλομουδιάζει, θα κάνω βλακεία;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ ξέρω κάποιους που δίνω παγάκια στο σκύλο να γλύφει όταν βγάζουν δόντια για να τα ανακουφίζει.
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ ξέρω κάποιους που δίνω παγάκια στο σκύλο να γλύφει όταν βγάζουν δόντια για να τα ανακουφίζει.
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω.
Μία φορά μου είχε πέσει κάτω ένα παγάκι όταν έφτιαχνα καφέ και το άρπαξε ο μικρός και η ουρά πήγαινε σαν ανεμιστήρας! Οπότε υποθέτω πρέπει να του άρεσε!:p

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Είναι όπως και στα παιδάκια!
Μόνο που οι σκύλοι δεν τα πετάνε στα κεραμύδια :D
μη γελάσετε...

εμείς το πρώτο δόντι της ρούνης της το έβγαλε ο άντρας, επειδή κουνιόταν (το δόντι όχι ο άντρας μου) και μετά το πετάξαμε στα κεραμύδια:D:D