SOS Καποιος να μου απαντησει παρακαλω συντομα...

ermisva

Member
12 Φεβρουαρίου 2010
8
0
αθήνα
οσο για τη μυτουλα μπορει απλα να κρυωσε δεν ξερω ποσο σοβαρο ειναι αυτο αφου ειναι πολυ μικρος ακομα[στα πιο μεγαλα δεν ειναι συνηθως σοβαρο]αλλα επρεπε να το αφησετε στη μητερα του ακομα καμποσο καιρο..με το μητρηκο γαλα αποκτα αντισωματα

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
τωρα βρηκα την ευκαιρια να μπω παλι! ο μικρος ειναι καλα,τρεχει ακομα η μυτουλα του ομως.Τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι ενα απλο κρυωμα κ αφου το υγρο απο τη μυτουλα του ειναι διαφανο δεν πρεπει να ανησυχω. Ο κυριος που μου τον εδωσε δεν μπορουσε να τον κρατησει αλλο,οπως και τα πεντε(!) αδερφακια του. Τωρα γιατι ζευγαρωσε τη σκυλιτσα του δεν το ξερω,οταν πηγα εγω ειχε μονο 2,το δικο μου κ ενα κοριτσακι,αυτο σημαινει οτι τα ειχε δωσει ακομα πιο νωρις απ οτι το πηρα εγω.δεν μου τον πουλησε,μου τον χαρισε.εγω του το ειπα οτι επρεπε να τα κρατησει μεχρι να γινουν 2 μηνων τουλαχιστον αλλα αυτος ειπε οτι ειναι ενταξει,τι να πω εγω.Εγω οταν τον ειδα τον μικρο και το αδερφακι του τα λατρεψα παντως και δεν διαλεξα εγω,δε μπορουσα...αυτα πληροφοριακα :p να ειστε καλα ολοι :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι ενα απλο κρυωμα
Σου είπε κτηνίατρος πως το σκυλί κρυολόγησε?:confused:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σου είπε κτηνίατρος πως το σκυλί κρυολόγησε?:confused:
Πλακα πλακα, κρυολογουν και τα σκυλια. Τρεχουν μυτες και βιχουν. Εχω ακουσει για πολλες περιπτωσεις κι εδω, λενε ειδικα αν το σκυλι ζει μεσα σε διαμερισμα και βγαινει εξω με αυτο το κρυο, η μεγαλες αλλαγες θερμοκρασιας δημιουργουν προβλημα. Λενε πως κυκλοφορει καποιος ιος εξησου.
Παντως, γιατι να μην μπορει να κρυολογησει ο σκυλος, οπως και ο ανθρωπος;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Can a pet get a cold?

A lot of people would like to know whether their dogs and cats can catch common colds like humans do. The answer is YES and NO!

Symptoms like a runny nose, sneezing and coughing can develop as a result of a viral, bacterial or fungal infection in the canine or feline respiratory system. But while human colds are usually associated with a change in season, cat and dog colds are independent of seasonality and are usually caused by a virus.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τρεχουν μυτες και βιχουν.
Άλλο κολλάει κάποιον ιο από έξω..
Άλλο τρέχει η μύτη και βήχει..
και τα δυο παραπάνω γνωρίσματα μπορεί να είναι για πάρα πολλούς άλλους λόγους.
Καταρχήν στην μύτη παρατηρούμε και πως είναι αν έχει αλλοιωθεί η μύτη από πάνω ή αν βγάζει κάποιο περίεργο χρώμα από μέσα..όλα παίζουν ρολο στην τελική διάγνωση μιας αρρώστιας (δεν μιλάω για κρυολόγημα), ένας σκύλος μπορεί να βήχει γιατί μπορεί να έχει ένα απλό πρόβλημα στην τραχεία μέχρι πρόβλημα στην καρδια ή οτιδήποτε άλλο..που πρέπει να διαγνώσει ο κτηνίατρος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι έχει να κάνει αυτή η σύγχηση με το πως ορίζουμε το "κρύωμα" σε μας...
Ουσιαστικά το κρύωμα είναι συνήθως μια ίωση του ανώτερου αναπνευστικού με σχετικά ήπια συμπτώματα....

Δεν μπορεί...υποθέτω ότι θα υπάρχουν και ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού και στους υπόλοιπους οργανισμούς πλην ημών!
Τώρα το ποια είναι η συμπτωματολογία στα σκυλιά δενξέρω...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν, προέρχονται όμως από ιο και όχι από ένα κρύωμα που άρπαξαν έξω στο μπαλκόνι.., αυτή είναι η διαφορά..
επίσης με τα ίδια συμπτώματα θα μπορούσαν να έχουν μόρβα, μύκητες κλπ..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν, προέρχονται όμως από ιο και όχι από ένα κρύωμα που άρπαξαν έξω στο μπαλκόνι.., αυτή είναι η διαφορά..
επίσης με τα ίδια συμπτώματα θα μπορούσαν να έχουν μόρβα, μύκητες κλπ..
Ετσι είναι. Αλλά και το "κρύωμα" στους ανθρώπους είναι λοίμωξη του αναπνευστικού.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άλλο το κοινό κρυολόγημα και άλλο η λοίμωξη του αναπνευστικού..;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άλλο το κοινό κρυολόγημα και άλλο η λοίμωξη του αναπνευστικού..;)
Δηλαδή;
Τι εννοείς;
Το "κοινό κρυολόγημα" είναι μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδή;
Τι εννοείς;
Το "κοινό κρυολόγημα" είναι μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικου!
Για να είπα άλλο..
Τι καταλάβες εσυ?
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο..νομίζω ηταν ξεκάθαρο..

Άλλο το κοινό κρυολόγημα και άλλο η λοίμωξη του αναπνευστικού..
Αλλού πρέπει να απευθύνεις την ερώτηση..

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ρε κανγκο εσυ εγραψες οτι τα σκυλια δεν κρυολογουν και σου λενε οτι πασχουν απο λοιμωξη του αναπνευστικου το οποιο λαικιστι ονομαζεται κρυολογημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτά foibo επειδή υπέθεσα πως έκανες λάθος στο θαυμαστικό..

Κ.Μαντζάκος: Κατ' αρχάς να διαχωρίσουμε το απλό κρυολόγημα από τη λοίμωξη από τον ιό της γρίπης. Δημιουργείται πολλές φορές σύγχυση με τον τρόπο που χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες ο κόσμος. Οι ρινοϊοί και οι κοροναϊοί προκαλούν αναπνευστικά σύνδρομα που εκδηλώνονται κυρίως σαν κοινό κρυολόγημα. Επίσης ευθύνονται για την εκδήλωση συμπτωμάτων φαρυγγίτιδας και περιστασιακά επιδημιών αναπνευστικού σε νεοσύλλεκτους στους στρατώνες. Πιο συχνά, παρατηρούνται οι ιοί της γρίπης α και β, που προκαλούν λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα, μυαλγίες, κακουχία ή και πνευμονία σε κάποιες ομάδες ατόμων.

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=30800

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Το κοινό κρυολόγημα
Γράφει: Χατζησταύρου Κωνσταντίνος, Πνευμονολόγος

Είναι πολύ συχνό νόσημα, ιδιάιτερα κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Είναι λοίμωξη που υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των ιών που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα ανέρχεται σε εκατοντάδες. Ο ρινοϊός για παράδειγμα παρουσιάζεται με περισσότερους από 100 τύπους. Πολύ συχνή είναι η εμφάνιση και άλλων ιών όπως οι αδυναμικοί ιοί, ινφλουεντσας της παραϊυφλουέντσας κ.α.
Οι ενήλικες κατά την διάρκεια του χειμώνα παρουσιάζουν κατά μέσο όρο 2-4 κρυολογήματα, ενώ τα παιδιά 6 έως 8.
Η βασική δεξαμενή από την οποία προέρχονται οι ιοί του κοινού κρυολογήματος είναι το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών. Η μεταφορά των ιών είναι σημαντικό ζήτημα και βασική προϋπόθεση, ώστε να εμφανισθεί η λοίμωξη. Οι ιοί με τα σταγονίδια που εκσφενδονίζονται με την έντονη ομιλία, τον βήχα και το φτ'ερνισμα 'μολύνουν' τον αέρα που αναπνέει το άτομο που πρόκειται να προσβληθεί. Σημαντικός τρόπος επαφής με τους ιούς είναι αυτός κατά τον οποίο τα χέρια έρχονται σε επαφή με την μύτη ή με αντικείμενα στα οποία έχουν πέσει σταγονίδια στα οποία υπάρχουν ιοί.
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=26

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr