SOS Καποιος να μου απαντησει παρακαλω συντομα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η λοίμωξη από κορονοιούς, ρινοιούς και λοιπούς ιούς που δίνουν χαλαρά συμπτώματα συνηθίζουμε να την αποκαλούμε κοινό κρυολόγημα, αλλά είναι λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού!
Την λοίμωξη από τον ιό της γρίπης την λέμε γρίπη, αλλά κι αυτή είναι λοίμωξη του Α.Αναπνευστικού.
Αν η λοιμωξη είναι από ιο coxsakie, από στρεπτόκοκκο ή από τον οποιοδήποτε παθογονο μικροοργανισμό και δίνει συμπτώματα απο το ανώτερο αναπνευστικό τότε αυτή θεωρείται λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού!

Αυτά αφορούν στους ανθρώπους!
Σαφώς και στα σκυλιά οι παθογονοι μικροοργανισμοί είναι διαφορετικοί, αλλά ο μηχανισμός δράσης τους, όπως παρουσιάζεται τουλάχιστον στο άρθρο είναι παρόμοιος!

Πάνω κάτω όλοι μάλλο το ίδιο λέμε αλλά δεν καταλαβαινόμαστε...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κος Ένα κρυολόγημα δεν είναι πάντα ιογενούς προέλευσης.. Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο κρυολόγημα δεν έχουμε στο νου μας λοιμώξεις του αναπνευστικού.. και υπάρχει διαφοροποίηση..και βαθμίδες.. επειδή είμαι στην δουλεία αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να αντεπιτίθομαι με παραθέσεις link..το έχω κάνει μια φορα και κατάντησε γελοίο..

Πάνω κάτω όλοι μάλλο το ίδιο λέμε αλλά δεν καταλαβαινόμαστε...
Προφανώς..
Τον τελευταίο καιρό βλέπω στην ουσία στείρες αντιπαραθέσεις..
Γίνονται για να γίνονται..
Δεν κατάλαβα το πρόβλημα του Κος π.χ. πότε στο θέμα διατροφής..

Τέλος πάντων και αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί κατα κόρον στο φόρουμ ..οπότε αν κάποιος θέλει ας κάνει και μία αναζήτηση...

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ρε κανγκο ειλικρινα δε εχω καμια προθεση να αντιπαρατεθω εδω και ουτε διαφωνω με αυτα που λες απλα θελω να πω οτι ενταξει στην καθημερινοτητα χρησιμοποιουμε τη λεξη κρυολογημα και ας μην ειναι και οπιο δοκιμος ορος για πολλες πεrιπτωσεις. Για τη διατροφη τι εννοεις οτι ειχα προβλημα;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και τελικά ο κτηνίατρος (όπως και πολλοί άλλοι γιατροί) είπε κάτι στον πελάτη το οποίο έλυνε τις απορίες του πελάτη χωρίς να προκαλεί περαιτέρω ερωτήσεις που θα έπρεπε να απαντήσει και τελικά μπορεί να μπερδευε και να αγχωνε τον πελάτη
κι ας μην ήταν επιστημονικώς απολυτα ορθό

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
γεια σας ! ευχαριστω που το σχολιαζετε τοσο το θεμα.υπαρχει περιπτωση για αλεργια στο θεμα της μυτης?? τωρα τρεχει ελαχιστα εως καθολου,αλλα φταρνιζεται συχνα ο μικρος(η βηχει,δεν ξερω τη διαφορα). Δεν φαινεται να εχει κατι,ολη μερα και ολη νυχτα τρεχει,τρωει,πινει,κανει την αναγκη του παντου και φυσικα κοιμαται :p οταν λεω τρεχει η μυτη του εννοω οτι εχει μια σταγωνιτσα παντα,μπορει και να ειναι απλα υγρη. Το Σαββατο θα τον ξανα παω στον κτηνιατρο να του κανει το δευτερο εμβολιο,να του μιλησω για ολα αυτα που βλεπω ως συμπτωματα,ισως να του πω να του κανει και αιματολογικες μηπως εχει τπτ περιεργο.Στην πολη μου θεωρειται καλος κτηνιατρος 0_0 βασικα μπορει και να μην εχει τιποτα ο μικρος και να ειναι απλα ιδεα μου,μιας και δεν εχω ξαναμεγαλωσει σκυλακι αποκλειστικα μονη μου και ιδιαιτερα μεσα στο σπιτι καποιο ζωο εκτος απο αυτα του κλουβιου(χαμστερ και καναρινι).Τον μικρο τον παιρνω Μεγαρα τα Σαββατοκυριακα και ισως να εχει κρυωσει γι αυτο,μιας και εκανε κρυο καθε φορα.Εγω τον εχω στο κλουβακι του το πανινο με τις κουβερτουλες του και 1 αρκουδι,αλλα και παλι μπαινει κρυο και αυτος δεν καθεται μεσα στις κουβερτες. Οποτε μαλλον φταιω εγω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr