Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει σε πιο στάδιο βρίσκεται ο σκύλος μου? Η ουρία του είναι 4,6. Δεν έχει αναιμία, αιματολογικά είναι οκ,ούτε κάνει εμετούς, ούτε έχει στοματίτιδα. Pleaaaaaaase help me!!!!!!!!!
Μπερδευεσαι με τις τιμες και ενδεχομενως να λαβεις λανθασμενες συμβουλες σε ενα σοβαρο για το σκυλο σου θεμα .
Τιμες
κρεατινινης απο 5
mg/dL και ανω χαρακτηριζεται ως
χρονια νεφρικη ανεπαρκεια
τελευταιου σταδιου.
Οσα εχω μαρκαρει παραπανω με bold πρεπει να τα προσεξεις στις εξετασεις αιματος του σκυλου σου και να τα διευκρυνισεις με το γιατρο σου, αν εχεις αποριες (ακομα και η μοναδα μετρησης παιζει ρολο).
Αν θελεις να δεις τα σταδια της νοσου και πως αυτα καθοριζονται, μπορεις να διαβασεις εδω :
http://www.iris-kidney.com/pdf/IRIS A5 Cards.pdf
Απο κει και περα, η γνωμη μου ειναι οτι η νεφρικη ανεπαρκεια χρηζει διερευνησης.Ειναι οξεια ή χρονια ? Μπορει να καθοριστει η αιτια ? Οι τιμες πεφτουν/ανεβαινουν/μενουν σταθερες ? Ποια η κλινικη κατασταση των νεφρων ? (υπερηχος κλπ)
Αν ολα τα παραπανω δεν ειναι δυνατο να γινουν και εφοσον η συνολικη εικονα του σκυλου ειναι γενικα καλη (ορεξη,ουρα,διαθεση κλπ) , αυτο που οφειλει να κανει ο ιδιοκτητης ειναι η αλλαγη διαιτας του σκυλου ωστε αυτη να περιλαμβανει χαμηλα επιπεδα φωσφορου (phosphorus) . O πιο ευκολος τροπος ειναι καποια κτηνιατρικη τροφη (Hill's K/D , Royan Canin Renal).Aν δεν υπαρχει στην περιοχη σου, μπορεις να τη βρεις σε καποιο
eshop)
Τα νεφρα δεν θα αναγεννηθουν απο την κτηνιατρικη τροφη αλλα ο στοχος ειναι να επιβραδυνθει η περαιτερω ζημια.Αν τωρα εσυ ταιζεις ακαταλληλες τροφες ουσιαστικα επιβαρυνεις τα νεφρα και επιταχυνεις τη ζημια
Δεν ειμαι κτηνιατρος και απλα λεω την αποψη μου ...''διαγνωση και θεραπεια'' μονο απο κτηνιατρο πρεπει να λαβεις.