Sos!!! Νεφρική ανεπάρκεια!!!

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Μόνο αν πω να μου φέρουν από Αθήνα, pet shop ούτε σε ακτίνα 100 χλμ! Ξέρετε περίπου πόσο κοστίζει η εξειδικευμένη εξέταση για τα νεφρά του;

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Επειδή μίλησε ο αδερφός μου με τον κτηνίατρο, θα του τηλ κ εγώ να μου τα πει αναλυτικά κ θα επανέλθω! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση!!!

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Παιδιά πήρα τα αποτελέσματα κ επανέρχομαι. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ουρία 559!!! (όριο 53). Κρεατινίνη 4,38 (1,6). Άζωτο ουρίας 254 (24). Αιμοπετάλια 62 (175-500). Αιματοκρίτης κ γλυκόζη οκ ακόμα. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι ακόμη κ με ορούς κ διατροφή το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το τρενάρω 2 μήνες ακόμα. Το καλό είναι ότι ακόμα δεν πονάει. Τι έχετε να μου πείτε; Αν δεν υπάρχει επιστροφή, σκέφτομαι να του κάνω ευθανασία πριν αρχίσει κ υποφέρει. Με το να τον κρατάω ζωντανό χωρίς ελπίδα, θεωρώ ότι είναι εγωιστικό γιατί το κάνω για εμένα κ όχι γι αυτόν....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το σκυλακι πως ειναι,κανει εμετο,εχει ελκη μεσα στο στομα και δυσοσμια?
Ρωτω λογω της τιμης της ουριας.
Θα πρεπει να παρει ορο και την καταλληλη τροφη,ειναι πολυ σημαντικο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.966
20.393
Giotak. δεν είμαστε γιατροί.
Ευτυχώς [δυστυχώς μάλλον] κάποια παιδιά έχουν παρόμοια εμπειρία, την οποία και σου μετέφεραν.
Από κει και ύστερα, τον λόγο τον έχουν οι γιατροί και μόνο.
Κι εσύ...
Προσωπικά δεν κατανοώ πάντως απόφαση ευθανασίας, πριν καν το σκυλί αρχίσει να έχει έστω συμπτώματα.
Αλλά κι από κει, μέχρι να υποφέρει, υπάρχει δρόμος.
Αυτό όμως είναι δικό σου θέμα. Δεν μπορεί να σου πει κανείς μας τι να κάνεις.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Καλημερα

Υπαρχει καποιος κτηνιατρος που να εχει αιματολογικο μεσα,ωστε να μην χρειαζεται να ταξιδευει το αιμα?
Πως ειναι το σκυλακι,εχει ορεξη τρωει?

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη, εχτές έφαγε 8 μπουκιές μεγάλες μπουκιές τροφή κ μια σύριγγα γάλα. Δυστυχώς κτηνίατρος έρχεται μια φορά την εβδομάδα. Έως εχτές που αγνοούσα την ασθένεια, θεωρούσα ότι είχε βελτιωθεί η κατάσταση του. Δε θέλω να φτάσει στο σημείο να πονάει κ να περιμένω τον κτηνίατρο γιατί δυστυχώς δικό μου μέσο για να τον μεταφέρω δε διαθέτω. Έχω δει πολλά... Θαύματα σε αυτόν το σκύλο, οπότε κ ελπίζω ακόμα αλλά προσπαθώ να είμαι κ λογική βάση ιατρικής. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες βιταμίνες ; Με τη διατροφή έβγαλα λίγο άκρη κ θα του μαγειρεύω κ εγώ. Από φαρμακευτική αγωγή όμως;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.966
20.393
Για το γάλα σου ξαναέγραψα.
Σου έχει πει ο γιατρός να το δίνεις;

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Μου είπε ότι δεν του κάνει ούτε καλό ούτε κακό. Καλό κ σημαντικό είναι να τρώει. Γιατί δεν κάνει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.966
20.393
Την λακτώζη του φρέσκου γάλακτος που πίνουμε εμείς, δεν την σηκώνει πάντα το γαστρεντερικό τους σύστημα και υπάρχει πιθανότητα, να προκαλέσει, διάρροιες ή εμετούς. Κανένα ζώο στην φύση, δεν πίνει γάλα, εκτός του μητρικού.
Στην χειρότερη, δίνε του έστω εβαπορέ αραιωμένο.

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Καλημέρα σας, επανήλθα!!!
Ο σκύλος μου εμφανισιακά είναι πολύ καλύτερα . Έχει περισότερη ζωντάνια, όρεξη για φαγητό κ γενικώς είναι καλύτερα ! Από όσο είδα στο internet, βρίσκεται στο 2ο στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας. Έως 5 ουρία ενώ ο δικός μου έχει 4,6. Αποφάσισα να του κάνω ειδική διατροφή ,θα του μαγειρεύω εγώ κ θα του δώσω κ πολυβιταμίνες. Οι αιματολογικές του είναι καλές ακόμη . Θα έρθω σε επικοινωνία με έναν καθηγητή κτηνιατρικής στην Αθήνα για περισότερες οδηγίες αλλά θα ήθελα κ την εμπειρία - γνώσεις σας όσο αφορά τις βιταμίνες που πρέπει να λάβει . Σας ευχαριστώ πολύ!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.865
8.075
Eύχομαι τα καλύτερα για τον σκυλάκο σου!! Δεν έχω εμπειρία με νεφρική ανεπάρκεια για να σε συμβουλεύσω για βιταμίνες αλλά πριν του δώσεις πολυβιταμίνες συμβουλεύσου τον κτηνίατρο μήπως επιβαρύνουν τα νεφρά!

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει σε πιο στάδιο βρίσκεται ο σκύλος μου? Η ουρία του είναι 4,6. Δεν έχει αναιμία, αιματολογικά είναι οκ,ούτε κάνει εμετούς, ούτε έχει στοματίτιδα. Pleaaaaaaase help me!!!!!!!!!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ειναι δυσκολο να πουμε κατι,δεν ειμαστε κτηνιατροι.
Εξαρταται απο το σκυλο,απο την αγωγη,απο το αιτιο κλπ

Θα πρεπει να ξανακανεις εξετασεις να δεις αν πεφτουν οι τιμες.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ξέρει κάποιος να με βοηθήσει σε πιο στάδιο βρίσκεται ο σκύλος μου? Η ουρία του είναι 4,6. Δεν έχει αναιμία, αιματολογικά είναι οκ,ούτε κάνει εμετούς, ούτε έχει στοματίτιδα. Pleaaaaaaase help me!!!!!!!!!
Μπερδευεσαι με τις τιμες και ενδεχομενως να λαβεις λανθασμενες συμβουλες σε ενα σοβαρο για το σκυλο σου θεμα .

Τιμες κρεατινινης απο 5 mg/dL και ανω χαρακτηριζεται ως χρονια νεφρικη ανεπαρκεια τελευταιου σταδιου.

Οσα εχω μαρκαρει παραπανω με bold πρεπει να τα προσεξεις στις εξετασεις αιματος του σκυλου σου και να τα διευκρυνισεις με το γιατρο σου, αν εχεις αποριες (ακομα και η μοναδα μετρησης παιζει ρολο).

Αν θελεις να δεις τα σταδια της νοσου και πως αυτα καθοριζονται, μπορεις να διαβασεις εδω :
http://www.iris-kidney.com/pdf/IRIS A5 Cards.pdf

Απο κει και περα, η γνωμη μου ειναι οτι η νεφρικη ανεπαρκεια χρηζει διερευνησης.Ειναι οξεια ή χρονια ? Μπορει να καθοριστει η αιτια ? Οι τιμες πεφτουν/ανεβαινουν/μενουν σταθερες ? Ποια η κλινικη κατασταση των νεφρων ? (υπερηχος κλπ)

Αν ολα τα παραπανω δεν ειναι δυνατο να γινουν και εφοσον η συνολικη εικονα του σκυλου ειναι γενικα καλη (ορεξη,ουρα,διαθεση κλπ) , αυτο που οφειλει να κανει ο ιδιοκτητης ειναι η αλλαγη διαιτας του σκυλου ωστε αυτη να περιλαμβανει χαμηλα επιπεδα φωσφορου (phosphorus) . O πιο ευκολος τροπος ειναι καποια κτηνιατρικη τροφη (Hill's K/D , Royan Canin Renal).Aν δεν υπαρχει στην περιοχη σου, μπορεις να τη βρεις σε καποιο eshop)
Τα νεφρα δεν θα αναγεννηθουν απο την κτηνιατρικη τροφη αλλα ο στοχος ειναι να επιβραδυνθει η περαιτερω ζημια.Αν τωρα εσυ ταιζεις ακαταλληλες τροφες ουσιαστικα επιβαρυνεις τα νεφρα και επιταχυνεις τη ζημια

Δεν ειμαι κτηνιατρος και απλα λεω την αποψη μου ...''διαγνωση και θεραπεια'' μονο απο κτηνιατρο πρεπει να λαβεις.

Giotak.

Active Member
3 Νοεμβρίου 2011
28
0
Ο σκύλος είναι 4-5 χρόνων . Πέρυσι που τον βρήκα κ τον μάζεψα ήταν σε άθλια κατάσταση ,ούτε καν περπατούσε ! Του έκανα αιματολογικές κ έδειξαν καλααζάρ 1/800. Πήρε milteforan,συνήλθε πλήρως κ μετά έπαιρνε zylapour. Ξαφνικά εδώ κ 3 σχεδόν εβδομάδες παρουσίασε έντονη κατάπτωση . Οι εξετάσεις έδειξαν τα παραπάνω .δυστυχώς στην περιοχή μας καθώς κ στην ευρύτερη δεν υπάρχει όχι απλά pet shop,αλλά ούτε κτηνίατρος. Εννοώ που να ειδικεύεται . Γι αυτό κ σας ζαλίζω όλη μέρα!!! Προσπαθώ να τον βοηθήσω γιατί πραγματικά είναι πολύ καλό σκυλί. Δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε την οικονομική δυνατότητα ( άνεργη.....) ώστε να τρέξω σε γιατρούς στην Αθήνα. Αλλιώς φυσικά κ θα το έκανα!!! Φαντάζομαι ότι θα προήλθε από το καλααζάρ . Θα μου στείλει ο κτηνίατρος τις εξετάσεις με φαξ ώστε να τις προωθήσω σε έναν άλλο στην Αθήνα . Πιστεύετε ότι θα βγάλει άκρη ή πρέπει να δει το σκύλο κ ο ίδιος? Από τη μέρα που πήρα τα αποτελέσματα του μαγειρεύω εγώ κιμά με ρύζι κ ασπράδι αυγού. Κ πάλι σας ευχαριστω πολύ για όλα παιδιά !

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87