sos χειρουργείο

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
καλημερα
έχω ένα labrador 9μηνών. απο την κυριακή το απόγευμα άρχισε να κάνει εμετό και διάρροια. τη δευτέρα συνεχίστηκε και την τρίτη που δεν είχε καθόλου όρεξη για φαγητό,το πήγα στο κτηνίατρο. έκει τον πατούσαν στη κοιλιά κ είδαν ότι πονάει. αφού έκαναν 2 ακτινογραφίες, υπέρηχο,αιματολογικές εξετασεις κ μια εξέταση για το πάγκρεας δεν βρήκαν τίποτα. τον κράτησαν εκεί το βράδυ με ορό για να μην αφυδατωθεί. Σήμερα θα του ξάνακάνουν υπέρηχο κ αν δεν βρούν κάτι μου είπαν ότι θα τον χειρουργήσουν.
πείτε μου δεν υπάρχει άλλη λύση;

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
λαπαροσκόπιση. θα τον ανοίξουν να δουν τι έχει. ενδέχεται να έχει μείνει κάποιο αντικείμενο στο έντερό του που δεν φαίνεται με την ακτινογραφία.

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
όχι θεσσαλονίκη. πριν λίγο πήγα στο κτηνιατρείο να δω τον σκύλο μου. είναι καλήτερα από χθές και έχει όρεξη για φαγητό αλλά δεν του έδωσαν πολύ για να μην το κάνει εμετό. μου είπαν θα τον κρατήσουν και σήμερα να το παρακολουθήσουν και ίσως αποφύγουμε το χειρουργείο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τι γίνεται? Τι χειρουργείο θα κάνουν, αν κάνουν? Είναι δυνατόν να μην υπάρχει διάγνωση και να κάνουν εγχείρηση? Είναι η λαπαροσκόπιση διαγνωστική μέθοδος? :confused:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μου είπαν θα τον κρατήσουν και σήμερα να το παρακολουθήσουν και ίσως αποφύγουμε το χειρουργείο.
Με υπέρηχο δεν θα φαινόταν αν έχει κάτι?

Οι αιματολογικές βγηκανε καθαρες?

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
όπως έγραψα και παραπάνω όλες οι εξετάσεις του είναι καλές και εφόσον το σκυλί συνεχίζει και πονάει στη κοιλιά του και κάνει διάρροια και λίγο εμετό το επόμενο βήμα είναι η λαπαροσκόπιση. πήρα και γνώμη από άλλες 2κτηνιάτρους που εργάζονταν στο πανεπιστήμιο και μου επιβεβαίωσαν και αυτές το ίδιο. το μόνο θετικό σήμερα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ίσως το αποφύγουμε είναι ότι έχει όρεξη για φαγητό! αργότερα θα ξαναγίνει υπέρηχος..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Σε κλινική τον έχεις; Σε κτηνιατρείο; Αν θες πες μου πού είναι το σκυλί και ποιός έχει πάρει αυτή την πρωτότυπη απόφαση να το χειρουργήσει χωρίς να ξέρει για τί θα το χειρουργήσει (με πμ αν δε θες να το πεις εδώ πού είναι ο σκύλος).
Με ποιούς μίλησες στις κλινικές της κτηνιατρικής;
Γιατί όλα αυτά μου φαίνονται λίγο... εξωγήινα;:confused:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πραγματικά έχω κουφαθεί.
Όποιο σκυλί έχει εμετό και διάρροια το βάζουμε χειρουργείο;

Ο εμετός και η διάρροια έχουνε αίμα;
Τα κακά του είναι μαύρα;
Εξέταση κοπράνων κάνατε;

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
είναι κτηνιατρικό κέντρο και οι γιατροί που παρακολουθούν το σκύλο μου είναι πολύ καλοί.
οπώς είπα δεν είναι γνώμη μόνο ενός γιατρού να περάσει σε λαπαροσκόπιση. φοβούνται μήπως είναι κάποιο αντικείμενο που έχει κολλήσει μέσα του και δεν φαίνεται με την ακτίνογραφία.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ο υπέρηχος, μια γαστροσκόπηση δε θα το δείξουνε αν υπάρχει κάτι;:confused:
ο υπερηχος,δεν δειχνει τα παντα και παντου.
η γαστροσκοπηση,(ουτε κι αυτη )
χωρις ναρκωση θα γινει?
εαν ειναι να ναρκωθει το σκυλι για οποιαδηποτε εξεταση αμφιβολου αποτελεσματος, καλυτερα ειναι να εξεταστει λαπαροσκοπικα,(καμια σχεση με ανοιχτο χειρουργειο) που υπαρχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να βρεθει η αιτια.
αποψη μου και μονο.

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
αυτοί την άποψη έχουν και όλοι η κτηνίατροι που μίλησα. η λαπαροσκοπική μέθοδος είναι κ διαγνωστική. όταν δεν φαίνεται κάτι με τον υπέρηχο ή την ακτινογραφία(4 συνολο) και το σκυλί συνεχίζει και πονάει στη κοιλιά και κάνει διάρροια κ εμετό σημαίνει ότι κάτι "ξένο" έχει μέσα του. ξαναλέω όμως ότι σήμερα έχει όρεξη για φαγητό, αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι εντερικές εμφράξεις είναι σχετικα συνηθισμένη αιτία εμετού, ειδικά στα κουτάβια (διοτι μασουλάνε και καταπίνουν τα πάντα).

Το γεγονός ότι έχει όρεξη για φαγητό είναι πολύ θετικό.
Εύχομαι περαστικά στο κουτάβι σου. :)

Lewn

Member
17 Φεβρουαρίου 2009
10
0
ευχαριστώ πολύ ROTTIE! είναι πολύ καλό σημάδι το ότι θέλει να φάει! να δουμε...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Oι διαγνωστική λαπαροτοσκόπηση ακόμη και η διαγνωστική λαπαροτομία είναι συνήθεις διαγνωστικές πρακτικές τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα!;)

Ελπίζω το σκυλάκι σου να γίνει γρήγορα καλά!Περαστικά του!!!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.