Taste of the Wild

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Μυθος. Θα καψουμε νο αρχικο θεμα για την τροφη.
Μυθος το οτι παθαινει ή οτι εχει πιο κοντο πεπτικο , η οτι παθαινει πιο δυσκολα απο οτι ο ανθρωπος , και αφου ξερεις την απαντηση γιατι κανεις την ερωτηση?

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Μυθος το οτι παθαινει ή οτι εχει πιο κοντο πεπτικο , η οτι παθαινει πιο δυσκολα απο οτι ο ανθρωπος , και αφου ξερεις την απαντηση γιατι κανεις την ερωτηση?
Ηταν ρητορικη. Μυθος οτι δε μολυνονται λογο κοντου πεπτικου.Σωστο οτι αρρωστενουν πιο δυσκολα (οχι πολυ πιο δυκολα ομως). Συνηθως μολυνονται απλα δε βγαζουν ολοι συμπτωματα. Αλλα παραμενουν φορεις ακομα και αν δε βγαλουν συμπτωματα. Η κοτα εχει πιο κοντο πεπτικο απο το σκυλο ομως αποτελει δεξαμενη του ιου τροφη για σκεψη. Τελικα παει να καει το θεμα.

• Like
Reactions: Asmodeus

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ηταν ρητορικη. Μυθος οτι δε μολυνονται λογο κοντου πεπτικου.Σωστο οτι αρρωστενουν πιο δυσκολα (οχι πολυ πιο δυκολα ομως). Συνηθως μολυνονται απλα δε βγαζουν ολοι συμπτωματα. Αλλα παραμενουν φορεις ακομα και αν δε βγαλουν συμπτωματα. Η κοτα εχει πιο κοντο πεπτικο απο το σκυλο ομως αποτελει δεξαμενη του ιου τροφη για σκεψη. Τελικα παει να καει το θεμα.
Αφου μιλαμε με γριφους , 3-4 μηνυματα μεχρι να πουμε τι εννοουμε , συμφωνω σε ολα , βεβαια διατροφικο ζητημα συζηταμε δεν ειναι εντελως offtopic μιας και η taste ειχε ανακλησεις στο παρελθον

• Like
Reactions: Haris Drazen

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Καλή τροφή η taste of the wild, στα χαρτιά. Θυμάμαι είχα πάρει και εγώ ένα δυο τσουβάλια κάποτε, εμφανώς επηρεασμένη από το απροκάλυπτο μάρκετινγκ (λύκοι που κυνηγάν άγριους βίσωνες και ψαρεύουν τον άγριο σολωμό τους, ήμαρτον), δε θυμάμαι εντυπώσεις.

Προσοχή όμως, η τροφή έχει στο ιστορικό της ανακλήσεις, είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν παρτίδες μολυσμένες (σαλμονέλα?). Κατασκευάζεται από την εταιρεία diamond, και η εν λόγω εταιρεία, δεν έχει καλό ιστορικό όσον αφορά τις ανακλήσεις.

Επιθεωρήσεις σκυλοτροφών στην Αμερική

https://www.labradortraininghq.com/reviews/taste-of-the-wild-reviews-ingredients-recall-history/

Δεν λέω το ένα ή το άλλο, εξ' άλλου υπάρχει και το γνωμικό που λέει ότι όποιος ψάχνει βρίσκει, και δεν γνωρίζω καθόλου τους ποιοτικούς ελέγχους που γίνονται για την εισαγωγή τροφών στη ΕΕ. Φαντάζομαι πως η συγκεκριμένη τροφή εισάγεται, και δεν κατασκευάζεται εδώ, σωστά?
Για την επανακληση είχα διαβάσει και εγώ...είχε γίνει το 2012 αν θυμάμαι καλά... Από τότε απ ότι έχω διαβάσει οι έλεγχοι έχουν γίνει πολύ πιο σκληροί στην εταιρεία...
Νομίζω πως κατασκευάζεται στην Αμερική κ εδώ απλά εισάγεται

• Like
Reactions: gsd364546

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Να πω,χωρις να την εχω δοκιμασει για αρκετο καιρο στον δικο μου,οτι η εκτροφεας μου την συνιστα ανεπιφυλακτα και γενικα οσο το ειχα ψαξει, νομιζω οτι ειναι απο τις καλες τροφες. Παντως στην Αθηνα εγω δεν την εβρισκα και τις παρτιδες απο e-shops δεν θα τις εμπιστευομουν...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Σχετικά με τη σαλμονέλα πάντως έρευνες που έχουν γίνει σε σκύλους που μπαρφαρουν έχουν εντοπίσει στελέχη του βακτηρίου στα κόπρανα αλλά όχι στον οργανισμό του σκύλου. Συνήθως τα οξέα του στομάχου σκοτώνουν την πλειοψηφία των βακτηριων ενώ το κοντό πεπτικό σύστημα τα αποβάλλει γρήγορα πριν προλάβουν να πολλαπλασιαστουν και να προκαλέσουν σαλμονελωση. Αυτό για τα ωμά. Στη ξηρά είναι πιο εφικτό να πάθουν σαλμονελωση αφενός επειδή θέλει τουλάχιστον τον διπλάσιο χρόνο για να αφομοιωθει και αφετέρου η ξηρά κάνει λιγότερο όξινο το περιβάλλον του στομάχου με αποτέλεσμα η άμυνα αυτή να είναι κατά πολύ μειωμένη. Οπως λέει ο @gsd364546 όσοι σκύλοι μολύνονται δεν βγάζουν συνήθως συμπτώματα. Προσωπικά πιο πολύ με ανησυχεί η σαλμονέλα στις ξηρές τροφές πάρα στο ωμο κρέας. Από την άλλη συνήθως αν υπάρχει κάποια ανάκληση μπορεί να κάνει την κάθε εταιρεία να κάνει πιο αυστηρούς ελέγχους και να γίνει πολύ πιο προσεκτική. Τη συγκεκριμένη τροφή δεν την ξέρω αλλά από συστατικά φαίνεται οκ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Να πω,χωρις να την εχω δοκιμασει για αρκετο καιρο στον δικο μου,οτι η εκτροφεας μου την συνιστα ανεπιφυλακτα και γενικα οσο το ειχα ψαξει, νομιζω οτι ειναι απο τις καλες τροφες. Παντως στην Αθηνα εγω δεν την εβρισκα και τις παρτιδες απο e-shops δεν θα τις εμπιστευομουν...
Αυτό με τις παρτίδες και εμένα με προβλημάτισε..αν δεν έβρισκα επάνω lot και ημερομηνία λήξης θα την είχα στείλει πίσω..

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ένα μικρό update μιας κ έχουμε τελειωσει σχεδόν 7 κιλά τροφής...Τα κόπρανα βελτιώθηκαν αισθητά και είναι πλέον πολύ πιο σχηματισμένα και μυρίζουν πολύ λιγότερα...ενέργεια ίδια...
Βλέπω ή μάλλον πιάνω αρκετά μεγάλη μυϊκότητα...τα πόδια μπρος πίσω είναι πέτρα....
Τρίχωμα άψογο,τσιμπλες ελάχιστες ανά 2-3 μέρες δεν μυρίζει η ανάσα ή το δέρμα,αν και στο τρίχωμα ρίχνω ταλκ κάθε μέρα...
Μέχρι στιγμής αρκετά ικανοποιημένος...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
55€ τα 2 6κιλα..zoofast
Πω πω τους πούστηδες, 55 ευρώ την πήγαν εκεί στο zoofast?

40€ νομίζω την έπαιρνα εγώ από το zoofast πριν 2+χρόνια!

Πολύ καλή τροφούλα! Τίμια για αυτό που προσφέρει και με ποιοτικότερα συστατικά από άλλες στην ίδια -τότε- τιμή!

Βλέπω ή μάλλον πιάνω αρκετά μεγάλη μυϊκότητα...τα πόδια μπρος πίσω είναι πέτρα....
Άσ'τα αυτά!:D

Τα πόδια χτίζονται και γίνονται πέτρα όταν ξεκωλώσεις το κοπρόσκυλο στην άσκηση!
Η τροφή σκέτη δεν κάνει απολύτως τίποτα!
Τρίχωμα να το καταλάβω, κλάιν!
Δόντια να καταλάβω, κλάιν²!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Πω πω τους πούστηδες, 55 ευρώ την πήγαν εκεί στο zoofast?

40€ νομίζω την έπαιρνα εγώ από το zoofast πριν 2+χρόνια!

Πολύ καλή τροφούλα! Τίμια για αυτό που προσφέρει και με ποιοτικότερα συστατικά από άλλες στην ίδια -τότε- τιμή!
55 μαζί με μεταφορικά...νομίζω 46-47 την έχουν...είχες μείνει ευχαριστημένος κ εσύ δλδ??

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
55 μαζί με μεταφορικά...νομίζω 46-47 την έχουν...είχες μείνει ευχαριστημένος κ εσύ δλδ??
Ακριβά και πάλι ακόμα και με μεταφορικά! Νομίζω όμως σε αυτές τις τιμές φλερτάρεις με άλλες εξίσου αξιόλογες τροφές!

Ένα τσίκ μπορώ να πω πιο καλά! Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάτι εγώ για να πω ότι είδα σοβαρή βελτίωση! Ήταν καλοσυντηρημένος σκύλος πάντα, οπότε μικρές οι διαφορές!
Ίσως αυτό που αποδίδω στην TOTW ήταν ο όγκος(πάχος) που έδωσε στον σκύλο. Όσο καιρό την έτρωγε είχε «γεμίσει» πιο πολύ από άλλες τροφές!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Ακριβά και πάλι ακόμα και με μεταφορικά! Νομίζω όμως σε αυτές τις τιμές φλερτάρεις με άλλες εξίσου αξιόλογες τροφές!

Ένα τσίκ μπορώ να πω πιο καλά! Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάτι εγώ για να πω ότι είδα σοβαρή βελτίωση! Ήταν καλοσυντηρημένος σκύλος πάντα, οπότε μικρές οι διαφορές!
Ίσως αυτό που αποδίδω στην TOTW ήταν ο όγκος(πάχος) που έδωσε στον σκύλο. Όσο καιρό την έτρωγε είχε «γεμίσει» πιο πολύ από άλλες τροφές!
Ποιες άλλες τροφές εννοεις??

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το εχω ξαναγράψει εδω μεσα. Τη συγκεκριμενη τροφή την επαιρνα καποτε κι εγω, μεχρι που με πηρε ειδηση η κτηνιατρος του Μουφ και μου ειπε να σταματησω αμεσως. Αυτην που περίσσεψε την εδωσα σε ενα καταφυγιο.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Το εχω ξαναγράψει εδω μεσα. Τη συγκεκριμενη τροφή την επαιρνα καποτε κι εγω, μεχρι που με πηρε ειδηση η κτηνιατρος του Μουφ και μου ειπε να σταματησω αμεσως. Αυτην που περίσσεψε την εδωσα σε ενα καταφυγιο.
Λογο εδωσε ή ετσι απλα το ειπε.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Για ποιο λόγο???έχει καλά συστατικά ,ειδικά σε σχέση με purina pro plan,hills και λοιπά που προτείνουν οι κτηνίατροι..

• Like
Reactions: gsd364546

Omega

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2017
2
0
45
Εδώ εχει reviews στα αγγλικά από καταναλωτές και όχι πληρωμένες διαφημίσεις
https://www.consumeraffairs.com/pets/pet-food/# Όλες οι μάρκες

https://www.consumeraffairs.com/pets/taste-of-the-wild.html

Πρόσεχε γιατί υπάρχουν παρα πολλες αναφορές για ελαττωματικές παρτίδες που προκαλούν μεχρι και θανατο τους τελευταίους 2 μηνες. Πολλοι από αυτους λενε ότι τα ταιζαν χρονια αυτή την τροφη αλλα τους τελευταίους 2 -3 μηνες υπαρχει μεγαλο θεμα . Επισης ειχαν πρόβλημα παλαιοτερα με ανακλησεις σαν εταιρεία γενικά (Diamond) αφου ειχε βρεθει σαλμονελα στις τροφες σε διάφορα από τα εργοστάσια της και μαλιστα ειχαν αρρωστησει και υπαλληλοι.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Εδώ εχει reviews στα αγγλικά από καταναλωτές και όχι πληρωμένες διαφημίσεις
https://www.consumeraffairs.com/pets/pet-food/# Όλες οι μάρκες

https://www.consumeraffairs.com/pets/taste-of-the-wild.html

Πρόσεχε γιατί υπάρχουν παρα πολλες αναφορές για ελαττωματικές παρτίδες που προκαλούν μεχρι και θανατο τους τελευταίους 2 μηνες. Πολλοι από αυτους λενε ότι τα ταιζαν χρονια αυτή την τροφη αλλα τους τελευταίους 2 -3 μηνες υπαρχει μεγαλο θεμα . Επισης ειχαν πρόβλημα παλαιοτερα με ανακλησεις σαν εταιρεία γενικά (Diamond) αφου ειχε βρεθει σαλμονελα στις τροφες σε διάφορα από τα εργοστάσια της και μαλιστα ειχαν αρρωστησει και υπαλληλοι.
Δυστυχώς δε μπορώ να ανοίξω τις σελίδες...ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν θάνατο?
Για το θέμα της σαλμονέλας το γνωρίζω,ήταν το 2012..Εσύ ποια προτείνεις??

Omega

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2017
2
0
45
Δυστυχώς δε μπορώ να ανοίξω τις σελίδες...ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν θάνατο?
Για το θέμα της σαλμονέλας το γνωρίζω,ήταν το 2012..Εσύ ποια προτείνεις??
4 ανακλησεις ειχαν...

Διάρροιες ,εμμετοι , υπνηλια , τα ουλα εχαναν το χρωμα και δεν ειχαν ορεξη, αναφορες για προβλήματα σε συκώτι και νεφρά που σταμάταγαν ή μειώνονταν όταν τους σταμάταγαν την τροφή. Κάποια κουτάβια ή μεγαλύτερα σε ηλικία πέθαναν από ότι λενε .

Είχα καταλήξει σε αυτή και εγώ αλλά πηγαίνοντας να την παραγγείλω μέσω ΑΜΑΖΟΝ διάβασα κάποιες κακές κριτικές και ψάχτηκα περισσότερο, και βρήκα αυτά τα λινκ που σου εβαλα που εχει κριτικες από κοσμο.

Τωρα για το τι να του δωσεις τι να πω... Acana και Orijen οι καλυτερες από ότι λενε ολοι . Εγω τωρα του δινω μια Grain Free ιταλικη . Wildfield της Exclusion. Την εδινα στην αρχη στον κουταβο και ειμουν πολύ ευχαριστημένος. Μετα επεσα θυμα του μαρκετινκ και του πηρα Hills puppies large.Πολύ μετρια και ακριβη αναλογικα η Hills.... Acana μάλλον θα καταλήξω αλλά επειδή έφευγα ταξίδι δεν ήθελα να ρισκάρω να αλλάζω τροφή...