TI ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ Β.Υ.Β?

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Παρακολουθώ εδώ και 3 μήνες όλα τα θέματα του foroum ανεληπώς.Η δικιάμου η σκυλίτσα προέρχεται από ένα ζευγάρι yorksire terrie ενός φίλου μου.Πριν μπώ στο forum δεν ήξερα που θα μπορούσα να απευθυνθώ αν έψαχνα για σκυλάκι(μάλλον σε pet shop)διαβάζοντας κατάλαβα τους λόγους που θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε ένα "σοβαρό "εκτροφέα"Η απορία μου είναι ή εξής:η επιλόγή μου με κάνει λιγότερο ζωόφιλη από εσάς που διαλέξατε σκυλίτσα από εκτροφέα;ή το να μην έχω ένα ζωντανό που να κατεβαίνει σε εκθέσεις;και πείτε μου τι πρέπει να απογίνουν όλα αυτά τα ζωντανά που προκύπτουν από byb;(όταν η επιλογή μου να τους προσφέρω μια ανετη και ευτυχισμένη ζωή δεν είχε να κάνει με οικονομικά κριτήρια;)και όταν διασφαλίζω ότι δεν πρόκειτε να συνεχίσω την αναπαραγωγή(για τους γνωστούς λόγους)ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ;

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Γιατι, οσο θα υπαρχει καποιος που θα παιρνει αυτα τα ζωακια που προκυπτουν απο ΒΥΒ, δε θα σταματησουν να υπαρχουν οι τελευταιοι;)
Εσενα ετυχε να ειναι φιλος σου και σου το χαρισε και μαλλον αυτο ειναι και ενας απ'τους λογους που δεν πηρες απο πετ σοπ,τα υπολοιπα τι απεγιναν?
φανταζομαι τα πουλησε:rolleyes:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
και πείτε μου τι πρέπει να απογίνουν όλα αυτά τα ζωντανά που προκύπτουν από byb;
Να μην προκύπτουν! Αυτός είναι ο τελικός στόχος. Η λογική είναι ότι όσο τους υποστηρίζουμε, τόσο συνεχίζουν να το κάνουν. Και όσο συνεχίζουν να το κάνουν, τόσο υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννιούνται σκυλιά με προβλήματα.

Και όταν λέω προβλήματα, δεν εννοώ φυσικά ότι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε εκθέσεις. Εννοώ προβλήματα υγείας.

Εσύ καλά κάνεις και δεν θέλεις να ζευγαρώσεις το σκυλάκι σου. Όμως οι περισσότεροι που παίρνουν σκύλο από byb, αφού έτσι είδαν ότι έκανε ο ιδιοκτήτης των γονιών του σκύλου τους, θεωρούν φυσιολογικό να κάνουν το ίδιο.

Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για καθαρόαιμο σκύλο, μπορεί να διαλέξει ένα από τα 1.000άδες πρώην αδέσποτα που ψάχνουν σπίτι. Αν θέλει καθαρόαιμο, μπορεί να απευθυνθεί σε εκτροφέα. Οι άλλες λύσεις (byb & pet shops) διαιωνίζουν μια κατάσταση που μόνο κακό κάνει στα ζώα...

Η επιλογή σου σημαίνει απλά ότι έκανες ένα λάθος. Όλοι έχουμε κάνει λάθη. Κι εγώ που έχω αυτή την άποψη σήμερα, πριν από 15 χρόνια ζευγάρωσα την σκύλα μου επειδή έτσι πρότεινε ο κτηνίατρος που την παρακολοθούσε. Η σκύλα ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο, το ένα από τα κουτάβια πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννα (ακόμα αναρωτιέμαι αν θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς ή αν είχα περισσότερες γνώσεις θα μπορούσα να το αποτρέψω) και τρεις οικογένειες (μια από αυτές η δική μου) απέκτησαν δωρεάν ένα ημίαιμο λυκοσκυλοειδές που θα μπορούσαν άνετα να έχουν βρει ανάμεσα στα άπειρα αδέσποτα που χρειαζόντουσαν βοήθεια... Ποιός βγήκε κερδισμένος από τη διαδικασία? Εγώ λέω κανένας. Και σίγουρα όχι τα ζώα...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ;
Νομίζω ότι το ερώτημα σου είναι σε λάθος κατεύθυνση....

έχω γείτονα τον κυρ-Γιώργο, έχει ένα ζευγάρι ''περίπου'' καναδέζικα λυκόσκυλα. Τον ξέρω 5 χρόνια, στα χρόνια αυτά η σκύλα του γέννησε 8 φορές (6 κουτάβια κατά μέσο όρο την γέννα x 8=48 σκυλιά)

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι έχουν βρεθεί 48 καλά σπίτια για αυτά όπως βρέθηκες εσύ για το δικό σου.

Αποτέλεσμα: μερικά σκυλιά πια δεν ζούν, άλλα είναι αδέσποτα, άλλα είναι αναλώσιμα μαντρόσκυλα κλπ....

Αφού λοιπόν ο κυρ-Γιώργος έχει ''προμηθεύσει''(δωρεάν παρακαλώ) με την παραγωγή του την γειτονιά μας αρχίζει και εξαπλώνεται και παρακάτω ....και όσο βρίσκει ''σπίτια'' για τα κουτάβια του θα το κάνει με μεγαλύτερο θράσος και μεγαλύτερη άνεση!!

Άρα η ερώτηση κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι: τι μπορεί να σταματήσει τον κάθε κυρ-Γιώργο????

Απάντηση: o κάθε ΒΥΒ σταματάει -εκτός απο παθολογικές περιπτώσεις- μόνο όταν δεν βρίσκει σπίτια για τα κουτάβια του!!!

Τον φαντάζεσαι να μένει με 50 σκυλιά ????:rolleyes::rolleyes::cool:

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Δεν θεωρώ ότι η επιλογή μου είναι ένα λάθος.(δεν θα μπώ στο ίδιο καλάθι με τον κυρ Γιώργο!!:eek:)Έχω ένα πανεμορφο yorkie που δεν το αλλάζω με κανένα.θα στειρώσω τη lolita,εύχομαι να ζήσει αρκετά και υγειή χρόνια και να χαρίζει σε μένα και στην κόρη μου στιγμές χαράς και ευτυχίας!Μακάρι να σταματήσουν αυτές οι γέννες αλλά έλεος δεν θα απολογηθούμε που δίνουμε μια καλή ζωή σε αυτά τα αθώα πλάσματα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και τα υπόλοιπα αθωα πλάσματα που σαπίζουν στα καταφύγια και στους δρόμους αξίζουν μια καλή ζωή, όχι μονο το yorksirοειδες σου, αγαπητή φίλη. Μήπως θεωρείς ότι τα υπόλοιπα είναι …ένοχα πλάσματα και το μόνο αθώο πλασμα είναι το τυποις καθαρόαιμο σκυλάκι σου?

Απαντώντας στο αρχικό σου ερώτημα λοιπόν:

lolita said:
Η απορία μου είναι ή εξής:η επιλόγή μου με κάνει λιγότερο ζωόφιλη από εσάς που διαλέξατε σκυλίτσα από εκτροφέα;
Θα έλεγα ότι η επιλογη σου σε κανει επιλεκτικά ζωόφιλη (όσο σε βολεύει και όσο σε εξυπηρετεί, δηλαδή) όπως και οι επιλογες των περισσοτερων από εμάς που υποκρινόμαστε τους φιλόζωους και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Και τα υπόλοιπα αθωα πλάσματα που σαπίζουν στα καταφύγια και στους δρόμους αξίζουν μια καλή ζωή, όχι μονο το yorksirοειδες σου, αγαπητή φίλη. Μήπως θεωρείς ότι τα υπόλοιπα είναι …ένοχα πλάσματα και το μόνο αθώο πλασμα είναι το τυποις καθαρόαιμο σκυλάκι σου?

Απαντώντας στο αρχικό σου ερώτημα λοιπόν:

Θα έλεγα ότι η επιλογη σου σε κανει επιλεκτικά ζωόφιλη (όσο σε βολεύει και όσο σε εξυπηρετεί, δηλαδή) όπως και οι επιλογες των περισσοτερων από εμάς που υποκρινόμαστε τους φιλόζωους και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.
yorksiroειδές σου; δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κακία και χωρίς να έχεις δει το σκυλί μου!!!ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΖΩΟΦΙΛΗ
Ανέφερα εγώ πουθενά ότι τα αδέσποτα δεν έχουν ψυχή ή δεν αξίζουν καλή ζωή;
ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΝΟΧΑ, ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ;;
Καλά θα ήταν οι απαντήσεις σου να ήταν πιο καλοπροαίρετες και λιγότερο προσβλητικές!νομίζω στο έχουν επισημάνει αρκετοί αυτό!:D:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί προσβλήθηκες, αγαπητή φίλη? Το σκυλάκι σου δεν έχει πιστοποίηση καθαροαιμιας, οπότε τυπικά δεν είναι yorksire terrier, μοιάζει με yorksire terrier, άρα είναι τυποις καθαρόαιμο και συνεπώς yorksiroειδές και όχι yorksire. Που την βλέπεις την κακία? :confused:

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΖΩΟΦΙΛΗ
Μα όπως ήδη σου έγραψα, δεν είμαι φιλόζωη, παριστάνω την φιλόζωη και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως εσύ άλλωστε. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν παραμυθιαζω τον εαυτό μου.

Και κάτι άλλο: Όταν ρωτάς και ζητάς απαντήσεις, καλο είναι να δέχεσαι και τις απαντήσεις που δεν σου αρέσουν. Που ξερεις? Ίσως σταθούν αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και σε βοηθησουν να προσεγγισεις και μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική. Εξάλλου το να ακούμε ΜΟΝΟ ότι «χαϊδεύει τα αφτιά μας», αφ’ ενός καταντά μονότονο και αφ΄ετερου δεν μας εξελίσσει ως ανθρώπους. ;):)

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Γιατί προσβλήθηκες, αγαπητή φίλη? Το σκυλάκι σου δεν έχει πιστοποίηση καθαροαιμιας, οπότε τυπικά δεν είναι yorksire terrier, μοιάζει με yorksire terrier, άρα είναι τυποις καθαρόαιμο και συνεπώς yorksiroειδές και όχι yorksire. Που την βλέπεις την κακία? :confused:

Και ελουροειδές να είναι δεν σου ζήτησα πιστοποίηση!Άλλο ήταν το ερώτημα μου!

Μα όπως ήδη σου έγραψα, δεν είμαι φιλόζωη, παριστάνω την φιλόζωη και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όπως εσύ άλλωστε. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν παραμυθιαζω τον εαυτό μου.

Δεν νομίζω να με γνωρίζεις για να έχεις άποψη και συνεχίζεις να με προσβάλλεις!

Και κάτι άλλο: Όταν ρωτάς και ζητάς απαντήσεις, καλο είναι να δέχεσαι και τις απαντήσεις που δεν σου αρέσουν. Που ξερεις? Ίσως σταθούν αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό και σε βοηθησουν να προσεγγισεις και μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική. Εξάλλου το να ακούμε ΜΟΝΟ ότι «χαϊδεύει τα αφτιά μας», αφ’ ενός καταντά μονότονο και αφ΄ετερου δεν μας εξελίσσει ως ανθρώπους. ;):)
Μονότονη είνα και η ατάκα αυτή κάπου την έχεις ξαναγράψει νομίζω!(θα το κοιτάξω)
Αnyway !Σ΄ ευχαριστώ που με βοηθάς να εξελιχθώ:confused:

Last edited:

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Μετα απ'ολη αυτη τη συζητηση,απ'ολα αυτα τα "πανεμορφο....κτλ" και απο τον τροπο που αντιδρας στην ιδεα οτι το σκυλι σου, τυπικα δεν θεωρειται καθαροαιμο,αναρωτιεμαι,σε νοιαζει στα αληθεια αυτο που εβαλες για τιτλο στο θεμα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μονότονη είνα και η ατάκα αυτή κάπου την έχεις ξαναγράψει νομίζω!(θα το κοιτάξω)
Αnyway !Σ΄ ευχαριστώ που με βοηθάς να εξελιχθώ:confused:
Κάποτε βρέθηκα στη θέση σου και πίστευα ακράδαντα όσα πιστεύεις. Δυστυχως, τα προβλήματα υγείας του rottweiloειδους σκύλου μου, που πήρα και εγώ όπως εσύ από κάποιον byb, με προσγείωσαν απότομα και μου έτριψαν την πραγματικότητα στη μούρη, οπότε αναγκάστηκα να αναθεωρήσω, να διαβάσω περι προτυπων και μορφολογιας, να μάθω, να ενημερωθω και στην πορεία να βοηθήσω, κυρίως μέσω του φόρουμ, να μάθουν και άλλοι άνθρωποι για να μην την πατήσουν όπως την πάτησα εγώ.
Μακάρι ΠΡΙΝ πάρω σκύλο, να είχαν βρεθεί κάποιοι να απαντήσουν τα ερωτήματα μου και ας μην μου άρεσαν οι απαντήσεις τους.

Ελπίζω το δικο σου σκυλάκι να είναι πάντα υγιές και να μην βρεθείς με ένα άρρωστο ζώο επειδή κάποιος ανεύθυνα ζευγάρωσε το σκύλο του.

Επί της ουσίας, λοιπόν, θέλεις να τοποθετηθείς, μια που το θέμα σου δεν είμαι εγώ?
Έχεις να αντιπαραθέσεις κάποιο επιχείρημα σε όσα κατατεθηκαν ήδη από τα μέλη που σου απάντησαν και καταδικασαν τα ανεύθυνα ζευγαρώματα των ιδιωτών?

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Σέβομαι και την εμπειρία και γνώση!Αυτός ήταν και ο λόγος που γράφτηκα στο φόρουμ να μάθω!
εννοείται οτι διαφωνώ και εγώ με το ζευγάρωμα σκύλων από ιδιώτες.Το ερώτημα μου ήταν τι θα απογίνουν όλα αυτά τα σκυλιά;δεν είναι αυτά που καταλήγουν στους δρόμους ή στα καταφύγια;δεν είναι αυτά που ζητάνε ένα σπίτι;Δηλ αν το πάρεις απο αυτόν τον ασυνείδητο και δεν συνεχίσεις το έργο του δεν γλυτώνεις ένα ζώο;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όχι, γίνεσαι μέρος του λάθους και επιβραβεύεις την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων που μετατρέπουν σε κουταβομηχανες τα σκυλιά τους για να βγάζουν χαρτζιλίκι. Μπορεί να νομίζεις ότι … «γλιτώνεις» ένα, αλλά ταυτόχρονα με την επιλογή σου καταδικάζεις τα υπόλοιπα, τα επόμενα και τα μεθεπόμενα.

Lolita, εσύ πήρες το τύποις καθαρόαιμο σκυλάκι σου από τον φίλο σου για να το ...γλιτώσεις? Οίκτος και συμπόνια ήταν τα κίνητρα σου?

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Το ερώτημα μου ήταν τι θα απογίνουν όλα αυτά τα σκυλιά;δεν είναι αυτά που καταλήγουν στους δρόμους ή στα καταφύγια;δεν είναι αυτά που ζητάνε ένα σπίτι;Δηλ αν το πάρεις απο αυτόν τον ασυνείδητο και δεν συνεχίσεις το έργο του δεν γλυτώνεις ένα ζώο;
Αυτό που πρέπει να προλάβουμε είναι η επόμενη γέννα του "εκτροφέα της πίσω αυλής". Αν το κουτάβι του καταλήξει σε καταφύγιο σημαίνει οτι δεν κατάφερε να τα δώσει πουθενά,ταλαιπωρήθηκε να ψάχνει,βαρέθηκε να χάνει χρήμα γενικά για το κουτάβι και τέλος κάπου το παράτησε. Μια δυο τρείς αν συνεχίσει να έχει απώλειες, πιθανόν στο τέλος να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο να πράξει το ίδιο ξανά. Αν τελικά το πάρεις, ακόμη και δωρεάν(συνήθως δίνουν δωρεάν οτι δεν καταφέρνουν να πουλήσουν), αυτή σου η πράξη σε συνδυασμό με το οτι ολο και κάποιο κέρδος μπορεί να είχε απο τη γέννα(κάποιο-α θα κατάφερε να τα πουλήσει) δεν θα αποτελούσαν γιαυτόν λόγο να μην το ξανακάνει στο μέλλον.

kouzia

Member
14 Αυγούστου 2009
18
0
Θεσσαλονίκη
Η υπέρμετρη μονολιθικότητα δεν βοηθά.
Και βέβαια η Λολίτα είναι φιλόζωη, όπως και έχουν υπάρξει άπειροι άνθρωποι που δέθηκαν με τα ζώα με μια υγιή σχέση και προ της εποχής των εκτροφέων.
Ωστόσο, η αποθάρρυνση του ανεξέλεγκτου ζευγαρώματος (επίσης αμάρτησα πριν από αρκετά χρόνια, χαρίζοντας όμως τα ζώα και ζευγαρώνοντας στο πλαίσιο της φυλής) είναι κάτι που πρέπει να το πετύχουμε, πείθοντας όμως τους φιλόζωους να το αποφύγουν στο εξής και όχι πιέζοντας να αρνηθούν να υιοθετήσουν ένα κουτάβι που είναι ήδη γεννημένο και τους άρεσε.
Η ίδια διαδικασία έπεισε και εμένα προσωπικά.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ψυχοφθόρα και η αποτελεσματικότητα της αμφίβολη, διότι ως γνωστόν ο κλασσικός Ελληνάρας δεν χρειάζεται κανένα να τον πείσει. Την άποψη του την θεωρεί θέσφατο και ως εκ τούτου δεν δέχεται κουβέντα (πόσο μάλλον αμφισβήτηση).

Αντί λοιπόν να εξαντλήσει κανείς όλα τα αποθέματα υπομονής και επιμονής που διαθέτει, βγάζοντας μαλλί στην γλώσσα και πλέκοντας το κοτσίδες για να πειστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος byb, δεν θα ήταν καλύτερα να μην έβρισκες εξ αρχής αγοραστές για τα κουτάβια της σκύλας σου και να σου έμεναν αμανάτι 7-8 σκυλιά να σου κατουροχέζουν το σπιτι?

Οι συνέπειες της ανευθυνότητας μας, αγαπητέ φίλε, είναι απείρως αποτελεσματικότερο μέσο πειθούς από μερικές αράδες επιχειρήματα, συνεπώς είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως εάν την πάταγες την πρώτη φορά, την επόμενη φορά που θα είχε οίστρο η σκύλα σου θα το σκεφτόσουν δυο φορές πριν την ζευγαρώσεις. ;):)

kouzia

Member
14 Αυγούστου 2009
18
0
Θεσσαλονίκη
...(επίσης αμάρτησα πριν από αρκετά χρόνια, χαρίζοντας όμως τα ζώα και ζευγαρώνοντας στο πλαίσιο της φυλής)
... για να πειστείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος byb, δεν θα ήταν καλύτερα να μην έβρισκες εξ αρχής αγοραστές για τα κουτάβια της σκύλας σου και να σου έμεναν αμανάτι 7-8 σκυλιά να σου κατουροχέζουν το σπιτι? ....
Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αγοραπωλησίας.:nono:

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσα και προηγουμένως ότι τελικά οδηγήθηκα προς την άποψη που προασπίζεσαι και η συμβουλή μου σε όσους με ρωτούν είναι να απευθύνονται σε εκτροφείς, χωρίς να αποκαθηλώνω όμως τους άλλους φιλόζωους, εξαιτίας του τρόπου που συνειδητά ή ασυνείδητα επέλεξαν να εκδηλώσουν τη σχέση τους με τα ζώα.
Επί της ουσίας, τείνουμε να συμφωνήσουμε, επί του ύφους και της απολυτότητας όχι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θέμα είναι να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να κριθούμε από αυτούς που μας διαβάζουν. Το αν συμφωνήσουμε ή όχι είναι αδιάφορο.
Για τα περί ύφους (διότι το έχουμε εξαντλήσει και πλέον έχει καταντήσει κουραστικό) σε παραπέμπω εδώ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! (δημοσίευση #3)

Θέμα αγοραπωλησίας μπορεί να μην τέθηκε στην δική σου περίπτωση, αλλα μπορεί να τέθηκε στην περίπτωση της Lolita. Στην δικη μου περιπτωση πάντως τεθηκε.

Εσύ, μια που το ανέφερες, γιατί ζευγάρωσες τη σκύλα σου? Συνήθως οι byb έχουν ως κίνητρο το χρήμα. Ποιο ήταν το δικό σου κίνητρο? Προέβης σε κάποιες ενέργειες (πχ έλεγχο της υγειάς του ζώου) πριν την ζευγαρώσεις? Με ποια κριτήρια επέλεξες επιβήτορα?

kouzia

Member
14 Αυγούστου 2009
18
0
Θεσσαλονίκη
Για τα περί ύφους (διότι το έχουμε εξαντλήσει και πλέον έχει καταντήσει κουραστικό) σε παραπέμπω εδώ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! (δημοσίευση #3) Εδώ δεν πολυκατάλαβα τί εννοείς. Κάνουμε καλοπροαίρετη κουβέντα έτσι δεν είναι;

Εσύ, μια που το ανέφερες, γιατί ζευγάρωσες τη σκύλα σου? Συνήθως οι byb έχουν ως κίνητρο το χρήμα. Ποιο ήταν το δικό σου κίνητρο? Προέβης σε κάποιες ενέργειες (πχ έλεγχο της υγειάς του ζώου) πριν την ζευγαρώσεις? Με ποια κριτήρια επέλεξες επιβήτορα? 'Ηταν η εποχή που οι κτηνίατροι συνιστούσαν μία τουλάχιστον γέννα πριν τη στείρωση για την πλήρη διαμόρφωση των θηλυκών χαρακτηριστικών. Αργότερα αναθεώρησαν. Τη ζευγάρωσα με γερμανικό ποιμενικό επίσης, του οποίου ο κάτοχος -πολύ φίλος - ασχολήθηκε με την ανάθεση κουταβιών σε νέους κατόχους. Μαζί κάναμε και μια καταδρομική στο Βόλο και ξαναπήραμε με τη βία κουτάβι που ο νέος του ανάδοχος τόστησε στην αλυσίδα, στον ήλιο. Τέλος, το ζώο μας πάντα ελεγχόταν, αυτό είναι αυτονόητο, ειδικά για τις γνωστές δυσπλασίες των γερμανικών.
Για να επανέλθω όμως στο θέμα, αξιοποιώντας το διάλογό μας: το τελευταίο κουτάβι της Σόνιας τελειώνει τις μέρες του, τη στιγμή που μιλάμε στο Παρίσι σε ηλικία 15 ετών. Αυτό όπως και τ΄αδέλφιά του, έζησαν με θαυμάσιους ανθρώπους που τ΄αγάπησαν και τα φρόντισαν. Αυτοί οι άνθρωποι θα ένοιωθαν πολύ περίεργα αν ανακάλυπταν μετά από τόσα χρόνια ότι δεν θεωρούνται ζωόφιλοι. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησα την παρέμβασή μου και ελπίζω να γίνεται κατανοητό.

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Από την αρχή δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα αυτή!
ΟΧΙ δεν το πλήρωσα το κουτάβι!επίσης τόνισα ότι διαφωνώ με τον αυτό τον τρόπο αναπαραγωγής.Ξέρω τι θα κάνω σε περίπτωση που θέλω να απόκτησω άλλο ζώο!Άλλα ΟΧΙ δεν θεωρώ ότι δεν είμαι ζωόφιλη και εννοείται ότι δεν μετάνιωσα που απέκτησα αυτό το γλυκό πλάσμα!!(κ(αι θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις και εσύ αυτό rottie αφού έχεις και εσύ αποκτήσει με τον ίδιο τρόπο σκυλί)
Νομίζω ότι το θέμα εξαντλήθηκε!Κρατάω όλες τις καλοπροαίρετες απόψεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης