TI ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ Β.Υ.Β?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
kouzia said:
Για να επανέλθω όμως στο θέμα, αξιοποιώντας το διάλογό μας: το τελευταίο κουτάβι της Σόνιας τελειώνει τις μέρες του, τη στιγμή που μιλάμε στο Παρίσι σε ηλικία 15 ετών. Αυτό όπως και τ΄αδέλφιά του, έζησαν με θαυμάσιους ανθρώπους που τ΄αγάπησαν και τα φρόντισαν. Αυτοί οι άνθρωποι θα ένοιωθαν πολύ περίεργα αν ανακάλυπταν μετά από τόσα χρόνια ότι δεν θεωρούνται ζωόφιλοι. Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησα την παρέμβασή μου και ελπίζω να γίνεται κατανοητό.
Τυχερά τα κουτάβια της Σονιας λοιπόν….

Τι κρίμα που δεν συμβαίνει το ίδιο με τα χιλιάδες άλλα κουτάβια που κατέληξαν στον δρόμο για να αποκτήσει ο "φιλόζωος" ιδιοκτήτης της μάνας τους μια σκύλα με πλήρως διαμορφωμένα τα θηλυκά χαρακτηριστικά της (μεθερμηνευόμενον?)

Τι κριμα που κάποια από αυτά δεν κατέληξαν στας Παρισίους σε ιδιοκτήτες που θα εξισταντο εάν ανακάλυπταν ότι υπάρχει κάποιος στην ταπεινή Ψωροκώσταινα που τους θεωρεί «επιλεκτικά φιλόζωους», αλλά σε πυλωτές, ταράτσες, μπαλκόνια, αποθήκες, βαρέλια ή αδεσποτα.

Τι κρίμα επίσης που υπάρχουν 300.000 αδέσποτα στους Ελληνικούς δρόμους που αυξάνονται και πληθαίνουν διότι ακόμα και μετά από 15 χρόνια που πέρασαν από τότε που γεννήθηκε το τελευταίο κουτάβι της Σονια, υπάρχουν "φιλοζωοι" άνθρωποι που πιστεύουν μαλακοδώς ότι η σκύλα τους ΠΡΕΠΕΙ να κάνει έστω μια γέννα στη ζωή της.

Τι κρίμα που κάποιοι "φιλοζωοι" ιδιοκτητες βγάζουν χαρτζιλίκι στην πλάτη των ζώων τους.

Τι κριμα να γεννιουνται αρρωστα ζωα...

Τι κριμα, ΤΕΛΟΣ, που ο "φιλοζωος" Έλληνας αρνειται να ενημερωθεί, να αποκτήσει παιδεία και να δει πέρα από τη μύτη του, πέρα από την Σονια του, τα κουτάβια της Σονιας του, την Lolita του ή (για να μην βγάλω την ουρά μου απ’ έξω) τον Iggy του…

@Lolita, κράτα ότι θέλεις από τη συζητηση. Κράτα επίσης και τον τίτλο της φιλόζωης. Εγώ τον αποποιούμαι μετά χαράς.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ειρήνη ημίν καλέ!:D:D Θα κάνω το συνήγορο του διαόλου για όλους, περισσότερο διότι με ενδιαφέρει η συζήτηση παρά για το ότι έχω αποκρυσταλλωμενες απόψεις περί το θέματος. Προσωπικά δυο σκύλους είχα στη ζωή μου μέχρι τώρα και τους δυο τους απέκτησα τον τελευταίο χρόνο και οι δυο τους είναι πρώην αδέσποτοι. Ο ένας είναι σαφώς προϊόν BYB (ημίαιμο λαμπραντόρ) και ο άλλος Αυστραλέζος Ποιμενικός, προϊόν διφορούμενης εκτροφέως που υπήρξε πάντοτε συνδυασμός ΚΑΙ υποτιθέμενης σεβαστής εκτροφέως με τις εκθέσεις και τα βραβεία της ΚΑΙ ΒΥΒ ΚΑΙ, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, παπυμιλού!! Ούτε που ξέρω πού πρέπει να την κατατάξουμε τελικά εκτός φυσικά από την ομάδα της ανεύθυνης εκτροφέως.

Το οποίο με φέρνει στη συζήτησή μας. Έχετε όλοι σας κάπου κάποιο δίκιο, από την άλλη νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα όπως δείχνει και το παραπάνω παράδειγμα με τον Αυστραλέζο μου. Όχι διότι είστε απαραίτητα απόλυτοι άνθρωποι στη ζωή σας γενικά (άλλωστε δε σας ξέρω προσωπικά), αλλά διότι τα πράγματα είναι δύσκολο να τα ορίσουμε με ακρίβεια. Συμφωνούμε όλοι μας ότι είναι κακό να είναι κανείς ΒΥΒ ή παπυμιλάς. Όμως πολλά σκυλιά των ΒΥΒ και των παπυμιλάδων καταλήγουν αδέσποτα και εν τέλει στα καταφύγια. Και θεωρούμε ταυτόχρονα ότι είναι καλό να υιοθετεί κανείς αδέσποτο από τα αζήτητα αφού έτσι σώζουμε μια ζωή και επειδή του δίνουμε ένα σπίτι αλλά και γιατί δε θα του κάνουν ευθανασία.

Πότε λοιπόν είναι κανείς μη φιλόζωος ή, έστω, λίγο φιλόζωος γινόμενος ιδιοκτήτης σκυλιού από ΒΥΒ ή παπυμιλά? Όταν πάρει το ζώο κατευθείαν από τον ΒΥΒ ή το πετσοπ? Αν όχι και πάει στο καταφύγιο για υιοθεσία του ίδιου ζώου, πώς αξιολογούμε τη φιλοζωία και το αίσθημα ευθύνης που έχει? Αν το αξιολογήσουμε θετικά, τι είναι αυτό που τον κάνει καλύτερο από το να πάει στον ΒΥΒ ή το πετσοπ? Η άγνοιά του των συνθηκών υπό τις οποίες γεννήθηκε το ζώο? Διότι νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι εφόσον πολλά τέτοια ζώα έχουνε προβλήματα υγείας, το από πού τα πήραμε δεν αλλάζει αυτή την πραγματικότητα.

Προσοχή: ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους ΒΥΒ και τους παπυμιλάδες και τα πετσοπ!!!!! Απλώς επισημαίνω το γεγονός ότι όλα είναι φαύλος κύκλος. Διότι άντε και λέμε ότι άμα πάρουμε από τον ΒΥΒ ή τον παπυμιλά τους υποστηρίζουμε (που όντως τους υποστηρίζουμε). Συμβάλλουμε όμως στην εξαφάνισή τους εάν παίρνουμε από καταφύγιο μόνο ή από σεβαστό εκτροφέα? Διότι τον ΒΥΒ ή τον παπυμιλά που θα συνεχίσει να παράγει σκυλιά μ' αυτό τον τρόπο ποσώς τον ενδιαφέρει πού θα καταλήξουν τα σκυλιά τους. Αν τους ενδιέφερε δε θα επιδίδονταν σε τέτοιες μαλακίες. Είναι δε απίστευτο πόσο κεφάλια αγύριστα είναι και πόσοι πάντοτε θα παίρνουν τέτοια σκυλιά κατευθείαν από την πηγή και πόσο λίγους ενδοιασμούς θα έχουν όλοι τους να τα πετάξουν.

Γεγονός πάντως είναι ότι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε παίρνοντας σκυλιά είναι τα προβλήματα υγείας που πιθανώς θα έχουνε αφού η εκτροφή τους δε θα έχει γίνει σωστά. Όσο για την καθαροαιμία αυτών, διαφωνώ με τον ορισμό που δίνει η Rottie με βάση τα δεδομένα της βιολογίας. Είναι γεγονός ότι η καθαροαιμία ορίζεται και διαπιστώνεται βιολογικά με τεστ DNA. Είχα στείλει παλιά τα επιστημονικά δεδομένα με άλλο ποστ, θα ψάξω να το βρω. Το ότι κάποιο ζώο είναι ημίαιμο διαπιστώνεται επίσης. Επομένως εάν το γιόρκσαϊρ είναι καθαρόαιμο ή όχι, ή εάν το ροτβάιλερ είναι αληθινό ή όχι μπορούμε να το πούμε με ακρίβεια. Φυσικά η ασύδοτη και ανεύθυνη εκτροφή ζώων θα δώσει απογόνους που δε θα είναι απαραίτητα καθαρόαιμοι, οπότε μόνον τότε μπορούμε να μιλήσουμε για γιορκσαροειδές ή ροτβαιλεροειδές. Άλλωστε αυτό είχε γίνει παλιά και με τον Ελληνικό Ποιμενικό και γι' αυτό θεωρούνταν είδος υπό εξαφάνιση που έγιναν προσπάθειες (πολύ σωστά) να σωθεί ως είδος και όχι ως ελληνικοποιμενοειδοκοπρεξοειδές στο περίπου.

Και πάλι όμως, και καθαρόαιμα να είναι τα κουτάβια, αν δε γίνει σωστή εκτροφή ναι, μπορεί να ζήσουνε τα χίλια μαρτύρια και να βγούνε και άρρωστα.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι πρόκειται για φαύλο κύκλο. Μια λύση που θα μπορούσε να δοθεί, εκτός του να αποφεύγουμε τέτοιες πηγές, θα ήταν η νομοθεσία, αλλά και πάλι τη θεωρώ πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Ακόμα και στην Αμερική που έχουμε σχετικά αυστηρή νομοθεσία για τα ζώα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν όλοι οι νόμοι, οπότε οι αρχές επαφίονται στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στον εθελοντισμό των διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Βεβαίως δίνουνε και κίνητρα, φορολογικά και επαγγελματικά. Δεν εννοώ απαραίτητα να δουλέψει κανείς σε καταφύγιο και να παίρνει μισθό. Όμως αν εγώ ως Σάρα δουλέψω μερικές ώρες τη βδομάδα ως εθελόντρια από τον να φτιάχνω την ιστοσελίδα ή να βοηθάω στο κέντρο εκπαίδευσης ή να κάνω κάτι για κάποιο καταφύγιο ή να συμβάλω στην ενημέρωση του κοινού, σ' αυτή την περίπτωση παίρνω και φορολογικές απαλλαγές (ανάλογα με την περίπτωση) και στη δουλειά μου διοικητικά μόρια που θα συμβάλουν ΚΑΙ στη μονιμοποίηση της πανεπιστημιακής μου έδρας όταν έρθει ο καιρός ΚΑΙ σε αύξηση του μισθού μου ως καθηγήτριας (όλα παίζουν ρόλο, ακόμα κι αν δώσω μια διάλεξη σε ένα δημοτικό για την ελληνική μυθολογία).

Φυσικά μιλάμε πάντα για ουτοπικές καταστάσεις. Εδώ το ελληνικό κράτος δεν έχει τη βούληση ούτε τη δυνατότητα να πατάξει τη φοροδιαφυγή και βαράει τους μισθωτούς, φορολογικές απαλλαγές θα θεσπίσει?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν μπορώ να καταλάβω (...μπορώ αν προσπαθήσω...) γιατί να είναι τόσο δυσνόητο, περίπλοκο και άξιο λογομαχίας το ότι δεν είναι σωστό να ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας ανεξέλεγκτα και πως επίσης απαράδεκτο είναι να παίρνουμε/αγοράζουμε τα σκυλιά μας από τέτοιες πηγές;

Αγοράζετε πάντα χαρτομάντηλα, μπρελόκ, φωσφοριζέ πραγματάκια και ότι άλλο, από τα παιδάκια που πεινάνε στις πλατείες και τις καφετέριες;

Γιατί;

Δεν γνωρίζετε ότι πάντα η πώληση βασίζόταν στο συναίσθημα και όχι στην λογική;

Κάνεις δε σου πουλάει κάτι επειδή θα είναι χρήσιμο για εσένα και πολύ καλής ποιότητας.
Θα σου πουλήσουν πράγματα που θα σε κάνουν όμορφο, ξεχωριστό, θα σου δώσουν κύρος, θα εντυπωσιάζουν.
Θα σου πλασάρουν πράγματα που χωρίς αυτά θα πάθεις έμφραγμα, θα κολλήσεις Ebola, θα μείνεις ανάπηρος, θα αρρωστήσουν τα παιδιά σου και θα πεθάνεις.
Θα σου διαθέσουν αντικείμενα ή ζώα που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι αποκτώντας τα βοηθάς τα παιδάκια στη Ρουάντα, τον ανάπηρο Ραζβάν στη Μολδαβία, την τυφλή Γιόκο που παίζει πιάνο στην Κίνα, τα Πάντα που απειλούνται.
Θα σου δώσουν την εντύπωση πως εσύ είσαι ο Μεσσίας που θα σώσει το άσχημο, ανάπηρο, μεγάλο σκυλάκι από την βιτρίνα τους με ένα μικρό αντίτιμο.

Το κέρδος δεν είναι πάντα το χρήμα, είναι και ότι την γλυτώνουν φθηνά κάνοντας ότι γουστάρουν, μένωντας αδιάφοροι και κάνοντας το κέφι τους.

Θα ξεφορτωθούν με τον καλύτερο τρόπο την απερισκεψία και τις τύψεις που θα έπρεπε να έχουν, ενώ εσύ "τρως" το δικό σου παραμύθι στο οποίο είσαι ο ευαίσθητος, συνασθηματικός, ρομαντικός πρίγκηπας/πριγκίπισσα που έσωσε μια αθώα ψυχή και έδωσε αιώνια χαρά σε δυό γλύκα ματάκια που σε κοιτάζουν γεμάτα ευγνωμοσύνη...ΞΥΠΝΑ!!

Απλά πήρες ένα σκύλο που μπορεί και να μην ήθελες, που σίγουρα δεν ξέρεις τίποτα για αυτόν και που θα προσπαθήσεις να συμβιώσεις μαζί του αρχίζοντας με τον χειρότερο τρόπο.
Θα βρεθείς αντιμέτωπος με τα λάθη που κάποιος άλλος έκανε, μην έχοντας καν ιδέα ποιά μπορεί αυτά να είναι.

Μόλις έδωσες σε αυτόν το "άλλοθι" να επαναλάβει το λάθος του λέγοντας "Μα τα κουτάβια βρήκαν καλό σπίτι!"...Ένα κουτάβι στα πόσα;...Μία γέννα στις πόσες;...Ένας ασυνείδητος, ανεύθυνος, "παρτάκιας" στους πόσους;

Ταυτόχρονα έκανες δυσκολότερο το έργο του ανθρώπου που παλεύει να ενημερώσει πως αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, λέγοντας σε όλους πως δεν είναι πάντα έτσι και πως "αν δε τα πάρουμε και αυτά τα σκυλάκια ποιός θα τα πάρει"...Ωραιοποιώντας την σαπίλα, προωθόντας το ανήθικο, διαφημίζοντας τον εγωισμό του ανθρώπου που θέλει να φανεί πονόψυχος με κόστος τι;

Χιλιάδες αδέσποτα, χιλιάδες νεκρά σκυλιά, χιλιάδες σκυλιά "κρεατομηχανές" που ζευγαρώνουν για το κέρδος του ιδιοκτήτη τους ή γιατί η αφεντιά του είναι πολύ φιλόζωη για να στειρώση...

Επίσης δυσκόλεψες το εργό του ανθρώπου που προσπαθεί να σώσει τα αδέσποτα ζώα από το δρόμο...Αντί να πάρεις ένα τέτοιο, πήγες και πήρες το κουτάβι του βλάκα, ανεύθυνου, κερδοσκόπου γνωστού σου ή φίλου σου χωρίς να τον αφήσεις να νιώσει τις συνέπειες του λάθους του.

Ακόμα, σνόμπαρες και διέγραψες με μια σου κίνηση τις προσπάθειες χρόνων, των λιγοστών σωστών εκτροφέων που μελετούν σε βάθος κάθε τους κίνηση για να προσφέρουν υγιή και σωστά ζώα.Εσύ επέλεξες τον γείτονα που ζευγάρωσε την "γλύκα" του με το "ζουζουνάκι" του Θανάση που έχει το περίπτερο...και ο εκτροφέας που με κόπο βρίσκει να διαθέσει τα κουτάβια του θα τα παρατήσει και θα ανοίξει περίπτερο.

Τι άλλο θα πρέπει να γραφτεί για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του λάθους του;

Δεν είναι κακό να παραδεχθείς πως έσφαλες, χωρίς να το ωραιοποιείς, να το δικαιολογείς και να ηρωοποιείς τον εαυτό σου.

Κάνεις δεν βγήκε να σου "πάρει το κεφάλι" επειδή έκανες ένα λάθος...ίσως όμως να αξίζει τον κόπο αν στην προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις το λάθος σου και να βρείς άλλοθι, παρασύρεις και άλλους να κάνουν το ίδιο λάθος.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
θα ηθελα να προσθεσω εκτος του σοβαρου θεματος των κουταβιων που εχει αναφερθει και καλυφθει απολυτα να μην ξεχναμε και τις μανες σκυλες

εχει τις απαιτουμενες γνωσεις αυτος που αυθαιρετα ζευγαρωνει μια σκυλα ?

γνωριζει το αναπαραγωγικο συστημα ?

ξερει τους κινδυνους της εγκυμοσυνης και του τοκετου ?

μπορει να ανταπεξελθει σε αυτους αν ο μη γενητο παραστει αναγκη αμεσης αντιμετωπισης ?

μπορει να προφυλαξει ? μπορει να φροντισει ?

η' θα σηκωσει τα χερια ψηλα αν του κατσει στραβη μεσα στη νυχτα ?

τα γνωριζει αυτα ο αυθαιρετος αναπαραγων ?

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ;ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ!!Τυφλή Γιόκο παιδάκια στη Ρουάντα,Μεσσίας,Ανάπηρος Ροσβάν,Πάντα που απειλούνται, Εκτροφέας που γίνεται περιπτεράς και το ανάποδο !!Δεν έχω λόγια!ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ FORUM!HΜΑΡΤΟΝ!!!!!:confused::confused::confused::confused:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λολίτα, δε νομίζω ότι ο DJDoctor ξεχώρισε εσένα ως δράστη των παραπάνω.:):) Όλοι μας λυπόμαστε τα σκυλιά, όλοι μας πέφτουμε θύματα συναισθηματικού εκβιασμού από επιτήδειους. Εσύ μπορεί να μην έπεσες και προσωπικά πιστεύω ότι αν και όντως πρέπει να σταματήσει τελείως η ασύδοτη εκτροφή (ει δυνατόν με αποτελεσματική νομοθεσία αν και δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικό), τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Ο ίδιος σκύλος που γεννήθηκε μετά από ζευγάρωμα των καμαριών του Θανάση του περιπτερά και του γείτονα μπορεί κάλλιστα να καταλήξει στο καταφύγιο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι είτε το πάρεις κατευθείαν από την πηγή, δηλαδή το Θανάση τον περιπτερά, είτε από το καταφύγιο αφού πετάχτηκε, τα προβλήματα θα υπάρχουν και η κατάσταση θα διαιωνίζεται αφού και με το καταφύγιο ο Θανάσης ο περιπτεράς δε θ' αλλάξει γνώμη για τις κατά τη γνώμη του άριστες ικανότητες εκτροφής. Βεβαίως με το να πάρω κουτάβι από το καταφύγιο συμβάλλω κάπως στην ανακούφιση του προβλήματος αν και όχι στη λύση του.

Εννοείται ότι χρησιμοποιώντας το πρώτο πρόσωπο μιλάω γενικά, όχι ειδικά για μένα.:):)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Η Γιόκο ήταν τυφλή εκ γεννετής οπότε δεν φταίς εσύ.

Τα παιδάκια στην Ρουάντα είναι θύματα ενός εμφύλιου που μαίνεται χρόνια και πολιτικά συμφέροντα του "πολιτισμένου" κόσμου δεν αφήνουν να σταματήσει, οπότε ως μέλος και εσύ του "πολιτισμένου" κόσμου φέρεις ένα μερίδιο ευθύνης.

Για την σταύρωση του Μεσσία δεν το βλέπω να φταίς...Μάλλον μυθικό πρόσωπο.Αν πάλι νομίζεις ότι είσαι ο Μεσσίας, σίγουρα δε φταίς...έχεις το ακαταλόγιστο!

Ο Ραζβάν έμεινε ανάπηρος από τροχαίο, οπότε αν δεν πέρναγες από Κισινάου πριν καμιά πενταετία με υπερβολική ταχύτητα, παραβιάζοντας Stop πάλι απαλάσσεσε.

Τα Πάντα απειλούνται από την συρρίκνωση των δασών στην Κίνα, αν δεν είσαι κινέζος έμπορος ξυλείας πάλι δύσκολο να έχεις ευθύνη.

Για τον εκτροφέα που έγινε περιπτεράς όλο και κάπως φταίς, αλλά μάλλον ευγνωμοσύνη σου χρωστά αφού και πιο πολλά κερδίζει και επιτέλους σου παίρνει και κανά φράγκο.

Για το ανάποδο δεν γνωρίζω...

Για το ότι δεν έχεις λόγια μπορεί και να φταίς, πιο πολύ όμως φταίει που δεν έχεις και επιχειρήματα.

Για το αν μπήκες σε λάθος φόρουμ φταίς και εσύ που δεν πρόσεξες, αλλά φταίνε και οι άλλοι που έχουν τις πόρτες ορθάνοιχτες, άνευ φωτιζόμενης επιγραφής.

Όσο για την συγνώμη που ζητάς και την παραδοχή του λάθους με το ήμαρτον θα ήθελα να πείς μια-δυό κουβέντες...

Πιστεύεις τελικά ότι κάπου εσύ έσφαλες (πέραν των παραπάνω) στην επιλογή του σκύλου σου ή την πηγή του;

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερα...σωστότερα;

Τι προτείνεις εσύ ως λύση στα καίρια προβλήματα της κυνοφιλίας;

Υ.Γ. Στο πρώτο μου post δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένα...

Last edited:

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Sara,πιστεύω ότι διάβασες αυτά που είπα και κατάλαβες το ερώτημα μου γιατί απάντησες ακριβώς σε αυτό που ρώτησα.

Ο ίδιος σκύλος που γεννήθηκε μετά από ζευγάρωμα των καμαριών του Θανάση του περιπτερά και του γείτονα μπορεί κάλλιστα να καταλήξει στο καταφύγιο. Το πρόβλημα για μένα είναι ότι είτε το πάρεις κατευθείαν από την πηγή, δηλαδή το Θανάση τον περιπτερά, είτε από το καταφύγιο αφού πετάχτηκε προβλήματα θα υπάρχουν και η κατάσταση θα διαιωνίζεται αφού και με το καταφύγιο ο Θανάσης ο περιπτεράς δε θ' αλλάξει γνώμη για τις κατά τη γνώμη του άριστες ικανότητες εκτροφής.

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να διαβάσεις αυτά που έγραψα,γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ!!

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
μαλλον κανεις λαθος lolita!!! αν πεταξει τα κουταβια μια-δυο φορες μαλλον δεν εχει λογο να το ξανακανει! μη μου πεις οτι ο φιλος σου χαρισε ολα τα γιορκι που γεννησε η σκυλα του,αν ειναι ετσι θελω κι εγω ενα-δυο;)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Για να αποφύγουμε ανησυχίες, να διευκρινήσουμε το εξής:

Κανένα καταφύγιο δεν θα πάρει σκυλιά κατευθείαν από τον Θανάση τον περιπτερά ή από οποιονδήποτε άλλο ανεύθυνο!

Επίσης κανένα σωματείο ή καταφύγιο δεν θα δεχθεί σκυλιά κατευθείαν από τον Θανάση τον περιπτερά και τους ομοίους του, ιδιαίτερα κατ'εξακολούθηση.

Τα σκυλιά θα καταλήξουν στο καταφύγιο αφού ο Θάνος ή άλλος τα έχει παρατήσει στο δρόμο ή έχει ήδη διωχθεί για παραβίαση των νόμων περί δικαιωμάτων των ζώων (διακίνησης, εμπορίας και διατήρησης).

Δηλαδή, το σωματείο δεν θα βοηθήσει τον Θανάση και όποιον άλλο βλάκα, να απαλλαχθεί των ευθυνών του, αλλά θα βρίσκετε εκεί όταν οι πιέσεις τον ωθήσουν σε παραβίαση νόμων, να βοηθήσει τα σκυλιά και τις αρχές στην δίωξη του Θανάση και των ομοϊδεατών του.

Άρα αυτός που θα πάρει σκύλο από τον Θανάση τον βοηθά να είναι νόμιμος και παράλληλα εγκληματικά ανεύθυνος, ενώ αυτός που θα πάρει σκύλο από καταφύγιο βοηθά σκυλιά που προήλθαν από την παράνομη πλέον δραστηριότητα του Θανάση και ενισχύει μια ομάδα ανθρώπων που αγωνίζονται να εξαφανίσουν τον κάθε Θανάση από "τον χάρτη" και όχι να τον συντηρούν βοηθώντας τον.

Ελπίζω να είναι ξεκάθαρη η διαφορά...

Last edited:

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
μαλλον κανεις λαθος lolita!!! αν πεταξει τα κουταβια μια-δυο φορες μαλλον δεν εχει λογο να το ξανακανει! μη μου πεις οτι ο φιλος σου χαρισε ολα τα γιορκι που γεννησε η σκυλα του,αν ειναι ετσι θελω κι εγω ενα-δυο;)

Mε μπέρδεψες δηλ από τη μιά θα τα πετάξει και από την αλλη πιστεύεις ότι δεν τα χάρισε γιατι απλα τα πούλησε αλλά αν δεν είχα πάρει εγώ θα τα πέταγε και θέλεις και 2!:D:DΟκ!

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
ενταξει εσυ κρατα αυτο απ'ολη αυτη τη συζητηση!χαχαχαχαχα...τι να σου πω καλη μου,εχεις ενα πανεμορφο οπως ειπες σκυλο και αυτο αρκει...κριμα στα κακασχημα που γυρνανε στους δρομους:rolleyes:

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
Πιστεύεις τελικά ότι κάπου εσύ έσφαλες (πέραν των παραπάνω) στην επιλογή του σκύλου σου ή την πηγή του;

Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι καλύτερα...σωστότερα;

Τι προτείνεις εσύ ως λύση στα καίρια προβλήματα της κυνοφιλίας;

Υ.Γ. Στο πρώτο μου post δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένα...

Από το πρώτο μου μηνυμα ανέφερα τι θα είχα κάνει άν είχα τις γνώσεις!Νομίζω ότι το κουράσαμε το θέμα!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Η απορία μου είναι ή εξής:η επιλόγή μου με κάνει λιγότερο ζωόφιλη από εσάς που διαλέξατε σκυλίτσα από εκτροφέα;ή το να μην έχω ένα ζωντανό που να κατεβαίνει σε εκθέσεις;και πείτε μου τι πρέπει να απογίνουν όλα αυτά τα ζωντανά που προκύπτουν από byb

Να σε ρωτήσω γιατί σε ενδιαφέρει τόσο πολύ να λέγεσαι φιλόζωη?
Στην χώρα μας οι μισοί άνθρωποι που έχουν ένα ζώο δηλώνουν φιλόζωοι και ας το χουν όλη μέρα δεμένο και ας το χτυπάνε κλπ κλπ..

Πέρα από το ζωάκι σου που του προσφέρεις μια καλή ζωή τι προσφέρεις στα υπόλοιπα ζώα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται ότι τα κουταβάκια του Θανάση του περιπτερά θα καταλήξουν στο καταφύγιο διότι ο Θανάσης στην καλύτερη περίπτωση θα τα πετάξει. Στη χειρότερη θα τα σκοτώσει επί τόπου. Οπότε μπορείς να πάρεις το ίδιο ζώο είτε κατευθείαν από την πηγή (το Θανάση) είτε από το καταφύγιο που τα περιμάζεψε (αν δεν τα πάτησε αυτοκίνητο ή δεν τα πέταξε ο Θανάσης στα σκουπίδια). Εννοείται ότι με τα παραπάνω ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι πρέπει επομένως να παίρνουμε ζώα από τον κάθε Θανάση.

Βάσω, διαφωνώ ότι ο Θανάσης θα σταματήσει να ζευγαρώνει το σκύλο του αν του ξεμείνουνε κουτάβια κανά-δυο φορές. Λένε ότι όποιος σκοτώσει μια φορά έχει περισσότερες πιθανότητες να ξανασκοτώσει, κυρίως αν γλυτώσει τις συνέπειες. Γι' αυτό άλλωστε υποτίθεται ο άνθρωπος έφτιαξε κοινωνία και νομοθεσία, για να μην είμαστε ζούγκλα. Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπω εύκολα να περάσει νόμος που να βουτάει το Θανάση γιατί δεν έχει άδεια εκτροφέα.

Να φέρω και ένα παράδειγμα: συζητούσα πρόσφατα τα περί σκύλων και στείρωσης με διάφορους φίλους, Έλληνες και Αμερικάνους. Μια παλιά μου φίλη λοιπόν μου τα 'ψαλε ένα χεράκι εμένα της απαίσιας που έχω στειρωμένα σκυλιά διότι τους στερώ τη χαρά του σεξ (ούτε η Ξαβιέρα Χολλάντερ να ήτανε η φιλενάδα!:eek::eek::D:D). Μου είπε λοιπόν ότι άμα είχε εκείνη σκύλο, εννοείται ότι θα ήτανε αρσενικός και θα τον αμόλαγε κάθε τόσο στη γειτονιά ελεύθερο, να γκαστρώνει σκύλες αβέρτα και μετά να γυρνάει σπίτι αφού έκανε τη δουλίτσα του. Αυτά επ' αόριστον. Αφού λοιπόν υπάρχει τέτοια ευκολία, γιατί είμαι τέτοιο καθίκι εγώ και δε ζευγαρώνω?! Τη ρώτησα περί της τύχης των κουταβιών και μου έρριξε ΤΟ τρομερό επιχείρημα: "και τι με νοιάζει εμένα?"

Περί μηνύματος Σκούμπυ-Ντου: τελευταία ανακάλυψα ένα νέο είδος φιλόζωου, δηλαδή του ακτιβιστή που ενδιαφέρεται για σκύλους και ανακατεύεται σε σωματεία και εκθέσεις, μπορεί να είναι δε και εκτροφέας και στην πραγματικότητα κακοποιεί τα ζώα του και γενικός μόνο φιλόζωος δεν είναι (συνήθως πρόκειται για γυναίκα, οπότε θα πω "φιλόζωη"). Είναι ανεξήγητο το φαινόμενο, αλλά τελευταία τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για παραλλαγή του λεγόμενου control freak.

Last edited:

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
τον σκύλο μου αφού τον βρήκα στο δρόμο έκανα 2 εβδομάδες να του μάθω ότι οι γόπες δεν τρώγονται

γιατί οι βλάκες που ζευγάρωσαν τους σκύλους τους δεν βρήκαν ηλίθιους να τον δώσουν ή ο ηλίθιος που τον πήρε είχε την έξυπνη ιδέα να τον αφήσει στον δρόμο

και ξέρεις γιατί ? γιατί όλοι βλέπουν σκυλάκια δεν σκέφτονται ότι έχουν ανάγκες δεν ξέρουν ότι κατουράνε ότι δαγκώνουν όσο είναι m "ικρα" γιατί ο BYB έδινε τέλεια κουτάβια

και επιτέλους είναι ΣΚΎΛΟΣ και όχι σκυλάκι κοντόφθαλμοι στούρνοι το σκυλάκι θα γίνει σκύλος , δεν παίρνεις έτσι σκύλο και δεν ζευγαρώνεις έτσι τον σκύλο σου

ο σκύλος από την φύση του είναι ειλικρινής ύπαρξη και αυτό με κάνει να σκέφτομαι διαβάζοντας τα παραπάνω πως όταν δεν παραδέχεσαι ούτε καν την πραγματικότητα δικαιούσαι να έχεις σκύλο

αλλα τέτοιους γαλουχεί μια κοινωνία που θεωρεί την ειλικρίνεια ταμπού και την ανασφάλεια " must "

και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα αλλάξει ποτε η κατάσταση

ειλικρινά η γνώμη mou για τους BYB και το συναφi τους

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Σάρα για την "εκτροφέα" του Μουφ δεν λες?

Υπάρχουν φιλόζωοι και "φιλόζωοι". Συνήθως οι δεύτεροι θεωρούνται καλοί άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και οι πρώτοι γραφικοί στην καλύτερη.

Χαρακτηριστικά ανφέρω πως σε συζήτηση με καλούς μου φίλους,ο ένας θεωρούσε τον εαυτό του και την οικογένεια του φιλόζωους επειδή όταν μια αδέσποτη σκυλίτσα γέννησε έξω από το σπίτι τους την μάζεψαν μέσα και τάιζαν τα κουτάβια με το μπιμπερό. Την σκύλα φυσικά δεν την στείρωσαν, ένα από τα κουτάβια που κράτησαν προσπάθησαν να το δηλητηριασουν οι γείτονες και για να το σώσουν το πήγαν σε ένα κτήμα τους από όπου και χάθηκε.

Εμένα πάλι με κοιτούσαν περίεργα και διαφωνούσαν που δεν θα αφήσω το καμάρι της παρέας(τον Σκούμπι ντε) να χαρεί το σεξ σαν άντρας που είναι!!:D Επίσης δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουν τα σκυλιά, δεσποζόμενα ή και αδέσποτα..
Μάλλον έχουμε συνηθίσει τόσο την θέα των αδέσποτων και των σκύλων που ταλαιπωρούνται με κάθε τρόπο, που θα μας κακοφανεί άμα αυτά εκλείψουν..

Τέλος συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω διατύπωση του ντένις..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr