Και εγώ θα ήθελα να καταφέρω να πείσω τον μελισσοκόμο και να έχω και ποσοστό 9 στους 10 και όχι 1 στους 10...Το προσπαθώ όπως μπορώ και με ότι έχω την κάθε στιγμή, δεν μπορώ όμως να είμαι "τέλειος" και ταυτόχρονα παντού και πάντα.
Ζητώ λοιπόν και ίσως απαιτώ κάποιες φορές από τον μελισσοκόμο να ψάξει και να διαβάσει πριν γράψει, αυτά που με κόπο έχω γράψει τις προηγούμενες 185 φορές, να διαβάσει έστω τους κανόνες ή τουλάχιστον αυτά που τον ενδιαφέρουν άμεσα.
Δεν είναι υψηλές απαιτήσεις, είναι κοινή λογική.
Επίσης είναι γνωστό πως "καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα", άρα οι όποιες "εκρήξεις" μου ή αντιδράσεις μου με χαρακτηρίζουν ισόβια πια, "σβήνωντας" οτιδήποτε άλλο και όλοι περιμένουν το πρώτο "στραβοκοίταγμα" για να "αγανακτίσουν".
Δεν θέλω να νομίσει κανείς πως αυτοδιορίστηκα δικηγόρος κάποιων...απλά γράφω (θέλω να γράψω) αυτά που πιστεύω και βλέπω.
Ο κόσμος που φοβάται πάει να πεί πως ήδη γνωρίζει πως έχει κάνει ή συνεχίζει να κάνει λάθη, άρα μπορεί να τα διορθώσει και απλά να παραδεχθεί το λάθος του, εξηγώντας τι τον οδήγησε σε αυτό και τι προτίθετε πλέον να κάνει.
Ο πιο σκληρός κριτής θα πρέπει να είναι ο εαυτός του.
Το θέμα είναι ότι φοβάται να πεί πως πηρε σκυλο από πετ σοπ, από byb, ότι τον ταϊζει τροφη του Lidl, ότι τον εχει μονιμα στο μπαλκονι, ότι τον εχει μονο του στο κτημα ή στο εξοχικο να φυλαει τις ελιές και τα ντουβάρια, ότι δεν εμβολιαζει, ότι δεν αποπαρασιτώνει, ότι, ότι, ότι γιατί ακόμα δεν νομίζει πως κάνει κάτι "στραβά", αλλά πως οι άλλοι είναι μ@λ@κ3ς...
Την κοινότητα την αντικατοπτρίζουν όλοι...Αυτοί που γράφουν, αυτοί που δεν γράφουν, αυτοί που είναι ΒΥΒ, αυτοί που αγοράζουν από πετ-σοπ, αυτοί που βρίζουν, οι απότομοι, οι ευγενικοί...
Άλλο η κοινότητα και άλλο η πληροφορία, η ενημέρωση...Η πληροφορία και η ενημέρωση υπάρχει και προάγετε ποικιλοτρόπος μέσα από καταπληκτικά κείμενα ή υβριστικούς διαλόγους.
Απλά βλέπεις πως τα διαφορετικά πρόσωπα μιας κοινότητας αντιλαμβάνονται, επεξεργάζονται, χρησιμοποιούν και μεταφέρουν την ίδια πληροφορία, την ίδια γνώση.
Τρία χρόνια υπάρχει το παρόν φόρουμ και πολλά περισσότερα υπάρχουν οι πληροφορίες στο διαδίκτυο...και τα πράγματα επαναλαμβάνονται, αναμασώνται και η βελτίωση είναι τόσο μικρή που δύσκολα εντοπίζεται.
Ας μη περιμένουμε από μια "χούφτα" ανθρώπους που γράφουν σε μια "γωνιά" του ίντερνετ να αλλάξουν την νοοτροπία μιας χώρας...ας τους αναγνωρίσουμε απλά την προσπάθεια και αν θέλουμε ας σταθούμε δίπλα τους όσο επιθυμούμε/αντέχουμε.
Το χόμπυ μας κάνουμε και ίσως προκύψει και κάτι καλό σε συνολικό επίπεδο...Κανείς δεν νομίζει πως επωμίστηκε το έργο της αλλαγης της κυνοφιλικής νοοτροπίας στην Έλλαδα, κανείς δεν νομίζει ότι είναι ο Ναπολέων.