TI ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ Β.Υ.Β?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, εννοώ την "εκτροφέα" του Μουφ (αύριο είναι η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία), καθώς και μια από τις παλιές εκπαιδεύτριες του Μουφ και διάφορα μπιζουδάκια που χρησιμοποιούν τους σκύλους λόγω των απωθημένων τους. Συνήθως είναι γυναίκες. Μετά έχουμε τις υστερικές Αμερικάνες που θεωρούν το σκύλο παιδί τους. Μπορεί να είμαι υπερβολικά προστατευτική και πανικόβλητη με το Μουφ, αλλά με εκνευρίζει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ να με αποκαλούν μαμά του!!!!! Ωχ, και σκέφτομαι που έχω να αντιμετωπίζω και τα δυο είδη από Πέμπτη και με πιάνει σύγκρυο.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
"Η απορία μου είναι ή εξής:η επιλόγή μου με κάνει λιγότερο ζωόφιλη από εσάς που διαλέξατε σκυλίτσα από εκτροφέα;ή το να μην έχω ένα ζωντανό που να κατεβαίνει σε εκθέσεις;και πείτε μου τι πρέπει να απογίνουν όλα αυτά τα ζωντανά που προκύπτουν από byb;(όταν η επιλογή μου να τους προσφέρω μια ανετη και ευτυχισμένη ζωή δεν είχε να κάνει με οικονομικά κριτήρια;)και όταν διασφαλίζω ότι δεν πρόκειτε να συνεχίσω την αναπαραγωγή(για τους γνωστούς λόγους)ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ;
΄Οχι, λιγότερο ζωόφιλη δεν είσαι, όπως δεν είναι κανένας μας που από έλλειψη πληροφόρησης αποκτά ζωάκι από petshop ή byb. Μια χαρά τα αγαπάμε και τα προσέχουμε και τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ζωούλα...και η απόδειξη πως είμαστε εδώ μέσα και ψαχνόμαστε για τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματά μας που έχουν σχέση με αυτά.
Τι πρέπει να απογίνουν όλα τα ζωντανά που προκύπτουν από byb? Δεν μας ενδιαφέρει, μας ενδιαφέρει πλέον να βοηθήσουμε τα χιλιάδες αδέσποτα/κακοποιημένα ζώα που βρίσκονται ήδη σε καταφύγια,οι byb πρέπει να σταματήσουν την ανεύθυνη,τυχοδιωκτική πρακτική τους για να μειωθεί το πρόβλημα! Γι αυτό και κανείς δεν πρέπει να παίρνει ζωάκια απ΄αυτούς, συντηρούμε την κατάσταση με το να το κάνουμε...άσε που μπορεί να βρεθούμε και με ένα ζώο με πρόβλημα υγείας και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε μετά.
Last but not least, τα "θεματάκια" μας, έχουν συζητηθεί άπειρες φορές στο παρελθόν εδώ μέσα, προσωπικά δεν γνωριζόμαστε και κανείς δεν έχει κάτι προσωπικό με κανέναν...από όλες τις απαντήσεις κράτα την ουσία που είναι η αγάπη για τα ζώα, η καλύτερη συμβίωσή μας μαζί τους, η λύση των τυχόν προβλημάτων τώρα και στο μέλλον.
Αυτή η αγάπη είναι το σημαντικό κοινό μας σημείο. Και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε (εμείς οι πιο καινούργιοι εδώ) για να κάνουμε τη ζωή με τα φιλαράκια μας πιο εύκολη και ασφαλή.
Καλημέρα:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω θα ηθελα να επικεντρωθω μονο στους χομπιστες byb, γιατι μονο τετοιους τυχαινει να γνωριζω.
Από έναν τέτοιο ως γνωστον πηρα την Ηρα μου.

Εχουμε λοιπον τον Αρη που θελει τζάμπα σκύλο που μοιαζει με καθαροαιμο. Ο Αρης δεν δεχεται να πληρωσει μία για σκυλο.

Ρωταει στα καταφυγια για ψιλοκαθαροαιμα και του λενε ότι δεν εχουν και δεν θα βρει ευκολα γιατι αυτά τα αρπαζουν πρώτα.

Ο χομπιστας byb όμως το εχει ετοιμοπαράδοτο.

Διαβαζει παραλληλα στο φορουμ για τα προβληματα υγειας που ενδεχεται να εχουν τα σκυλια από τον κολλητο τον χομπιστα byb.

Διαβαζει όμως και παρακατω που λεει ότι πολλα από τα καταφυγιου προερχονται τελικα, μετα από πολλά σταδια και εγκαταλειψεις στο δρομο, από byb.
Αρα και αυτά ενδεχεται να εχουν τα ιδια προβληματα υγειας με αυτό που θα παρει άμεσα από τον byb.

Ρωταει για τα αδεσποτα και του λενε ότι εχουν λιγοτερα προβληματα υγειας λογω ανοιχτης εκτροφης.

Αργοτερα παρακολουθει συζητηση εκτροφεων που λενε για οικογενειακα ζευγαρωματα.

Ο Αρης δεν είναι φιλοζωος και γελαει με το επιχειρημα ότι τα αδεσποτα και του καταφυγιου εχουν σειρα.

Ο Αρης στους 4 μηνες που εχει την σκυλα του δεχτηκε 10 προτασεις για ζευγαρωμα και άλλες τοσες από ανθρωπους που θελουν κουταβια αν την ζευγαρωσει.

Οπότε ο Αρης άνετα μπορει να γινει ερασιτεχνης byb και να αισθανεται και καλα που η σκυλα του εφοσον θα ζευγαρωσει δεν θα παθει καρκινο.

Όσο υπαρχουν οι Άρηδες, που εδώ στην επαρχία τους βρισκεις κατω από οποια πετρα και να σηκωσεις, θα υπαρχουν και οι byb.

Ασχετο, αλλά ο Αρης που είναι τερας υπομονης και ευγενειας, ερχεται η στιγμη που λεει ότι επιτελους θα πρεπει να υπαρχει καποιος σεβασμος στο γραφοντα, οσο μεγαλες μ@λ@κιες και να λεει. Χρειαστηκαν μαλιστα 1000 ποστ για να το πει.

Η Λολιτα που εμφανως δεν είναι τερας υπομονης και είναι ιδιαιτερα ευθικτη, θα συνεχισει να εχει τις ίδιες ιδέες γιατι η αντιμετωπιση προκαλεσε αντιδραση.
Εφοσον υπηρξε αντιδραση, το παιχνιδι της πειθούς χαθηκε.
Το ιδιο και για πολλα από τα σιωπηλα μελη που διαβασαν ή θα διαβασουν στο μελλον το θεμα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
γειά σου Άρη! χαίρομαι που είσαι εδώ:)
πέρα απο τις όποιες διαφωνίες, είσουν αφορμή για πάμπολλες εποικοδομητικές συζητήσεις.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
harryf3 δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε εμένα...και σε εμένα ή καθόλου σε εμένα, αλλά σε κάποιους άλλους.Δεν έχει όμως ιδιαίτερη σημασία.

Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον γράφοντα και γράφοντας είναι και αυτός που διατυπώνει ερώτηση και αυτός που συντάσει απάντηση.

Γράφοντας είναι και ο έχων άποψη και ο έχων αντίθετη άποψη.

Ασέβεια για εμένα και μάλιστα μεγάλη είναι η εμμονή σε μ@λ@κιες (όπως έγραψες), οι υπεκφυγές, η έλλειψη επιχειρημάτων αλλά η πληθώρα δημοσιεύσεων, η ωραιοποίηση των λαθών μας και ο εθελοτυφλισμός.

Είναι ασέβεια όχι μόνο προς αυτόν που παραθέτει επιχειρήματα για να ενισχύσει την θέση του στον διάλογο, όχι μόνο προς εκείνον που προσπαθει να προλάβει το λάθος, να σε γλυτώσει σε χρόνο, χρήμα, κόπο, αλλά και προς αυτόν που θα προσπαθήσει να βρεί το "σωστό" και είναι αναγκασμένος να "πνιγεί" σε αοριστολογίες, υπεκφυγές, εμμονές και πλασματικές εικόνες.

Γιατί να είναι εύθικτος και δικαιολογημένος αυτός που δεν μπορεί να σταθεί σε διάλογο;

Αυτός που δεν έχει επιχειρήματα;

Αυτός που δεν είναι έτοιμος να δεχθεί την αντίθετη άποψη, ακόμη και την ωμή, σκληρή, ειλικρινή άποψη;

Γιατί να χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης ο ξεροκέφαλος, ο εύθικτος, ο παρεξηγησιάρης που θέλει πρώτα να γράψει και κατόπιν να διαβάσει (ή να μη διαβάσει καθόλου);

Γιατί να αναγνωρίζουμε το ιδιαίτερο του χαρακτήρα του δημόσια θιγμένου και αγανακτισμένου μέλους που αποχωρεί και όχι του σιωπηλά θιγμένου και δικαιολογημένα αγανακτισμένου μέλους που μένει;

Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι...Δεν χρειάζετε.
Αυτό που χρειάζετε είναι να μπορείς να κρίνεις επιχειρήματα.
Να διαλέξεις αν θες γνώση ή παρέα, αν θες πληροφορία ή χειροκρότημα, αν ζητάς γνώμη ή υποστηρικτές;

Όλα είναι καλά και αποδεκτά αρκεί να ξέρουμε τις διαφορές...και να γνωρίζουμε πως μπορεί να ακούσουμε/διαβάσουμε τα πάντα...Θετικά ή αρνητικά, καυστικά ή διπλωματικά, χλευαστικά ή κολακευτικά.

Δημοκρατίκος δεν αυτός που μπορεί να λέει ότι θέλει...αλλά αυτός που ανέχετε να ακούει ότι λένε οι άλλοι (και να μένει προσπαθώντας...ακόμα και αν αγανακτεί κάποιες φορές).

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θαναση, εχεις την υπεροχη και ιδιαιτερη τεχνη να οδηγεις την συζητηση εκει που θελεις, εφαρμοζοντας επιτυχέστατα το ρητό του Τρούμαν «αν δεν μπορεις να τους πεισεις μπερδεψε τους».

Ειπα χαρακτηριστικα «Εφοσον υπηρξε αντιδραση, το παιχνιδι της πειθούς χαθηκε».
Δεν καταφεραμε να πεισουμε τελειως την οποιαδηποτε Λολιτα (δεν μιλαω για την συγκεκριμενη) για την υποτιθέμενη πλάνη της και το ιδιο εχει γινει απειρες φορες.
Υπαρχει κάποιος λογος γι αυτό.
Αυτή είναι η ουσια και όλα τα άλλα είναι φιλολογίες.

Για την ιστορια, δεν αναφερομουν ειδικα σε σενα, αν και εσυ έντεχνα φροντισες να το προβλεψεις κι αυτό με εμφανή υπονοούμενα για μενα.
Για την ακριβεια αναφερομουν στο γενικοτερο κλίμα του θεματος και σε κανενα ατομο προσωπικα.

Κόλλησες όμως σε λαθος παραγραφο.
Με τον Αρη που στηριζει τον byb τι θα γινει για να γλιτωσουμε?

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Στάθηκα στο off topic σημείο της δημοσίευσης σου γιατί αυτό έχει γίνει πολλές φορές το άλλοθι πολλών στο γιατί δεν συμφωνούν (και εναντιώνονται αποχωρόντας θιγμένοι) με τα αυτονόητα.

Στο θέμα του Άρη που στηρίζει τους BYB έχω να πω πως ο κάθε άνθρωπος είναι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση.

Για παράδειγμα, εσύ ο Άρης πιστεύω πως έχεις την λογική και την γνώση που δε θα σε αφήσει να κάνεις το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, αλλά ο μόνος λόγος που θα υποπέσεις σε παρόμοιο λάθος θα είναι μια στιγμή που θα κυριαρχήσει το συναίσθημα έναντι της λογικής.
Ακόμα και αν γίνει, πάλι πιστεύω ότι με ειλικρίνεια θα το παραδεχθείς και αν δε προσπαθήσεις να το δικαιολογήσεις και να το "λειάνεις", θα γίνει ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγήν και θα λειτουργήσει, τελικά, θετικά.

Κάποιος άλλος Άρης μπορεί να μη διαθέτει το ίδιο ποσοστό λογικής, να είναι ένας παρορμητικός άνθρωπος, με παγιωμένες λάθος απόψεις.Ένας άνθρωπος που δεν μπήκε στον διάλογο για να μάθει κάτι και δεν είναι "ανοικτός" σε προτάσεις, αντίθετες γνώμες.
Αυτός πάρα πολύ δύσκολα θα παραδεχθεί το λάθος του, θα κάνει μεγάλη φασαρία, θα σταθεί σε ελάχιστης σημασίας πράγματα και θα προσπαθήσει να "πιαστεί" από λέξεις για να βγεί δικαιομένος ή αδικημένος "οσιομάρτυρας", θύμα απρέπειας και αγένειας.
Ο μόνος λόγος που μπορεί να έχει κάποιο θετικό η ιστορία του είναι η παρουσία κρίσης του σιωπηλού αναγνώστη...η απουσία της δεν αφήνει κανένα περιθώριο θετικής επιροής του παραπάνω διαλόγου.

Να μη ξεχάσουμε και τον Άρη που μπαίνει σε διάλογο με μοναδικό στόχο να προκαλέσει και να δημιουργήσει φασαρία...Εδώ τα σχόλια περιτεύουν.

Επίσης υπάρχει ο Άρης που έχει συμφέρον και νομίζει ότι το προωθεί μέσα από την "φασαρία"...και εδώ δεν χρειάζονται σχόλια.

Σε γενικές γραμμές, 10 Άρηδες θα χάσεις και έναν θα κερδίσεις.
Αν το ποσοστό ήταν διαφορετικό, στα τόσα χρόνια που η πληροφορία είναι προσβάσιμη, τα πράγματα θα είχαν βελτιωθεί δραματικά.Δεν είναι έτσι όμως...Αυτοί είμαστε...Με αυτά τα ποσοστά πρέπει να πορευθούμε και χωρίς μεγάλες προσδοκίες να παλεύουμε για τον ένα.

Η ειλικρίνεια, η αλήθεια και το σωστό σπάνια έχουν όμορφο αμπαλάζ, ιδιαίτερα όταν πρέπει να "σερβιριστούν" σε κάποιον που ήδη έχει κάνει το λάθος και έχει γαλουχηθεί στο λάθος (έκαιγαν ανθρώπους που έλεγαν πως η Γη περιστρέφετε...Στον ανθρώπινο χαρακτήρα δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε).

Άρα, μη κολλάμε στην "άσχημη" εικόνα ή έκβαση, που έχουν οι 9 στις 10 συζητήσεις...Δύσκολα (αν όχι αδύνατον) να ήταν διαφορετικά.Εκτός πια και αν στόχος ήταν μόνο η "ωραία", πολιτικά ορθή εικόνα και όχι η πληροφόρηση και η ενημέρωση, ακόμα και μέσα από σοκ.

Δεν θεωρώ χαζούς ή κάφρους ή χαμένους τους ανθρώπους που φωνάζουν, διαφωνούν και συνεχίζουν να διαφωνούν χωρίς επιχειρήματα, θίγονται και εν τέλει αποχωρούν βρίζοντας ή όχι.
Απλά δεν είναι και εύκολο να παραδεχθείς, κρατώντας την ψυχραιμία σου, ότι έσφαλες και σφάλεις κατ'εξακολούθηση και μάλιστα σε θέματα που θεωρούσες πως έχεις γνώση.
Πιστεύω πως ακόμα και αυτοί που αποχωρούν αγανακτισμένοι αλλά ήταν ειλικρινείς, κάπου καταλαβαίνουν ή θα καταλάβουν που είχαν λάθος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη τα επαναλάβουν, έστω και αν δημόσια δε θα το παραδεχθούν ποτέ.

Ο τρόπος τώρα του κάθε ενός από εμάς στην προσέγγιση είναι διαφορετικός και όχι σταθερός.Δηλαδή εσύ μπορεί να είσαι "τέρας" υπομονής και ευγένειας και μία φορά να "βγείς από τα ρούχα σου" ή μπορεί μετά την 185 φορά που θα γράψεις τα ίδια πράγματα και θα κληθείς να υπερασπιστείς τα αυτονόητα να είσαι λιγότερο υπομονετικός και ευγενικός.

Δε θα πρέπει να κριθείς από αυτή την μία ή τις 10-20 φορές, αλλά θα πρέπει να δεί κανείς την συνολική παρουσία και προσφορά σου και να αναγνωρίζει σε εσένα "ελαφρυντικά" και όχι στον "ξεκούραστο" πρωτάρη.

Κουράστηκα και μάλλον κούρασα...Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Last edited:

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Να κανω και εγω μια ερωτηση , για να παει η κουβεντα παρακατω :

ΒΥΒ με σκυλια εκτροφειου ειναι ''θεμιτο'' ?

Αν παρω δυο καλα σκυλια απο επισημους εκτροφεις , τα μεγαλωσω και ελεγξω πως ειναι υγιη (σωματικα και ψυχικα) και συμφωνα με το προτυπο (χωρις ομως να τα παω σε εκθεσεις κλπ) ...μπορω να τα ζευγαρωνω και να κονομαω ?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
....ξαναγυρίζοντας στο αρχικό θέμα που έθεσε η lolita, νομίζω ότι το ηθικό μέρος του ερωτήματός της απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο απο τα post του djdoctor.

........όσο αφορά το διαταύτα που προκύπτει απο το που πάνε τα σκυλιά απο τις ανεξέλεγκτες γέννες των ΒΥΒ νομίζω οτι ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος απο τις ίδιες απαντήσεις μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το θέμα λοιπόν θεωρώ οτι έχει εξαντληθεί μέχρι εκεί που δεν πάει.

Ειλικρινά εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο μια συζήτηση για το πως θα μπορούσαμε να πιέσουμε πιο οργανωμένα και σε επίπεδο κοινωνίας απαιτώντας καταρχήν να εφαρμοστεί ο ίδιος ο νόμος που δεν επιτρέπει τέτοια ζευγαρώματα βάζοντας μπροστά και τον κτηνιατρικό σύλλογο,τα ΜΜΕ,τα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας π.χ. να γίνονται ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία,σεμινάρια σε ιδιοκτήτες σε επίπεδο Δήμων .....κλπ.κλπ.

Και αυτό γιατί το να αλλάξει η συνείδηση και ο τρόπος σκέψεις των ανθρώπων είναι μια επίμονη δουλιά και δεν αρκούν οι φιλότιμες μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων ''περίεργων''.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε και κανένας άλλος σε φόρουμ, ταβέρνα, καφενείο, τηλεφωνικό πάρτυ ή γειτονιά να σου πεί και ακόμα περισσότερο να σε υποχρεώσει να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι.

Εγώ απλά θα παραθέσω την άποψη μου.

Όχι!...BYB δεν είναι απαραίτητα αυτός που έχει σκυλιά χωρίς pedigree ή χαμηλής ποιότητας ή ημίαιμα.

Είναι αυτός που ζευγαρώνει τα σκυλιά του με στόχο την "κονόμα", αυτός που ζευγαρώνει τα σκυλιά του από άγνοια νομίζοντας ότι κάνει καλό στα σκυλάκια του και πως είναι "καλός άνθρωπος" που τα χαρίζει και δεν τα πουλά.

Είναι αυτός που παραμελεί τα σκυλιά που ζευγαρώνει ή που αφήνει να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα.

Είναι αυτός που ζευγαρώνει σκυλιά χωρίς κυνολογικό στόχο, δίχως όραμα και αυτός που δεν τον πολυενδιαφέρει που θα καταλήξουν τα ζώα του ή τι ποιότητας και υγείας θα χαίρουν.

Είναι αυτός που δεν μελετά, δεν επιμορφώνεται, δεν μαθαίνει από τα λάθη του...Αυτός που απλά έχει σκυλιά και τα ζευγαρώνει.

Είναι αυτός που "γονατίζει" τις θηλυκες του στις γέννες, αυτός που δεν τον ενδιαφέρουν οι γεννήτορες, τα "χαρτιά" και τα "καλλιστεία", αυτός που απαξιώνει κάθε μορφή οργανωμένης κυνοφιλίας και ελεγκτικού/προωθητικού μηχανισμού.

Είναι αυτός που δεν κάνει κτηνιατρικούς ελέγχους για διάφορους λόγους (δε χρειάζετε, είναι για να κονομάνε οι γιατροί, τα σκυλιά μου είναι άτρωτα, κλπ.).

Κάποια απο τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι "σοβαρότερα" από άλλα και η παρουσία ενός ή περισσοτέρων από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ορίζει κάποιον ως ΒΥΒ ή ως όχι και τόσο καλό εκτροφέα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ

Αν παρω δυο καλα σκυλια απο επισημους εκτροφεις , τα μεγαλωσω και ελεγξω πως ειναι υγιη (σωματικα και ψυχικα) και συμφωνα με το προτυπο (χωρις ομως να τα παω σε εκθεσεις κλπ) ...μπορω να τα ζευγαρωνω και να κονομαω ?
......δεν κάνουν όλα τα σκυλιά για αναπαραγωγή έστω και αν είναι υγιή.

......δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι-απλοί ιδιοκτήτες να αναλάβουν τέτοια ευθύνη.

......να κονομάς μπορείς ποικιλοτρόπος:rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@djdoctor, post #47

Καλημερα Θαναση.
Οι αποψεις σου είναι απολυτα κατανοητες και παραδεχομαι ότι μπορεις να τις υποστηριξεις, κατι που σεβομαι ιδιαιτερα. Ειμαι συμφωνος με τα περισσοτερα από οσα λες.

Προσπαθω όμως να δω τα πραγματα και από άλλη οπτική.

Εγω θα ηθελα τον μελισσοκόμο, που δεν μπορω με τιποτα να τον πεισω να μην παρει σκυλο από τον κολλητο byb, παλι να τον κρατησω και να τον εχω κοντα μου.
Θα τον επειθα με τον χρονο τον επομενο σκυλο του να τον παρει από την σωστη πηγή.
Θα τον επειθα ευκολα εφόσον τον κρατησα, να μην δενει τον σκυλο δίπλα στο βαρελι, να μην τον ταϊζει αποφάγια και να μην τον βαζει να κυνηγαει φιδια.

Κατι θα κερδιζε κι αυτος και το άμοιρο το ζωντανό. Τώρα δεν κερδισε κανείς τιποτα και θα κανει κι αυτος ο,τι κανουν ολοι οι συγχωριανοι του. Του χρονου με το καλο θα εχει και κουτάβια.

Με εξαιρεση αυτους που ψαχνουν με το τουφέκι για καυγαδες, από τους αλλους δεν θα αφηνα ουτε εναν να μου φυγει, τη στιγμη που πατησε το ποδι του στο μερος αυτό.
Η μιση συνταγη της επιτυχιας είναι το ότι ηρθε και ψαχνεται. Δουλεια μου πλεον είναι να τον κρατησω και να τον πεισω. Αισθανομαι ότι εχω ευθυνη να το κανω.
Δεν θελω να ωφεληθει ενας στους 100 ουτε ενας στους 10. Θελω κατι να παρουν ολοι, όπως πηρα εγω.

Δεν συμφωνω με τα κουρασμενα παλιά μελη που εχει μαλλιάσει η γλωσσα τους.
Ο Αρης που γραφτηκε χθες, δεν ξερει τι αγωνα δινουν κάθε μερα και ποσο κουρασμενα είναι και ποσώς τον ενδιαφερει.
Αν κάποιος είναι κουρασμενος μπορει να κανει μια βδομάδα διακοπες. Δεν θα ξεσπασει πανω μου. Εχω κι εγω τα δικα μου προβληματα και ηρθα εδώ μπας και λυσω κανά δυο.

Την εικονα της κοινοτητας λιγο την παρουσιαζω εγω που ηρθα προχθες και μπορει να φυγω μεθαυριο.
Την εικονα την δινουν τα παλια σταθερα μελη όπως στο σχολειο την δινουν οι παλιοι κουρασμενοι καθηγητες. Παραδοξως είναι αυτοι που εχουν την περισσοτερη υπομονη και αυτων η γλωσσα κι αν εχει μαλλιάσει τοσα χρονια.

Ορισμενοι εχουν την εντυπωση ότι εχουν οριστει ακρίτες και πυροβολουν αδιακρίτως οποιονδηποτε εισβολεα.
Ο εισβολεας Αρης λοιπον ή θα φυγει με επιθεση ή θα αποχωρησει ευγενικα ή θα μαζεψει τα κομμάτια του και θα μεινει γιατι τον τρωει η αγωνια τι να κανει με τον σκυλο του.

Φοβαται πολύς κοσμος να πει ότι πηρε σκυλο από πετ σοπ, από byb, ότι τον ταϊζει τροφη του Lidl, ότι τον εχει μονιμα στο μπαλκονι, ότι τον εχει μονο του στο κτημα ή στο εξοχικο να φυλαει τις ελιές και τα ντουβάρια, ότι δεν εμβολιαζει, ότι δεν αποπαρασιτώνει, ότι, ότι, ότι.
Αν το πει κάηκε, αν δεν το πει παλι καηκε γιατι θα συνεχισει το βιολι του.

Αυτος είναι ο λογος που από τα 520 μελη μιλανε μονο τα ιδια και τα ιδια 20 και τα άλλα παρακολουθουν από αποσταση και ο,τι αρπαξουν.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Ποσο συμφωνω μαζι σου Harryf3 και ειδικα στα τελευταια σου λογια.Απλα με μια υποσημειωση...δεν ειναι ολοι αυτοι που περιμενουν να "αρπαξουν" κατι...αρκετοι απλα δεν γουσταρουν να συμμετεχουν,προβλεποντας οτι "δεν θα βγει πουθενα".Τελος,ειναι απολυτως λογικο σε ενα forum τα μελη που ηταν απο την "γεννηση" του να εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα στα λεγομενα τους,περισσοτερες αποψεις και γνωμες και αν θες να δικαιολογουνται οι τυχον αφελειες που μπορει να διατυπωσουν κατα καιρους(ανθρωποι ειμαστε,ολοι σφαλουμε).Ομως ενα μελος το κρινεις απο την συλλογικοτητα των γραπτων του και οχι απο επιμερους ατοπηματα και ενα νεο μελος το ελεγχεις(απο αποσταση) και το αφηνεις να εξελιχθει για να διαπιστωσεις μετα απο ωριμη σκεψη αν προκειται για "βλημα" κοινως η ανθρωπο με πραγματικες γνωσεις και αξια.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Και εγώ θα ήθελα να καταφέρω να πείσω τον μελισσοκόμο και να έχω και ποσοστό 9 στους 10 και όχι 1 στους 10...Το προσπαθώ όπως μπορώ και με ότι έχω την κάθε στιγμή, δεν μπορώ όμως να είμαι "τέλειος" και ταυτόχρονα παντού και πάντα.

Ζητώ λοιπόν και ίσως απαιτώ κάποιες φορές από τον μελισσοκόμο να ψάξει και να διαβάσει πριν γράψει, αυτά που με κόπο έχω γράψει τις προηγούμενες 185 φορές, να διαβάσει έστω τους κανόνες ή τουλάχιστον αυτά που τον ενδιαφέρουν άμεσα.

Δεν είναι υψηλές απαιτήσεις, είναι κοινή λογική.

Επίσης είναι γνωστό πως "καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα", άρα οι όποιες "εκρήξεις" μου ή αντιδράσεις μου με χαρακτηρίζουν ισόβια πια, "σβήνωντας" οτιδήποτε άλλο και όλοι περιμένουν το πρώτο "στραβοκοίταγμα" για να "αγανακτίσουν".

Δεν θέλω να νομίσει κανείς πως αυτοδιορίστηκα δικηγόρος κάποιων...απλά γράφω (θέλω να γράψω) αυτά που πιστεύω και βλέπω.

Ο κόσμος που φοβάται πάει να πεί πως ήδη γνωρίζει πως έχει κάνει ή συνεχίζει να κάνει λάθη, άρα μπορεί να τα διορθώσει και απλά να παραδεχθεί το λάθος του, εξηγώντας τι τον οδήγησε σε αυτό και τι προτίθετε πλέον να κάνει.

Ο πιο σκληρός κριτής θα πρέπει να είναι ο εαυτός του.

Το θέμα είναι ότι φοβάται να πεί πως πηρε σκυλο από πετ σοπ, από byb, ότι τον ταϊζει τροφη του Lidl, ότι τον εχει μονιμα στο μπαλκονι, ότι τον εχει μονο του στο κτημα ή στο εξοχικο να φυλαει τις ελιές και τα ντουβάρια, ότι δεν εμβολιαζει, ότι δεν αποπαρασιτώνει, ότι, ότι, ότι γιατί ακόμα δεν νομίζει πως κάνει κάτι "στραβά", αλλά πως οι άλλοι είναι μ@λ@κ3ς...

Την κοινότητα την αντικατοπτρίζουν όλοι...Αυτοί που γράφουν, αυτοί που δεν γράφουν, αυτοί που είναι ΒΥΒ, αυτοί που αγοράζουν από πετ-σοπ, αυτοί που βρίζουν, οι απότομοι, οι ευγενικοί...

Άλλο η κοινότητα και άλλο η πληροφορία, η ενημέρωση...Η πληροφορία και η ενημέρωση υπάρχει και προάγετε ποικιλοτρόπος μέσα από καταπληκτικά κείμενα ή υβριστικούς διαλόγους.

Απλά βλέπεις πως τα διαφορετικά πρόσωπα μιας κοινότητας αντιλαμβάνονται, επεξεργάζονται, χρησιμοποιούν και μεταφέρουν την ίδια πληροφορία, την ίδια γνώση.

Τρία χρόνια υπάρχει το παρόν φόρουμ και πολλά περισσότερα υπάρχουν οι πληροφορίες στο διαδίκτυο...και τα πράγματα επαναλαμβάνονται, αναμασώνται και η βελτίωση είναι τόσο μικρή που δύσκολα εντοπίζεται.

Ας μη περιμένουμε από μια "χούφτα" ανθρώπους που γράφουν σε μια "γωνιά" του ίντερνετ να αλλάξουν την νοοτροπία μιας χώρας...ας τους αναγνωρίσουμε απλά την προσπάθεια και αν θέλουμε ας σταθούμε δίπλα τους όσο επιθυμούμε/αντέχουμε.

Το χόμπυ μας κάνουμε και ίσως προκύψει και κάτι καλό σε συνολικό επίπεδο...Κανείς δεν νομίζει πως επωμίστηκε το έργο της αλλαγης της κυνοφιλικής νοοτροπίας στην Έλλαδα, κανείς δεν νομίζει ότι είναι ο Ναπολέων.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θαναση, δυστυχως τα νεα μελη δεν λειτουργουν ετσι.
Εάν εγω που μια ζωη διαβαζω, δεν εκανα τον κοπο να δω τις προηγουμενες 185 δημοσιευσεις σου πριν αρχιζω να μιλαω, ειμαι σιγουρος ότι ελαχιστοι θα κανουν τον κοπο να τις ψαξουν.

Ισως να το θυμασαι πόσο ειχες ασχοληθει μαζι μου όταν πρωτοεμφανίστηκα. Σε σεβομαι παρα πολύ ηδη από τοτε.
Όμως το από δω και περα κοιταζει καποιος, τα υπολοιπα περασαν στον αρχειο και μονο μερικα θεματα, πχ εκπαιδευτικα, θα κατσει να σκαλισει το νέο μελος.

Εχεις δικιο για το ματι και το ονομα, εγω θα συμπληρωσω ότι οταν έχεις δίκιο κανείς δεν το θυμάται αλλά οταν έχεις άδικο κανείς δεν το ξεχνά (Τρούμαν και πάλι).

Όπως πολύ σωστα λες, την κοινότητα την αντικατοπτρίζουν όλοι, αλλά τα δυνατα μελη είναι αυτά που δινουν το στίγμα, τον παλμό και τον χαρακτηρα της κοινοτητας.
Τα μικρά μελη συχνα αυτά αντιγραφουν και, ας μου επιτραπεί να πω, προσπαθουν να ευχαριστησουν.

Τέλος, προσωπικα δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με το αποτομο στυλ και την αγενεια και νομιζω το εχω αποδειξει πολλες φορες.
Αυτό που με ενοχλει όμως είναι η ασεβεια και οι προσβολες, οποιος και αν είναι ο δεκτης. Και μόνο αυτά αν περιοριζαμε, θα ηταν μια αρχη.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις.

Να θυμήσουμε πως "παλαιότητα" δεν σημαίνει απαραίτητα "εγκυρότητα", πως τα πολλά post δεν σημαίνουν απαραίτητα "γνώση", η συνεχής παρουσία δεν σημαίνει αυτόματα "ορθότητα"...

Να θυμήσουμε στον μελισσοκόμο πως θα πρέπει να μιμηθεί την μελισσούλα.
Να επισκέπτετε όλα τα λουλουδάκια, αλλά να παίρνει από αυτά το νέκταρ και μόνο αυτό.

kouzia

Member
14 Αυγούστου 2009
18
0
Θεσσαλονίκη
Σε ότι με αφορά, παραμένω στο φόρουμ και εδώ και λίγες μέρες έχω διαβάσει πολλά θέματα χρησιμότατα. Είναι λοιπόν μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών με τον ιδιαίτερο πάντα χαρακτήρα της,
‘Εχω εμπειρία από φόρουμ οπότε μπορώ να καταλάβω την κούραση παλιών μελών από διαρκείς επαναλήψεις των ίδιων πραγμάτων, όπως και την ιδιαιτερότητα του ιντερνετικού διαλόγου.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και την παρούσα συζήτηση, έστω ως αναγνώστης. Πιθανότατα θα ξαναγίνει στο μέλλον, όταν παλιώσω και τότε θα συζητήσουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία, όπως εξάλλου θα γινόταν σε μια τετ-α-τετ περίπτωση.
Να υπενθυμίσω ότι έχω ήδη καταλήξει στην άποψή σας προ πολλού, απλά μου είναι αδύνατο να ρίξω στον Καιάδα τις άλλες εκδοχές της καλοπροαίρετης φιλοζωίας. Αδικούνται έτσι όλοι οι άλλοι που κάνουν ότι μπορούν με λιγότερη ή περισσότερη γνώση, εντός και εκτός ίντερνετ, εντός ή εκτός του σκληρού πυρήνα της κυνοφιλίας, με οργανωμένο ή προσωπικό τρόπο, με εκθέσεις ή χωρίς, με βιολογική ή θεσμική αντίληψη της καθαροαιμίας, προσφέροντας χρόνο, χώρο, χρήματα σε δικά τους ή αδέσποτα. Και έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους
Καλό θα ήταν αυτοί (εμείς) να μη νιώθουν απόβλητοι.
Μετανιώνω μόνο που εκτέθηκα με αρκετά προσωπικά δεδομένα. Τέλος πάντων όμως, ο κόσμος είναι μικρός και υπό προϋποθέσεις (κυρίως χρόνου) η ανωνυμία ξεπερνιέται και είναι εύκολο να πιστοποιηθεί η αλήθεια των λεγομένων μου. ‘Ολο και κάποιος θα μένει στο κέντρο της Σαλονίκης, έτσι δεν είναι;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr