Wolf-dog!!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
αν και δεν τον έχω και σε πάρα πολλή εκτίμηση..μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω να σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί δεν θα πρεπε καν να υπάρχει κάτι τέτοιο. Έχουμε βάλει το χεράκι μας παντού..

• Like
Reactions: flygirl

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
παντος εγω δεν ηξερα οτι ειναι παρανομα, μαλλον με ξεγελασε το γεγονος οτι εχω ενα cd που μιλαει για τα τσεχικα(ιστορια,εκτροφη,φροντιδα,εκπαιδευση,υγεια)!!!!!
Το τσέχικο λυκόσκυλο, όπως και το Sarloos είναι ράτσες που ξεκίνησαν ως υβρίδια λύκου σκύλου (το τσέχικο 4 λύκοι Καρπαθίων και 48 ΓΠ, το Sarloos ένας αρσενικός ΓΠ και ένας θηλυκός λύκος).
Ακολουθήθηκε πρόγραμμα εκτροφής κλπ κλπ με αποκορύφωμα την αναγνώρισή τους από το FCI το 1989 και 1981 αντίστοιχα.

Υπάρχουν και άλλα όπως το lupo Italiano (Ιταλία) και το Kunming (Κίνα) που επίσης ξεκίνησαν από μίξη σκύλου - λύκου για τα οποία δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιου είδους επίσημη αναγνώριση. Είναι όμως breeds ελεγχόμενα από επίσημους φορείς (Υπουργεία κλπ) των αντίστοιχων χωρών, χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες δουλειές κοκ.

Τέλος τα ανεξέλεγκτα υβρίδια, μη στανταρισμένα, μη αναγνωρισμένα, τελείως απρόβλεπτα και παντελώς ακατάλληλα για pets, όπως ακριβώς τα λέει ο Sadah στο παρακάτω quote

Τα Τσεχικα δεν είναι καθολου παρανομα. Μαλιστα υπαρχουν 2 ατομα (στην Ελλαδα) τα οποια κανουν και εκτροφη.
Άλλο το Τσεχικο και άλλο αυτό που θελει ο Johnaras.
Τα υβριδια αυτά που ανεφερα δεν ανηκουν σε καποια φυλη συγκεκριμενη...
Είναι τα γνωστα ''καταρτισμένα'' μιξ του στυλ..
''ότι μοιαζει'' και φυσικα είναι στη μεση και τα χρηματα,τα οποια είναι ΠΟΛΛΑ! σε αυτές τις περιπτώσεις.

• Like
Reactions: Sadah

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Οι ''ειδικοι'' που εκαναν αυτά τα μιξ μεταξυ λυκου - σκυλου (εκτος των αναγνωρισμένων φυλων με την ουτε λιγο, ουτε πολύ, ''προβλεψιμη'' συμπεριφορα) μαλλον ξεχασαν πως το γεγονος ότι θα παρουμε μια εμφανιση κοινη με του λυκου, αν ζευγαρωσουμε το ταδε με το ταδε, δεν σημαινει πως δεν θα παρουμε και τιποτε άλλο περα από αυτό..
Είναι πολύ ''μπερδεμενο'' ένα τετοιο ζωο διοτι εχει γονιδια ενός λυκου και ενός σκυλου..
Μπορει να ''συγχυστει'' πολύ πιο ευκολα από έναν ''κοινο'' σκυλο η ακομη και από έναν λυκο.
Αυτό το κανει επικινδυνο σε πολλες καταστασεις που ο μεσος ιδιοκτητης, ΔΕΝ θα μπορει κατά πασα πιθανοτητα να χειριστεί και ποσο μαλλον να τις επιλυσει.
Johnaras, δεν είναι τοσο απλο οσο το παρουσιάζεις..
Το ειδα,μοιαζει,μ'αρεσει, το αγοραζω.

• Like
Reactions: Scalpel

johnaras210

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2011
80
0
ΜΕΓΑΡΑ
Αρχισα να ενδιαφερομε απο τοτε που πηρε η γιαγια μου το χασκι....ειχα δει και ενα επεισοδιο στο Dog whisperer και ειναι πανεμορφα και θα ηταν πολυ ωραιο να μαθω το πως αυτα τα ειδη συμπεριφερονται....με καλυψατε πληρως με τις φωτογραφιες ειναι ακριβως αυτα τα σκυλια..:)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.926
5.315
patra
grdane.blogspot.com
ποια σκυλια... διαφορετικα ειναι ολα μεταξυ τους... τα τσεχικα , τα σααρλος... τ αιταλικα.. αλλα και τ αυβριδια... τελικα τι σε ενδιαφερει απο ολα αυτα.... μην απο την εμφανιση εχεις μπερδεθυτει και δεν γνωριζεις κατι παραπανω?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αρχισα να ενδιαφερομε απο τοτε που πηρε η γιαγια μου το χασκι....ειχα δει και ενα επεισοδιο στο Dog whisperer και ειναι πανεμορφα και θα ηταν πολυ ωραιο να μαθω το πως αυτα τα ειδη συμπεριφερονται....με καλυψατε πληρως με τις φωτογραφιες ειναι ακριβως αυτα τα σκυλια..:)
Εχεις μείνει στην εικόνα τους και αγνοείς αυτά που λένε σχετικά με την επικινδυνότητα της απρόβλεπτης συμπεριφοράς τους.

• Like
Reactions: Μαρθα

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Ειδες κατι το οποιο και σου αρεσει.
Πολύ καλο αυτό..
Οσον αφορα το part του ΜΑΘΑΙΝΩ για αυτό που μου αρεσει..
Δεν είναι δυνατον να λες όμως πως επειδή ειδες ένα επεισοδιο στο Dog Whisperer και είναι ομορφα ας πουμε αυτά τα ζωα,πως θα αποκτησεις κιολας ένα.
Εκτος από αυτό, ουτε εγω εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις..Είναι λες αυτά τα σκυλια..ΠΟΙΑ ΣΚΥΛΙΑ;
Είναι δηλαδή όλα μαζι;
Εσυ τι θελεις ακριβως να κανεις;
Αμφιβαλλω αν καταλαβε κανεις από αυτά που λες τι θελεις να κανεις ακριβως. Ειπωθηκαν πολλες φυλες και εσυ εξακολουθεις να ΜΗΝ διευκρινίζεις τι θελεις.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια,ειδατε το βιντεο; Ειναι πολυ δυσκολη η συμβιωση κ απο αυτα που ειδα,το ζωο ταλαιπωρειται. Εχει πολυ λυκο μεσα του κ ζωη του ως κατοικιδιο,μονο δυστυχισμενο το κανει.