Wolf-dog!!

johnaras210

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2011
80
0
ΜΕΓΑΡΑ
Δεν ξερω αν το ξερετε αλλα θα ενδιαφερομουν πολυ να επαιρνα απο το εξωτερικο ενα ειδος σκυλου που ονομαζεται wolf-dogs δεν ειναι τα λεγομενα λυκοσκυλα αλλα hybrid σκυλοι που εχουν καπου στο 40% dna λυκου και 60% σκυλου...τι λετε?

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Καλησπέρα

Καλώς ήλθες!

Πριν πω τα όποια λίγα γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσα να σε ρωτήσω από που πηγάζει το ενδιαφέρον σου για αυτό?

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Δεν ξερω αν το ξερετε αλλα θα ενδιαφερομουν πολυ να επαιρνα απο το εξωτερικο ενα ειδος σκυλου που ονομαζεται wolf-dogs δεν ειναι τα λεγομενα λυκοσκυλα αλλα hybrid σκυλοι που εχουν καπου στο 40% dna λυκου και 60% σκυλου...τι λετε?
μηπως αναφερεσαι στο τσεχικο λυκοσκυλο;

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Το τσέχικο λυκόσκυλο είναι ένα από τα πολλά είδη wolfdog.

Εξ ορισμού το κριτήριο είναι η ύπαρξη DNA λύκου στις τελευταίες 5 γενιές του ζώου.

Αυτό το προσδιορίζει και ως υβρίδιο (wolf-dog hybrid).

Από εκεί και πέρα ανοίγει περισσότερο η συζήτηση.

Περιμένω όμως, όπως είπα την αιτιολόγηση της επιλογής.

• Like
Reactions: ghelly and l.Kyveli

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
Παράδειγμα το walamute ή αλλοιώς malawolf - προοφανώς λύκος + alaskan malamute

View attachment 48948

ααααα! σε ευχαριστω πολυ scalpel! το καταλαβα! η αληθεια ειναι πως δεν ειχα στα υποψη μου την διασταυρωση λυκου και με αλλες ρατσες...!

• Like
Reactions: Scalpel

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Δε νομιζω οτι αναφέρεται στις γνωστες φυλες του Τσεχικου και του Σαρλος..
Δινει την εντυπωση ότι μιλαει για ζωα που ειναι αποτέλεσμα συζευξης ΛΥΚΟΥ - ΣΚΥΛΟΥ.. (Συνηθως Sled dogs, η ότι άλλο παρεμφερες)
Γνωρίζεις ότι αυτά τα ζωα εχουν ''χειροτερη'' συμπεριφορα από αυτή ενός λυκου;
Όταν λεω χειροτερη εννοω απροβλεπτη.
Πιστευεις δηλαδή ότι θα μπορουσες να ανταπεξέλθεις σαν ιδιοκτητης με ένα τετοιο ζωο;
Ξερεις πως ακομα και να εχεις αριστες γνωσεις της γλωσσας του σωματος του σκυλου, δεν θα εχει και πολύ σημασια (τις περισσοτερες φορες) όταν μιλαμε για ένα τετοιο ζωο;
Επισης, γνωρίζεις ότι αυτά τα ζωα είναι παρανομα..;
Να το φερεις πως ακριβως; Από τα ''εκτροφεια'' της Αμερικής που προμηθευουν πελατες με τετοια υβριδια;
Εχεις κανει την ερευνα σου να δεις πως καταληγουν αυτές οι συμβιώσεις;
Γνωρίζεις τις ανάγκες που θα ειχε ακομα και αν το εφερνες;
Αν εχω δικιο σε αυτά που λεω για την επιλογή σου αυτή, σημαινει ότι λατρευεις τους λυκους και θελεις κατι παρομοιο στο σπιτι σου...
ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Ουπς, μόλις είδα το ποστ του Sadah

Τα λέει όλα και τα λέει ακριβώς όπως είναι

Για αυτό και η πρώτη μου ερώτηση (αναπάντητη ακόμη) ήταν πολύ συγκεκριμένη - "ποια η έλξη???"

Είναι όμορφα και δεν χορταίνω να τα βλέπω και για αυτό και βάζω τις φωτο αλλά έως εκεί

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
παντος εγω δεν ηξερα οτι ειναι παρανομα, μαλλον με ξεγελασε το γεγονος οτι εχω ενα cd που μιλαει για τα τσεχικα(ιστορια,εκτροφη,φροντιδα,εκπαιδευση,υγεια)!!!!!

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
παντος εγω δεν ηξερα οτι ειναι παρανομα, μαλλον με ξεγελασε το γεγονος οτι εχω ενα cd που μιλαει για τα τσεχικα(ιστορια,εκτροφη,φροντιδα,εκπαιδευση,υγεια)!!!!!
Τα Τσεχικα δεν είναι καθολου παρανομα. Μαλιστα υπαρχουν 2 ατομα (στην Ελλαδα) τα οποια κανουν και εκτροφη.
Άλλο το Τσεχικο και άλλο αυτό που θελει ο Johnaras.
Τα υβριδια αυτά που ανεφερα δεν ανηκουν σε καποια φυλη συγκεκριμενη...
Είναι τα γνωστα ''καταρτισμένα'' μιξ του στυλ..
''ότι μοιαζει'' και φυσικα είναι στη μεση και τα χρηματα,τα οποια είναι ΠΟΛΛΑ! σε αυτές τις περιπτώσεις.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Άμα ψάχνεις τσέχικο λυκόσκυλο από εξωτερικό εδώ είναι η λίστα εκτροφείων στην Ευρώπη: http://www.eurobreeder.com/breeds/ceskoslovensky_vlcak.html

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Έχει στην περιοχή μου ένα παιδί, είναι μέλος και του φόρουμ.
(τσέχικο λυκόκυλο).
Τον πετύχαμε με τον έλβις στο πάρκο και πραγματικά ήταν εντυπωσιακός. Έμοιαζε πολύ με λύκο. Δεν γρύλισε ούτε δημιούργησε κάποιο θέμα αλλά ούτε και έπαιξε με κάποιο από τα σκυλιά. Τον χαλβά δεν τον καλοείδε γιατί πήγαινε το βλήμα και τον κάρφωνε στα μάτια. Το μόνο που μπορεί να πει κάποιος ότι έδειχνε ένταση είναι οι σηκωμένες τρίχες στην ραχοκοκκαλιά.

Μακάρι να το δει το θέμα σου το μέλος που τον έχει και να σου λύσει τις απορίες σου.

Μαρθα

Well-Known Member
9 Απριλίου 2014
199
29
εκτος απο τα τσεχικα δεν εχω αχοληθει καθολου με τα υβριδια οποτε δεν γνωριζω τι ισχυει και τι οχι...! σας ευχαριστω πολυ για την ενημερωση(αν και δεν ειμαι λατρης των υβριδιων μου αρεσει πολυ να μαθαινω διαφορα)

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Και μια και πήρα φόρα

Saarloos wolfdog - από Ολλανδία, γερμανικός ποιμενικός και λύκος

Αυτό νομίζω ότι είναι αναγνωρισμένο είδος με νόμιμους εκτροφείς

Saarloos.jpg

• Like
Reactions: Sadah