Yo Galgo

Status
Κλειδωμένο θέμα

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
γιατι οι σκύλοι των ελληνων κυνηγών ειναι απο δικές τους πισαυλίτικες γέννες.
αυτά τα galgo πρέπει να ήταν εκτροφικά και να είχαν τσπιαριστεί απο τους εκτροφείς.

πως γίνεται η φάση; μου έχουν εξηγήσει στ εξωτερικό
1. παίρνεις σκύλο για μια-δυο σεζόν απο μικρό επαρχιακό εκτροφείο, πες με 3-4 κατοστάρικα
2. τον έχεις νηστικό σε μια παράγκα, τον βγάζεις για κυνήγι 2 φορές την εβδομάδα κ πουλάς ότι θήραμα έχεις πιάσει, δεν έχει σημασία αν βγάλεις κέρδος ή όχι, είσαι και γαμώ κυνηγός
3. τον παρατάς τον σκύλο ή τον σκοτώνεις για να μην σου τρωει τα λεφτα
4. profit

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.010
Athens
Τα κηνυγόσκυλα που εγώ βλέπω πάντως βλέπω εδώ στα γύρω μου τετράγωνα είναι:

1. Ένα σε ταράτσα - πρέπει να "ψόφησε", έχω καιρό να το δω. Από κάτω το "ντζιπ" με τη γνωστή ξύλινη κλούβα.
2. Ένας άλλος το πήγαινε καμιά βόλτα το τετράγωνο γύρω-γύρω, αλλά το βγαζε από ένα υπόγειο κάτι σαν γκαράζ/αποθήκη, κάτι σε υπόγα πάντως να μην το βλέπει ο ήλιος και πάθει εγκαύματα.
3. Ένας φαφάρας που τον είχε δεμένο με 2 μέτρα αλυσίδα μόνιμα - αυτός νουθετήθηκε (αφού μπλέξαμε με αστυνομίες κλπ.) να του φτιάξει περιφραγμένο χώρο. Έφτιαξε μια μακακία 2x2 με το ζόρι.

Το μόνο κυνηγόσκυλο που βλέπω μια χαρά είναι ένα που το έχει για πετ ένας πιστσιρικάς, που το βρήκε σε μια εκδρομή στο βουνό.

Οι δε ανωτέρω κηνυγοί-ιδιοκτήτες όλοι κάτι άρχοντες με τις κοιλούμπες να φρακάρουν το τιμόνι του ντζιπ (αθληταράδες), μπουρτζόβλαχοι στη συμπεριφορά. Και φαντάζομαι ως τέτοιοι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν τι πρέπει να σκοτώσουν και τι όχι, τι επιτρέπεται, ποια περίοδο, προς τα που πυροβολούν - ωχ πέτυχα το Μάκη, κλπ.

Το χω ξαναγράψει και έχετε πέσει να με φάτε: ευτυχώς που σκοτώνονται που και που και μεταξύ τους και μειώνεται κάπως ο πληθυσμός τους ενδογενώς που λένε.

@Hammer το θέμα συνθήκες παραγωγής ζώων προς βρώση με προβληματίζει και μένα. Αλλά: Πιστεύεις πως οι κηνυγοί κηνυγάνε για να μην αγοράζουν το γουρούνι που ζει κλουβιασμένο για να φάει κρέας?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
βσκ είναι περιττό να πω ότι από όσους υποστηρίζουν ότι το κυνηγόσκυλο πρέπει να ζει με κυνηγό ουδείς έχει σκύλο κυνηγετικής φυλής και γνωρίζει ακριβώς τι παίζει.

και λεω γω τώρα, αφού είμαστε και καλά υπέρ της εργασίας για την οποία "φτιάχτηκαν" οι φυλές, γιατί να μην πούμε ότι το πιτμπουλ πρέπει να συμμετέχει στο bull-baiting για να είναι ευτυχισμένο, αφού γι'αυτό δημιουργήθηκε η φυλή; και ενώ χαιρόμαστε όταν βλέπουμε το σετεράκι να φερμάρει, γτ δεν χαιρόμαστε το ίδιο όταν αρπάζει ένα αμσταφ άλλο σκύλο από τον λαιμό;

εμ γιατί στη δεύτερη περίπτωση ξέρουμε ότι είναι κάπως.
αλλά το πως ζει το σετεράκι δεν το ξέρουμε και εθελοτυφλούμε όλοι χαρά.

και γμτ ναι θα επένδυνα δικά μου χρήματα για να δημιουργηθούν στην Βόρεια Ελλάδα εγκατάστασεις για barn-hunt και άλλα αθλήματα που παρέχουν στον σκύλο τη δυνατότητα να ασκείται σύμφωνα με τα ένστικτά του. αλλά με τα μυαλά που κουβαλάμε μου φτάνει το βουνό και 2-3 φίλοι με τους οποίους μπορώ να αθλούμαι χωρίς να έχω λογομαχίες για το αυτονόητο, ότι το σύγχρονο κυνήγι έχει εξαθλιωθεί μέχρι κει που δεν γίνεται και πρέπει να ξεχαστεί σαν ένα άσχημο όνειρο.

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Με τόσα αδέσποτα και προς υιοθεσία σκυλιά γιατι να πάρει κάποιος ένα κυνηγετικό σκύλο στιγμή που δεν θα του δώσει την δυνατότητα να κανει ότι λέει το πρότυπο του.
Είναι σαν να παίρνεις κασμά και φτυάρι ενώ μένεις σε διαμέρισμα.
Αλλα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. ....
Καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο τα κακώς κειμενα γύρω μας άλλα να αναλογιζόμαστε εμείς τι κάνουμε για να διορθωθούν αυτά .

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο.
Δηλαδή μόνο τα κυνηγόσκυλα ζούνε σε άθλιες συνθήκες και τα υπόλοιπα ζούνε παραδεισένια ζωή; Το ποσοστό των κυνηγοσκυλων που δεν ζουν σε σωστές συνθήκες είναι ακριβώς το ίδιο και στις άλλες ράτσες. Ελάτε εδώ μια βόλτα να σας δείξω άπειρα λυκόσκυλα μόνιμα δεμένα σε μια αυλή, μικρόσωμα παρατημένα μόνιμα σε μπαλκόνια, σκυλιά μόνιμα δεμένα σε ένα βαρέλι έξω από τα κοτετσια κτλ κτλ. Δηλαδή μόνο οι κυνηγοί δεν έχουν τα σκυλιά τους όπως πρέπει και όλοι οι άλλοι είναι οκ;
Δεν είμαι κυνηγός, δεν μου αρέσει το κυνήγι αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω και υπερβολές που απλά γράφονται για να υποστηρίξουν μια άποψη.
βσκ είναι περιττό να πω ότι από όσους υποστηρίζουν ότι το κυνηγόσκυλο πρέπει να ζει με κυνηγό ουδείς έχει σκύλο κυνηγετικής φυλής και γνωρίζει ακριβώς τι παίζει.
Εγώ όντως δεν έχω σκύλο κυνηγετικής φυλης γιατί δεν ταιριάζουν σε εμένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω τι παίζει. Αν αναφέρεσαι σε μένα δεν είπα ποτέ ότι ντε καλα τα κυνηγόσκυλα πρέπει να ζουν με κυνηγούς. Έγραψα ότι τα σκυλιά εργασίας (δεν αναφερόμουν μόνο σε κυνηγόσκυλα, άλλωστε έδωσα και παράδειγμα με ποιμενικα) αν μπορούν να εκτελούν την εργασία τους είναι το καλύτερο για αυτά. Το βρίσκεις λάθος αυτο;

Εγραψες αυτο
κι ύστερα βρίσκονται κυνόφιλοι που κράζουν τους εκτροφείς οι οποίοι αρνούνται να δώσουν κουτάβια σε κυνηγούς....
Σε επόμενο μήνυμα σου που μου απαντάς έγραψες και αυτο
.......... το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις; σαφώς κι υπάρχουν, όπως και παντού αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτές. και εγώ γνωρίζω εντάξει κυνηγούς και είναι 2 άτομα από δεκάδες που μου είχε τύχει να συναντήσω...... .
Σε αυτούς τους δύο κυνηγούς που είναι εντάξει όπως έγραψες αν κάποια στιγμή θέλουν να αγοράσουν κυνηγοσκυλο και ζητήσουν την γνώμη σου εσύ από που θα τους προτείνεις να πάρουν; από byb;

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο.
Δηλαδή μόνο τα κυνηγόσκυλα ζούνε σε άθλιες συνθήκες και τα υπόλοιπα ζούνε παραδεισένια ζωή; Το ποσοστό των κυνηγοσκυλων που δεν ζουν σε σωστές συνθήκες είναι ακριβώς το ίδιο και στις άλλες ράτσες. Ελάτε εδώ μια βόλτα να σας δείξω άπειρα λυκόσκυλα μόνιμα δεμένα σε μια αυλή, μικρόσωμα παρατημένα μόνιμα σε μπαλκόνια, σκυλιά μόνιμα δεμένα σε ένα βαρέλι έξω από τα κότσια κτλ κτλ. Δηλαδή μόνο οι κυνηγοί δεν έχουν τα σκυλιά τους όπως πρέπει και όλοι οι άλλοι είναι οκ;
Δεν είμαι κυνηγός, δεν μου αρέσει το κυνήγι αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω και υπερβολές που απλά γράφονται για να υποστηρίξουν μια άποψη.

Εγώ όντως δεν έχω σκύλο κυνηγετικής φυλης γιατί δεν ταιριάζουν σε εμένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρω τι παίζει. Αν αναφέρεσαι σε μένα δεν είπα ποτέ ότι ντε καλα τα κυνηγόσκυλα πρέπει να ζουν με κυνηγούς. Έγραψα ότι τα σκυλιά εργασίας (δεν αναφερόμουν μόνο σε κυνηγόσκυλα, άλλωστε έδωσα και παράδειγμα με ποιμενικα) αν μπορούν να εκτελούν την εργασία τους είναι το καλύτερο για αυτά. Το βρίσκεις λάθος αυτο;

Εγραψες αυτο

Σε επόμενο μήνυμα σου που μου απαντάς έγραψες και αυτο

Σε αυτούς τους δύο κυνηγούς που είναι εντάξει όπως έγραψες αν κάποια στιγμή θέλουν να αγοράσουν κυνηγοσκυλο και ζητήσουν την γνώμη σου εσύ από που θα τους προτείνεις να πάρουν; από byb;
δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά όχι.
εννοείται ότι η παιδεία είναι ελλειπής παντού αλλά όπως είπα και προηγουμένως υπάρχει αυτό που λέγεται κοινωνική ομάδα που είναι και φορέας νοοτροπίας.
από τη στιγμή που η πλειοψηφία των κυνηγών υποστηρίζει οτι ο σκύλος πρέπει να είναι νηστικός (βλ. να τρώει σκατά τροφή μια φορά την ημέρα) για να ανταποδώσει, και να ζει σε κλούβα για να έχει μεγαλύτερη όρεξη να τρέξει, αντε να το αλλάξεις. θα βγεις και μαλάκας στο τέλος.

είμαι υπερ της εργασίας αλλά είμαι κατά των συνθηκών υπό τις οποιες εκτελείται και δεν το βλέπω να αλλάζει. οπότε όπως και στις ΗΠΑ υπάρχει ορισμός sporting dog για κυνηγόσκυλα που είναι ουσιαστικά αθλητόσκυλα, νομίζω κι εδώ αυτό θα έλυνε αρκετά προβλήματα.

αυτοί οι κυνηγοί θα πάρουν σκυλιά από εκτροφείς εννοείται αλλά θα τα πάρουν (ήδη έχουν πάρει) ως σκυλιά συντροφιάς τα οποία θα ζούν μέσα στο σπίτι, θα είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας, θα ασκούνται νοητικά και σωματικά σε καθημερινή βάση και ναι που και που θα βγαίνουν ΚΑΙ για κυνήγι το οποίο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βλέπουν καθαρά αθλητικά.

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Δε νομιζω οτι κανεις διαφωνει ιδιαιτερα με καποιον.Απλα ο τιτλος του κυνηγου εχει ταυτιστει πλεον με μια πιο ευρεια εννοια που περιελαμβανει και τα παραπανω ασχημα.
Αυτος που θελει σκυλο για εργασια πραγματικα πιστευω θα το ψαξει παραπανω για να το διασφαλισει , θα δωσει χρημα , θα το εκπαιδευσει, θα του φερθει σωστα και με σεβασμο. Γιατι θα τον βλεπει ως συνεργατη οχι ως εργαλειο.

• Like
Reactions: ioanna a

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Το χω ξαναγράψει και έχετε πέσει να με φάτε: ευτυχώς που σκοτώνονται που και που και μεταξύ τους και μειώνεται κάπως ο πληθυσμός τους ενδογενώς που λένε.
Γιατί καλέ έπεσαν να σε φάνε; Πάλι καλά κάθε χρόνο σκοτώνεται και κανένας παππούς, θείος, μπαμπάς, αδέρφος... Να ξεβρωμίζει ο τόπος βρε αδερφέ και αυτοί που μένουν πίσω; Ας τον είχαν πετάξει εκτός οικογενείας από καιρού τον άνθρωπο των σπηλαίων.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Δε νομιζω οτι κανεις διαφωνει ιδιαιτερα με καποιον.Απλα ο τιτλος του κυνηγου εχει ταυτιστει πλεον με μια πιο ευρεια εννοια που περιελαμβανει και τα παραπανω ασχημα.
Αυτος που θελει σκυλο για εργασια πραγματικα πιστευω θα το ψαξει παραπανω για να το διασφαλισει , θα δωσει χρημα , θα το εκπαιδευσει, θα του φερθει σωστα και με σεβασμο. Γιατι θα τον βλεπει ως συνεργατη οχι ως εργαλειο.
καθαρά εμπειρικά, ξέρεις ποιος θα δώσει χρήμα, θα το εκπαιδεύσει και θα προσπαθησει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην του λείπουν οι δυνατότητες να εργαστεί;
ένας παθιασμένος κυνόφιλος που δεν έχει καμία απολύτως σχέση ουτε με το κυνήγι ούτε με τους κυνηγετικούς συλλόγους κλπ.

και ναι με βλεπω στο τέλος να κυνηγάω κουνέλια στα βουνά έτσι για να περάσω ακόμα πιο ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο, αλλά δεν βλέπω τον κυρ τάσο να κάνει ένα εμβόλιο στον σκύλο του.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δε νομιζω οτι κανεις διαφωνει ιδιαιτερα με καποιον.Απλα ο τιτλος του κυνηγου εχει ταυτιστει πλεον με μια πιο ευρεια εννοια που περιελαμβανει και τα παραπανω ασχημα..
Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Το λάθος για μένα που κάνει ο @Eroe είναι αυτό ακριβώς που γράφεις. Ταυτίζει τον όρο κυνηγός με όλα τα κακά του συναφιου τους και τους τσουβάλιαζει.
Φίλε @Eroe και αυτοί που γραφεις
...... αυτοί οι κυνηγοί θα πάρουν σκυλιά από εκτροφείς εννοείται αλλά θα τα πάρουν (ήδη έχουν πάρει) ως σκυλιά συντροφιάς τα οποία θα ζούν μέσα στο σπίτι, θα είναι ισότιμα μέλη της οικογένειας, θα ασκούνται νοητικά και σωματικά σε καθημερινή βάση και ναι που και που θα βγαίνουν ΚΑΙ για κυνήγι το οποίο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βλέπουν καθαρά αθλητικά.
Κυνηγοί είναι. Σωστοί μεν αλλά κυνηγοί. Το ότι είναι σωστοί δεν τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία. Παραμένουν κυνηγοί.
Κυνηγοί που νωρίτερα έγραφες ότι οι εκτροφείς καλά κάνουν και δεν τους δίνουν κουτάβια.

• Like
Reactions: Penguin

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.010
Athens
@manolo
Ξέχασα να γράψω ότι έχω ακούσει επίσης για φόλες μέσα στα ξύλινα κλουβιά κλπ. Βλέπω με καύσωνα σκυλιά μέσα στα ξύλινα κουτιά μποτιλιαρισμένα στην εθνική.
Οκ - ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν οι καλοί του συναφιού. Και αυτοί - είναι βέβαιο - ότι ξέρουν για τους κακούς του συναφιού.
Τι ακριβώς κάνουν οι καλοί του συναφιού για υπερασπιστούν τη φήμη τους? Μάλλον τίποτα γιατί ...που να μπλέξουν τώρα. Έχουν "δώσει" κανέναν για ξεκαθαρίσουν τη φάρα και τη δική τους υστεροφημία μαζί? Μάλλον όχι, γιατί είναι μπαντζανάκης του παπά του χωριού. Οπότε, ας μην έχουν παράπονο και αυτοί.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Αυτό μόνο ως τρολαρισμα μπορώ να το πάρω.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@manolo
Ξέχασα να γράψω ότι έχω ακούσει επίσης για φόλες μέσα στα ξύλινα κλουβιά κλπ. Βλέπω με καύσωνα σκυλιά μέσα στα ξύλινα κουτιά μποτιλιαρισμένα στην εθνική.
Οκ - ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν οι καλοί του συναφιού. Και αυτοί - είναι βέβαιο - ότι ξέρουν για τους κακούς του συναφιού.
Τι ακριβώς κάνουν οι καλοί του συναφιού για υπερασπιστούν τη φήμη τους? Μάλλον τίποτα γιατί ...που να μπλέξουν τώρα. Έχουν "δώσει" κανέναν για ξεκαθαρίσουν τη φάρα και τη δική τους υστεροφημία μαζί? Μάλλον όχι, γιατί είναι μπαντζανάκης του παπά του χωριού. Οπότε, ας μην έχουν παράπονο και αυτοί.
Και ξαναρωταω. Μόνο οι κυνηγοί δεν φέρονται σωστά στα σκυλιά τους; όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή είναι εντάξει;
Οι καλοί του συναφιου κάνουν ότι ακριβώς κάνουν και οι καλοί από όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Τίποτα η ελάχιστα. Το πρόβλημα δηλαδή είναι μόνο στους κυνηγούς;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.010
Athens
Αυτό μόνο ως τρολαρισμα μπορώ να το πάρω.
Έχω βρει εκατοντάδες σκάγια στην αυλή σε σπίτι που έμενα, μέσα σε οικισμό. Αν τύχαινε να είμαι σπίτι εκείνη την ώρα θα τα έτρωγα εγώ ή τα σκυλιά μου. Επίσης έχω δει τύπους να έχουν πάει για κηνύγι "στα ρηχά" που λένε δίπλα σε χωματόδρομο παρακείμενο σε επαρχιακή οδό όπου βόλταραν οι άνθρωποι του χωριού.

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί όταν ακούω στις ειδήσεις για κηνυγό που σκοτώθηκε από άλλον. Όπως δεν θα λυπηθώ για αυτόν που τσακίστηκε οδηγώντας μεθυσμένος. Θα λυπηθώ όμως για τους αθώους που έστειλε.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Έχω βρει εκατοντάδες σκάγια στην αυλή σε σπίτι που έμενα, μέσα σε οικισμό. Αν τύχαινε να είμαι σπίτι εκείνη την ώρα θα τα έτρωγα εγώ ή τα σκυλιά μου. Επίσης έχω δει τύπους να έχουν πάει για κηνύγι "στα ρηχά" που λένε δίπλα σε χωματόδρομο παρακείμενο σε επαρχιακή οδό όπου βόλταραν οι άνθρωποι του χωριού.

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί όταν ακούω στις ειδήσεις για κηνυγό που σκοτώθηκε από άλλον. Όπως δεν θα λυπηθώ για αυτόν που τσακίστηκε οδηγώντας μεθυσμένος. Θα λυπηθώ όμως για τους αθώους που έστειλε.
Είναι άλλο αυτό που έγραψες τωρα και εντελώς διαφορετικό να γράφεις νωρίτερα ευτυχώς που σκοτώνονται.

• Like
Reactions: Konmac

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.619
11.010
Athens
Και ξαναρωταω. Μόνο οι κυνηγοί δεν φέρονται σωστά στα σκυλιά τους; όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή είναι εντάξει;
Οι καλοί του συναφιου κάνουν ότι ακριβώς κάνουν και οι καλοί από όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Τίποτα η ελάχιστα. Το πρόβλημα δηλαδή είναι μόνο στους κυνηγούς;
Όχι δεν είναι στους κηνυγούς μόνο. Απλά από αυτά που βλέπω και ακούω έχουν μεγαλό ποσοστό "αποτυχίας" να το πω?

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
vrmode
Φαίνετε ότι έχεις ακούσει και δει πολλά.
ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ;
Μηπως γράφεις κανένα μυθιστόρημα ;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ξανα γραφουμε οτι μακακια μας ερθει στο κεφαλι
και σε ολο αυτο φταιει η εμπαθει προς ορισμενους ανθρωπους
πως γινετε βρε τζορες οταν ενα σκλι ειναι νηστικο και δεν μπορει να παρει τα ποδια του να μην μπορει να κανει μια βολτα στο τετραγωνο πχ για ενα γρηγορο κατουροχεσιμο αλλα να μπορει να τρεχει 5-6 ωρες συνεχομενα στο βουνο;

οπως ειπε ο @manolo ποσα λυκοσκυλα κλπ ειναι παρατημενα;
ειμαι βεβαιος οτι αν κατσουμε να τα μετρησουμε θα ειναι σαφως περισσοτερα

ποιος θα εκτρεφει κυνηγοσκυλα και δεν θα τα πουλαει σε κυνηγους;;
ολα εχουν την τιμη τους

ποιος θα σκοτωνε ενα σκλι που κυνηγαει στην ηλικια των 3 χρονων,πανω στα ντουζενια του δηλαδη αν θεωρησουμε οτι ενα σκλι ξεκιναει να κυνηγαει καλα στα 2 του χρονια

στο δικο μου το χωριο παντως,που μενω και ειμαι εδω και κανω βολτες και εχω παει και στο καταφυγιο τα κυνηγοσκυλα ειναι αισθητα λιγοτερα απο οτι τα υπολοιπα ρατσατα η οτι ναναι.

μαλλον πρεπει να πατε να παρετε μπαταριες εεεεεεεεε

@medusa εμενα ελεγες,το ξερω.

• Like
Reactions: greko11 and Konmac

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Το λάθος για μένα που κάνει ο @Eroe είναι αυτό ακριβώς που γράφεις. Ταυτίζει τον όρο κυνηγός με όλα τα κακά του συναφιου τους και τους τσουβάλιαζει.
Φίλε @Eroe και αυτοί που γραφεις

Κυνηγοί είναι. Σωστοί μεν αλλά κυνηγοί. Το ότι είναι σωστοί δεν τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία. Παραμένουν κυνηγοί.
Κυνηγοί που νωρίτερα έγραφες ότι οι εκτροφείς καλά κάνουν και δεν τους δίνουν κουτάβια.
δεν πουλάνε τα κουτάβια ως κυνηγετικά εργαλεία και καλά κάνουν. αν δλδ ο άνθρωπος γράφει στον εκτροφέα έχω ήδη 2 σέτερ στην αυλή κ θέλω ένα ακομα, σκατά να πάρει. αν του λεει και πάλι, θελω σκύλο γιατι αγαπάω τα σκυλιά κ μ αρέσει μια φορά τον μήνα να πηγαίνω κ για κυνήγι, αλλο αυτό.
άλλο ο κυνόφιλος που μπορεί να είναι και κυνηγός και να δίνει προτεραιότητα στον σκύλο, άλλο ο κυνηγός που δίνει προτεραιότητα στο χόμπυ του και χέστηκε για το σκύλο.

όσο για τους σκοτωμούς κ εγκαταλείψεις "στα ντουζένια τους" είχα ήδη ανεβάσει ένα αρχείο με στατιστικά σε άλλον μίτο, αν το βρω θα το αναρτήσω κι εδώ

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
δεν με ενδιαφερουν οι λιστες σου @Eroe ανηκουμε οπως πασχιζεις να λες σε διαφορετικα κοινωνικα επιπεδα.
εσυ μιλας με γνωσεις εγκυκλοπαιδικες και εμπαθειας
εγω μιλαω με αυτα που ζω και ξερω
αν νομιζεις οτι εσυ ξερεις καλυτερα αυτους τους ανθρωπους που αφοριζεις απο οσο εγω παω πασο
οι γνωσεις σου ειναι απλα επιφανιακες ομως.

δεν μπορω να δεχτω με τιποτα οτι σκλι που κυνηγαει το σκοτωνουν στα 3 του χρονια
ειναι σαν να σκοτωνει καποιος το σκλι του λιγο πριν παει στο παγκοσμιο
βεβαια μαντεψε,και για τους 2 εργαλειο ειναι ο σκυλος αλλα βεβαια ο μαλακας ειναι μονο ο κυνηγος

επισης μαντεψε,δεν χρειαζετε να ειναι νηστικος ο σκυλος για να κυνηγησει
το χει μεσα του και το κανει,απλα
τοσα ξερεις ομως,τοσα λες.
ασε που νηστικος δεν μπορει να παρει τα ποδια του τοσες ωρες.

απο την αλλη βεβαια υπαρχουν φυσικα καποιοι που σκοτωνουν τα σκλια τους
οπως υπαρχουν και αυτοι που τα περνουν σαν δωρα και τα παραταν στον δρομο
οπως υπαρχουν και αυτοι που τα παρατανε σε αυλες,μπαλκονια,ταρατσες
μαντεψε,δεν παιζει ρολο η ιδιοτητα η το κοινονικο επιπεδου του καθενα,παιζει ρολο αποκλειστικα το ποσο μαλακας ειναι...........σαν ατομο ο καθενας.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr