Yo Galgo

Status
Κλειδωμένο θέμα

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
@Hammer το θέμα συνθήκες παραγωγής ζώων προς βρώση με προβληματίζει και μένα. Αλλά: Πιστεύεις πως οι κηνυγοί κηνυγάνε για να μην αγοράζουν το γουρούνι που ζει κλουβιασμένο για να φάει κρέας?
Πιστευω οτι το συγκεκριμενο θεμα τους απασχολει τοσο οσο και τον υπολοιπο πληθυσμο, λιγο εως καθολου δηλαδη...
Ακομα και αυτοι που θεωρουμε οτι μας απασχολει, το κανουμε γαργαρα οταν η τιμη του κρεατος ειναι καλη...
Το εχω ξαναπει οτι δεν πιστευω οτι υπαρχει σωστη αντιμετωπιση προς τα ζωα πουθενα στον κοσμο αυτη τη στιγμη...
Αντε, για να μη τα ισοπεδωνω ολα, ισως καποιες φυλες του Αμαζονιου που δεν εχουν ερθει ποτε σε επαφη με τον "εξω κοσμο", να τα σεβονται ακομα...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
να το

και ένα ακόμα ωραίο, έτσι ενημερωτικά.
εγώ παρόμοιες φάσεις έχω δει με τα δικά μου μάτια σε κάποια άλλα μέρη.
μπορεις να μου δειξεις τα τρια χρονια που ανεφερες πιο πριν;;;
συν οτι δεν μου λεει κατι αυτο

επισης το αλλο με την σπαιην
υπαρχει κατι αναλογο απο κινα;;σε πια ηλικια πχ εχει καλυτερο κρεας;;
ελεος δηλαδη.

αναφερεις και ξανααναφερεις επαρχια και μου βαζεις να δω απο την χονολουλου ξερω εγω
μετα γινομαι κακος που λεω για επιφανιακες γνωσεις

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αφου λεει κ στο άρθρο

Spanish hunting dogs live their entire lives on the brink of starvation, unstimulated, hardly any human contact and no affection. Many live only until they are 2-3 years, then they become replaced - breeding bitches are kept alive longer

επαναλανβάνω, έχω δει με τα δικά μου μάτια νεαρά σκελετωμένα λαγωνικά παρατημένα από κυνηγούς στην νότια ιταλία στο τελος της σεζόν. τώρα βέβαια θα τους δικαιολογήσεις ότι είχαν κάποιο "κουσούρι" αλλά η στατιστική λεει άλλα. απλά, αυτή είναι η "παράδοση" (μη χέσω) κι η δικιά μας δεν είναι κ πολύ καλύτερη.
ναι οι γνώσεις μου είναι επιφανειακές αλλά εμπειρικές, όχι από συνομιλίες και βιβλία.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Αφου λεει κ στο άρθρο

Spanish hunting dogs live their entire lives on the brink of starvation, unstimulated, hardly any human contact and no affection. Many live only until they are 2-3 years, then they become replaced - breeding bitches are kept alive longer

επαναλανβάνω, έχω δει με τα δικά μου μάτια νεαρά σκελετωμένα λαγωνικά παρατημένα από κυνηγούς στην νότια ιταλία στο τελος της σεζόν. τώρα βέβαια θα τους δικαιολογήσεις ότι είχαν κάποιο "κουσούρι" αλλά η στατιστική λεει άλλα. απλά, αυτή είναι η "παράδοση" (μη χέσω) κι η δικιά μας δεν είναι κ πολύ καλύτερη.
ναι οι γνώσεις μου είναι επιφανειακές αλλά εμπειρικές, όχι από συνομιλίες και βιβλία.
δεν το συνεχιζω,αν και μπορω αυτο το κομματι
μια ερωτηση μονο
δηλαδη καθε τελος σεζον πεταν το σκλι και μετα αγοραζουν αλλο για την επομενη σεζον σωστα;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Παντως, στο χωριό απο το οποίο κατάγομαι εγώ τα περισσότερα αδέσποτα τα παίρνεις χαμπάρι μέσα Σεπτεμβρίου, όταν πλέον έχουν φύγει οι τουρίστες και έχουν μείνει πίσω οι καινούριες αγέλες. Αυτά που εμφανίζονται τον Φεβρουάριο υπάρχουν, αλλά είναι εμφανώς πολύ λιγότερα μπρόστα σε αυτά του Σεπτέμβρη.

Επίσης, όπως έχω ακούσει για άνθρωπο που έριξε εντομοκτώνο δίπλα από το σημείο που είχε την σκύλα με τα κουτάβια, άλλο τόσο έχω ακούσει για κυνηγόσκυλο που τρέχαν να το σώσουν γιατί το έσκισε του γουρούνι, για ένα άλλο που σχεδόν ημίτυφλο το παίρναν μάζι τους στο βουνό, με λουρί, και οταν πλεον δεν μπορούσε πέθανε στο πλαι του κυνηγού που το είχε μια ζωή.

Τυφλό σκύλο. Τον ετρεχαν στον κτηνίατρο μηπως υπαρχει θεραπεία και οταν πλεον το ζωο είχε τυφλωθει δεν το πεταξαν σε λακο, γερασε διπλα τους.

Και τα άλλα τα ωραία τα έχω ακούσει βέβαια. Ότι το κυνηγόσκυλο πρεπει να μένει νηστικό εως το βράδυ για να θέλει να κυνηγήσει. Δεν εβρησα τον ανθρωπο που μου το ειπε, απλα του εξηγησα ωραια και καλα οτι εχει λαθος, και με άκουσε, και το είπε και παραπέρα.

Για κυνηγόσκυλο που το πεταξαν στο δρομο στα 2-3 του χρόνια ειλικρίνα δεν έχω ακούσει ποτέ.

Και τους κυνηγούς που χτυπάνε ζαρκάδια στο απογορευμένο μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου έχω γνωρίσει, και τους άλλους που τους βρίζουν και δεν θα το έκανα ποτέ και αυτούς που σε μια παρέα εσκεμμένα τα δίωχνουν, και λένε μετά ε μου έφυγε.

Υπαρχουν οι λαλακες, υπαρχουν και οι ανθρωποι. Και οι δυο κυνηγοι ειναι.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
δεν πουλάνε τα κουτάβια ως κυνηγετικά εργαλεία και καλά κάνουν. αν δλδ ο άνθρωπος γράφει στον εκτροφέα έχω ήδη 2 σέτερ στην αυλή κ θέλω ένα ακομα, σκατά να πάρει. αν του λεει και πάλι, θελω σκύλο γιατι αγαπάω τα σκυλιά κ μ αρέσει μια φορά τον μήνα να πηγαίνω κ για κυνήγι, αλλο αυτό.
Κατ αρχας ο εκτροφεας κυνηγοσκυλων ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ κυνηγος και ο ιδιος. Αλλιως τι εκτροφη κανει; Τα σκυλια του εκτροφεα πανε για κυνηγι μια φορα το μηνα;; Ευχαριστω δεν θα παρω, ας τα κρατησει τα σκυλια του...Και το ασχημο ειναι οτι τα σκυλια απο αυτον τον "εκτροφεα" εχουν πολλες πιθανοτητες να καταληξουν παρατημενα, ακριβως για αυτο το λογο, γιατι εκτρεφει για τα λεφτα...Οχι για το παθος, του κυνηγου και του κυνηγοσκυλου, που ειναι το ΚΥΝΗΓΙ.

• Like
Reactions: tasos malinoua

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
δεν το συνεχιζω,αν και μπορω αυτο το κομματι
μια ερωτηση μονο
δηλαδη καθε τελος σεζον πεταν το σκλι και μετα αγοραζουν αλλο για την επομενη σεζον σωστα;
ακριβώς, γιατι να το ταιζεις το σκυλι εστω με αποφαγια αφου μπορείς να παρεις καινουργιο; ασε που θα αρρωστησει κ θα ειναι ικανο μονο να χεζει επάνω του.
ναι τα δεδωμένα στη νότια ευρώπη ειναι αυτα. και εφοσον δεις κτ τετοια, ερχεται η υπέροχη στιγμη που η δικια μας η επαρχία αρχίζει κ μοιαζει παράδεισος, αν και δεν ειναι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.651
11.061
Athens
vrmode
Φαίνετε ότι έχεις ακούσει και δει πολλά.
ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ;
Μηπως γράφεις κανένα μυθιστόρημα ;
Το πρώτο που έκανα μόλις τώρα είναι report εσένα για flaming.
Το τι έχω κάνει αναλυτικά βαριέμαι να το πω, να σου δώσω διεύθυνση με τον τύπο με το δεμένο κουρτσχαρ στα σκατά του για να σου τα πει με το νι και το σίγμα. Σίγουρα θα τα θυμάται.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
ακριβώς, γιατι να το ταιζεις το σκυλι εστω με αποφαγια αφου μπορείς να παρεις καινουργιο; ασε που θα αρρωστησει κ θα ειναι ικανο μονο να χεζει επάνω του.
ναι τα δεδωμένα στη νότια ευρώπη ειναι αυτα. και εφοσον δεις κτ τετοια, ερχεται η υπέροχη στιγμη που η δικια μας η επαρχία αρχίζει κ μοιαζει παράδεισος, αν και δεν ειναι.
μερσυ λοιπον που πηρα την πασα μου
μαλλον δεν θα γνωριζεις (το εχω γραψει παλαιοτερα) οτι στην κατοχη μας υπαρχουν κυνηγοσκυλα που κυνηγανε φυσικα αν και εγω ο ιδιος δεν κυνηγαω.
λοιπον,εχουμε και λεμε
αν ταισω ενα σκλι για 7 μηνες που θα καθετε με μια απλη τροφη πχ 20 ευρω (γιατι ειμαι και τσιπης) θα χαλασω 140 ευρακια...200 σου λεω εγω και 50 στον ντοκτωρ βγαζουμε ενα συνολακι 250 ευρακια χοντρα χοντρα.
οποτε,εσυ προσπαθεις να με πεισεις οτι με συμφαιρει να σκοτωσω τον σκυλο μου για να μην χαλασω τα 250 ευρακια που θα μου στοιχισει την περιοδο που θα καθετε και να αγορασω εναν αλλον την περιοδο που ξεκιναει παλι το κυνηγι.
σαφως δεν μιλαμε για κουταβι που οντως μπορει να το βρω απο τζαμπα εως 300 ευρω πχ για τον λογο και μονο οτι με ενα κουταβι θα περιμενω την μεθεπομενη σεζον για να το ξεβγαλω στο κυνηγι και την παραμεθεπομενη σεζον για να κυνηγησω καλα και να το φχαριστηθω αρα παμε σε μεγαλο σκλι που ηδη κυνηγαει και εδω (κατι που δεν θα ξερεις) μιλαμε για ποσα που ξεπερναν τα 1000 ευρακια και μπορουν να φτασουν 5000-6000 αναλογα το κυνηγι.
τα νουμερα που σου λεω ειναι υπαρκτα και τα βγαζω απο το μυαλο μου
οποτε προσπαθεις να με πεισεις οτι καποιος ειναι τοσο μαλακας και ταυτοχρονα λαρτζ τυπος που του περισσευουν τα ευρα για να αλλαζει καθε χρονο σκλι.
σορυ,εμενα δεν μου βγαινουν τα νουμερα,μενω στα 250 και στην σιγουρια οτι ο σκυλος μου θα κυνηγαει

πιστευω να καταλαβες γιατι διαφωνω οριζοντιος και καθετος και να επιασες τον παλμο
αν μου ελεγες οτι τοσα σκλια σκοτωνοντε καθε χρονο γιατι τα παιρνουν για να κυνηγησουν αλλα δεν κυνηγανε και δεν τους κανουν θα συμφωνουσα μαζι σου.

• Like
Reactions: Hammer and Penguin

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Eroe Δεν ξέρω τι κάνουν στην Νότια Ευρώπη, στην Ελληνική επαρχία πάντως το καλό το κυνηγόσκυλο το προσέχουν σαν τα μάτια τους, μην σου πω και καλύτερα. Άσε που είναι τρομερός κόπος να βρεις καλό σκυλί, να το εκπαιδεύσεις από την αρχή, και να κάνει σωστά την δουλεία του (να μην βγάζει ζαρκάδια πχ) και παράλογο ρίσκο να το δώσεις δρόμο με προοπτική να πάρεις του χρόνου άλλο (ποιός σου εγγυάται ότι το καινούριο κυνηγάει; ). Πέρα από απαράδεκτη, μου φαίνεται πραγματικά χάζη πρακτική.

Για να μην σχολιάσουμε ότι το κυνηγι είναι πανάκριβο "σπορ" και οτι τα ενδεχομένως 300 ευρώ τον χρόνο για την τροφή του σκύλου ειναι ψιχούλα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.651
11.061
Athens
οποτε,εσυ προσπαθεις να με πεισεις οτι με συμφαιρει να σκοτωσω τον σκυλο μου για να μην χαλασω τα 250 ευρακια που θα μου στοιχισει την περιοδο που θα καθετε και να αγορασω εναν αλλον την περιοδο που ξεκιναει παλι το κυνηγι.
Γιατί τα αγοράζουν? Τα περισσότερα τζάμπα τα παίρνουν από γέννες του Μπάμπη που χει το γαμάτο πουλόσκυλο και μου δωσε ένα.

• Like
Reactions: Eroe

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Γιατί τα αγοράζουν? Τα περισσότερα τζάμπα τα παίρνουν από γέννες του Μπάμπη που χει το γαμάτο πουλόσκυλο και μου δωσε ένα.
Το τζάμπα κουτάβι δεν ξέρεις αν θα κυνηγάει ώστε να πεις οτι θα σκοτώσω το ήδη κυνηγόσκυλο να μην ξοδεύω λεφτά σε τροφές, και θα πάρω ένα μωρό που θα τρώει λιγότερο. Τον σκύλο που κυνηγάει δεν θα στον δώσει τζάμπα κανένας.

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Εροε
Δεν στέκει με τίποτε αυτο που περιγράφεις.
Κανείς δεν πετάει κατι που είναι χρήσιμο όταν θα το ξαναχρειαστει και συντομα μάλιστα.
Αν δεν είναι ή και είναι προβληματικό.

vrmode
Να πας και στις αρμόδιες αρχές να τα αναφέρεις όλα αυτά ειδικά με τα σκάγια που βρίσκεις κλπ...

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εμενα ρωτας;;κακος
θα ξερεις καλυτερα απο εμενα οποτε τι να σε πω εγω.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ναι, παντα ετσι γινοταν και ετσι καταφεραν να διατηρησουν μεχρι σημερα και να μας παραδωσουν αυτες τις φυλες. Οπως γινοταν και γινεται και με τα τσομπανοσκυλα ή μηπως οι παλιοι τσομπανηδες επαιρναν απο εκτροφεια;(n)
Κατι αλλο, επειδη δεν εχεις πληρωσει για να αποκτησεις τον σκυλο σου, δεν σημαινει οτι δεν τον εκτιμας ή οτι δεν θες το καλυτερο γι αυτον.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.651
11.061
Athens
Κατι αλλο, επειδη δεν εχεις πληρωσει για να αποκτησεις τον σκυλο σου, δεν σημαινει οτι δεν τον εκτιμας ή οτι δεν θες το καλυτερο γι αυτον.
Ναι και όχι.
Ναι για αυτούς που θα πάρουν σκύλο συνειδητά, όχι για αυτούς που θα τον πάρουν για να κάνουν την πλάκα τους ή το κομμάτι τους για λίγο. Το τζάμπα το πετάς πιο εύκολα - δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς τα ευρά που έδωσες.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.445
8.459
Εγω μεγαλωσα με κυνηγοσκυλα και τους εχω μια αδυναμια. Ειχαμε και φτηνο, τσαμπα εξοπλισμο λογω μαγαζιου, ο πατερας μου πηγαινε οταν ηταν νεος κυνηγι για τη παρεα. Τα εφαγα τα ορτυκακια μου μικρη κ.τ.λ Οι τελευταιες σκυλιτσες ομως δε πηγαν ποτε κυνηγι,αλλωστε ηταν κροτοφοβικες. Και χωρις κυνηγι μια χαρα ζωαρα καναν , δε μπορω να ισχυριστω οτι ηταν πιο δυστυχισμενες απο τα αλλα σκυλια μας επειδηδ ενε κανα ακριβως την εργασια, αλωνιζαν στα χωραφια, κανα διαολιες , ξετρυπωναν χελωνες σκατζοχοιρακια, την εκαναν με αλλο τροπο. .
Οταν μας ειχαν δωσει τις σκυλιτσες , περναγαμε απο καπου που ξεραμε οτι ειχαν παρει τον αδερφο απο τις σκυλιτσες μας. Με αθωο μυαλο τοτε λεμε να παμε να το δουμε. Κυνηγος του χωριου , ο μπαρμπας... Οι δικες μας 30 κιλα τερατα γραμμωμενα ζωηρες τσαχπινες κ.τ.λ Βγαινει απο μια αποθηκη σκιερη ενα πραγμα καχεκτικο, αρρωστο τρομοκρατημενο, Η εικονα μου εχει μεινει, η συγκριση αδιανοητη.

Πελοποννησο νοτια τουλαχιστον παιζει πολυ γεννα ιδιωτη. Εκτροφικο σκυλο ειδα πρωτη φορα απο ενα θειο το 90κατι που επερνε παντα εκτροφικους σκυλους . Και ξαναειδα φετος ξανα. Λεφτα σε ιδιωτες παιζουν για κουταβια απο σκυλια φημισμενα στο κυνηγι απο οτι εχω καταλαβει.

Πλεον που απαγορευτηκε το κυνηγι σε μια μεγαλη περιοχη,μετα τις τελευταιες πυρκαγιες που δεν αφησαν τιποτα ορθιο, τα κυνηγοσκυλα ειναι αχρηστα και βλεπεις οτι πολλα εχουν γινει βαρελοφυλακες ή ημιδεσποζομενα ή αδεσποτα.

Παντα υπαρχει φυσικα και η αναποδη μερια. Κατι κυνηγοσκυλα που βλεπω σε ενα σπιτι στο πειραια π.χ αυτα μαλιστα κανουν ζωαρα. Σαββατοκυριακο κυνηγι, κυριακη βραδυ τρωνε βασιλικα απο το γλεντι/ψησιμο μετα το κυνηγι και τις υπολοιπες μερες αραζουν σπιτι η αυλη ανετα και ωραια.

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εχουμε και λεμε.
Το σκυλο τον παιρνουμε η απο πισαυλιτη η απο "εκτροφειο" που ουσιαστικα ειναι παπυμιλ. 250 κατοσταρικα.
Αν δεν κυνηγαει, αν ειναι κροτοφοβικος κλπ, δεν τιθεται καν ερωτηση αν τον κρατησουμε η οχι, τον αλλαζουμε αμεσως.
Για τροφη του εχουμε αποφαγια, λεξεις οπως εμβολια δεν εχουμε ακουσει ποτε, η εκπαιδευση γινεται μεν αλλα μην φανταστεις τπτ ομιλο με ειδικο χωρο και εξοπλισμο.
Ολοι οι υπολογισμοι σου απλα δεν ισχυουν εδω. Οπως δεν ισχυουν πχ τα εξοδα σου για το αυτοκινητο για εναν γυφτο που εχει για μεσο μεταφορας μια κλουβα με ροδες.

Τωρα, απο τη στιγμη που το θεμα ειναι αφιερωμενο σε μια συγκεκριμενη φυλη, εγω μιλαω για αυτη τη φυλη κι ας ειναι απο χονολουλου οπως λες. Και για μερικες ακομα που ζουν υπο ιδιες συνθηκες.
Αν εσυ αμφισβητεις, το οτι λεω εγω, που εργαζομαι εκτος ελλαδος και ουσιαστικα ζω καθε καλοκαιρι στην επαρχια καπου στο νοτο της ευρωπης,και τα ειδα αυτα σε ολο τους το μεγαλειο, κ νομιζεις οτι λεω μπουρδες (κι εχεις καθε δικαιωμα να αμφισβητησεις οτι λεει ο καθενας), υπαρχει απειρο υλικο στο ιντερνετ οπως πχ το αρθρο που σου εδειξα πιο πριν αλλα κ πολλα αλλα.

Last edited:

Status
Κλειδωμένο θέμα