yorkie με τζίβες

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άλλο ph έχουν τα σκυλιά και άλλο οι άνθρωποι..
Αραιώνουμε και τα περισσότερα "σκυλίσια"..
Ελάχιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρώπινα στα σκυλιά ένα από αυτά είναι selsun που κάνει πολύ καλό στα δερματικά..και ίσως κάποια με ουδέτερο ph που δύσκολα να προκαλέσει ερεθισμούς.
Γενικά προτιμούμε προϊόντα που πουλάνε τα pet shop και τα μαγαζιά που έχουν είδη grooming.

doggie

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2010
57
0
το pantene που λεω εχει ουδετερο ph δηλαδη ειναι πιο βασικο απο το μεσο ph του δερματος του σκυλου...αν δεν το ειχασ ψαξει δεν θα το ειχα χρησιμοποιησει πανω στο σκυλο μου!γι'αυτο ειπα pantene και δεν ειπα gliss γιατι εκεινο η καποιο αλλο δεν γνωριζω τι Ph εχουν και τα περισσοτερα εχουν πιο οξινο ph.οπως ειπα και πριν οτι ταιριαζει στο καθε σκυλο...στο δικο μου ταιριαξε το pantene στο δικο σου καποιο απο πετ σοπ κλπ

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Ελάχιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρώπινα στα σκυλιά ένα από αυτά είναι selsun που κάνει πολύ καλό στα δερματικά..και ίσως κάποια με ουδέτερο ph που δύσκολα να προκαλέσει ερεθισμούς.
Γενικά προτιμούμε προϊόντα που πουλάνε τα pet shop και τα μαγαζιά που έχουν είδη grooming.
Διαφωνώ !Το Pantene (αραιωμενο παντα) ειναι πολυ καλο!Μπορει οχι για ολους τους σκυλους...Αλλα η πειρα μου ,μου δειχνει οτι για τους περισσοτερους ειναι μια χαρα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Διαφωνώ !Το Pantene (αραιωμενο παντα) ειναι πολυ καλο!Μπορει οχι για ολους τους σκυλους...Αλλα η πειρα μου ,μου δειχνει οτι για τους περισσοτερους ειναι μια χαρα!
.

το pantene που λεω εχει ουδετερο ph δηλαδη ειναι πιο βασικο απο το μεσο ph του δερματος του σκυλου...αν δεν το ειχασ ψαξει δεν θα το ειχα χρησιμοποιησει πανω στο σκυλο μου!γι'αυτο ειπα pantene και δεν ειπα gliss γιατι εκεινο η καποιο αλλο δεν γνωριζω τι Ph εχουν και τα περισσοτερα εχουν πιο οξινο ph.οπως ειπα και πριν οτι ταιριαζει στο καθε σκυλο...στο δικο μου ταιριαξε το pantene στο δικο σου καποιο απο πετ σοπ κλπ

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
kango1, μόνο οι παραθέσεις φαίνονται.
Δεν ξέρω τι κάνει το συγκεκριμένο σε σκύλο, στο δικό μου κεφάλι πάντως είναι βαρύ. Όσο για τον αφρό που ρώτησα, οι παιδίατροι λένε να προτιμάμε προϊόντα που δεν κάνουν πολύ αφρό, καθώς αυτά είναι πιο ήπια για το δέρμα του μωρού. Κάποιοι προτείνουν σαμπουάν και αφρόλουτρα με βρώμη όπως τα aveeno.
Ετσι δε βρίσκω λόγο να μην έχει κάποιος ειδικό σαμπουάν για το σκυλάκι του. Αφου τα δικά μας δεν κάνουν ακόμα και για τα μωρά, γιατί να κάνουν για σκύλο;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Veronica συμφωνώ, αν και το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν το ξέρω..
Έβαλα την παράθεση που λέει πως το συγκεκριμένο έχει ουδέτερο ph..και επίσης πως αναφέρει πως δεν κάνει για όλα τα σκυλιά.

Για εμένα είναι και λιγάκι παρακινδυνευμένο.., σκέψου ακόμα και αν τυχαίνει το συγκεκριμένο να έχει πράγματι ουδέτερο ph να βγαίνει η εντύπωση έξω ότι κάνει για εμάς ότι κάνει και για τα σκυλιά και να αρχίζουν να χρησιμοποιούν σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, για πιτυρίδα κλπ.. επειδή απλά υπάρχει σπίτι..

Σίγουρα στα εξειδικευμένα για pet δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος παρά μόνο να μην κάνουμε σωστή επιλογή βάση του τριχώματος του σκυλιού.

Γνωρίζω σκυλιά που έπαθαν δερματοπάθειες κάνοντας πειράματα με τα ανάλογα προϊόντα για ανθρώπους .

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Οι groomers τι σαμπουαν χρησιμοποιούν στα γιόρκι? ή οι γνώστες της φυλής?

Με ανθρώπινο Pantene 2 σε 1 που δοκίμασα, παρατήρησα ξηροδερμία. Με τα σκυλίσια καθόλου. Απλά βρωμάνε και μου φαίνονται της πλάκας.
Εχει κανείς να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο σαμπουάν ΚΑΛΟ για τη συγκεκριμένη ράτσα? Δοκιμασμένο
Κάνει να είναι 2 σε 1 ή πρέπει να τα πάρω μεμονομένα?
Μέχρι το επόμενο λούσιμο υπάρχει κάτι για να το συντηρίσω?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Καθε ποτε τα λουζεις ?
Λιγο τα αραιωνεις τα σαμπουαν,τουλαχιστον 1προς5 να τα αραιωνεις . Εγω σου προτεινω τη σειρα pet head που θα τη βρεις στην Αθηνα ευκολα.Εχει κ σπρει για ενδοιαμεσα .Καλυτερα να προτιμας ξεχωριστο σαμπουαν κ μαλακτικη οχι 2 σε 1 :)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Τα λούζω κάθε 2μηνο περίπου. Αν μου τη βαρέσει μπορεί και πιο συχνά.
Τα εκθεσιακά κάθε πότε τα λούζουν? Κάθε εβδομάδα? :D

Την είδα την σειρά της Pet head. Είδα που την ανέφερες και σε παλιότερα ποστ. Απλά ελεγα μήπως υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο.
Σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.
Ξέρεις κάπου συγκεκριμένα στην Αθήνα που να τα πουλάνε?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
To εχει στο κομμωτηριο της Φλωρας που ειναι στο Πειραια ,ειναι κ σχολη γκρουμερ και το εχει κ μια κοπελα γκρουμερ στο Χολαργο. Τωρα σιγουρα θα το εχει κ αλλου ,απλα εγω μονο αυτα ξερω μιας κ δεν ειμαι απο Αθηνα. Τα δουλευουν κ στα κομμωτηρια τους αυτα τα σαμπουαν απ'οτι ξερω.
Γενικα ομως οτι κ να παρεις ΠΟΛΥ καλο αραιωμα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Λοιπόν...πήγαμε στον κτηνίατρο για να κάνουμε τα τελαυταία εμβόλια της μικρής και τον ρώτησα για κάποιες νηφάδες που είχε η μικρή της τελευταίες μέρες. μου είπε πως δεν είναι κάτι φοβερό και μου έδωσε ένα σαμποάν φαρμακευτικό το οποίο από ότι μου είπε είναι καλύτερο από αυτά τον pet shop αν και δε μυρίζει τόσο όσο αυτά.
Την έκανα μπάνιο χτες (το πρώτο μας μπάνιο...!!! :D ) και παρατήρησα ότι όντως έκανε πολύ ωραία τρίχα, μαλακή και γυαλιστερή και χωρίς μαλακτική!! Άσε δε που μύριζε πολύ ωραία, διακριτικά αλλά πολύ ωραία. Βέβαια λίγο προβληματίζομαι επειδή είναι φαρμακευτικό και στις ενδείξεις λέει ότι ανακουφίζει το δέρμα από ξηροδερμία και κνησμό (που τουλάχιστον κνησμό δεν είχαμε...) και δεν ξέρω αν είναι για συνέχεια... Δεν έχω πρόχειρη τη μάρκα. Θα τη δω και θα την γράψω...!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Προφανως Allercalm η Allermyl τα οποια κανουν δουλεια οταν υπαρχει προβλημα.
Για συνεχη χρηση δεν νομιζω οτι κανουν.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Προφανως Allercalm η Allermyl τα οποια κανουν δουλεια οταν υπαρχει προβλημα.
Για συνεχη χρηση δεν νομιζω οτι κανουν.
Δυστυχώς δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω...το πιο πιθανόν όμως.
Χμμμ...αυτό φοβόμουν.
Το θέμα είναι ότι μου το έδωσε ως υποαλεργικό (το γράφει και η συσκευασία βέβαια) και για αυτό κατάλληλο ως μόνιμο σαμπουάν της.

Διόρθωση... το googlαρα. Ναι αυτό είναι, έχεις δίκιο...!

Last edited: