yorkshire terrie προβλημα με ενα αυτι δεν σηκωνετα

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
Τι εννοείς;
θελω οταν παταω νεα μηνυματα και βγαινει η λιστα, να μην βλεπω το τοπικ με το αυτι που δεν σηκωνεται. γινεται?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
με αγαπη και με σωστη φροντιδα πιστευω οτι θα βγει ενα χαριτομενο σκυλακι που δεν θα εχει να ζηλεψει κ πολλα απο τα αλλα , και ναι ειμαι υπερ του εκτρωφειου καταλαβαινω αλλα καποια σχολια οπως της ghelly μου ανεβαζουν το αιμα στο κεφαλι οπως θα σου πεθανει ελεος.. εγω γραφτηκα εδω για να με βοηθησετε, με λιγα λογια απο οτι καταλαβα τον αφηνω στον δρομο και παω να παρω απο εκτρωφιο ..
Ξαναδιαβάζω τα ποστ μου και δεν βλέπω πουθενα να ειπα ότι θα σου πεθάνει. Είπα ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες αν εμφανίσει προβλημα υγείας με όποιες συνέπειες να περάσει η κοπέλα σου μεγαλύτερο λούκι από αυτό που εχασε το πομεράνιαν της. Τώρα αν θες να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις ό,τι να ναι... your choice!
Όσο για αυτά που φολιάζονται όπως ανέφερες, είναι γιατι ο κόσμος δεν ενημερώνεται σωστά με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει αδέσποτο το σύντροφο του, όταν ανακαλύψει ότι δεν ειναι το καθαροαιμο που ονειρευόταν!
Αυτά από εμένα.
Να το χαίρεστε τον μικρο και να δώσει ξανά χαρά στην κοπέλα σου!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
με αγαπη και με σωστη φροντιδα πιστευω οτι θα βγει ενα χαριτομενο σκυλακι που δεν θα εχει να ζηλεψει κ πολλα απο τα αλλα , και ναι ειμαι υπερ του εκτρωφειου καταλαβαινω αλλα καποια σχολια οπως της ghelly μου ανεβαζουν το αιμα στο κεφαλι οπως θα σου πεθανει ελεος.. εγω γραφτηκα εδω για να με βοηθησετε, με λιγα λογια απο οτι καταλαβα τον αφηνω στον δρομο και παω να παρω απο εκτρωφιο ..
Σε βοηθάμε αν δεν το κατάλαβες. Σου λέμε την αλήθεια, την οποία επιμένεις να αγνοείς.

Ναι, μπορεί να σου πεθάνει, όπως και όλα τα σκυλιά μπορεί να πεθάνουν από κάποια αρρώστια. Η διαφορά με τα σκυλιά ενός εκτροφέα είναι ότι αυτά έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια ασθένεια, διότι τηρούνται πρότυπα μορφολογίας ανα τις γεννιές και ελαχιστοποιούνται ή εξαλείφονται κληρονομικές ασθένειες.

Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο ή ένα σκυλί από μη-εκτροφέα (aka ΒΥΒ, κοινώς η περίπτωσή σου), δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις ούτε για την καθαροαιμία του ούτε για κληρονομικές ασθένειες και προβλήματα που τυχόν εμφανίσει. Οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα, καθώς δε θα υπάρχει κανείς που να μπορεί να σε βοηθήσει, όπως θα έκανε ένας εκτροφέας.
Στην ουσία κάνεις ένα "ψυχικό" ας το πούμε και υιοθετείς ένα σκυλί από καταφύγιο για να του παρέχεις την καλύτερη δυνατή ζωή. Δεν επιτείνεις όμως τη δημιουργία τέτοιων σκυλιών με αγορά/απόκτηση απο ιδιοκτήτη που ζευγαρώνει ανεύθυνα τα ζώα του.
Τώρα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσφέρεις στο σκυλάκι σου ότι του χρειάζεται. Δεν θα είναι ένα york με τα χαρακτηριστικά της φυλής, θα είναι κάτι που μοιάζει εμφανισιακά με york. Και σκοπός μας σε όλα αυτά που σου λέμε είναι τόσο να ανοίξει το δικό σου μυαλό και να μεταφέρεις τις σωστές πλέον γνώσεις σου και σε άλλους..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο ή ένα σκυλί από μη-εκτροφέα (aka ΒΥΒ, κοινώς η περίπτωσή σου), δεν υπάρχουν πιστοποιήσεις ούτε για την καθαροαιμία του ούτε για κληρονομικές ασθένειες και προβλήματα που τυχόν εμφανίσει. Οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα, καθώς δε θα υπάρχει κανείς που να μπορεί να σε βοηθήσει, όπως θα έκανε ένας εκτροφέας.
Στην ουσία κάνεις ένα "ψυχικό" ας το πούμε και υιοθετείς ένα σκυλί από καταφύγιο για να του παρέχεις την καλύτερη δυνατή ζωή. Δεν επιτείνεις όμως τη δημιουργία τέτοιων σκυλιών με αγορά/απόκτηση απο ιδιοκτήτη που ζευγαρώνει ανεύθυνα τα ζώα του.
Τώρα αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσφέρεις στο σκυλάκι σου ότι του χρειάζεται. Δεν θα είναι ένα york με τα χαρακτηριστικά της φυλής, θα είναι κάτι που μοιάζει εμφανισιακά με york. Και σκοπός μας σε όλα αυτά που σου λέμε είναι τόσο να ανοίξει το δικό σου μυαλό και να μεταφέρεις τις σωστές πλέον γνώσεις σου και σε άλλους..
Διαφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι κάνεις ψυχικό όταν υιοθετείς ημίαιμο. Αν είναι για ψυχικό άναψε κανένα κερί στην εκκλησία . Όταν υιοθετείς έναν σκύλο, ημίαιμο ή καθαρόαιμο, καλύπτεις κατ'αρχάς κάποια δική σου ανάγκη για σκύλο, είτε γιατί σου αρέσουν οι δραστηριότητες μαζί του ή γιατί απολαμβάνεις την συντροφικότητα που σου προσφέρει κοκ..Ο λόγος που κάποιος θα επιλέξει ημίαιμο δεν είναι το ψυχικό αλλά γιατί δεν θέλει κάποια συγκεκριμένη φυλή θέλει απλά έναν σκύλο, χωρίς να τον ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί που ιδιαιτερα αυτή η ανομοιομορφία του ημίαιμου τους γοητεύει και το προτιμούν χίλιες φορές από ένα καθαρόαιμο. Το ψυχικό γενικότερα το κάνει μάλλον ο σκύλος σε εμάς, παρά εμεί στον σκύλο και θα το δεις όταν ζήσεις με έναν σκύλο για μεγάλο διάστημα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Πράγματι, η αλλαγη που φέρνει στη ζωη μας ένας σκύλος, όσο και αν τυχει να γκρινιάξουμε ότι γαβγιζει πολύ, κλαιει κλπ (εγω πχ γκρινιάζω γιατι δεν τρώει, ακούω αλλους να λένε ότι ειναι λαιμαργα τα σκυλιά τους και ζηλεύω), είναι απίστευτη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Με παρεξήγησες :)

Κι εγώ δύο ημίαιμα είχα ως τώρα άλλωστε!

Έβαλα τα εισαγωγικά εννοώντας ότι κάνεις μια καλή πράξη όταν αποκτάς σκύλο από καταφύγιο και αλίμονό μου αν κατάλαβες κάτι διαφορετικό! Ο λόγος που επιλέγεις ημίαιμο είναι είτε αυτό που λες, ότι δε θες κάτι ,είτε για να σώσεις ένα αδέσποτο.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως ισχύει ότι είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα αφού δεν ξέρεις το παρελθόν του σκυλιού, σωστά;

ΥΓ> Δεν πάω εκκλησία :p

yorki7

Member
29 Μαϊου 2012
16
0
ghelly Γιατι αν αρχίσουν τα προβλήματα υγείας (που θα αρχίσουν) η κοπέλα σου θα δεχθεί δεύτερο πλήγμα μετά το σκυλάκι της! εννοεις οτι θα πεθανει γιατι ειχα γραψει το πομερινιαν πεθανε.. τεσπα δεν προκεται να γινει κατι τετοιο οσο το εχω εγω το σκυλι !! οταν λες θα μοιαζει με γιορκσαιρ και μεσα δεν θα ειναι τι εννοεις οτι ειχε μπει και αλλη ρατσα σε προηγουμενες γενιες ??

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Μ

Και στις δύο περιπτώσεις όμως ισχύει ότι είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα αφού δεν ξέρεις το παρελθόν του σκυλιού, σωστά;
Όχι καθόλου σωστά. Αν υιοθετήσεις ενήλικο ημίαιμο ξέρεις σχεδόν όλα όσα σε ενδιαφέρουν. Χαρακτήρας αλλά και κάποια προβλήματα υγείας κληρονομικά που συνήθως εκδηλώνονται τα πρώτα χρόνια της ζωής του ζώου.

Επίσης για να μην εμφανίζουμε την επιλογή του εκτροφέα πανάκεια, θα σου πω ότι και στις καλύτερες οικογένειες μπορούν να συμβούν στραβές..Ο εκτροφέας δεν είναι Θεός. Και υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας.
Για γέννες ΒΥΒ και puppy mills δεν θα μιλήσω καν, εκεί το παίζεις κορόνα γράμματα και πας γυρεύοντας για προβλήματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ghelly Γιατι αν αρχίσουν τα προβλήματα υγείας (που θα αρχίσουν) η κοπέλα σου θα δεχθεί δεύτερο πλήγμα μετά το σκυλάκι της! εννοεις οτι θα πεθανει γιατι ειχα γραψει το πομερινιαν πεθανε.. τεσπα δεν προκεται να γινει κατι τετοιο οσο το εχω εγω το σκυλι !! οταν λες θα μοιαζει με γιορκσαιρ και μεσα δεν θα ειναι τι εννοεις οτι ειχε μπει και αλλη ρατσα σε προηγουμενες γενιες ??
Νομίζεις ότι θα αντεξει ασθένεια του κουταβιού? Από το πιο απλό ως το πιο πολύπλοκο ζήτημα υγείας. Όποιος χάνει ένα συντροφο, είναι κουρασμένος συναισθηματικά. Ανεξάρτητα αν το ξαναπεράσει ή όχι.
Το να τρέχει σε κτηνιατρο αν εμφανιστεί ο μη γένοιτο, τύφος πχ δεν θα ειναι too much? Εμένα θα με διέλυε. Ξέρεις πόσες κληρονομικές ασθένειες πλήττουν καθημερινα σκυλάκια που εγιναν από τετοιες γέννες? Γιατι, όσο και να μην σου αρεσει, αυτή που εκανε τη γέννα ειναι τουλάχιστον ανεύθυνη.
Το δεύτερο που λες, εχει να κάνει με το ότι είπε η Χρυσούλα, πως εχει γίνει μίξη με μαλτέζ? Απο τη στιγμή που δεν έχει πιστοποιημένη καθαροαιμία, θα ειναι τυπικά ημίαιμο.
Όταν ειναι κουτάβια, όλα ειναι ιδια. Μετά αλλάζει διαρκώς το μαλλι τους.

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
Νομίζεις ότι θα αντεξει ασθένεια του κουταβιού? Από το πιο απλό ως το πιο πολύπλοκο ζήτημα υγείας. Όποιος χάνει ένα συντροφο, είναι κουρασμένος συναισθηματικά. Ανεξάρτητα αν το ξαναπεράσει ή όχι.
Το να τρέχει σε κτηνιατρο αν εμφανιστεί ο μη γένοιτο, τύφος πχ δεν θα ειναι too much? Εμένα θα με διέλυε. Ξέρεις πόσες κληρονομικές ασθένειες πλήττουν καθημερινα σκυλάκια που εγιναν από τετοιες γέννες? Γιατι, όσο και να μην σου αρεσει, αυτή που εκανε τη γέννα ειναι τουλάχιστον ανεύθυνη.
Το δεύτερο που λες, εχει να κάνει με το ότι είπε η Χρυσούλα, πως εχει γίνει μίξη με μαλτέζ? Απο τη στιγμή που δεν έχει πιστοποιημένη καθαροαιμία, θα ειναι τυπικά ημίαιμο.
Όταν ειναι κουτάβια, όλα ειναι ιδια. Μετά αλλάζει διαρκώς το μαλλι τους.
sorry,που θα χαλάσω την "συνταγή",αλλά,για να δημιουργηθεί το yorkie,το malteze,χρησιμοποιήθηκε και μάλιστα αρκετές φορές,για να δώσει στο σκληρότριχο terrier,που ήταν μέχρι τότε την "πολυτελή εμφάνιση"που όλοι καμαρώνουμε σήμερα!!!!!Δεν είναι ημίαιμο το σκυλάκι επειδή έχει άσπρη γραβάτα,έλεος!!!!Ξέρετε πόσα σκυλάκια μεγάλων εκτροφείων έχουν άσπρα σημάδια?????Ασε που μακραίνοντας το tan(χρυσό χρώμα) δεν φαίνεται καθόλου!!!!Μα,εκτρέφω 20 χρόνια τη φυλή και εδώ που μπήκα,θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω........Δεν σε ξέρω ιδοκτήτη του yorkie με το πεσμένο αυτάκι,αλλά,είμαι σίγουρη πως μετάνοιωσες την ώρα και τη στιγμή μου γράφτηκες εδω......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σοφία σχετικά με αυτό το περι μαλτέζ και γραβάτας που ειπώθηκε, επειδη δεν το είπα εγώ δεν ξέρω πώς και τι.
Αυτό που ειπα εγώ περι ημίαιμου ειναι το τυπικό του μέρους.
Απο κει και πέρα, σαφώς και για να γινει το γιορκι που ξέρουμε, εγιναν μίξεις ανάλογα με το τι ήθελαν να "προσδώσουν" στη φυλή.
Αναφορικά με το άσπρο κιόλας, πόσα και πόσα κουτάβια έχουν άσπρο μαλλι στο κεφάλι? Μαζι και η δικιά μου?
Περισσότερα δεν ξέρω να σου πω, σε τι αναφερόταν η Χρυσούλα!

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
οπως και νάχει Γκελίτσα μου και ξέρεις πως δεν έχω κόντρα μαζί σου,ούτε και με κανένα εδώ,εννοείται,το κουτάβι που δεν έχει pedigree,δεν είναι απαραίτητα ημίαιμο.Είναι απλά,ένα κουτάβι χωρίς χαρτιά,ανάμεσα σε τόσα άλλα!!....................και επειδή θεωρώ,πως τα χαρτιά είναι για το συρτάρι και ο σκύλος για τη ζωή μας,για μένα,δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο από ένα συνομήλικό του που έχει περγαμηνές!!!Εχω δεί κουτάβι με 4 παγκόσμιους πρωταθλητές στο pedigree του και με champion γονείς να έχει κάτω αυτάκια...συμβαίνουν αυτά,τι να κάνουμε????? αδάμαστη φύση που σε προκαλεί να την προκαλέσεις...........

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
οπως και νάχει Γκελίτσα μου και ξέρεις πως δεν έχω κόντρα μαζί σου,ούτε και με κανένα εδώ,εννοείται,το κουτάβι που δεν έχει pedigree,δεν είναι απαραίτητα ημίαιμο.Είναι απλά,ένα κουτάβι χωρίς χαρτιά,ανάμεσα σε τόσα άλλα!!....................και επειδή θεωρώ,πως τα χαρτιά είναι για το συρτάρι και ο σκύλος για τη ζωή μας,για μένα,δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο από ένα συνομήλικό του που έχει περγαμηνές!!!Εχω δεί κουτάβι με 4 παγκόσμιους πρωταθλητές στο pedigree του και με champion γονείς να έχει κάτω αυτάκια...συμβαίνουν αυτά,τι να κάνουμε????? αδάμαστη φύση που σε προκαλεί να την προκαλέσεις...........
Μα πότε το ξανασυζητούσαμε ότι κάποτε δεν ήταν και ορθια τα αυτιά τους?
Απλά τα χαρτιά σου δίνουν μια εξτρά "ασφάλεια" στα προβλήματα υγείας και λιγοτερες πιθανότητες κληρονομικών ασθενειων. Απο την αλλη, όταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια ο Θεος γελα! Τα αυτια μπορεί να ειναι και θέμα μάρκετινγκ που εχει κάτσει ότι σώνει και καλά πρεπει να είναι όρθια (πιο γλυκιά φατσούλα)
Όσο για κόντρα... ειμεις???? ΠΟΥΤΕ!:p

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Kαταρχήν για να μην παρεξηγηθώ εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι μίξη με μαλτεζ.... συγνώμη κιόλας!!

Όπως είπε και η Σοφία το μαλτεζ χρησιμοποιήθηκε πολύ στην εκτροφή των Yorkshire απλά εγώ θεωρώ πιο λογική την εκδοχή ότι μπήκε στην εκτροφή αρκετά αργότερα από τη δημιουργία της και κυρίως στην προσπάθεια σταθεροποίησής της, απλά μου έκατσε πιο καλά, και ότι υπάρχουν αίματα που φέρουν την επιρροή του μαλτεζ σε μικρότερο βαθμό από άλλα.... όλα αυτά στη θεωρία φυσικά.
Δεν έχω διαβάσει και μελετήσει όσο η Σοφία και μπορεί να είμαι λάθος, αλλά και έτσι να είναι δεν είπα ότι είναι μίξη με μαλτεζ!!

Το γεγονός ότι η επιλογή ενός σωστού εκτροφέα είναι καλύτερη δεν το συζητάμε καν. Από την άλλη το γεγονός ότι η φυλή είναι τόσο εμπορική δεν βοηθάει ιδιαίτερα δεδομένου ότι παγκοσμίως υπάρχουν εκτροφείς (με τα pedigree τους και τα όλα τους) που η εκτροφή τους δεν έχει καμία διαφορά από την εκτροφή της γειτόνισσάς μας.
Δεν υποστηρίζω τέτοιες γέννες για τους ευνόητους λόγους, από εκεί και πέρα όντως είχα σκυλί μη εκτροφικό που ήταν καθ' όλα τέλειο και υγιέστατο, ενώ το εκτροφικό μου ακόμα δεν έχει πει "την τελευταία του κουβέντα" στα κληρονομικά του...

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.... ναι γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να προσέχει το κουτάβι του (όχι λιγότερο από ότι πολλοί από εμάς) για κληρονομικές παθήσεις δεδομενου ότι δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια του...
ναι, δεν μπορεί να έχει ΤΙΣ απαιτήσεις ως προς το αυτί για το εάν θα σηκωθεί ή όχι (θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπως όλοι μας και μέχρι εκεί)
ναι, για πολλούς λόγους δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή η αγορά από τον ιδιώτη, αλλά τώρα το έχει...
ναι, εφόσον το έχει οφείλει να ξεσκονίσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στα ζητήματα της φυλής....
ναι, ο κτηνίατρος ΔΕΝ είναι ευαγγέλιο σε ό,τι λέει...

από εκεί και πέρα τύφο δεν κολλάει τώρα το κουταβι, μη το πεθάνουμε το κουτάβι ακόμα δεν το είδαμε... (να το δούμε μήπως φίλε yorki7...???)

Eπαναλαμβάνω διάβασε και μάθε γιατί είναι απαιτητική φυλή ποικιλοτρόπως. Να το χαίρεσαι και όσα σου λέμε δεν είναι από κακία.... ακολούθησε τις συμβουλές της Σοφίας για να ξυριστούν τα αυτάκια του και ως προς τα χαιδέματα και εάν σηκωθεί σηκώθηκε, εάν πάλι όχι σιγά το πράγμα!!!

Έχω την εντύπωση ότι εάν δεν του λέγαμε ότι το κουτάβι κουβαλάει μία ταφόπλακα στην πλάτη του λόγο κακής εκτροφής και κακής απόκτησης θα ήταν ο συγκεκριμένος πιο δεκτικός σε όσα είπαμε....

Και κάτι τελευταίο.... τα αυτιά δεν είναι θέμα μάρκετινγκ. Το Yorkshire ήταν σκύλος εργασίας πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους. Για το λόγο αυτό δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μαζί με την ουρά (για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους αυτή) κόβονταν και τα αυτιά του, μέχρι να πετύχουν την όρθια θέση μέσω εκτροφής.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Για τα αυτιά ειχα διαβάσει σε ένα κείμενο ότι αρχικά ήταν κατεβασμένα για να μην αποτελουν "ευκολο στόχο" για τα θηράματα (κυρίως τρωκτικά). Γι'αυτό είπα για θέμα μάρκετινγκ

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μιας που εκτρέφετε κυρία Σοφία 20 χρόνια θα σας παρακαλούσα να είσαστε πιο προσεκτική με το τι λέτε(για να σας προστατέψω το λέω) γιατί δεν απευθύνεστε σε ανθρώπους που ξέρουν από Pedigree, απευθύνεστε σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα ή ελάχιστα και αυτά διαστρεβλωμένα από τρίτους!
Οπότε το καλύτερο που μπορείτε/ουμε να κάνετε/ουμε είναι να ορίσετε/ουμε ένα σημείο αναφοράς!Ό,τι δηλαδή σκύλος χωρίς Pedigree δεν είναι καθαρόαιμος!Αν συμφωνούμε μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω και να μας δώσετε και τις γνώσεις σας πάνω στην πολύ όμορφη φυλή σας!
Η καθαροαιμία είναι συγκεκριμένη και αποτελείται από συγκεκριμένα πραγματάκια!Νομίζω είναι κάτι μη αμφισβητίσιμο!

Το πρότυπο περιλαμβάνει ένα φάσμα χαρακτηριστικών που χαρακτηρίζονται από επιθυμητά ή επιτρεπτά!

Θα ήθελα να μας πείτε αν συμφωνούμε στο ότι ακόμα και αυτά τα εκτροφικά σκυλιά που έχετε δει με εμφανή/επιτρεπτά ή μη/επιθυμητά ή μη/προς αποκλεισμό χαρακτηριστικά είναι σκυλιά που τουλάχιστον είναι αποτέλεσμα προσπαθειών από εκτροφείς και έχει πέσει τους πάνω γνώση, άσχετα αν έχουν κάποιο ελάττωμα!

Ναι, θα συμφωνήσουμε ότι με την φύση δεν παίζουμε αλλά δεν μπορούμε να εξισώνουμε καταστάσεις που από την μια δεν έχουν υποστεί προσπάθεια για βελτίωση φυλής ή έστω να είναι υγιή(byb's) και από την άλλη να έχουμε εκτροφείς που έχουν ρίξει γνώση πάνω στον σκύλο ώστε να προκύψουν υγιή σκυλιά!

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι το ποσοστό των εκτροφικών σκύλων με ελαττώματα είναι τραγικά λιγότερο από αυτό των byb's!Αλλά ο κόσμος πιάνεται στο ότι υπάρχει ελάττωμα και ο εκτροφικός σκύλος βγάζει προβλήματα(συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένεις που λέμε) και κοιτάει μόνο αυτό!Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα!
Το ακόμη σημαντικότερο είναι ότι έστω και που υπάρχουν κάποια ελαττώματα στις "καλύτερες αυτές οικογένειες"(εκτροφείς) θα υπάρξει προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφθεί!

Υ.Γ.: Θα παρακαλέσω να μην παίζουμε με τις λέξεις του τύπου "κουτάβι που δεν έχει Pedigree δεν είναι απαραίτητα ημίαιμο" γιατί το μυαλό του ημιμαθή πλάθει ημιμαθή σενάρια που χαιδέυουν αυτιά και συνεχίζουν τον ωχαδερφισμό!

Φιλικά και με εκτίμηση πάντα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kαταρχήν για να μην παρεξηγηθώ εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι μίξη με μαλτεζ.... συγνώμη κιόλας!!

Όπως είπε και η Σοφία το μαλτεζ χρησιμοποιήθηκε πολύ στην εκτροφή των Yorkshire απλά εγώ θεωρώ πιο λογική την εκδοχή ότι μπήκε στην εκτροφή αρκετά αργότερα από τη δημιουργία της και κυρίως στην προσπάθεια σταθεροποίησής της, απλά μου έκατσε πιο καλά, και ότι υπάρχουν αίματα που φέρουν την επιρροή του μαλτεζ σε μικρότερο βαθμό από άλλα.... όλα αυτά στη θεωρία φυσικά.
Δεν έχω διαβάσει και μελετήσει όσο η Σοφία και μπορεί να είμαι λάθος, αλλά και έτσι να είναι δεν είπα ότι είναι μίξη με μαλτεζ!!

Το γεγονός ότι η επιλογή ενός σωστού εκτροφέα είναι καλύτερη δεν το συζητάμε καν. Από την άλλη το γεγονός ότι η φυλή είναι τόσο εμπορική δεν βοηθάει ιδιαίτερα δεδομένου ότι παγκοσμίως υπάρχουν εκτροφείς (με τα pedigree τους και τα όλα τους) που η εκτροφή τους δεν έχει καμία διαφορά από την εκτροφή της γειτόνισσάς μας.
Δεν υποστηρίζω τέτοιες γέννες για τους ευνόητους λόγους, από εκεί και πέρα όντως είχα σκυλί μη εκτροφικό που ήταν καθ' όλα τέλειο και υγιέστατο, ενώ το εκτροφικό μου ακόμα δεν έχει πει "την τελευταία του κουβέντα" στα κληρονομικά του...

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.... ναι γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να προσέχει το κουτάβι του (όχι λιγότερο από ότι πολλοί από εμάς) για κληρονομικές παθήσεις δεδομενου ότι δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια του...
ναι, δεν μπορεί να έχει ΤΙΣ απαιτήσεις ως προς το αυτί για το εάν θα σηκωθεί ή όχι (θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όπως όλοι μας και μέχρι εκεί)
ναι, για πολλούς λόγους δεν ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή η αγορά από τον ιδιώτη, αλλά τώρα το έχει...
ναι, εφόσον το έχει οφείλει να ξεσκονίσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στα ζητήματα της φυλής....
ναι, ο κτηνίατρος ΔΕΝ είναι ευαγγέλιο σε ό,τι λέει...

από εκεί και πέρα τύφο δεν κολλάει τώρα το κουταβι, μη το πεθάνουμε το κουτάβι ακόμα δεν το είδαμε... (να το δούμε μήπως φίλε yorki7...???)

Eπαναλαμβάνω διάβασε και μάθε γιατί είναι απαιτητική φυλή ποικιλοτρόπως. Να το χαίρεσαι και όσα σου λέμε δεν είναι από κακία.... ακολούθησε τις συμβουλές της Σοφίας για να ξυριστούν τα αυτάκια του και ως προς τα χαιδέματα και εάν σηκωθεί σηκώθηκε, εάν πάλι όχι σιγά το πράγμα!!!

Έχω την εντύπωση ότι εάν δεν του λέγαμε ότι το κουτάβι κουβαλάει μία ταφόπλακα στην πλάτη του λόγο κακής εκτροφής και κακής απόκτησης θα ήταν ο συγκεκριμένος πιο δεκτικός σε όσα είπαμε....

Και κάτι τελευταίο.... τα αυτιά δεν είναι θέμα μάρκετινγκ. Το Yorkshire ήταν σκύλος εργασίας πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους. Για το λόγο αυτό δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που μαζί με την ουρά (για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους αυτή) κόβονταν και τα αυτιά του, μέχρι να πετύχουν την όρθια θέση μέσω εκτροφής.
Noμίζω ολοκληρώθηκε το θρεντ με το παραπάνω ποστ. Περιεκτικό και ουσιώδες, συμφωνώ απόλυτα με όλα Χρυσούλα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
st3li0s να κάνω μια απλή κι υποθετική, εκτός θέματος, ερώτηση? Αν υποθέσουμε ότι κάπου, κάπως, με κάποιο τρόπο χάνεται ο Αδάμ σου (χτυπάω ξύλο, σίγουρα το απεύχομαι), και τον βρίσκει π.χ. η Amaliaz. Όταν θα τον προωθεί για υιοθεσία, δεν θα γράψει καθαρόαιμο Γ.Π., γιατί δεν θα ξέρει αν υπάρχει το pedigree που το αποδεικνύει, αλλά τι? Δεν είναι ο Αδάμ καθαρόαιμος από τη στιγμή που θα χαθεί? Από καθαρόαιμος γίνεται ημίαιμος?