Zero Stray Pawject


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.045
12.066
Aθήνα
@Yorkaddict αλήθεια τώρα έχεις διαβάσει τα παραπάνω? Ποιος μίλησε για υποχρεωτική στείρωση? Γράφτηκε πουθενά? Είπαμε κίνητρα για στείρωση. Εσύ που είσαι τόσο υπέρμαχος της μη-στείρωσης θα σε χαλάσει αν πληρώσεις το χρόνο €30 φόρο ας πούμε. Που όμως θα έχει αντίκτυπο γιατί θα συμβάλλει να μαζευτέι λίγο το πράγμα?

Οι μισοί που έχουμε στειρωμένα εδώ μέσα είμαστε κτήνη που ακρωτηριάσαμε τους σκύλους μας?
Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
Αντίθετα, σέβομαι την απόφαση του καθένα να στειρωσει τον σκύλο του.
Ετσι όμως θα ήθελα να σεβαστεί και αυτός την δική μου απόφαση να μην κάνω μια τέτοια επέμβαση εάν δεν συντρέχει λόγος υγείας ή ανωτέρας βίας.

Το πράγμα δεν θα μαζευτεί καθόλου, γιατί θα στειρωσουν οι λάθος άνθρωποι. Αυτοί που πρέπει θα μείνουν απ έξω.


Όσον αφορά την υποχρεωτική στείρωση, βεβαίως και γράφτηκε στο παρόν θέμα.
Βλέπε ποστ 6, 8 πρόχειρα πρόχειρα.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Vania


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.677
383
@Lara_kouklara
Σε τιμάει πάρα πολύ αυτό που λες.
Εγω ευχαριστώ για την εποικοδομητικη συζήτηση.Προσωπικά είμαι αντίθετος με την επιβολή τιμωρίας σε όποιον δεν θέλει να στειρωσει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει μια επέμβαση σε ένα υγιές ζώο. Είναι ανήθικο και στερείται λογικής. Δεν μπορεί από την μία να απαγορεύουμε το κόψιμο των αυτιών και της ουράς και από την άλλη να προωθούμε τις στειρωσεις (που είναι πολύ πιο επικυνδινες από τους ακρωτηριασμους) και να βάζουμε πρόστιμο κιόλας σε όποιον δεν θέλει να υποβάλλει τον υγιή σκύλο του σε αυτήν την διαδικασία.
Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό.
Δεν μιλάω για πρόστιμο, το πρόστιμο είναι για κάποια παράβαση. Μιλάω για κάποιου τύπου "παράβολο", όπως όταν θες να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης για παράδειγμα...
Και τονίζω ξανά ότι αυτό είναι μόνο μια ακτίνα από τη δέσμη όρων που πρέπει να θεσμοθετηθούν και να υπάρχει διαρκής και αυστηρός έλεγχος για την τήρηση τους - καταγραφή, τσιπαρισμα, εκπαίδευση..

Το κόψιμο αυτιών και ουράς δεν προσφέρει τίποτα πέρα από αισθητική (για κάποιους) και σε παρακαλώ μη μου πεις για εργασία γιατί θα γελάσω τρανταχτά!

Ίσως φανεί άσχετο, αλλά ειδικά για τους θηλυκούς σκύλους (την σκύλα δηλαδή!) προβληματίζομαι πόσο καλύτερο είναι να περνάνε οίστρο 2 φορές το χρόνο, να τις κατακλύζουν οι ορμόνες, να καταλήγουν σε ψευδοκυησεις συχνά, και να εμποδίζονται να κάνουν αυτό που η φύση τις καλεί, από το να στειρωθούν.
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.956
3.220
31
Νέο Ψυχικό
Μα το θέμα είναι ότι όσοι βάζουν τις σκύλες τους να γεννάνε αβέρτα-κουβέρτα δεν τους νοιάζουν κίνητρα στείρωσης γιατί δεν θέλουν να στειρώσουν. Προσωπικά θεωρώ ως πρώτο μέλημα το καθολικό τσιπάρισμα και ενδεχομένως κάποιο φόρο (εδώ είναι 100 ευρώ το χρόνο). Το κίνητρο για στείρωση θα βοηθήσει όσους θέλουν να στειρώσουν ή δεν έχουν σκοπό να ζευγαρώσουν ή και να έχουν, είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν γνώμη. Οι υπόλοιποι είναι ασυνείδητοι που μόνο με πρόστιμα καταλαβαίνουν. Το θέμα είναι να βρεθεί τρόπος για αυτούς τους τελευταίους, μιας και οι πρώτοι είναι πιο συζητήσιμοι. Επίσης εδώ για να υιοθετήσεις σκύλο πληρώνεις ένα ποσό γύρω στα 100 € σαν παράβολο. Αν εδώ ήταν γύρω στα 50 (για να μιλάμε και αναλογικά με μισθούς) ίσως να μην έπαιρναν όλοι σκύλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί (βρούμε) μια δεσμίδα μέτρων που θα δουλεύουν συνδυαστικά
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.677
383
Εγώ έχω σχηματίσει την άποψη ότι οι περισσότεροι που έχουν θηλυκούς σκύλους που γεννάνε και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τα κουτάβια τους, έχουν τις σκύλες τους ουσιαστικά παρατημένες, ίσως σε κάποιο κτήμα, ίσως δεμένες, ίσως ημιαδεσποτες, η σκύλα τους πιθανόν να μην έχει ξαναδεί κτηνίατρο μετά τα κουτάβια εμβόλια, με λίγα λόγια είναι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε καν να έχουν σκύλο, ούτε και τους πολυνοιαζει, τον πήραν για φύλακα/σκιάχτρο, γιατί γκρινιάζαν τα παιδιά, γιατί τελικά ήταν τόσο εύκολο απλά να πάρουν ένα σκύλο χωρίς να σκεφτούν τα περαιτέρω...


Όλοι αυτοί, αν έχουν να αντιμετωπίσουν κανόνες, παράβολα, ελέγχους, δεν θα πάρουν σκύλο εν τέλει. Και έτσι "απλά" θα λυθεί μεγάλο μέρος του προβλήματος!!


Επίσης μεγάλη πληγή στην επαρχία ειδικά είναι οι δήθεν κυνηγοί. Αυτοί είναι μια κατηγορία από μόνοι τους και πραγματικά
δύσκολο να αντιμετωπιστούν... Αυτοί θέλουν ειδική κατηγορία μέτρων κατά τη γνώμη μου.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.611
7.667
Οι νόμοι υπάρχουν.
Και το τσιπάρισμα είναι υποχρεωτικό. Και οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι για την ευζωία των ζώων τους. Και οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν τα αδεσποτα. Και άλλα πολλά.
Εφαρμόζονται;
ΟΧΙ

Αν εφαρμόζονταν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα;
ΝΑΙ

Αν υπήρχε και παιδεία θα ήταν ακόμα καλύτερα;
ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ
Στο θέμα παιδεία είμαστε τόσο πίσω που έξω από τον μικρόκοσμο του φόρουμ η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί αδιανόητο να μην γεννήσει η σκύλα τους.

Μήπως λοιπόν αντί να ψάχνουμε μαγικές λύσεις, στειρώσεις, φόρους (αλήθεια πιστεύετε πως αν επιβληθεί τα χρήματα θα πηγαίνουν εκεί που πρέπει; ) και άλλα τέτοια, μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά;

Κάποιοι ψάχνουν μαγικές λύσεις εδώ και τώρα που όμως δεν προσφέρουν οριστική λύση.
Μήπως να θέλαμε λύσεις που να λύνουν το πρόβλημα οριστικά;