Τελικά να τον στειρώσω?

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
Πολυ καλησπερα σας απο μενα και τον σκυλακο μου τον Οzzy!
Θα θελαμε να μας κατατοπισετε σχετικα με το θεμα της στειρωσης.
Ο Οzzy θα γινει σε λιγες μερες 10 μηνων, κι ενω ημουν 100% αποφασισμενη να τον ευνουχισω - μιας και δεν προκειται να τον ζευγαρωσω ποτε- αλλα φυσικα και για ολους τους αλλους λογους που στειρωνει κανεις το ζωακι του,
σε μια κουβεντα που ειχα χθες, εμαθα οτι η στειρωση ή ο ευνουχισμος για τα αρσενικα ειναι μυθος ( σε οτι αφορα την προληψη της επιθετικης συμπεριφορας, του καρκινο, οτι ο σκυλος ηρεμει κλπ).
Αυτο μαλιστα μου το ειπε ενα παιδι που ο πατερας του ειναι κτηνιατρος. Δηλαδη ο ιδιος ο κτηνιατρος αποκαλυψε οτι εναι μυθος ολα αυτα περι ευνουχισμου και στειρωσης... Μπορει κανεις να μου πει τι ισχυει γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω,.... σας ευχαριστουμε πολυ!;)

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
''Εγω σαν αντρας προτεινω οχι.''

ε κι εγω αν ημουν αντρας δεν θα ηθελα να με ευουχισουν, αλλα εδω μιλαμε για αρσενικο σκυλακο!:))

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
χμμμμ,,,δηλαδη δεν θα γινει επιθετικος καποια στιγμη στη ζωη του???

γιατι εχω ακουσει οτι αν δεν ζευγαρωνουν γινονται επιθετικοι...

φαντασου λιγο εμας τους ανθρωπους...να εχουμε ορμες - κατι απολυτως φυσιολογικο - και να μην μπορουμε να τις ικανοποιησουμε??? δεν θα γινουμε επιθετικοι, με νευρα??? ποσο μαλλον ενα ζωο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν δεν θέλεις αν τον ζευγαρώσεις
Αν δεν έχεις προβλήματα συμπεριφοράς
Αν δεν έχει πρόβλημα υγείας

Τότε δεν χρειάζεται να τον στειρώσεις...η λύση δεν είναι ή το ένα ή το άλλο!
Εφόσον ζείτε καλά από άποψη συμπεριφορών,υγείας, ενημέρωσης εσού, τότε δεν χρειάζεται να προβείς σε στείρωση...

χμμμμ,,,δηλαδη δεν θα γινει επιθετικος καποια στιγμη στη ζωη του???

γιατι εχω ακουσει οτι αν δεν ζευγαρωνουν γινονται επιθετικοι...

φαντασου λιγο εμας τους ανθρωπους...να εχουμε ορμες - κατι απολυτως φυσιολογικο - και να μην μπορουμε να τις ικανοποιησουμε??? δεν θα γινουμε επιθετικοι, με νευρα??? ποσο μαλλον ενα ζωο?
Λάθος έχεις ενημερωθεί!
Τα ζώα δεν αναπαράγονται με βάση τα αισθήματα τους αλλά με βάση το αναπαραγωγικό του ένστικτο!Και αυτό μπαίνει σε λειτουργία μόνο τις μέρες που σέρνει ένα θηλυκό!
Όχι λοιπόν δεν καταπιέζεις τον σκυλάκο σου με το να μην το ζευγαρώνεις!

Last edited:

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Πολυ καλησπερα σας απο μενα και τον σκυλακο μου τον Οzzy!
Θα θελαμε να μας κατατοπισετε σχετικα με το θεμα της στειρωσης.
Ο Οzzy θα γινει σε λιγες μερες 10 μηνων, κι ενω ημουν 100% αποφασισμενη να τον ευνουχισω - μιας και δεν προκειται να τον ζευγαρωσω ποτε- αλλα φυσικα και για ολους τους αλλους λογους που στειρωνει κανεις το ζωακι του,
σε μια κουβεντα που ειχα χθες, εμαθα οτι η στειρωση ή ο ευνουχισμος για τα αρσενικα ειναι μυθος ( σε οτι αφορα την προληψη της επιθετικης συμπεριφορας, του καρκινο, οτι ο σκυλος ηρεμει κλπ).
Αυτο μαλιστα μου το ειπε ενα παιδι που ο πατερας του ειναι κτηνιατρος. Δηλαδη ο ιδιος ο κτηνιατρος αποκαλυψε οτι εναι μυθος ολα αυτα περι ευνουχισμου και στειρωσης... Μπορει κανεις να μου πει τι ισχυει γιατι πραγματικα δεν ξερω τι να κανω,.... σας ευχαριστουμε πολυ!;)

Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο κτηνίατρος και ο γιος του, δεν ισχύουν και δεν καταλαβαίνω και το λόγο που τα είπαν..
Εγώ που στείρωσα τον δικό μου είδα την διαφορά εκεί που ήθελα!Τον στείρωσα επειδή καβαλούσε τα πάντα και μετά την στείρωση το σταμάτησε!Πριν κάνω όμως την στείρωση συμβουλεύτηκα μεταξύ άλλων και τον κτηνίατρο μου φυσικά!Και μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω ισχύουν!

Αλλά ναι!Εφόσον είσαι ενημερωμένη και δεν έχετε κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς ή υγείας δεν βρίσκω το λόγο να τον στειρώσεις!!

Last edited:

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
και σε οτι αφορα καρκινους των ορχεων και προστατη??? δεν τα προλαμβανει ολα αυτα η στειρωση?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
cathy93 εσυ εκανες στειρωση ή ευνουχισμο??
Ευνουχισμό!
Στην βαζεκτομή απλά κόβουν τους πόρους που μεταφέρουν το σπέρμα στους όρχεις[FONT=Verdana, Geneva, sans-serif]!Δεν αλλάζει κάτι άλλο πέρα απ το ότι δεν μπορεί να ζευγαρώσει και ούτε προλαμβάνει το καρκίνο απ' όσο ξέρω..![/FONT]

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
Κι οταν λεμε προβληματα συμπεριφορας?? ποια ειναι αυτα που συγχεονται με την μη στειρωση??? γιατι ο δικος μου και θα μας καβαλησει καμια φορα και φυσικα αν δει θυληκια θα τρεξει...φυσιολογικα πραγματα νομιζω για κΟυταβι ηλικιας 10 μηνων, μιας κι εχει εκρηξεις τεστοστερονης σ'αυτην την φαση.Δηλαδη πως θα πρεπει να συμπεριφερθει ωστε να καταλαβω οτι επιβαλεται η στειρωση??

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πρόβλημα συμπεριφοράς είναι κ όταν έχει λυσσάξει να καβαλήσει τις θηλυκές κ εμείς δεν προχωράμε σε διόρθωση!Καμαρώνουμε που είναι τόσο "φλογερός εραστής",κοιτάζουμε με απάθεια το περιστατικό κ αναγκάζουμε τον ιδιοκτήτη της θηλυκιάς να αλλάξει γειτονιά η να τερματίσει νωρίτερα τη βόλτα του ..

Αυτό είναι ένα πρόβλημα συμπεριφοράς που μοιράζεται ο σκύλος με τον ιδιοκτήτη του!

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα συμπεριφοράς που επιβάλουν τη στείρωση..
Το κάθε τι είναι στη κρίση του εκάστοτε ιδιοκτήτη!

Εμένα για παράδειγμα αυτό που με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση πέρα και από την παρότρυνση του εκπαιδευτή μου ήταν το ότι ο σκύλος μου ήταν μονίμως σε "έκσταση", φουλ στρεσαρισμένος καβαλούσε τα πάντα ανεξαρτήτως μεγέθους και φύλου!! Αυτό και μόνο αρκούσε για να τον στειρώσω!
Από τότε η διαφορά είναι τεραααστια!!!!!!! Έχω έναν ήρεμο χαρούμενο σκύλο που έχει μάθει να παίζει με τα άλλα σκυλιά χωρίς να τα καβαλάει!!! Και αν το κάνει θα είναι σπάνια και σε "ειδικές" περιπτώσεις..

Συνήθως η στείρωση γίνεται για να καλμάρει κάπως ο σκύλος!
Άμα έχεις τον διάολο μεταμορφωμένο ας πούμε όλες σου οι ελπίδες είναι στη στείρωση...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα zafouko και καλώς όρισες. Μου αρέσει που το ψάχνεις το θέμα. Είναι υπεύθυνη και ώριμη στάση. Η αλήθεια είναι ότι έχω και εγώ τις ίδιες απορίες και περιμένω να δω τη συνέχεια του θέματος:rolleyes: Το "καβάλημα" απ όσο γνωρίζω σχετίζεται με κυριαρχικότητα, όχι με την τάση για ζευγάρωμα....Η στείρωση περιορίζει σίγουρα κάποιες ανεπιθύμητες συμπεριφορές, αλλά η μεγάλη κυριαρχικότητα ενός σκύλου δεν "τιθασσεύεται" κυρίως μέσω εκπαίδευσης? (δεν προτείνω κάποιον ...προσανατολισμό επί θέματος, ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω)

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα συμπεριφοράς που επιβάλουν τη στείρωση..
Το κάθε τι είναι στη κρίση του εκάστοτε ιδιοκτήτη!

Εμένα για παράδειγμα αυτό που με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση πέρα και από την παρότρυνση του εκπαιδευτή μου ήταν το ότι ο σκύλος μου ήταν μονίμως σε "έκσταση", φουλ στρεσαρισμένος καβαλούσε τα πάντα ανεξαρτήτως μεγέθους και φύλου!! Αυτό και μόνο αρκούσε για να τον στειρώσω!
Από τότε η διαφορά είναι τεραααστια!!!!!!! Έχω έναν ήρεμο χαρούμενο σκύλο που έχει μάθει να παίζει με τα άλλα σκυλιά χωρίς να τα καβαλάει!!! Και αν το κάνει θα είναι σπάνια και σε "ειδικές" περιπτώσεις..

Συνήθως η στείρωση γίνεται για να καλμάρει κάπως ο σκύλος!
Άμα έχεις τον διάολο μεταμορφωμένο ας πούμε όλες σου οι ελπίδες είναι στη στείρωση...
Αν είναι κυριαρχικός με ανθρώπους βοηθάει η στείρωση? Πόσο ήταν όταν τον στείρωσες?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Αν είναι κυριαρχικός με ανθρώπους βοηθάει η στείρωση? Πόσο ήταν όταν τον στείρωσες?
Όταν τον στείρωσα εγώ ήταν 1,5 χρονών περίπου!
Σίγουρα θα δεις κάποια βελτίωση!!!!Και εμένα για κυριαρχία καβαλούσε! όχι για να ζευγαρώσει!!

zafouko

Member
17 Σεπτεμβρίου 2012
21
0
παχαινουν τελικα με τη στειρωση η ειναι κι αυτο μυθος??? γιατι ακουσα απο μια γνωστη οτι ο σκυλος της μετα την στειρωση παχυνε..
εχω μπερδευετει...πραγματικα δεν θα ηθελα να παχυνει...