Cane Corso ή Dogo Argentino


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Αυτοι φταινε η μηπως ο κοσμος που θελει να παρει σκυλι για την εμφανιση κ οχι γι αυτο που πραγματικα ειναι???
ολα εχουν μια αρχη και ενα τελος.
μονο το λουκανικο εχει απο 2.

παντα η ζητηση φταιει,το ξερεις αυτο.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Σ ευχαριστω για την επεξηγηση. Δε ταύτισα τα dogo-corso , φυσικα ειναι διαφορετικα. Αναφερθηκα στην εξελιξη της εκτροφης τους με βαση τις αναγκες που διαφοροποιουνται με το περασμα του χρονου.

East συμφωνω, περιγραφεις ομως μια ιδανικη κατασταση που ρεαλιστικά απέχει πολυ από την πραγματικη (σημερινη). Απεχει γιατι τα ζωα πλεον καλουνται να παιξουν το συντροφικο ως κυριοτερο ρόλο και γιατι συντριπτική πλειοψηφία δυστυχως επιλεγει με τα λαθος κριτηρια , εμφανιση, μόδα κλπ. Ο ανθρωπος "φτιαχνει" τις φυλες, ο ανθρωπος τις "καταστρεφει" . Και η ζωη συνεχιζεται..
Ο ανθρωπος φτιαχνει τις φυλες ο ανθρωπος ΟΦΕΙΛΕΙ κ να τις προστατεψει.
Δεν μπορει να δεχομαστε οτι μια φυλη που εχει αλλο στοχο κ σκοπο υπαρξης θα καταληξει να ειναι "συντροφος σε αστικο περιβαλλον" κ θα αλλαξει αρδην χαρακτηρα για να καλυψει την.... μοδα.

Οσο προσπαθειτε να αποθαρρυνεται εναν επιδοξο ιδιοκτητη απο το να παρει ενα σκυλι να το εχει αλυσοδεμενο σε μια ταρατσα, ετσι θα επρεπε να αποθαρρυνεται κ αυτος που ψαχνει να βρει cane corso με χαρακτηρα labrador.

Η ζητηση του -ανιδεου για εναν τετοιο σκυλο, κοσμου οδηγει τους ανηθικους εκτροφεις να αλλαξουνε "πλανο" προς το εμπορικοτερο με τελικο αποτελεσμα την καταστροφη της φυλης......

Σε μια δεκαετια απο τωρα, ετσι οπως παει το πραγμα με την συγκεκριμενη φυλη, θα ψαχνουμε να βρουμε ενα cane corso στα χιλια που να φυλαει.....
Τα αλλα θα εχουνε εξημερωθει αρκετα κ θα εχουνε μαθει να σερβιρουνε κ καφε στον ξενο που θα μπαινει μεσα.......
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Γενικά συμφωνώ με το ότι οσο ποιο "main stream" γίνεται ενας σκύλος τόσο ποιο ήπιος γίνεται ή ακομα ποιο σωστά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ευρύτερου κοινού (το Dogo ας πουμε παει να πιασει το κοινό τις φύλαξης πράγμα που συμφωνώ είναι επικίνδυνο αν δεν πέσει ταυτόχρονα το πολύ υψηλό prey drive) .
Αλλα οποιος λεει ότι η εμφάνηση δεν πρέπει να παίζει κανένα λογο του απαντάω πρέπει και μάλιστα σημαντικό. Απλα δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο.
East θα διάλεγες όπως είπα και νωρίτερα μια γυναίκα για σύντροφο που είναι έχει όλα τα καλα του κοσμου αλλα ξυπνάς το πρωι και την βλέπεις τρομάζεις. Όχι. Όπως λοιπόν τον σύντροφο μας πρέπει να τον βλέπουμε όμορφο έτσι κα τον σκύλο και πολλά αλλα πραγματα στην ζή μας πρεπει να τα βλέπουμε ομορφα.
 


PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Αυτη η εξέλιξη προς το πιο ηπιο φανταζει μαλλον αναποφευκτη για πολλές φυλές , τουλαχιστον οσο ο σκύλος μετακινείται απο τα αλώνια στα σαλόνια..
Άσχετο, αλλά δεν άντεξα. Εμείς εδω και 100 χρόνια ...στα σαλόνια. Ξεκάθαρα πράγματα

Dogforum pictures.jpg
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Επίσης East αν νομίζεις ότι το Cane Corso που αγόρασες το 2014 εχει καμία σχεση με το corso πριν την αναβίωση τις φυλης, θα σου ελεγα με σιγουριά καμία. Το σημερινό Corso μοιράζεται DNA με σκυλιά που έχουν παίξει ρολο σκυλιού πολέμου, κυνηγόσκυλου μεγάλων θηραμάτων, σκυλιού φάρμας κ.τ.λ. Ποιο είναι το σωστο Cane Corso τελικα East. Εγω νομίζω ότι το σωστο Cane Corso όπως και κάθε σωστος σκύλος είναι ο υγιής και ισορροπημένος σκύλος που κλύπτει τις ανάγκες της εκάστοτε εκτροφής και δεν απομακρύνετε από το πρότυπο του. Το πρότυπο του Corso όμως δεν περιγράφει μονο ένα "σκυλο" περιγράφει ένα "ευρος σκύλου" δηλαδή ότι ακομα και τα δυο δικα σου όντας στην ιδια αγέλη πραγμα σημαντικο μια και το ένα διαμορφώνει τον χαρακτήρα του αλλου εχω καταλάβει από τα λεγόμενα σου διαφέρουν αρκετα...
Ξερεις νομίζω τελικά ότι αγαπάς την μεγαλη σου τοσο πολύ που οτιδήποτε απομακρύνεται από αυτό που αντιπροσωπεύει απλα σε συγχύζει... Δεν σε κατηγορώ το θεωρώ υγιές.
 
Last edited:


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Επανάληψη, για κάποιο λογο κολλάει πολύ όταν ποστάρω, οποιος μπορεί α το σβήσει...
 
Last edited:


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
East θα διάλεγες όπως είπα και νωρίτερα μια γυναίκα για σύντροφο που είναι έχει όλα τα καλα του κοσμου αλλα ξυπνάς το πρωι και την βλέπεις τρομάζεις. Όχι. Όπως λοιπόν τον σύντροφο μας πρέπει να τον βλέπουμε όμορφο έτσι κα τον σκύλο και πολλά αλλα πραγματα στην ζή μας πρεπει να τα βλέπουμε ομορφα.
Φιλε μου αν επρεπε να διαλεξω... γυναικα, χωρις να την γνωρισω μονο απο το.... DNA της, για να στο φερω στα μετρα της αποκτησης σκυλου οσο το δυνατον, σιγουρα θα διαλεγα με πολυ ποιο πολυπλοκα κριτηρια απο μονο την εμφανιση της!!
Να την βλεπεις πενταμορφη κ να μην μπορεις να την ικανοποιησεις η να μην σου κανει τα γουστα, το θεωρω εντελως παντελως ατοπο........ για την εμφανιση θα μπορουσα να την εχω κ σε φωτογραφια......
Για συντροφο μου θα ηθελα το πακετο.

Δεν πηρα cane corso μονο για τα τεραστεια μαγουλακια τους..... τα πηρα για ολο το πακετο!!
Αν διαλεγα μονο βαση εμφανισης το εχω πει κ αλλου, θα επερνα basset γιατι λιωνω οταν τα βλεπω.....
Βεβαια αυτο θα αυτοκτονουσε μαζι μου κ εγω δεν θα την παλευα στιγμη με την παρτη του......

Καταλαβαινεις πιστευω τι θελω να πω......
Οπως υπαρχουνε εκατομμυρια γυναικες για να σου καλυψουνε ολα τα γουστα, ετσι υπαρχουνε κ πολλες φυλες σκυλων για να καλυψουνε ολα τα γουστα.
Να διαλεξεις σκυλο μονο βαση εμφανισης ελπιζοντας οτι ο χαρακτηρας δεν θα ειναι ο τυπικος αλλα αυτος που ιδανικα θα ηθελες εσυ, καταλαβαινεις οτι δεν ειναι λογικο, γιατι αν το σκυλι βγει τυπικο-οπως προβλεπεται, τοτε θα κληθεις να ζησεις για μια 10ετια+ με ενα συντροφο που μπορει να ειναι πανεμορφος αλλα για σενα θα ειναι ενα προβλημα αλυτο που εσυ δημιουργησες.......
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
Εχουν γραφτει μερικες μεγαλες αληθειες κ μου αρεσει...δυστυχως λοιπον,πολλοι εχουν αλλαξει το πλανο εκτροφης κ σε αυτο εχει βαλει κ ο fci το χερακι του...πχ οπως ειπε κ ο τασος,ε δε μπορεις ρε φιλε να χεριασεις τον σκυλο μου κ να ειναι κυριλε!(με συμφερει κ συμφωνω,περυσι θελαν να μας διωξουν απο την εκθεση :p )..με τον τροπο του ο fci "ξεφουσκωνει" το ταπεραμεντο κ πολλες φορες αλλαζει τα μορφολογικα στανταρ με κατι το οποιο,προς θεου,δεν κανει σε καμια περθπτωση για την εργασια που υποτιθεται θελουμε...

δυστυχως,απο τις κουβεντες που κανω με διαφορους εκτροφεις,το πλανο εχει αλλαξει σαφως με προορισμο προς την μορφολογια,μιας κ αυτο καλυπτει δυο πλευρες...κ της εκθεσης αλλα κ του αγοραστη...γιατι το να αρνηθεις σε καποιον να παρει σκυλο απο εσενα γιατι δεν θα τα βγαλει περα με τετοιο ζωο,θελει πρωτα να τα εχεις βρει εσυ με τον εαυτο σου κ του τι ζητας απο αυτο που κανεις.θελει τεραστια ωριμοτητα κ υπευθυνοτητα..με την γραμμη εκτροφης λοιπον να γερνει προς την μορφολογια,ο "σπιρτο" χαρακτηρας πηγε λιγακι στην ακρη.αυτο ομως κανει πιο ευκολη την αποκτηση ενος σκυλου,οποτε κ πιο ευκολη την ευρεση αγοραστη...

Για αυτο θα ξαναπω για τον ορο "πετ"..ο κινδυνος που κρυβει ειναι ξεκαθαρος..δεν κανει για εκθεση γιατι μπορει να μην εχει "το κατι",αλλα ισως εχει κατι αλλο που θα δυσκολευε ακομη κ εμπειρα χερια...ετσι οπως εχει καταληξει η ιστορια,πιο ευκολα βρισκεις σκυλο για εκθεση κ καναπε παρα για εργασια..

Το κορσακι ξερουμε ποσο χρονων ειναι?
 
Last edited:


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Δεν πηρα cane corso μονο για τα τεραστεια μαγουλακια τους..... τα πηρα για ολο το πακετο!!
Αν διαλεγα μονο βαση εμφανισης το εχω πει κ αλλου, θα επερνα basset γιατι λιωνω οταν τα βλεπω.....
Βεβαια αυτο θα αυτοκτονουσε μαζι μου κ εγω δεν θα την παλευα στιγμη με την παρτη του......

Καταλαβαινεις πιστευω τι θελω να πω......
Καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα. Έτσι και βαση οσων έχουμε πει ως τωρα αν παρω Corso δεν θα παρω ένα Lambrador με στολή Corso. Θα προσπαθήσω να παρω απλα ένα Corso σε ποιο "ήπιες γραμμες", που προφανός θα διατηρεί όλα αυτά τα στοιχειά τη φυλης που το κάνουν Corso προς το κατω ακρο ομώς αυτών που θεωρούμε αποδεκτό από άποψη χαρακτήρα. Αντίστοιχα αν καταλήξω σε Dogo δεν θα επιλέψω ένα pointer με στολή Dogo αλλά ένα Dogo που από αποψη gameness και Prey Drive θα βρίσκεσαι επίσης στο κατω ακρο των αποδεκτών.

Σε καθε περίπτωση γνωρίζω ότι ο σκύλος μπορεί να βγει λιγο ποιο ζόρικος από ότι θα ηθελα, αλλα δεν είμαι κουτός, δεν περιμένω ένα σκυλο καλούπι μιας ιδανικής κατάστασης που εχω στο μυαλό μου. Ουτος η αλλως νομιζω ότι οι μικρές "ατελειες" και οι διαθεση για συμβιβασμούς είναι αυτά που δημιουργούν την τέλεια σχεση.

Θα σου πω εν κατακλείδι που εχω καταλήξει και που πιστεύω πως και τα δυο σκυλια με κάποιους συμβιβασμούς με καλύπτουν.

1) Θελω ένα μεγάλο ανθρωποκεντρικό σκύλο που να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη του, δεν το βάζω τυχαία πρωτο και νομίζω ότι και τα δυο ειναι κλασικά μεγάλα ανθρωποκεντρικά σκυλιά).
2) Θελω ένα σκύλο που με την αναγκέα εκτόνωση μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα ευτυχισμένο.
3) Θελως σκύλο που να εχει κοντό τρίχωμα
4) Θελω έναν σκύλο που να μπορω να λύνω (συμφωνα με τις σωστές σας συμβουλές σε ελεγχόμενο περιβάλων). Γιατί πράγματι ακόμα και ένας "απολύτως" ελεγχόμενος σκύλος μπορεί σε μια λάθος εξωγενή συμπεριφορά να δημιουργήσει πρόβλημα. Μένω στα ανατολικά όρια της πολης και τα απογεύματα όταν παω για τζόκινγκ βλεπω ότι σε διάφορες αλάνες σταθερά τους ίδιους σκύλους να παίζουν. Θέλω να πιστεύω ότι και τα δυο σκυλιά μπορούν με λίγη υπομονή να κάνουν τις "παρέες" τους
5) Θελω ένα σκύλο που σε περίπτωσης ανάγκης θα υπερασπίσει την γυναικα μου. Εδώ για ο Dogo εχω το εξής ερωτηματικό. Μπορεί να διακρίνει ποτε είναι αυτή η κατάσταση;
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μεταξύ αστείου και σοβαρού...

...Θα σου πω εν κατακλείδι που εχω καταλήξει και που πιστεύω πως και τα δυο σκυλια με κάποιους συμβιβασμούς με καλύπτουν.

1) Θελω ένα μεγάλο ανθρωποκεντρικό σκύλο που να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τον ιδιοκτήτη του...
2) Θελω ένα σκύλο που με την αναγκαία εκτόνωση μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα ευτυχισμένο.
3) Θελως σκύλο που να εχει κοντό τρίχωμα
4) Θελω έναν σκύλο που να μπορω να λύνω (συμφωνα με τις σωστές σας συμβουλές σε ελεγχόμενο περιβάλων). Γιατί πράγματι ακόμα και ένας "απολύτως" ελεγχόμενος σκύλος μπορεί σε μια λάθος εξωγενή συμπεριφορά να δημιουργήσει πρόβλημα...
5) Θελω ένα σκύλο που σε περίπτωσης ανάγκης θα υπερασπίσει την γυναικα μου*...
Θες αυτό, δηλαδή...

Nala.jpg

(*): όχι μόνο τη γυναίκα σου, αλλά και όλη την ευρύτερη γειτονιά...:cool:

Υ.Γ. Για να μην έχεις, ούτε προβληματισμούς για το "που το πάει η FCI", ούτε προβληματισμούς αν θα επιλέξεις "εργασιακές" ή "εκθεσιακές" γραμμές, ή "pet"...
 
Last edited:


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
Χαχαχα!α ρε τζων!!!!

Σκιουρε,το ντογκο μπορει κ να μην καταλαβει το οτι πρεπεη να προστατεψει κατι,εξαρταται το γονιδιο που κατα βαση ειπαμε,να μην το ξαναπουμε,κυνηγαει,δε φυλαει.οπως κ να εχει ομως,εγω θα ηθελα να εχω τον σκυλο για προληψη κ αποτροπη...αν φτασουμε στην καταστολη ,σιγουρα πρεπει να κανουμε αλλη κουβεντα.το κορσο μετα απο καποια ηλικια θα το εχει κ με τα δυο...εκει εισαι,προς τα εκει κοιτα...

Τωρα για τις "παρεες" που λες...μετα απο καποια ηλικια μην πριμενεις κ πολλα πολλα.μπορει να βγαλει κ τραμπουκισμο,σιγουρα θα ειναι οκ με θηλυκα,αν παρεις αρσενικο,αλλα με αλλα αρσενικα θα εισαι δυσκολα..κατα την αποψη μου ,μη σε νοιαζει κιολας η "παρεα" του.μετα απο καποια φαση δε θα θελει ουτε αυτο πολλα πολλα.την εκτονωση κ την διασκεδαση του ,θα πρεπει να την αναλαβεις εσυ.

capone
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι σε όλα, lawrence-gr...

Το κλειδί για την (σωματική και πνευματική) εκτόνωση είναι ο ιδιοκτήτης...
Υπάρχουν καμμιά 60αριά (όπως έχουμε ξαναπεί) φυλές, που τα τυπικά δείγματά τους ΔΕΝ κάνουν για "παρέες" και για "doggie parks"...

Υ.Γ. Λαυρέντη, επιπλέον, μπορεί να βγάλει και "θέματα" με συγκεκριμένα θηλυκά, όταν ενηλικιωθεί... στις φυλές αυτές, το "ok με θηλυκά", ας το λέμε με κάποια επιφύλαξη...
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
Σωστα,αν κ δεν μιλαω για εξαιρεσεις.μιλαω για σωστη κοινωνικοποιηση κ για νορμαλ στο μυαλο σκυλο(νορμαλ ειτε οσων αφορα εργασια,ειτε πετ,ειτε κατι αλλο..υγεια στα μυαλα).επισης δε μιλαω για διορθωση σκυλου προς σκυλο,αλλα για πραγματικα επιθετικη συμπεριφορα.πολυ σπανια αρσενικος θα επιτεθει σε θηλυκια.
Αλλα ναι,ετσι ειναι οπως τα λες.σιγουρα θελει προσοχη.

capone
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γράφω σήμερα, μετά από προσμονή αρκετών ημερών... γιατί είναι ΣΚ και μπορώ να αφιερώσω λίγο περισσότερο χρόνο... και ξέρετε γιατί?
Γιατί νιώθω πως ο φίλος μου ο
east49, o "φίλος" μου ο Reinmeister, ο φίλος μου ο lawrence-gr (που ήδη γέλασε!:D), αλλά και ο νέος φίλος μας, ο Σκίουρος, νιώθουν ήδη την "απουσία" μου με όσα έγραψα... νιώθουν ότι "ξεπετάω" ένα σημαντικό θέμα, ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, ενώ δεν θα το ήθελα...

1. ...Αποφάσισα ότι θα μπω στην διαδικασία αναζητητής κουταβιού και είμαι ανάμεσα σε Cane Corso και Dogo Argentino...

2. ...Ίσως το θέμα να ξεκινάει κοινότυπα, ίσως και φαίνεται επανάληψη πολλών προηγούμενων θεμάτων...
1. Είσαι σίγουρος, έτσι? Εννοώ αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να διαλέξεις αποκλειστικά ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες φυλές...

2. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι κοινότυπο... πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό, είτε είσαι "έμπειρος", είτε είσαι "νεόκοπος" ιδιοκτήτης σκύλου... θυμίζω ότι, γι' αυτό, υπάρχουν περίπου 400 φυλές σκύλων... γιατί ο κάθε ένας άνθρωπος έχει διαφορετικούς συνδυασμούς αναγκών...

...σωματοφυλακη στην περιπτωση που σε ενδιαφερει θα βγαλουν και τα δυο... για την ακριβεια οποιοδηποτε μη φοβικο μεγαλοσωμο σκυλι θα προστατεψει την οικογενεια του σε περιπτωση κινδυνου, ανεξαρτητως φυλης...
Πιστεύω ότι αυτό είναι γεγονός... με τη μόνη προσθήκη ότι κάποια σκυλιά θα το κάνουν πιο αργά - καθυστερημένα, όταν είναι πλέον σίγουρα πως η οικογένεια κινδυνεύει... ενώ, κάποια άλλα θα το κάνουν πιο σύντομα, ίσως πριν ακόμα είναι "ορατό" πως η οικογένεια κινδυνεύει... αυτή είναι και η διαφορά γονιδίων ανάμεσα στις φυλές...
Για να ανταποκριθώ στις "λιγάκι" υπερβολικές εκφράσεις που συνηθίζω, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Γουέστι και του Φίλα Μπραζιλέϊρο...

1. Πρώτα συντροφιά και μετά αν γίνετε να τα εχω και τα δυο η φύλαξη αλλά ακόμα και έτσι χωρίς έντονο Prey Drive και χωρίς έντονο gameness...

2. Χαρακτήρα εννοώ χαρακτήρα δηλαδή ενα σύνολο πραμάτων κάποια από τα οποία ερευνά το Volhard Puppy Aptitude Test...

3. ...Κακός επίσης αυτήν την τελική σούμα τείνουμε να ορίσουμε σαν ταπεραμέντο ή τουλάχιστον εγω δεν καταλαβαίνω τι οριζεται σαν είναι ταπεραμέντο κάθε φορα που το ακουω...
3.1. Είναι ταμπεραμέντο η κυριαρχικοτητα...
3.2. το θαρρος
3.3. η μαχητικότητα χωρίς αύριο (gameness)
3.4. το prey drive
3.5. η σταθερότητα
3.6. η υπομονή
3.7. η ικανότητα ενός σκύλου να παίρνει μονος του αποφάσεις
3.8. η περιέργεια
3.9. η αδιαλλαξία
3.10. η ξεροκεφαλιά
3.11. η οξυθυμία
3.12. η ανάγκη για κοινωνικοποίηση
3.13. η συναισθηματικότητα
1. Δε μου λες, Σκίουρε...
Εντάξει, δεν σε ρωτάω αν θέλεις να αποκτήσεις το σκυλί που σου έδειξα χτες (και που γέλασε με την ψυχή του ο Λόρενς)... και δεν σου το συνιστώ, για περισσότερους από ένα λόγους...
Αλλά... λέω, "αλλά"... επειδή αυτά που περιγράφεις μου λένε "κάτι"... και, επειδή, ταυτόχρονα, θυμάμαι τον εαυτό μου να καταλήγω σε κάποιες φυλές, μετά από 4 και 6 χρόνια, αντίστοιχα, μετά από συνεχή μελέτη και πισωγυρίσματα...

Αλλά, θέλω διακαώς να σε ρωτήσω (μιάς και μου βγαίνει τόσο έντονα - σαν να είναι "μονοσήμαντο"):

Μήπως (λέω, μήπως), θα σκεφτόσουν... θα είχες τα "guts" (για αρκετούς λόγους - και τολμάω να σε ρωτήσω, μιάς και σε βλέπω να ψάχνεσαι από τη μία και να είσαι ώριμος από την άλλη)... να σκεφτείς μία από τις πιο αρχέγονες φυλές που υπάρχουν? Και που ανταποκρίνονται ΑΚΡΙΒΩΣ σε όσα μας περιγράφεις?

Εννοώ, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς (σιωπηλά και χωρίς να το μοιραστείς, αρχικά, μαζί μας) να συνεχίσεις το μαγευτικό ταξίδι σου με ένα Old English Mastiff?:cool:
- που είναι Χαμηλής ενέργειας... εκτός αν είσαι η προσωποποίηση του fitness και του τρεξίματος...
- που είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό...
- που έχει κοντό τρίχωμα και μονό μανδύα...
- που είναι τόσο "mellow" (που λέμε σε άψογα Ελληνικά), ώστε το "Νο 1" του αντιστοιχεί σε "Νο 3" αρκετών άλλων φυλών...
- που θα προστατέψει τον "αδύναμο", σε κάθε περίπτωση, έστω και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας (δηλαδή, αν εσύ τολμήσεις να χτυπήσεις τη γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ξέρεις τι έχει να γινει, έτσι?:cool:)...
- που, αν χρειαστεί, όχι μόνο θα δαγκώσει αυτόν που απειλεί τη γυναίκα σου, αλλά (εδώ, δεν μας ενδιαφέρει το ρηχό ή βαθύ δάγκωμα, πίστεψέ με!), αλλά θα του θρυμματίσει τα κόκαλα... θα τον συντρίψει...
- που (αρκετά πριν από το παραπάνω), μόνο με την όψη του, θα κατευθύνει τον "κακό" προς την κατεύθυνση του να νιώσει ότι είναι "ο καλύτερος Χριστιανός" και θα του δημιουργήσει την τρομακτική ανάγκη να εξομολογηθεί (για όλες τις αμαρτίες του!) "εδώ και τώρα"!!!
- και που μπορεί (άνετα) να ζήσει σε ένα διαμέρισμα των 50τμ... αρκεί να έχεις γερούς και μεγάλους καναπέδες...

3.1. Ναι...
3.2. Ναι...
3.4. Ναι...
3.5. Οχι...
3.6. Οχι...
3.7. Οχι...
3.8. Οχι...
3.9. Ναι...
3.10. Οχι...
3.11. Ναι...
3.12. Οχι...
3.13. Οχι...

εγω με βαση τα δεδομενα που θετεις θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα και για μποξερ εργασιακων γραμμων...
Εγώ, πάλι, θα σκεφτόμουν (εύκολα!) και Leonberger... αν δεν είχε μακρύ τρίχωμα και διπλό μανδύα...

Μεταξύ αστείου και σοβαρού...

Θες αυτό, δηλαδή...
Αυτό, βέβαια, το ξεχνάς... ένα αστείο έκανα!:D

Υ.Γ. Σκίουρε,
Το Αγγλικό Μαστίφ κι εγώ το εξέτασα, σαν εκδοχή... και συγκέντρωσε (σε πολλούς "λογαριασμούς" μου) την υψηλότερη βαθμολογία... απλά, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ... ενώ ΗΞΕΡΑ ότι αυτό είναι ΑΡΙΣΤΟ για μένα, προσωπικά, ένιωσα ότι δεν είμαι "κατάλληλος" και δεν είμαι "ικανός"... όταν καταλήξω σε συμπερασμα, θα σου πω αν μετάνιωσα ή όχι...
 
Last edited:






Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Γράφω σήμερα, μετά από προσμονή αρκετών ημερών... γιατί είναι ΣΚ και μπορώ να αφιερώσω λίγο περισσότερο χρόνο... και ξέρετε γιατί?
Γιατί νιώθω πως ο φίλος μου ο
east49, o "φίλος" μου ο Reinmeister, ο φίλος μου ο lawrence-gr (που ήδη γέλασε!:D), αλλά και ο νέος φίλος μας, ο Σκίουρος, νιώθουν ήδη την "απουσία" μου με όσα έγραψα... νιώθουν ότι "ξεπετάω" ένα σημαντικό θέμα, ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, ενώ δεν θα το ήθελα...



1. Είσαι σίγουρος, έτσι? Εννοώ αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να διαλέξεις αποκλειστικά ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες φυλές...

2. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι κοινότυπο... πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό, είτε είσαι "έμπειρος", είτε είσαι "νεόκοπος" ιδιοκτήτης σκύλου... θυμίζω ότι, γι' αυτό, υπάρχουν περίπου 400 φυλές σκύλων... γιατί ο κάθε ένας άνθρωπος έχει διαφορετικούς συνδυασμούς αναγκών...



Πιστεύω ότι αυτό είναι γεγονός... με τη μόνη προσθήκη ότι κάποια σκυλιά θα το κάνουν πιο αργά - καθυστερημένα, όταν είναι πλέον σίγουρα πως η οικογένεια κινδυνεύει... ενώ, κάποια άλλα θα το κάνουν πιο σύντομα, ίσως πριν ακόμα είναι "ορατό" πως η οικογένεια κινδυνεύει... αυτή είναι και η διαφορά γονιδίων ανάμεσα στις φυλές...
Για να ανταποκριθώ στις "λιγάκι" υπερβολικές εκφράσεις που συνηθίζω, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του Γουέστι και του Φίλα Μπραζιλέϊρο...



1. Δε μου λες, Σκίουρε...
Εντάξει, δεν σε ρωτάω αν θέλεις να αποκτήσεις το σκυλί που σου έδειξα χτες (και που γέλασε με την ψυχή του ο Λόρενς)... και δεν σου το συνιστώ, για περισσότερους από ένα λόγους...
Αλλά... λέω, "αλλά"... επειδή αυτά που περιγράφεις μου λένε "κάτι"... και, επειδή, ταυτόχρονα, θυμάμαι τον εαυτό μου να καταλήγω σε κάποιες φυλές, μετά από 4 και 6 χρόνια, αντίστοιχα, μετά από συνεχή μελέτη και πισωγυρίσματα...

Αλλά, θέλω διακαώς να σε ρωτήσω (μιάς και μου βγαίνει τόσο έντονα - σαν να είναι "μονοσήμαντο"):

Μήπως (λέω, μήπως), θα σκεφτόσουν... θα είχες τα "guts" (για αρκετούς λόγους - και τολμάω να σε ρωτήσω, μιάς και σε βλέπω να ψάχνεσαι από τη μία και να είσαι ώριμος από την άλλη)... να σκεφτείς μία από τις πιο αρχέγονες φυλές που υπάρχουν? Και που ανταποκρίνονται ΑΚΡΙΒΩΣ σε όσα μας περιγράφεις?

Εννοώ, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς (σιωπηλά και χωρίς να το μοιραστείς, αρχικά, μαζί μας) να συνεχίσεις το μαγευτικό ταξίδι σου με ένα Old English Mastiff?:cool:
- που είναι Χαμηλής ενέργειας... εκτός αν είσαι η προσωποποίηση του fitness και του τρεξίματος...
- που είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό...
- που έχει κοντό τρίχωμα και μονό μανδύα...
- που είναι τόσο "mellow" (που λέμε σε άψογα Ελληνικά), ώστε το "Νο 1" του αντιστοιχεί σε "Νο 3" αρκετών άλλων φυλών...
- που θα προστατέψει τον "αδύναμο", σε κάθε περίπτωση, έστω και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας (δηλαδή, αν εσύ τολμήσεις να χτυπήσεις τη γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ξέρεις τι έχει να γινει, έτσι?:cool:)...
- που, αν χρειαστεί, όχι μόνο θα δαγκώσει αυτόν που απειλεί τη γυναίκα σου, αλλά (εδώ, δεν μας ενδιαφέρει το ρηχό ή βαθύ δάγκωμα, πίστεψέ με!), αλλά θα του θρυμματίσει τα κόκαλα... θα τον συντρίψει...
- που (αρκετά πριν από το παραπάνω), μόνο με την όψη του, θα κατευθύνει τον "κακό" προς την κατεύθυνση του να νιώσει ότι είναι "ο καλύτερος Χριστιανός" και θα του δημιουργήσει την τρομακτική ανάγκη να εξομολογηθεί (για όλες τις αμαρτίες του!) "εδώ και τώρα"!!!
- και που μπορεί (άνετα) να ζήσει σε ένα διαμέρισμα των 50τμ... αρκεί να έχεις γερούς και μεγάλους καναπέδες...

3.1. Ναι...
3.2. Ναι...
3.4. Ναι...
3.5. Οχι...
3.6. Οχι...
3.7. Οχι...
3.8. Οχι...
3.9. Ναι...
3.10. Οχι...
3.11. Ναι...
3.12. Οχι...
3.13. Οχι...



Εγώ, πάλι, θα σκεφτόμουν (εύκολα!) και Leonberger... αν δεν είχε μακρύ τρίχωμα και διπλό μανδύα...



Αυτό, βέβαια, το ξεχνάς... ένα αστείο έκανα!:D

Υ.Γ. Σκίουρε,
Το Αγγλικό Μαστίφ κι εγώ το εξέτασα, σαν εκδοχή... και συγκέντρωσε (σε πολλούς "λογαριασμούς" μου) την υψηλότερη βαθμολογία... απλά, ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ... ενώ ΗΞΕΡΑ ότι αυτό είναι ΑΡΙΣΤΟ για μένα, προσωπικά, ένιωσα ότι δεν είμαι "κατάλληλος" και δεν είμαι "ικανός"... όταν καταλήξω σε συμπερασμα, θα σου πω αν μετάνιωσα ή όχι...
Δεν εχω τιποτα να προσθέσω
English Mastiff
Αρίστο απλά δεν τολμάω....

Αντε για να γινω και λιγο παπάρας θα το ήθελα ποιο ενεργητικό, λιγο ποιο αλήτη, να τον κραταει και ο καναπές.... Ουπς λιγο ακόμα και πιάσαμε Corso. Μάλλον κοριτσάκι.
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Χωρίς μαλακιες όμως αν και όπως καταλάβατε Ψάχνω την σωστή στιγμή και την σωστη Corscίνα. Έχεις απόλυτο δίκο. JohnK σαν να είχες βουτήξει στο μυαλό μου. Ακομα και στο δεν νοιώθω ακομα έτοιμος... Μερικούς παράγοντες Χ προτιμώ να τους αφεινω στην σφαίρα του μυθικού.
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Δυο ερωτήσεις.

1) in House breeding (εκτροφείς που χρησιμοποιούν τους δικούς τους επιβήτορες ).

2) Πειρα τον KOE να ρωτήσω για αγνωρισμένα εκτροφεία Cane Corso. Μου είπαν ότι στον KOE
εκτροφεία ότι αυτή είναι δουλεία της εκάστοτε Νομαρχίας και ότι το μόνο που μπορούν να μου δώσουν δώσουν είναι μια λίστα με τις δηλωμένες γέννες. Τι θα κανω λοιπόν θα πηγαίνω από νομαρχεία σε νομαρχεία να ρωτάω για εκτροφεία, έμπλεξα.

Από νετ εχω βει αυτά

Leonardo Del Sud Kennel Δεδές Δημήτριος

ValoRoso Kannel Αθανάσιου Νίκος

Angel Cane Corso Kannel ----

Passion Per Cane Corso Γιάννης Ξώνας

Forza di Razza Cane Corso Κωνσταντίνος Τσερώνης

L Eredita di Greko Kannel -------

I Corsi Della Leggenda -------

Cane Cors Club ---------

Τα περισσότερα αττική και μου φενεται όλα νότια Ελλάδα. Έχετε να προτείνετε κατι για νομο θεσσαλονικης. Η έστω βόρια Ελλάδα;
 


george 1

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
53
123
Θεσσαλονικη
Δεν υπάρχει εκτροφείο στη Θεσ/νίκη ή στη γύρω περιοχή. Ένας από αυτούς που γράφεις παραπάνω, έχει κάνει γέννα με σκυλιά δικά του που βρίσκονται Θεσ/νίκη και εκδόθηκαν pedigree με την επωνυμία του εκτροφείου του.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki