betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εχει και έναν [όχι τόσο τακτικό η αλήθεια είναι] που δεν τον αναφέρει. Κάνει ότι δεν τον ξέρει, όποτε τον βλέπει :cool::p
Χαχαχα!!! Επρεπε να βαλω εσενα και @vrmode και να εδιωχνα 5 σκυλους απο τους αλλους, αμεσως αλλαζουν τα ποσοστα. Ονειρεμενη χωρα!! Ο παραδεισος του σκυλου.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 


vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ας δώσω και γω την οπτική μου

πριν λοιπόν 11 περίπου χρόνια ήμουν (μαζί με το σύζυγο) η ρομαντική -για φίλους- και η μυστήρια -για τους υπόλοιπους- που κυκλοφορούσε έχοντας στο αυτοκίνητο συσκευασία με σκυλοτροφή για τους σκύλους που θα έβρισκα παρατημένους. Η φράση που άκουγα συνήθως ήταν "βρίσκουν να φαν αυτά μωρέ' . Θυμάμαι όμως ότι είχα βρει και κάποιους φορείς ή κάτι ανάλογο που με είχαν βοηθήσει να στείλω για φροντίδα κάτι πληγωμένα πουλιά που έβρισκα ανά καιρούς

Τώρα έχω τον πρώτο δικό μου σκύλο και τον πρώτο χρόνο είχαν πέσει να με φάνε (και ο σύζυγος) ότι έχει ένα σωρό στις εφημερίδες και είναι φθηνά και είμαι χαζιά που θα δώκω τόσα λεφτά. Τώρα πλέον ο σύζυγος συζητά με συναδέλφους του ότι το σκυλί πρέπει να ζει μέσα στο σπίτι για την ασφάλειά του και για την επιλογή εκτροφέα αν θέλει κάποιος ρατσάτο ζωό. Και πλέον υπάρχει ένας σωρό κόσμος με σκυλοτροφή στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν σωματεία, φιλοζωικές, εθελοντές.
Κάτι γίνεται. Χρειάζεται λίγη μαγιά για να γίνει ψωμί

Απλά ο νόμος μιλάει για δυαδικότητα και για τις δυο όψεις του νομίσματος. Όσο πιο ψηλά φτάνει κάτι, τόσο πιο χαμηλά θα πάει η αρνητική του όψη
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Νομιζω ο κοσμος,γενικοτερα ειναι πιο ευαισθητοποιημένος οσον αφορα φιλοζωικα θεματα...
Δεν θυμαμαι εγω παλαιοτερα να γινονταν θεματα/ρεπορταζ μα σε ειδησεις,μα σε εκπομπες,μα σε sites,μα σε απλα/κοινα ποστ...
Θα μου πειτε "ισως παλαιοτερα να μην ειχες εσυ επαφη γιατι δεν ειχες κ την Ήρα" γιατι πράγματι εγινα πολυ περισσοτερο "παρατηρητικη" αφου την απεκτησα...ομως ειλικρινα βλέπω στροφή...ισως οχι τοσο μεγαλη οση θα με ευχαριστουσε,αλλα απτο ολοτελα...
Αυτό...
 
  • Like
Reactions: Orilis and ioanna a


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ξεχασα να συμπεριλαβω στο δειγμα και ενα ακομα ατομο. Η Σ. εχει τρια σκυλακια που φερνουν σε μια μικροσωμη και δημοφιλη ρατσα. Τα δυο πρωτα της ειναι αδερφακια, αρσενικο-θηλυκο και πριν 2 χρονια αποκτησε ενα ακομα θηλυκο. Τα αγαπαει και τα προσεχει πολυ. Ασχολειται πολυ μαζι τους, οι βολτες τους και η εκτονωση τους κραταει ωρες! Αν την δεις, λες οτι ειναι καταπληκτικη σκυλου.

Αρχικα ανακοινωσε οτι της ξεφυγαν και γκαστρωθηκε η πρωτη. Τη δευτερη φορα που της ξεφυγε ειχε εν αγχος μηπως ηταν πολυ κοντα στην πρωτη γεννα. Δεν περασε καλα η σκυλιτσα. Γι αυτο πηρε το δευτερο θηλυκο. Ισως να κρατησε ενα απ τα κουταβια, δεν ξερω. Μου το χε πει οτι με τη σειρα της, οταν ερθει η ωρα της θα ζευγαρωσει. Εκει της ειπα οτι δεν τα αγαπαει τα σκυλια της, αγαπαει τον αρσενικο αλλα οχι τις θηλυκιες. Το σκεφτηκε λιγο και συμφωνησε μαζι μου.

Το δευτερο θηλυκο της βγηκε λιγο μοσχαρακι. Δεν εχει καμια σχεση με τη ρατσα. Δεν ξερω αν την εχει βαλει σε σκεψεις αυτο. Αλλα δε βρισκω το λογο γιατι οχι. Μεχρι να το καταλαβει ο ανυποψιαστος θα εχουν περασει δυο-τρεις μηνες απο τη απομακρυνση απ το ταμειο. Αλλα ισως και να γινομαι κακια. Ειναι απο σπιτι, εχουν μεγαλωσει σαν μελη της οικογενειας, με αγαπη και φροντιδα, και προσφερουν με τη σειρα τους στο εισοδημα. Που το κακο;
 
  • Like
Reactions: ioanna a and mareco










l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ας δώσω κι εγώ μια οπτική ενός ανθρώπου που από τα γεννοφάσκια του έζησε με σκύλους.
Σχεδόν πάντα η αλλαγή νοοτροπίας σε έναν άνθρωπο που κάτω από την κούνια του κοιμόταν ο σκύλος της οικογένειας και μεγάλωσε με τα κουτάβια του σκύλου αυτού είναι πολύ πιο δύσκολη από κάποιον που μπήκε πρόσφατα στον κόσμο του σκύλου.
Είχα μάθει ότι οι σκύλοι μας πρέπει να ζευγαρώνουν, ότι βρίσκουμε καλά σπίτια για τα μωράκια, ότι αν πιστεύουμε ότι δεν θα βρούμε σπίτια καλύτερα να τα κοιμίσουμε νεογέννητα για να μην υποφέρουν, ότι αν ο σκύλος αρρωστήσει σοβαρά του κάνουμε ευθανασία για να μην υποφέρει, τα καθαρόαιμα τα αγοράζουμε από γέννες ιδιωτών ή πετ σοπς αλλά καλύτερα να υιοθετούμε αδέσποτα από τον δρόμο και οι βόλτες δεν είναι απαραίτητο να γίνονται σε καθημερινή βάση.
Όπως καταλαβαίνετε και όσο και να φρικάρετε, αυτή ήταν η νοοτροπία πολλών φιλόζωων 40 χρόνια πριν, και δεν βάλω σε εισαγωγικά το φιλόζωος γιατί δεν μπορώ να ακυρώσω ανθρώπους όπως οι γονείς μου που μάζευαν έγκυες σκύλες από τον δρόμο να γεννήσουν σπίτι μας παγωμένες χειμωνιάτικες νύχτες.
Είχαν την νοοτροπία εκείνης της γεννιάς , όπου η στείρωση δεν ήταν κάτι γνωστό , και πολλά άλλα επίσης και μ'αυτή τη νοοτροπία μεγάλωσα κι εγώ ώσπου το διαδίκτυο με βομβάρδισε με πληροφορίες όπως όλους μας, μπήκα στο ντογκφόρουμ και πριν όμως από αυτό είχα αρχίσει ήδη να ενημερώνομαι για πολλά πράγματα.
Για αυτό και δεν δικαιολογώ νέους ανθρώπους, που μεγάλωσαν με τον υπολογιστή και με το ίντερνετ , και λένε δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν μου το είχε πει κανείς. Τους γονείς μου ναι θα τους δικαιολογήσω, εμένα όχι και ακόμη λιγότερο αυτά τα νέα παιδιά που ξέρουν τα πάντα πια αν το θελήσουν.

Οπότε ναι πιστεύω ότι έχουν αλλάξει πράγματα τα τελευταία 11 χρόνια προς το πολύ καλύτερο. Και αν μαθαίνουμε τώρα φριχτές κακοποιήσεις και βασανιστήρια στα οποία υποκεινται τα ζώα είναι επειδή η είδηση μεταφέρεται εύκολα. Πάντα συνέβαιναν τέτοια και πολύ χειρότερα και δεν πλήρωνε και ποτέ κανείς.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Για να δω τι έχει αλλάξει, αν έχει αλλάξει θα χωρίσω το θέμα "σκύλος" σε τομείς...

1. Ως προς αυτούς που δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν σκύλο.

Μια ομάδα ανθρώπων που τα σιχαίνεται, τα φοβάται, τα μισή ή απλά αδιαφορεί για τα σκυλιά. Μια ομάδα ανθρώπων που δεν έχει μειωθεί αριθμητικά μα ούτε και ποιοτικά. Θα ρίξει τις φόλες της, θα ρίξει τις κλωτσιές της, θα βρίσει, θα μουρμουρίσει... Δεν βρίσκω να έχει αλλάξει κάτι.

2. Ως προς την απόκτηση σκύλου

Ο τρόπος και η πηγή απόκτησης, η προετοιμασία και το ψάξιμο πριν την απόκτηση, οι σκέψεις και τα κριτήρια... Δεν έχει αλλάξει κάτι κι εδώ. Τα pet shops κρατούν καλά και σημειώνουν και αύξηση στις πωλήσεις τους, όπως και οι εισαγωγείς. Υπάρχει μια συρρίκνωση στις τιμές σε σχέση με την προ οικονομικής κρίσης εποχή. Οι αγγελίες δουλεύουν μια χαρά, οι γέννες ιδιωτών επίσης και ο μελλοντικός ιδιοκτήτης σκύλου δεν έχει αλλάξει κριτήρια και νοοτροπία.

3. Ως προς το ζευγάρωμα

Δεν έχει αλλάξει κάτι... Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί καλό και φυσιολογικό να ζευγαρώσει τον σκύλο του. Εδώ η μόνη αλλαγή είναι η πίεση που υπάρχει πλέον από τις φιλοζωικές να γίνεται στείρωση στα ζώα που αυτές διαθέτουν (αν δεν έχει ήδη γίνει) και που παλαιότερα δεν υπήρχε (τόσο).

4. Ως προς το θέμα αδέσποτα

Τα αδέσποτα από το 2004 και μετά (για γνωστούς λόγους) αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο. Μειώνονται μόνο από εκστρατείες φολιάσματος ιδιωτικής ή δημοτικής πρωτοβουλίας. Οι υιοθεσίες αδέσποτων παρουσιάζουν μια αύξηση που όμως δεν οφείλεται τόσο στο ενημερωμένο κοινό που θα προτιμήσει ένα τέτοιο σκύλο, μα περισσότερο στο ότι οι άνθρωποι που ήδη έχουν ένα παίρνουν 2ο, 3ο και 4ο σκύλο...

5. Ως προς το εμπόριο γενικότερα (pet)

Οι μειωμένοι τζίροι συσσωρεύονται σε όλο και λιγότερους και μάλλον σε αυτούς που δεν θα έπρεπε, μα είναι δυνατοί και ικανοί εμπορικά. Έχουν βγει στην "πιάτσα" πολλοί επαγγελματίες (κτηνίατροι, εκπαιδευτές, άλλες ειδικότητες) χωρίς αυτό να αντικατοπτρίζεται αναλογικά στο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

6. Ως προς αυτό που αποκαλούμαι "οργανωμένη κυνοφιλία"

Δεν φτάσαμε ποτέ τα υψηλά επίπεδα κοινού και "δημοσιότητας" της δεκαετίας του '90 (τέλη). Υπάρχει πλέον σύμπραξη με το εμπορικό κομμάτι μα δεν φαίνεται προσπάθεια ανοίγματος σε ευρύτερο κοινό και ακόμα λιγότερο, προσπάθεια σύμπραξης με το "φιλοζωικό κομμάτι". Τα κυναθλήματα (κάποια) έχουν αποκτήσει κάποιο κοινό χωρίς "μπαμ".

7. Ως προς αυτό που θα λέγαμε "καθημερινή ζωή"

Περισσότεροι άνθρωποι μαζεύουν τα κακά του σκύλου τους από ότι πριν 11 χρόνια, μα είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν το κάνουν.

Οι κυνόφιλοι (στο μεγάλο σύνολο τους) δεν έχουν κατανοήσει ακόμα τι σημαίνει βόλτα, άσκηση, εκτόνωση, κοινωνικοποίηση, διατροφή και άλλες έννοιες που έχουν μπερδέψει και παρανοήσει. Δεν έχουν αυξηθεί τα επίπεδα σεβασμού προς τον σκύλο και τις ιδιαιτερότητες του, ούτε και προς τον συνάνθρωπο κυνόφιλο ή όχι.

8. Ως προς το διαδίκτυο

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών μα με μεγάλη απόκλιση ποιότητας της πληροφορίας. Αν δεν μείνουμε στην Ελληνική γλώσσα μόνο, υπάρχουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Η σωστή χρήση του διαδικτύου αν συνδυαστεί με τις ώρες που φαίνεται να καταναλώνει ο Έλληνας σε αυτό, θα έπρεπε να έχει δώσει καρπούς. Δυστυχώς, οι ώρες απλά σπαταλώνται και το περιεχόμενο που καταναλώνεται είναι junk (σκουπίδια)... Αγάπες, λουλούδια και παραπληροφόρηση.

Νομίζω αυτά τα 8 σημεία συνοψίζουν ένα μεγάλο μέρος του θέματος και αν προσπαθήσω να κάνω την "σούμα" αυτών που έγραψα θα έλεγα πως δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό και ιδιαίτερα προς το καλύτερο. Υπάρχουν τάσεις και δείκτες που μπορούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη βελτίωση... μα η εμπειρία και μια ματιά στα χρόνια που πέρασαν βάζει φρένο στην αισιοδοξία και την κρατά στον ρεαλισμό.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνεχίζουμε και καλά να είμαστε να δούμε τις αλλαγές των επόμενων 11 ετών... :D
 




aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θα συμφωνήσω με Amaliaz... Δε πιστεύω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη πραγματικότητα... Από θέμα νοοτροπίας τουλάχιστον (κρίνοντας και από ένα άλλο θέμα που τρέχει παράλληλα).

Αυτό που θεωρώ ότι έχει αλλάξει είναι η αντίδραση σε θέματα κακοποιήσεων και αυτό έχει να κάνει καθαρά με τη ταχύτητα που "κυκλοφορούν" τα νέα (facebook και Internet γενικότερα).
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
@canis , καταλαβαινω τι γραφεις και γιατι τα γραφεις, αλλα δε συμφωνω μαζι σου.

χωρις να πιστευω οτι τα γραφεις με μια διαθεση πεσιμιστικη, νομιζω οτι γινομαστε αδικοι οταν κοιταμε καμια φορα τον κοσμο (δε το γραφω για 'σενα προσωπικα).
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
εεε, βασικα σε ολα :).

ολα αυτα που γραφεις πιστευω οτι ισχυουν, απλα για μενα η αλλη οψη του νομισματος (η θετικη εννοω) εχει προοδευσει και αυτο με τη σειρα του πολλαπλασιαστει.
παραδειγμα ειμαι κι εγω ο ιδιος. θεωρω οτι εχω κανει βηματα μπροστα.
πιστευω οτι εχουν κανει κι αλλοι μαζι μου. οχι ελπιζω, πιστευω.

εχουμε πια παρα πολλες πληροφοριες στα χερια μας πια και αυτο αλλοιωνει τον τροπο που κοιταζουμε γυρω μας. αυτο που λαμβανουμε κοιταζοντας εννοω.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Εννοείς πως οι άνθρωποι που είχαν την, ας πούμε, έφεση στο να μάθουν και να βελτιωθούν το έκαναν... Αν εννοείς αυτό, πιθανόν συμφωνώ αλλά μιλώ για την "μεγάλη εικόνα" και το διαχώρισα σε "τομείς" για να είναι και πιο ξεκάθαρο για σχολιασμό και ανάλυση.

Ίσως είναι και θέμα "μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι" αλλά εγώ το ποτήρι να ξέρεις το βλέπω πάντα γεμάτο. Δεν υπάρχει άδειο ποτήρι.Το περιεχόμενο αλλάζει και τα ποσοστά. Από "αέρας κοπανιστός" στο 100% μέχρι νερό στο 100% ή ότι άλλο σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Όπως και να έχει, μια άποψη είναι ή μια δική οπτική σε μια υπάρχουσα κατάσταση...
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
εννοω οτι εχουν πληθυνει οι σωστοι ιδιοκτητες σκυλων και πως πλεον υπαρχει ενας ξεκαθαρισμενος σωστος τροπος ιδιοκτησιας (ακομα και αν υπαρχουν καποιες επιμερους διαφωνιες) για οποιον αναρωτιεται ποιος ειναι. τη δεκαετια του 80 ( :love: ) ή του 90 δεν υπηρχε αυτο. (σχεδον) καθολου.
εχουν πληθυνει οι ανθρωποι με φιλοζωικη συνειδηση.
εχουν πληθυνει οι ανθρωποι που εβγαλαν το κρεας απο τη διατροφη τους για ηθικους, φιλοζωικους λογους.
νομιζω οτι οι "ευαισθητοποιημενοι" ειμαστε περισσοτεροι πια.

μπορω να σου απαντησω επι μερους στην καθε σου προταση, αλλα θα μου παρει τοσο πολυ χρονο! Pity me! που λεει και ο kevin kane ;).

δεν καταλαβαινω τι γραφεις στην τελευταια σου προταση:).
 
  • Like
Reactions: ioanna a


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Καταλαβαίνω...

Στην τελευταία πρόταση λέω πως η "ανάλυση" είναι η άποψη μου με την δική μου οπτική στην υπάρχουσα κατάσταση, την σημερινή πραγματικότητα.
 
  • Like
Reactions: spyv




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU