Cane Corso ή Dogo Argentino


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Δεν υπάρχει εκτροφείο στη Θεσ/νίκη ή στη γύρω περιοχή. Ένας από αυτούς που γράφεις παραπάνω, έχει κάνει γέννα με σκυλιά δικά του που βρίσκονται Θεσ/νίκη και εκδόθηκαν pedigree με την επωνυμία του εκτροφείου του.
Κάνε το λιανά. Σίγουρα αναφέρεσαι σε Corso;
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μετά από 2.5 χρόνια συμβίωσης με cane corso και 1.5 έρευνας (όχι και τόσο καλή) πριν από την απόκτησή του, θα πω την άποψή μου.
Δηλαδή μετά από τέσσερα χρόνια (έχω διαβάσει ότι διαβάζεται, και έχω μιλήσει και μιλάω με εκτροφείς), πιστεύω ότι τα έβαλα σε μια σειρά στο μυαλό μου!!!
Έχω καταλήξει λοιπόν, στα παρακάτω συμπεράσματα.

Εάν θέλεις το πραγματικό Cane Corso τότε, από Ελλάδα έχεις μόνο μια επιλογή μετά ΜΟΝΟ Ιταλία και όχι πολλά εκτροφεία.
Δεν αποκλείω όμως, να το βρεις και σε άλλους εκτροφείς αυτό, αλλά οι πιθανότητες δεν θα είναι πολλές.(ελάχιστες θα έλεγα αλλά υπερκτές, ΔΗΛΑΔΗ θα ψάχνεις την εξαίρεση από τα κουτάβια)

Απ'ότι κατάλαβα όμως δεν θέλεις αυτό.
Θέλεις κάτι πιο ήπιο και που προωθούν σήμερα με το αποτέλεσμα που όλοι ξέρουμε......

Αυτό μπορείς να το βρεις σε όλα τα υπόλοιπα εκτροφεία, αλλά δεν αποκλείω να το βρεις και στο καλύτερο εκτροφείο cane corso στην Ελλάδα (κατ'εμέ) αλλά θα είναι η εξαίρεση από τα κουτάβια.

Όλοι καταλάβαμε πιστεύω!!!!

Οπότε, πρέπει να βρεις έναν Εκτροφέα με κεφαλαίο το Ε για να σου μιλήσει στα ίσια και να σου πει, αν έχει αυτό που ψάχνεις.
Όχι να σε πουλήσει το κουτάβι και αν σου βγει έχει καλώς, αν όχι τότε θα σου πει ''εσύ κάτι δεν έκανες καλά''.

Όταν έψαχνα εγώ και η γυναίκα μου για cane corso, νομίζαμε ότι ψάχνουμε σωστά αυτό που θέλουμε!!!!
Τρομάρα μας!!

Για να μη παρεξηγηθώ.....στο ποστ αυτό, δεν κατηγορώ κανέναν εκτροφέα αλλά ούτε επικροτώ. (για τα δικά μου θέλω, ξέρω πλέον)

Ο σκύλος μας είναι ακριβώς όπως τον θέλαμε…..σκληρό χαρακτήρα cane corso (δεν το λέω εγώ, το λένε εκπαιδευτές και όσοι τον έχουν δει) αλλά ήταν η εξαίρεση από τα κουτάβια.
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις για κάτι άλλο;
Αυτό που τελικά θα έχεις, θα είναι ένα cane corso σε εμφάνιση αλλά θα έχει χαρακτήρα ................. βάλτε ότι θέλετε, για να μη παρεξηγηθώ.

Θα μου πεις '' μα η πλειοψηφία πλέον είναι αυτή ''.
Δεν έχεις άδικο!!!!
 


Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
σκιουρε θες την φυλαξη του κορσο με τον χαρακτηρα του ντογκο...αν παρεις απο τον "σωρο"(το πλειστον των κορσο εν ελλαδι με τις μποξερομουρες) κοντα θα σαι...

αλλωστε (δυστυχως για μενα) κατα και παει το πραμα στην εκτροφη αυτων και των περισσοτερων κυριαρχικων φυλων φυλαξης...μια χαρα καθαροαιμο θα ναι και αρκετα κοντα σε αυτο που θες...εκτος αν πεσεις στην περιπτωση...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Κάνε το λιανά. Σίγουρα αναφέρεσαι σε Corso;

Το passione per cane corso εκανε γεννα με σκυλιά του στη θεσσαλονική, πριν σχεδον ενα μήνα. Είναι δηλωμένα κανονικά με την επωνυμια του εκτροφείου.
 


Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
Αλλά, θέλω διακαώς να σε ρωτήσω (μιάς και μου βγαίνει τόσο έντονα - σαν να είναι "μονοσήμαντο"):

Μήπως (λέω, μήπως), θα σκεφτόσουν... θα είχες τα "guts" (για αρκετούς λόγους - και τολμάω να σε ρωτήσω, μιάς και σε βλέπω να ψάχνεσαι από τη μία και να είσαι ώριμος από την άλλη)... να σκεφτείς μία από τις πιο αρχέγονες φυλές που υπάρχουν? Και που ανταποκρίνονται ΑΚΡΙΒΩΣ σε όσα μας περιγράφεις?

Εννοώ, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς (σιωπηλά και χωρίς να το μοιραστείς, αρχικά, μαζί μας) να συνεχίσεις το μαγευτικό ταξίδι σου με ένα Old English Mastiff?:cool:
- που είναι Χαμηλής ενέργειας... εκτός αν είσαι η προσωποποίηση του fitness και του τρεξίματος...
- που είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό...
- που έχει κοντό τρίχωμα και μονό μανδύα...
- που είναι τόσο "mellow" (που λέμε σε άψογα Ελληνικά), ώστε το "Νο 1" του αντιστοιχεί σε "Νο 3" αρκετών άλλων φυλών...
- που θα προστατέψει τον "αδύναμο", σε κάθε περίπτωση, έστω και ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας (δηλαδή, αν εσύ τολμήσεις να χτυπήσεις τη γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ξέρεις τι έχει να γινει, έτσι?:cool:)...
- που, αν χρειαστεί, όχι μόνο θα δαγκώσει αυτόν που απειλεί τη γυναίκα σου, αλλά (εδώ, δεν μας ενδιαφέρει το ρηχό ή βαθύ δάγκωμα, πίστεψέ με!), αλλά θα του θρυμματίσει τα κόκαλα... θα τον συντρίψει...
- που (αρκετά πριν από το παραπάνω), μόνο με την όψη του, θα κατευθύνει τον "κακό" προς την κατεύθυνση του να νιώσει ότι είναι "ο καλύτερος Χριστιανός" και θα του δημιουργήσει την τρομακτική ανάγκη να εξομολογηθεί (για όλες τις αμαρτίες του!) "εδώ και τώρα"!!!
- και που μπορεί (άνετα) να ζήσει σε ένα διαμέρισμα των 50τμ... αρκεί να έχεις γερούς και μεγάλους καναπέδες..

Μάγκα μου τι προτασσάρα είναι αυτή που έκανες??? Ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα τα συγκεκριμένα και με καθήλωσες με το ποστ σου! ακόμα κοιτάω φωτογραφίες τους και βίντεο.... Αν υπήρχε σκύλος που πραγματικά κάνει "αίσθηση" τέτοιος θα ήταν...
 


Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Εάν θέλεις το πραγματικό Cane Corso τότε, από Ελλάδα έχεις μόνο μια επιλογή μετά ΜΟΝΟ Ιταλία και όχι πολλά εκτροφεία.
Δεν αποκλείω όμως, να το βρεις και σε άλλους εκτροφείς αυτό, αλλά οι πιθανότητες δεν θα είναι πολλές.(ελάχιστες θα έλεγα αλλά υπερκτές, ΔΗΛΑΔΗ θα ψάχνεις την εξαίρεση από τα κουτάβια)

.
Στο Valoroso αναφερεσαι?
 
  • Like
Reactions: arrigo_corso


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Πήγα και είδα μέσα στις γιορτές δυο γέννες εκτροφείων (η μια μάλιστα από τα ποιο αναγνωρίσιμα). Παρατηρήσεις:
1) Αν και διαφωνώ γενικότερα με τον ορισμο τις λέξης ταπεραμέντο, αν συμφωνούσα και ακόμα και με το γεγονός ότι εγώ δεν θέλω σκύλο "υψηλού ταπεραμέντου", σκυλιά με ταπεραμέντο δεν είδα. Ακόμα και με τα δικά μου κριτήρια μόνο η μια εκτροφή θα ελεγα ότι εφαπτομενικά βρισκόταν μέσα σε αυτά διαβάζω ότι συνηστούν ένα τυπικό χαρακτήρα Corso ...
2) Πωλητές ίσως πλασιέ ίσως εκτροφείς όχι. Εξηγούμε. Κανένας δεν με ρώτησε τιποτα συγκεκριμένο για να καταλάβει αν το σκυλί τους θα κακοπέσει μαζί μου, κανένας από τους δυο δεν ενδιαφέρθηκε να αναδείξει την δέσμευση και την προσπάθεια που χιάζεται η σωστή ανατροφή ενός σκύλου. Μου έδωσαν την εντύπωση ότι απαλά να διώξουν στοκαρισμένο "υλικό" σε μια καλή τιμή.
3) Η μια "εκτροφή" που την θεώρησα και ποιο σoβαρή έκανε in house breeding που σημένει ότι δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της φυλής αρα δεν είναι πραγματική εκτροφή. Η άλλη εκτροφή δεν ήταν εκτροφή.

Αυτά από εμμέναν. Με βλέπω είτε να περιμένω τον σωστό ιδιώτης είτε να καταλήγω βουλγαρία για σοβαρή εκτροφή πραγμα δυσάρεστο...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Μόνο αυτά τα δύο εκτροφεία υπάρχουν; Γιατί δεν ψάχνεσαι περισσότερο στην Ελλάδα;
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Μπορεί και να ψαχτώ, πίστεψε με όμως απογοητεύτηκα, δεν θέλω να πω πολλά παραπάνω, ούτε να "δυσφημήσω" κανένα (δεν παίζει να αναφέρω ποιους είδα, όποιος ενδιαφέρεται, βλέπει, ακούει, διαβάζει, παρατηρεί και εξάγει τα συμπεράσματα του προς το ποιος κάνει η δεν κάνει καλά την δουλειά που διαφημίζει), αλλά απογοητεύτηκα. Ίσως και να κάνω αυτό που μου λες αλλά προς το παρων μου κόπηκαν τα πόδια...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Mηπως απλα θελεις τον ιδιωτη και ψαχνεις δικαιολογιες? Στη Βουλγαρια θα ταξιδεψεις ?
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Ιδιώτη παντα ψαχνω αλλα και εκει γίνεται τις που.... Απλά εκεί είναι ποιο αναμενόμενο... Θεώρησε ότι πλέων κλίνω περισσότερο σε εκτροφείο εξωτερικού. Η Βουλγαρία λογο εγγύτητας και λογο ότι από το Internet εχω βρει δυο εκτροφεία που "φαίνονται" σοβαρά μου φαντάζει η ποιο λογική λύση.
Θεωρώ αδύνατο να πάρω σκύλο χωρίς να δω μια η και περισσότερες φορες από κοντα εκτροφείο, εκτροφέα, κουτάβια και τουλάχιστον την μάνα (τον πατερά δεν είναι πάντα εύκολο)
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
θεωρείς ότι η αγορά απο ιδιώτη θα σου εξασφαλίσει κάτι περισσότερο από ότι η αγορά από εκτροφείο;
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
θεωρείς ότι η αγορά απο ιδιώτη θα σου εξασφαλίσει κάτι περισσότερο από ότι η αγορά από εκτροφείο;
Πιστεύω ότι ο καλός εκτροφέας είναι προφανός καλύτερη επιλογή από τον ιδιώτη. Οι λόγοι:

1) Ο καλός εκτροφέας υποστηρίζει και ενημερώνει τον ιδιοκτήτη καλύτερα από ότι θα μπορούσε ενας ιδιώτης.
2) Ο καλός εκτροφέας φροντίζει να αναπαράγει τα δυνατών καλύτερα δείγματα της φυλής οπότε εχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παράγει καλύτερους σκύλους εξελίσσοντας την φυλή προς το καλύτερο.
3) Ο καλός εκτροφέας επιλέγει ποιο σωστά (λόγο γνώσεων και εμπειρίας) σε ποιον θα δωσει τον σκύλο του με αποτέλεσμα την δημιουργία ενώς κύκλου καλών και ισορροπημένων σκύλων που επηρεάζουν θετικά την διάδοση και εξέλιξη της φυλής.

Αυτά δεν τα βγήκα ως τωρα στην πράξη. Στην πράξη βρήκα "πωλητές υλικού" που δεν θεωρώ σωστο να τους βοηθήσω να συνεχίσουν αυτή τους την δραστηριότητα...

Οι ιδιώτες είναι και αυτοί τις περισσότερες φορές απλοί "πωλητές υλικού" και ακομα περισσότερο κάποιες φορές, η έλλειψη γνώσεων, η ανευθυνότητα, η έλλειψη παιδείας, καθιστά το "υλικό" τους ή επικίνδυνο ή με προβλήματα υγείας ή κ.τ.λ. .

Ωστόσο κάποιες φορες μπορεί να βρεις ανθρώπους που αποφασίσανε να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους, εχοντας γνώση του τι κάνουν, μεράκι, και που δεν αντιμετωπίζουν τα κουτάβια σαν "αντικείμενο" για πώληση, αλλα με υπομονή και συνέπια προσπαθούν πρωτίστος να βρουν τους σωστούς ανθρώπους να αναλάβουν τα κουτάβια (οι περισσότεροι συνήθως προϋπάρχουν του ζευγαρώματος) και δευτερευόντως την πώληση (να καλύψουν τα έξοδα τους ή και να βγάλουν ένα κέρδος). Βέβαια θεωρητικά αυτό είναι μια από τις ποιο σημαντικές δουλειές του εκτροφέα (ελα που δεν).
 
  • Like
Reactions: Ghostdoc


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Δεν λεω ότι δεν υπάρχουν πιθανά και σωστοί εκτροφείς στην Ελλάδα. Λεω όμως ότι από αυτά που είδα πραγματικά αποθαρρύνθηκα.
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ας τα πω λοιπόν γιατί σκάω σιγά σιγά και πιο πάνω τα μάσησα τα λόγια μου!!!!!

Εξομολόγηση.
Πριν, ενάμιση, δύο χρόνια πίστευα ότι γίνετε σωστή εκτροφή Cane Corso στην Ελλάδα από τα περισσότερα εκτροφεία (αν όχι όλα)
Δεν γνώριζα. Έβλεπα μόνο τα pedigree.
Όσο το έψαχνα τόσο καταλάβαινα τα λάθη πρώτα τα δικά μου και μετά αυτών που αποκαλούνταν εκτροφείς.
Γιατί αυτοί, καλά πουλάνε..........έμεις όμως τους συντηρούμε, αγοράζοντας από αυτούς.

Στα εκτροφεία που πήγα!!!!!!
Τι έκανα τότε ο ''άνθρωπος''
Εγώ : Μπορούμε να δούμε τα pedigree;
Εκτροφέας χ : Ορίστε.
Εγώ : αααααα αυτός έχει π.χ. Arrigo πατέρα και αυτή έχει μάνα π.χ. Moca , για να δω τα σκυλιά.
Εκτροφέας : Ορίστε και τα σκυλιά, μεγαλόσωμα με δυνατά........pedigree.
Αποτέλεσμα : Ωραίο γεννεολογικό δέντρο, Το κλείνω το κουτάβι.
Μέσα στο μυαλό μου έλεγα : Αυτοί οι γονείς είναι πολύ ωραία cane corso,μεγαλόσωμα, άρα θα βγάλουν και ωραία κουτάβια και θα είναι και φύλακες αφού είναι cane corso.
Μέγα λάθος. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Κανονικά έπρεπε:
Εγώ : Μπορούμε να δούμε τα σκυλιά;
Εκτροφέας χ : Ορίστε τα σκυλιά, μεγαλόσωμα με δυνατά........pedigree.
Εγώ : Μα αυτόν π.χ. τον μιλάω καλά και γυρίζει την κοιλιά, πως μπαίνει για αναπαραγωγή;
Εκτροφέας χ : Έχει pedigreeπου δεν το βρίσκεις εύκολα και είναι και 65 κιλά (π.χ.)
Εγώ : Ευχαριστώ πολύ αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν..........εγώ θέλω Cane Corso. Αντιο.....

Τις εξετάσεις δεν τις γράφω γιατί το θεωρώ αυτονόητο ή τουλάχιστον την κλινική εικόνα, ιδικού. (αυτό ξέρω, σηκώνει συζήτηση αλλά ας το παρακάμψουμε)

Εγώ εν αντιθέσει, ήθελα αυτό που γράφει ο Σκίουρος πιο πάνω.
Δηλαδή σκληρό χαρακτήρα cane corso.

Δεν συμφωνώ και εγώ με την έκφραση ''υψηλό ταπεραμέντο'' γιατί το ταπεραμέντο δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ή την μαχητικότητα του σκύλου αλλά με την συμμετοχή του. (και αυτό σηκώνει συζήτηση)
Ας μη βάλουμε Αγγλικές ορολογίες, για να είναι κατανοητά για όλους.

Υ.Γ.
Ας πω την αλήθεια στην δικιά μου περίπτωσή και δεν ρίχνω σε άλλων την ευθύνη, εκτός από εμένα :
Πήγα είδα τα σκυλιά, ζήτησα pedigree, και καθίσαμε μιλήσαμε χωρίς να ελέγξω τον χαρακτήρα τους. Και τα δύο σκυλιά χαϊδευόταν αλλά όχι να γυρνάνε κοιλιά.
Απο τα κουτάβια της γέννας του σκύλου μου ξέρω τα 6 (μαζί με τον Arrigo) από τα 10 σκυλιά.
Φύλαξη έβγαλε μόνο ο Arrigo, από πολύ μικρός μάλιστα.

Δύο από αυτά τα αδέρφια 1 και 1 μπήκαν για αναπαραγωγή.
Έτσι εξαφανίζετε το ένστικτο φύλαξης σιγά σιγά!!!!
....................... αν συμφωνούσα και ακόμα και με το γεγονός ότι εγώ δεν θέλω σκύλο "υψηλού ταπεραμέντου"
Εδώ Σκίουρε έβαλες το ''αν'' μπροστά οπότε μάλλον δεν είσαι σε αυτή την μερίδα.
Αυτή η ζήτηση (δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ) έχει χαλάσει την ράτσα.
Με βλέπω είτε να περιμένω τον σωστό ιδιώτης είτε να καταλήγω βουλγαρία για σοβαρή εκτροφή πραγμα δυσάρεστο...
Που θα τον βρείς αυτόν τον ιδιώτη Σκίουρε;
Να μας τρελάνεις θέλεις;

Όσο για την Βουλγαρία που είπες.........άστο, εκτός αν κοιτάς pedigree και μέγεθος αλλά από χαρακτήρα θα είναι κάτι διαφορετικό από Ελλάδα!!!!

Αν είσαι τυχερός (σαν εμένα) μπορεί να σε πέσει κανένα ’’λαχείο’’ και να πάρεις Cane Corso από οπουδήποτε αλλά να ξέρεις ότι οι πιθανότητες δεν θα είναι με το μέρος σου.

Και φτάσαμε στην ουσία.
Αυτό που γράφω είναι προσωπική άποψη.
Εκτροφεία Cane Corso είναι λίγα. Άσχετα που βλέπουμε πολλά.
Όλους τους ενδιαφέρει να βγάλουν ’’τούμπανα’’ σκυλιά και να κάνουν εφέ και μπορεί να πάνε και στις εκθέσεις.
Λίγοι είναι αυτοί που κοιτάνε τον χαρακτήρα και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Στην Ελλάδα μόνο ο κ. Αθανασίου (Valoroso) κοιτάει πρώτα χαρακτήρα, ΜΟΝΟ αυτός.
Στην Ιταλία είναι λίγο περισσότεροι αυτοί.
Μπορεί να μου διαφεύγει και κανένας άλλος από το εξωτερικό. (που δεν νομίζω)

Όλοι μα όλοι οι άλλοι κοιτάνε τις εκθέσεις και δεν ξέρω εγώ τι, με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε!!!!

Μεγάλο συγνώμη αν σας κούρασα αλλά πιστεύω ότι χρειαζόταν. (και εγώ το χρειαζόμουν)
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καταλαβαινω ακριβως τον τροπο που σκεφτεσαι και συμφωνω με το σκεπτικο σου. Καταλαβαινω επισης την απογοητευση που αισθανεσαι. Πέρασα απο παρομοια καναλια πριν κατασταλάξω σε εκτροφικο σκύλο και ναι, η πιο δυσκολη φαση στην επιλογη ειναι το φιλτράρισμα των επαγγελματιών (ή ερασιτεχνων) γιατι αυτη ειναι και η πιο κρίσιμη παραμετρος. Εκτροφική ηθικη, εμπειρία και γνώση είναι δυσκολος συνδυασμός και στη μικρη χωρα που ζουμε δεν υπαρχουν πολλες εναλλακτικες λύσεις. Εαν εχεις εξαντλήσει τις επιλογες εκτροφείων στην Ελλαδα συμφωνω οτι πρέπει να ψαχτεις στις γειτονικές χώρες. Και η λυση του ιδιώτη δεν ειναι κακή, αρκεί να πληρουνται οι αυστηρες προυποθέσεις που πολυ σωστα εθεσες στο μηνυμα σου.
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Όσο για την Βουλγαρία που είπες.........άστο, εκτός αν κοιτάς pedigree και μέγεθος αλλά από χαρακτήρα δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από Ελλάδα!!!!
Διόρθωση. Ξέχασα το ''δεν'' που αλλάζει όλο το νόημα.
Δεν θα είναι κάτι διαφορετικό από Ελλάδα.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αυτή η ζήτηση (δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ) έχει χαλάσει την ράτσα.
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου κ το ξερεις......

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το εξης:
Εφ'οσων φιλε Σκιουρε ζητας κι εσυ ενα cane corso που να μην εχει τον χαρακτηρα αυτο που θα επρεπε να εχει, εσυ οπως κ πολλοι αλλοι, δεν καταλαβαινω γιατι εκπλησεσαι που οι περισσοτεροι πλεον πουλανε κατι που "μοιαζει με" αλλα στην ουσια (χαρακτηρα) ΔΕΝ ειναι......
Φυσικο επακολουθο ειναι το συζηταγαμε κ αλλου αν θυμασαι......

Αν θες "χαρακτηρα cane corso" θα πρεπει να το ψαξεις γιατι ειναι "μη εμπορικο" πλεον.....

Υ.Γ. Δωσε λιγο περισσοτερη σημασια στην "ποιοτητα" του σκυλου που παιρνεις κ οχι στον εκτροφεα που στον πουλαει. Τον σκυλο θα παρεις μαζι του θα ζησεις..... οχι με τον εκτροφεα του!
 


Σκίουρος

Active Member
4 Απριλίου 2014
31
5
Βάση όσων διαβαζα σε αυτό το φόρουμ αλλά και από άλλες πηγές θεωρούσα ότι τα Cane θα είναι αρκετά οξύθυμα και καχύποπτα. Η κυριαρχικότητα των mastif δεν με φοβίζει, θεωρώ ότι ο άνθρωπος που ταΐζει ένα σκύλο πρέπει να κάνει σοβαρά λάθη για να μην μπορέσει να επιβάλει τον εαυτο του ως "αρχηγό" της αγέλης. Η ιεροτελεστία του ταΐσματος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετή.
Αυτα που με ανησυχούσαν ήταν πάντα οξυθυμία, καχυποψία και μετα από συναντήσεις με τρεις πλεον εκτροφεις εχω να πω πως σε κλίμακα του δέκα (με δέκα εκτός αγέλης όλοι και παντα ειναι εχθροί) αν το ημιαιμο λυκόσκυλο είχα ηταν 3/10 και το ανουρο ποιμενικό ήταν 9/10 θα ελεγα ότι τα Cane που γνώρισα ηταν καπου στο 3 επίσης, κάποια και παρακάτω. Χαρακτηριστικά θα έλεγα ότι ένα από αυτά σε τρια δευτερόλεπτα από την στιγμή του το πλησίασα το χάιδευα χωρίς την αμεση επίβλεψη του ιδιοκτήτη και μετα από ένα λεπτο είχε στριμώξει την μουσούδα του ανάμεσα στα ποδια μου 1/10. Εμένα οπουδήποτε από 3/10 ως 5/10 μου κανει.
Ξέρω ότι αυτή η θεώρηση με ποσοστά είναι λάθος εκ της αρχης, για να συνεννοούμαστε όμως την κανω...
Για οξυθυμία δεν μπόρεσα να καταλάβω τιποτα μιάς και τα σκυλια δεν ερεθίστηκαν για να παρατηρήσω ποσο γρήγορα χτίζουν το συναίσθημα, αλλά και ποσο έντονα εγκλωβίζονται σε αυτό.

Ασχετο ξερω ότι τις βροχερές, υγρές μερες τα σκυλιά μυρίζουν περισσότερο και αυτές οι μερες τέτοιες ήταν, οστοσο αν κάποιοι είναι ιδιοκτήτες θελω την εμπειρία σας στα εξής:
1) Εντονη μυρωδιά
2) Αέρια (τα βρήκα πολύ κλανιάρικα, το οποιο σε εξωτερικό χώρο μπορεί να είναι και χαριτωμένο αλλά μέσα στο σπίτι.... το ένα τουλάχιστον άστραφτε και βρόνταγε και σου έπεφτε η μύτη...)
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf