Βοήθεια για επιλογή


tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Θα το κοιταξω για ημιαιμο ομως δεν ειμαι ακομα τοσο σιγουρος (η μαλλον δεν ειμαστε). Μαλλον προς ντογκο παμε αλλα και το αμσταφφ το συζηταμε. Εχει να πεσει διαβασμα. Θα παρω και καποιους εκτροφεις τηλεφωνο για να μαθω περισσοτερα. Ειδα σε καποιες συζητησεις οτι με το mail στον ΚΟΕ δεν θα βγαλω ακρη ομως πριν μερικες μερες που πηρα τηλεφωνο μου ειπαν πως θα μου απαντησουν μεσω email και (αν και τους εστειλα) ακομα τιποτα. Να τους ξαναπαρω τηλεφωνο η θα μου απαντησουν με το πασο τους;
 


$Bruno$

Active Member
20 Φεβρουαρίου 2016
37
16
35
Ωραιος κτηνιατρος ειναι αυτος...
αμα τελικα παρεις σκυλι...αλλαξε τον...αυτο σου λεω μονο!
Καταρχας τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο ΥΓΙΗ σκυλια,μονο αυτο αρκει...πιο low maintenance all together κ αν υπηρξε κ καποτε αδεσποτο?
Μην λετε τετοια τωρα....;) αμαν και πως χωρεσα στο μυαλο μου οτι τα σκυλια εκτροφειου ειναι ποιο υγιει:D
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
καταρχην ..ναι στα αδεσποτα,δεν θα πω ημιαιμα,εμφανιζεται ,οχι ακριβως ασταθεια χαρακτηρα,αλλα χαρακτηρας ,θα πω οχι τοσο καλα κουμπωμενος με τον ανθρωπο.αυτο εχει να κανει αρικτα με το πως κ το που εχει μεγαλωσει αυτο το αδεσποτο.η επισημανση του "κακου" κτηνιατρου ,εχει σαφως καποια βαση.μην βιαζεστε να τον πυροβολησετε!εδωσε ισως με απλα λογια να το καταλαβει ο ανθρωπος.

απο εκει κ μετα,θελω να δεις φιλε σοβαρα την περιπτωση ενος αμσταφ κ θα πω παλι θηλυκου.με το θηλυκο θα εχεις πιο γρηγορη ωριμανση,πιο στιβαρο χαρακτηρα κ λιγοτερα προβληματα.με ενα θηλυκο σαφως σωστης επιλογης.

με τα κορσο ,αργα η γρηγορα θα εχεις το προβλημα με την φυλαξη.θα πρεπει να επενδυσεις πολλα χρηματα για να ερθει στα μετρα ενος κοινονικου συνολου κ να φερθει με τροπους.
τα καρναβαλακια απο την αλλη,ειναι σκυλια κυνηγοι .εχουν ενεργεια μπολικη,δεν θα εχεις θεματαμε καχυποψιες κ ξεσπασματα,αλλα θα πρεπει να εκτονωθει αρκετουτσικα,συν οτι θα πρεπει να σκεφτεις κ καποια τακτικα δερματικα προβληματα τους.

τα κιλα ειναι πολλα..αυτο θα δημιουργει προβληματα κ σε τυχως θεραπειες.σκεψου οτι τα φαρμακα πανε αναλογα με τα κιλα.ο,τι κανεις δλδ,θα πρεπει να ξοδευεσαι παραπανω.αυτο αν σε ενδιαφερει το κοστος του μεγαλου ζωου..

πιστευω ενα σταφακι,αμσταφακι,πιτμπουλακι(ισως απο καποιο κλαμπ διασωσης),να σας κανει κ να σας ευχαριστει!ειναι σκυλια με παρομοιο σωμα με τα σκυλια που θελεις,σε μικρογραφια συνολικη..κοστους κ εμφανισης!σκεψου το κ μην βιαστεις..
 
  • Like
Reactions: tan




tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Θελει πολυ σκεψη... Παντως γενικα και στους δυο μας αρεσει περισσοτερο το ντογκο... Διαβασα κιολας οτι γενικα τα αμσταφφ σαν τεριε ειναι και πιο ζημιαρικα στο σπιτι που και αυτο παιζει ρολο. Οσον αφορα το θηλυκο εχω ακουσει οτι ακομα και στειρωμενο προσελκυει τα αρσενικα και σιγουρα η στειρωση ειναι απαραιτητη αλλιως με την περιοδο το κανει χαλια ολα (και μεις θα την εχουμε μεσα)... Αυτο με το κοστος ειναι σημαντικο, για τι ταξεως διαφορες μιλαμε; Γιατι γενικα αφου αποσο ξερω ειναι και οι δυο ρατσες σχετικα υγιεις αν ειναι μια διαφορα των 100 η 200 ευρω για μια θεραπεια που μπορει να χρειαστει μια φορα τον χρονο και αν (πες ειμαστε 2 ατομα δεν ειναι πολλα) αλλα αν μιλαμε για ποσα μεγαλυτερα και καθε χρονο τοτε σιγουρα ειναι σημαντικο (χωρις να μιλαμε για τα πρωτα κοστη που θα χει σαν κουταβι που ξερω πως στην αρχη ειναι περισσοτερα).
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Παντως γενικα και στους δυο μας αρεσει περισσοτερο το ντογκο...
Εμφανισιακα σας αρεσει περισσοτερο η και στον χαρακτηρα;
 


tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Οι διαφορες χαρακτηρα για τις δυο αυτες ρατσες αποσο ξερω δεν ειναι τοσο μεγαλες περαν του οτι το αμσταφφ ειναι μαλλον πιο ανθρωποκεντρικο ενω το ντογκο ισως πιο κτητικο (διορθωστε με αν κανω λαθος εχουμε διαβασει απειρα πραγματα που διαφερουν παρα πολυ και για τα δυο). Δεδομενου οτι μπορει να χρειαστει να μεινει και λιγο μονο του οπως ειπα πριν (γυρω στο πενταωρο το πρωι) το ντογκο ισως να ταιριαζει και λιγο παραπανω σαν χαρακτηρας (ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι μια ιδιαιτερα μεγαλη διαφορα). Παρολαυτα το γεγονος οτι το αμσταφφ τεινει να ειναι πιο ενεργητικο μεσα στο σπιτι παλι ισως να δημιουργει ενα μικρο προβλημα (ομως παλι αυτο μπορει να το πει καποιος που γνωριζει απο πρωτο χερι τις φυλες)
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@tan

Κανε Κόρσο = σκυλί φύλακας
Ντόγκο = κυνηγός μεγάλου θηράματος

Υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην περιγραφή των 2 φυλών,είναι σα να προσπαθείς να βγάλεις κοινό μενού σε χορτοφάγο και φανατικό κρεατόφιλο...Η περίπου έτσι.

Επίσης,υπάρχουν άπειρα θέματα για τις 2 αυτές δημοφιλέστατες φυλές στο φόρουμ μας,διάβασε και όποια απορία έχεις εδώ είμαστε
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
αυτα που βασικα διαφερουν,ειναι τα ενστικτα.καποια ειναι πιο ανεπτυγμενα στο κορσο,καποια πιο ανεπτυγμενα στο αρτζεντινο.η κτητικοτητα δεν εχει να κανει με την ρατσα.κτητικα μπορει να ειναι κ τα δυο.ανθρωποκεντρικα επισης κ το χαρακτηριστικο αυτο ειναι που μπορει να κανει κ κποιο σκυλι καλο στην σωματοφυλακη.ισως το αρτζεντινο να μην κανει για φυλαξη χωρου ,αλλα κανει για σωματοφυλακη,λογω αγαπης προς το αφεντικο.το ιδιο ισχυει κ για το αμσταφ.

οσων αφορα το σπιτι,ουτε να σκεφτεις να αφησεις ελευθερο οποιοδηποτε απο τα παραπανω ζωα.θα παρεις crate οπως κ να εχει,οποτε μην σε προβληματιζει το πως θα ειναι στο σπιτι οταν λειπεις.

φιλε εχοντας φυλη μεγαλων ζωων,θα σου πω πως δεν τα αλλαζω με τιποτα,αλλα...πιστευω πως ενα μικροτερο αλλα δυναμικο ζωο το ευχαριστιεσαι πιο πολυ.ειναι καθημερινες διαδικασιες που θα σε βολεψει πιο πολυ ενα μικροτερο ζωο,οχι πως το μεγαλο ειναι προβλημα,αλλα ολα ειναι πιο ευκολα με το μικρο.
 
  • Like
Reactions: tan


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
@lawrence-gr εγώ ισοπεδωτικά μεν αλλά με μια δόση αλήθειας δε,θα σου πω πως όσο φύλακες μπορούν να γίνουν τα σέτερ αλλο τόσο μπορούν να γίνουν και τα αρτζεντίνο.Είναι χοντροκομμένο και το καταλαβαίνω,αλλά κυνηγόσκυλο το ένα κυνηγόσκυλο και το άλλο,με διαφορετικό αντικείμενο για στόχο ως προς το μέγεθος (και λόγω κυβικών)
Αρα προσωπικά δε θα έβαζα ποτέ στην ίδια κουβέντα κορσο και αρτζεντίνο,ακόμα και αν κάποιοι επιμένουν να τραβάνε στα άκρα τα χαρακτηριστικά των τελευταίων ώστε να τα κάνουν κάτι που δεν ειναι

υγ: κουβέντα να γίνεται...
 
  • Like
Reactions: mareco and sis


tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@Chris K.A. Βασικα τα χαρακτηριστικα που μας εκαναν να προτιμησουμε τις δυο αυτες φυλες οσον αφορα τον χαρακτηρα δεν ειναι ουτε η ικανοτητα του κυνηγου ουτε του φυλακα (χωρις να θεωρουμε καποια απαυτες ανεπιθυμητη και αυτο το τονιζω). Ειναι το γεγονος οτι ειναι αθλητικα και δραστηρια ενω ταυτοχρονα μπορουν να ζησουν μεσα, οτι μπορουν να μας συνοδεψουν σε δραστηριοτητες εξω, οτι ειναι δυο εξυπνες ρατσες και δενονται με τους ανθρωπους τους. Για κανε κορσο εχω ακουσει τα καλυτερα, ενω για ντογκο εχουμε παραδειγμα απτο οικογενειακο περιβαλλον που ο σκυλος εχει αριστη σχεση με τους ιδιοκτητες του και η συμπεριφορα του προς τους αλλους ειναι πολυ καλη. Σε συνδυασμο βεβαια με το οτι θελαμε εναν μεγαλο, κοντοτριχο σκυλο. Αν και τελικως μαλλον η επιλογη μας θα ειναι ντογκο αρτζεντινο η αμσταφφ
 


Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
42
Aθήνα
ναι @tan ,ήταν σπιν οφφ που λενε και στον κινηματογράφο το τελευταίο σχόλιο ;)
απλά,κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με όση περισσότερη σαφήνεια γίνεται,για να ξέρει και ο καινούριος που μπαίνει μέσα στο φόρουμ περί τίνος ακριβώς πρόκειται
 
  • Like
Reactions: tan




tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@lawrence-gr Τελικά τείνουμε προσ dogo argentino όποτε μιασ και προσφέρθηκες μήπωσ ξέρεισ να μας πείς για κανέναν εκτροφέα;
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για τη ράτσα, δε θα ανακατευτώ. Θα σταθώ στο θεμα του εκπαιδευτή, καλο θα ηταν να το εχετε κατα νου σαν κατι που θα γίνει ετσι κι αλλιώς, οχι αν παρουσιαστεί ανάγκη. Δηλαδη... Το λάθος που κανουν (κανουμε/κάναμε) οι νέοι ιδιοκτήτες σκυλων ειναι να συμβουλεύονται επαγγελματία αφού ο σκύλος εχει δείξει σημαδια ανεπιθύμητης συμπεριφοράς ενώ θα μπορούσαμε κάλλιστα να προλάβουμε τη συμπεριφορά αυτή χτιζοντας απο την κουταβισια ηλικια ενα σκυλί όπως το θελουμε. -γνώμη μου :)

Οσο για τα των μετακινήσεων/κάμπινγκ/καφετέριας κλπ, μικρόσωμο σκυλί δε σημαίνει ευκολότερη κίνηση μεσα στον κοσμο. Εχω δυο σκυλια και εχω παει για καφε και με τα δυο. Το ενα τσιουάουα, 2 κιλά και αν δε τη σταμάταγα θα μας άκουγε όλη η καφετέρια (γύρισαν μονο τα 2-3 τραπέζια που ηταν κοντά μας) γιατι η σερβιτόρα τόλμησε και άπλωσε το χέρι της δίπλα μου να αφήσει τους καφέδες και το αλλο, ας πουμε ημίαιμο γκρενενταλ/ΓΠ ή κάπως ετσι 35 κιλά που όλη κι όλη η "ενόχληση" απο μέρους του, που καταλάβαμε οτι ηταν εκεί δηλαδη, ηταν που σηκώθηκε 2 φορές, έκανε 2 σβούρες γυρω απο τον εαυτό του και ξαναξάπλωσε. Just saying. Και ποτε δε μου εχει τύχει να παω με τον μεγαλο να πιω καφε και να μας κοιτάνε στραβά, φροντίζω να μη κάθομαι μεσα στη μέση που περνάει κόσμος συνέχεια, αναγκαστικά, και ως εκεί. Αν εισαι διακριτικός δεν εχεις προβλήματα. Τωρα αν εισαι τοσο γκαντεμης και πέφτεις σε περίεργους τι να πω...
 


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ένα θηλυκό οχι δεν μυρίζει και ΔΕΝ προσελκύει αρσενικά μετά τη στείρωση.
Ζητάς να σου πούμε σκύλο μεγαλόσωμο και να μπορεί να σας ακολουθεί σε δραστηριότητες. Cane corso και dogo είναι οι επιλογές? Τι εμπειρία έχεις από σκυλιά? Και οι 2 φυλές για έμπειρους με τα σκυλιά και φυσικά με τη καθοδήγηση εκπαιδευτή.
Στη θέση σου θα κοιτούσα και κανένα rescued κυνηγόσκυλο που δυστυχώς δε θα δυσκολευτείς να δεις αγγελίες τους. Αυτό θα συνδυάσει και χαρακτήρα (ήδη διαμορφωμένος) και ενέργεια.
Βεβαια αν εμφανισιακά θεωρεις οτι τείνεις περισσοτερα στο dogo προσεχε την επιλογή που θα κάνεις στον εκτροφέα σου. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το cane corso... Μπορεί να σου βγει πολύ πιο δυναμικό από οτι θα μπορείς να ελεγξεις και αν το θες παρέα για εκδρομές κτλ δε ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
νταξει ,θεληση πρεπει να υπαρχει ρε αλικακι,οχι κανα μαστερ εκπαιδευσης για να μπορει να παρει το ζωο.αν θα ειναι σε επαφη με εκπαιδευτη κ θα ασχολειται οπως λεει ,θα την παλεψει.για βολτες κ για εκδρομες κ αυτο ειναι εφικτο,αλλα πιο δυσκολο απο κατι μικροτερο..
 
  • Like
Reactions: Elrandir


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.664
19.909
... Αυτο με το κοστος ειναι σημαντικο, για τι ταξεως διαφορες μιλαμε; Γιατι γενικα αφου αποσο ξερω ειναι και οι δυο ρατσες σχετικα υγιεις αν ειναι μια διαφορα των 100 η 200 ευρω για μια θεραπεια που μπορει να χρειαστει μια φορα τον χρονο και αν (πες ειμαστε 2 ατομα δεν ειναι πολλα) αλλα αν μιλαμε για ποσα μεγαλυτερα και καθε χρονο τοτε σιγουρα ειναι σημαντικο
Κι αν προκύψει να είναι άνω των 100/200, περισσότερες φορές μέσα σε ένα χρόνο και αν [πες] δεν είσαστε ακόμη δύο άτομα, θα τα καταφέρεις;

Οσο μεγαλύτερος ο σκύλος, τόσο υψηλότερο και το -ο μη γένοιτο- πιθανό ιατρικό κόστος, όπως είναι υψηλότερη και η ετήσια συντήρησή του, στα πάντα. Αμπούλες, κολλάρα, σπρέυ κλπ κλπ

Το dogo θέλει τεράστια προσοχή στον ήλιο. Μπορεί να πάθει ευκολότερα ηλίαση και εγκαύματα.
 
  • Like
Reactions: lawrence-gr