Βοήθεια για επιλογή

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.739
7.889
καταρχην ..ναι στα αδεσποτα,δεν θα πω ημιαιμα,εμφανιζεται ,οχι ακριβως ασταθεια χαρακτηρα,αλλα χαρακτηρας ,θα πω οχι τοσο καλα κουμπωμενος με τον ανθρωπο.αυτο εχει να κανει αρικτα με το πως κ το που εχει μεγαλωσει αυτο το αδεσποτο.η επισημανση του "κακου" κτηνιατρου ,εχει σαφως καποια βαση.μην βιαζεστε να τον πυροβολησετε!εδωσε ισως με απλα λογια να το καταλαβει ο ανθρωπος.
Από τις μεγαλύτερες ανακρίβειες που κυκλοφορούν γενικότερα.
Τα πρώην αδέσποτα αν τα υιοθετήσεις και ασχοληθείς μαζί τους όπως θα ασχολιόσουν με ένα καθαρόαιμο που αγόρασες δεν παρουσιάζουν ούτε αστάθεια ούτε ξεκούμπωμα χαρακτήρα.
Ο αστάθμητος παράγοντας ισχύει για όλα τα σκυλιά, καθαρόαιμα και ημίαιμα, αδέσποτα και μη. Όσο και να φαίνεται παράξενο πολλές φορές οι σκληρές συνθήκες ζωής ενός αδέσποτου χτίζει πολύ καλύτερο χαρακτήρα από τα τρομερά λάθη που κάνει ιδιοκτήτητης που μεγαλώνει ένα καθαρόαιμο.

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
Έχω μια φίλη που έχει ένα dogo θηρείο, μετά από εκπαίδευση το χειρίζεται μια χαρά , είναι δεν είναι 50 κιλά και δεν έχει θέμα κανένα, τον έχουν μαζί τους παντού και δεν δημιουργεί θέμα πουθενά. Απλά να έχετε στο νου σας ότι αν μένει σε διαμέρισμα ένα τέτοιο σκυλί θέλει πάρα πολύ βόλτα, επίσης δεν ωριμάζουν γρήγορα και κάνουν ζημιές όταν βαριούνται , της έχει φάει το μισό σπίτι και είναι και όλη μέρα στους δρόμους να τον έχει στη βόλτα...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
νταξει ,θεληση πρεπει να υπαρχει ρε αλικακι,οχι κανα μαστερ εκπαιδευσης για να μπορει να παρει το ζωο.αν θα ειναι σε επαφη με εκπαιδευτη κ θα ασχολειται οπως λεει ,θα την παλεψει.για βολτες κ για εκδρομες κ αυτο ειναι εφικτο,αλλα πιο δυσκολο απο κατι μικροτερο..
όχι μονο απο κάτι μικρότερο αλλά απο κάτι λιγότερο δυναμικό θα έλεγα Λαβ... Ναι σαφως και δεν χρειάζεσαι μαστερ εκπαίδευσης αλλα πόσα λαθη έχουμε δει να γίνονται και πόσα κάναμε και εμείς οι ίδιοι στο πρώτο μας σκύλο??????

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Οπα οπα παιδια πεσανε πολλα. @mareco προσεξε μιλουσα για διαφορα. Αν τωρα πανε ολα στραβα και χρειαστει να τα ξοδεψω θα τα ξοδεψω θα κοψω απο μενα αν ειναι αναγκη. Συνειδητα το παιρνω το ζωο. Δεν εχω τροπο να σε πεισω απλα θα σου πω οτι δεν θα μαρεσε να αφησω ενα οποιοδηποτε πλασμα να υποφερει απο δικη μου αμελεια. Απλα αν μιλαμε για μια τεραστια διαφορα που θα μου δημιουργουσε δυσκολιες θα ηθελα να το γνωριζω για να το σκεφτω παραπανω (και δεν μιλαω για ελαχιστα πιθανες περιπτωσεις).

• Like
Reactions: mareco

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@aliki_s η δικη μου εμπειρια απο σκυλια περιοριζεται σε δυο κουταβια ενα πιο παλια και ενα πριν καποιους μηνες που μαζεψαμε για να τους βρουμε σπιτι επειδη ηταν μικρα και θα πεθαιναν εξω. Ομως η κοπελα μου που μαζι θα τον παρουμε τον σκυλο ειχε ενα αρσενικο τσοπανοσκυλο σε διαμερισμα οποτε μπορω να πω οτι κατι περισσοτερο ξερει απο μενα

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
για τον ηλιο και τα δερματικα προβληματα το εχουμε υποψιν αλλα φανταζομαι οτι θα τα μαθουμε και καλυτερα οταν τελικα μιλησουμε και με καποιον εκτροφεα για να τον αποκτησουμε

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.766
20.044
Δεν θέλω να πείσεις εμένα.
Να το έχεις στο νου σου θέλω, για να μην έχεις να λες, ότι δεν ήξερες.
Η σωστή νοοτροπία αυτή είναι...ότι θα στερηθείς εσύ, για να βοηθήσεις το πλάσμα σου, που θα σε έχει ανάγκη. Και χαίρομαι που το σκέφτεσαι κι από μόνος σου.

• Like
Reactions: tan

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Βασικα τα χαρακτηριστικα που μας εκαναν να προτιμησουμε τις δυο αυτες φυλες οσον αφορα τον χαρακτηρα δεν ειναι ουτε η ικανοτητα του κυνηγου ουτε του φυλακα (χωρις να θεωρουμε καποια απαυτες ανεπιθυμητη και αυτο το τονιζω). Ειναι το γεγονος οτι ειναι αθλητικα και δραστηρια ενω ταυτοχρονα μπορουν να ζησουν μεσα, οτι μπορουν να μας συνοδεψουν σε δραστηριοτητες εξω, οτι ειναι δυο εξυπνες ρατσες και δενονται με τους ανθρωπους τους.......... Σε συνδυασμο βεβαια με το οτι θελαμε εναν μεγαλο, κοντοτριχο σκυλο.
Με βάση τα πρώτα υπάρχουν κάμποσες φυλές που fit the bill καλύτερα, το τελευταίο σκέλος έρχεται και στα μπερδεύει τα πράγματα.
Να ρωτήσω γιατί θες μεγαλόσωμο και κοντότριχο?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να σου πω ακομα οτι αν επιμενεις σε καθαροαιμο σκυλο (που εξακολουθω να πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος γι αυτο αλλα δικαιωμα σου ειναι) ισως ενα ντοπερμαν να ταιριαζε καλυτερα μιας κ ειναι μεγαλοσωμο αθλητικο κ κοντοτριχο κ ειναι λιγοτερο ξεροκεφαλο κ ποιο εκπαιδευσιμο απο τις αλλες επιλογες σου......

• Like
Reactions: Haris Drazen

nikolasss

Member
3 Νοεμβρίου 2015
12
6
44
Για μενα λαμβανοντας υποψη τα κριτηρια που εχεις θεσει, καλυτερα να στραφεις σε ενα αρσενικο boxer που ειναι all around, και αθλητικο και καλυτερα εκπαιδευσιμο και ακρως πιστο και αφοσιωμενο

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τα κοστη για ενα μεγαλοσωμο (κ τα δυο για τα οποια ενδιαφερεσαι ειναι μεγαλοσωμα) εκτινασονται στα υψη....για το οτιδηποτε...πρεπει να τα ξερεις αυτα!
εκει που ενας με μικροσωμο πληρωνει 2-3 ευρω πχ για μια αμπουλα (το πιο απλο μηνιαιο εξοδο) εμεις πληρωνουμε 10 φευγα
αμα σου τυχει δε κανα κουλο μαμησε τα κ αφησε τα...
Τα σχεδον στανταρ πουχει στον νου του καποιος (κ φοβαται) που θα παρει μεγαλοσωμο κ εχει διαβασει το μαθημα του ειναι δυσπλασιες,εντροπιο-εκτροπιο,καρδιακα προβληματα κ συστροφη...απο κει κ περα βεβαια η καθε φυλη εχει τα δικα της,βαλε λοιπον κ αυτα μεσα κ κατσε κ σκεψου "τι θα γινει αμα συμβει αυτο?μπορω να ανταπεξελθω?"

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Με βάση τα πρώτα υπάρχουν κάμποσες φυλές που fit the bill καλύτερα, το τελευταίο σκέλος έρχεται και στα μπερδεύει τα πράγματα.
Να ρωτήσω γιατί θες μεγαλόσωμο και κοντότριχο?
Είναι μόδα, θα φαίνομαι μάγκας και συν έπεισα την γυναίκα ότι δεν θα έχει πολύ τρίχα;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ρε παιδια γραφει ο ανθρωπος οτι η γυναικα του ΕΙΧΕ τσοπανο! Αρα τουλαχιστον η κοπελα ξερει καλα τι ειναι ο μεγαλοσωμος σκυλος!!
Απο κει κ περα γουστα ειναι αυτα......
Για ποιο λογο τον κατακρινουμε;
Εδωσε καποιες προδιαγραφες κ ζητησε βοηθεια.....

Νομιζω οτι ποιο ουσιαστικο κ χρησιμο να του πουμε γιατι οχι στις φυλες που επελεξε κ να τον κατευθυνουμε σε καποια εντος των προδιαγραφων του φυλη που πιθανον να του ταιριαζε καλυτερα παρα να του λεμε "οχι μεγαλοσωμο" ετσι για να του πουμε να παει σε.... jack russel!!

Στην τελικη ολοι οσοι επιλεγουν μεγαλοσωμο σκυλο δεν πανε ουτε με την μοδα, ουτε το πηραν για να γινουν μαγκες.....
Το θελουν γιατι αυτο γουσταρουν να βλεπουν τα επομενα 10+χρονια........