Βοήθεια στο ψάξιμο για Japanese Akita


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Με το καλο να το παρεις(αν ακομα δεν το πηρες) ή αν το πηρες,να σου ζησει ! :p

Απο τον Boban Nikolic το πηρες το κουταβι ? Δωσε και καποιες παραπανω πληροφοριες αν θελεις !
 
Last edited:


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Ο μικρός είναι 65 ημερών, και τώρα είμαστε στη φάση που βγαίνουν τα χαρτιά του (pedigree, διαβατήριο) και λογικά μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα μας τον έχει φέρει.

@Beyond Wonderland, ναι το σκυλί από τον Boban θα το πάρω. Τι ακριβώς εννοείς να δώσω "παραπάνω λεπτομέρειες"?

Σε απλά Ελληνικά όπως είχα πει από την αρχή, με ενδιέφερε να πάρω ένα σκυλί που να είναι Ακίτα και όχι αλυσοπρίονο "makita". Με την καθοδήγηση των παιδιών εδώ μέσα (αφού είχα και απο μονος μου ψηλιαστεί ότι γίνεται μεγάλο γλέντι με κουταβέμπορους και λοιπούς κάφρους), αυτό που έψαχνα πρακτικά συνοψίζεται στα παρακάτω:
1. Ενα κουτάβι που να ξέρουμε από ποιούς γονείς είναι (θέματα γραμμής και υγείας στο βαθμό που θα μπορούσα φυσικά να το ελέγξω)
2. Ενα κουτάβι από κάποιον "σοβαρό" εκτροφέα που είναι κάποιος που "φαίνεται και εκτίθεται" ΕΠΙΣΗΜΑ. Αν μη τι άλλο έστω και ψυχολογικά σκέφτεσαι ότι δεν θα σου δώσει ανεύθυνα μια "σαβούρα" (αν μπορεί να αποκαλέσει κάποιος έτσι μια ψυχούλα), γιατί σε ενδεχόμενο ντόρο και σκάνδαλο από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη που θα τσιρίζει στον ιντερνετικό κύκλο αυτός θα έχει περισσότερα να χάσει μεσω του κακού ονόματος που θα βγάλει σαν "πωλητής".
3. Για το παρουσιαστικό του, ήθελα να είναι αρσενικό και λευκό/κόκκινο με καλά χαρακτηριστικά αλλά όχι υποχρεωτικά να είναι το "απόλυτο show quality" καθότι δεν είχα στην παρούσα φάση την άνεση να δώσω υπέρογκο ποσό, αλλά και πρακτικά γιατί δεν είναι προσωπικό μου ενδιαφέρον να τον κατεβάσω σε εκθέσεις τον σκύλο μου

Μέσες άκρες στα παραπάνω ήμουν. Για την επιλογή της "πηγής", πρακτικά τα εκτροφεία εξωτερικού που προτίμησα να κοιτάξω ήταν αυτά που έχουν και κάποιον στην Ελλάδα σαν "μεσάζοντα" ή σαν υπάρχοντα πελάτη τους που όμως διευκολύνει την επαφή με τον εκτροφέα, και όπου ναι μεν να έχεις επαφή με το εκτροφείο αλλά να έχεις και το ψυχολογικό μαξιλάρι σαν "μη γνώστης" του ποιόν θα "μ@μήσεις" (όχι πως θα αλλάξει τίποτα αλλά λέμε τώρα) αν καταλήξει το όλο σκηνικό σε φιάσκο χαχαχα. Από εκεί και πέρα ο καθένας τα ζυγίζει, βλέπει τι ακριβώς ψάχνει, βλέπει τι ακριβώς έχει να διαθέσει και ανάλογα πορεύεται με αυτό που θα τον χαροποιεί και θα τον κάνει να νιωθει άνετα ή ασφαλής :)

Ο μικρός με το που τον είδα μου έκανε ένα "κλικ" (χωρίς να έχω γνώσεις πρακτικές της φυλής φυσικά σε βάθος) οπότε η τελική επιλογή δεν με ζόρισε. Τώρα αν έκανα σωστά ή λάθος μόνο το μέλλον θα το κρίνει :p :p :p
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Σκεφτεσαι πολυ σωστα και θεωρω οτι εχεις ακολουθησει τον ιδανικο δρόμο (ψαξιμο, επαφη με γνωστες και ιδιοκτητες , επιλογη εκτροφείου και οχι byb-petshop ) για την αποκτηση του σκύλου σου. Υποθέτω ότι για καποιους λόγους απέκλεισες την αγορα απο εκτροφείο Ελλάδας (τιμη? δεν ειχαν γεννα? κάτι άλλο?) .

θα ηταν χρήσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο (εμού συμπεριλαμβανομένου :) ) να αναφέρεις ,εαν θέλεις , ορισμένες πληροφορίες για την όλη διαδικασία. Για παράδειγμα, ειναι ιδιαίτερα σημαντικό που συμφωνήσατε να φέρει το κουτάβι ο εκτροφέας , απαλλάχθηκες απο την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία του ταξιδιού. Αυτο εγινε κατ εξαιρεση ή είναι κανόνας του εκτροφείου και με τι έξτρα κόστος? Κατι άλλο σημαντικό, είχες δυνατότητα επιλογής απο όλα τα κουτάβια (μεσω φωτογραφιών να υποθέσω) , και αν ναι, υπηρχε αν καταλαβα καλα μεγαλη διακύμανση στην τιμη αναλογως μορφολογίας και εκθεσιακού ή μή σκύλου? και τελος, ποια ηταν τα κριτηρια επιλογης του συγκεκριμενου εκτροφείου έναντι των δεκάδων που υπαρχουν στη Σερβία και τις γειτονικές χώρες? Οσο κι αν εψαξα, δε βρηκα επισημη σελιδα του στο ιντερνετ, επισης δε μπορεσα να βρω φωτογραφιες του εκτροφειου του , παρά μόνο τον περιβάλλοντα χωρο.
Σε ευχαριστω προκαταβολικά για την απάντηση.
 
Last edited:


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Κοίτα, γνώστης του αντικειμένου ΔΕΝ είμαι, αλλά από την άλλη ρωτώντας μαθαίνεις και πηγαίνεις στην πόλη όπως λέει και η ρήση. Σίγουρα στην αρχή υπάρχει ο μεγάλος φόβος του ότι κάτι λάθος θα κάνεις και αν μη τι άλλο ισχύει το "αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις". Οπότε από πλευράς μου τουλάχιστον κοιταξα να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να κάνω κάποιο λάθος, ή αν μη τι άλλο αν κάνω κάτι "στραβό" να είναι κάτι που να αντιμετωπίζεται και όχι ολοκληρωτική καταστροφή (βλεπε αγορά "προιόντος" ανεξέλεγκτης γέννας).

Τώρα για τα ερωτήματα σου. Ναι ρωτήσαμε και σε εκτροφεία της Ελλάδας. Στο ένα ο άνθρωπος μας είπε ότι δεν είχε στα κοντά κάτι προγραμματισμένο (δεν είναι φάμπρικα κιόλας να ξέρεις τι θα βγει και πότε!), ενώ στον άλλο που μιλήσαμε ο άνθρωπος μου είπε ότι είχε μόνο κάτι θηλυκά και όχι αρσενικό που ήθελα εγώ. Βέβαια για να είμαι και απολύτως ειλικρινής το κασέ που χρεώνεται από τα Ελληνικά εκτροφεία είναι κομματάκι πάνω από τον προυπολογισμό μου. Και για να το θέσω και πιο ωμά, σέβομαι απολύτως το γεγονός του ότι ο καθένας κοστολογεί όπως ΑΥΤΟΣ κρίνει τα σκυλιά του, αλλά αντικειμενικά μιλώντας τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς δεν θεωρώ ότι είναι τα ίδια με αυτά που ήταν πριν από 2-3 χρόνια. Φυσικά δεν γνωρίζω αν οι τιμές ήταν πιο πάνω και τώρα έπεσαν. Όπως και να έχει 1200+ (ανάλογα με το κομμάτι φυσικά) εγώ δεν είχα στην παρούσα φάση να διαθέσω, αλλά και γενικά μετατρέποντας το νούμερο σε 3 βασικούς μισθούς και μόνο σαν αίσθηση... εεε μου κάνει κάπως!

Για το θέμα του διαδικαστικού και της επιλογής. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά σοβαρά εκτροφεία σε πολλές χώρες, αλλά όπως προανέφερα είμαι "άσχετος" και επομένως το ρίσκο να κάνω πατάτα θα ήταν πολύ αυξημένο οπότε προτίμησα να επικεντρωθώ και να δω τις επιλογές μου από εκτροφεία του εξωτερικού τα οποία έχουν "έμμεσα πατήσει πόδι" στην Ελληνική αγορά. Από τα όσα είδα αυτοί είναι 2, ο Hasaki και ο Dida (τονίζω τον όρο "από όσα είδα" καθώς μπορεί να έχω χάσει και επεισόδια). Και στις δύο των περιπτώσεων υπάρχουν Έλληνες πρωην πελάτες τους που βοηθάνε στην επικοινωνία με τον εκτροφέα καθώς είναι λίγο επιφοβο ή εύκολα παρεξηγήσιμο το να κάνεις απευθείας την επικοινωνία αποκλειστικά με τον εκτροφέα καθότι πρωταρχικά θα μιλάς "γραπτά" (λόγος εύκολα παρεξηγησιμος), θα μιλάς σε ξένη γλώσσα (το ποσο καλά την κατανοεί ο καθένας ΑΓΝΩΣΤΟ), και φυσικά μπορεί λόγω έλλειψης προσωπικής γνώσης να λες άλλα εσύ και να καταλαβαίνει άλλα ο απέναντι σου! Όλα τα παραπάνω δυστυχώς τα αποφεύγεις μονο αν κινηθείς μέσω της εγχώριας αγοράς. Από την άλλη στηρίχτηκα στο ότι αρκετοι Ελληνες έχουν ήδη αγοράσει και εκεί πλεον ψάχνεις να δεις αν θα ειπωθούν παράπονα και κάνεις το σταυρό σου αν υπάρχουν θέματα να τα αναφέρουν οι ιδιοκτήτες στις κοινότητες (γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε το ψώνιο και το κόμπλεξ του έλληνα να μην παραδέχεται τα λάθη του καθαρα και μόνο απο εγωισμό)

Στην περίπτωση μου, είδαμε διαθεσιμότητες, μου έστειλαν φωτό από τα διαθέσιμα κουτάβια και βρέθηκα με τα παιδιά που βοηθησαν στην συνεννόηση (και έιδα και το δικό τους σκυλί - χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και κάτι για το δικό μου αλλά λέμε τώρα) και ήπιαμε έναν καφέ όπου και μας έκαναν μια παρουσίαση για τον εκτροφέα, το διαδικαστικό, το τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή κτλ κτλ κτλ (τα τυπικά δλδ). Αφότου είδα τις φωτό και προτού αναφέρω ποιό προτιμάω, μου είπαν τις τιμές και μετά προχώρησα με το κλείσιμο του σκυλιού.

Οσον αφορά τη γέννα από όπου πήρα το δικό μου, είχαμε μια μικρή μεταβολή στη τιμή μονο σε αυτόν λόγω "μορφολογίας" υπό την έννοια ότι τον "ξεχώρισε" ο εκτροφέας. Από πλευράς μου πολύ απλα μου άρεσε περισσότερο γιατί έχει πιο "σκούρο/έντονο" χρωματισμό και θεωρώ (μπορεί εσφαλμένα) ότι θα γίνει πιο έντονο το κόκκινο του όταν με το καλό μεγαλώσει.

Στο διαδικαστικό, έβαλα μια προκαταβολή απευθείας στον εκτροφέα - το καπάρο πρακτικά αλλά και τα κόστη του να έρθει και να είναι καλυμένος αν εγώ του κάνω καμία γυρισιά στο τέλος (ΟΧΙ σε κάποιον μεσάζοντα τα λεφτά φυσικά!!), ξεκίνησε ο άνθρωπος να βγάλει τα χαρτιά/διαβατήρια/pedigree κτλ και όταν είμαστε έτοιμοι θα συνεννοηθούμε να μου τον φέρει.

ΔΕΝ ζήτησα καν τιμή για να πάω να τον πάρω εγώ (δεν το είχα καν σαν σενάριο στο μυαλό μου να ταξιδέψω ως το Nis και άρα δεν γνωρίζω

Και στα 2 εκτροφεία που προανέφερα οι τιμές που δίνουν είναι με παράδοση. Στην περίπτωση μου λόγω μικρότερης απόστασης (βλέπε Θεσσαλονίκη) θεωρώ ότι τους είναι και πιο εύκολο. ΔΕΝ γνωρίζω όμως τι ισχύει και με τα λοιπά εκτροφεία.

Καθοριστικός παράγοντας στην τελική μου επιλογή ότι τα παιδιά με τα οποία μιλήσαμε και μας βοήθησαν είμαστε σχεδόν γείτονες... οπότε μου έβγαλε μια παραπάνω ασφάλεια έστω και για το ψυχολογικό.

Μέσες άκρες αυτά στην δική μου περίπτωση.
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Επίσης, επειδή δεν το πρόσεξα... για αυτό που αναφέρεις για σελίδες. Πρακτικά από ότι είδα το όλο 'νταλαβέρι" γίνεται περισσότερο μέσω facebook. Πιο άμεσο και πιο εύκολα ενημερώνεται. ΑΚόμα και σε άλλα εκτροφεία που βρήκα με ιστοσελίδες... να'χαμε να λέγαμε γιατί (υποθέτω για πρακτικούς λόγους) δεν ήταν πλήρως ενημερωμένες οι πληροφορίες. Με γνώμονα αυτό περισσότερο επικεντρώθηκα όπως προανέφερα σε εκτροφεία που έχω διαβάσει (και εδω μέσα) ότι αρκετός κόσμος έχει πάρει σκυλιά και επομένως βλέπεις μια "σοβαρή προσπάθεια" να κάνουν ένα αξιόπιστο όνομα.

Σε όλες των περιπτώσεων θέλει πάντα καχυποψία και ψάξιμο και δεν θεωρώ ότι ισχύει πρακτικά αυτό που ψάχνουμε έμμεσα όλοι μας και λέγεται "εγγύηση"!!! Τι πάει να πει "εγγύηση" σε ένα ζωντανό? Δεν είναι αμάξι ή καφετιέρα που θα χαλάσει και θα το πας για φτιάξιμο. Και στην τελική και ο καλύτερος εκτροφέας πατάει στην εμπειρία του, και στον επαγγελματισμό του. Αυτό όμως δεν παει να πει ότι ειναι ανώτερος από τη φύση και με βάση αυτό προσωπικά θεώρησα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω σαν ιδιώτης είναι να απευθυνθώ σε κάποιον που να με "κερδίζει" σαν στάση ανθρώπου/επαγγελματία τόσο απευθείας σε εμένα όσο και από όσα δω/ακουσω/διαβάσω από άλλα άτομα :)
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη ενημερωση, εισαι πολυ κατατοπιστικός και μου έλυσες πολλές απορίες που είναι απολύτως φυσικό να δημιουργούνται κατα τη φάση διερευνησης μιας επικείμενης αγοράς, ποσο μαλλον όταν αφορά εκτροφείο του εξωτερικού. Ναι , οπως πολυ σωστα λες, η επικοινωνία μεσω γραπτου λόγου και μαλιστα σε διαφορετική γλώσσα δεν είναι ευκολη υπόθεση και μπορει να προκυψουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις ειδικά εάν δεν κατεχουν και οι δυο πλευρες το αντικειμενο. Απο αυτη την αποψη ειναι πολυ μεγαλο συν η παρουσία ενος εκπροσωπου-μεσάζοντα στην Ελλαδα, ο οποιος γεφυρωνει το χασμα που προκύπτει.

Απο οτι φαινεται όλα ειναι πολυ ξεκάθαρα, και αυτο ειναι προς τιμην και του συγκεκριμενου εκτροφεα, ο οποιος φαινεται αψογος επαγγελματίας, με αριστα σκυλια, και του εκπροσωπου του που σε κατατοπισε πληρως.


Ευχομαι με το καλο να δεχτειτε το νεο μελος, το κουταβακι σας, και να πανε ολα κατ ευχην!
 




tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Καλησπέρα, και να σου ζήσει ο κούταβος...
Συγνώμη αν το έχεις ήδη αναφέρει κάπου, αλλά τους γονείς τους είδες από κοντά???
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Όχι φίλε μου... Δυστυχώς είναι κομματάκι δύσκολο αν αναλογιστείς την απόσταση, οπότε μείναμε μόνο στο pedigree tree που δίνει ο εκτροφέας
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Χωρίς να θέλω να στο παίξω ούτε έξυπνος ούτε ειδικός (γιατί δεν είμαι)... Απλά το μόνο που θα σου πρότεινα να κοιτάξεις, είναι να δεις αν όντως είναι από εκτροφείο....Επειδή το Pedigree που έχει βάλει, η μητέρα, φαίνεται να μην είναι από εκτροφείο...Συνήθως τα σκυλιά που είναι από εκτροφείο έχουν και επώνυμο πχ Sugay Nicky Necky.. To Astra που δεν έχει επώνυμο π.χ. δεν πρέπει να είναι από εκτροφείο..
Απλά να σιγουρευτείς ότι κάποιος δεν σε έχει κοροϊδέψει και πως όντως υπάρχει εκτροφέας-εκτροφείο και δεν είναι κάποια γέννα ιδιώτη από τη Σερβία....
Ενδεχομένως να το έχεις ήδη επιβεβαιώσει και να σου λέω μπαρούφες...
Φιλικά.
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Καθόλου μπαρούφα δεν μου είπες!! Και εγώ το είδα αυτό που αναφέρεις. Η θηλυκιά είναι ΑΠΟ Sugay και είναι σε ιδιώτη... Ο αρσενικός και το ζευγάρωμα έγινε υπό ευθύνη του Boban. Δεν είναι "κοινοπραξία" εκτροφείων όπου γίνεται μετά η ανάλογα μοιρασιά των κουταβιών.

Στο πρακτικό και επειδή και εγώ γενικότερα στα πάντα έχω ενδοιασμούς αλλά και καχυποψία, μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πολλά όπως "είναι πραγματι αυτοί οι γονείς" στο κουτάβι που σου πουλάνε? Είναι το κουτάβι που παραλαμβάνεις αυτό που παρήγγειλες και είδες στις φωτό? Γενικά αν μπεις στο τρυπάκι του να αναρωτηθείς αν σε κοροιδεύουν άκρη δεν βγάζεις...

Για αυτό κιόλας όπως ανέφερα από την αρχή όλα καταλήγουν στο πόσο επαγγελματίας σου φαίνεται ότι είναι ο άλλος, και το ποσο ελπιζεις ότι δεν ειναι μ@λ@κ@ς να ρισκάρει να κάνει ένα κακό όνομα στην αγορά δίνοντας ένα "μη σωστό κουτάβι". Από εκεί και πέρα παρόλα αυτά πραγματικά είσαι στο έλεος του Θεού. (βασικά πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε εκτροφέας αν θελήσει να κάνει καφριλίκι χαλαρά μα πολύ χαλαρά μπορεί να εξαπατήσει έναν "ιδιώτη" γιατι πολύ απλά είναι "η τέχνη του" και εμείς απλά εμπλεκόμαστε σαν "μετεωρίτες")
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Τουλαχιστον χαιρομαι που καποιος ανθρωπος το ψαχνει/εψαξε οσο προσπαθω να το ψαχνω και εγω ! Γιατι μετα απο ενα σημειο αρχισα να πιστευω πως βλεπω φαντασματα :p

Μηπως κατα τυχη το κουταβι σου το λενε Ταρο ? :D
 






Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
πολυ σωστη η επισημανση του tsimakgr . Αρα μιλουμε για ζευγαρωμα σκυλου εκτροφειου και σκυλας ιδιωτη που παρθηκε απο εκτροφειο. κανενα προβλημα εφοσον ολα ειναι προσυμφωνημενα και ξεκαθαρισμενα.

Απο οτι παντως καταλαβαινω ειναι ατελειωτα τα παιχνιδια που παιζονται γενικα με ζευγαρωματα εντος εκτος και επι τα αυτα (οχι ειδικα, εδω τα πραγματα δειχνουν ξεκαθαρα) και ο ανυποψιαστος υποψηφιος εχει 3 επιλογες
α) προσευχουλα καθε μερα στον υψιστο για να πεσει σε σωστο επαγγελματια και επισης σωστο εκπροσωπο, εαν ο ιδιος δεν κατεχει το αντικειμενο
β)σκαλισμα και διαβασμα μεχρι θανατου για να μπορεσει να εκτιμησει- αξιολογησει προσωπα και κουταβια.
γ)αγορα απο Ελλαδα, με το επιπλεον (δυσβασταχτο) τιμημα


Πραγματικα
ειναι
 


Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Συγγνώμη που επεμβαίνω και χωρίς να είμαι ειδική αλλά αν η θυληκιά ήταν από το sugay δε θα ήταν στο επίσημο όνομα του pedigree της; Ανεξαρτήτως αν την έχει εκτροφέας ή όχι ;
 


yositosi

Active Member
21 Οκτωβρίου 2013
35
0
Συγγνώμη που επεμβαίνω και χωρίς να είμαι ειδική αλλά αν η θυληκιά ήταν από το sugay δε θα ήταν στο επίσημο όνομα του pedigree της; Ανεξαρτήτως αν την έχει εκτροφέας ή όχι ;
Όχι υποχρεωτικά. Εσύ κοιτάς την ιστοσελίδα akita inu pedigree η οποία δεν είναι ούτε επίσημη ούτε πλήρης βάση δεδομένων (χρήστες μπαίνουν και ενημερώνουν στοιχεία). Επομένως άλλα μπορεί να βλέπεις στα χαρτιά και άλλα στην σελίδα (ελλειπή ενημέρωση δλδ). Η συγκεκριμένη αμα δεις πάντως αναγράφει εκτροφέα την σάντρα πέριν που είναι το Sugay.

Όπως και να έχει πάντως από ότι κατάλαβα τριών ειδών εκτροφές υπάρχουν... Εσωτερική ενός εκτροφείου με δικά του σκυλιά που έχει αγοράσει ο εκτροφέας, δια-εκτροφειακή μεταξύ 2 εκτροφείων όπου ο ένας βάζει τον επιβήτορα (και παίρνει κάποια κουτάβια ή ρευστό) ενώ το άλλο εκτροφείο βάζει τη σκύλα και κάνει και την τελική γέννα (κρατώντας τα περισσότερα κουτάβια φυσικά), και τρίτον εκτροφείο με "συνεργάτη ιδιώτη" (κάποιον γνωστό του που έχει σκύλο εκτροφείου και αποφασίζει ο εκτροφέας αφού ελέγξει τις γραμμές ότι θέλει να τα ζευγαρώσει) όπου συνήθως ο εκτροφέας αναλαμβάνει υπ'ευθύνη του τα κουτάβια... Μέσες άκρες έτσι τα κατάλαβα
 


Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Και η "γιαγια" του κουταβιου δεν εχει εκτροφικο τιτλο στο ονομα της.Χωρις να ξερω ακριβως,το μονο που μπορω να υποθεσω,ειναι πως ισως ο εκτροφεας δεν ηθελε να βαλει στο πεντιγκρι το ονομα του εκτροφειου του γιατι ηδη συμπληρωσε τις γεννες που του επιτρεπει ο νομος της χωρας του(2 καθε χρονο στην Ελλαδα).
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ενταξει, απο οτι καταλαβα ο φίλος ζητούσε έναν υγιη, καθαρόαιμαο και ισορροπημενο pet quality σκύλο, δε θα τον κατεβάσει σε εκθέσεις. Εάν η γιαγια (και η προγιαγια) δεν εχουν εκτροφικό τίτλο αλλα ειναι καθαρόαιμα δεν παιζει και τόσο σημαντικο ρόλο, ιδίως εάν τα χαρτιά είναι εντάξει. Ισως μάλιστα να είναι και πλεονεκτημα εάν είχε επίπτωση στην τιμή αγοράς. Το σιγουρο είναι πως όσο και αν ψαξεις εάν ο εκτροφέας θέλει να κάνει λαδιά μπορεί και δε θα το πάρεις χαμπαρι. Ψαχνουμε λοιπόν ως ένα σημείο , κρίνουμε χαρακτήρες και δεδομενα αλλα από κει και περα εμπιστευομαστε και με βαση το ενστικτο μας . Διαφορετικα νομιζω οτι καταληγουμε σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία σκαλίσματος χωρίς τελος..
 


George.Akita

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2011
73
5
Greece
Δεν πιστευω να ισχυει τετιος νομος στην Σερβια αλλα μονο στην χωρα μας δυστηχως ... σε οτι αφορα τιτλους κτλ δεν μπορω να βοηθησω γιατι δεν εχω ασχοληθει με το θεμα αλλα αμα ο εκτροφεας τον ειχε ενημερωσει για ολα αυτα απ'την αρχη δεν πιστευω οτι υπαρχει προβλημα . Συμφωνο παρ'ολα αυτα με οσα εγραψε ο φιλος yositosi πως ειναι δυσκολο να κανεις ταξιδι να δεις απο κοντα τους γονεις ομως πιστευω απ'του χρονου τουλαχιστον οσο αφορα το εκτροφειο Hasaki θα παρει μερος σε εκθεσεις που θα γινουν Ελλαδα μαζι με τα παιδια που εχουν παρει εκθεσιακα κουταβια , αρα θα ηταν μια ευκαιρια να ζητησεις το ιδιο και απ'τον δικο σου εκτροφεα για να εχεις μια συνολικη κ καλυτερη αποψη για τους γονεις του παιδιου σου .
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981