Γειά σας κι από εμάς














ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
κατι φωτογραφίες βλέπω στο λαπτοπ να κοιτάνε, εισαι σιγουρη οτι διαβάζουν????:p
 


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Γιέπ !!! Η κόρη κάνει την γραπτή εργασία για το μάθημα της τεχνολογίας και η μορφωμένη ΘΕΑ την βοηθά :D σου λέω !!!! Σ' αυτό το σπίτι δεν γίνεται τίποτα που να αφορά την μάθηση που να μην πρωτοστατεί η τετράποδη διάνοια. Στάσου ν' ελέγξω την ορθογραφία γιατί είδε, τελικά, ένα άλλο ποστ μου που έγραψα το "άπλιστος" ΄αντί για "άπληστος" κι είχα μετά μάθημα ορθογραφίας. Δύο ώρες παρακαλώ !!!:p
 




ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Ναι φυσικά.... Εμ!!! για να δω αριστερόχειρας είναι / ήταν και ο Γουίλιαμ (της Αγγλίας καλέ), ο Ομπάμα, ο Φόρντ και ο Κένεντυ. Επειδή όμως εμείς δεν ανακατευόμαστε με την πολιτική (ακόμα) ας δούμε τον Αριστοτέλη (γιατί έχουμε κάτι από το DNA της μόρφωσης του), την Μόνικα Σέλερς (γιατί είμαστε κι αθλητικοί τύποι), την Αντζελίνα (την Τζολή ε;;; μεγάλη ηθοποιός , η Ίρις όχι η Τζολή) και επειδή έχουμε και καλλιτεχνικό στοιχείο (θα πρέπει να σας δείξω πατουσοδαχτυλίτσες...) έχουμε και κάτι από Λεονάρντο. Όλα σ' ένα με 4 πόδια παρακαλώ !!!:p
 
  • Like
Reactions: rogerF


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Καλημέρα.... Θα ήθελα συμβολές σχετικά μ' ένα θέμα που με απασχολεί.:unsure:
Θα πάμε διακοπές στο νησί (ελπίζουμε τέλος της άλλης εβδομάδας να φύγουμε).
Το θέμα του καραβιού το έχω. Κατάστρωμα, κλουβάκι, νηστικό κτλ....
Στο νησί η συννυφάδα μου έχει πέντε, ναι καλά διαβάσατε πέντε, σκυλάκια, τρεις γατούλες και άγνωστο αριθμό αδέσποτων γατών :). Τα σκυλάκια είναι ένα θηλυκό περίπου έξι χρονών, τ' άλλα τέσσερα είναι αρσενικά, το ένα 2 χρονών περίπου και τ' άλλα εφτά μηνών. Το σπίτι έχει μεγάλη αυλή και όλη τη μέρα τα σκυλιά είναι ελεύθερα έξω, με ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι και το βράδυ μένουν μέσα.
Η ερώτηση μου είναι η εξής. Πως φέρνω σ' επαφή την Ίρις μ' όλη αυτή την αγέλη;; (n)
Υπ' όψιν ότι η γνωριμία θα γίνει στην αυλή του σπιτιού καθώς όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον, λόγω έλλειψης χρόνου, να γνωριστούν τα σκυλιά ένα- ένα μαζί της. Και παρ' όλο που η Ίρις είναι ένα καλά κοινωνικοποιημένο πλάσμα, δεν έχει βρεθεί όμως ποτέ ξανά με τόσα σκυλιά μαζί.
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Είσαι 100% σίγουρη ότι η Ίρις δεν θα βγει από αυτή την ιστορία τραυματισμένη;
Αν τα σκυλιά της ορμήσουν;
 


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Είσαι 100% σίγουρη ότι η Ίρις δεν θα βγει από αυτή την ιστορία τραυματισμένη;
Αν τα σκυλιά της ορμήσουν;
Σίγουρη δεν είμαι για τίποτα. Τα σκυλιά είναι μαθημένα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες. Αυτό είναι που με προβληματίζει. Φυσικά την Ίρις θα την έχω με λουρί. Τ' άλλα όμως είναι πολύ παιχνιδιάρικα μεταξύ τους, παιχνίδια που η Ίρις δεν έχει κάνει μ' άλλα σκυλιά γιατί δεν έχω την δυνατότητα να την αφήσω λυτή σε περιφραγμένο χώρο μ' άλλο σκυλί για να ξέρω πως θα συμπεριφερθεί. Από την άλλη στο σπίτι της συννυφάδας μου θα περνάμε τον περισσότερο χρόνο γιατί η μικρή μου θα μείνει εκεί μαζί με τα ξαδέρφια της.
1) Αν φοβηθεί την παίρνω αγκαλιά;;
2) Αν της αγριέψουν την αφήνω να αντιδράσει (χωρίς να γνωρίζω το πως θα αντιδράσει;;)
3) Αν πάνε να παίξουν και πέσουν όλα μαζί πάνω της ;;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Καλό θα ήταν να γνωριστεί με ένα ένα τα σκυλιά. Τα υπόλοιπα να είναι περιορισμένα . Αλλιώς λειτουργούν σαν μονάδα και αλλιώς σαν αγέλη.
 
  • Like
Reactions: M_and_M


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλό θα ήταν να γνωριστεί με ένα ένα τα σκυλιά. Τα υπόλοιπα να είναι περιορισμένα . Αλλιώς λειτουργούν σαν μονάδα και αλλιώς σαν αγέλη.
ακριβώς, και σε ουδέτερο έδαφος, όχι στην αυλή που τη θεωρούν σπίτι τους και θα το βλέπουν το κορίτσι σαν εισβολέα.
 


Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
1) Σε καμια περιπτωση να μην της παρεις αγκαλια, θα κανεις τα πραγματα χειροτερα
2) υπαρχει περιπτωση να αγριεψουν? Η συνυφαδα τι λεει? αυτη πρεπει να μας πει γιατι εκεινη ξερει τα σκυλια της καλυτερα πως αντιδρανε με εναν αγνωστο σκυλο.
Επισης η δικη σου πως αντιδραει συνηθως σε γνωριμιες? Εφοσον ειναι καλα κοινωνικοποιημενη δε νομιζω να εχεις και πολλα να φοβηθεις.
3) Ποδοπατημα σκυλου απο αλλα σκυλια δε νομιζω να εχει υπαρξει, ξερουν τα σκυλια πως να πλησιαζουν το ενα το αλλο.

Γενικα ειμαι της αποψης, πως εφοσον υπαρουν φυσιολογικες συνθηκες, να την αφησεις να γνωριστει με τα αλλα λυτή.
(δε ξερω γιατι αλλα εχω την εντυπωση πως αλλιως συμπεριφερονται λυτα και αλλιως δεμενα.
Ο δικος μου τουλαχιστον λυτος συμπεριφερεται ως αριστα κοινωνικοποιημενος και εχω παρατηρησει επισης πως οταν δεν επεμβαινω εγω στην γνωριμια του με αλλον σκυλο στο τελος θα καταληξουν να παιζουνε, ενω αν επεμβω ή λεκτικα ή με διόρθωση απο το λουρι, θα γρυλισει)
Πιστευω πως θα συμμορφωθει στους κανονες της αγελης που μολις γνωρισε, εκτος αν η συνυφαδα πει πως καποιο απο τα σκυλια της δεν ειναι για τετοια.
Ειναι κατι το οποιο εξαρταται και απο τις δυο μεριες, οποτε δεν μπορεις να εισαι βεβαιη
 
Last edited:


M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Η αγκαλιά δεν προσφέρει τίποτα, εκτός απ' το να την αγχώσεις επιπλέον (γενικά δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις τέτοιες που στρεσάρεται ήδη το σκυλί).
Όσο για την ερώτησή σου, δεν υπάρχει μία και μοναδική απάντηση ή φόρμουλα:
Υπάρχουν σκυλιά που θα ενταχθούν 'αναίμακτα' σε μια αγέλη, σεβόμενα την ιεραρχία που ήδη ακολουθείται από τους άλλους σκύλους, υπάρχουν και κάποια που θα την αμφισβητήσουν. Ένα σκυλί υποτακτικό για παράδειγμα θα γυρίσει ανάσκελα για να δείξει ότι δεν αμφισβητεί τη σειρά της αγέλης, ή θα προσφέρει σήματα ηρεμίας πριν καν μπει στον χώρο των άλλων. Ένα σκυλί πιο ανεξάρτητο, μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του, "αν το παίρνει" ας πούμε με τους υπόλοιπους, κάνοντας μάρς μέσα στα μούτρα τους ή προκαλώντας με το φαγητό ή με άλλους διαθέσιμους πόρους (πχ. κρεβάτι, παιχνίδι κλπ).
Η πιο ασφαλής προσέγγιση, είναι όπως προαναφέρθηκε, 1-to-1 γνωριμία με τα άλλα μέλη και καλύτερα σε χώρο εκτός της αυλής (που πιθανώς κάποια από τα σκυλιά που ζουν εκεί να νιώσουν την ανάγκη να υπερασπιστούν). Ένας ένας οι άλλοι σκύλοι έξω, αφήνεις να μυριστούν στα γρήγορα και ιδανικά, τους πας ανά 2 μαζί βόλτα, να συνηθίσουν ο ένας στην παρουσία της άλλης.
Και πέραν του διαστήματος της γνωριμίας, εννοείται τους έχεις υπό επίβλεψη, δεν επαφίεσαι στο 'οκ, δεν έκανε κανείς θέμα, άρα είμαι ασφαλής'.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Συμφωνώ με Aunt Mary, εφ΄όσον γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι τα άλλα σκυλιά δεν είναι επιθετικά (τα 3 ούτως ή άλλως είναι κουτάβια όπως γράφεις), την φέρνεις σε επαφή ταυτόχρονα με όλα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα την πλησιάσουν όλα μαζί μόλις την δουν, η δικιά σου ίσως πάθει αρχικά ένα σοκ, αλλά μετά από λίγο θα ξεθαρρέψει και θα εγκλιματιστεί.
 


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Τα σκυλιά της συννυφάδας είναι ήρεμα. Ιδίως η μεγάλη κυρία. Τα τρία κουτάβια τα "πήραν" φέτος το χειμώνα οπότε δεν τα ξέρουμε καθόλου. Το θέμα είναι ότι όπου πηγαίνουν πηγαίνουν ΟΛΟΙ μαζί. Δηλαδή μαμά, μπαμπάς, τρία παιδιά και τέσσερα σκυλιά.... Πανικός :eek: !!! Η μεγάλη κυρία μένει στο σπίτι δεν ακολουθεί, προτιμά ποιο ήρεμα πράγματα και πηγαίνει με τον παππού στο καφενείο, ή στον κήπο της χώρας. Η δική μου δεν έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα σε γνωριμία (πάντα στο λουρί και στη βόλτα) και πλησιάζει και αφήνει να την πλησιάσουν άλλα σκυλιά ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μεγέθους. Μ' έναν τρελοκούταβο μόνο δεν κάνει χωριό και τον βλέπουμε στη βόλτα μας κάθε μέρα, η κηδεμόνας του τον έχει λυτό κι αυτός με τα ψιλόλιγνα ποδαράκια του τρέχει και πέφτει πάνω της. Ε !!!! αυτό από την πρώτη φορά την ξένισε την κιουρία και από τότε μακριά κι αγαπημένοι. (y)
 


Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Δεν νομιζω να εχεις προβλημα αργυρω αν ειναι ετσι τα πραγματα.
Πιστευω θα τα βρουνε μεταξυ τους χωρις παρατραγουδα.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf