ΔΙΠΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΣΚΥΛΩΝ 2x CACIB ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
εντυπωσεις : ολα τελεια !

ενα καυκασου,περναει ενα παιδακι στο υψος του απο διπλα και το εγλειψε στο προσωπο αστραπιαια ! (κριμα να μην εχω καμερα)

χαρηκα που ηρθαν τα παιδια απο το φορουμ και καναμε το αζ μπετε.. :x:

10155517_762344077123924_260292175_n.jpg

Ntouli, αυτό εννοείς???? :cool:
 




Vaggoulas

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
60
3
Volos, Greece
το παιδακι το ειδαμε πλατη..ο σκυλος μοιαζει ναι :x:

Χαχαχαχα. Και η πλάτη του μικρού Ραφαήλ ίδιο χρώμα είχε αν σου κανε κάτι το κίτρινο... Τεράστιο το καυκασάκι...

ΥΓ: Μήπως είσαι ο τύπος πίσω που χαμογελά υποχθόνια??? :p
 










Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
49
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr


Αν και Αθηναίος πήγα για 3 συνεχόμενη φορά σε έκθεση του Κ.Ο.Θ.
Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές η έκθεση του ΣΚ ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες και για ακόμα μία φορά είχε βασικό όπλο τους ανθρώπους και τους εθελοντές του ομίλου που δίνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και είναι φιλικοί και πρόθυμοι να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα!
Προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ ότι ενοχλώ κάποιον όσο και αν έβλεπα ότι πήζει την στιγμή που εμένα μου ερχόταν να ρωτήσω κάτι!
Παρά την ακύρωση από κριτή την τελευταία στιγμή βρέθηκε τρόπος να έρθει στην έκθεση ξένος κριτής (που μάλιστα δεν είχε ξανακρίνει στη χώρα μας) και είναι και αυτό σημαντικό αφού δεν προτιμήθηκε η εύκολη λύση με τους ίδιους κριτές κάθε φορά.
Η εισαγωγή νέου μηχανογραφικού συστήματος είναι μια επένδυση για το μέλλον του ΚΟΘ και όποιος έχει έστω και την ελάχιστη γνώση για τέτοια θέματα καταλαβαίνει τη δυσκολία λειτουργίας του σε πραγματικές συνθήκες όσες δοκιμές και αν έχουν γίνει. Τα όποια προβλήματα είχε την πρώτη μέρα, λύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή και προφανώς η βελτίωση θα συνεχιστεί!
Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι οι πολλές συμμετοχές (περίπου 400/μερα) αλλά και οι επισκέπτες που ξεπέρασαν τους 10.000!
Έτσι θα προχωρήσει η κυνοφιλία μπροστά... όπως έγινε και με την έκθεση του ΚΟΕ τον Οκτώβριο (κλειστός κεντρικός χώρος, προώθηση κτλ) όταν η κυνοφιλία πλησιάζει το κοινό αυτό ανταποκρίνεται!
Το μειονέκτημα που υπήρχε και μπέρδεψε κάποιους θεατές ήταν ότι οι κρίσεις γίνονταν με βάση τον αριθμό συμμετοχής και όχι με τη σειρά που ήταν γραμμένες οι φυλές στην είσοδο κάθε στίβου (πχ εμείς με τα Μπουλντογκς ήμασταν τέταρτοι με βάση τις φυλές αλλά παίξαμε και τις 2 μέρες πρώτοι).
Όσο αφορά τη φυλή μου είχαμε τις περισσότερες συμμετοχές σε έκθεση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια , αν και καμία δεν ήταν απο Θεσσαλονίκη, και αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί

Μερικά μόνο από τα Bulldogs που συμμετείχαν :)

1006088_10203234449758986_8177806899112007195_n.jpg
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Kαλησπερα λοιπον σε ολη την παρεα κ απο εμενα!!θα ηθελα καταρχας να πω πως ηταν μια πολυ καλη διοργανωση και συγχαρητηρια στον κοιν. ομιλο Θεσσαλονικης!!
Παρακολουθησα την εκθεση και της 2 μερες και ειλικρινα χαρηκα παρα μα παρα πολυ που επιτελους και εδω στην Ελλαδα οι συμετοχες στα Ακιτα ολο και πλυθενουν!!!
Ας περασω ομως στο ψητο...ειλικρινα με λυπει το γεγονος να μπαινω και να διαβαζω τοσα αρνητικα σχολια για εναν ανθρωπο που εκανε γνωστα τα ακιτα στην ελλαδα και που τοσα χρονια εκτρεφει αυτη τη φυλη με μεγαλη επιτυχια.
τα σκυλια του συγκεκριμενου εκτροφεα εχουν πολυ συμαντικες διακρισεις σε εκθεσεις της ευρωπης,εκθεσεις πολυ μεγαλυτερης βαρυτητας απ την χωρα μας.εδω μεσα διαβασα σχολια που αφηνουν υπονοουμενα για στημενες κρισεις-μιλημενους κριτες και ειλικρινα δεν καταλαβαινω το γιατι..
φιλε Ghostdoc εσυ σε προηγουμενο σχολιο σου ειπες οτι δεν εχεις ξαναδει πιο ολοκληρωμενο ακιτα απ τον κιρο ομως μια σειρα παρακατω μας λες οτι δεν γνωριζεις και πολλα για την κινηση...εγω λοιπον που ημουν εκει και της 2 μερες και γνωριζω λιγο καλυτερα απο σενα θα σου πω τι ακριβως ειδα.
ειδα τον σκυλο που εκθειαζεις και μας πιπιλιζεις το κεφαλι σε σημειο να αναρωτιόμαστε αν ειδαμε καλα η αν ειμασταν σε αλλη εκθεση,να κινειτε αθλια,τοσο αθλια που τα πισω ποδια σταυρωναν μεταξη τους,ειδα εναν σκυλο φοβικο να μην αφηνει τον κριτη να τον πλησιαζει και να κρυβεται πισω απ τον hundler,εναν σκυλο στενο εμπρος και πισω (δικαιολογειται για την ηλικια), εναν σκυλο που η ουρα του οπως και να στηθηκε δεν εκανε ποτε τον σωστο κυκλο και για να μην ειμαι αδικος ειδα ενα εξαιρετικο κεφαλι και ενα πολυ ωραιο χρωμα...αν λοιπον για εσενα αυτος ειναι ο ολοκληρωμενος σκυλος να πας να γινεις κριτης στην Αφρικη που δεν υπαρχουν ακιτα..το οτι ο σκυλος ηρθε απο ενα αναμφισβήτητα μεγαλο και καταξιωμενο εκτροφειο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χασει πουθενα και απο τιποτα...αυτα τα ολιγα απο μενα και δεν προκειται να ξαναμπω στην διαδικασια να γραψω απολυτως τιποτα.
καληνυχτα σε ολους!!!
Καλημερα φίλτατε. Το γεγονος οτι απευθυνεσαι προσωπικα σε μενα με αναγκαζει να σου απαντησω. Εαν δε θελεις να γραψεις απολυτως τιποτα οπως λες ειναι δικο σου θέμα, προς αποκατασταση ομως της αληθειας θα πρεπει να μαθεις ορισμενα πραγματα που πιθανολογω οτι δεν τα γνωριζεις ή τα παρερμηνευσεις. Πάμε λοιπον:
- Οσο αφορα την κινηση: ναι, ειπα οτι δεν ειμαι ειδικός, και αυτο ονομαζεται αυτοκριτική. Κανε κι εσυ τη δικη σου. Γνωριζω τα γενικα περι κινησης και ειμαι βεβαιος οτι εαν το σκυλι ειχε τοσο αθλια κινηση οσο εσυ περιγραφεις θα το διέκρινα. Επιτρεψε μου να αμφιβαλλω εαν εσυ γνωριζεις περισσότερα επι του θεματος αλλα και γενικότερα , αν κρίνω απο το γεγονός ότι ουτε την πιο συνηθισμενη λέξη στις εκθεσεις,μετα τη λεξη dog και show, δηλ τον handler δεν γραφεις σωστά. Λεπτομέρεια θα μου πεις, οκ, παμε παρακατω.
- το οτι εισαι κολλημενος με ενα συγκεκριμενο εκτροφεα , ο οποιος κατ τα αλλα ειναι καθ ολα σεβαστος και σοβαρος στη δουλεια του,σε εμποδίζει να διακρίνεις ότι δεν το εθιξα αναφερομενος σε ενα συγκεκριμενο γεγονος. Δεν ειπα οτι δεν αξιζει ως εκτροφεας, δεν ειπα οτι δεν εχει καλα σκυλια, δεν ειπα οτι λαδωσε κανεναν. Μακριά απο μενα αυτα και δεν επιτρεπω να με κατηγορείς ή να αφηνεις παρόμοιες εντυπωσεις.
- το σκυλι στο οποιο αναφερομαι ειναι το καλυτερο αρσενικο ακιτα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, κατα τη γνωμη μου. Προερχεται απο ενα απο τα μεγαλυτερα και καλυτερα εκτροφεια στην Ευρωπη, με απειρες διακρίσεις και με εισαγωγες Ακιτα απο Ιαπωνια τοπ ποιοτητας. Σκυλια 2 επιπεδα πανω απο Ελλαδα, με επιεικείς χαρακτηρισμους. Το συγκεκριμενο σκυλι προερχεται αν δεν το γνωριζεις , απο τοπ γεννα αυτου του εκτροφειου. Ναι, ασφαλως μπορει να χασει, ειδες πουθενα να γραψω οτι ειναι αήττητος; Στη συγκεκριμενη ομως εκθεση ηταν ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ, καλυτερος απο οποιοδηποτε αλλο σκυλι και εχασε αδικα.
- να σου πω και μια λεπτομερεια που ισως κι αυτη δεν τη γνωριζεις. Επειδη τυχαινει να εχω πολλες επαφες με πολλους ιδιοκτητες εκθεσιακών σκυλων, χειριστές και αλλους, αυτο που εγω πιστευω συμπτιπτει με την αποψη της πλειοψηφίας, με εξαιρεση φυσικα οσους εχουν παρουν σκυλο απο το συγκεκριμενο εκτροφείο, γεγονος που πιθανολογω οτι συμβαινει και με τη δικη σου περιπτωση. Δεν βγαινουν βεβαια επισημα να το εκφρασουν, για ευννοητους λογους διατηρησης ισορροπιων, ανεπισημα ομως να εισαι βεβαιος οτι επεσε και πεφτει ακομα φουλ κραξιμο για ο αδικο αποτελεσμα. Ισως γι αυτο την επομενη ημερα μοιρασαν την πιτα πολυ πιο ..δημοκρατικα, οπως ισως προσεξες.
- ο ανθρωπος που υπερασπιζεσαι χαιρει της εκτιμησης των απ ανταχου φιλων της φυλης, ΚΑΙ της δικης μου. Στη συγκεκριμενη ομως εκθεση δεν ειχε τον καλυτερο σκυλο, αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ειτε τη δεχεσαι είτε όχι. Δυο κλασεις κατωτερος ηταν. Αυτο δε σημαινει επ ουδενι οτι δεν εχει βγαλει πολυ καλα σκυλια, γιατι απο οτι ειδα παρερμηνευσες τα λεγομενα μου.

τα περι Αφρικης να τα πεις στη Unicef οχι σε μενα :)
Αυτα τα ολιγα και ελπιζω να μη χρειαστει να επανελθουμε στο θεμα .
 




Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Προερχεται απο ενα απο τα μεγαλυτερα και καλυτερα εκτροφεια στην Ευρωπη, με απειρες διακρίσεις και με εισαγωγες Ακιτα απο Ιαπωνια τοπ ποιοτητας. Σκυλια 2 επιπεδα πανω απο Ελλαδα, με επιεικείς χαρακτηρισμους. Το συγκεκριμενο σκυλι προερχεται αν δεν το γνωριζεις , απο τοπ γεννα αυτου του εκτροφειου.
Εντάξει για να λέμε την αλήθεια αυτό δεν είναι και εγγύηση και από τα καλύτερα εκτροφεία μπορεί να βγεί ένα μέτριο σκυλί ακόμα και ελλατωματικό εκτός προτύπου. Δεν είμαι με κανέναν από εσάς τους δύο απλά έτσι είναι τα πράγματα στην εκτροφή γενικότερα.
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
μην εισαι χαζος.. μπορει να σου κανει τα εισητηρια
α χαχαχαχ α , ασε επιασαν οι ζεστες, το βραχυκεφαλο τι θα το κανω; :cool: μολις χειμωνιάσει το ξαναβλεπουμε :cool:

Εντάξει για να λέμε την αλήθεια αυτό δεν είναι και εγγύηση και από τα καλύτερα εκτροφεία μπορεί να βγεί ένα μέτριο σκυλί ακόμα και ελλατωματικό εκτός προτύπου. Δεν είμαι με κανέναν από εσάς τους δύο απλά έτσι είναι τα πράγματα στην εκτροφή γενικότερα.
Ναι βρε, δεν αντιλεγω. Εννοειται οτι η εξελικτικη πορεία δεν ειναι δεδομενη ή παντα εξαρτημενη απο τη μορφολογική ποιοτητα των γεννητόρων.Εγω μιλησα για συγκεκριμενο σκυλι το οποιο παρακολουθησα απο κοντα, μονο του και διπλα στα υπολοιπα .
 


Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Ναι βρε, δεν αντιλεγω. Εννοειται οτι η εξελικτικη πορεία δεν ειναι δεδομενη ή παντα εξαρτημενη απο τη μορφολογική ποιοτητα των γεννητόρων.Εγω μιλησα για συγκεκριμενο σκυλι το οποιο παρακολουθησα απο κοντα, μονο του και διπλα στα υπολοιπα .
Είσαι κριτής ομάδας 5 και έχεις σχετικές γνώσεις η απλά είδες το σκύλο και σου άρεσε εμφανισιακά;
 








Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Είναι φορές που η θέση που βρίσκεται ο κόσμος που παρακολουθεί, δεν επιτρέπει να δει αυτά που βλέπει ο κριτής. Επίσης ο κριτής δεν βλέπει μόνο, αλλά αγγίζει κιόλας.
Άλλες είναι οι γνώσεις ενός κριτή και άλλες ενός θεατή που πολλές φορές παρασύρεται και εντυπωσιάζεται από μεμονωμένα στοιχεία (πχ κεφάλι, χρωματισμοί) ή μια ξένη "καλή" συμμετοχή.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Είναι φορές που η θέση που βρίσκεται ο κόσμος που παρακολουθεί, δεν επιτρέπει να δει αυτά που βλέπει ο κριτής. Επίσης ο κριτής δεν βλέπει μόνο, αλλά αγγίζει κιόλας.
Άλλες είναι οι γνώσεις ενός κριτή και άλλες ενός θεατή που πολλές φορές παρασύρεται και εντυπωσιάζεται από μεμονωμένα στοιχεία (πχ κεφάλι, χρωματισμοί) ή μια ξένη "καλή" συμμετοχή.
εμενα μαρεσει και η θετικη ενεργεια του σκυλου η η αρνητικη.. π.χ οταν ειχα βγει για τσιγαρο εξω ηταν ενα ροτ ο κροιφ..σκυλαρος ! αν και δεν ειμαι φαν.. μαρεσε παρα πολυ,επαιρνα θετικη αυρα που λενε..
το ιδιο με ενα μπορντερ κολι αχιλλεα, φανταστικος σκυλος...

ειδα κατι ακιτα.. καπως <<αψυχα>> μου φανηκαν ας πουμε..

αυτα δεν ξερω αν παιζουν καποιο ρολο στην κριση των κριτων..φανταζομαι οτι θα παιζουν και αυτα.. ενας επιθετικος σκυλος κτλ..θα χανει <<ποντους>> φανταζομαι..

((αγγιζει ναι,και αυτο ειναι το πιο σημαντικο.. αλλο να αγγιζεις κατι πρωτη φορα και αλλο εκατονταδες.. εχουν στο μυαλο τους την ανατομια του ζωου.. σε μια φανταστικη μορφη..βιρτσουαλ ριαλιτι ανατομια))
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Είναι φορές που η θέση που βρίσκεται ο κόσμος που παρακολουθεί, δεν επιτρέπει να δει αυτά που βλέπει ο κριτής. Επίσης ο κριτής δεν βλέπει μόνο, αλλά αγγίζει κιόλας.
Άλλες είναι οι γνώσεις ενός κριτή και άλλες ενός θεατή που πολλές φορές παρασύρεται και εντυπωσιάζεται από μεμονωμένα στοιχεία (πχ κεφάλι, χρωματισμοί) ή μια ξένη "καλή" συμμετοχή.
Η θέση μας ηταν η "πιο κοντα δε γίνεται" , 1 μέτρο απο το σκυλο :)
Αλλες οι γνώσεις ναι, αλλα όχι, δεν παρασυρθηκαμε καθολου. Εντυπωσιαστηκαμε μεν, δικαιολογημένα δε. Ηταν τοσο εμφανώς ανωτερος που και γνώσεις να μην είχαμε, δηλαδή ακόμη και αδαείς να ήμασταν θα αντιλαμβανομασταν πληρως την αξία και το επιπεδο του. Ηταν χαρμα οφθαλμών.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ο κάθε σκύλος κρίνεται με βάση το πρότυπο της φυλής του και πως το έχει ερμηνεύσει ο εκάστοτε κριτής. Πως δηλαδή έχει στο μυαλό του τον ιδεατό εκπρόσωπο της φυλής που κρίνει. Σε αυτό παίζει ρόλο και η εμπειρία του κάθε κριτή στις φυλές που κρίνει και πως παντρεύει το ιδεατό με το πραγματικό.
Ενας σκύλος που δεν θα αφήσει τον κριτή να τον αγγίξει πχ και θα του κάνει ταρζανιές, είναι λογικό να αποκλειστεί. Πως θα τον αξιολογήσει αν δεν μπορεί να τον αγγίξει; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δείχνει ο σκύλος και ισορροπημένο χαρακτήρα, αλλιώς σε κάθε έκθεση θα είχαμε ντράβαλα.
Από κει και πέρα, αν και εφόσον 2 σκύλοι είναι ισάξιοι μορφολογικά, η τελική απόφαση θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να είναι και αυτό που λες εσύ "θετική ενέργεια" του σκύλου. Και εκεί μπαίνει ο υποκειμενικός παράγοντας στη μέση.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU