Δάγκωσε το "αφεντικό" του, για έξι ράμματα, δεν αντέχουμε άλλο και χρειαζόμαστε βοήθεια.


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι νέο μέλος, και σας καλοσωρίζω.
Βρέθηκα σε αυτήν την κοινότητα μέσα από την απελπισία μου, και αρχίζωντας έτσι θεωρώ πως θέτω τον κατάλληλο τόνο για όσα θα ακολουθήσουν.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, πηγαίνοντας για εργασία σε ένα οικόπεδο ενός βουνού μαζί με κάποιους συναδέλφους, βρήκα ένα μικρό, τόσο δα ήταν, κουταβάκι να κλαίει κάτω από τα σκαλιά του κτιρίου που θα δουλεύαμε.
Το τάισα με το κολατσιό που είχα φέρει, το έφαγε όλο το άτιμο, και το έβαλα μέσα στο κτίριο διότι έβρεχε.

Ξέροντας ότι θα ερχόμουν για τρεις ακόμα μέρες, έφυγα με μία σκέψη να το πάρω αν δεν έβλεπα την μάνα του εκεί γύρω τις επόμενες μέρες.
Την δεύτερη μέρα, γυρνώντας, βλέπω κάτι τύπους που δούλευαν εκεί να το έχουν βγάλει έξω, και αυτό, φοβισμένο και στριμωγμένο, σε κάτι θάμνους, να φοβάται.

Αποφάσισα αμέσως να το πάρω με σκοπό να το σώσω και να του βρω μία οικογένεια που ήθελε σκυλάκι.
Σημειωτέον, πως ζούσα με τους γονείς μου, όπως και ακόμα και τώρα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω κάποια δεδομένα.
Πρώτον, πάντοτε θεωρούσα πως οι χορτοφάγοι είναι "χαζοί", και πως τα ζώα τα μεγαλώνουμε, τους δίνουμε χρόνια ευτυχισμένης ζωής που στην άγρια φύση δεν θα είχαν, άρα πίστευα πως έχουμε το δικαίωμα να τα σφάζουμε και να τα τρώμε.
Δεύτερον, δεν είχα ιδέα από σκυλιά, τα φοβόμουν, και η οικογένεια μου, ούτε να το άκουγε. Η μάνα μου τα φοβότανε πάρα πολύ, κτλ.


Επιστρέφω λοιπόν πίσω στην προηγούμενη παράγραφο.
Φεύγοντας από εκείνο το βουνό, έβαλα το χνουδωτό μπαλάκι μέσα σε ένα καφασάκι, αφού πρώτα είχα στρώσει εφημερίδες και μία πετσετούλα που είχα στο αμάξι και το έβαλα στην θέση του συνοδηγού.
Τον πήγα σε κοντινό κτηνιατρείο, το καθαρίσανε, του βγάλανε ψύλλους, μου είπανε κάποια πράγματα, καει έφυγα για το δρόμο της επιστροφής, μιας και ήμουν εκτός Αθήνας, και ήθελα 2 ώρες για να επιστρέψω.

Επίσης, έριχνε τρελό χαλάζι εκείνη την μέρα. Παρ'όλα αυτά, και παρ'ότι στην αρχή ήθελε να βγεί από το καφασάκι, μόλις του έβαλα απαλή μουσικούλα και άνοιξα την θερμότητα, κουλουριάστηκε και παρ'ότι είχε τόσο πολύ φασαρία από το χαλάζι, έκανε τον πιο ήρεμο ύπνο που έχω δει ποτέ.

Φτάνοντας, τον έβγαλα, έκανε τσίσα, τον πήγα στο δωμάτιο μου, έκανε τσίσα όλο το δωμάτιο, και την επόμενη μέρα, αφού έφγα τρελό κραξιμο και πήρα διορία να φύγει, το βγάλαμε στο μπαλκονάκι της κουζίνας, και κοιμόταν στο καφασάκι του για μερικές μέρες, μέσα σε μία κούτα.

Περίπου 10 μέρες μετά, ο πατέρας μου, το έβαλε στο σπίτι, και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε μιας και το είχαμε αγαπήσει.

Fast Forward, μεγαλώνοντας, είχε τα πάντα. Φαγητό μόνο μαγειρεμένο πρωί βράδυ, και τσίμπαγε και από το φαγητό όλων μας, επειδή του δίναμε επειδη τον "λυπόμασταν".
Βόλτες πρωί απόγευμα, περίπου 90-120 λεπτά την μέρα, κάθε μέρα. Ποτέ δεν πέρασε μέρα χωρίς βόλτα, εκτός και αν έβρεχε ποτάμια.
Χάδια όλη, μέρα και καλόλογα.
Ποτέ δεν τον αγκίξαμε ούτε μία "σφαλιάρα".
Κοιμόταν δίπλα από τους γονείς μου,"άκουγε" τον πατέρα μου κυρίως.
Γενικά είναι πασάς.

Τεσπα, μεγαλώνοντας άρχισε τις αγριάδες. Ξεκίνησε με γρύλισμα. Δεν μας άφηνε να πλησιάσουμε το φαγητό ή τον χώρο που κοιμόταν, άρχισε να ορμάει όταν τον μαλώναμε με τα λόγια και τον πιέζαμε.
Ερχόταν για χάδια, και μόλις τον χαιδεύαμε, άρχιζε να γρυλίζει. Αν έπεφτε κάτι κάτω και το έφτανε πρώτος, δεν το έπερνες.
Γενικώς έκανε ότι ήθελε.

Και φτάνουμε στην προηγούμενη Παρασκευή, δάγκωσε τον Πατέρα μου, 6 ράμματα. Την επόμενη πήγε να δαγκώσει την μάνα μου, γρυλίζει συνέχεια, ορμάει, ότι και να κάνουμε έρχεται πρώτος μπροστά και ουσιαστικά απαιτεί να το αφήσουμε.
Έχει τον έλεγχο.

Για εκπαίδευση, είχα φέρει έναν άνθρωπο, ο οποίος ήρθε 2 φορές, μου είπε κάποια πράγματα, οι δικοί μου με γράψανε κυριολεκτικά, και λέω δεν έχει νόημα να δίνω 35αυρα χωρίς λόγο και ο σκύλος να παίρνει ασταθή μηνύματα. Ξεροκέφαλοι άνθρωποι, τεσπα.
Και άρχισα να μαζεύω χρήματα για να μετακομίσω.

Μετά το τελευταίο συμβάν, δεν με σηκώνει το σπίτι. Φοβούνται πολυ, κι εγώ το ίδιο, είναι στο μπαλκόνι ο σκύλος και μπαινει δύο φορές την μέρα για να πάει τις βόλτες του.

Αλλά τώρα έχει αρχίσει να μην βγαίνει έξω όταν γυρνάμε και πρέπει να οργανώνω ολόκληρη επιχείρηση για να βγει.

Και δεν παίζει να τον αφήσω μέσα.

Είμαι διαλυμένος όσο δεν παέι. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω δει τους δικούς μου στεναχωρημένους και φοβισμένους, εγώ ψάχνω μανιωδώς για σπίτι με κήπο αφήνοντας στην άκρη όλα τα σχέδια μου, για να πάρω τον σκύλο μαζί μου και....

Το θέμα είναι ότι τον φοβάμαι, και δεν ξέρω αν το έχω μέσα μου... Πήρα τον εκπαιδευτή που είχε έρθει πέρσι, και με απέρριψε για δικούς του λόγους. Πήρα έναν άλλο κύριο που είδα εδώ μέσα, μου έιπε να κλείσουμε ένα ραντεβού την άλλη εβδομάδα στο χώρο που διαμένει το σκυλάκι, κι εγώ δεν έχω χρόνο, κι εδώ μέσα μου λένε να πάρουμε φιλοζωική, να τους δώσουμε χρήματα και τροφή μέχρι να βρεθεί στέγη... Λες ακόμα και να βρεθεί κάποιος, δεν θα είναι άγριος ο σκύλος, ή θα είναι χαρούμενος αυτός ή εμείς.

Οι δικοί μου μου λένε πως δεν τους σέβομαι, και ότι ποσπαθήσαμε αλλά όσο και να τον αγαπάμε πρέπει να φύγει, εγώ ψάχνω σπίτι αρον αρον, δεν ξέρω αν πρέπει να προσπαθήσω σε καινούριο περιβάλλον να τον στειρώσω και να τον εκπαιδεύσω, ή να τον δώσω, η κοπέλα μου (που ψάχναμε σπίτι για μετά το καλοκαίρι και να συγκατοικήσουμε, αλλά επιδή πήγε να την δαγκώσει ούτε του μιλάει, δεν τον θέλει καθόλου), δεν ξέρω ούτε πως θα τον κάνω να βγει έξω στο μπαλκόνι το απόγευμα μετά την βολτίτσα....

Μακακίες ενός αγνώστου, καταλαβαίνω, εμείς φταίμε, δεν ξέραμε καθόλου από σκυλιά, και όσους ξέρουμε ποτέ δεν τα εκπαίδευσαν και ποτέ δεν γύρισαν να δαγκώσουν το χέρι που τα ταϊζει, και είπαμε θα μεγαλώσει και θα σοβαρευτεί. Λάθος μας.
Απλά έχω πλέον ξεπεράσει τα όρια του "είναι η πιο δύσκολη περίοδος της χωής μου" και έχω μπει στην ειλικρινή απελπισία... και το μόνο που ήθελα ήταν να τα πω κάπου, διότι δεν έχω πουθενά να τα πω, λόγω φόβου κοινωνικού χλευασμού.

Ο άνθρωπος που με απέρριψε, μου είπε ότι ο σκύλος είναι επικίνδυνος, και ότι θα πρέπει να τον δώω σε κάποιον που θέλει φύλακα....

Ποιος φύλακας? Ο Σίμπα μου φοβάται τα πάντα, τσάντα να τρίξει και φοβάται. Τις προάλλες έπεφτε όλη μέρα το ρεύμα και είχε κρυφτεί κάτω από τα πόδια μου, και ζούσε μέσα σε σπίτι και τώρα πρέπει να μείνει έξω.... :(
Τον αγαπάω τόσο πολύ... Λόγω αυτού έχω να καταναλώσω ζώο από τον Σπετέμβριο του 2015. Έγινα κι εγώ ένας από τους χαζούς...

Χρειάζομαι κι εγώ κάποιον να με καθησυχάσει ότι αν κάνω την πρώτη επιλογή, θα "φτιάξει" και θα είναι και χαρούμενος.

Τεσπα, ευχαριστώ πολύ όποιον διάβασε μέχρι εδώ...
 






Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
:(:(την διαβασα την ιστορια σου..να σ πω οτι κανεις δεν γεννηθηκε να ξερει.. εμενα μ κανει μεγαλη εντυπωση ανθρωπος που μεγαλωσε τοσο μακρυα απ τα σκυλια να αντιδρα ετσι.. αλλοι ουτε που θα πλησιαζαν το σκυλακι και εσυ οσο μονο εκανες ολα αυτα αλλα βρηκες κ εκπαιδευτες. Αρα τωρα ψαχνεις σπιτι να μεινεις μονος σου; ειναι ενα καλο βημα αυτο! Αν δωσεις αυτον τον σκυλο ετσι οπως μας τον περιγραφεις δεν ξερω τι πιθανοτητες θα εχει.. οι εκπαιδευτες τι σου ειπαν μπορεις να μας τα αναλυσεις λιγο παραπανω; ειναι φοβικος πχ; δεν μπορω να ξερω το dna του σκυλου ή πως το μεγαλωσατε αλλα πιστευω οτι αν βοηθηθεις- μενοντας μονος σ -απο εναν επαγγελματια που θα εμπιστευτεις και αντιδρας ακριβως οπως εκεινος σ λεει θα δεις αποτελεσματα.. θα με ενδιεφερε να ακουσω κ την συνεχεια αυτης της ιστοριας αν θες να μας ενημερωνεις:):)
 


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Καλησπέρα σας...

Τον έβγαλα βόλτα το απόγευμα, για 2μισή ώρες.

Τρεξαμε όσο δεν πάει, παίξαμε με το μπαλάκι και με άλλα σκυλάκια, έσκασε δηλαδή.

Γυρίσαμε κατά τις 7μιση, και από εκείνη την ώρα ούτε νερό δεν έχει πιει.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ.

Δεν βγαίνει στο μπαλκόνι. Έβγαινε τρέχοντας για νεράκι, και επίσης όταν πέρναγε σκυλάκι από κάτω η νιαουριζαν γάτες, έβγαινε τρέχοντας.
Τώρα τίποτα.
Πήρα τον πατέρα μου να έρθει από την δουλειά και κατέβηκα κι εγώ για να βγει να μας δει (όταν ερχόταν κάποιος τον καταλάβαινε αμέσως και έβγαινε τρέχοντας να τον δει από τι μπαλκόνι) έτσι ώστε να βγει η μητέρα μου απο το δωμάτιο και να κλείσει την μπαλκονοπόρτα.

Τίποτα αυτός.
Εδιωξα τον πατέρα μου λοιπόν, και ανεβηκα πάνω. Αυτος μου αγριεψε μπλις πήγα να πλησιασω το μπαλκόνι για κάποιο λόγο. Ίσως φοβάται ότι θα του πάρω το φαγητο/νερο που δεν τα έχει ακουμπήσει καν.

Τέσπα, έχει και χειρότερο.
Πηρα τον εκπαιδευτή που μιλαω να κανονίσω ραντεβού και μου είπε να μην του δώσουμε σημασία.

Του ειπα ότι η μητέρα μου είναι κλεισμενη στο δωμάτιο όλο το απόγευμα (κυριολεκτικά) λόγω του ότι φοβάται. Ο πατέρας μου με πιέζει να φυηει ο σκύλος άμεσα γιατί δεν είμαστε ασφαλείς και είμαστε όλοι στενοχωρημενοι, και ο σκύλος επίσης διότι πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας απο καμία πλευρά.

Όταν το είπα αυτό ο εκπαιδευτης μου είπε να δοκιμάσω να τον ξαναπάω βολτιτσα και μετά να τον βγάλω εξω πριν του βγάλω το λουρι (το λουρι πάντα του το έβγαζα πριν μπω σπίτι, του καθαριζα τα πόδια, κτλ, και ήταν πάντα δεκτικος σε αυτό).
Περιεργως μόλις του ειπα "Πάμε βολτιτσα" σηκώθηκε μέσα στην χαρά και ήρθε όπως πάντα.

Πήγαμε αλλά 20 λεπτά βολτιτσα, μια χαρά, και γυριζοντας, μπήκαμε σπίτι και πήγαμε προς το μπαλκόνι. Φτάνοντας στο σαλόνι, αρχησε να αντιστέκεται. Τράβηξε με αντίθετη φορά, και με κάποιο τρόπο του βγήκε το κολαρο.

Αποτελειωθηκα απλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να του το βάλω καθώς με το που πλησιασα μου έδειξε καθαρά πως δεν θέλει.

Δεν αντέχω να το κάνω. Πρέπει κάποιος να έρθει να τον πάρει, άμεσα, μέχρι να βρω κάπου να τον δωσω που θα σιγουρευτω πως θα είναι ασφαλης.


Ξέρω ότι είμαι σκατανθρωπος αλλά δεν μπορώ.... Είμαστε ομηροι στο ίδιο μας το σπίτι.
Θα το έχω βάρος όλη μου την ζωή... Αλλά δεν μπορώ...

Υπάρχει κάποια οργάνωση που να του παρεξει ασφάλεια μέχρι να βρω κάποιον?
Πληρώνοντας εγώ τα έξοδα του όσο τον έχουν (τροφή, κτλ)
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
δυσκολες καταστασεις :(
δωσε παραπανω πληροφοριες μην τυχον και το διαβαζει καποιος πυ μπορει να σε βοηθησει
μεγεθος , περιοχη κλπ
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Για τι σκυλο μιλαμε;;
Ηλικια, μεγεθος; αρσενικος υποθετω....

Μετα αυτο με το μπαλκονι, ειναι το πλεον αναμενομενο.... Ξερει οτι θα κλεισετε την πορτα πισω κ θα τον αφησετε εκει, φυσικα κ δεν θελει να βγει.

Σε πρωτη φαση κ χωρις να σε πιανει πανικος, θα ελεγα βαλε το κρεββατι του στο δωματιο σου κ κλειστον εκει, τουλαχιστον να κυκλοφορησουν οι δικοι σου ελευθεροι..... Μετα βρες ενα σοβαρο εκπαιδευτη να σου πει τι πρεπει να κανεις. Ζεις με ενα σκυλο που δεν εχει ορια.... Εσυ κ κατι εκατονταδες αλλοι ιδιοκτητες σκυλων...... Εκπαιδευση θελετε απλα......
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Spiroth

Κατ' αρχήν προσπάθησε να είσαι ψύχραιμος και να συγκεντρώσεις όση ηρεμία μπορείς.

Είναι ο σκύλος που έχεις 2 χρόνια και κάτι, όπως είπες και δεν είναι λιοντάρι.

Το πρώτο σου μέλημα είναι να έχεις τον σκύλο υπό τον έλεγχο σου για αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να του φορέσεις το κολάρο και τον οδηγό (λουρί) και να μην μείνει καθόλου ελεύθερος μέσα στο σπίτι.

Μείνε σε κάποιο δωμάτιο εσύ και ο σκύλος (οι γονείς σου σε άλλο δωμάτιο) και κλείσε τις πόρτες. Με φαγητό, παιχνίδι ή οτιδήποτε σκεφτείς δελέασε τον σκύλο και φόρεσε του κολάρο και οδηγό. Αφού το κάνεις αυτό θα τον έχεις πάντα με το λουρί μαζί σου μέσα στο σπίτι (και στην τουαλέτα μαζί θα μπαίνετε) και δεν θα προσπαθήσεις να τον κλείσεις έξω μόνο του!

Θα κοιμηθείτε δίπλα-δίπλα και το λουρί θα είναι περασμένο στο χέρι σου και η πόρτα του δωματίου κλειστή (να μπορούν οι γονείς να κυκλοφορούν άφοβα).

Φαγητό θα τρώει από το χέρι σου (αν τον έχεις ταΐσει για σήμερα, δεν χρειάζεται να ξαναφάει). Θα τρώει λίγο-λίγο και εσύ θα του το δίνεις. Ακόμα και για νερό θα πηγαίνετε με το λουρί.

Να τον χαϊδεύεις, να είσαι ήρεμος, να παίζεται...

Αύριο επικοινώνησε με κάποιον εκπαιδευτή (αυτόν που μιλάς ή άλλον) και ζήτησε άμεσα ραντεβού για να δει τον σκύλο και να τα πείτε.

Ίσως σου πρότεινα να τον αφήσεις και σε εκπαιδευτή όπου θα ασχοληθεί αυτός για κάποιο χρονικό διάστημα με τον σκύλο και μετά μαζί να δουλέψετε παραπάνω (οπότε θα έχεις και χρόνο ηρεμίας στο σπίτι για κάποιο διάστημα).

Μην πανικοβάλλεσαι και προσπάθησε να κρατάς ήρεμους και τους γονείς σου... Όλα διορθώνονται.
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Μολις θα εγραφα ακριβως αυτο βρες εναν καλο εκπαιδευτη που κραταει στον δικο του χωρο σκυλια. Μακρια απο εσας (αρα μακρια κ απο λαθος συμπεριφορες που εχει συνηθισει) και στα χερια εμπειρου εχετε καλες ελπιδες.. αφου ψαχνεις κ σπιτι ειναι καλη περιοδος! Μεχρι τοτε ο σκυλος στο δωματιο σου κ μονο θα ελεγα κ εγω..
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
δοκιμασε αυτα που σου λενε τα εμπειρα μελη, τουλαχιστον οσα απο αυτα μπορεις να εφαρμοσεις, αλλα θα πρεπει να εχεις αυτοπεποιθηση...αν ειναι να τα κανεις και να τρεμεις κι εσυ ο ιδιος, δεν ξερω αν θα εχεις καλα αποτελεσματα...
 


cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ισως επαναλαβω καποια πραγματα:
1) Φαι μονο απτο χερι σου το μπωλ στο παταρι και μονο οταν ερχεται αυτος σε σενα, οχι εσυ σε αυτον δεν ερχεται δεν τρωει, οσο παρει μια-δυο-τρεις μερες δεν παθαινει τιποτα , μεχρι να ερθει να το παρει
2)μην του δειχνεις τον φοβο σου, οχι αποτομες κινησεις, οχι σκυμμενος πανω απτο σκυλο, οχι στα γονατα, οχι αδυναμια, ορθιος με δυνατη φωνη θα του μιλας
3)απομονωσε τον σε χωρο που αισθανεται καλα και ασφαλης
4)βαλτου περιλαιμιο ή αν χρησιμοποιεις πνιχτη η καρφι ακομα καλυτερα και παντα ανα χειρας
5) τις βολτες μεχρι να ισορροπησει λιγο η κατασταση θα τις εκοβα ή περιοριζα στο ελαχιστο, διοτι αν σου βγει κανα λουρι στο δρομο και δεν εχεις το σθενος να το βαλεις κλαφτα Χαραλαμπε οπως και τοσα αλλα που μπορει να συμβουν εξω οταν δεν εχουμε τον ελεγχο του σκυλου.
6) πανω απολα πρεπει να δωσεις στους γονεις σου να καταλαβουν οτι το σκυλακι το αγαπας και δεν πρεπει να σε "πουλησουν" στην πρωτη στραβη, ειναι μια δυσκολη κατασταση που προφανως ολοι την δημιουργησατε και θα πρεπει να κανετε ολοι λιγη υπομονη μεχρι να ξεπεραστει, λιγο πολυ ολοι εχουμε δαγκωθει απτα σκυλια μας. αυτα φτιαχνονται σχετικα ευκολα, τα υγειας ειναι τα δυσκολα φιλαρακι, μην αγχωνεσαι
7)ενας σοβαρος εκπαιδευτης θα μεριμνουσε αμεσα σε μια τετοια περιπτωση, τετοιον πρεπει να βρεις
 


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Μακάρι να μπορούσα να τον βάλω στο δωμάτιο μου, αλλά δεν κουνιεται. Το μόνο ασφαλές σημείο για αυρον ειναο το σαλόνι/κουζίνα μιας και εκεί έχει ζήσει όλη του την ζωή.

Δυστυχώς φοβάμαι πολύ. Δεν ξέρω αν μπορώ καν να του βάλω το περιλαιμιο, θα προσπαθήσω το πρωί όταν τπυ πω να πάμε βόλτα που πάντα χαίρεται και κάθετε εύκολα σε τέτοια, αλλ τώρα δεν ξέρω. Για μένα θεωρώ πως θα με δαγκωσει αύριο.
Αλλά και πάλι, μετά πως θα τον βγάλω εξω? Να κοιμηθώ μαζί του δεν μπορώ με τίποτα, δεν θα καταφέρω να κοιμηθώ (όχι ότι αλλιώς θα τα καταφέρω).

Γενικώς, έχω εξουθενωθει.
Πήρα την φιλοζωικη της νικαιας-κερατσινιου, τους εξήγησα την κατάσταση, είπα απλά να τον φιλοξενήσουν μέχρι να δω τι θα κάνω, να του πληρωμω εγώ την τροφή του και να πηγαίνω να τον ταιζω, ακόμα και εκπαίδευση αν χρειαστεί... και δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Είναι υπερπληρεις.... Καταλαβαίνω αλλα τι να κάνω?

Όσον αφορά τα στοιχεία που μου ζητήσατε, ο Σιμπα ειναι 29 μηνών, 30 κιλά, καφετι/"χρυσός" χρώμα.
 


cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Καταλαβαίνω αλλα τι να κάνω?
να διαβασεις τις συμβουλες-να τις κατανοησεις-να τις εφαρμοσεις
αν καταφερεις να ξεφορτωθεις το σκυλο θα κανεις κακο και σε σενα και σε αυτον
ειναι μια κατασταση που πρεπει να διαχειριστεις, δεν ξερω τι ηλικια εχεις αλλα αν το καθε προβλημα που θα σε βρισκει στη ζωη σου δεν το αντιμετωπιζεις αλλα το μεταβιβαζεις σε αλλον, και μαλιστα ενα προβλημα που εσυ ο ιδιος παραδεχεσαι οτι δημιουργησες, νομιζω οτι θα σου δημιουργει πολλα και μεγαλυτερα προβληματα και εκτος των αλλων δεν ειναι και καθολου τιμιο...
διαχειρισου το,
μαθε τα λαθη σου απο εναν εμπειρο εκπαιδευτη
διορθωσε τα και αντιμετωπισε το
γινεται θαρρος και υπομονη θελει
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Spiroth

Σίγουρα έχεις ακούσει να λένε (και γνωρίζεις) πως ο σκύλος είναι μια (μεγάλη) ευθύνη. Ε, λοιπόν σε στιγμές σαν αυτή αναφέρεται αυτή η φράση και όχι στα χάδια, τα παιχνίδια, τις βόλτες και τις φωτογραφίες...

Είναι, λοιπόν, στιγμή να "σφίξεις δόντια" και να αναλάβεις τις ευθύνες.

Ξέχνα τα "δεν μπορώ", "θα προσπαθήσω το πρωί" και "Το μόνο ασφαλές σημείο για αυρον ειναο το σαλόνι/κουζίνα μιας και εκεί έχει ζήσει όλη του την ζωή"... Αυτά σε έφεραν εδώ σήμερα. Αν θες να τα αλλάξεις θα πρέπει να αλλάξεις. Άλλη λύση δεν υπάρχει!

Θα πρέπει να βάλεις στο σκύλο σου το κολάρο και το λουρί και θα πρέπει να τον έχεις πάντα δίπλα σου. Αν δε μπορέσεις να κοιμηθείς, δεν πειράζει. Καφεδάκι, κάτι να τσιμπολογάς και έχει και All Star Game το βράδυ (αν είσαι fan).

Θα μπορούσε να είναι μια ασθένεια που θα απαιτούσε να είσαι όλο το βράδυ στο πόδι... Είσαι τυχερός, λοιπόν, κατά μια έννοια.

Ακόμα και να φας καμιά δαγκωνιά, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Ηρεμία... Ήρθε η ώρα να δείξεις την αγάπη σου και την αφοσίωση σου.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
@Spiroth
Αν επιτρεπεται ποσων ετων εισαι;
Ο σκυλος σου τι "σχεδιο" ειναι; Δεν ξερω αν μας λέει απαραιτητα κατι αυτο βεβαια...

Απο τα λεγομενα σου εγω καταλαβαινω απλα οτι ο σκυλος ειναι κακομαθημενος, και οτι ο τσαμπουκας του περναει επειδη το επιτρεπετε εσεις. Δεν ξερω ποση δυναμη εχει και ποση δυναμη εχεις, το προβλημα παντως δεν ειναι αυτο, ειναι ξεκαθαρα προβλημα επικοινωνιας.

"Λυσεις του ποδαριου" μπορουμε να σου δωσουμε απο εδω, καποιες γενικες κατευθυνσεις...κατι τετοιο, σιγουρα οχι να λυσουμε το προβλημα.
Μιλα με εκπαιδευτη χθες

Και ενδιαφερουσες αποψεις,οπως το οτι ενα σκυλι που εχει/υιοθετει επιθετικη συμπεριφορα,ειναι καλος φυλακας (y)
Τι να πει κανεις...
 
  • Like
Reactions: mareco


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Νομιζω οτι ο πανικός των γονιών σου και η ένταση που επικρατεί στο σπίτι εχει περασει και σε σενα. Δεν καταλαβαίνω πως γινεται εκτός σπιτιού να τρεχετε και να παιζετε με μπαλακια και αλλα σκυλάκια αλλα μέσα να σε τρομοκρατεί τόσο. Ο ιδιος σκυλος ειναι. Θελει ψυχραιμία η κατασταση.
 


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Ευχαριστώ για τις συμβολές και μακάρι να ήταν όλα τόσο απλά όσο τα περιγράφετε.

Μίλησα με έναν άλλο εκπαιδευτή και με ρώτησε αν ο σκύλος γεύτηκε αίμα όταν δάγκωσε, και αν το έκανε πως είναι ακατάλληλος για σπίτι.
Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό?

Δεν ξέρω τι θα κάνω, χρειάζομαι λίγο χρόνο. Είδα σε κάποια θέματα στο forum, πως κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων πηγαίνουν τα σκυλάκια τους σε εκπαιδευτές για να τα εκπαιδεύσουν αυτοί στο χώρο τους για 1 με 3 μήνες, και τις τελευταίες μέρες πάνε και οι ιδιοκτήτες.
Το βλέπω σαν μία καλή λύση για να έχω λίγο χρόνο να δω τι θα κάνω.

Υπάρχει κάποιος που μπορείτε να μου συστήσετε, που σας είχε αναλάβει κι εσάς?
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχω το δικαίωμα να επισκέπτομαι το σκυλάκι ανά πάσα στιγμή το επιθυμώ.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Μίλησα με έναν άλλο εκπαιδευτή και με ρώτησε αν ο σκύλος γεύτηκε αίμα όταν δάγκωσε, και αν το έκανε πως είναι ακατάλληλος για σπίτι.
Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτό?
Ποιος εκπαιδευτης στο ειπε αυτο;
Γιατι αρχιζει και αχνοφαινεται το μικρο κουρελι μου φαινεται...
 


Spiroth

Member
18 Φεβρουαρίου 2017
18
47
36
Ποιος εκπαιδευτης στο ειπε αυτο;
Γιατι αρχιζει και αχνοφαινεται το μικρο κουρελι μου φαινεται...

Δεν καταλαβαίνω, τι εννοείς?
Μου το είπε μία εκπαιδευτής που μου δώσανε να μιλήσω από την φιλοζωική Νίκαιας-Κερατσινίου.

Δηλαδή δεν ισχύει?

Πάντως από ότι μου είπε ο πατέρας μου από το αίμα που εκτοξεύθηκε, έπεσε αρκετό κάτω, και όπως πήγε ο πατέρας μου να βάλει μία πετσέτα πάνω για να κρατήσει το αίμα, ο σκύλος έγλυψε από τα πλακάκια ότι είχε πέσει (με όλα το κάνει αυτό, αν πέσει κάτι κάτω δικό του).
 
  • Like
Reactions: Stella Thessaloniki


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU