Εκθέσεις, Εκτροφή, ΚΟΕ ...Προβληματισμοί


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να δούμε λίγο και αυτό το θέμα...Ενημέρωση στο χώρο της έκθεσης.

Καταρχήν, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ΠΡΙΝ την έκθεση ΓΙΑ την έκθεση ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό και μάλιστα νέους και "άσχετους". Άλλη μια προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι ο χώρος που γίνεται η έκθεση να είναι εύκολα προσβάσιμος και να προσφέρεται για κάτι τέτοιο (με γνώμωνα ότι δεν γίνονται 50-100 εκθέσεις τον χρόνο, αλλά 5-6).

Τα προσπερνάμε αυτά γρήγορα και φτάνουμε στη μέρα της έκθεσης και τον χώρο της. Ο επισκέπτης πρέπει να περνά απαραίτητα από την γραμματεία ή από ξεχωριστό μέρος "υποδοχής" όπου θα παίρνει έντυπο υλικό που θα τον ενημερώνει για το τι είναι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ και γιατί, θα έχει ένα χάρτη του χώρου με ένα βασικό πρόγραμμα ώστε να μη γυρνάει "σαν την άδικη κατάρα" και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θα του δίνεται κατάλογος (χωρίς κατάλογο δεν παρακολουθείς ουσιαστικά έκθεση, απλά κοιτάς σκυλάκια).

Δεν είναι δύσκολο να υπάρχει έτοιμος, διαμορφωμένος (και πτυσσόμενος, που να συναρμολογείται και να αποσυναρμολογείται) και αριθμημένος (σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής) χώρος για τα box και τα crates των σκύλων. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει σε πιο σημείο κάθεται ποιος και θα μπορεί να περιμένει εκεί για να συνομιλήσει μαζί του ή να δει τον σκύλο. Δεν είναι ανάγκη ο κάθε ένας ή η κάθε παρέα να έχει την δική της τέντα, αντίσκηνο, κλπ. διάσπαρτα άτακτα στο χώρο.

Πάντα να υπάρχει ειδικός χώρος ώστε οι Όμιλοι φυλών να έχουν παρουσία, να δίνουν ενημερωτικό υλικό ή να έχουν ανθρώπους που θα ενημερώνουν τον κόσμο.

Ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος για την "ανάγκη" των σκύλων (και φυσικά κάποιους να μαζεύουν τα τυχόν "ατυχήματα" αναίσθητων που δεν είχαν την καλοσύνη να καθαρίσουν οι ίδιοι τα του σκύλου τους).

Γιατί όχι, σε όλα αυτά να υπάρχει και "εμπορικό" μέρος. Οι όμιλοι να έχουν βιβλία, έντυπα, καρφίτσες, μπλουζάκια ή ότι άλλο, προς πώληση και ενίσχυση των ομίλων (και του ίδιου του ΚΟΕ).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε όλες τις εκθέσεις να είναι καλεσμένα και φιλοζωικά σωματεία για ενημέρωση και ενίσχυση, επίσης. Πάντα πρέπει να φαίνεται πως η κυνοφιλία είναι μία και δεν χωρίζεται σε καθαρόαιμη και ημίαιμη.

Έλληνες κριτές, που δεν κρίνουν στην έκθεση, να καλούνται για "μικρά σεμινάρια" ενημερώσεις στο περίπτερο του ΚΟΕ...Το ίδιο και στους Ομίλους φυλής από εκτροφείς που δεν παρουσιάζουν σκύλο εκείνη την στιγμή. Δεν είναι ανάγκη να τρώμε μόνο σουβλάκια στα πέριξ...:)

Γιατί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, δε νιώθει άνετα κάποιος να πλησιάζει αγνώστους και να ρωτά...Πρέπει να "ιντριγκάρει" η δομή του χώρου και της εκδήλωσης τον επισκέπτη για να έχει την διάθεση να μάθει.

Τέλος πάντων, ιδέες και "λύσεις" υπάρχουν πολλές...Βούληση υπάρχει;
Πολυ καλα τα λες αυτα κ ποσα αλλα φιλε μου.......
Υπηρχαν αφισες? Υπηρχε καποιος για πληροφοριες στην εισοδο?
Εαν εμπαινε ο ασχετος κ ηθελε να δει πχ τα juck russel (τυχαιο το παραδειγμα) που μπορουσε να μαθει κ που να ρωτησει τι,πως,που.....κατι!
Οταν ολο αυτο δεν ειναι "οργανωμενο" δεν προσελκυει τον "εξω"κοσμο κ αυτον που κατα τυχη θα ερθει αδυνατει να τον κρατησει εκει, τοτε δεν εχει μελλον η υποθεση κ μαλλον μοιαζει με "συνομοσια" των ολιγων που ξερουνε καποια συγκεκριμενα πραγματα.......
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@Yorkaddict

Επαναλαμβάνω πως ούτε τα pet shops με σκυλιά κάνουν κάτι παράνομο, όπως ούτε και οι εισαγωγείς σκύλων. Είναι νόμιμες επιχειρήσεις ανθρώπων.

Τι είναι όταν εσύ κι εγώ βγαίνουμε και λέμε "Μην αγοράζετε σκυλάκια από το Pet City ή το Dogcenter διότι προέρχονται από puppy mills";

Έχουμε αποδείξεις ότι οι συγκεκριμένες νόμιμες επιχειρήσεις όντως φέρνουν κουταβάκια από puppy mills;...Γιατί λέμε ότι δεν είναι καθαρόαιμα ή ότι δεν έχουν καλή υγεία, από κάποιες περιπτώσεις που "έτυχε" να νοσήσουν ή να πεθάνουν...τα υπόλοιπα που ζουν;

Εδώ μιλάμε για κάτι μετρήσιμο;...Κάτι παράνομο;

Ξαναλέω, τι κάνουν οι ίδιοι οι εκτροφείς για να βελτιωθεί η κατάσταση;...Παραπονιούνται και εκείνοι για τον ΚΟΕ;...Που αποτελείται από ποιους;

...και αφού οι κανονισμοί και οι διαδικασίες του ίδιου του οργάνου δεν ευνοούν τις αλλαγές και δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει κάτι έτσι (τόσα χρόνια τώρα) ποιες εναλλακτικές έχουν γίνει ή προταθεί;

Δε μου αρέσει να μιλάω για ηθική, ας το πούμε κοινή λογική καλύτερα και στόχους. Τι έχεις στόχο και πως θα τον επιτύχεις.

Το να προφυλαχθούν οι φυλές (για το καλό της φυλής...:D) είναι μεγαλύτερη ιστορία...Ας προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε μερικούς ανθρώπους και ίσως κάποια σκυλάκια στην "επικράτεια" μας...και να μην ενισχύουμε εν αγνοία μας ανθρώπους που δεν θα θέλαμε να ενισχύουμε.

Για να είμαι ειλικρινής, κουράστηκα λίγο να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια και σε αυτό το θέμα...Νομίζω ότι δεν έχει χρησιμότητα περαιτέρω ανάλυση σε αυτό από μέρους μου. Θα το αφήσω εδώ και ίσως με κάποια άλλη αφορμή "τα ξαναπούμε"...γιατί δε θα έχει αλλάξει και κάτι...:)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ομολογώ δεν ξέρω τι κάνει ο ΚΟΕ στο εσωτερικό του και αν ποτέ έχει υπάρξει κάποια πρόταση για κάτι καλύτερο - όπως για παράδειγμα ο έλεγχος που ανέφερα πριν.

Εσύ Dj τί προτείνεις;
Πως φαντάζεσαι αυτό το "συλλογικότερο", δημόσιο και ουσιαστικό που λες;
Πρακτικά εννοώ.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
:)

Να σου πω πως γενικότερα "αντιπαθώ" αυτό το "Εσύ τι προτείνεις;" που λέγεται πάντα σε όποιον κάνει κάποιες παρατηρήσεις ή διακρίνει κάποια κακώς κείμενα. Αυτό γιατί εκείνος που διακρίνει τα "στραβά", που διατυπώνει τις αντιρρήσεις του και τις επισημάνσεις του έχει κάνει ήδη μια "δουλειά" και μπορεί να είναι χρήσιμος όσο υπάρχουν "ανοικτά αυτιά και μυαλά"...αν δεν υπάρχουν είναι άχρηστος.

Μπορώ, επίσης, να σου πω πως έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου και πως θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλα...μα για να εκφράσεις κάτι ως πρόταση θα πρέπει να έχεις, έστω, την υπόνοια ότι μπορεί να βρεί πρόσφορο έδαφος. Εγώ δεν την έχω και έτσι δεν θα ήθελα να εκφράσω πρόταση μόνο και μόνο για να την εκφράσω.

Εδώ είμαι (και όχι μόνο εδώ) και αν θεωρήσω πως υπάρχει "φως" θα "χτυπήσω να μου ανοίξουν"...Εξάλλου, δεν είμαι και άμεσα εμπλεκόμενος για να δικαιολογηθεί μια αρχή από εμένα.

Εσύ βλέπεις ότι κάτι πρέπει να αλλάξει (νομίζω πως ναι) και τι προτείνεις για αυτό (ειλικρινά ρωτάω);
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Κώστα αναφέρομαι σε λάθη, όχι σε θέματα που μπορεί να σηκώσουν ερμηνεία και συζητήσεις με κρασιά και τσίπουρα. Εξ άλλου είμαι πολύ νέος στο χώρο για να έχω κάθετες θέσεις. Και να τονίσω πως η ενασχόλησή και οι τοποθετήσεις μου αφορούν αποκλειστικά τις ελληνικές ποιμενικές φυλές και την "ομερτά" που τις χαρακτηρίζει. Εξ ου και το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησα.
Χμ, μαλλον εσυ πίνεις λευκό και γω τσίπουρο γι αυτό τα μπέρδεψαμε.:ROFLMAO:

Εγώ εννουσα οτι αυτά που έχουμε μάθει (οι περιςςοτεροι μάλιστα απ εδώ μέσα) δεν ειναι όλα και τόσο σωστά.

Για την ωρα πάμε Καλαμάτα που θα φάμε και λαζάνια απ την Φωτεινη:LOL:

Όταν ανοίξουμε το περςινο Cabernet θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε :D
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Κώστα για την ακρίβεια λατρεύω κόκκινα με δυνατές τανίνες, τσίπουρα χωρίς γλυκάνισο και αποστάγματα. Από λευκά λίγα πράγματα.
Για τα λαζάνια της Φωτεινής δυστυχώς δεν μπορώ να έχω άποψη, αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σου.
Ελπίζω να τα ξεμπερδέψαμε ;)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Εγώ εννουσα οτι αυτά που έχουμε μάθει (οι περιςςοτεροι μάλιστα απ εδώ μέσα) δεν ειναι όλα και τόσο σωστά.
Ένα παράδειγμα;

Στα φόρουμ γίνονται συζητήσεις, δεν γράφονται οδηγοί εκτροφής, εκπαίδευσης, κτηνιατρικής φροντίδας, κλπ. Απλά, σε ένα "καλό" φόρουμ θα βρεις ΚΑΙ τέτοια μέσα στις δημοσιεύσεις, όπως και ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν.

Σε αυτά τα "όχι τόσο σωστά" γράφτηκε το (κατά την δική σου άποψη) σωστό για να υπάρχει και να χρησιμοποιηθεί, σχολιαστεί και αξιολογηθεί;...Αν όχι, γιατί;

Πως θα ενημερωθεί ο κυνόφιλος και θα αναπτύξει σωστή κρίση αν δεν έχουμε διάθεση να τον ενημερώσουμε;...Ώστε να μπορεί να αρθρώσει σωστές κουβέντες και για τις εκθέσεις και για την εκτροφή.
 
  • Like
Reactions: mareco


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Αυτό που έχω διαπιστώσει αυτό το λίγο που ασχολούμαι, είναι πως υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση του τί είναι η εκτροφή και γιατί γίνεται.
Είναι ένα ζευγάρωμα καθαρόαιμων ή κάτι άλλο; Και τί είναι αυτό το κάτι;
Η κατανόηση αυτού του "κάτι" είναι η βάση, αυτό είναι το 0 που έγραψα χθες.
Αν δεν μιλήσουμε για αυτό, αν δεν το αναλύσουμε ώστε να μπει στην συνείδηση του κόσμου, πως θα εξηγήσεις για εκθέσεις και πρότυπα;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό το "καλό της φυλής" έχω την εντύπωση ότι έχει ακουστεί τόσο πολύ που έχει χάσει το νόημά του... Σε πολλές φυλές μάλιστα κάνει καραμπάμ ότι μόνο το "καλό της φυλής" δεν εξυπηρετείται...
@Yorkaddict: λυπάμαι που άνθρωποι όπως εσύ, που έχει διαβάσει τόσα, έχει ασχοληθεί τόσο, τα γραπτά σου δείχνουν ότι όντως νοιάζεσαι και συμμετέχεις συχνά πυκνά σε εκθέσεις του ΚΟΕ κι όμως ομολογείς ότι δεν ξέρεις τι γίνεται στο εσωτερικό του ΚΟΕ ούτε τι προτάσεις έχουν κατατεθεί...

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι αν ήμουν μέλος στον ΚΟΕ ίσως να μπορούσα κάπου να κάνω τη διαφορά.
Μετά σκέφτομαι τα δυο χρόνια που δεν θα έχω το δικαίωμα πρότασης, τις αποστάσεις, τις υποχρεώσεις που δεσμεύουν ήδη το χρόνο μου και δίνω δικαιόλογία στον εαυτό μου. ΑΝ είχα γίνει μέλος όταν πρωτοέμαθα ότι έχω αυτή τη δυνατότητα, πιθανόν η πρώτη δικαιολογία μου να μην υπήρχε πια ή να ετοιμαζόταν να εξαφανιστεί. Εν τέλει έχω μείνει απ'έξω και περιμένω τους από μέσα να κάνουν αυτά που έχω στο μυαλό μου...
 
  • Like
Reactions: mpoumpoulaoriginal


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
@Orilis δεν ήξερα πως μπορεί κάποιος που δεν είναι εκτροφέας να γίνει ενεργό μέλος του ΚΟΕ. Εννοώ να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις όποιες προτάσεις έχει. Δεν πήγε καν το μυαλό μου. Αν υπάρχει η δυνατότητα, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες. Θα το ψάξω.

Μετά σκέφτομαι τα δυο χρόνια που δεν θα έχω το δικαίωμα πρότασης,
Σε ποια 2 χρόνια αναφέρεσαι;
 
  • Like
Reactions: Alexia


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Αν δεν κανω λάθος ο ΚΟΕ ειναι δευτεροβάθμιο σωματείο και μπορείς
να συμετάσχεις μέσο του πρωτοβάθμιου τοπικού σου σωματείου
πχ ΚΟΘ ή τουλάχιστον ετσι θα έπρεπε να ειναι.

Καλά θα ηταν κάποια μέλη του φόρουμ που γνωρίζουν να μας ενημερώσουν σχετικά και γενικά για την λειτουργία του και οχι
μόνο.
 






Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
York τουλάχιστον εσύ δεν το ήξερες. Εγώ που το ξέρω;; Γιατί το πρώτο ενικό πρόσωπο το χρησιμοποίησα κυριολεκτικά κι όχι για λόγους ευγένειας
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεσμεύομαι να το διαβάζω καλά και να επικοινωνήσω μαζί τους να μάθω περισσότερα.
Σε ευχαριστώ Orilis που το ανέφερες :)
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Σε μια έκθεση δεν πας να κουβεντιάσεις με εκτροφείς , αλλά ούτε και για συμφωνίες .
Ο κάθε ένας που συμμετέχει , την ημέρα εκείνη έχει χίλια δυο στο μυαλό του.
Ο σκοπός του επισκέπτη είναι συγκεκριμένος ......
Αρχικά να έχει στα χέρια του έναν κατάλογο των συμμετεχόντων .
Να παρακολουθήσει τα σκυλιά .
Να ακούσει προσεκτικότατα την κρίση που θα πάρει ο κάθε σκύλος (θετική ή αρνητική )και στον κατάλογο να σημειώσει τυχών παρατηρήσεις .
Στον κατάλογο λοιπόν θα βρει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να αξιοποιήσει για περεταίρω έρευνα .(όνομα σκύλου , όνομα εκτροφέα και όνομα ιδιοκτήτη )
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η αρχή της εισόδου μας στον χώρο του σκύλου και της έκθεσης .
 




pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ένα παράδειγμα;

Στα φόρουμ γίνονται συζητήσεις, δεν γράφονται οδηγοί εκτροφής, εκπαίδευσης, κτηνιατρικής φροντίδας, κλπ. Απλά, σε ένα "καλό" φόρουμ θα βρεις ΚΑΙ τέτοια μέσα στις δημοσιεύσεις, όπως και ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν.

Σε αυτά τα "όχι τόσο σωστά" γράφτηκε το (κατά την δική σου άποψη) σωστό για να υπάρχει και να χρησιμοποιηθεί, σχολιαστεί και αξιολογηθεί;...Αν όχι, γιατί;

Πως θα ενημερωθεί ο κυνόφιλος και θα αναπτύξει σωστή κρίση αν δεν έχουμε διάθεση να τον ενημερώσουμε;...Ώστε να μπορεί να αρθρώσει σωστές κουβέντες και για τις εκθέσεις και για την εκτροφή.
το κλασσικο παραδειγμα που σκεφτομαι ειναι η δυσπασια,

αλλη εντυπωση ειχα σχηματισει εδω μεσα και αλλη εχω πλεον.
πριν 3 χρονια, κανοντας εξετασεις δυσπασιας στην σκυλα μας σε ηληκια 3,5 ετων (και οχι 18 μηνων οπως ειναι η πρακτικη) το αποτελεσμα ηταν Β. Καναμε καμια βδομαδα να συνελθουμε λες και ειχε καρκινο στα κοκκαλα με μετασταση στον εγκεφαλο.
Ψαχνοντας καλυτερα την φυλη μου διαπιστωσα οτι οι Σκανδιναβοι ζευγαρωνουν B με C κανονικοτατα και χωρις προβλημα αφου η φυλη το ''αντεχει''. Προσφατα μαλιστα εμαθα, οτι στη Φιλανδια επιτρεπεται το ζευγαρωμα ακομα και το D(!!!!!!!) αλλά μονο με A.
Ε, αντε πες το αυτο στο φορουμ (και στη Ελλαδα)........θα σε παρουν με τις πετρες .............

Μπορει στο φορουμ οι συζητησεις να μην ειναι ''οδηγοι εκτροφης'' ομως η περιρρέουσα ατμοσφαιρα δεν βοηθα την παραμονη των εκτροφεων,γνωμη μου.

Ομως ετσι ειναι τα φορουμ,όλα, μην εχουμε ομως και απαιτησεις ............:)
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22