Εκθέσεις, Εκτροφή, ΚΟΕ ...Προβληματισμοί


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Μα ακόμα και αυτή η παπαριά - και με συγχωρείται - δεν ασχολείται καν με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι σκύλοι πριν μπουν στην αναπαραγωγή, αλλά στέκεται σε εγκαταστάσεις, σε προσωπικό και σε όλα όσα θα σβήσουν τους ερασιτέχνες, τους χομπίστες, που εκτρέφουν με διαφορετικά κίνητρα από τον επαγγελματία.

@TARA

Nαι παρακαλώ :)
όπως και τον Dj
 
  • Like
Reactions: arrigo_corso


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Αρχικά να πω πως ο ΚΟΕ δεν εκδίδει άδειες κανενός τύπου. Ο ΚΟΕ σου δίνει απλά μια "επωνυμία εκτροφείου", μια βεβαίωση (ας πούμε) πως έχει κατοχυρωθεί η επωνυμία "τάδε" στο όνομα "τάδε" και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εγγράφει σκυλιά και να παίρνει pedigree από τον όμιλο με την επωνυμία του εκτροφείου του. Ακόμα και σε αυτό "ενδιάμεσος" είναι ο ΚΟΕ μια που αυτά αποστέλλονται στην FCI και από εκεί έρχεται το "χαρτάκι".

Μη ξεχνάμε πως pedigree και κουτάβια μπορεί να εγγράψει κάποιος και χωρίς επωνυμία εκτροφείου. Αρκεί να είναι οι γονείς εγγεγραμμένοι στον ΚΟΕ ή άλλο αναγνωρισμένο όμιλο.

Έλεγχοι υποτίθεται ότι πρέπει να γίνονται (στις γέννες έστω) αλλά δεν γίνεται τίποτα.

Το πως επιλέγονται οι κριτές, ποια τα κριτήρια, δεν νομίζω μέλος του φόρουμ να μπορεί να το απαντήσει με σιγουριά. Εικασίες μπορούμε όλοι να κάνουμε. Γεγονός είναι πως στις εκθέσεις του ΚΟΕ γνωρίζουμε τους κριτές τελευταία στιγμή και πιθανόν να κλείνονται και τελευταία στιγμή.

Για διαγραφές και ποινές, έχουν δοθεί στο παρελθόν αλλά για λόγους άλλους ενώ την ίδια στιγμή κανονισμοί της FCI παραβλέπονται ή ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

@d-friend

Δεν υπάρχουν εκθέσεις μορφολογίας και εκθέσεις εκτροφέων...Δεν υπάρχει τέτοια διάκριση. Μήπως εννοείς ειδικές εκθέσεις φυλών;...Γενικότερα ο Όμιλος Φυλής βάζει τις προϋποθέσεις, όπως και ο Κυνολογικός Όμιλος κάθε χώρας.

Οι πολλοί, ο κόσμος δεν γνωρίζει και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται κιόλας να γνωρίσουν. Θα πάρουν σκυλάκι από το pet shop ή από των φίλο που "έβαλε" τη σκυλίτσα του και όλα καλά. Πρέπει όμως να δημιουργηθεί και να μεγαλώσει ένας πυρήνας που ενδιαφέρεται να μάθει και θα πρέπει να μάθει και πως είναι τα πράγματα αλλά και πως θα έπρεπε να είναι.

Το σημαντικό είναι πως θα πρέπει να υπάρχει η διάθεση από όσους θέλουν να αλλάξει κάτι να δράσουν και να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν αρκετά πράγματα (όπως έγραψε η TARA). Πιθανόν να χάσουν περισσότερα από όσα θα κερδίσουν σε ποσοτικό επίπεδο.

Για τον "νέο νόμο" και το κράτος τι να πρωτοπείς;...Άλλη η "δουλειά" του έτσι και αλλιώς και σίγουρα αλλά και τα συμφέροντα του εκάστοτε πολιτικού προϊστάμενου. Εξάλλου, ξέρετε τι ακριβώς ισχύει σήμερα για όλα αυτά;

@Yorkaddict

Πως εννοούμε τι πράγμα, διότι κάπου χάθηκα κι εγώ;
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος των όσων λες ,εκτός απο αυτό....

@TARA
Παρόλο που ψυλλιάστηκα από κοντά στην έκθεση, ότι ο ΚΟΕ δεν είναι παναγία, οι εδώ συζήτηση μου το επιβεβαίωσε και σε μεγάλο βαθμό μου τον "άδειασε" περισσότερο. Και αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό σε πρώτο επίπεδο. Όπως για την εκπαίδευση των παιδιών υπεύθυνοι δεν είναι μόνο οι γονείς αλλά και το σχολείο, έτσι και ο ΚΟΕ, ως ο μόνος επίσημος φορέας στην Ελλάδα, είναι ο αρμόδιος για τη διάδοση μιας κυνοφιλικής παιδείας που λείπει, και δεν αναφέρομαι μόνο στο φιλοζωικό αίσθημα, αλλά στην σωστή πληροφόρηση και διαμόρφωση του συνειδητοποιημένου και υπευθύνου «αγοραστή» σκύλου..
ο ΚΟΕ είναι ένας ιδιωτικός φορέας.....
οι επίσημοι φορείς που είναι αρμόδιοι για τη διάδοση της κυνοφιλικής παιδείας είναι τα υπουργεία παιδείας, περιβάλλοντος , νομαρχίες , δήμοι κλπ.κλπ…. με λίγα λόγια όλοι οι φορείς που έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση κανόνων λειτουργίας της κοινωνίας, τέτοιων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κυνοφιλικής συνείδησης των μελών της…

ως προς το κομμάτι αυτό ο ΚΟΕ έχει βέβαια και αυτός την δική του ευθύνη….
Αλλά όχι με την ‘’επίσημη’’ μορφή που εγώ κατάλαβα ότι θέτεις…
 
  • Like
Reactions: d-friend and mareco


Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
41
Athens
Αυτά όλα, ο μόνος που υποχρεούται ίσως να τα απαντήσει, είναι ο ΚΟΕ.
Γιατί δεν κάνεις εκεί, ένα ερώτημα, μια καταγγελία, κάτι;
Εννοείται ότι θα πρέπει να έχεις όσα αποδεικτικά στοιχεία περισσότερα, μπορείς έτσι;

έλα μου ντε. γιατί δεν κάνω?

Νόμιζα μπήκα σε κυνοφιλικό φόρουμ με άτομα που επιθυμούν να μου μεταδώσουν γνώση, εκτός από το να μου απαντήσουν στα πλάισια του "ψάξε ψάξε (δεν θα το βρεις), πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ" κλπ.

Φαίνεται εδώ μπορούμε / θέλουμε να συζητάμε μόνο για φωτογραφίες κουταβιών, τίποτα ασθένειες, διατροφές και ίσως και εκπαίδευση.

Οτιδήποτε ουσιαστικό που θα βοηθήσει τον καινούριο στη κυνοφιλία, που θα τον προστατέψει από κακοτοπιές και παγίδες, και θα του δώσει να καταλάβει (ή έστω θα του δώσει έναυσμα για συγκεκριμένα μονοπάτια αναζήτησης, πέρα ενός σκέτου αφοριστικού και αόριστου "ψάξε") φαίνεται πως δεν πρέπει να αγγίζεται.

Και γιατί να αγγίζεται εξ' 'αλλου? Πώς όλοι εμείς που (θες από μεράκι, θες απο OCD, θες από τύχη) έτυχε και ψάξαμε κάποια πράγματα παραπέρα, θα κοροϊδέψουμε το νέο μέλος με την επιλογή του από πετ σοπ ή ιδιώτη και θα ανεβάσουμε post count? Πώς θα φανώ εγώ πιο έξυπνος από το καινούριο μέλος αν δεν μπορώ να του τρίψω στη μούρη οτι "έπρεπε να ψαξεις, επρεπε να κάνεις, καλα που εισαι τόσο καιρό, κοιμάσαι στην εποχή του διαδικτύου εν έτει 2014?, ελεος" και τα υπόλοιπα συναφή (στον οποίων την παγίδα, παραδέχομαι πως έπεσα και εγώ ο ίδιος, δυστυχώς)

Για να μή σχολιάσω πως όλη αυτή η υποταγή στο "σύστημα", και το κουκούλωμα δεν κάνει κανέναν μας καλύτερο απο puppy millάδες, κουτα ούτε και αναδυκνείει τον σωστό και ηθικό εκτροφέα.

Όποιος επιθυμεί να το αντιληφθεί, το αντιλαμβάνεται. Όποιος όχι, ας συνεχίσει να λέει "ψαξε". Εγώ ψάχνω και περιμένω, κουτάβι πριν το επόμενο 8μηνο λογικά δε θα έχω, και πολύ περήφανος είμαι για τον εαυτό μου που λειτουργώ έτσι. Βέβαια λειτουργώ σε όλα έτσι, επομένως για εμένα είναι αυτονόητο.

Όπως πολύ καλύτερα από εμένα γνωρίζετε οι περισσότεροι εδώ μεσα, δεν λειτουργούν όλοι κατ' αυτόν τον τρόπο.

Καθόλου περήφανος για το λιθαράκι που βάζουμε κάθε μέρα και υψώνουμε τον τοίχο για όποιον δεν έχει τις ικανότητες αναζήτησης, σωστής κρίσης, υπομονής κλπ (τα έχουμε πει 500 φορές, ξέρετε σε τί "αρετές" αναφέρομαι).

Κριμα.

ΥΓ : 1ο προσωπο γενικά για ευκολία (έχω βαρεθέι να το γράφω). Όποιος δει τον ευατό του στην ανωτέρω περιγραφή ας ξανασκεφτεί τα πράγματα λίγο διαφορετικά, αν θέλει να ονομάζεται κυνόφιλος. Αλλιώς ας παραδεχτει στον εαυτό του τουλάχιστον, πως είναι απλώς ένας κάτοχος σκύλου.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πως εννοούμε τι πράγμα, διότι κάπου χάθηκα κι εγώ;
Αναφέρθηκες σε μια νοοτροπία κατά κάποιο τρόπο "συγκάλυψης" (δεν ξέρω πως ακούγεται μην το παρεξηγήσετε:)) των κακοτοπιών και πρότεινες να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αυτό σημαίνει "ξεκατινιασμα" των όσων βιώνουμε σαν εκθέτες στον χώρο των εκθέσεων και γενικά στα όσα γνωρίζουμε σχετικά με εκτροφείς που σαφέστατα είμαστε πιο κοντά;;
ή
μια συζήτηση σοβαρή για το τί πρέπει να πρεσβεύουν οι εκθέσεις μορφολογίας, ποια η χρησιμότητά τους, τί γίνεται από κει και πέρα και γενικά τα της μορφολογίας, της κίνησης κλπ;

Για το δεύτερο, θα χαρώ πολύ να γίνει, να μάθω και γιατί όχι να συνεισφέρω με τις όποιες γνώσεις που έχω.

Το πρώτο όμως είναι κάπως...

Αυτό ζητάω να καταλάβω
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
@Gaara

Νομίζω είσαι λίγο πιο "σκληρός" από όσο θα έπρεπε...:)

Καταρχήν, αν ήταν τελείως έτσι τα πράγματα δε θα έγραφες αυτά που γράφεις και πιθανόν δε θα γινόταν η συζήτηση που γίνεται τώρα.

Κατά δεύτερον, αν δεν έχεις σωστή κρίση, ικανότητα αναζήτησης, υπομονή, κλπ...όπως γράφεις...είσαι, μάλλον, "καταδικασμένος" σε πολλά θέματα και όχι μόνο στην απόκτηση σκύλου ή ότι άλλο έχει να κάνει με τον σκύλο.

Μη φτάνουμε, δηλαδή, στο άλλο άκρο του απόλυτου αφορισμού και του όλα "σκοτεινά" και "μαύρα"...:) Όχι τίποτε άλλο...Δίνουμε και δικαιολογία σε αυτούς που λένε "Καλύτερα να μη τα λέμε"...:)
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
μια συζήτηση σοβαρή για το τί πρέπει να πρεσβεύουν οι εκθέσεις μορφολογίας, ποια η χρησιμότητά τους, τί γίνεται από κει και πέρα και γενικά τα της μορφολογίας, της κίνησης κλπ;
Πάντως σίγουρα δεν αποτελούν ‘’εργαλείο επιλογής αναπαραγωγής’’ όπως πολύ συχνά αναφέρουμε εδώ μέσα…
ειλικρινά είναι λάθος να πιστεύει κανείς, που έχει έστω και μια μικρή εμπειρία από εκθέσεις ότι ο all rounder κριτής μπορεί να γνωρίζει περισσότερα για τα σκυλιά που βλέπει για την ελάχιστη ώρα της έκθεσης από τον εκτροφέα που τα ζει καθημερινά, που ξέρει τις γραμμές του, που ξέρει τα καλά αλλά και τις αδυναμίες τους…
οι εκθέσεις μορφολογίας δίνουν την δυνατότητα στον εκτροφέα να δει άλλα σκυλιά της φυλής του και να δείξει τα δικά του….Η θετική αξιολόγηση (με CAC) από τον κριτή εξασφαλίζει τον εκτροφέα απέναντι στον υποψήφιο σκυλογονιό, ότι εκτρέφει μέσα στο μορφολογικό πρότυπο….(τίποτα περισσότερο )

Απεναντίας η μελέτη και η εξέλιξη των φυλών μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από διαδικασίες των ομίλων των φυλών.
 
Last edited:




Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άρα οι εκθέσεις μορφολογίας είναι από τους εκτροφείς και για τους εκτροφείς κι οι υπόλοιποι περισσεύουμε;
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Πάντως σίγουρα δεν αποτελούν ‘’εργαλείο επιλογής αναπαραγωγής’’ όπως πολύ συχνά αναφέρουμε εδώ μέσα…
ειλικρινά είναι λάθος να πιστεύει κανείς, που έχει έστω και μια μικρή εμπειρία από εκθέσεις ότι ο all rounder κριτής μπορεί να γνωρίζει περισσότερα για τα σκυλιά που βλέπει για την ελάχιστη ώρα της έκθεσης από τον εκτροφέα που τα ζει καθημερινά, που ξέρει τις γραμμές του, που ξέρει τα καλά αλλά και τις αδυναμίες τους…
η εκθέσεις μορφολογίας δίνουν την δυνατότητα στον εκτροφέα να δει άλλα σκυλιά της φυλής του και να δείξει τα δικά του….Η θετική αξιολόγηση (με CAC) από τον κριτή εξασφαλίζει τον εκτροφέα απέναντι στον υποψήφιο σκυλογονιό, ότι εκτρέφει μέσα στο μορφολογικό πρότυπο….(τίποτα περισσότερο )

Απεναντίας η μελέτη και η εξέλιξη των φυλών μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από διαδικασίες των ομίλων των φυλών.
Πολύ σωστά αυτά, αλλά πόσοι όμιλοι φυλών υπάρχουν στην Ελλάδα, πόσες ειδικές εκθεσεις έχουν γίνει? Πως θα αξιολογήσω εγώ το σκυλί μου αν η πιο κοντινή ειδική είναι στην Ουγγαρία ή Γερμανία. Όταν σε άλλα κράτη οι εκθέσεις γίνονται σχεδόν κάθε ΣΚ, μπορώ και να βρω κριτή που γνωρίζει τη φυλή μου και να πάρω σωστή αξιολόγηση. Εδώ που έχουμε 3-4 φορές εκθέσεις στην Αθήνα, 2 στη Θεσ/νίκη και άντε και καμια Καλαμάτα θα μπορέσω να βρω τέτοιον κριτή? (άσχετα που πολλές φορές μου αλλάζουν το κριτή την τελευταία στιγμή και πάνε χαμένα τα λεφτά)
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Μήπως να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για Hobby και όχι για επιβεβλημένη ενασχόληση ;
Ο κάθε ένας που αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα Hobby , ορίζει το πως και πόσο θα ασχοληθεί .
Όπως επίσης το πως θα αυτπροστατευτεί .
Ο ΚΟΕ , ο όμιλος κάθε φυλής , οι κανονισμοί εξετάσεων δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό .
Υπάρχουν εκεί και είναι προσβάσιμοι σε όλους .
Ψάχνεις ρωτάς μαθαίνεις και ανάλογα αποφασίζεις .
Δηλαδή αν κάποιος αποφάσιζε να ασχοληθεί με τις καταδύσεις ή την ορειβασία θα απαιτούσε από κάποιον όμιλο να του ελέγχει τον εξοπλισμό αν είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές ;
Αν κάποιος αποφασίσει να πάει για ψάρεμα θα ζητήσει το λιμεναρχείο να του υποδείξει ότι η βάρκα του είναι ΟΚ για τον συγκεκριμένο καιρό την συγκεκριμένη ημέρα ;

Κάποιοι μου θυμίζετε το παράδειγμα με το ναυαγό που είχε σταυρώσει τα χέρια στη μέση του πελάγου και ζητούσε βοήθεια .
Ώσπου εμφανίστηκε ο άγιος Νικόλας και του απάντησε
<< Εγώ να σε βοηθήσω , αλλά κούνα κι εσύ τα ρημάδια τα χέρια σου>>
 
  • Like
Reactions: Siegfried


Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Άρα οι εκθέσεις μορφολογίας είναι από τους εκτροφείς και για τους εκτροφείς κι οι υπόλοιποι περισσεύουμε;
Καθόλου, πολλοί φίλοι μου και εδώ και από εξωτερικό που δεν είναι εκτροφείς και δεν έχουν κάνει ούτε ένα ζευγάρωμα πηγαίνουν στις εκθέσεις έτσι για τον εαυτό τους και να σου πω οτι κέρδίσουν και τα «μεγάλα ονόματα» με φόρα.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Άρα οι εκθέσεις μορφολογίας είναι από τους εκτροφείς και για τους εκτροφείς κι οι υπόλοιποι περισσεύουμε;
Υπάρχει κάποιος εγκυρότερος από αυτόν που διοργανώνει τις εκθέσεις για να μας πει το τι πρεσβεύουν αυτές;

Άρθρο 1
Σκοπός των Εκθέσεων σκύλων είναι η επιλογή και επιβράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε φυλής σκύλου, ανάλογα με τον βαθμό ταύτισης τους με το πρότυπο της φυλής, η ενημέρωση του κοινού, η προώθηση της υπεύθυνης κυνοφιλίας και η ψυχαγωγία.


Αρα Orilis, δεν περισσεύουμε όλοι εμείς
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Υπάρχει κάποιος εγκυρότερος από αυτόν που διοργανώνει τις εκθέσεις για να μας πει το τι πρεσβεύουν αυτές;

Άρθρο 1
Σκοπός των Εκθέσεων σκύλων είναι η επιλογή και επιβράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε φυλής σκύλου, ανάλογα με τον βαθμό ταύτισης τους με το πρότυπο της φυλής, η ενημέρωση του κοινού, η προώθηση της υπεύθυνης κυνοφιλίας και η ψυχαγωγία.


Αρα Orilis, δεν περισσεύουμε όλοι εμείς
έτσι είναι ακριβώς.....
απο το να αποτελεί εργαλείο αναπαραγωγής μέχρι αυτό που λέει ο κανονισμός ...απέχει πολύ
 
  • Like
Reactions: takisft


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Παιδιά για να τιμωρηθεί καποιος απο τον ΚΟΕ θα πρεπει σχεδόν σε όλες τις περιπτωσεις να περάσει απο Γενική Συνελευση και να υπαρχουν στοιχεία και να υπαρχει και καταγγελια.
Την τελευταία φορά που ακουστηκε "καταγγελία" σε Γενική Συνελευση του ΚΟΕ χωρίς στοιχεία εγινε μηνυση στον ΚΟΕ για συκοφαντική δυσφημιση.
Τα πραγματα δεν είναι τόσο απλα, δεν μπορεί ο καθενας χωρίς στοιχεία να ζητάει τιμωρία.
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Αυτό βέβαια λέει ο κανονισμός και γίνεται στην θεωρία γιατί στην πράξη δεν γίνεται πάντα. Μάλλον θα έλεγα γίνεται σπάνια. Αυτό είναι το τίμημα όταν οι κριτές που έρχονται αρκετές φορές δεν έχουν ιδέα απο την φυλή, ούτε σαν all rounder. Από την άλλη βέβαια όταν έρχονται κριτές που ξέρουν και τα λένε μας κακοφαίνεται και είναι κακοί ή αυστηροί κτλ
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Άρθρο 1
Σκοπός των Εκθέσεων σκύλων είναι η επιλογή και επιβράβευση των καλύτερων δειγμάτων κάθε φυλής σκύλου, ανάλογα με τον βαθμό ταύτισης τους με το πρότυπο της φυλής, η ενημέρωση του κοινού, η προώθηση της υπεύθυνης κυνοφιλίας και η ψυχαγωγία.
πόσο απέχει λοιπόν η πραγματικότητα απο τον σκοπό;
υπάρχει στις εκθέσεις αξιόλογη και οργανωμένη ενημέρωση ;
προωθείται (μέσα απο ποιές διαδικασίες ) και με (ποιούς τρόπους ; )η υπεύθυνη κυνοφιλία;

εγώ βλέπω οτι οι εκτροφείς στις εκθέσεις να ενδιαφέρονται μόνο για τα σκυλιά τους ή τα της φυλής τους και οι επισκέπτες που έρχονται να φεύγουν συνήθως πιο απαίδευτοι απ΄ότι ήρθανε….
 
  • Like
Reactions: d-friend


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
πόσο απέχει λοιπόν η πραγματικότητα απο τον σκοπό;
υπάρχει στις εκθέσεις αξιόλογη και οργανωμένη ενημέρωση ;
προωθείται (μέσα απο ποιές διαδικασίες ) και με (ποιούς τρόπους ; )η υπεύθυνη κυνοφιλία;

εγώ βλέπω οτι οι εκτροφείς στις εκθέσεις να ενδιαφέρονται μόνο για τα σκυλιά τους ή τα της φυλής τους και οι επισκέπτες που έρχονται να φεύγουν συνήθως πιο απαίδευτοι απ΄ότι ήρθανε….

Τα τελευταία 3 χρόνια που έχω πάει σε όλες των Αθηνών εχω δει εκτροφείς όχι απλά να μην ενημερώνουν αλλα να φωνάζουν τρέχοντας και να πατάνε τους επισκέπτες για να κάνουν double handling.
Από την άλλη βέβαια έχω δει και αρκετούς να ασχολούνται σοβαρά και να απαντούν σε ερωτήσεις και μάλιστα να εξηγούν εκείνη την ώρα τι βλέπουν μέσα στον στίβο για να καταλάβει ο επισκέπτης. Δεν θα ήθελα να τσουβαλιάσω όλους τους εκτροφείς και ειδικά δεν θα ήθελα να τσουβαλιάσω όλους τους εκτροφείς στις φυλές που συμβαίνουν όλα αυτά (οι οποίες είναι δεδομένες).
Αυτό που θα ήθελα να πω όμως είναι οτι ο ΚΟΕ είναι υπεύθυνος να εφαρμόζει τους κανονισμούς της FCI ή τους δικούς του. Και εγώ αυτό δεν το βλέπω. Αυτό με θλίβει γιατί εάν οι κανονισμοί είναι απλά γράμματα σε χαρτί δυστυχώς φως δεν θα δούμε όσο και εάν προσπαθεί ο καθένας μόνος του.
 
  • Like
Reactions: Alexia


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Για να προσεγγίσουμε λίγο και το μέγεθος του θέματος να πούμε πως όντως οι εκθέσεις σκύλων και ότι άλλο μπορεί να εμπεριέχει αυτό που λέμε "οργανωμένη κυνοφιλία" είναι χόμπι (όπως σωστά έγραψε ο vagelis_ras) και δεν είναι σωστό να το αντιμετωπίζουμε σαν να μιλάμε για την απουσία δικαιοσύνης στο δικαστικό μας σύστημα και τον ΚΟΕ σαν το Υπ. Δικαιοσύνης.

Ο σκοπός των εκθέσεων θα μπορούσε να αναλυθεί ως εξής:

1. Ποιος θα έπρεπε να είναι
2. Ποιος υποτίθεται πως είναι
3. Ποιος στην πραγματικότητα είναι

Δε θα αναλύσω τώρα τα 3 αυτά μέρη...

Για εμένα το θέμα είναι τι κάνουν (αν κάνουν κάτι) αυτοί οι χομπίστες (εκτροφείς, εκθέτες) για να διαφυλάξουν, να υπερασπιστούν, να βελτιώσουν, κλπ. την όλη κατάσταση...όλα αυτά τα χρόνια;

Πως οι ίδιοι προσπαθούν να υπερασπίσουν αυτό που υποστηρίζουν ως σωστό ( να πούμε ηθικό; ) και να το ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα;

Προσωπικά, δε μου φαίνεται λογικό να ρίχνουμε όλο το βάρος της ευθύνης στον "άσχετο". Έχει μερίδιο ευθύνης αλλά αυτό που του αναλογεί, όχι το συνολικό.

@Yorkaddict

Ας πούμε πως είναι νοοτροπία "επιβίωσης" ή "συνύπαρξης" ή "αυτοσυντήρησης"...δε ξέρω. Δηλαδή, πολλοί αρχίζουν διαλαλώντας τα σωστά, τα τυπικά, τα ιδανικά και σιγά-σιγά (ή λιγότερο σιγά) βρίσκονται να είναι μέρος αυτού που "κατηγορούσαν" ή στιγμάτιζαν ως λάθος και παύουν να μιλούν για τα "στραβά" (ή μιλούν όταν θίγεται κάποιο προσωπικό τους συμφέρον).

Επίσης, υπάρχουν και αυτοί που ουδέποτε είπαν κάτι...Μπήκαν στον "χορό"...Ακολούθησαν την πεπατημένη και...όλα καλά.

Εν ολίγοις, ενώ πολλοί θα σου πουν για πολλά "στραβά" (μεμονωμένα και ιδιωτικά) πολύ λίγους θα βρείς να θέλουν να κάνουν κάτι "συλλογικότερο", δημόσιο και ουσιαστικό.

Για το "ξεκατίνιασμα" τώρα...

Τα pet shops είναι υπαρκτές και νόμιμες επιχειρήσεις. Το εμπόριο ζώων συντροφιάς είναι νόμιμο, όπως και η διάθεση τους μέσα από καταστήματα (σε γυάλες ή κλουβάκια). Οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις επιχειρήσεις δεν ανήκουν στην Ιταλική Μαφία, είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με οικογένειες, κλπ.

Είναι σωστό να έχουμε άπειρα θέματα όπου σχολιάζουμε αρνητικά τις πρακτικές τους;...Πολλές φορές αναφέροντας την επωνυμία του καταστήματος ή απλά "φωτογραφίζοντας" με αναλυτικές περιγραφές και συντεταγμένες.

Είναι "ξεκατίνιασμα" που υπάρχει θέμα sticky "Εμπειρίες από pet shops/BYBs" και μέσα γράφονται απείρου κάλους εμπειρίες;

Είναι λάθος που διαφημίζονται ίδιες επιχειρήσεις, συνάδελφοι με καταστήματα pet shop που δεν έχουν όμως κουταβάκια (υπενθυμίζω, κάτι που δεν είναι παράνομο) κατηγορώντας και στιγματίζοντας έμμεσα ή άμεσα τους άλλους;

Υπάρχει κάποια διαφορά και αν ναι, ποια είναι αυτή;...Που σταματά η ενημέρωση και ο "αγώνας" για το σωστό και που αρχίζει το "ξεκατίνιασμα";

Σαν "τροφή για σκέψη" έτσι...
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πάντως σίγουρα δεν αποτελούν ‘’εργαλείο επιλογής αναπαραγωγής’’ όπως πολύ συχνά αναφέρουμε εδώ μέσα…
ειλικρινά είναι λάθος να πιστεύει κανείς, που έχει έστω και μια μικρή εμπειρία από εκθέσεις ότι ο all rounder κριτής μπορεί να γνωρίζει περισσότερα για τα σκυλιά που βλέπει για την ελάχιστη ώρα της έκθεσης από τον εκτροφέα που τα ζει καθημερινά, που ξέρει τις γραμμές του, που ξέρει τα καλά αλλά και τις αδυναμίες τους…
οι εκθέσεις μορφολογίας δίνουν την δυνατότητα στον εκτροφέα να δει άλλα σκυλιά της φυλής του και να δείξει τα δικά του….Η θετική αξιολόγηση (με CAC) από τον κριτή εξασφαλίζει τον εκτροφέα απέναντι στον υποψήφιο σκυλογονιό, ότι εκτρέφει μέσα στο μορφολογικό πρότυπο….(τίποτα περισσότερο )

Απεναντίας η μελέτη και η εξέλιξη των φυλών μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από διαδικασίες των ομίλων των φυλών.
Νομιζω οτι αυτα τα δυο υπογραμμισμενα πρεπει να μεινουνε ως σημαντικα.

Συνδιαζομενα και με τον "σκοπο της εκθεσης" (κατα τον ΚΟΕ) ας πουμε επιτελους οτι ποιο πολυ αποτελουνε.... "ψυχαγωγια" (πασαρελα οπως ειπα για πλακα ποιο πριν) κ οχι απολυτο κριτηριο για μελλοντικη αγορα οπως συχνα αναφερετε........
 
  • Like
Reactions: d-friend


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22