Καφετέριες κ φιλοζωϊα!




joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Eγω πάντως στα μαγαζιά που συχνάζω δεν εχω προβλημα . Ολοι οι ιδιωκτήτες τον καλοδέχονται και παιζουν μαζι του,. Ισως φυσικά να φταίει οτι εχω καταλήξει να πηγαίνω σε αυτα τα μαγαζιά πριν από το σκυλο , λόγο και της συμπεριφορας των ιδιωκτητών προς εμένα....:)
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Παιδια εγω να πω οτι πριν 1 μηνα ημουν σε μια ταβερνα που γινοταν το τραπεζι ενος γαμου στο Βολο.
Κατα τις 3 το πρωι μπηκε μεσα στο μαγαζι μια κοπριτουλα μιση μεριδα, που κουναγε την ουρά της σαν τρελη απο τη χαρα! Οι ιδιοκτητες της ταβερνας επαιζαν μαζι της γιατι μαλλον ηταν της γειτονιας ή δικια τους. Μαλιστα πολλοι πελατες τη χαιδευαν και αυτη ηταν μεσα στην ευτυχια!
Ελα ομως που καθοταν εκει σε ενα τραπεζι μια κοπελα (οχι παραπανω απο 30 χρονων) που ειχε φοβια με τα σκυλια. Αλλαξε 10 χρωματα και κατεληξε ασπρη απο τον τρομο! Εκανε παραπονα και αναγκαστικα εβγαλαν εξω το σκυλακι. Μαλιστα οταν το εβγαλαν, πεταχτηκε πολυς κοσμος και ειπε οτι ειναι απαραδεκτο να κυκλοφορει σκυλος σε μια ταβερνα που τρωνε ανθρωποι και οτι ειναι βρωμικο μαγαζι.Καλα για τους Αθηναιους καλεσμενους, χεστ@#$%κε ο ιδιοκτητες αν θα ξαναπαταγαμε εκει. Οι Βολιωτες ομως? Αυτο ισως του εκανε κακο στη δουλεια του.
Αυτο νομιζω οτι πρεπει να σεβομαστε πριν σκεφτουμε αν ηταν φιλοζωος ο ταβερνιαρης. Εδω ηταν φιλοζωος, επαιζε με το σκυλι, αλλα αναγκαστηκά το εδιωξε και εχασε και πελατες. Μη ξεχναμε οτι κανει τη δουλεια του!!! Απο αυτη ζει και αυτος και ο κοσμος που δουλευει εκει. Αλλωστε οπως ξαναειπα νωριτερα, εμεις εδω εχουμε ενα εμβολιασμενο και καθαρο σκυλι με τροπους συνηθως. Ο γυφτος ομως που δεν το εχει παει ποτε σε κτηνιατρο γιατι "το βλεπει υγιεστατο" και το εχει μαθει να κατουραει οπου βρει απο τη στιγμη που ειναι εκτος σπιτιου, πως ξεχωριζει? Εχει ταμπελα? Μια να την πατησει ο μαγαζατορας αρκει. Αμα καεις απο το χυλο....
Οσο για τις φοβιες, μπορει να ειναι παλαβο αλλα υπαρχουν και πρεπει να τις δεχομαστε. Εχω συναντησει κοπελα που φοβοταν τα περιστερια! Αν τα εβλεπε να φτερουγιζουν ετρεχε να κρυφτει! Ισως ειχε δει μικρη "Τα Πουλια" του Χιτσκοκ???:confused::confused::confused:
 
Last edited:


EVAEVA

Active Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
36
0
Κάπου βόρεια!
Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη,πως στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (σε αυτά συγκαταλέγονται και εστιατόρια,καφετέριες,μπαρ κλπ) απαγορεύονται τα ζώα βάσει νόμου.Με έναν αιφνίδιο έλεγχο απο την υγειονομική υπηρεσία ο καταστηματάρχης πληρώνει πρόστιμο!Από κει και πέρα είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε ιδιοκτήτη αν σε δεχτεί ή όχι!
Αν τώρα είναι αγενής εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δω αν τηρεί και τους υπόλοιπους υγειονομικούς κανόνες πχ να ζητήσω τα βιβλιάρια υγείας των εργαζομένων (όσοι δουλεύουν σε χώρους εστίασης κλπ είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν βιβλιάρια υγείας που εκδίδονται απο την υγειονομική υπηρεσία κατόπιν εξονυχιστικών εξετάσεων και να τα ανανεώνουν κάθε 5 έτη) και να πράξω ανάλογα!
Δυστυχώς η δικιά μου είναι μικρή ακόμα και όπου κι αν προσπάθησα να την πάρω έκανε σαματά!Ελπίζω μεγαλώνοντας να μάθει!
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Δε νομιζω να μπορεις εσυ να το ζητησεις αυτο.
Αλλα αν ο ιδιοκτητης ειναι αγενης, μπορεις να απειλησεις πως θα τον καταγγειλεις για κατι που ειδες και δεν ηταν σωστο.
Ακρη ομως δε βγαζεις...
 


fenia-fenia

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
88
0
Θεσσαλονίκη
καλημέρα παίδες!

μία διευκρίνηση: η φιλοζωία δεν κολλάει στο θέμα αυτό...

υπάρχουν άνθρωποι φιλόζωοι όπου δεν τους πειράζει η παρουσία από τα σκυλάκια~εννοείται!,όμως οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν σε επιχειρήσεις που τους "πειράζει" η παρουσία σκύλων...

πάντως όταν πήγαινα σε μια καφετέρια, εννοείται πως πριν μπούμε ρωτούσαμε αν επιτρέπονται τα σκυλάκια και αν όντως επιτρέπονταν μπαίναμε και καθόμασταν κάπου άκρη χωρίς να ενοχλούμε(με την παρουσία μας άλλους θαμώνες) και χωρίς να μας ενοχλούν.
(δεν πηγαίναμε και πρώτο τραπέζι πίστα...)
δεν τίθεται θέμα στο να λερώσει... τι να λερώσει χωρίς να μπορεί να καθαρίσει?//γι`αυτό πηγαίναμε πριν βόλτα//
και τέλος πάντων εάν το ζωντανό λέρωνε...λέμε τώρα...
εννοείται σηκωνόμουν και τα καθάριζα! δεν έκανα τον κινέζο να περιμένω τον σερβιτόρο...
ξέρετε και αυτοί όχι σας παρακαλώ, αφήστε τα κτλ.
το εκτιμάνε όμως πάνω από όλα!

φαντάζεστε να μην σηκωνόμαστε να τα καθαρίσουμε και να το παίζουμε βαρύ πεπόνι?
μετά οι μαγαζάτορες που να θελήσουν να ξαναβάλουν εμάς με τα σκυλάκια?...

ps: manolis68 αυτό με την πουλοφοβία με έστειλε!:D
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
υγειονομική παράβαση ε! ίσως . ελλάδα είμαστε...

πάντως ξέρω ότι πολύ σοβαρή υγειονομική παράβαση είναι η υπαρξη καλαμακίων (αυτά που ρουφάμε) χωρίς συσκευασία ένα-ένα πολλά μαζί σε ποτήρι πάνω στην μπάρα.

εννοείται πως μολύνονται όντας ανοιχτά από το οτιδήποτε.
οπότε τραβάτε μια καταγγελία σε αυτούς τους αγενείς-μια φωτογραφιούλα του ποτηριού για στοιχείο και είστε έτοιμοι.

Η πλάκα είναι να φάς πόρτα σε σκυλάδικο με αιτιολογία ότι είναι χωρίς ρούχα η παρέα σου
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αόοοοοματος που έλεγε και ο ηλιόπουλος:D:D:D

ή μήπως ήταν ο φωτόπουλος

οκ rottie θα πάω σε φόρουμ ελλ. κινηματογράφου...σόρυ:)
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Εμείς έχουμε κάτσει αρκετές φορές σε ταβέρνα,καφετέρια με την Μάγια αλλά πάντα ρωτάμε πρώτα και πάντα καθόμαστε απόμερα.Εννοείται πως το σκυλί είναι δεμένο και κάθεται κάτω.
Υπάρχει όμως ρατσισμός και για τα καημένα τα σκυλιά και το θέμα ταβέρνα-καφετέρια.Άλλο να σε δουν με ένα μαλτεζάκι στην αγκαλιά σου και άλλο με ένα ντομπερμαν ή ροττ.Σε αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά.:(.

*Πάντως στο πάρκο που πάμε με την Μάγια έχει μια πολύ ωραία καφετέρια στην οποία επιτρέπονται τα σκυλιά,στα εξωτερικά τραπέζια φυσικά.
 




FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Σε ολη την Ευρωπη (και αλλου) απαγορευεται η εισοδος με κατοικιδια σε χωρους οπου γινεται προετοιμασια - πωληση & καταναλωση ειδων διατροφης...εξαιρουνται οι σκυλοι υποστηριξης (οδηγοι τυφλων κλπ) βεβαια οπου υπαρχουν τραπεζακια εξω (στο υπαιθρο) αλλοι κανουν τα στραβα ματια λογω παιδειας-παραδοσης αλλοι ευγενικα σου λενε οτι ο νομος το απαγορευει...Βεβαια στα αεροδρομια παντου εχω δει σκυλους (που ταξιδευουν) να κυκλοφορουν με τους συνοδους τους σε καφετεριες κλπ υπαρχει μια ανοχη διοτι δεν ειναι μονιμοι θαμωνες...Ασθενης και οδοιπορος που λεει και η παροιμια.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχουν να έχουμε τα σκυλιά μας και έξω σε ανοιχτό προαύλιο..Πες ok..,σε εσωτερικό χώρο,αλλα σε εξωτερικό..???

Τώρα θυμήθηκα ένα πολύ γνωστό μπαρ ρεστοραντ της παραλιακής ,που δεν αφήνουν σκυλιά μαζι σου,άσχετα αν κυκλοφορούν αδέσποτες γατες μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου..
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Άλλο να σε δουν με ένα μαλτεζάκι στην αγκαλιά σου και άλλο με ένα ντομπερμαν ή ροττ.Σε αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά.:(.
Έχω την εντύπωση πως σε αντιμετωπίζουν καλύτερα (με μεγάλο σκύλο).
Α- γιατί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα τον περιορίσεις και δεν θα τον έχεις ούτε αμολυμένο αλλά ΟΥΤΕ σε καρέλα και
Β- γιατί φοβούνται να κάνουν καβγά μαζί σου!!!:p

Από το '94 μέχρι σήμερα δεν με έχουν διώξει ποτέ από καφέ, μπάρ ή ταβέρνα. Πηγαίνω ΤΟΣΟ πολύ συχνά σε τέτοια μέρη (με ΠΟΛΥ μεγάλους σκύλους) που μπορεί να πει κανείς πως είναι η αγαπημένη μας ασχολία!


Επειδή ακριβώς είναι πίσω η χώρα μας στα θέμα των δικαιωμάτων των φιλόζωων και τον κατοικιδίων, ΠΡΕΠΕΙ να βγαίνουμε σε τέτοια μέρη όσο περισσότερο μπορούμε πιστεύω.

ΑΛΛΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους "βάζουμε τα γυαλιά" και να μην προκαλούμε. Να μην δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να παραπονεθεί.

Όσο για σκύλους σε καρέκλες (πετσέτα, ξε-πετσέτα) το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για όλους τους λόγους που ανέφεραν ο Ντένις κι η Ρόττι.
Με ενοχλεί αφάνταστα. Και δεν είναι σαν να βάζει τα παπούτσια σου στην καρέκλα, είναι χειρότερο! Που ξέρεις τι πάτησε ο σκύλος σου πριν κάτσει; Και δεν πιστεύω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πως το "γαυγισιάρικο σκυλάκι" του Κοκόνι δεν κουνάει την πετσέτα του συνεχώς...

ΔΕΝ πρέπει να εκμεταλευόμαστε την ευγένεια των άλλων.

Εμένα δεν έχει λόγο να με διώξει κάποιος με τον σκύλο μου ακόμη κι αν υπάρχει αλλεργικός κοντά (δεν θα κάτσουμε δίπλα του απλά) και φυσικά ούτε αν έχει κάποιος φοβίες (μου έχει τύχει και τελικά είδε η γυναίκα πως δεν θα έρθει κοντά της ο σκύλος σε καμία περίπτωση -και ηρέμισε).

Αντιθέτως έχω φύγει από μαγαζιά όπου μαζεύτικε πολύ φασαρία ή πολλά ζωηρά παιδιά, για να μην ενοχθληθεί ο σκύλος μου ή κουραστεί/στρεσαριστεί.


Η Μαρία (Φαινόμενον) έχει δίκιο. Παντού στην Ευρώπη κρατούν το δικαίωμα να σε σουτάρουν με το σκύλο σου.

Και είναι απαραίτητο καθώς κυκλοφορούν ΠΟΛΛΟΙ ενοχλητικοί κυνόφιλοι (μου έχει τύχει σε ακριβή ταβέρνα να αμολύσει ένας Μακάκας τα ΔΥΟ του σκυλιά, μεγέθους Χάσκυ, για να παίξουν ανάμεσα στα τραπέζια!)! Βασικά, τα είχε φέρει ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΡΙ.

Να φροντήσουμε όλοι να είμαστε το καλό παράδειγμα και θα δείτε για πότε θα γίνουμε "Γερμανία". Αν και δεν πιστεύω πως πάμε πίσω πολύ σ'αυτό. Όπως είπα, προσωπικά τα πάω τέλεια με τους "καταστηματάρχες". Η περισσότερη πελάτες αγνοούν μάλιστα την ύπαρξη του σκύλου μου (55 κιλά) γιατί είναι τόσο πολύ ήσυχος.

Τέλος, θυμάμαι στην Γερμανία ένα αυτοκόλλητο σε πόρτα εστιατορίου που απαγόρευε τα παιδιά ΟΛΟΤΕΛΑ και ένα άλλο (άλλο εστιατόριο) μετά της 7 το απόγευμα. Οι σκύλοι αντιθέτως ήταν ΠΑΝΤΑ καλοδεχούμενοι.
Είχα πετύχει μια βραδιά ένα μπουλ-ντογκ και έναν μολοσσό (άλλα τραπέζια).

Να είστε σίγουροι όμως πως τα φασαριόζικα σκυλάκια, τα ελεύθερα/ανεκπαίδευτα και εκείνα που θέλουν καρέκλα, ΔΕΝ θα έμεναν για πολύ...
 
Last edited:


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Επειδή ακριβώς είναι πίσω η χώρα μας στα θέμα των δικαιωμάτων των φιλόζωων και τον κατοικιδίων, ΠΡΕΠΕΙ να βγαίνουμε σε τέτοια μέρη όσο περισσότερο μπορούμε πιστεύω.

ΑΛΛΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους "βάζουμε τα γυαλιά" και να μην προκαλούμε. Να μην δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να παραπονεθεί.

Όσο για σκύλους σε καρέκλες (πετσέτα, ξε-πετσέτα) το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για όλους τους λόγους που ανέφεραν ο Ντένις κι η Ρόττι.
Με ενοχλεί αφάνταστα. Και δεν είναι σαν να βάζει τα παπούτσια σου στην καρέκλα, είναι χειρότερο! Που ξέρεις τι πάτησε ο σκύλος σου πριν κάτσει; Και δεν πιστεύω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πως το "γαυγισιάρικο σκυλάκι" του Κοκόνι δεν κουνάει την πετσέτα του συνεχώς...

:)και εκεί που έλεγα πές τα ρε δόκτωρ...

οκ έχεις δίκιο για την καρέκλα.και δεν το είχα σκεφτεί έτσι...γιατί απλά τώρα που είναι μικρή και μέσα στο σπίτι όλη μέρα είναι γενικά πεντακάθαρη συνεχώς

αλλά με την πετσέτα(αν είχα βάλει ποτέ) έχεις άδικο...
μια χαρά ήσυχότατη κάθεται:)και 5-7 πιτσιρίκια να αρχίσουν να τσιρίζουν απο πάνω της ήσυχα θα σηκωθεί

και θα γαυγίσει:)

γαυγισιάτικο τι είναι?
πάω τώρα στο εκπαίδευση συμπεριφορά να ανοίξω θέμα :):):)
 




kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κι εμείς παντού

απλά όχι κατα βούληση της,γιατί αργότερα με τις βρόχές θα έχουμε δράμματα
 
Last edited by a moderator:


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εμείς δεν τον αφήνουμε ν' ανεβαίνε πουθενά (περισσότερο γιατί δεν χωράει ν'ανέβει πουθενά! :p ) Κατεβαίνουμε όλοι στο χαλί για παιχνίδια κι αγκαλίτσες ή τον κάνουμε "πούφ" ενώ βλέπουμε ταινία.

Χθές λέγαμε (γι' αστείο) πως αν δεν σταματήσει να μεγαλώνει θα του νοικάσουμε μια γκαρσονιέρα.:D:D:D
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU