Κόστος αγοράς σκύλων


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί ο μέσος έλληνας θέλει τον καθαρόαιμο σκύλο για μόστρα. Αλλά η μόστρα δεν είναι απαραίτητο να κοστίζει. Οπως παίρνει τσάντα λουι βουτον απο τον αφρικανό για να μοστράρει, έτσι θέλει και το σκύλο τζαμπέ κι ας είναι μαιμού. Είναι μαγκιά βλέπεις να μοστράρεις χωρίς να έχεις πληρώσει...
Αυτό ακριβώς που περιγράφεις είναι και ο ορισμός, με άλλα λόγια, της ελληνικής λέξης (του μεσοπολέμου και της κατοχής) "το λαμόγιο" ή "η λαμόγια": Αυτός που κάνει αβάντα στον παπατζή, ώστε να τσιμπήσει το θύμα για να χάσει τα λεφτά του...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Άρα...

Το κόστος αγοράς σκύλου μπορεί να είναι από μηδενικό εώς και...το σημείο που σταματούν οι απαιτήσεις μας, τα "γούστα" μας, η ματαιοδοξία μας, οι ανάγκες μας, κλπ.

Το να αποκτήσει λοιπόν κανείς σκύλο είναι από τα πιο φτηνά πράγματα που μπορεί να κάνει.Όσο βέβαια "φορτώνει" αυτή την απόφαση, θέληση ή ανάγκη με απαιτήσεις, προϋποθέσεις και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι πιστεύω λογικό να "απομακρύνετε" όλο και περισσότερο από το "δωρεάν".
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Νομιζα το θεμα ειναι κοστος αγορας σκυλου απο εκτροφειο. Πως πεταξαμε στο ψυχικο κοστος της αποχωρησης ενος σκυλου απο ενα μερος και στο κοστος συντηρησης;;;;
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Το θέμα έχει τίτλο "Κόστος αγοράς σκύλων" και δεν το περιορίζει στο "Κόστος αγοράς σκύλων από εκτροφείο", για αυτό και σχολίασα γενικά.

Ακόμα και εσύ μίλησες για αδέσποτα και ημίαιμα:

Και δεν μιλάω απλά μόνο λόγω κρίσης, αλλά θα διαφωνήσω παντελώς με τη GAIA LYKAIA ότι η απόκτηση σκύλου, πρέπει να είναι είδος πολυτελείας!!! Αν είναι δυνατόν! Και τα αδέσποτα τι είναι;;;
Θα θέλα μια μέρα να δω κάποιον να πληρώνει εκτροφέα που εκτρέφει ημίαιμα! Μάλιστα! Αποτελουν ειδικη κατηγορία στις φυλές των σκύλων, γιατι όχι; Δεν κουβαλάνε κληρονομικες ασθένειες και άλλα πολλα. Ουτοπιστικο βέβαια. Έτσι χωριζομαστε πάλι ταξικά σε κοινωνιες. Ή ολοι θα πληρώνουν για σκύλο ή κανεις.
...και μάλλον μπερδεύτηκα νομίζωντας ότι δε μιλάμε μόνο για την αγορά καθαρόαιμου σκύλου, συγκεκριμένης φυλής και μάλιστα από εκτροφείο.

Αφού έβαλες όμως τις πρώτες "απαιτήσεις" και έθεσες τα πρώτα κριτήρια, ας τα δούμε...

Γράφεις:

Νομιζα το θεμα ειναι κοστος αγορας σκυλου απο εκτροφειο.
Τι είναι λοιπόν για εσένα το εκτροφείο;...Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρεί για να είναι εκτροφείο (για εσένα πάντα);

Τι είναι ο "εκτροφέας σκύλων" και ποιός θα πρέπει να είναι ο ρόλος και ο στόχος του, για εσένα πάντα;

Γιατί θα μπορούσα να σου μιλήσω για κόστος και αριθμούς, αλλά κάποιους εγώ δεν τους θεωρώ "εκτροφείς", οπότε για να μιλήσουμε συγκεκριμένα πρέπει να κατανοήσω τι είναι για εσένα κάποια πράγματα.

Επίσης, αφού απαντήσεις τα παραπάνω θα ήθελα να μάθω:

Τι σημαίνει για εσένα "φυλή" και "καθαρόαιμο σκυλί";

Πως καθορίζεται η "ποιότητα" και η αξία των σκύλων αυτών;

Πως διασφαλίζεις, όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία τους, την ποιότητα ζωής τους και το "μέλλον" τους (νέο "σπίτι", ιδιοκτήτη);

Γιατί "καθαρόαιμο" σκύλο και συγκεκριμένη φυλή και όχι απλά ένα σκυλάκι από τον δρόμο ή κάποιο καταφύγιο;

Αυτά για αρχή, στην συνέχεια της συζήτησης μας θα προκύψουν σίγουρα και άλλα ερωτήματα, σημαντικά για την πορεία της.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ένα λεπτό, ρε σεις. Ποιος είπε ότι τα ημίαιμα δεν κουβαλάνε κληρονομικές ασθένειες? Φυσικά και κουβαλάνε αν οι γονείς τους έχουνε ζαβά γονίδια.
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Απαντω σε djdoctor :

--Το κοστος αγορας σκυλων αφορα με το πως εχουν τα πραγματα γενικα ολα τα σκυλια, ημιαιμα, πετσοπ, ΒΥΒ;Γιατι τα κυνοτροφειου δεν αγοραζονται και τα υπολοιπα απορριπτονται ετσι κι αλλιως απο τους εδω συνομιλουντες για τους γνωστους λογους. Οποτε καταληγουμε σε αυτα του εκτροφειου γιατι αποτελουν την τελαυταια και επομενη επιλογη υιοθεσιας σκυλου επι πληρωμη. Και αναφερθηκα απευθειας σε αυτα γιατι με απασχολει κυριως το θεμα. Με καιει θα ελεγα!
Αναφερθηκα στα ημιαιμα ως αυταποδηκτη περιπτωση υιοθεσιας σκυλου ανευ πολιτελειας! :)
---Παρενθεση : Παιδια αποφασιστε λιγο αν τα ημιαιμα φερουν η οχι κληρονομικες ασθενειες για να μπορουμε να συζηταμε σε σωστη βαση. Γιατι μας απασχολει η κληρονομικη ασθενεια του καθαροαιμου;Γιατι πρεπει να γνωριζουμε πως θεραπευεται. Νομιζω στα ημιαιμα αν εχει καποια ασθενεια κληρονομικης φυσης θα ξερεις πως να τη θεραπευσεις; Δε ξερω. Δε μιλαω γιατι δε γνωριζω.
--Ειπα για τον εκτροφεα που εκτρεφει ημιαιμα για να ορισθει το γεγονος του αν η αγορα σκυλου θα αποτελει πολυτελεια για ολους (οπως για τα αλογα!) ή για ορισμενους. (ασχετα με το αν εχουν κληρονομικες ασθενειες η οχι,και μαλλον θα συμφωνησω με τη Σαρα, οτι μπορει να εχουν.)
--Νομιζω οτι οι προυποθεσεις που πρεπει να πληρει ενα εκτροφειο μεχρι σημερα με ικανοποιουν. Αναφερω ορισμενες γιατι φοβαμαι μηπως ξεχασω καμια: 1. Πρωτα απο ολα αποδεικτηκο προτυπου της φυλης που εκτρεφει το εκτροφειο. 2. Καταλληλες συνθηκες υγιεινης. 3. Πιστοποιητικα της υγειας των σκυλων 4. Και υστερα ευπρεια, συνεπεια, υπευθυνοτητα και αυθονο μερακι. Νομιζω ειναι τα βασικα που ζηταει ο καθενας αναζητωντας ενα εκτροφειο. Εχω ενδοιασμους μονο, για την τιμη. Εκει, αναρωτιεμαι κατα ποσο ειναι σωστο για ενα εκτροφειο να εχει τοσο υψηλες κατα τα μεσα εισοδηματα, και αναρωτιεμαι επισης μηπως αγγιζει τα ορια της ανηθικοτητας.
Π.χ. Δυο εκτροφεις εχουν τις ιδιες τιμες για τα σκυλια τους, αλλα ο ενας ειναι στιγμος σκυλεμπορας και κοιταει να κερδισει και ο αλλος ειναι ηθικος και ο επιθυμητος με πλουσιο ενδοιαφερον για τα σκυλια του. Πως τους ξεχωριζεις;;;Θα μου πεις απο την τιμη;; Με ποια λογικη;Ναι, αλλα πως τους ξεχωριζεις;; Κι αν ο ηθικος ειχε χαμηλοτερη τιμη θα ηταν κριτηριο αναγνωρισης;; Γιατι οχι; Αν το κινητρο του ειναι κατα βαση η αγαπη για τα ζωα...(αν δεν μπορειτε να παρακολουθησετε το συλλογισμο μου, πειτε μου αποριες!)Τωρα θα μου πεις επειδη τα αγαπαει πρεπει να ειναι και ηλιθιος...οχι αλλα ψαχνω να βρω λογους καλους για να μειωσει ενας εκτροφεας την τιμη του σκυλου. Αν και η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει και πολυ λογικα επιχειρηματα για να την εχει υψηλα!
Δυο απο αυτα που δε μπορω να αντικρουσω :ειναι οτι καλο εινα να κρατουνται ψηλα οι τιμες για να σκεφτεται πολυ καλα ο υποψηφιος ιδιοκτητης την αγορα ακριβου σκυλου και να τον αναγκαζει να ψαχνει πολυ περισσοτερο και να ενδοιαφερεται για το ζωο του. (Αν και αυτο ειναι κανονας με πολλες εξαιρεσεις;!)
Και το δευτερο ειναι οτι αναγκαζεται να εχει ψηλα τις τιμες προσπαθοντας να προσφερει τις καλυτερες παροχες στα ζωα του για την ικανποποιηση των πελατων του. Δε θελει να του πει ο υποψηφιος οτι "να ..εσυ δεν το πηγες σε εκθεση το σκυλο σου, γιατι να σε προτιμησω;;;)

Ετσι, ο αντιλογος με τον εαυτο μου μενει εκρεμης!

---Για μενα εκτροφεας ειναι μια μοναδα ενος συνολου ελιτ ατομων, που τυχαια επελεξαν οι ιδιοι τους εαυτους τους απο μερακι να διαιωνισουν με τον πλεον επισημο απο τον Παγκοσμιο Κυνολογικο Ομιλο τροπο το ειδος μιας φυλης. Στοχος τους πρεπει να ειναι για αρχη η αγαπη για το σκυλο που επιλεξαν να εκτρφουν, η ελεγχομενη κατα στατιστικων δεδομενων εκτροφη μιας ρατσας και σε συνεργσια με παγκοσμιους φορεις η εξελιξη και βελτιωση της ρατσας. Π.χ. Καποιος εκτροφεας μπορει να επιλεξει να δημιουργησει μια νεα ρατσα και να προσπαθησει να την λανσαρει στο παγκοσμιο καταλογο των φυλων
Ο εκτροφεας αποκτα περα απο το προνομιο της απολαυσης του να εκτρεφει και να εξελισει μια ρατσα, και παρα πολλες ευθυνες ως προς τις υποχρεωσεις του απεναντι στη φυλη.

--Γιατί θα μπορούσα να σου μιλήσω για κόστος και αριθμούς, αλλά κάποιους εγώ δεν τους θεωρώ "εκτροφείς", οπότε για να μιλήσουμε συγκεκριμένα πρέπει να κατανοήσω τι είναι για εσένα κάποια πράγματα.
Γυρναω παλι πισω στο προηγουμενο σχόλιο μου, γιατι βλεπω τα δικα σου ενα-ενα και σε ρωταω γιατι το λες αυτο;; Μηπως κι εσυ δε μπορεις να ξεχωρισεις τον ἑκτροφεα"απο τον Εκτροφεα, γιατι διατηρουν τις ιδιες τιμες;; Δε ξερω. Ρωταω.


Καθαροαιμη φυλη δεν μπορω να την ορισω εγω, γατι δεν ειμαι καν κριτης. Προφανως αυτο οριζεται απο τις παγκοσμιες ντιρετιβες που επικρατουν για τον ορισμο της καθε φυληες και προφανως πως αυτη πληρη τα προτυπα που ζηταει η FEI.
Θεωρω ομως "καθαροαιμη"κατηγορια και τα ημιαιμα, γιατι αποτελουν μια ξεχωριστη κατηγορια απο μονα τους, ασχετα με το πως αντιμετωπιζονται. Αλλωστε δε γινεται να οριστει προτυπο φυλης για τα ημιαιμα!
--Η ποιοτητα ειπαμε πως οριζεται, η αξια ειναι ενα θεμα που συζητατε τωρα.

--Ολα αυτα τα διασφαλιζεις με συμβολαιο, συστασεις και ελεγχο τον πρωτο χρονο της ζωης του σκυλου στο νεο του σπιτι (δικη μου προταση)
---Γιατι μετα απο τον ελεγχο που θα γινεται απο τον εκτροφεα και προτεινω μαλιστα να οριζεται ο ελεγχος και απο το νομο, δε θα μπορει να πεταξει κανεις το σκυλι του στο δρομο μιας και θα διωκεται ποινικα ετσι θα εξαλιφθουν τα ημιαμα. Αν και εγω δε μπορω να προτεινω τι να διαλεξει ο καθεις. Και τα ημιαιμα αποτελουν γουστο ορισμενων και σεβαστο, οποτε δεν απαντω.

Σειρα σας ...χω
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Θα προσπαθήσω να σου δώσω την δική μου "οπτική" στο θέμα, έχοντας πάρει μια εικόνα για τις απόψεις και τις γνώσεις σου στο θέμα, από τις απαντήσεις σου.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τις απόψεις σου, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω πως φαίνεται πως μιλάς για θέματα που επιφανειακά γνωρίζεις.Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικότερα αν στόχος σου είναι να καλύψεις τα όποια κενά.

Να επισημάνω πως κάθε τι που θα διαβάσεις παρακάτω είναι οι προσωπικές μου απόψεις στα θέματα και όχι κάποιου είδους "κανόνας" ή "απόλυτη αλήθεια".

Για εμένα, κατά σειρά προτεραιότητας, ο Έλληνας θα έπρεπε να αποκτά σκύλο:

1. Από τον δρόμο και τα σκυλιά που κινδυνεύουν άμεσα.
2. Από τα καταφύγια που ασφυκτιούν και τα σκυλιά που περιμένουν ένα σπίτι.
3. Από υπεύθυνο εκτροφέα.

Ακόμα, ο Έλληνας θα έπρεπε να έχει ως δεδομένο και σίγουρο την στείρωση ή τουλάχιστον το "μη ζευγάρωμα" του σκύλου του ημίαιμου η καθαρόαιμου.

Σε αυτό το σημείο να σου πω πως το αν τα ημίαιμα σκυλιά παρουσιάζουν κληρονομικές και γονιδιακές ασθένειες δεν είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε εμείς...Είναι δεδομένο!

Όλα τα σκυλιά (ένα είδος είναι) έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν μια κληρονομικά μεταδιδόμενη πάθηση, ανάλογα με το γενεολογικό τους δέντρο (γονείς και προγενέστερες γενιές).Είναι φυσιολογικό, τις περισσότερες φορές, να μην έχουμε καμία πληροφορία επ'αυτού όταν πρόκειτε για ημίαιμα ζώα, οπότε και όποια πρόβλεψη ή πρόληψη να είναι ανύπαρκτη.

Στατιστικά οι πιθανότητες είναι ίδιες, απλά ο τρόπος ζωής, θανάτου και αναπαραγωγής των ημίαιμων σκύλων, τις περισσότερες φορές δεν παρέχει κανένα στοιχείο.

Επίσης, το ενδιαφέρον για τον ρυθμό εμφάνισης, τρόπο ή πρόληψη τέτοιων παθήσεων στα ημίαιμα είναι μειωμένο και σίγουρα πολύ μικρότερο από ότι στα καθαρόαιμα (από την στιγμή που η αναπαραγωγή ημίαιμων δεν ενθαρύνεται από κανέναν).

Η κατοχή σκύλου είναι πολυτέλεια όσο και η κατοχή παπαγάλου, χρυσόψαρου, πύθωνα, χελώνας, γάτας ή χάμστερ.'Οχι για το απαγορευτικό κόστος αγοράς (όλα τα παραπάνω μπορούν να έχουν μια τιμή από τζάμπα, μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ), όσο για το ότι δεν είναι "είδη" πρώτης ανάγκης.

Η απουσία τους δηλαδή από την ζωή μας δεν οδηγεί στο θάνατο, την ασθένεια ή την ανέχεια, όπως με την τροφή, το νερό, την κοινωνική συναναστροφή, το παιχνίδι, την γνώση, την ιατρική περίθαλψη, κλπ.

Υπεύθυνος εκτροφέας, για εμένα, είναι αυτός που δεν εκτρέφει πάνω από 1-2 φυλές, δεν έχει πάνω από 1-2 γέννες το χρόνο, έχει στόχο την εκτροφή ενός έστω σκύλου στην "καριέρα" του που θα έχει να δώσει κάτι στη φυλή, προβληματίζετε και αγωνίζετε για τα "μεγάλα" προβλήματα της κυνολογίας και της κυνοφιλίας, δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία και τα θέματα του χώρου, συμμετέχει σε εκθέσεις και άλλα δρώμενα, σέβετε την ιστορία της φυλής που εκτρέφει και οραματίζετε το μέλλον της, βάζει περισσότερα χρήματα στην εκτροφή από όσα βγάζει από αυτήν, παλεύει με τα θέματα υγείας, δεν θυσιάζει υγεία και ευεξία για εμφάνιση και το χειρότερο σκυλί της τελευταίας γέννας του είναι μακράν καλύτερο από το χειρότερο σκυλί της πρώτης γέννας που έκανε (αν όχι, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με κάτι άλλο...).

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, θα ήταν όμως ακόμα πιο κουραστικό...

Όπως είδες η τιμή δεν αναφέρθηκε πουθενά μέσα στα κριτήρια, άρα από πολλά αλλά θα ξεχωρίσω τον εκτροφέα και όχι από την τιμή.

Η φυλή, ο καθαρόαιμος σκύλος δεν θα πρέπει να είναι "φιγούρα", "μου άρεσε και το πήρα!", "δεν είναι γλύκα με τα μακρυά αυτάκια;", "κοίτα μωρέ μια κεφάλα!", "Λατρεύω τις ζάρες του!", "Αυτά είναι φονιάδες!", "Ένα τέτοιο θέλω, αλλά άσπρο" και πολλά άλλα.

Η φυλή, ο καθαρόαιμος σκύλος θα πρέπει να είναι ιστορία, χρησιμότητα, διατήρηση, γνώση, θαυμασμός και πάνω από όλα σεβασμός.Σε όλα αυτά δεν χωρά πολύ κουβέντα για χρήματα...Αν υπάρχουν αυτά (όχι τα χρήματα, τα υπόλοιπα), υπάρχει λύση για όλα.

Την αξία όλων αυτών και κατ'επέκταση των καθαρόαιμων σκύλων την μαθαίνεις με τον καιρό και ανάλογα με το πόσο "φλόγα" υπάρχει μέσα σου για να μάθεις, πόσο σου αρέσει...Τα λεφτά θα πρέπει να έρθουν σαν ζήτημα πολύ αργότερα και σαν λεπτομέρεια.

Για τα υπόλοιπα σημαντικά στοιχεία, όπως αγάπη, συντροφιά, βλέμμα, χάδι, κλπ. δεν αναφέρθηκα γιατί αυτά τα "παίρνεις" δωρεάν και βέβαια δεν πρέπει να λείπουν από καμία σχέση σαν συστατικά, είτε αφορά ημίαιμο, είτε καθαρόαιμο.

Αυτά προς το παρόν και μάλλον είναι πολλά περισσότερα από όσα έπρεπε...γιατί θα κουράσουν...ας με συγχωρέσεις!

Αν ακόμα θες να μιλήσουμε για ευρώ και 100 πάνω, 100 κάτω...κάτι δεν έγραψα σωστά...:)
 
Last edited:




Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Σορυ, σορυ, σορυ!!Αλλα μαλλον εχω ενα θεματακι με την αντιληψη μου...:D:D:D Καλε τι δε καταλαβα καλα;;; Θες να πεις οτι η αποκτηση σκυλου, δεν ειναι ή δεν πρεπει να ειναι θεμα χρηματων;;;Και πως δικαιολογεις το 2000 ευρω του καθαροαιμου της Ανω Ραχουλας;; Αν δεν χρειαζεται να μιλησουμε για ευρω, να μη μιλησουμε, αλλα ολα αυτα που αναφαιρες ειναι αξιες που δε χρειαζεται να τις πληρωσεις για να τις εχεις οπως λες...(αν καταλαβα καλα, γιατι σορυ δε καταλαβα,...) Ή εννοεις οτι τις πληρωσεις δεν τις πληρωσεις παραμενουν απλα αξιες ανεκτιμητες, οποτε δεν παιζουν ρολο τα χρηματα, ουτε στη μια ουτε στην αλλη περιπτωση...

Και το οτι ο σκυλος ειναι πολυτελεια δεν το ειχα σκεφτει απο αυτην την οπτικη γωνια! Μου αρεσε ετσι οπως το ειπες, επειδη δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης;;...Για ολους εμας ομως που εχουμε σκυλο, η οποιοδηποτε αλλο ζωο το θεωρουμε πρωτο πρωτο στην ιεραρχια με τις αναγκες μας!Ασε που σωζει κι απο εμφραγματα...:D:D
Ετσι, οπως το λες ομως ναι! Δεν ειναι με αυτη την εννοια...αλλα σκυλο εχει και ο αστεγος κατω απο τη γεφυρα...λεω εγω τωρα....
Τωρα με εβαλε σε σκεψεις αυτο που λες για το απο που πρεπει να παιρνει ο Ελληνας σκυλο. Πρακτικα, συμφωνω, αλλα κατι τετοιο ειναι ανευφικτο, για τον βασικο λογο οτι δε μπορω (ακομα και σαν κρατος σου λεω εγω) να υποχρεωσω τον κάθε Έλληνα να παίρνει σκύλο αποκλειστικα απο κυνοτροφειο, οταν δεν εχω φροντισει απο πριν να εξαλειψω με καθε τροπο το φαινομενο, με νομολογια και ποινικες κυρωσεις. (σου ανεφερα πριν, το συμβολαιο )
Υστερα ειναι και ο σεβασμος απεναντι στην επιθυμια του άλλου, δε μπορω εγω να λεω και να υποστηριζω οτι "πρεπει ΟΛΟΙ να παιρνεται αδεσποτα, κι αν δεν το κανετε ειστε βλακες", και διπλα μου να ξαπλαρει το καθαροαιμο με την ομορφη φατσα και τα πεντιγκρι!!Θα μου πει ο αλλος, τι λες κυρια μου;;;Ποια νομιζεις οτι εισαι;; Εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευαισθητη στο οταν θελει να παρει καποιος ενα καθαροαιμο σκυλο, αλλα γινομαι το ιδιο ευαισθητη οταν αφορα τις υποχρεωσεις που πρεπει να εχει μετα απεναντι του!
Και νομιζω θα συμφωνησω μαζι σου οτι η αποκτηση καθαροαιμου ειναι κυριως υποχρεωση και σεβασμος σε σημειο υστεριας απεναντι στη ρατσα.

Αυτα. Τωρα ανυσηχω μηπως βγηκαμε εκτος! Επαναφερτε μας, αλλα νομιζω οτι ακομα το θεμα αφορα τα ευρωπουλα, κι οχι τις ηθικες αξιες αποκτησης σκυλου, καθαροαιμου ή ημιαιμου.


ΥΓ. Θελω να αναφερω και ενα άλλο περιστατικο που θυμηθηκα! Ειμαι σε διακοπες στο εξοχικο μου και ζουμε στο ιδιο σπιτι με την ξαδερφη μου και τον αρραβωνιαστικο της! Μιλαγαμε για σκυλια, και η συζητηση ξεκινησε γιατι μου λεγανε πως ειδανε στο δρομο μια μερα εξω, εδω, ενα Ακιτα αμερικανικο γνωστου εκτροφεα απο την Ελλαδα, και πάθανε πλάκα. Μου λεγανε, "ηταν τερατιο εε!! Και σαν ψευτικο!Χτενισμενο, περιποιημενο, απιθανο σκυλι!"Σε σημειο να θελουν να του το κλέψουνε! Μετα τους ελεγσα εγω για τα Ινου και πηγε εκει η κουβεντα φυσικα, αλλά θελω να πω ότι το καθαροαιμο γινεται πιο γρηγορα αγαπητο, (φυσικα το ιδιο και το ημιαιμο δεν αντιλεγω) και προκαλει δεος απο την οψη! Αυτο, το φαινομενο ειναι αδυνατο να το εξαλειψεις!! Ο ανθρωπος αναζητα απο τη φυση του, το καλαισθητο και το ωραιο κι αυτο ειναι επιθυμητο και δεν μπορει να αλλαξει.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Lindaki, δε νομίζω οτι κατάλαβες αυτό που θέλει να πει ο djdoctor......

αλλά θελω να πω ότι το καθαροαιμο γινεται πιο γρηγορα αγαπητο, (φυσικα το ιδιο και το ημιαιμο δεν αντιλεγω) και προκαλει δεος απο την οψη! Αυτο, το φαινομενο ειναι αδυνατο να το εξαλειψεις!! Ο ανθρωπος αναζητα απο τη φυση του, το καλαισθητο και το ωραιο κι αυτο ειναι επιθυμητο και δεν μπορει να αλλαξει.
Αστειεύεσαι φαντάζομαι......
 


alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
! Αυτο, το φαινομενο ειναι αδυνατο να το εξαλειψεις!! Ο ανθρωπος αναζητα απο τη φυση του, το καλαισθητο και το ωραιο κι αυτο ειναι επιθυμητο και δεν μπορει να αλλαξει.
το γουστο σε θεματα ομορφιας ειναι καθαρα υποκειμενικο, προσωπικα πχ ολα τα σκυλια μου φαινονται ομορφα καθαροαιμα και ημιαιμα.
 
Last edited:


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Lindaki, δε νομίζω οτι κατάλαβες αυτό που θέλει να πει ο djdoctor......



Αστειεύεσαι φαντάζομαι......
Αποκλειεται να ειναι ετσι;;;Δε μιλαω για την αγαπη που μπορει να δειξει καποιος σε ενα ζωο!!Προς θεου!!Αλλα την προτιμηση!!! Θελω το καθαροαιμο που ονειρευομουν τοσο καιρο να αγοραζω και μαζευω τα χρηματα τοσο καιρο! Κακο ειναι;;
 


Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
το γουστο σε θεματα ομορφιας ειναι καθαρα υποκειμενικο, προσωπικα πχ ολα τα σκυλια μου φαινονται ομορφα καθαροαιμα και ημιαιμα.
Ναι και σε μενα!!Δε θελω να φανω ρατσιστρια!!Μακρυα απο μενα το ποτηριο τουτο!! (ειμαι κρυφο..:D:D:D) αλλά μιλάω για τη μορφολογια, τα χαρακτηρηστικα και το συγκεκριμενο χαρακτηρα που θα αναζητησει καποιος σε μια φυλη! Κι εγω αν δε μπορουσα πουθενα να βρω το σκυλο που θελω θα επαιρνα ενα ημιαιμο που ισως να του μοιαζει η οτι εβρισκα!...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αποκλειεται να ειναι ετσι;;;Δε μιλαω για την αγαπη που μπορει να δειξει καποιος σε ενα ζωο!!Προς θεου!!Αλλα την προτιμηση!!! Θελω το καθαροαιμο που ονειρευομουν τοσο καιρο να αγοραζω και μαζευω τα χρηματα τοσο καιρο! Κακο ειναι;;
Μα ποιος είπε τετοιο πραγμα? Φυσικά δεν έιναι κακό! (γι'αυτό σου λέω δεν κατάλαβες τι ήθελε να πει ο djdoctor).

Aλλά αν ο λόγος που το παίρνεις είναι για να "στεκεσαι" καλύτερα στο καφενειο οπου δίπλα έχει κι ο άλλος καθαρόαιμο, υπάρχει προβλημα! :)

Ασε που είναι απολύτως υποκειμενικό το τι είναι όμορφο. Υπάρχουν προτιμήσεις στις φυλές.... γι'αυτό και υπάρχει αυτή η τεράστια γκάμα. Δεν θεωρούμε όλοι τις ίδιες φυλές όμορφες. Αλλά πέραν αυτού, αν πραγματικά γνωρίζεις μια φυλή, ο λόγος που σε σπρώχνει προς αυτήν δεν είναι η ομορφιά. Είναι ο χαρακτήρας και το ταμπεραμέντο.

Και αυτό που πληρώνεις στον εκτροφέα είναι η επαναληψιμότητα (μορφολογίας, χαρακτήρα, υγείας). Οχι η ομορφιά καθεαυτή. Την ομορφιά τη βρίσκεις και τζάμπα! :)
 


mariapro

Member
29 Νοεμβρίου 2009
9
0
Ρέθυμνο
Καλησπέρα στην παρέα!Εμείς θέλαμε να πάρουμε συγκεκριμένη ράτσα σκύλου γιατί θεωρούσαμε ότι σαν πρώτη φορά ιδιοκτήτες θα ήταν πιο εύκολο να έχουμε ένα σκύλο που γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του και τις ευαισθησίες του. Πιο πολύ να μας εκπαιδεύσει κι όχι να τον εκπαιδεύσουμε στο τι σημαίνει "έχω σκύλο". Υπολογίζαμε επίσης και στη στήριξη του εκτροφέα για όποια απορία μας. Όμως για διάφορους οικονομικούς λόγους δεν τα καταφέραμε. Είχαμε αποφασίσει να περιμένουμε μέχρι να μπορούμε να το αποκτήσουμε. Επιθυμούσαμε ένα σκύλο συντοφιάς και όχι για επιδείξεις ή εκθέσεις και ήταν πιο "ασφαλές μονοπάτι" ένας σκύλος ράτσας. Συναντήσαμε όμως τη μικρή Φαίη στο δρόμο μας και αποφασίσαμε να την κρατήσουμε φοβούμενοι ότι παίρνουμε ένα ρίσκο. Σίγουρα δεν το έχουμε μετανιώσει γιατί είναι απλά υπέροχη.
Πού θέλω να καταλήξω: η απόκτηση σκύλου ράτσας δεν έχει να κάνει μόνο με επιδείξεις ή διακρίσεις ή φιγούρα. Έχει να κάνει με την αφάλεια που αισθάνεται ο καθένας να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ υπεύθυνο ρόλο, αυτόν του ιδιοκτήτη. Παρότι το οικονομικό ήταν απαγορευτικό για εμάς θεωρώ ότι τα 1000 ευρώ άξιζαν για τον κόπο και τη διάθεση ένος ανθρώπου να είναι παρών σε κάθε μας ανησυχία κάτι που τώρα δεν το έχουμε αλλά προσπάθούμε να λύσουμε τις απόρίες μας ψάχνοντας, διαβάζοντας, ρωτώντας. Όχι ότι αλλιώς δε θα γινόταν, αλλά θα είχαμε κάποιον ειδικό να απευθυνθούμε. Αγοράζοντας ένα σκύλο από εκτροφέα δίνεις και μία υπόσχεση συνεργασίας και βοήθειας πολύτιμη κατά τη γνώμη μου.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Όχι ότι αλλιώς δε θα γινόταν, αλλά θα είχαμε κάποιον ειδικό να απευθυνθούμε. Αγοράζοντας ένα σκύλο από εκτροφέα δίνεις και μία υπόσχεση συνεργασίας και βοήθειας πολύτιμη κατά τη γνώμη μου.
Πολύ σωστό!

Να διευκρινήσουμε μόνο οτι αυτό μπορείς να το βρείς και υιοθετώντας σκύλο απο καταφύγιο. Συχνά μάλιστα τα καταφύγια συνεργάζονται και με εκπαιδευτές που σου δίνουν δωρεάν συμβουλές και μαθήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι γνώσεις ενός σωστού εκτροφέα, είναι ανεκτίμητες.
 


stev

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
34
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγώ το δικό μου το πήρα 300 € doberman με μικροτσίπ και penti gree και έχω να πώ ότι οι εκτροφείς οι περισότεροι έχουν καβαλήσει το καλάμι και το κακό είναι ότι δεν μιλιούνται. Την ανάγκη κάποιου να έχει ένα καλό σκυλί κάποιοι ¨"ειδικοί" το εκμεταλεύονται με το χειρότερο τρόπο
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλό όλο αυτό που γράφεις!

Θέλω να μου πεις όμως...

1) Από που πήρες τον σκύλο?
2) Πως ορίζεις εσύ ένα "καλό" σκύλο?
3) Πόσο πρέπει να κυμαίνονται οι τιμές?
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ το δικό μου το πήρα 300 € doberman με μικροτσίπ και penti gree και έχω να πώ ότι οι εκτροφείς οι περισότεροι έχουν καβαλήσει το καλάμι και το κακό είναι ότι δεν μιλιούνται. Την ανάγκη κάποιου να έχει ένα καλό σκυλί κάποιοι ¨"ειδικοί" το εκμεταλεύονται με το χειρότερο τρόπο
E, άμα έχει penti gree, εντάξει. :)
 


stev

Active Member
22 Δεκεμβρίου 2010
34
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα pedi gree ούτε το πόσα μετάλλια έχει ένας σκύλος.τον δικό μου τον πήρα από Σερβία και είναι υγιείς δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι όλα καλά. Όταν θα βγάλω γέννα απο το δικό κου με πέντι γκρί θα τα πουλάω πολλή φθηνά για να μπορεί κάποιος που αγαπάει την συγκεκριμένη ράτσα και θέλει να αποκτήσει σκύλο να μπορεί και να το αγοράσει
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22