Μεταφορά (μετακόμιση) στο εξωτερικό


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Λύση είναι κ ιαυτό βρε Pintsie, μην αγχώνεσαι όλα καλά με τον μικρό σου. Κοίταξε να τακτοποιηθείς εσύ και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Η Ιταλία δεν έχεις τις ίδιες απαιτήσεις με την Αγγλία, οπότε ισχύει ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δεν υφίσταται καν το εξάμηνο. Κάνω λάθος ;
 




Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
@kyveli: εννοώ όταν από την Ιταλία πάω και τον πάρω για να τον φέρω Αγγλία, θα πρέπει να κάνω από την αρχή το 6μηνο; (επειδή θα έχει αλλάξει χώρα) .
ξέρεις μήπως κάτι για αυτό;
αν και κάτι διάβασα ότι από Ιανουάριο σταματάει η 6μηνη καραντίνα..
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Ξέρω ότι Σουηδία και Αγγλία που έχουν την ίδια ζαβή πολιτική εναρμονίζονται με την υπόλοιπη ευρώπη απο Σεπτέμβριο ήξερα, ίσως έγινε Ιανουάριος..οπότε no worries!!!
 




theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
@kyveli: εννοώ όταν από την Ιταλία πάω και τον πάρω για να τον φέρω Αγγλία, θα πρέπει να κάνω από την αρχή το 6μηνο; (επειδή θα έχει αλλάξει χώρα) .
ξέρεις μήπως κάτι για αυτό;
αν και κάτι διάβασα ότι από Ιανουάριο σταματάει η 6μηνη καραντίνα..
Αυτά που λέγαμε πρίν κάτι μήνες περι blood test τα έκανες?
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Παναγία μου, πώς θα αντέξω τόσο καιρό μακριά του;
θα μου φανεί αιώνας..
Mια χαρά θα αντέξεις και ο μικρός θα περνάει και τζάμι με τον μπαμπά του ;)
Μην στεναχωριέσαι τόσο για πράγματα που διορθώνονται. Κοίτα να βολευτείς στην Αγγλία και τα υπόλοιπα θα τα θυμάσαι σαν μακρινή ανάμνηση.
 








mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Pintsie αν και βλεπω οτι μαλλον βρηκες τελικα λυση, ηθελα να σου προτεινω και κατι αλλο γιατι το ψαχνω αυτες τις μερες. Εγω πρεπει να γυρισω Ελλαδα το Σεπτεμβρη και ψαχνω παλι διαδρομες αλλα προς την αντιθετη κατευθυνση αυτη τη φορα.

Η British μεταφερει ζωα απο Λονδινο προς Αθηνα αλλα τωρα ειναι ακομα χειροτερα γιατι δεν μπορεις να παρεις τηλεφωνο μονη σου και να κλεισεις θεση, πρεπει να κλεισεις μεσω ειδικου agent που μεταφερει ζωα. Εστειλα καποια mail σε καποιες τετοιες εταιριες και μου απαντησαν οτι θα χαρουν να μεταφερουν τον Μιλου για το ποσο των £ 860 :eek:, δηλαδη αρκετα περισσοτερα απο οσα εδωσα περυσι για να τον φερω (και αυτο απο το Λονδινο, θα επρεπε δηλαδη να τον φερω και με το τραινο απο Γλασκωβη και πιθανοτατα να μεινω και στο Λονδινο για μια μερα = ξενοδοχειο).

Οποτε μετα αρχισα να ψαχνω για πτησεις charter και μαλλον θα καταληξω στην Thomas Cook. Πεταει απο και προς Γλασγωβη (και προς τα περισσοτερα αεροδρομια της Βρετανιας) προς/απο Ελλαδα, οχι ομως προς Αθηνα αλλα απο τουριστικους προορισμους. Εγω σκεφτομαι να κλεισω για Ηρακλειο και απο εκει να παρω μαλλον το πλοιο που θα ειναι και καπως πιο ανετο φανταζομαι για τον σκυλο. Θα ειμαι και φοιτητρια ακομα οποτε θα εχω και μια καποια εκτωση εκει τουλαχιστον:p. Απο Γλασκωβη μου ζητησαν 450 λιρες που ειναι η χαμηλοτερη τιμη που μου εχουν πει μεχρι στιγμης. Ακριβα ειναι και παλι αλλα δε συγκρινεται με αυτα που μου ζητησαν αλλου και φανταζομαι οτι μπορει να ειναι και λιγο λιγοτερα για Λονδινο. Το μειλ τους ειναι [email protected] (απ' οτι καταλαβα ειναι το cargo για διαφορες εταιριες, εγω ρωτησα για thomson και μου απαντησαν και για thomas cook που εχει περισσοτερες πτησεις και ειναι και λιγο φθηνοτερη για τα ανθρωπινα εισιτηρια).

Ξερω ακριβως τι περνας, περυσι τετοιο καιρο θυμαμαι οτι ενα απογευμα, αφου ειχα περασει ολη τη μερα παιρνοντας τηλεφωνα και κοιταζοντας sites, πηρα αγκαλια το καημενο το σκυλακι μου και εβαλα τα κλαματα :p Μην ανησυχεις, στο τελος βρισκεται λυση :)
 




Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
marietou σ'ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτά δεν τα ήξερα.
Θα κοιτάξω και για αυτό που λες. Στο μεταξύ κοιτάει και ο φίλος μου από Ιταλία πώς μπορεί να έρθει και αν είναι πιο οικονομικά.
Αυτό με την αγκαλιά και το κλάμα.... το περάσαμε 3 μέρες με τον μικρό.... Είναι απαίσιο συναίσθημα.
θα μείνω ένα μήνα μακριά του δυστυχώς.
Ελπίζω να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα :(


@Αλεξία: Τι εννοείς θα αλλάξει από 1/4?
 




Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Oops... 1/01/2012 εννοούσα
άντε μωρεεεεεεέ!!!!! χ*στηκα πάνω μου! μην τα πετάς έτσι αυτά και σοκαρίστηκα! Παναγία μου! :p
άντε να δούμε τι θα αλλάξει και δούμε αν μας "συμφέρει"...
πάντως είναι τρομερή ξενέρα να πρέπει να μείνεις 1μήνα (τουλάχιστον) μακριά του.... πφφφ... Τουλάχιστον είναι καλύτερο από το να μείνεις για πάντα μακριά του....
Ουφ :(
 


Pintsie

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Λοιπόοοοοον!
Όπως ξέρετε, έχουμε μπει στην τελική ευθεία (το Δεκέμβρη θα μπορεί ο μικρός να ταξιδέψει) για Αγγλία.
Επικοινώνησα με την BA στο Heathraw και μου είπαν ότι δεν ξέρουν αν μπορεί να ταξιδέψει ο μικρός κύριος κι έτσι άρχισα να ψάχνω άλλες λύσεις!
Ανακάλυψα ότι η Lufthansa συνεργάζεται με ένα πρακτορείο το οποίο κανονίζει την μεταφορά σκύλων στην Αγγλία, μέσω Φρανκφούρτης.
Μου ζήτησαν για τα κιλά και τις διαστάσεις του κλουβιού του μικρού 355 ευρώ + 23% ΦΠΑ (οπότε κάπου 450-500 για να είμαστε μέσα σε περίπτωση που πάρει και κανά γραμμάριο!) αλλά στο χαρτί της αίτησης που μου στείλανε μου είπαν τα εξής: 9. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ,ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΟΔΑ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ.
10. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΕΩΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ(ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΡΑ,ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ,ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΤΛ)
(σορρυ για τα κεφαλαία, αλλά έκανα copy paste).
Τους ρώτησα περίπου πού κυμαίνονται αυτά τα έξοδα και η απάντησή τους ήταν "δυστυχώς δεν γνωρίζουμε". Οπότε σκέφτομαι να ψάξω και άλλους τρόπους γιατί αν είναι να μου βγει πάλι χιλιάρικο όπως με την ΒΑ, δεν έχει νόημα να τον στείλω μόνο του(ξέχασα να σας πω ότι θα πετάει στις αποσκευές ασυνόδευτος) γιατί έτσι κι αλλιώς και με την ΒΑ στις αποσκευές θα ήταν. Και όπως έψαχνα, μου έστειλε μία κυρία που υιοθέτησε 2 αδέσποτα από την Ελλάδα και μου είπε ότι θα της τα φέρει μία εταιρία τον Ιανουάριο και αν θέλω να στείλω και τον δικό μου γιατί θα έχουν ελεύθερες θέσεις.
θέλω να μου πείτε πώς σας φαίνεται σαν ιδέα. (Θα σας κάνω copy paste το μήνυμα γιατί δεν μπορώ να το μεταφράσω εντελώς και γιατί φοβάμαι μην γράφει κάτι που δεν έχω καταλάβει σωστά και συμφωνήσω να τον στείλω ενώ δεν θα έπρεπε)
"Hi Ioanna,
I will attach a link, they are a brilliant company who travel for 3 days with 3 people to care for the dogs, stopping every 2 - 3 hours to let them out for a walk and the toilet. My 2 are being picked up in Athens on the 16th January and will be back in the UK on the 19th. I think they still have room for more dogs on the same trip. For my 2 it cost me £1188 so thats a little under £600 each, I looked into alot of other ways of doing it and this is by far the cheapest. To fly them it would have cost me 1100 euros just into Brussels. I would have to buy their special pet carriers on top of that at £135 each, and the tick and parasite treatment would be 70 euro on top of that, then extra to get from Brussels to home in the UK - we estimated another 350 euros. With Keith and Chris at Pet Chauffeurs you don't need to pay for special carriers as they are built into the van, the price also includes the tick treatment they need 24-48 hours before they come in the UK.
We plan to pick our babies up from the Eurotunnel but they do a door to door service too, depending on where you are in London, if your dog travelled with ours, I could perhaps drop him/her off to you in London, would save a little money. It's another option for you at least if you can't drive, I understand you will probably want to get to know me better before committing to that though
http://www.pet-chauffeurs.co.uk/
If you have any other questions please just give me a shout, it would be lovely to see your dog though, congratualtions on your adoption x "

"I forgot to mention too - if you pay the whole amount upfront you get a 10% discount from them and they do a free Pet Passport check before you travel too"

Συγνώμη για το τεραστίων διαστάσεων post αλλά θέλω πραγματικά μια συμβουλή αν μπορείτε.
Δεν ξέρω τι να κάνω.
Την ξέρετε την εταιρία;;;