Οικονομική κρίση και σκύλος


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με την κριση και τα νεα μετρα εμεις ως ζευγαρι υπαλληλων ειχαμε δραστικες περικοπες μισθου.
Η ανοδος του ΦΠΑ ανεβασε τις τιμες των αγαθων και το κοστος των υπηρεσιων.
Τα καυσιμα κυριολεκτικα καίνε. Και εμεις για διάφορους λογους μετακινουμαστε συνεχεια. Ευτυχως σταματησε η θερμανση η οποια αυτόν τον χειμωνα μας ζεμάτισε.

Οι περικοπες στον οικογενειακο προϋπολογισμο είναι αρκετες και διάφορες και φυσικα απεχουν από τα ενδιαφεροντα αυτου του φορουμ.

Υπαρχουν όμως στο σπιτι και δυο σκυλια, το καθενα με τα εξοδα του.

Για αρχη περιορισαμε αρκετα τις μετακινησεις και τις εκδρομουλες, δραστηριοτητα σχεδον καθημερινη για μας. Επισης οι δυο επισκεψεις την εβδομαδα στο κτημα (206 χιλιομετρα πηγαινε-ελα) γινανε μια κάθε δυο εβδομαδες.
Αυτό φυσικα ειχε αμεση επιπτωση στα σκυλια, στην εκτονωση και την διαθεση τους.

Διαφορα διατροφικα καλουδια κρεοπωλειου, συμπληρωματικα της διατροφης, μειωθηκαν αρκετα.
Τελος, γλυκοκοιταζω τελευταια την τροφη του Lidl για την Ηρα, η οποια τρωει σημαντικες ποσοτητες (σχεδον δυο σακια Royal των 13 κιλων το μηνα = 140 ευρω).

Τελος ματαιωθηκε οριστικα η σκεψη για περαιτερω εκπαιδευση της Ηρας σε καποιο σπορ σε γειτονικη πολη. Φυσικα υπηρχαν και αλλοι λογοι εκτος από οικονομικοι.

Αδιακριτη πιθανον η ερωτηση, αλλά εχω την δικαιολογια ότι εκανα την αρχη. Πηρατε και εσεις ή σκεφτεστε να παρετε καποια μέτρα?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Τι αδιακριτη βρε Αρη!Ολοι παλευουμε...

Ακομα ειμαστε ενταξει μπορω να πω!Απο Σεπτεβριο θα σου πω...

Δεν εχουν γινει σημαντικες μειωσεις στις αναγκες της οικογενειας ακομα...

Δοξα τα λεφτα,Θεο εχουμε!

Περαν της πλακας εχουν περιοριστει πολλα περιττα εξοδα σιγουρα!Πριν τον Αδαμ ημουν σουρτα φερτα με το αμαξι/μοτοσυκλετα απο εδω και απο εκει,(οχι τωρα πως δεν ειμαι)...ναι μεν ωραιο το σεργιανι σαν φοιτητης αλλα μου εκανε και καλο τωρα πια που ξαναπερπαταω και ετσι "κοβω" κατα πολυ τις φορες που θα μπει βενζινη μεσα στην βδομαδα!ΣημαντικοΤΑΤΟ εξοδο οσον αφορα την βενζινη!

Κοιταξε σαν ανθρωπο δεν με πειραζει,μπορω να περιοριστω και να προσαρμοστω αρκετα ευκολα!

Επιπλεον,σπουδαζω και ειμαι στο 4ο ετος,οποτε οι φορες που θα παω στην πολη που σπουδαζω πλεον εχουν μειωθει,εχουν μειωθει και τα εκει εξοδα,οποτε παω και ερχομαι,δεν καθομαι!Εχω σκυλο εδω,μεγαλοσωμο,70 ευρω το μηνα τροφες!Οποτε και απο τις σπουδες μου εχω "κοψει"!

Ναι νομιζω οτι στην περιοδο που διανυω,το φοιτητηλικι,ειναι αρκετα απλοποιημενα τα πραγματα!Μπορω να τα φερνω βολτα οσον αφορα τις εξοδους μου,τον σκυλο μου,τις σπουδες μου!

Για τα της οικογενειας περιμενε να φωναξω τον μπαμπα μου...χαχαχα!Οχι δεν εχει παραπονο απο μενα μεχρι στιγμης ουτε απο την αδερφη μου(3η λυκειου=πληρωμες φροντιστηριων κτλ κτλ)!

Ακομα ειμαστε καλα...δοξα τω Θεο!
 




st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ε ποσο να τρωνε!Τοσο περιπου τρωνε!

Εμενα μου βγαινει 1 μηνας και μερικες μερες για ενα ποιμενικο!

Ε ο Αρης εχει και το πινσερ!Αρα σωστα υπολογισε!
 






harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειπα σχεδον δυο 13κιλα τον μηνα.
Μας παει περιπου 20 μερες το ενα.
Παραπανω παχαινει. Λιγοτερο δεν της φτανει.
Το τι λεει η συσκευασια ειναι αδιαφορο. Εκ παρακολουθησεως και με τη βοηθεια του κτηνιατρου υπολογιζεις καλυτερα.

Αλλά δεν ειναι εκει το θεμα, οπότε ας μην κολλησουμε εκει.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Εγώ τη δικιά μου θα την βγάλω στο φανάρι Κύμης και Σπύρου Λούη να πλένει κανα τζάμι αυτοκινήτου για να βγάλει κανα φράγκο ...η μπαντάλω που μας έχει ξαπαστρέψει! Διότι Παρασκευή-Σάββατο πάμε πάλι κτηνίατρο για εξετάσεις αίματος.
(Επειδή όμως είναι καλό παιδί όταν θα πάω στο ΙΚΕΑ το Σάββατο θα της πάρω και κανα λούτρινο...*agapoylas*)
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα ιατρικα είναι φυσικα το μονο που δεν γινεται να κοπει.

Θα περιμενα αρκετους να πουνε για ακύρωση εκπαιδευσης, ακυρωση ή αναβολή αγορας σκυλου από εκτροφεα (αγορα από πετ σοπ ή ιδιωτη ή αποκτηση τζαμπα από γεννα φιλου δεν τολμαει να πει πλεον κανενας που δεν είναι τελειως νέο μελος), κοψιμο ακριβης τροφης, παιχνιδιων, ταξιδιων με τα σκυλια.
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Εμείς είμαστε λιλιπούτειοι οπότε η τροφή δεν είναι πρόβλημα. Βέβαια ο γιατρός γιατρός, κάναμε τα ετήσια εμβόλιά μας προχθές και κάτι οι βιταμινούλες του, κάτι τα frontline, εξέταση κλπ...πάει το εκατονπενηντάρι! Μισθολογικά δεν μας έχει πιάσει -ακόμα- ιδιωτικός τομέας γαρ αλλά ότι και να γίνει ο μικρός είναι μέλος της οικογένειας και, ευτυχώς, δεν θέλει ιδιαίτερα ούτε φροντιστήριο σε λίγα χρόνια!
 


Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
49
Αθήνα
Εγώ μιας και πότε δεν κράταγα λογαριασμούς τέτοιου είδους δεν μπορώ να υπολογίσω! Βέβαια είναι τελείως διαφορετική η κατάσταση μιας οικογένειας από εμάς τα¨"ρεμάλια" αλλά σε ότι έχει να κάνει με αυτοκίνητο και μετακινήσεις οι άσκοπες περιορίζονται! Πονάει πολύ αυτή η βενζίνη! Με τα τσιγάρα τώρα ίσως πονέσει και την ακούσω περισσότερο σε επίεδο μήνα αλλά για τη Μαίρα ότι έκανα από την πρώτη στιγμή κάνω δεν έχω μειώσει κάτι! Τα μικρόσωμα έχουν τουλάχιστον στο φαγητό σοβαρότατο πλεονέκτημα οικονομικά με ένα μεγαλόσωμο
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Προτιμω να σφιξω πιο πολυ τον κωλο μου τωρα εφοσον πηρα εκτροφικο σκυλο και να τον εκπαιδευσω παρα να τραβαω αργοτερα τα μαλλια μου και να συμβιωνω με εναν ανεκπαιδευτο σκυλο...

Προτιμω να του παιρνω καλη ξηρα τροφη γιατι ετσι αισθανομαι οτι προσεχω πιο πολυ την διατροφη του απο το να του παιρνω μια πιο "φθηνη" και να εχω την αμφιβολια μηπως δεν ειναι καλη τελικα κτλ κτλ...

Τι να κανουμε...αφου μπηκαμε στον χορο θα χορεψουμε!Οτι μπορουμε κανουμε...
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στελιο, αν ειμαστε συνειδητοποιημενοι σκυλαδες, κοβουμε πρωτα απο εμας. Αν δεν αρκει ομως, κοιταμε και παραπερα.
Χοντρο, ακομψο και υπερβολικο παραδειγμα, αλλά δεν γινεται εμεις να τρωμε φακές και ο σκυλος να εχει την καλυτερη τροφη, ουτε να κοβεις μια δραστηριοτητα απο το παιδι σου και ο σκυλος να κανει σπορ.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ναι εχεις δικιο!

Βεβαια εσυ μιλας απο την θεση του οικογενειαρχη που περνανε ολα απο σενα,εγω παλι μιλαω απο την θεση του χαραμοφαη φοιτητη:D:p!

Σιγουρα δεν μπορεις να βαλεις σε 2η μοιρα το παιδι σου και γενικα τις δραστηριοτητες του,την καθημερινοτητα του ακομα και τις απαιτησεις του κτλ κτλ!

Ειναι καθαρα θεμα προτεραιτοτητων!
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμεις αγορασαμε σπιτι και μετακομισαμε τον περασμενο δεκεμβριο!
Μειναμε καπος πιο "αφραγκοι"- και για να συνελθουμε, κοψαμε κατα πολυ της βολτες στο χωριο- οπου περιση πηγαιναμε σχεδον καθε Σαββατοκυριακο (700χλμ πηγαινε-ελα) μονο και μονο για να βγουνε και τα κοριτσια λιγο απο το διαμερισμα και να ξεσκανε!

Αλλα δεν μας πειραζει και παρα πολυ, επειδη τωρα μενουμε σε μονοκατοικια με αυλη και αρκετο χορο για τρεξιμο και παιχνιδι- ιδιο με το χωριο.
Και μεγαλες βολτες παμε στο Τατοι- που το εχουμε σχεδον διπλα τωρα!
Απλα γλυτονουμε το 200αρι καθε εβδομαδα!


Σε λιγο- οταν αρχισουν τα μπανια- θα πηγαινοερχομαστε παλι!! Καλα να ειμαστε!!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα περιμενα αρκετους να πουνε για ακύρωση εκπαιδευσης, ακυρωση ή αναβολή αγορας σκυλου από εκτροφεα (αγορα από πετ σοπ ή ιδιωτη ή αποκτηση τζαμπα από γεννα φιλου δεν τολμαει να πει πλεον κανενας που δεν είναι τελειως νέο μελος), κοψιμο ακριβης τροφης, παιχνιδιων, ταξιδιων με τα σκυλια.
Λες να ανέβουν οι μετοχές των καταφυγίων γι'αυτούς που δε μπορούν να αγοράσουν??:rolleyes::rolleyes: Μακάρι, αν και δεν το βλέπω..... μάλλον έχει πέσει η ζήτηση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και σίγουρα έχει αυξηθεί απο πέρισυ το καλοκαίρι η "προσφορά" (πετάνε περισσότερα στο δρόμο λόγω κρίσης??)

Σε προσωπικό επίπεδο: προς το παρόν δεν έχει πέσει ο μισθός (οχι οτι ήταν συγκλονιστικός to begin with αλλά λέμε....), οπότε δεν έχω κόψει κάτι. Εχω κόψει τη μπαρφ προσωρινά, γιατι με δυσκολευει χωρις καταψύκτη, αλλά οχι για οικονομικούς λόγους..... παιχνίδια δεν έχει, εκπαίδευση δεν κάνει. Εκδρομές πάει ακόμα.
 


vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Για μας που είμαστε με ένα μισθό (στρατιωτικός είναι ο άντρας μου) και δυο παιδιά το ένα στην εφηβεία που όσο πάνε τα έξοδα αυξάνουν σε φροντιστήρια κλπ και το μικρό σε λίγο θα αρχίσει κάποια δραστηριότητα, λογαριασμούς να τρέχουν και όλα γύρω να ακριβαίνουν, καταλαβαίνετε πως δεν είναι και ακριβώς εύκολα τα πράγματα.
Αυτό που μπορώ να πω είναι πως σ΄ότι αφορά στην διατροφή του Φοίβου πάντα θα έχει το καλύτερο που μπορώ (είναι και μικρόσωμος και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ποσότητα), αλλά για εκπαίδευση είναι δύσκολα τα πράγματα, τώρα για εκδρομές όπου πάμε εμείς και το σκυλί μαζί.
Ευτυχώς έχουμε θάλασσα κοντά και το καλοκαίρι περνάμε καλά.
 
Last edited:


E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Κι εμείς (εγώ κι ο καλός μου) στον αγώνα είμαστε αλλά όσον αφορά το Ιβάκι δεν της έχει λείψει κάτι (ακόμα).

Συνεχίζουμε όπως και πριν με τη τροφή, τις βόλτες και τα είδη περιποιησης (αμπούλες-σπρέι κλπ) και φυσικά τα ιατρικά της.
(Και δεν μας έχουν φύγει λίγα, διότι στις εξετάσεις της βγήκε θετική στο καλαζαρ οπότε συνεχίσαμε ακάθεκτοι για την αγωγή της με χάπι, σιρόπι, εξετασεις κλπ. Μας έφυγαν αρκετα αλλά δεν το συζητάμε).
Αν ήμασταν και σε φάση εκπαίδευσης, προσωπικά, δεν θα τη σταματούσα εκτός κι αν δεν με έπαιρνε άλλο! Πιστεύω στην εκπαίδευση για τα οφέλη που έχεις μετά οπότε θα έκοβα κάτι από εμένα.

Πρακτικά, έχω ήδη κόψει η ίδια από όπου μπορώ και με παίρνει. Π.χ. μετακινούμαι συχνά με τα ΜΜΜ. Έχω κόψει τις πολλές "περιττές" μετακινήσεις. Και -:(- μου 'χει λείψει λίγο η μηχανή μου.
Βέβαια μετακομίσαμε και πρόσφατα οπότε έχουμε και ένα σπίτι να "ντυσουμε" σιγα σιγα.
 
Last edited:


Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Πραγματικότητα είναι ότι η καλή επώνυμη τροφή είναι λίγο ακριβή, και υπάρχουν σκέψεις απο πολλούς για αλλαγή κατευθυνσης. Θέλει όμως προσοχή, γιατί μια τέτοια κίνηση μπορεί να έχει ασχημα αποτελεσματα μακροπρόσθεμα ή όχι.
Σαφως και είναι πιο δύσκολα όταν έχεις δυο σκυλιά, αλλά θέλει προσοχή...

Και εδω μπαίνει το ερώτημα: Όλοι αυτοί οι εισαγωγείς, οι εταιρείες κλπ, τι θα κάνουν για να κρατήσουν ή ακόμα για αν αυξήσοουν το πελατολόγιο τους? Γιατί τώρα είναι ευκαιρία