Ο Μικρός μου Odin


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Τι προτεινεις δηλαδή - να κάνουμε γουτσου-γουτσουνιες τύπου ",καλωσήρθατε κουκλί είναι να σου ζήσει?"
Όποιος γραφει δημόσια θα πρέπει να ξέρει ότι θα δεχτεί και δημόσια καλά και κακά σχολια. Έτσι είναι η ζωή στα φορα.

Διαφωνώ.

Αν θεωρείς το χώρο του φόρουμ απλά μια συνεύρεση τύπου καφετέριας, τότε ναι, όποιος έρχεται να πιει το καφεδάκι του και λέει τη χαζομάρα του θα την ακούσει από τα φιλαράκια.

Όσοι όμως θεωρούν εαυτόν κάτι περισσότερο (π.χ. αγωνιστές του αγώνα του καλού υπέρ του σκύλου), οφείλουν να προσπερνούν το (δικαιολογημένο) θυμό τους και να εστιάζουν στην κατά το δυνατό πλέον εποικοδομητική προσέγγιση. Το ''γκάζωμα'' σίγουρα δεν είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή.

Ευγένεια λοιπόν (όχι γούτσου - γούτσου, αυτά στην καφετέρια), νουθεσία, υπομονή και, εφόσον ο συνομιλητής είναι ανεπίδεκτος, απλά απομόνωσή του.

Η ζωή στα φόρα (μεγάλη η κουβέντα για το αν είναι αυτός ο σωστός πληθυντικός...) έχει να κάνει με τον αυτοπροσδιορισμό του εκάστοτε φόρουμ. Ξαναλέω, αν είναι απλή παρεούλα τότε έχεις δικιο.
 




Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Όταν δεν υπάρχει σύμπνοια υπέρ της σωστής αντικειμενικά θέσης αλλά πλακωνόμαστε μεταξύ μας τότε κάνουμε μεγάλο κακό στον άσχετο που θα μπει λίγο πριν κάνει την κίνηση και τον αποπροσανατολίζουμε.
Δεν διαφωνώ - τουλάχιστον εγώ - για την ορθότητα του σκεπτικού απόκτησης σκύλου.

Η προσέγγιση με βρίσκει αντίθετο

Στάση ζωής
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Νομίζω πως όλα ξεκινάνε από το να
θεωρείται δεδομένο πως ο άλλος γνωρίζει και παρ'όλα αυτά επέλεξε το
"λάθος".
Και το "σωστό" βέβαια δεν είναι οι εκτροφείς στο σύνολό τους, αλλά κάποιοι λίγοι που πρωτίστως εκτρέφουν για πάρτυ τους και μετά για το "κοινό".

Το φόρουμ έχει δεκάδες τέτοιες συζητήσεις και όποιος καταλάβει το "λάθος" και έχει ανοικτό μυαλό μπορεί μόνος του να το ψάξει και να μάθει. Όπως έκαναν δεκάδες μέλη.

Το θέμα είναι να νοιώσει κάποιος ευπρόσδεκτος σε αυτή την κοινότητα ώστε να μείνει και να ενημερωθεί και όχι κατηγορουμενος με το καλημέρα που αναπόφευκτα τον ωθεί στην απομάκρυνση και το σιχτιρισμα.
Ευχαριστώ!

Δεν θα άλλαζα ούτε ένα ''ι''!!!
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Επιστρεφοντας στο αρχικο θεμα του νηματος, να σου ζησει το σκυλακι σου! Εχει πολυ γλυκο μουσουδι!
Αν ψηνεσαι βαλε καμια ακομα φωτο οταν εχεις χρονο και πες μας δυο λογακια, πως προσαρμοζεται στο σπιτι, αν κανει σκανταλιες (οτι θεωρεις εσυ αξιο λογου βασικα, απλα εμενα οι σκανταλιες ειναι το αγαπημενο μου θεμα να διαβαζω, χεχε!)
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


Odin87

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2017
68
34
37
Stuttgart
Επιστρεφοντας στο αρχικο θεμα του νηματος, να σου ζησει το σκυλακι σου! Εχει πολυ γλυκο μουσουδι!
Αν ψηνεσαι βαλε καμια ακομα φωτο οταν εχεις χρονο και πες μας δυο λογακια, πως προσαρμοζεται στο σπιτι, αν κανει σκανταλιες (οτι θεωρεις εσυ αξιο λογου βασικα, απλα εμενα οι σκανταλιες ειναι το αγαπημενο μου θεμα να διαβαζω, χεχε!)

•Δεν θέλω ούτε έχω σκοπό να (μαλώσω λεκτικά) με κανένα απο εδώ μέσα, σέβομαι της απόψεις όλων, και συγνώμη αν παραφέρθηκα σε κάποια απο τα σχόλια μου... Άλλωστε δεν γίνεται να έχουμε όλοι την ίδια άποψη και την ίδια πείρα πάνω στα ζώα! Την πείρα την αποκτάμε διαβάζοντας ακούγοντας και ζώντας μαζί με το μικρό μας φίλο, για αυτό θα συμφωνήσω σε πολλά, και δεν είπα να χαϊδεύεται κανένα από τα αυτιά....

•Εγω καλώς ή κακώς επέλεξα τον τρόπο που πολύ χλευάζεται εδώ μέσα, δεκτό αλλά δεν άλλαζει αυτή την στιγμή κάτι ούτε υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω τον Odin πίσω, όποτε δεν χρειάζεται να προβούμε σε περισσότερες αναλύσεις επί του θέματος.... Κατανοώ και της δύο πλευρές και δεν διαφωνώ για τα pedigrata σκυλιά....

•Ο Odin είναι μια χαρά υγιείς τον πήγα σε 3 Κτηνιάτρους για να καταλήξω ποιός θα είναι ο κατάλληλος αλλά και να πάρω γνώμες για το σκυλί ένα γενικό κοντρόλ να μου φύγει το άγχος, μού είπαν πως είναι άκρας υγείας και ελπίζω να είναι μια ζωή! Δυστυχώς όμως δεν κατέληξα σε κανέναν, ίσως επειδή συγκρίνω μέσα μου τους κτηνιάτρους της Ελλάδας που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι Top, θα αναρωτιέστε τώρα τι δεν μου άρεσε ίσως η αδιαφορία και να βαριούνται γενικά να απαντήσουν και να φαίνεται ολοκάθαρα, το οτι η δύο δεν γνώριζαν την Akana και μου πρότειναν την Hills λογικό γιατί την είχαν και πρώτη μούρη μέσα και γενικός δεν μου έκαναν το κλικ!!!

•Αυριο έχω ακόμα ένα Ραντεβού ελπίζω να καταλήξω εκεί. Σίγουρα έχω πολλές απορίες διαβάζω καθημερινά και προσπαθώ να κατανοήσω πολλά... Όπως είπα τον δίνω την Akana puppy&junior σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας θέλω να υπάρχει ενα πρόγραμμα και είμαι επίσης στον αγώνα να τον μάθω και την πάνα (ζόρι μεγάλο) σαν χαρακτήρας πολύ καλός και έξυπνος θεωρώ, δεν είχα βέβαια ποτέ ξανα Γαλλάκι στην κατοχή μου...

ΥΓ. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα, εδώ η δυο κτηνιάτροι μου ειπαν πως κάνει να τον βγάζω απο τώρα έξω στον δρόμο, ο Ένας μου είπε όχι να κάνω και το επόμενο εμβόλιο, είναι 11 εβδομάδων, έχει κάνει 2 εμβόλια τουλάχιστον αυτά δείχνει στα χαρτιά του. Μήπως είναι διαφορετικά τα εμβόλια εδώ στην Γερμανία και γενικός το σύστημα τους??? Ίσως επειδή εδώ δεν υπάρχει και αδέσποτο στον δρόμο ούτε γάτα. Τα μόνα αδέσποτα που βλέπω είναι κάτι αλεπούδες :D
 

Attachments



Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Odin, δε χλευάζουμε εσένα, ούτε κάνουμε βουντού για το σκύλο σου αλλά στο τέλος της ημέρας όταν κάποιος ξεκινήσει να διαβάζει το θέμα, εάν έχει αντιμετωπίσει ότι και ο οποιοσδήποτε από 'μας: τα πετσοπένια σκυλιά ( προερχόμενα από puppy mills ) ή τα ιδιωτικής ανεξέλεγκτης γέννας ( προερχόμενα από byb ) έχουν 300 - 450 ευρώ λιγότερα απ' τα εκτροφικά θα μείνει πολύ περισσότερο να διαβάζει την άποψη σου κάπου παραπάνω που γράφεις πως αν δεν το έπαιρνες εσύ θα το έπαιρνε κάποιος άλλος.

Αυτή η άποψη είναι παράλογη και αν το σκεφτείς θα δεις πως έτσι είναι και μάλιστα αντιστρέφεται κιόλας, αν δεν το έπαιρνες εσύ και οι αγοραστές ήταν συνειδητοποιημένοι δε θα σκεφτόταν κάποιος γαλαντόμος ιδιώτης να διαιωνίσει κάποια φαινοτυπικά χαρακτηριστικά του σκύλου που έχει, όπου κανένας δε μπορεί να πει με σιγουριά ότι ανήκουν στην κατηγορία των κληρονομούμενων, ειδικά επειδή συνήθως αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν μέρος της επίκτητης χαρακτηροδομής, δηλαδή του κράματος εκείνου που είναι μέρος της χαρακτηροδομής της φυλής, μέρος της χαρακτηροδομής του συγκεκριμένου σκύλου που προέρχεται από συγκεκριμένο απογαλακτισμό, από συγκεκριμένη τοκετοομάδα και έχει ζήσει με συγκεκριμένους ανθρώπους κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι γενετιστές δεν κατάφεραν να βρουν λύση ''μεταβίβασης της ψυχής'' ούτε καν μέσω κλωνοποίησης για τον ίδιο τον άνθρωπο, πόσο μάλιστα για άλλα ζωα και συνήθως τα χαρακτηριστικά που νομίζουμε πως θα μεταβιβάσουμε με μια γέννα είναι τα ψυχικά του σκύλου μας, ειδικά σε μια ηλικία όπου έχει χτυπήσει το καμπανάκι από διάφορες απώλειες και αρχίζουμε να φοβόμαστε και για το φιλαράκι μας. Αν λοιπόν νομίζεις ότι δε σου εύχομαι τα καλύτερα για το σκύλο σου κάνεις λάθος, το εύχομαι.

Αλλά κακά τα ψέματα υπάρχουν φυλές όπου φέρουν μεγάλη προδιάθεση για ασθένειες και σε κάποιες περιπτώσεις το γονίδιο ελέγχου είναι κυρίαρχο και όχι υπολειπόμενο που σημαίνει ότι ακόμη και σε ετεροζυγωτία θα ''υπολείπεται'' το ''φυσιολογικό''. Αλλά πες ότι είναι υτολειπόμενο το ''ατελές'' και είναι σε ετεροζυγωτία, αρα δεν μπορεί να καθορίσει, μπορεί όμως να μεταβιβαστεί. Και αυτό μπορεί να σημαίνει πάρα πάρα πολλές καταστάσεις, δυσπλασίες, επιληψίες, αρθριτική προδιάθεση, ίνωση κ.α. κι εκεί που κάποιος που θέλει να δει κουταβάκια απ' το ''γιο'' του με την ψυχή του γιού του, έχει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Επομένως, διάβασε, κοίτα, μάθε πως θα γνωρίσεις καλύτερα τη φυλή που επέλεξες και διάβασε για όλα αυτά που σου λέω, μίλα με ανθρώπους, γνώρισε ως που μπορεί να φτάσει κάποιος ανιδιοτελώς υποκινούμενος από μια μελλοντική απώλεια ή με κίνητρο το εύκολο κέρδος, ανεξέλεγκτα, δες ζώα που είναι έτσι, αυτά θα τα δεις ακόμα και στο πάρκο που θα βγάζεις βόλτα το σκύλο σου και σκέψου ένας σκύλος 40 κιλών που τριποδίζει στα 3 του, πως θα είναι στα 14. Δεν είναι κτήμα μας ο σκύλος επειδή τον αγοράσαμε - με τον όποιο τρόπο έγινε αυτό- είναι επιλογή μας να γίνουμε ανάδοχοι, να αγαπήσουμε, να είμαστε υπεύθυνοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο υγιές και στο άρρωστο. Αν όμως μπορούσε ν' αποφευχθεί;
 


bouf

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2011
181
330
Αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια με την πανα μιας και το σκυλι μου το πηρα ενηλικο και ηξερε ηδη να τα κανει εξω, απ΄οτι θυμαμαι εχει διαφορα σχετικα θεματα στο φορουμ με κολπακια για να μαθει να πηγαινει εκει.
Χεχε, στην τελευταια φωτο εχει λιγακι ενα βλεμμα ¨ενταξει, με τραβηξες, φτανει τωρα!¨
 


Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
@I.Kyveli,

Έχοντας διαβάσει πολύ προσεκτικά το σχόλιό σου και θέλοντας να απαντήσω συγκεκριμένα:

1.''...σε εσένα αλλά και σε όλα τα άλλα μέλη που θεωρούν υπερβολικά ακραίες τις απόψεις που εκφράζονται απο πλειοψηφία παλαιών μελών του φόρουμ...''

Δεν θεωρώ τις απόψεις σας υπερβολικές.
Είναι ακραίες με την έννοια του ότι τα πάντα στην πραγματική ζωή είναι μέρος ενός φάσματος, με ελάχιστες καταστάσεις να εκφράζονται ως διχότομες (π.χ. ζωή - θάνατος).
Στο φάσμα λοιπόν αυτό υπάρχουν τα άκρα. Η Ορθοδοξία είναι ένα παράδειγμα και μπορείς κατ' επέκταση να εφαρμόσεις το σκετικό της στο παρόν θέμα.
Η άποψή σας λοιπόν είναι αναντίρρητα η σωστή (με κάποια επιφύλαξη ως προς το ποιόν μερίδας ''εκτροφέων''). Είναι όμως και ακραία ταυτόχρονα διότι εξ ορισμού εμπεριέχει την ''μια και μοναδική αλήθεια''.


2. ''... να μου εξηγήσεις πώς θα ήθελες ακριβώς να εκφράζονται οι διαφωνίες;''

Με ξεκάθαρο και κάθετο τρόπο.
Όχί όμως με αγένεια και επιθετικό λόγο. Η ιδεολογική καθαρότητα είναι θέμα συνέπειας και συνεχούς εγρήγορσης, όχι ζηλωτισμού και ''ιδεολογικής πυράς''.
Έχω κουραστεί να το λέω και να το γράφω.

3. ''...Πώς θα αλλάξει η νοοτροπία και θα πάψει να είναι η πλειοψηφία αν δεν εντοπίζεται και αναλύεται το λάθος ακόμη και εκ των υστέρων''

Μα φυσικά και θα πρέπει να εντοπίζεται και να αναλύεται το λάθος.
Με την προσήκουσα ηρεμία, κατανόηση και υπομονή.
Δεν νομίζω ότι ο ιερέας ο καλός (για να μην ξεχνάμε και τον παραλληλισμό με την Ορθοδοξία) αρπάζει από το λαιμό κάποιον που του λέει ότι διέπραξε την όποια αμαρτία.
Εξηγεί την άποψή του την σωστή (βλ. 1), η οποία βέβαια είναι αδιαπραγμάτευτη, με μειλίχιο και υπομονετικό τρόπο (βλ. 2)

4. ''...Γιατί αυτό πρέπει να το επικροτήσουμε και είμαστε εμείς οι λάθος και οι ακραίοι''

Δεν σας ζητείται να το επικροτήσετε. Φροντίστε να το αποδοκιμάσετε με τον ορθό τρόπο!
Δεν είστε λάθος - δίκιο έχετε.
Ναι, είστε ακραίοι (στο ορθό άκρο του φάσματος, πλην όμως ακραίοι). Γιατί σας φοβίζει ο όρος αυτός? Δεν είναι ευγενής ο αγώνας σας? Δεν αξίζει να μάχεστε γι αυτό που επιδιώκετε?

5. ''Αυτοί που πήραν καθαρόαιμο τσαμπέ και απέφυγαν τον εκτροφέα το έκαναν για έναν και μόνο λόγο...''

Διαφωνώ.
Πλείστες όσες οι αιτίες.
Ανάμεσά τους και η ομάδα που σκιαγραφείς,αλλά όχι όλοι (γνώμη μου).

6. ''... ας λείψουν οι ντεμί απόψεις, ναι μεν αλλά είστε απόλυτοι και σκληροπυρηνικοί,...''

Εδώ είναι που διαφωνώ κάθετα.
Έχω ξεκάθαρη θέση και δεν είναι ντεμί.
Για πολλοστή φορά λοιπόν και χωρίς περικοκλάδες:

Έχετε δίκιο στο σκεπτικό σας.
Είστε ακραίοι (από τη σωστή πλευρά, αλλά ακραίοι). Γιατί σάς ενοχλεί ο χαρακτηρισμός?
Να ειπωθεί ξεκάθαρα στον κάθε ένα που επισκέπτεται το φόρουμ το λάθος του.
Να ειπωθεί όμως με ευγένεια και τον προσήκοντα σεβασμό.
Αν δεν επιδέχεται συζήτησης μην το συνεχίζετε.
Αν όμως υπάρχει μια πιθανότητα ανγνώρισης του λάθους, μην αποξενώνετε το νέο μέλος με την εκ προοιμίου επιθετική σας συμπεριφορά.

Όλα αυτά με πολύ σεβασμό - στο πρόσωπό σου έχω πάντοτε έναν εξαίρετο συνομιλητή.
Καταρχας να σ πω μου αρεσει πολυ οπως γραφεις. Πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι ουτε εχουμε την ιδια ψυχραιμια φυσικα. Γιαυτον ακριβως τον λογο δεν πιστευω οτι εδω ολοι ειμαστε μια ομαδα που δεχομαστε ενα νεο μελος..με την εννοια οτι ειναι πολυ δυσκολο ολοι να αντιδρασουν με τον ιδιο πανω κατω τροπο..ο καθε ενας εχει τον τροπο του και τις αποψεις του και ο ενας πολλες φορες δεν συμφωνει με τον αλλον οποτε ειναι λογικο να υπαρχουν κοντρες.. ειτε αυτο ειναι μεταξυ παλαιων μελων ειτε με το νεο μελος..
Θα διαφωνισω με το παραδειγμα της ορθοδοξιας στο εξης, εδω μιλαμε για κατι το οποιο αποδεικνιεται επιστημονικα (γιαυτο και συμφωνουμε ολοι οσοι το εχουμε ψαξει). Και οχι μονο αυτο αλλα ειναι ενα σοβαροτατο θεμα υγιειας το οποιο ουσιαστικα το δημιουργουμε οι ανθρωποι ειτε λογω ωχαδερφισμου ειτε αγνοιας κτλ. Το ξερω οτι σε αυτα συμφωνουμε..
Επιτρεψτε μου να σας πω τι εχω παρατηρησει εγω σαν νεοτερο μελος, σε τετοιες συζητησεις. Γραφει το νεο μελος το πρωτο του μνμα λεει οτι το εχει παρει απο φιλο φιλης πχ.. αρκετες φορες θα εμφανιστει καποιος ο οποιος θα γραψει "αμαν φιλε ετοιμασου". Αν εγω σαν νεο μελος διαβαζα μανι μανι αυτο θα ελεγα παναγια μου που μπηκα; Μετα.. βλεπω μελη να εξηγουν (πλεον με αρκετη ευγενια κατα την αποψη μου) γιατι η πηγη αποκτησης ειναι λαθος και τους λογους. Μετα φυσικα στο νεο μελος αυτη η προσεγγιση δεν αρεσει..θα αντιδρασει.. μετα αρχιζουν τα πιο εντονα μνματα και το νεο μελος φευγει..
Αν τα εχω δει εγω λαθος να με διορθωσετε. Αλλα διαβαζοντας πιο παλια τετοια θεματα εβλεπα διαφορετικη και πιο αποτομη συμπεριφορα τοτε παρα τωρα. Ουτε εγω ειμαι υπερμαχος του αποτομου λογου ουτε θα το κανω πολυ ευκολα στην προσωπικη μου ζωη. Αλλα απ την αλλη πιστευω (και ισως ειναι κ λογικο μεχρι σ εναν βαθμο) οπως και να ειπωθει κατι τετοιο σε ενα μελος που με χαρα μπηκε να παρουσιασει τον σκυλο του, θα φανει πανεξηγησιμο.. και τωρα ειτε το μελος θα το ψαξει και την επομενη φορα δεν θα κανει το ιδιο λαθος, ειτε δεν θα δωσει καμια σημασια.. ή απλα οπως και χει αυτος ηθελε ρατσατο και φτηνο.
 
  • Like
Reactions: Scalpel and Grifos


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
@
Έχετε δίκιο στο σκεπτικό σας.
Είστε ακραίοι (από τη σωστή πλευρά, αλλά ακραίοι). Γιατί σάς ενοχλεί ο χαρακτηρισμός?
Να ειπωθεί ξεκάθαρα στον κάθε ένα που επισκέπτεται το φόρουμ το λάθος του.
Να ειπωθεί όμως με ευγένεια και τον προσήκοντα σεβασμό.
Αν δεν επιδέχεται συζήτησης μην το συνεχίζετε.
Αν όμως υπάρχει μια πιθανότητα ανγνώρισης του λάθους, μην αποξενώνετε το νέο μέλος με την εκ προοιμίου επιθετική σας συμπεριφορά.

Όλα αυτά με πολύ σεβασμό - στο πρόσωπό σου έχω πάντοτε έναν εξαίρετο συνομιλητή.
@Scalpel σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που λες ούτε με το ποστ του @Yorkaddict διαφωνώ...Αυτό που δεν μου αρέσει και στο οποίο είμαι κάθετα αντίθετη είναι οι διαφωνίες μεταξύ μελών που ουσιαστικά έχουν ίδια άποψη αλλά απλώς δεν χωνεύονται μεταξύ τους και σε κάθε θέμα νέου μέλους βρίσκουν την ευκαιρία και βγάζουν μαχαίρια. Έχει καταντήσει αηδία πλέον αυτό και βλάπτει και την ενημέρωση του νέου μέλους και όλων όσων διαβάζουν.
Αφού ουσιαστικά συμφωνούμε στα βασικά και σημαντικά όπως η απόκτηση ενός σκύλου, καθαρόαιμου ή μη, ας βάλουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας και διαφορές της ιδιοσυγκρασίας μας που εννοείται και θα υπάρχουν πάντα και ας ενημερώνουμε χωρίς να χαϊδεύουμε αφτιά και χωρίς να γινόμαστε αγενείς τα νέα μέλη.
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
@Scalpel
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτά που λες ούτε με το ποστ του @Yorkaddict ...οι διαφωνίες μεταξύ μελών που ...απλώς δεν χωνεύονται μεταξύ τους και σε κάθε θέμα νέου μέλους βρίσκουν την ευκαιρία και βγάζουν μαχαίρια. ας ενημερώνουμε χωρίς να χαϊδεύουμε αφτιά και χωρίς να γινόμαστε αγενείς τα νέα μέλη.
Καλησπέρα,

Απλά λέω αυτό που πιστεύω. Δεν είναι αβροφροσύνη, κρατάς διαχρονικά ένα κόσμιο επίπεδο και δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτε περισσότερο!

Προσωπικές διαφορές δεν έχω με κανέναν, προς Θεού, πώς θα μπορούσα να εκδηλώσω εμπάθεια προς άτομα που δεν έχω γνωρίσει παρά μόνο μέσα από διαδικτυακές συνομιλίες. Αν υπήρξαν (και υπήρξαν είναι η αλήθεια) περιπτώσεις συνομιλητών που εκφράστηκαν αγενώς προς εμένα, τότε απλά τους απάντησα και προχώρησα με την ζωή μου. Οι όποιοι ενδο''φορουμικοί'' καυγάδες δεν με αφορούν - άλλωστε σπάνια έχω την ευκαιρία και τη χαρά να μπω και να διαβάσω.

Νομίζω ότι η τελευταία σου φράση είναι η ''χρυσή συμβουλή'' προς άπαντες τους εμπλεκομένους.
Μακάρι να υιοθετηθεί από όλους.
Το φόρουμ είναι ένας πραγματικός θησαυρός γνώσεων και ένας θαυμάσιος ''ζωντανός οργανισμός'' όπου μπορούμε να απευθυνόμαστε όλοι για βοήθεια-συμβουλές-γνώμες.
Είναι κρίμα να το ακυρώνουμε από μόνοι μας.

Ευχαριστώ και πάλι.
 


Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Θα διαφωνισω με το παραδειγμα της ορθοδοξιας στο εξης, εδω μιλαμε για κατι το οποιο αποδεικνιεται επιστημονικα (γιαυτο και συμφωνουμε ολοι οσοι το εχουμε ψαξει).
Καλησπέρα,

Επί της ουσίας όλα όσα λες με βρίσκουν σύμφωνο.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να αποδίδουμε ένα ελάχιστο βαθμό σεβασμού σε κάθε νεοεισελθόντα - αυτό αφορά όλους μας.

Η βλαπτική επίδραση του καπνίσματος είναι και αυτή αποδεδειγμένη πέραν κάθε αμφιβολίας. Παρόλα αυτά δεν έχω αρπάξει ποτέ ασθενή από τα μούτρα γιατί μου είπε ότι καπνίζει. Ηρεμία, ειλικρινά καλοήθης προσέγγιση και ίσως καταφέρεις κάποιους -άλλους πάλι όχι...
Έτσι για να απομακρυνθούμε από το παράδειγμα της Ορθοδοξίας :)
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Γιατί τότε δεν υπάρχει ένα κωλοκαρφιτσωμενο θέμα στην ενότητα εκτροφή αναπαραγωγη επιλογή που να το εξηγεί αυτό; Ένα.Γαμ...νο.Sticky!

Όχι είναι πιο αποτελεσματικό να επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά σε άσχετα θέματα που στις περισσότερες περιπτώσεις ΔΕΝ θα τα διαβάσει ο υποψήφιος προς απόκτηση.

@d3ac0n
Υπήρχε και όχι μόνο ένα, για πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι δεν τα διάβαζαν εγκαίρως όχι απλά πριν αποκτήσουν τον σκύλο τους, αλλά ούτε καν πριν ανοίξουν νέο θέμα στην ίδια κατηγορία ώστε να είναι ψυλλιασμένοι για τις πιθανές απαντήσεις.

Βοηθούσε είναι η αλήθεια τα υπόλοιπα μέλη να παραθέτουν links αντί να γράφουν ξανά και ξανά. Τα οποία ακόμα και έτσι πολλές φορές δεν διαβάζονταν. Αλλά κι αυτά πόσο να κρατούσαν πια; 10 ετών θέματα ήταν και πολλά αλλάζουν σε τόσο μεγάλο διάστημα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές σχετικές αναρτήσεις στα άρθρα. Είμαι σίγουρη ότι ούτε αυτά διαβάζονται αρκετά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν links.

@Odin87
Sorry για τη σφήνα. Καλώς ήρθες και εύχομαι ο Odin να είναι πάντα χαρούμενος και υγιής. Ότι λέγεται θα έχει βρει στόχο αν σε όποιον σε ρωτάει από που πήρες το όμορφο κουτάβι σου δεν προτείνεις την ίδια οδό που ακολούθησες εσύ.
 


Odin87

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2017
68
34
37
Stuttgart
@d3ac0n
Υπήρχε και όχι μόνο ένα, για πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι δεν τα διάβαζαν εγκαίρως όχι απλά πριν αποκτήσουν τον σκύλο τους, αλλά ούτε καν πριν ανοίξουν νέο θέμα στην ίδια κατηγορία ώστε να είναι ψυλλιασμένοι για τις πιθανές απαντήσεις.

Βοηθούσε είναι η αλήθεια τα υπόλοιπα μέλη να παραθέτουν links αντί να γράφουν ξανά και ξανά. Τα οποία ακόμα και έτσι πολλές φορές δεν διαβάζονταν. Αλλά κι αυτά πόσο να κρατούσαν πια; 10 ετών θέματα ήταν και πολλά αλλάζουν σε τόσο μεγάλο διάστημα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές σχετικές αναρτήσεις στα άρθρα. Είμαι σίγουρη ότι ούτε αυτά διαβάζονται αρκετά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν links.

@Odin87
Sorry για τη σφήνα. Καλώς ήρθες και εύχομαι ο Odin να είναι πάντα χαρούμενος και υγιής. Ότι λέγεται θα έχει βρει στόχο αν σε όποιον σε ρωτάει από που πήρες το όμορφο κουτάβι σου δεν προτείνεις την ίδια οδό που ακολούθησες εσύ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι φυσικά και δεν θα προτείνω κάτι τέτοιο...
 


Terris199

Member
24 Μαϊου 2016
5
0
30
καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι διότι βρίσκομαι στην αναζήτηση εκτροφείου για γαλλικό μπουλντογκ...ένα εκτροφείο kahnoob bulldogs το ξερει κάποιος???? γιατί τυχαία βρήκα τη σελίδα του και δεν το έχω ξαναακούσει...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Εκτροφείο που εκτρέφει blue french bulldogs? Το μπλε χρώμα στα γαλλάκια καταρχήν δεν είναι αναγνωρισμένο. Φημολογείται ότι συνδέεται με νευρολογικά προβλήματα και άλλα όπως αλωπεκίαση κλπ.
Σίγουρα πάντως αυτός που εκτρέφει μπλε γαλλάκια δεν δίνει δεκάρα για το θέμα υγεία. Τον νοιάζει η πιο ακριβή μόστρα. Ενημερώσου καλύτερα για τα προβλήματα της φυλής και ψάξε για ένα σοβαρό εκτροφέα.
 
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme


Terris199

Member
24 Μαϊου 2016
5
0
30
ναι το ήξερα για τα μπλε και μου έκανε εντλυπωση που θεωρειται εκτροφέας...να ρωτήσω κάτι εγω ενδιαφέρομαι για ενα κουτάβι pet όχι εκθέσεις και ξέρω πως ο εκτροφέας είναι μονόδορμος γιατί παρακολουθω το φόρουμ ωστόσο αυτές τις ημέρες έχω μιλήσει με 2 εκτροφείς φαντάζομαι καταλάβατε και ο ένας μου είπε 1200 και ο αλλος 1300...προσωπικά εγώ είμαι διατιθημένος να δώσω ένα σεβαστό ποσό για ενα υγιές κουτάβι απο σοβαρό εκτροφέα ΄...αλλά χωρίς να θέλω να θέλω να θίξω τη δουλεια κανενός εκτροφέα και ούτε να τη μειωσω αλλα αυτό το ποσό μου φαίνεται τσιμπημένο..ποια είναι η γνώμη σας??
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Αυτές είναι οι τιμές όπου κυμαίνονται τα γαλλάκια σε εκτροφεία - ή και ψηλότερα. Όμως: Ζήτα πιστοποιήσεις γονέων για εξάρθρωση επιγονατίδας και προβλήματα σπονδυλικής στήλης. Αν υπάρχουν εκεί γονείς/παππούδες (όσους μπορείς να δεις), δες πως αναπνέουν. Το αναπνευστικό στο γαλλάκι φαίνεται στους 6-7 μήνες, άρα στο κουτάβι δεν καταλαβαίνεις πολλά πράγματα. Τέλος - αλλά αυτό είναι προσωπική μου προτίμηση, αν είχα να διαλέξω, θα διάλεγα λιγότερο compact και περισσότερο "αθλητική" γραμμή.
 


Terris199

Member
24 Μαϊου 2016
5
0
30
κατάλαβα ναι σε ευχαριστώ πίστευα με 800-900 θα έβρισκα αλλα μάλον πρέπει να κάνω οικονομίες και άλλες αχαχ..τελος πάντων σας ευχαριστώ πολύ
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
καλησπέρα παιδιά να ρωτήσω κάτι διότι βρίσκομαι στην αναζήτηση εκτροφείου για γαλλικό μπουλντογκ...ένα εκτροφείο kahnoob bulldogs το ξερει κάποιος???? γιατί τυχαία βρήκα τη σελίδα του και δεν το έχω ξαναακούσει...

Διάβασες αυτο το θεμα και αλλα, οπως λες, στο φορουμ και παλι
επιμένεις να δώσεις 1300€ για να πάρεις σκυλο απο τις πιο
κατεστραμμένες φυλές που υπάρχουν στην αγορά;
Η τιμή του ειναι ακριβή γιατι ειναι πολυ της μόδας. Αλλιως θα
έπρεπε να ειχε 800-1000€. Η μόδα ειναι που το κατέστρεψε και το
κρατά κατεστραμμένο.

Εγω θα σου προτείνω να κοιτάξεις τιποτα αλλο. Υπάρχουν πολυ πιο
υγιείς ράτσες σε αυτο το μεγεθος.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.839
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU