Ποιες ράτσες θεωρούνται οι πιο ''επικίνδυνες'';


Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
OMAROCK σου έχω απευθύνει μια ερώτηση,αλλά αποφεύγεις να απαντήσεις.Ποιά είναι η φυλή με τις περισσότερες επιθέσεις στους ανθρώπους στην Γερμανία ;Αν δεν γνωρίζεις πέσ το.

Έγραψες
Παραπληροφορηση?οι λιστες μπορει να ειναι λαθος,οι ρατσες μεσα σε αυτες μπορει να ειναι λαθος,το οτι ειναι παραπληροφορηση ομως(μιλαμε για χωρες που υπαρχει πολυ ενημερωση πανω σε τετοια θεματα,και παιδια) η οτι εγιναν στα καλα καθουμενα σε χωρες που ο σκυλος απολαμβανει δικαιωματα που του αξιζουν μαλλον ειναι αστοχος χαρακτηρισμος,
Αυτό ακριβώς είναι η παραπληροφόρηση.Αν δεν είναι αυτό παραπληροφόρηση τότε τι είναι;

Έγραψες
με βαση αυτα και για το καλο των σκυλων εγιναν αυτες οι κινησεις
:eek:

Αυτό το αφήνω ασχολίαστο
 


fiona

New Member
14 Απριλίου 2011
1
0
ego, signomi kiolas, nomizo pos i pio epikindini ratsa einai to... anthropos !!!! den iparxoun epikindines ratses. emeis exoume dimiourgisei tabeles, ki exoume xalasei tis ratses genikotera !!!!! einai kathara emporiko komati ....


...........................................................................................................................................................................

Μη γράφεις με greeklish, απαγορεύεται από τους κανονισμούς του φόρουμ!

Ευχαριστώ πολύ!

admin
 




Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Την εχετε πεσει ολοι στον ηλια.εγω νομιζω οτι εχει ενα δικιο.Δυστυχως ειμαστε η χωρα του <<δενω το σκυλο μου στην αυλη για να φυλαει το σπιτι>>Ενα μεγαλο ποσοστο ζωοφιλων ειναι κομπλεξικοι και βλα@@@νοι.το ποσοστο των κυνοφιλων που ασχολουντε οπως θα επρεπε με τη κυνοφιλια ειναι απελπιστικα μικρο.οι περισσοτεροι κυνοφιλοι δεν ξερουν γιατι πρεπει να αγορασουν σκυλο απο εκτροφειο δεν ξερουν καν οτι υπαρχουν εκτροφεια δεν ασχολουντε καν με το χαρακτηρα μιας φυλης παρα μονο με την οψη της.Τωρα,ηλια κατα τη γνωμη μου δεν μπορει καμια λιστα να ειναι σωστη σε καμια χωρα.αυτος που μπαινει στη διαδικασια να φτιαξει λιστα ειναι ο πιο αχρηστος και ασχετος απο ολους.Οσο για τα παραπανω ποστ σου,πολλα πραγματα δεν μας αρεσουν στη χωρα που ζουμε και αυτο γιατι ειμαστε απολιτιστοι.εδω δεν μπορουνε να φτιαξουν νομους για τους ανθρωπους θα φτιαξουν για τα ζωα...?
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Κακώς που κάθεστε και γράφετε σε τέτοια θέματα. για μένα θέλει διαγραφή άμεσα. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να δω τι γράψατε. Αυτό που θέλω να πω και να έχω την προσοχή σας σε αυτο, είναι οτι μετά απο τα αυτιά και την εκτροφή το επόμενο θύμα της Δεκαρίστου και των φιλόζωων του πισινού θα είναι "οι επικίνδυνες φυλές". Το υπουργείο σαφώς έχοντας ώς γνωμονα του να εκτελεί πάντα χείριστα με κραυγάζουσα ασχετοσύνη θα βαλει κανα νόμο για επικίνδυνες φυλές. Προσοχή πράγματα που είναι αυτονόητα σε εμάς πχ οτι οι επικίνδυνες φυλες είναι ένα παραμύθι, στο υπουργείο δεν τα ξέρουν μια που ο λόγος ύπαρξης τους είναι να δίνει λεφτά στους πλούσιους και να κάνει τους υπόλοιπους ποιο δυστυχισμένους.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τα οπλα χωρις σφαιρες ειναι ακινδυνα,οπλα που εχουν σφαιρες και οι ιδιοκτητες τους κανουν και σκοποβολη μπορει κατω απο πρoυποθεσεις να γινουν επικυνδινα και μερικα να ειναι σε λαθος χερια,επισης ξερω οτι οι μισοι απο εσας αν με συναντησετε στον δρομο με ενα σκυλι μου θα αλλαξετε δρομο,οπως κανει το 99% που με συνανταει(αυτο σημαινει οτι εχουν κακες εμπειριες σαν την παρακατω)
Προχθες καθως περπαταγα εφυγε ενα Ντογκε ντε μπορντω απο καποιον που μιλουσε με το κινητο του σε ενα καφε και ηρθε προς τα εμενα και το σκυλι μου,γυρισα και τον περιμενα αυτος εντελως κουλ ερχετε και εξηγει στο κινητο οτι του εφυγε το σκυλι(δεν το μαζευει)εγω τον ρωταω αν ειναι θυληκο γιατι και το δικο μου θυληκο ηταν,ναι μου λεει μαζεψε το του λεω θα αρπαχτουνε,και μου βαζει κατι γκαζια γιατι σταματησα αφου δεν τρεχει τιποτα,μα ηρθε το δικο σου σκυλι σε εμενα του λεω 20 μετρα ετρεξε,αλλαξαμε μερικα κοσμιτικα και εφυγα,μετα απο 2-3 μερες καθομαι σε ενα καφε περναει με τον γιο του και τον σκυλο του απο μπροστα μου εγω κρατησα το σκυλι σταθερα και μου λεει αν σε βασταει αστο,και ηταν με τον γιο του και σε πεζοδρομιο με 100δες ανθρωππους,δεν μιλησα καθολου(μιλαμε για σκυλια 50 κιλων),
θελω με αυτο να πω οτι οχι μονο εδω αλλα παντου υπαρχουν σκυλια σε λαθος χερια,σκυλια που σε λαθος χερια γινονται οπλα.
Το θεμα ειναι να μην τα κρυβουμε ολα κατω απο το χαλι,και να μαθουμε επιτελους να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι,και οχι οπως θα θελαμε να ειναι.
Ακου να σβηστει το θεμα!!!ολα καλα δηλαδη στο Ελλαντα...
 


Tazmataz

Member
5 Φεβρουαρίου 2011
18
0
kefallonia
Δυστηχως πολυς κοσμος εντος αλλα και εκτος ελλαδας πολυ απλα δεν κανει γι αυτες τις φυλες σκυλια ειναι κι αυτα οπως και ολα τα υπολοιπα, και σαν ειναι 50-60 κιλα δεν λεει απολυτως τιποτα στα χερια ενος εμπειρου και σωστου χειριστη. Παρτε το χαμπαρι δεν κανουν για ολους. Πολλες φορες εχω συναντησει κοσμο στο δρομο με τα σκυλια του (μεγαλες φυλες) και μετα απο τις πρωτες τυπικες χαιρετουρες μπαινουμε και στο 8εμα...ασχολεισαι με την εκπαιδευση του κα8ολου ? (ροταω εγω) η απαντηση που παιρνω 8 στους 10 ειναι..Μπα οχι μωρε φιλε δε χρειαστηκε οτι το χω μαθει εγω αλλα ακουει το σκυλι πολυ καλα ... συνη8ως εκει ειναι και το σημειο που λεω οκ φιλε μ τα χαναλεμε,τα συμπερασματα δικα σας !
 


Viktor

Member
1 Νοεμβρίου 2010
21
0
Χαλκιδα
Δεν υπάρχουν επικύνδυνες ράτσες. Απλά η κάθε ράτσα έχει τα χαρακτηριστικά, κυνηγοι, φύλακες, επαναφοράς κτλ. 'Ολες αυτές που ανέφερες δεν είναι επικίνδυνες, απλά είναι ρατσες ειδικά επιλεγμένες με κυριαρχικό χαρακτήρα και στα χέρια ενός άπειρου ιδιοκτήτη γίνονται "επικίνδυνα". Δεν έχει σημασία τι σκυλί έχεις έχει σημασία το αν είσαι ικανός να χειριστεις σωστά την ανατροφή τους. Για μένα προσωπικά ακόμα και ενα Λαμπραντόρ μπορεί να γίνει επικίνδυνο εαν το κάνεις "ιδιότροπο". Αν πάρεις ενα π.χ. Pittbull και το κλείσεις σε ενα διαμέρισμα για να σου το φυλάει και δεν ασχοληθείς με το να του διαμορφώσεις χαρακτήρα, λογικό είναι μια μέρα που θα το βγάλεις βόλτα να σου φύγει και να γίνει καμια τραγωδία και μετά όλοι να λένε ποσο επικίνδυνα είναι τα Pittbull ενω ειναι καλά σκυλιά και έξυπνα.
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Βίκτωρ σόρρυ αλλά λες χαζομάρες. Η συμπεριφορά του σκύλου δεν διαμορφώνεται με την ανατροφή αλλά γονιδιακά. Αυτό το θα το μεγαλώσω με προδρέμ το πιτμπουλ και θα μου βγει καλοσυνάτο με τα αλλα σκυλιά είναι να το βάλουμε στο θέμα "εγώ ξέρω απο σκυλιά"
 


Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Η συμπεριφορα του σκυλου διαμορφωνεται!!σβηστε το προηγουμενο ποστ μη το δει κανενας και γελαει.καλα ρε?? τι λεμε σ αυτο το φορουμ τοσα χρονια κοινωνικοποιιση εκπαιδευση και λοιπα
 


dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Βίκτωρ σόρρυ αλλά λες χαζομάρες. Η συμπεριφορά του σκύλου δεν διαμορφώνεται με την ανατροφή αλλά γονιδιακά. Αυτό το θα το μεγαλώσω με προδρέμ το πιτμπουλ και θα μου βγει καλοσυνάτο με τα αλλα σκυλιά είναι να το βάλουμε στο θέμα "εγώ ξέρω απο σκυλιά"
Μόνο και μόνο το ύφος σου.....

Τέλος πάντων, δεν υπάρχει οργανισμός που διαμορφώνεται μόνο γονιδιακά. Συμβάλλουν καθοριστικά οι "εξωτερικοί" παράγοντες....ακόμα και μαλάκιο να είναι ο οργανισμός το πώς αντιδρά και λειτουργεί εξαρτάται από το περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν.

Οι φυλές που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες χρειάζονται ώριμο, έμπειρο, ιδιοκτήτη. Ο οποίος θα φροντίσει για το κατάλληλο περιβάλλον και συνθήκες (ακόμα και φίμωτρο εάν το γονίδιο είναι τόσο ισχυρό) ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο ο σκύλος που διάλεξε για άλλα σκυλιά ή για ανθρώπους.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
Βίκτωρ σόρρυ αλλά λες χαζομάρες. Η συμπεριφορά του σκύλου δεν διαμορφώνεται με την ανατροφή αλλά γονιδιακά. Αυτό το θα το μεγαλώσω με προδρέμ το πιτμπουλ και θα μου βγει καλοσυνάτο με τα αλλα σκυλιά είναι να το βάλουμε στο θέμα "εγώ ξέρω απο σκυλιά"
.....εισαι απιστευτος,μιλα πιο καλα.επισης,λες πραγματα που δεν ισχυουν.η συμπεριφορα δεν διαμορφωνεται με την ανατροφη αλλα γονιδιακα????ξερεις κ αλλα τετοια?οπωτε δολοφονος δεν γινεσαι,γεννιεσαι....οκ!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θα ήθελα να πω δυο πράγματα χωρίς καμία διάθεση να εμπλακώ σε καβγάδες. Πρώτον έχω ένα χάσκυ και ένα γκροένενταελ απ' τις πλέον φιλήσυχες φυλές. Αλλά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα αν χρειαστεί. Είναι νομίζω όλα θέμα στιγμής, συνθηκών και στιβαρότητας του αφεντικού τους.

Έπειτα είναι το εξής πολύ απλό: Για ποιό ΛΟΓΟ παίρνεις ένα σκύλο; Για να πουλήσεις μούρη; Για συντροφιά; Για φύλαξη; Φυσικά επειδή σε όλα τα θέματα το πρώτο που σκεφτόμαστε ΟΛΟΙ μας όταν ξεκινάμε ν' ασχολούμαστε με κάτι είναι πως το μέγεθος μετράει μυθοποιούμε τις μεγαλόσωμες φυλές.

Και ναι γνωρίζω κάποιον άσχετο που ξεκίνησε με τη σκέψη πως θα πάρει ένα σκύλο δολοφόνο και επέλεξε το μεγαλύτερο που μπορούσε να βρει και βέβαια το πλέον ακατάλληλο, του Αγίου Βερνάρδου (ζητώ συγνώμη απ' τους ιδιοκτήτες της φυλής αν έχει άλλη ονομασία αλλά δεν τη γνωρίζω). Το αποτέλεσμα ήταν ένα σκυλί που τα ΓΟΝΙΔΙΑ του δεν συναινούν σε μια τέτοια μεταστροφή συμπεριφοράς να έρθουν σε αντίθεση με μια υπερπροσπάθεια από πλευράς ενός ζωντανού να ευχαριστήσει ένα αφεντικό που ποτέ δεν έμενε ικανοποιημένος.

Τα γονίδια είναι η μια πλευρά του νομίσματος (είναι άλλο το επάγγελμα μου αλλά βιολογία έχω σπουδάσει, δεν έχω ερευνητική εμπειρία αλλά τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο έχω τις γνώσεις). Είναι τα γονίδια της φυλής και τα γονίδια του χαρακτήρα των γονέων που διαμορφώνουν την αρχή που έρχεται με τη γέννηση. Αλλά το πως θα πλάσεις αυτά τα χαρακτηριστικά είναι στα χέρια σου. Σίγουρα ένας σκύλος που η ιδιοσυγκρασία του επιβάλλει να είναι επίμονος δεν θα πάψει να είναι, αλλά μπορεί να γίνει υποχωρητικός, δεν το απαγορεύει κάτι.


Στις πίστες παλιότερα λέγαμε κάτι και πιστέψτε το δεν είμαι ''χεράς''. Υπάρχουν πολύ γρήγορες μηχανές από κατασκευής αλλά και μια με χαμηλότερο ρεπρίζ στα κατάλληλα χέρια μπορεί να υπερβεί ως ενός ορίου το χαρακτήρα που της επιβάλλει η κατασκευή της. Έχω χάσει με CBR από Triumph κι έχω πάρει με Moto Guzzi ένα R6. Μπορεί να σας φαίνονται αλαμπουρνέζικα αυτά που λέω αλλά δε γνωρίζω από αυτοκίνητα για να κάνω το παράδειγμα σαφέστερο.


Βάσει παραφιλολογίας η πιο επικίνδυνη φυλή είναι το Ντόπερμαν και μάλιστα μια ωραία πρωία ξυπνάει, ο εγκέφαλος του έχει πεταχτεί έξω απ' τα αυτιά του και τρώει το αφεντικό του (δεν υπάρχουν κατάλληλα smileys για να τονίσω την άποψη μου γι' αυτή τη σαχλαμάρα!!!!!)


Να γράψω λοιπόν κάτι που γράψατε κι άλλοι. Εμείς είμαστε επικίνδυνοι και όχι τα σκυλιά μας.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
εγω αν ειχα χασκι θα εκανα κοντρες με ελκηθρα!κανουν κ σουζες!!!! :p
ετσι ακριβως ειναι φιλε,οπως το λες!σιγουρα παιζει ρολο το γονιδιο ,αλλα απο εκει κ υστερα το περιβαλλον θα διαμορφωσει.εχω ταλεντο στο πιανο,αν δεν παιξω ποτε μου θα το μαθω?οχι!εχω το γονιδιο,αλλα δεν βοηθεισε το περιβαλλον.απλο!
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
ναι δηλαδή εσείς μπορείτε να μεγαλώσετε κουτάβι (τυχαίο όχι κάποιο που να τύχει να έχει το χαρακτηρα) για σουντζουζουντ? Και αν το πιστεύετε αυτό γιατί δεν ζευγαρώνεται ότι σκυλιά βρεθούν στο δρόμο σας απλά κοιτάτε να δώσετε εξετάσεις χαρακτήρα; Φυσικά μάλλον είναι γραμματα για εσάς που υπεσπίζεται οτι αλλάζετε το χαρακτήρα του σκύλου. Δηλαδή θα εμπιστευόσασταν ποτέ ένα σκυλί πιτμπουλ με γονιδιακες καταβολές για μάχες όσο τρυφερα και να το μεγαλώσετε να παίξει με αλλο σκύλο;

Επίσης τα όσα χρόνια λέτε οτι μεγαλώνοντας θα γίνει καλό είστε απο αυτούς που ξέρουν απο σκυλιά. Εχετε καταλύσει όλες τις έννοιες του πεντιγκρύ. Μήπως άμα το τρίβετε και όλας δεν θα κάνει ποτέ δυσπλασία; Το περιβάλλον θα παίξει ένα ρόλο στο 5% το πολύ, αλλά που μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό αλλά μέχρι εκεί
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
εχεις μπερδευτει καπου φιλε...δεν εχεις καταλαβει καλα το τι λεμε.εχεις μεγαλωσει στο εξωτερικο?αν εχεις καποιο θεμα με τα ελληνικα να προσπαθησουμε να βοηθησουμε παραπανω εξηγοντας κατι που μπορει να εχεις αμφιβολιες.

δεν ειπαμε οτι αλλαζουμε τον χαρακτηρα του σκυλου,αλλα οτι ο χαρακτηρας του σκυλου πλαθεται αναλογα με το περιβαλλον του.
αν υποθεσουμε οτι παιρνουμε δυο κουταβια ακριβως ιδιου χαρακτηρα,των ιδιων γονεων,με τα ιδια γονιδια,την ιια συμπεριφορα κτλ,κ το ενα μεγαλωσει σε εχθρικο περιβαλλον κ το αλλο μεγαλωσει σε περιβαλλον ωπου ολα τα σκυλια παιζουν μεταξυ τους,τι συμπεριφορες πιστευεις οτι θα αναπτυξουν κ τα δυο αντιστοιχα?πιστευεις οτι θα εχουν τον ιδιο χαρακτηρα μετα απο 1 χρονο?
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Ιδια τοκοομαδα δεν παει να πει ακριβες αντίγραφο DNA. Σε ένα εχθρικό περιβάλλον ο σκύλος που έχει χαρακτήρα να παει να δαγκώσει άλλο σκύλο θα λυσσάει να πάει να το κάνει και στην δεύτερη περίπτωση μάλλον θα αργήσει περισσότερο και θα το κάνει μόλις του δωθεί η ευκαιρία. Αν υποθέσουμε οτι ειναι ίδια. Ή αν πουμε οτι πχ έχουν το ένστικτο της φύλαξης πιθανόν στο εχθρικό περιβάλλον να έχει σπάσει ο σκύλος και να δαγνωνει με τα μπροστινα και απο φοβο και ο αλλος στο καλο περιβάλλον να δαγκώνει βαθια και σταθερα με αυτοπεποιθεση
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ναι δηλαδή εσείς μπορείτε να μεγαλώσετε κουτάβι (τυχαίο όχι κάποιο που να τύχει να έχει το χαρακτηρα) για σουντζουζουντ? Και αν το πιστεύετε αυτό γιατί δεν ζευγαρώνεται ότι σκυλιά βρεθούν στο δρόμο σας απλά κοιτάτε να δώσετε εξετάσεις χαρακτήρα; Φυσικά μάλλον είναι γραμματα για εσάς που υπεσπίζεται οτι αλλάζετε το χαρακτήρα του σκύλου. Δηλαδή θα εμπιστευόσασταν ποτέ ένα σκυλί πιτμπουλ με γονιδιακες καταβολές για μάχες όσο τρυφερα και να το μεγαλώσετε να παίξει με αλλο σκύλο;

Επίσης τα όσα χρόνια λέτε οτι μεγαλώνοντας θα γίνει καλό είστε απο αυτούς που ξέρουν απο σκυλιά. Εχετε καταλύσει όλες τις έννοιες του πεντιγκρύ. Μήπως άμα το τρίβετε και όλας δεν θα κάνει ποτέ δυσπλασία; Το περιβάλλον θα παίξει ένα ρόλο στο 5% το πολύ, αλλά που μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό αλλά μέχρι εκεί
θεωρώ το ύφος του ποστ εμπρηστικό. Μπορώ να σου απαντήσω με τη βεβαιότητα που μου παρέχει ένα μεταπτυχιακό στη γενετική βελτίωση κι αν το κάνω στο εγγυώμαι ότι δε σε παίρνει, αλλά δε θέλω να το κάνω διότι όπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ δε θέλω να εμπλακώ σε καβγάδες. Επίσης δεν είναι σωστό να μιλήσω επιστημονικά και να μην καταλάβεις τίποτα και μετά να με κατηγορείς πως το κάνω επίτηδες γιατί δεν έχω τίποτα ουσιαστικό να πω.
Το έγραψα και πριν ότι το σκυλί πλάθεται. Δεν θα πάψει να είναι επίμονο αλλά μπορεί να γίνει υποχωρητικό.
Και κάτι τελευταίο εγώ μπορεί να μην έχω κατανοήσει τις έννοιες του πέντιγκρυ, εν αντιθέσει με 'σενα, αμφιβάλλω όμως αν εσύ απ' αυτά που γράφεις θα κατανοήσεις ποτέ μια επιστήμη (γιατί είναι υπαρκτή επιστήμη) που καλείται Ευζωία.
Σταματάω εδώ γιατί μάλλον τσίμπησα και τελικά σου απάντησα όπως δεν ήθελα.
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.512
750
Ξεσσαλονικη!!!
επισης ,μπορει ο πρωτος να γινει σκυλι μαχητης κ το δευτερο σκυλι αγαπουλης.δεν μπορεις να ξερεις.βαλε τωρα κ παραμετρους οπως διορθωση κ εκπαιδευση κ βγαλε συμπερασματα.αν δεν του επιτραπει ποτε του δευτερου να δαγκωσει,δεν θα το κανει κατα πασα πιθανοτητα.επισης μην βαζεις στο παραδειγμα σκυλια που κανουν για φυλαξη,βαλε λιγο πιο ηπια σκυλια,παλι πιτμπουλ αφου εθιξες τα συγκεκρημενα.στην πρωτη περιπτωση παλι θα αρπαχτει ,ενω στην δευτερη θα ειναι μια χαρα,ηρεμο σκυλι.

συμπερασμα?αυτο ειναι μονο το 5% που ανεφερες πιο πριν πως δρα το περιβαλλον στην συμπεριφορα?

εχουν γινει πειραματα σχετικα με το στρες κ την επιδραση τους στο κουταβι,κ ειδαν οτι τα κουταβια που στρεσαρηστηκαν ,λειτουργουσαν καλυτερα στο στρες αργοτερα σε σχεση με κουταβια που δεν εκτεθηκαν σε καμιας μορφης στρες.αυτο τι ειναι?δεν ειναι περιβαλλον?θεωρεις οτι δεν ειχε επιδραση στον χαρακτηρα τους?

σκυλια που δουλευονται απο μικρα για φυλαξη ,με γονεις που ηταν αριστοι φυλακες,οπωτε εχουν κ το γονιδιο,εχουν καλυτερες επιδοσεις απο σκυλια που ξεκινησαν σε μεγαλυτερη ηλικια η απο σκυλια που δεν εκαναν καθολου φυλαξη,παλι απο τους ιδιους γονεις.τυχαιο κ αυτο?δεν εχει λοιπον καμια επιδραση το περιβαλλον?
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.917
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95