Ποιες ράτσες θεωρούνται οι πιο ''επικίνδυνες'';


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπερδευει τα χαρακτηριστικα(τα διαμαντια εχουν ολα τα ιδια βασικα χαρακτηριστικα τα οποια αλλαζει ο κοσμηματοποιος στα σκυλια ενα μερος το κανει ο εκτροφεας και ενα ο ιδιοκτητης),τις συνηθειες των σκυλων,και την καλλιεργεια καλαμποκιου,η οποια στα σκυλια λεγεται χειραγωγηση,επειτα υπαρχει η μορφολογια και η ανατομια καθε σκυλου η οποια τον περιοριζει η τον βοηθαει στο να κανει καποια πραγματα,αλλα αλλο συνηθεια ρατσας η χαρακτηριστικο,και αλλο χρακτηρας αυτος θελει καλλιεργεια και αυτη μπορει να ειναι σωστη η λαθος και να επηρεασει σκυλο ιδιας ρατσας διαφορετικα,ακομα και το ιδιο περιβαλλον επιδρα διαφορετικα σε σκυλους ιδας ρατσας.
 


Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
εγω αδερφε ντοπερμανας δεν υπηρξα ποτε.
αλλα λυπαμαι οσους εχουν και λυπαμαι και τη φυλη που οπως τη πανε θα παει περιπατο.

ον τοπικ εν μερει εχεις δικιο αλλα και αδικο ταυτοχρονα στη κουβεντα ολα μπορουν να συμβουν 2ακριβως γενετικα ιδια σκυλια μεγαλωμενα σε διαφοερικο περιβαλλον σιγουρα δεν μπορουν να κρατησουν τα ιδια χαρακτηριστικα του χαρακτηρα τους.τουλαχιστον εως καποιο σημειο
Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής; Τι λυπάσαι ακριβως ;
 


mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Εγω γιατι πιστευω οτι η πιο επικινδυνη ρατσα ειναι η ...ανθρωπινη;Και επομενως απο αυτη την "παλιορατσα" εξαρταται η επικινδυνοτητα ή φιλικοτητα ενος ...κανις εως Dogo Argentino;:cool:
 


μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μην ασχολείστε με τιποτα παιδιά.

Χαμένος χρόνος.

Το σκυλάκι ότι είναι να βγει, θα βγει.

Σαν τα καρπούζ(ι)α!
 




Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Βασικά όλα τα ζώα ακόμα και οι άνθρωποι γεννιούνται με χαρακτήρα (στα σκυλιά υπάρχουν ράτσες με έντονα κυριαρχικήα στοιχεία ,με υπερβολική ενέργεια..).Κάποια στοιχεία χαρακτήρα για την ακρίβια. Δεν λέω ότι κάποιος γεννιεται εγκληματίας ή και γω δεν ξέρω τι(θυμήθηκα τώρα και μια πολύ ωραία διαφήμιση που έπαιζε παλιότερα). Αλλά παράδειγμα κάποιος θα γεννηθεί υπερκινητικός ,θα γεννηθεί ανασφαλής ..το βλέπεις ακόμα και σε βρέφη. Ο γονιός είναι αυτός που θα πλάσει όμως τον χαρακτήρα του παιδιού.Έτσι παράδειγμα σε ένα παιδάκι που τρομάζει έυκολα ,αν δώσει τροφή σε αυτό το αίσθημα το παιδάκι θα γίνει φοβικο και πάει λέγοντας.
Το ίδιο πράγμα και με τα σκυλιά ,αλλά και γεννηκότερα με τα κατοικίδια .Υπάρχουν ράτσες με έντονη κινητικότητα και έντονα κυριαρχικά στοιχεί και όχι βιαιότητα και απιθετικότητα .Τα δέυτερα είναι στοιχεία που προκύπτουν από τα πρώτα να τα κατευθύνεις προς τα εκεί. Επειδή όμως στην περίπτωση του σκύλου ο ιδιωκτήτης δεν επεμβαίνει κατευθείαν από την αρχή ,αλλά επεμβαίνει η σκυλο-μαμά ,τα αδορφο-κουταβάκια κλπ ,ο χαρακτήρας διαμορφώνεται από τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις .
Μην μου πείτε συγκρίνεις τους ανθρώπους με τα ζώα και άλλα τέτοια ,γιατί η γενικότερη απάντηση που θα σας δώσω σε αυτό είναι το εξής .
Ξεχνάτε οτι από την στιγμή που παίρνετε έναν παπαγάλο ,ένα σκυλί ,μία γάτα ...αυτό σας βλέπει σαν αγέλη .Η θέση σας σε αυτή ,παίζει πολύ μεγάλο ρόλο γιατί αν βρίσκεστε σε θέση Ω, το σκυλάκι σας κλπ θα σας έχει ψιλογραμμένους...Αν βρίσκεστε σε θέση Α και το σκυλάκι σας είναι κουτάβι ακόμα ,παίζεται το ρόλο της σκυλο-μαμας και διαμορφώνετε τον χαρακτήρα του .Μαζί με αυτό πάει και η επιθετικότητά του ,η πραότητά του ....Σίγουρα θα συναντήσετε στοιχεία του, ήδη διαμορφωμένου χαρακτηρα από την βιολογική του μαμά .Αλλά εσείς ευθύνεστε από εδώ και πέρα για την κάθε του ενέργεια ,καλή ή κακή.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα και ελπίζω να σας πίσει .
Όταν δημιούργησαν την ράτσα πιτ μπουλ την δημιούργησαν για τις τότε κερδοφόρες ,τζογαδόρικες κυνομαχίες (που δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα παράνομα αλλά δεν βλέπουμε κανέναν να παει μέσα...).Πριν από την δημιουργεία της ,χρισημοποιούσαν και άλλες ράτσες αλλά για να κερδίζουν λεφτά οι συμμετέοντες δεν έβαζαν κανίς ,γκριφόν κλπ...αλλά σκυλιά με μύες και που είχαν "εκπεδευτεί" στο να εκτονώνονται δαγκώνοντας ,να μην είναι σκυλιά αλλά κιμομηχανές...Οι συνθήκες που "εκπεδευονταν" ήταν άθλιες και δεν θα τις αναφέρο. Όμως με τον καιρό και η μανία για περισσότερα κέρδη σε αυτό το αχαρακτήριστο "ψυχαγωγικό θέαμα, δημιούργησε τα πιτ μπουλ .Ένα πιτ μπουλ μεγαλωμένο με αγάπη και τρυφερότητα σε μία οικογένεια ακόμα και με μικρά παιδιά ,δεν έχει καμία σχέση με την κιμομηχανή που ήθελαν να δημιουργήσουν .Δημιούργησαν μία φυλή με τέτοια "τεχνικά" χαρακτηριστικα ( μυώδες κορμί ,δυνατά σαγώνια ,δυνατό μυικό σύστημα λαιμού...) νικηφόρα για κυνομαχίες .Τον χαρακτήρα επίσης που επέλεξαν ,τον επέλεξαν έτσι ώστε με "κατάλληλη" "εκπέδευση" να "αποδόσει" χρήματα για αυτούς .Αν έναν ευέξαπτο σκύλο ,κινητικότατο και με έντονα σημάδια κυριαρχίας δεν
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
κατφέρεις να τον πειθαρχήσεις ,αλλά στρέψεις όλα αυτά σε επιθετικότητα ,δαγκώματα κλπ θα έχεις έναν σκύλο κυνομαχίας .
Γιαυτό δεν υπάρχουν επικύνδηνες φυλές αλλά αδιάφοροι ιδιωκτήτες ,όπως και δεν υπάρχουν κακά παιδιά αλλά αδιάφοροι γονεις
 


w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Sorry για τα greeknglish αν μπορεί ας κάνει ένας moderator το translation παρακαλώ γιατί δεν έχω windows έχω μπει από εφεδρικά linux σε "στιψκακι"...έλεος,έπεσε το pc k μας χαιρέτισε ο σκληρός!

Η γνώμη μου είναι εκπαίδευση από αριστους επαγγελματίες και καλή τύχη στο "λαχείο"...που λέγεται χαραχτήρας.

Το ποσο κυριαρχικός θα βγει ένας σκύλος δε το καθορίζει η ράτσα, οι γονείς μέχρι ένα σημείο ναι αλλα και πάλι σχετικό είναι... οποτε καλή τύχη και όπου τα βρείτε σκούρα μη κάνετε το λάθος και απομονώσετε το σκύλο η φοβηθείτε...εκπαίδευση και μαζί εκπαιδευόμαστε και εμείς για να αποτρέπουμε άσχημες καταστάσεις για τους τετράποδους φιλαράκους μας...

Δε πρόκεται ποτε κάποιος εκπαιδευτής αν είναι είναι σοβαρός να σας πει ότι ο σκύλος σας θα γίνει λιγότερο κυριαρχικός και τέτοια νούφαρα αλλα σίγουρα μπορεί να τον κάνει πιο ισορροπημένο και να μην είναι πέρα όρεξη...άλλωστε η γλώσσα του σώματος του σκύλου πολλές φορες τα λέει όλα και εμείς σαν υπεύθυνοι idiotktites δυναμικών σιλόι (και όχι επκίνδυνων) καλο είναι να "λαμβρανουμε" τα μετρα μας διορθώνοντας το σκύλο!

Ο σκύλος ΝΑΙ μπορεί να γίνει "άνθρωπος"...η λίστες θα έπρεπε να αναφέρουν τους επικίνδυνους ιδιοκτητες. και να τους απαγόρευαν να έχουν στην "ιδιοτκισιας" τους οποιοδήποτε τετράποδο ;)
 
Last edited by a moderator:


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Καμια ρατσα δεν ειναι επικινδυνη αν ειναι στα καταλληλα χερια....
Καποιες ρατσες εχουν καποια επιθετικοτητα προς τα αλλα σκυλια κυριως CAO,Kangal,CO και οχι τοσο τα Pit οπως πολλοι πιστευουν αλλα οσο αφορα τους ανθρωπους και το ποσο κοινωνικο ειναι ενα σκυλι ειναι καθαρα θεμα ιδιοκτητη...
Ενας Ποιμενικος Καυκασου για παραδειγμα στα χερια ενος εμπειρου ιδιοκτητη μπορει να γινει ενα σκυλι που θα το χαιδευει οποιοσδηποτε εκτος χωρου φυλαξης...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Καποιες ρατσες εχουν καποια επιθετικοτητα προς τα αλλα σκυλια κυριως CAO,Kangal,CO και οχι τοσο τα Pit
Εχεις κάποια εμπειρία ή γνώση γι' αυτά τα σκυλιά που λες, ή έτσι νομίζεις ή έχεις ακούσει;
Κυρίως ας πούμε για τα kangal που αναφέρεις; Ξέρεις για ποιόν λόγο εκτρέφονται και ποιά είναι η "δουλειά" τους;
Τα cao και co που λες, χίλια συγγνώμη, αλλά δεν πάει το μυαλό μου, ποιές ράτσες είναι :confused:
Τα pitbulls είναι μια άλλη συζήτηση...

* Επειδή μας βρήκες στον ύπνο...δεν περνάς κι από τα νέα μέλη, να μας συστηθείς; :)
 






Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Εχεις κάποια εμπειρία ή γνώση γι' αυτά τα σκυλιά που λες, ή έτσι νομίζεις ή έχεις ακούσει;
Κυρίως ας πούμε για τα kangal που αναφέρεις; Ξέρεις για ποιόν λόγο εκτρέφονται και ποιά είναι η "δουλειά" τους;
Τα cao και co που λες, χίλια συγγνώμη, αλλά δεν πάει το μυαλό μου, ποιές ράτσες είναι :confused:
Τα pitbulls είναι μια άλλη συζήτηση...

* Επειδή μας βρήκες στον ύπνο...δεν περνάς κι από τα νέα μέλη, να μας συστηθείς; :)
Eχω γνωση ναι.Εγω προσωπικα ειχα CAO=Ποιμενικος Κεντρικης Ασιας.
Το Kangal ειναι σπανιο στην Ελλαδα αλλα η χωρα ειναι διπλα και υπαρχουν τροποι να φερει καποιος ακομα και αν η ρατσα δεν παιρνει μερος σε εκθεσεις..
Τα Kangal μοιαζουν με τα Κεντρικης Ασιας και σε χαρακτηρα και σε ταπεραμεντο.Ειναι "Λυκοπνιχτες".Φυλανε τα κοπαδια απο τους Λυκους.Ειναι Ποιμενικα σκυλια οπως και τα CAO.
Τα Kangal ειναι πιο αδυνατα.Δυσκολο να βρεις Kangal πανω απο 90 κιλα.
Αντιθετα CAO μπορει να δεις ακομα και 110 κιλα.
Τα παιδια απο πανω σου εδωσαν τις απαντησεις στα αλλα.Απλα αυτη ειναι η συντομογραφια.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Τα kangal φυλάνε τα κοπάδια από τους λύκους, αλλά όχι σκοτώνοντάς τους, σαν πρώτη σκέψη.
Και γενικά, μόνο επιθετικά προς άλλα ζώα, δεν πρέπει να τα ξέρουμε. Το αντίθετο μη σου πω.
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ευτυχως που εχτες τα ειπα με ενα κανγκαλ και μονο επιθετικο δεν ηταν,ουτε με εμενα ουτε με αλλα ζωα.
να δω τι αλλο θα διαβασω,τα κανγκαλ πιο επιθετικα απο τα σκυλια που φτιαχτηκαν μονο για τον λακο.
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Πριν από, περίπου, ένα χρόνο έγραφα στο παρόν θέμα, περίπου, τα παρακάτω:

Οι λίστες και οποιαδήποτε προσπάθεια κατηγοριοποίησης και διαβάθμισης της "επικινδυνότητας" σκύλων κατά φυλές ή "τύπους" είναι άχρηστο ή ακόμα και βλακώδες.Από την άλλη πλευρά, η επίγνωση και η γνώση των χαρακτηριστικών της φυλής που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε είναι χρησιμότατη και μάλλον απαραίτητη, ταυτόχρονα με τον σεβασμό προς τον σκύλο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας.

Απαραίτητη επίσης είναι και η εκπαίδευση για κάθε σκύλο, μικρόσωμο ή μεγαλόσωμο, καθαρόαιμο ή ημίαιμο για να μπορούμε να συμβιώνουμε μαζί του αλλά και να συνυπάρχουμε σε ένα περιβάλλον που δικαιώματα έχουν και άλλοι άνθρωποι ή και σκυλιά (όπως και υποχρεώσεις).

Υπάρχουν μικρόσωμες φυλές ή τύποι σκύλων πολύ πιο "δυναμικές" από το Rottweiler, το Presa Canario ή το Dogo Argentino που μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στους ιδιοκτήτες και τoν περίγυρo τους, ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Όπως συχνά συναντάμε και σκυλάκια που κανείς δεν παραθέτει ως "επικίνδυνα" (Poodle, Miniature Pincher, Siberian Husky, Pomeranian, Γκριφόν-Κανίς και άλλα) να είναι τεράστιο πρόβλημα και συνεχής απειλή για τους γύρω τους.

Το άρθρο για τους ιδιοκτήτες "δυναμικών" φυλών (ΕΔΩ) απευθύνεται περισσότερο σε ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν "στιγματιστεί" σαν "επιθετικές" και "επικύνδινες" από το ευρύ κοινό, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ή γνώση.Αυτοί οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και "υποψιασμένοι" διότι αρκεί, τις περισσότερες φορές, απλά η παρουσία του σκύλου τους ή η "φήμη" του για να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτούς και την φυλή γενικότερα.

Αυτοί πρέπει λοιπόν να είναι παραπάνω από "ιδανικοί" ιδιοκτήτες...πρέπει να φαίνονται και "ιδανικοί".

Δεν μιλάμε δηλαδή για σκυλιά όντως "επικύνδινα" ή "επιθετικά" αλλά "ταμπελαρισμένα" με αυτούς τους χαρακτηρισμούς (όπως ο μεγαλόσωμος τύπος με τα tattoos και το μούσι που σε πλησιάζει από πίσω σε ένα σκοτεινό δρόμο.Δεν θα σου κάνει "κακό", ούτε και είναι απόδειξη "επικυνδινότητας" η εμφάνιση του, αλλά εσύ θα φοβηθείς).

Ο όρος "δυναμικά" σκυλιά μπορεί να αποδοθεί σε μικρόσωμα ή μεγαλόσωμα, καθαρόαιμα ή ημίαιμα και τα χαρακτηριστικά που εμπεριέχει ο "δυναμισμός" μπορεί να είναι ταχύτητα, πείσμα, υπερκινητικότητα, δύναμη, αποφασιστικότητα, "εξωστρέφεια", κλπ.Αυτός ο όρος και αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να χαρακτηρίζουν μια φυλή ή ένα τύπο σκύλων και να είναι γνωρίσματα που θα έχει ο σκύλος ή θα πρέπει να έχει ο σκύλος για να ανταποκρίνετε στο πρότυπο του ή/και την εργασία του.

Ο όρος "επικύνδινα" σκυλιά ή "επιθετικές" φυλές δεν είναι όμως κάτι που ο σκυλός "κουβαλά" ή πρέπει να εμφανίζει βάση προτύπου ή για την εργασία του.Είναι επίκτητα χαρακτηριστικά που για να εμφανιστούν και να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα πρέπει να δράσουν και άλλοι παράγοντες (με βασικότερο τον παράγοντα "άνθρωπο-ιδιοκτήτη").

Δεν πρέπει λοιπόν να μπαίνουμε στην διαδικασία "λιστών" ή σε κατηγοριοποίησεις βάση μύθων ή "ευσεβών πόθων" ανθρώπων που θεωρούν τα σκυλιά προέκταση του φανταστικού "εγώ" τους ή της "χαμένης αρρενωπότητας" τους.

Όλοι οι ιδιοκτήτες λοιπόν, πρέπει να έχουμε (και να επιδιώκουμε) ένα εκπαιδευμένο και ισσοροπημένο σκύλο και να μη περιορίζουμε την προσοχή μας, τον σεβασμό μας και την εκπαίδευση στο μέγεθος, την φυλή του ή την "φήμη" του.Μόνο έτσι δεν θα έχουμε "επικύνδινα" και "επιθετικά" ζώα...Δυναμικά θα συνεχίσουμε να έχουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάψουμε να έχουμε.

Επίσης, όλα τα σκυλιά χρειάζονται κάποιο ποσοστό εμπειρίας ή γνώσης ή, έστω, όρεξης για μάθηση και προσπάθεια για να αντισταθμίσεις τα πρώτα δύο και να ανταπεξέλθεις.

Αν κάνεις τραγικά σφάλματα θα βρεθείς αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα ακόμα και με τον φαινομενικά ή "γονιδιακά" ευκολότερο σκύλο του κόσμου.
Θα μου συγχωρήσετε την επανάληψη αλλά πέρα από το ότι πιστεύω πως δεν κάνει "κακό" καμιά φορά...με "γλυτώνει" και από το γράψιμο...:D
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Επειδη πολλα ακουγονται θα ηθελα να μου πειτε ποια θεωρειτε για εσας τα πιο επικινδυνα σκυλια και με ποια κριτηρια τα επιλεξατε!
Με τη λιγη εμπειρια που εχω και απο οτι εχω διαβασει λεω μερικες ρατσες:
-kangal
-chow chow
-doperman
-rottweiler
-dogo argentino
-filo brazileiro
-pitbull
ΑΥΤΕΣ!!!
 

Attachments



harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θυμαμαι αυτό το κειμενο Θαναση. Ηταν καλο…

Επικινδυνα σκυλια, επικινδυνες φυλες, στατιστικες, λιστες. Ταμπου στο φορουμ.

Καλυτερα ετσι, γιατι ποτέ δεν ξερεις ποιος μπορει να διαβασει και να ενθουσιαστει.
(Τα κομπλεξ μας μπορουμε να τα βγαλουμε στις κατ’ιδιαν συζητησεις)

Δεν μιλάμε δηλαδή για σκυλιά όντως "επικύνδινα" ή "επιθετικά" αλλά "ταμπελαρισμένα" με αυτούς τους χαρακτηρισμούς (όπως ο μεγαλόσωμος τύπος με τα tattoos και το μούσι που σε πλησιάζει από πίσω σε ένα σκοτεινό δρόμο.Δεν θα σου κάνει "κακό", ούτε και είναι απόδειξη "επικυνδινότητας" η εμφάνιση του, αλλά εσύ θα φοβηθείς).
Είναι θεμα στυλ και αύρας το αν θα φοβηθεις. Το ιδιο και στα σκυλια. (Εχει κατι πλαδαρους αμερικανους με τατού και μουσι … )
Στατιστικα είναι πιο επικινδυνος από τον κυριούλη με την φαλακριτσα, το κοστουμι και τον χαρτοφυλακα.

Όχι αναγκαστικα (και όχι μονο) επειδη μπορει να σου την πεσει για να σε βλαψει χωρις λογο ή με λογο, αλλά γιατι αν τον προκαλεσεις κατά λαθος ή ηθελημενα, δεν ξερεις πώς θα αντιδρασει.
Ενω ο κυριουλης θα σηκωθει και θα φυγει με γοργο βηματισμο και κοιτωντας χαμω.

Εμενα μου αρεσουν τα εν δυναμει επικινδυνα και επιθετικα σκυλια. Εφοσον βεβαια είναι κατά το δυνατον ελεγχομενα.

Γιατι, όπως (περιπου) ειπε ο George Orwell:

People sleep peaceably in their beds at night only because rough dogs stand ready to do violence on their behalf.
 


Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Τα kangal φυλάνε τα κοπάδια από τους λύκους, αλλά όχι σκοτώνοντάς τους, σαν πρώτη σκέψη.
Και γενικά, μόνο επιθετικά προς άλλα ζώα, δεν πρέπει να τα ξέρουμε. Το αντίθετο μη σου πω.
Aφου λοιπον εχεις αυτη την αποψη και νομιζεις οτι ξερεις γιατι με ρωτησες?
Εχεις μιλησει ποτε με εκτοφεα Κangal?Ξερεις ανθρωπους που εχουν Kangal?
Εγω και στα 2 σου λεω ναι εχω μιλησει και ξερω και ιδιοκτητες.
Το αν ενα σκυλι θα σκοτωσει η οχι ενα λυκο εχει να κανει με τις συνθηκες.Αν ο Λυκος φυγει προφανως και δεν θα γινει τιποτα..Ωστοσο εχουν υπαρξει και περιστατικα πολλα μαλιστα που οι βοσκοι βρισκουν Λυκους πεθαμενους και σκυλια γεματα σημαδια και τρυπες...

ευτυχως που εχτες τα ειπα με ενα κανγκαλ και μονο επιθετικο δεν ηταν,ουτε με εμενα ουτε με αλλα ζωα.
να δω τι αλλο θα διαβασω,τα κανγκαλ πιο επιθετικα απο τα σκυλια που φτιαχτηκαν μονο για τον λακο.
Ειναι σιγουρο οτι δεν ξερεις απο αυτη την ρατσα...Αν ηξερες δεν θα τα ελεγες αυτα....
99% τα Κangal ειναι επιθετικα προς τα αλλα σκυλια.Ρωτα οποιον εκτροφεα θες και αν σου πει το αντιθετο πες το μου και εμενα.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU