Χριστιανισμός και σκύλος


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Maria91 said:
Παντως (ασχετο) θα 'ταν ωραιο να υπαρχει παραδεισος για σκυλους, το αξιζουν... Βεβαια η εκκλησια λεει πως αυτο δε θα μπορουσε να γινει γιατι τα ζωα δεν εχουν ψυχη.
Γιατί να ακούσεις τι λέει η εκκλησία Μαρία? Αν είσαι χριστιανή, απλά διάβασε την Αγία Γραφή και βγάλε συμπεράσματα. "Ψυχή ζώσα" λέει μέσα ότι έχουν τα ζώα και ότι το αίμα τους είναι η ψυχή τους - γι' αυτό και ορίζεται ως αμαρτία η κατανάλωση αίματος.
Οι ίδιοι οι παπάδες παραφράζουν την Αγία Γραφή - ένα έτσι κι αλλιώς πολύ παλιό βιβλίο, δίχως αυθεντική μορφή... Δεν θέλω να θίξω τα πιστεύω κανενός, αλλά σκέψου ότι μέχρι το μεσαίωνα οι χριστιανοί δεν είχαν αποφασίσει ακόμα αν έχουν οι γυναίκες ψυχή. Ποια ζώα λοιπόν?
Με αφορμή την δημοσίευση της Chloe και της Maria91, ανοίγω ένα νέο θεμα για να συζητήσουμε πως αντιμετωπίζει η εκκλησία τους σκύλους.
Τι γνωρίζετε σχετικά με το θεμα? Υπάρχουν αναφορές στα ιερά βιβλία της εκκλησίας για τα σκυλιά? Πως αντιμετωπίζονται από το χριστιανισμό?

Διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με την ιστορία του Bloodhound. Οι ιστορικές του ρίζες βρίσκονται στα δάση των Αρδενων στο Βέλγιο και η αρχική τους ονομασία ήταν "σκύλοι του Αγίου Ουμβερτου" διότι οι μονάχοι του μοναστηριού του Αγίου Ουμβερτου τελειοποίησαν την φυλή με επιλεκτική εκτροφή.

Έχετε ακούσει /διαβάσει κάτι παρόμοιο?
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν γνωριζω κατι...
παντως θα αναφερθω γενικα στα ζωα...μια φορα μια μοναχη σε ενα μοναστηρι μας κυνηγουσε μεσα στο κοσμο φωναζοντας, γιατι κρατουσα(7χρονων τοτε εγω) ενα λουτρινο κολευ και το περασε για ζωντανο... :evil:
Τη Κυριακη ημουν σε μια βαφτιση καλεσμενος.και μπουκαρει μεσα ενα γατακι το πολυ 2μηνων..φωναζε ,σταματησαν το μυστηριο,ο παπας ευτυχως γελασε αλλα δεν συνεχιζε...τι ν κανω και γω ,το πηρα αγκαλια και πηγα εξω....μετα ξαναμπηκε...σε ολο το μυστηριο ημουν αγκαλια με το γατι... :oops:
Οι θεολογοι (δεν ξερω για ολους) θελουν σφαλιαρες...''Νικο εχεις σκυλο ε?''
''ναι κυριε Ταδε'' ''μεσα στο σπιτι?(με ξινιλα)'' ''ναι ,αγκαλια κοιμομαστε''...και το αποκορυφωμα..''οι ανθρωποι που αγαπουν τα ζωα και τα εχουν ετσι δεν αγαπανε τους ανθρωπους!!!'' μην σας πω πως εγιναν τα νευρα μ εκεινη την ωρα... :evil: Απο τοτε εχει αλλαξει η σχεση μ με την εκκλησια-παπαδες.
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τα ζώα γενικώς και τα σκυλιά ειδικότερα. Αν μπείτε σε κάποιο χριστιανικό φόρουμ θα βρείτε μεγάλες συζητήσεις επ' αυτού.

Υπάρχουν αναφορές σχετικά με σκυλιά και όρνεα που τρώνε σώματα νεκρών στην Αγία Γραφή. Όπως είπα, ο Θεός έδωσε στα ζώα Ψυχή Ζώσα, σύμφωνα με κάποια εδάφια, όμως αυτό παρερμηνεύεται. Κατά την εκκλησία η ψυχή τους είναι το αίμα τους, που χάνεται με το θάνατό τους και συνεπώς κανένα ζώο δεν κρίνεται. Όλα τα ζώα ανεξαιρέτως υπάρχουν στη ζωή για την υπηρεσία του αθάνατου ανθρώπου (μπλιαχ!!!).

Έχω ακούσει από χριστιανούς ότι είναι ΑΜΑΡΤΙΑ να αγαπάω το σκύλο μου, γιατί ως άψυχο ον δεν το αξίζει. Σαν να σπαταλάω την αγάπη ένα πράγμα.
Πολλοί ιερείς βέβαια, φροντίζουν αδέσποτα έξω απ' τους ναούς.

Ο διάβολος στην Αγία Γραφή παρομοιάζεται με τον λύκο.
Από την Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια: "Στην Αγία Γραφή υπάρχουν αρκετές αναφορές για σκύλους που περιέρχονται στους αγρούς και τους δρόμους για να τραφούν από πτώματα και απορρίμματα κρεάτων (Α' Βασιλέων 14:11, 16:4, 21:19), για το λόγο αυτό ήταν ζώα αντιπαθή (Ψαλμός 22:16,20, Ιερεμίας 15:3). Πολλές φορές όμως χρησίμευαν στη φύλαξη κοπαδιών προβάτων (Ιώβ 30:1). Μεταφορικά ο απ. Παύλος ονομάζει τους ψευτοδιδασκάλους "κύνες" (Φιλιππησίους 3:2), ενώ όσοι θα βρεθούν έξω από τη βασιλεία των ουρανών χαρακτηρίζονται "κύνες", λόγω τις αμαρτωλής τους ζωής (Αποκάλυψη 22:15)."

Σύγχρονες απόψεις:

Το παρακάτω δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία το 2005 και είναι για γερά νεύρα:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.02.2005,id=36280328

"Στην πυρά οι ... ζωόφιλοι!

Σήμερα, αγαπητοί φίλοι, σας έχω κάτι... καλό. Πρόκειται για ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ιωάννης ο Βαπτιστής» (Χριστοκοπίδου 12, Αθήνα, είναι η διεύθυνσή του) και που περνάει γενεές δεκατέσσερις όλους εμάς τους (αμαρτωλούς!) ζωόφιλους. Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε το... ατόπημα της Επιτροπής Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας να ζητήσει απ' τους υποψήφιους φοιτητές, κατά τις περσινές Πανελλαδικές, να γράψουν έκθεση με θέμα τα αδέσποτα ζώα, «που κάποτε τα σκοτώνουν και με φόλες», όπως λέει ο οργισμένος συγγραφέας του άρθρου.

Αλλά διαβάστε πρώτα το άρθρο του «Βαπτιστή» και τα λέμε μετά:

«Τι σκυλιά, τι άνθρωποι!

Αδέσποτα σκυλιά! Πάντοτε υπήρχαν και πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν. Κάποτε είναι και επικίνδυνα και εστίες μολύνσεως. Προσπαθούν οι ζωόφιλοι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη γύρω απ' την αξία των σκυλιών. Και προβαίνουν σε πάσης φύσεως διαμαρτυρίες.

Αλλοίμονο, αν κάποιος ζωόφιλος πληροφορηθή, ότι κακοποιήθηκε ή, έστω και παραμελήθηκε ένα σκυλί! Το σκυλί έχει δικαίωμα να δαγκώνη, να κοπρίζη, να μεταδίδη μολυσματικές αρρώστιες! Ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να παραμερίση ένα επικίνδυνο σκυλί!

Ας μη σπεύσετε να μας κατηγορήσετε ότι είμαστε σκληροί έναντι των ζώων, που κι αυτά είναι δημιουργήματα του Θεού, καθένα για ειδικό έργο και για ειδική υπηρεσία του ανθρώπου.

Εκείνο, που δεν είναι δυνατόν όχι ο Χριστιανισμός, αλλά και ο άθρησκος Ανθρωπισμός ν' ανεχθή είναι η σκανδαλώδης περιποίησις στα ζώα, η ανισότητα ανάμεσα στον άνθρωπο και στο σκυλί, ως προς τη μέριμνα και φροντίδα.

Δεν είναι δυνατόν να είναι ευαίσθητοι οι ζωόφιλοι για ένα σκυλί που ψώφισε, και να είναι αναίσθητοι για τόσα παιδιά στον πλανήτη μας, που πεθαίνουν απ' την πείνα, για τα χίλια παιδιά, που καθημερινά σφάζονται στην Ελλάδα με τις εκτρώσεις (300.000 κάθε χρόνο!), για τους τόσους πεινασμένους και βασανισμένους ανθρώπους στον πλανήτη μας.

Να γιατί ξενιστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε το θέμα της Εκθέσεως στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις. Δόθηκε στους εξεταζομένους σαν θέμα ένα κείμενο για τα αδέσποτα σκυλιά, που κάποτε τα σκοτώνουν και με "φόλες". Η δε σπουδαιότερη επισήμανσις στο κείμενο προς ανάπτυξι στην Εκθεσι των Πανελλαδικών, ήταν: "Τα σκυλιά δεν διαφέρουν σε τίποτε ως προς την εγκατάλειψι από τον ίδιο τον εγκαταλελειμμένο άνθρωπο"!

* Τι σκυλί, τι άνθρωπος! Ενα και το αυτό κατά την Επιτροπή, που ενέκρινε το θέμα της Εκθέσεως. Το σκυλί, που δεν έχει ψυχή αθάνατη, και λειτουργεί βιολογικά και μόνο, με βάσι τους νόμους των ενστίκτων, είναι "ίσια και όμοια" με τον άνθρωπο, που έχει ψυχή αθάνατη, που αξίζει όσο δεν αξίζει όλο το σύμπαν, που γι' αυτόν ο Θεός έγινε άνθρωπος!

Ενα ζώο ίσια και όμοια με τον ατίμητο άνθρωπο, που έχει πνευματικές δυνάμεις και ανατάσεις, που δεν θα πεθάνη ποτέ!

* Τι σκυλί, τι άνθρωπος! Ο άνθρωπος, ο φυσιολογικός, βλέπει και τα ζώα με φιλικό βλέμμα. Ο διεστραμμένος και ανώμαλος άνθρωπος, νοιάζεται πιο πολύ για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά. Ξοδεύει πιο πολλά για τα σκυλιά, παρά για τα παιδιά!

Σ' αυτή, λοιπόν, την ευαισθητοποίησι θέλησαν να ωθήσουν τους εξεταζομένους μαθητές οι υπεύθυνοι της Εξεταστικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας; Πάντως ούτε οι κυνικοί φιλόσοφοι δεν θα υποστήριζαν την ισοτιμία σκυλιών και ανθρώπων!

Πιθανόν, η διατύπωσις του θέματος της Εκθέσεως ν' αδική εκείνους που ζητούσαν από τους μαθητές τις απόψεις τους γα τα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα παιδιά. Αλλά κι έτσι να 'ναι, πάλι το θέμα των σκυλιών δεν βρίσκεται σε προτεραιότητα στις μέρες μας, όπου η αξία "Ανθρωπος" τόσο πολύ προσβάλλεται και καταπατείται».

* Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1 Το άρθρο αυτό μάς το έστειλε μια κυρία, αναγνώστρια και φίλη της στήλης μας, με την εξής σημείωση: «Το παρόν δημοσίευμα τοποθετήθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας μας, στον Ωρωπό (παραλία Μαρκοπούλου), λίγο μετά την εξόντωση των σκυλιών μας. Δοξάστε τους!». Είναι σαφές ότι, αυτοί που με φόλες ξεπάστρεψαν τα άτυχα σκυλιά που φρόντιζε η φίλη μας, πρέπει να θεωρούν τους ευατούς τους «ανθρώπους του Θεού» -τρομάρα τους. Και πως, μετά την πράξη τους, της πέταξαν και το εν λόγω άρθρο, για να την... επαναφέρουν στον «ίσιο δρόμο».

2 Είναι επίσης σαφές ότι, άτομα σαν τον αρθρογράφο του γελοίου αυτού άρθρου, ζουν στον θλιβερό κόσμο τους, γεμάτοι μίσος για κάθε τι που έχει ζωή, άνθρωπο ή ζώο. Σκοταδιστές, εκτός τόπου και χρόνου, είναι αδύνατον να αντιληφθούν -και το ομολογούν- ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ευαίσθητος απέναντι σ' ένα σκυλί που πέθανε (κι όχι «ψώφισε»....) από φόλα, και, ταυτόχρονα, να 'ναι επίσης ευαίσθητος απέναντι σ' ένα νέο παιδί που βιάστηκε από έναν... άγιο μητροπολίτη.

3 Μέχρι προ μηνός, τέτοιου είδους άρθρα -και τέτοιου είδους έντυπα- προκαλούσαν μόνο το γέλιο σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο. Μετά τα τελευταία σκάνδαλα, όμως, που βγάζουν στο φως την καλά κρυμμένη σαπίλα της Εκκλησίας μας, καλό θα ήταν να εξαφανιστούν, μαζί με τους συγγραφείς και εκδότες τους. Ολοι αυτοί είναι εντελώς ακατάλληλοι και ανίκανοι να κρίνουν τους περίπου 300.000 Ελληνες ζωόφιλους, αν είναι ευαίσθητοι ή όχι. Αντε μπράβο, γιατί πολλά ράμματα έχουμε μαζέψει για τη γούνα τους. Ας κοιτάξουν να μαζέψουν τις πομπές τους, κι ας μας αφήσουν ήσυχους, εμάς και τις ευαισθησίες μας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/02/2005"
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγωςκαλυτερα να μην πω την αποψη μου για τους παπαδες-ολων των θρησκειων-υπαρχουνν και εξαιρεσεις βεβαια.. αλλα λιγες :!: :!:
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν μπορω να το καταλαβω...πιστευω ειναι κ θεμα ανθρωπου.μια φορα μας εκανε αγιασμο ενας παπας και η Χιονα ηταν 3μηνων τοτε και πηδαγε πανω του,γελασε και συνεχισε...
αλλοι στη πλατεια φωναζουν ''ξουυυυυτ''!!!!!! εκει θελω να τους φωναξω με το ονομα ενος μυρικαστικου... :twisted:
Αλλοι ιερεις π ξερω εχουν κ δικα τους σκυλια κ ζουν ...καλα.
Η εκκλησια κανει το λαθος κ λεει οτι ο ανθρωπος ειναι εδω για να εκμεταλευεται τη φυση και οχι οτι ειναι κομματι της και επιρρεαζεται αμεσα απο οτι συμβαινει στο φυσικο περιβαλλον.
Ο Χριστος με γαιδουρι δεν εκανε τις μεταφορες του??? :D
Τα ζωα δεν τον ζεσταιναν στη φατνη???
δλδ τα χρισημοποιουσε απλα???τι ν πω...
Μια χαρα ψυχη εχουν τα ζωα.το μονο ελατωμα τους ειναι το οτι δεν εχουν χρηματα!δεν κανουν δωρεες,δεν αναβουν κερια,δεν κανουν βαφτισεις-γαμους...αρα αχρηστα για την εκκλησια.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
nikos_x said:
Ο Χριστος με γαιδουρι δεν εκανε τις μεταφορες του??? :D
Τα ζωα δεν τον ζεσταιναν στη φατνη???
Και ο Κομφούκιος τα ίδια. Επίσης γεννήθηκε, από παρθένα (όπως και ο Κρίσνα)...
Βγάλτε συμπεράσματα σχετικά με την ιστορική ακρίβεια του κάθε δόγματος.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ρωτησα το θεολογο μου,αν υπαρχει θρησκεια π να μην ταζει μετα θανατον ζωη και να εχει επιβιωσει+να εχει οπαδους....δεν πηρα απαντηση... :wink:

Η εκκλησια αντι να λεει σε εμας τους ''φιλοζωους'' για τα παιδακια π πεινανε καλα θα κανει να πουλησει τα οικοπεδα,και να βγαλει τη πανακριβη στολη λατερνας π φορανε οι παπαδες με τα στεματα των 3 εκατομυριων....ας βοηθησουν και εκεινοι τα παιδακια... :evil: ταπεινωτητα μεσα στα χρυσα και στους πολυτιμους λιθους!
ρε ποιον δουλευουνε???ημαρτον Μεγαλοδυναμε...
 




LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Δηλαδη,ο πατερ παϊσιος με βαση το κειμενο αυτο που εγραψε ενας ασχετος, δεν αγαπουσε τους ανθρωπους που ταιζε τις αγριες αρκουδες,τα ζωα στο δασος,ακομα και τα πουλακια που καθονταν στο χερι του.
Ο Χριστος μας ειπε πως η αγαπη ειναι το πιο δυνατο οργανο της ψυχης μας και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει.Οσο για το κειμενο δεν θα σχολιασω για το πως "την εχουν δει" οι συγχρωνοι χριστιανοι,με το να απομονονουν καταστασεις και να περνουν συγκεκριμενα κομματια απ τις γραφες και να τις χρησιμοποιουν για να εκφρασουν την γνωμη τους και να αλλοιωσουν την θρησκεια.Αν ποτε εχετε αναζητησει βαθια αυτο το θεμα,θα καταληξετε στο συμπερασμα οτι εκτος του οτι ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ειναι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,οι υπολιπες "θρησκειες",περιεχουν παγανιστικο περιεχομενο.Ακομα και οι καθολικοι.



Η εκκλησια αντι να λεει σε εμας τους ''φιλοζωους'' για τα παιδακια π πεινανε καλα θα κανει να πουλησει τα οικοπεδα,και να βγαλει τη πανακριβη στολη λατερνας π φορανε οι παπαδες με τα στεματα των 3 εκατομυριων....ας βοηθησουν και εκεινοι τα παιδακια... Evil or Very Mad ταπεινωτητα μεσα στα χρυσα και στους πολυτιμους λιθους!
ρε ποιον δουλευουνε???ημαρτον Μεγαλοδυναμε...
Επετρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου.Εκτος του οτι δεν μπορεις να κρινεις τα οργανα του Θεου,τους παππαδες,που κατα ενα μεγαλο βαθμο δεν ειναι ετσι οπως θα θελαμε να ειναι,τα χρυσα και οι πολυτιμοι λιθοι οπως λες,αποτελουν εκτος απο τις αποδειξεις τις θρησκειας μας και κατι αλλο σημαντικο.Με ολα αυτα τα χρυσα που βλεπεις να φορανε,τα στολιδια και τα διαμαντια,θελουν να αποδειξουν την μεγαλοπρεπια του Θεου,οχι ομως υλικα οπως πολλοι πιστεουν αλλα πνευματικα.Παρομοιασε ολα αυτα τα κοσμηματα που βλεπεις με την καλοσυνη,την αγαπη,την ευπρεπεια κτλπ του Θεου.

Βεβαια ουτε εμενα μου αρεσει αυτο το θεαμα γιατι αν πας σε μια παλιο ημερολογιτικη εκκλησια οπως σε αυτες του Αγιου Ορους,θα δεις οτι απλα φορανε τα μαυρα ρασα και τιποτα παραπανω.Η συγχρονη εκκλησια ομως περισσοτερο θελει να σε ποροσει και να σου κανει μια πλυση εγκεφαλου προς την κοινωνια και τον χρηστιανισμο.Γι αυτο απ'αυτα που ακουτε μην πιστευετε τιποτα και απ'αυτα που βλεπετε να πιστευετε τα μισα.
Αν θελετε να μαθετε την αληθεια για τον χρηστιανισμο,διαβαστε τα Ιερα βιβλια της θρησκειας μας,τους βιους και τα λεγομενα των αγιων μας και μονο ετσι θα "καταλαβετε" την εννοια και τον λογο υπαρξης του χριστιανισμου στην ζωη των ανθρωπων.Αυτα απο εμενα.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
LaMb0fGod said:
θα καταληξετε στο συμπερασμα οτι εκτος του οτι ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ειναι ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,οι υπολιπες "θρησκειες",περιεχουν παγανιστικο περιεχομενο.Ακομα και οι καθολικοι.
Έχω διαβάσει την Αγία Γραφή, καθώς και ιερά κείμενα άλλων θρησκειών και έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Αν είχα γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία θα ήμουν μουσουλμάνα και θα θεωρούσα τους χριστιανούς "άπιστους". Ένα παράδειγμα δίνω του... συμπεράσματος.

Όσο για τον Πατέρα Παϊσιο συμφωνώ. Ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ. Το ίδιο και ο Πατέρας Πορφύριος που μέχρι και σκορπιούς φρόντιζε.

Edit: Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάζοντας την απάντηση του Lambofgod καθώς και τη δική μου αυθόρμητη απάντηση, διαβλέπω τον κίνδυνο να μετατρέψουμε το τόπικ σε μια μακρά αντιπαράθεση περί ορθής πίστης, θρησκείας ή... απιστίας :p
Ας μην το χαλάσουμε, είναι πολύ καλό !
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τελικα ποια ειναι θεση του σκυλου στον χριστιανισμο ?


και εγω δεν γραφω την αποψη μου για την θρησκεια γιατι θα εκτροχιαστουμε !
 




Maria91

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2008
61
0
Chloe οντως το αρθρο ειναι για γερα νευρα.... Λεει οτι οι ζωοφιλοι λυπουνται οταν πεθαινει (οχι ψοφαει οπως γραφεται, αν απεβιωνε η δικια μου δε θα ελεγα "ψοφησε") ενας σκυλος ενω τοσα παιδια στον πλανητη πεθαινουν.....Αδυνατουν να καταλαβουν οτι οταν αγαπας κ λυπασαι για ενα ον μπορεις να αγαπας κ να λυπασαι κ για τα υπολοιπα! :evil:


Αν κ ειμαι Χριστιανη κ προσπαθω να κανω αυτα που λεει η Α.Γ. μεσα μου δεν μπορω με τιποτα να δεχτω οτι ο σκυλος μου ειναι αψυχος κι οπως ειπα στο αλλο θεμα συνεχως βλεπω οτι εχει συναισθηματα δηλαδη ψυχη

Στην ταξη καναμε αυτη τη συζητηση κ ο Θεολογος ηταν καθετος παρα τις αντιδρασεις κ τα επιχειρηματα μας, τι να πεις; :?
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Έχω διαβάσει την Αγία Γραφή, καθώς και ιερά κείμενα άλλων θρησκειών και έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Αν είχα γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία θα ήμουν μουσουλμάνα και θα θεωρούσα τους χριστιανούς "άπιστους". Ένα παράδειγμα δίνω του... συμπεράσματος.
Τοτε ξεκινα να διαβασεις για τις θρησκειες αναλυτικα και ξεκινα απ το κοραλι.Οταν οι Μαρτυρες του Ιακωβ(Ιαχωβας ειναι λαθος),για να γινουν πιστοι πρεπει να παταξουν τον Χρηστιανισμο,να βρισουν,να φτυσουν χρηστιανικες εικονες και στην νηστεια τους αν ειναι δυνατον να πιουν ή να φαν σαρκα απο χρηστιανο τοτε εγω θα σου πω οτι αν αυτο το βρισκεις σωστο εισαι παραλογη.

ΟΣΕΣ ΜΑ ΟΣΕΣ θρησκειες και αν διαβασεις,θα δεις οτι κατα 90% εμπλεκονται δαιμονες,παραφυσικες δυναμεις,εξοπραγματικα γεγονοτα κτλπ.
Η ουσια του χρηστιανισμου στην ζωη τον ανθρωπων ειναι να σε κανει ΣΩΣΤΟ αλλα και ΠΙΣΤΟ ανρθωπο.Τι εννοω με το σωστος?Δεν προσβαλεις κανεναν,σεβεσαι τον διπλανο σου και προσπαθεις να αποβαλεις του ασχημους λογισμους,ο οποιος απ την στιγμη που αποκτεις ολες τις αισθησεις σου,αμαρτανει χωρις να το καταλαβαινεις.Ειναι μεγαλο το θεμα και δεν θελω να συνεχισω,αλλα η ουσια των θρησκειων βαση του τι ειναι σωστου και τι λαθους(οχι καλου και κακου γιατι εχει διαφορα),ειναι να σε κανουν καλυτερο ανθρωπο.Αν θελεις να καταλαβεις ακριβως τι εννοω,ψαξε στο youtube,google για την ιστορια του "Μικρου Γιωργακη" και θα καταλαβεις τι θελω να πω.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
LaMb0fGod said:
Τοτε ξεκινα να διαβασεις για τις θρησκειες αναλυτικα και ξεκινα απ το κοραλι.Οταν οι Μαρτυρες του Ιακωβ(Ιαχωβας ειναι λαθος),για να γινουν πιστοι πρεπει να παταξουν τον Χρηστιανισμο,να βρισουν,να φτυσουν χρηστιανικες εικονες και στην νηστεια τους αν ειναι δυνατον να πιουν ή να φαν σαρκα απο χρηστιανο τοτε εγω θα σου πω οτι αν αυτο το βρισκεις σωστο εισαι παραλογη.
Παρεκτρέπεσαι. Δεν είπα τίποτα που να σε οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.
Όπως είπα και νωρίτερα, ας προσπαθήσουμε όλοι (και πρώτη εγώ) να μείνουμε ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Συγκρατηθείτε αδελφοί χριστιανοί (και μη).
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
ασε ντενις θα τα πω εγω.

ο χριστιανισμος στη περιπτωση αυτη η ορθοδοξια εδραιωθηκε επι πτωματων και ναι δια της βιας.

αυτα ειναι πραγματα που ο καθενας μπορει να βρει αν διαβασει λιγη βυζαντινη ιστορια.ειναι λογικο λοιπον οι γεροί<<χριστιανοι>>που μονο με το αγιο :lol: βυζαντιο ασχολουνται,να εχουν καποιο προβλημα και ναμην τα βλεπουν αυτα και ακομα σοβαροτερο προβλημα κακιας οταν τα λενε θεοπνευστα.

πρεπει να εχουμε υπ'οψιν μας πως οτιδηποτε θεωρουνταν καλο,ηταν συμβολο θεοτητας (πολλα ειδη ζωων) ,αντιπρωσωπευε καποια δυναμη στην αρχαια ελληνικη θρησκεια η οποια ηταν παγανιστικη,να πρεπει να αντιστραφει ωστε να χαθει σιγα σιγα η παλια πιστη και να επιβληθει η καινουργια.ετσι τα παντα-αφου λιγα απο τον φυσικο κοσμο ειχαν ξεφυγει απο τους πρωτους ελληνες-πηραν αρνητικη σημασια.

σε πολλες θρησκειες και σε καποια διδαγματα καποιων βουδιστων δασκαλων επισης τα ζωα εχουν <<ψυχη ζωσα>> αλλα εχει σημασια; μηπως θα μαθουμε αν πηγε πουθενα οταν πεθανε ο σκυλος μας;

τωρα αυτοι ολοι που μισουν τα παντα πως γινεται να αγαπουν επιλεκτικα τα παιδια της αφρικης δεν ξερω οταν αγαπας αγαπαςδεν ειναι καραμελιτσα που την δινεις οπου θελεις.
ανισορροπια συναισθηματων εχουν και τα εχουν χασει λιγακι.

και να μην επεκταθω στα περι σκοταδισμου του δογματος γιατι θα ξεφυγουμε μεν απο το θεμα,θα χρειαστουμε αλλο ενα dogforum δε.
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Ολα αυτα που λες νικο,δεν εχουν καμια σχεση με την ορθοδοξια που διδαξε ο Ιησους Χριστος,ο μονος σωστος Δασκαλος και Λογος του θεου.Ολα τα υπολοιπα περι Βυζαντιου,σκοταδισμου,παγανισμου(που αν θες τα συζηταμε καπου αλλου,γιατι υπαρχουν και ευαισθητοι ανθρωποι).Δεν υπηρχε χριστιανισμος πριν τον Ιησου,ηταν ολα παγανιστικα και οσο για αυτους που πιστευαν στην δυναμη των ζωων,των φυτων ακομα και στο δωδεκαθεο απλα δεν ηξερα πως να εξιγησουν καποια ερωτηματα και προβληματισμους και τα παρομοιαζαν με το πως πιστευαν αυτοι οτι ειναι σωστο.Οπως ειπες ειναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
Οσο για τους Μαρτυρες του Ιακωβ,καποιοι το κανουν ακομα.Εχω φιλο ο οποιος καταγεται απο τετοια οικογενεια και μου εχει πει πολλα απιστευτα γεγονοτα.
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τωρα το καταποσο ισχυαν δεν ισχυαν και το κατα ποσο ο χριστος δεν ηταν απλα φιλοσοφος ας τα αφησουμε.

εχω χιλαδες ωρες συζητησεων για τα παραπανω θεματα και τα εχω βαρεθει.
η θρησκεια ειναι προσωπικο (ενος ατομου) θεμα και δεν θεωρω οτι εγω εχω το δικαιωμα να σε προσυλητισω στα δικα μου πιστευω.οσοι ανθρωποι τοσες θρησκειες

θρησκεια παντως δεν ειναι το εμεις ειμαστε καλυτεροι απο αυτους γιατι αυτοι ειναι-ηταν ετσι και εμεις ειμαστε αλλιως γιατι δεν ειμαστε ετσι
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τον γέροντα Παϊσιο που αναφέρθηκε προηγουμένως:
"Ξεκινούν πολλοί να παντρευτούν, χωρίς να σκεφθούν ότι πρέπει να έχουν και ως σκοπό να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν χριστιανικά. Δεν θέλουν πολλά παιδιά, για να μην έχουν σκοτούρες, και έχουν στα διαμερίσματα σκυλιά, γατιά... Στην Αυστραλία έχουν γηροκομείο για σκύλους, για γάτες..., ακόμη και νεκροταφείο για τα ζώα! Οί άνθρωποι, έτσι όπως πάνε, θα μεγαλώνουν ποντίκια και θα τα κάνουν κονσέρβες, για να ταΐζουν τα γατιά• θα μεγαλώνουν λαγούς και κουνέλια και θα τα κάνουν κονσέρβες, για να ταΐζουν τα σκυλιά, και άλλοι άνθρωποι θα πεθαίνουν από την πείνα! Και βλέπεις, άμα σκοτώσει κανείς ένα σκυλί, μπορεί να πλήρωση περισσότερα απ' όσα αν σκότωνε έναν άνθρωπο. Εξαρτάται φυσικά και από το τίνος θα είναι το σκυλί... Που φθάσαμε!... Ό άνθρωπος στην εποχή μας αξίζει λιγότερο και από ένα σκυλί!"

Το βρήκα εδώ: http://www.rel.gr/index.php?rpage=paisios&rpage2=showkeimeno.php&link_id=14