Χριστιανισμός και σκύλος


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
LaMb0fGod said:
Τοτε ξεκινα να διαβασεις για τις θρησκειες αναλυτικα και ξεκινα απ το κοραλι. /quote]
Ποιο ει ναι το κοραλι? Κορανι εννοεις? Ωρε επηρεαστηκαμε απιο το σαμερ ιν γκρις μου φαινεται!! Δε μιλαμε για την πλαζ λεω εγω αντι για παπαδες.
. Ενα εχω να πω.. ολες οι μεγαλες θρησκειες εχουν καλες βασεις. Ζω σε ενα μερος με φιλου ινδους τουρκους γερμανους κινεζους γαλλους αμερικανους ιταλους βουλγαρους σκοπιανους (και δε θελω καμια εθνικιστικη κορωνα) ρωσους κροατες ισπονους μεξικανους κλπ και αυτο που εχω να πω ειναι οτι εν γενει ολες οι θρησκειες αγαπανε ολους τους ανθρωπους -στη θεωρια- και εχουν και κανα δυο αγια ζωα και γενικα αγαπανε τα πλασματα του θεου(κανα δυο ζωακια ειναι ατυχα σε αυτο βλ. φιδι γουρουνι κλπ).. με οσους φιλους μου αλλοθρησκους εχουμε μιλησει για αυτο το θεμα παντα το συμπερασμα ειναι οτι τα παντα ειναι θεμα ανθρωπων και παπαδων για το πως θα μεταφραστουν. Οι φανατιοσμενοι -που σε ολες τις θρησκειες ειναι οι περοσσοτεροι- μισουν οτι δεν ειναι σαν αυτους.. σκυλια,γατια,αλλοθρησκους,μη φανατισμενους ομοθρησκους, αθεους,αθρησκους,γκει, γυναικες, κλπ κλπ.. Τα αντερα ταγαπανε μονο!! Οποτε ας τους αφησουμε να αγαπανε τα αντερακια τους και οι υπολοιποι ας ζησουμε αρμονικα και αγαπημενα!! Λεω τωρα..
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οκ,εαν πρεπει να πληρωσει καποιος τη νυφη,στο εκτος -καραεκτος ομολογω αυτη τη φορα θεμα,να την πληρωσω εγω γραφοντας για το δωδεκαθεο? *agapoylas*

:lol: :lol: :lol:
 




LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
θρησκεια παντως δεν ειναι το εμεις ειμαστε καλυτεροι απο αυτους γιατι αυτοι ειναι-ηταν ετσι και εμεις ειμαστε αλλιως γιατι δεν ειμαστε ετσι
Εγω θα σε ρωτησω το εξης:
Ο χριστιανισμος σε κανει καλυτερο ανθρωπο?Αν οχι γιατι?
Ο χριστιανισμος σου προκαλει εμφυτο μισος?Αν ναι γιατι?

Ποιο ει ναι το κοραλι? Κορανι εννοεις? Ωρε επηρεαστηκαμε απιο το σαμερ ιν γκρις μου φαινεται!! Δε μιλαμε για την πλαζ λεω εγω αντι για παπαδες.
Συγνωμη κυρια μου που καναμε ορθογραφικο λαθος,δεν θα ξανα επαναληφθει.

αυτο που εχω να πω ειναι οτι εν γενει ολες οι θρησκειες αγαπανε ολους τους ανθρωπους -στη θεωρια- και εχουν και κανα δυο αγια ζωα και γενικα αγαπανε τα πλασματα του θεου
Αυτο ειναι λαθος.Υπαρχουν θρησκειες που σου γενουν μισος για της υπολοιπες θρησκειες οποτε και για του ανθρωπους που πιστεουν στην θρησκεια αυτη.


Οσο για τον πατερ παϊσιο,ηθελε να επισημανει οτι ο ανθρωπος αντι να κοιταξει λιγο τον εαυτο του,να γινει καλυτερος,να μετανοησει,να κοιταξει να αγαπησει τον συναθρωπο του(ο οποιος εχει προτεραιοτητα των ζωων),ασχολειτε συνεχως με τα ζωα και ξεχνα οτι ειναι ανθρωπος.Αυτο ειναι το παραδειγμα που σας ειπα οτι καποιοι χρησιμοιουν μεμονομενα κομματια σε απο γραφες ή κειμενα που εχουν γραψει απο ανθρωπους της εκκλησιας για καποιο σκοπο(κυριως κακο σκοπο.Chloe εννοειτε πως αυτο δεν πηγαινει σε εσενα).
Εχω διαβασει 3 βιβλια του πατερ παϊσιου και εξηγει πολλες φορες το τι θελει να πει γιατι ορισμενοι αναγνωστες δεν εχουν το πνευματικο επιπεδο να καταλαβουν καποια λεγομενα δικα του,αλλα και της εκκλησιας.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Νικος said:
ναι αλλα ο παισιος αγαπουσε και τα ζωακια αλλο θελει να πει
Δε λέω όχι!!! Είναι γνωστό αυτό άλλωστε.
Επίσης είχε πει:"Ο δικός μου ο γιατρός είναι στη Δράμα και είναι κτηνίατρος."
Καταπληκτικός!
 




LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Το ξερω φιλε Νικο και εκτος του οτι δεν τελειωνει ΠΟΤΕ,δεν μπορεις να εκφραστεις σωστα και με ανεση(τουλαχιστον εγω) μεσω του ποστ.Οποτε καλυτερα ας τελειωνει εδω.
Οπως και εσυ,εχω κανει αυτη την κουβεντα για αμετρητες ωρες,νυχτες ολοκληρες,απλα τα συμπερασματα εχουν να κανουν με τα πιστευω ενος ανθρωπου.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
LaMb0fGod said:
Συγνωμη κυρια μου που καναμε ορθογραφικο λαθος,δεν θα ξανα επαναληφθει.
Να επαναληφθει να επαναληφθει!! Προτιμω να μιλαω για το κοραλι απο το κορανι!!!

LaMb0fGod said:
Αυτο ειναι λαθος.Υπαρχουν θρησκειες που σου γενουν μισος για της υπολοιπες θρησκειες οποτε και για του ανθρωπους που πιστεουν στην θρησκεια αυτη.
Εγω λεω για τις μεγαλες θρησκειες.. επειδη εχω φιλους απο ολες.. και δεν ειναι φανατικοι.. οσοι πιστευουν..και ολοι λενε το ιδιο οτι το μισος γενιεται απο παπαδες και οχι απο τα κειμενα..
και αν αγαπας η μισεις ανθρωπους η σκυλια ειναι θεμα φανατισμου και χαρακτηρα.. οχι θρησκειας.. και στο λεω εγω που ειμαι αθεη.. αγνωστικιστης αν θες και θα ειχα καθε λογω να κραζω τις θρησκειες.. αλλα συνηθως για τα μιση δε φταινε οι εκκλησιες αλλα οι εκπροσωποι τους.
Τωρα δωδεκαθειστες δεν ξερω αλλα για αυτο το θεμα θα αφησω τη συμφορουμιτισα γαλαζια να μιλησει!! :wink: :wink: :wink: :D
 




Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ψάχνοντας βρήκα κι αυτό.
http://www.impantokratoros.gr/agioi_zoa.el.aspx
Γενικά αναλύει διεξοδικά τα περί ζώων στις Γραφές και τους βίους Αγίων. Παραθέτω το απόσπασμα περί σύγχρονης ζωοφιλίας:

"Στη σύγχρονη, δυτικού τύπου, αστική κοινωνία μας, όπου ο άνθρωπος έχει ξεκοπεί από το φυσικό του περιβάλλον, έχει διαταραχθεί και η σχέση ανθρώπων - ζώων. Φαινόμενα υπέρμετρης ζωοφιλίας - όπως υιοθεσίας, νοσοκομειακής περίθαλψης, το να κληροδοτούνται και να ενταφιάζονται επισήμως νεκρά ζώα - αποτελούν, εκτροπές της ομαλής σχέσης ανθρώπου - ζώων. Όλα αυτά είναι προφανώς αποτελέσματα της μοναξιάς του σύγχρονου ανθρώπου. Μήπως όμως δημιουργείται ένα ηθικό πρόβλημα για την προτεραιότητα στοργής; Σε ποιόν θα πρέπει να προηγείται η εκδήλωση της αγάπης; Προς τον άνθρωπο η προς τα ζώα; Μήπως κάποιες ακραίες μορφές εκδήλωσης ζωοφιλίας (‘το ζώο έχει ψυχή') μας πάνε πολύ πίσω σε μορφές ζωολατρείας; λατρεία σκυλιών, πουλιών, κροκοδείλων κ.λ.π. της αρχαίας Αιγύπτου.
Όταν ο γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί για τη σχέση ανθρώπου - ζώων η απάντησή του, παρά τη γνωστή αγάπη του για τα ζώα, ήταν ότι η αγάπη του ανθρώπου πρέπει πρώτα να εξαντλείται για τον άνθρωπο και όταν περισσεύει να πηγαίνει και προς τα ζώα. Εξάλλου, ενώ υπάρχει η δυτικόφερτη, πολλές φορές αρρωστημένης μορφής ζωοφιλία, βλέπουμε παράλληλα και μια άλλη, δυτικής επίσης προέλευσης, εκδήλωση προς το περιβάλλον και τα ζώα. Στη συνεχιζόμενη, επί των ημερών μας σύγκρουση στη Σερβία, πέρα από την υποκριτική αδιαφορία των Δυτικών για την ανθρώπινη ζωή, γινόμαστε μάρτυρες και της κυνικής των αδιαφορίας για το φυσικό περιβάλλον με την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας των βομβαρδιζόμενων περιοχών. Διαπιστώθηκε ότι από τις βομβαρδιζόμενες περιοχές αποδήμησαν ομαδικά τα ελάφια και τα άγρια πουλιά γιατί, ίσως, διαισθάνθηκαν ότι η επέμβαση έγινε για ειρηνικούς σκοπούς..."

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο χριστιανισμός ελάχιστη σχέση έχει με το σκύλο, γιατί ο σκύλος δε δίνει γάλα, κρέας, μαλλί, δεν επικοινωνεί μαζί μας χάρη σε θαύμα (όπως π.χ μια αρκούδα που ΔΕΝ θα σε φάει), δεν έχει κανένα εν ολίγοις θεολογικό ενδιαφέρον. Συγκαταλέγεται απλώς στα υπόλοιπα "θηρία".
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Σημασια εχει και ο τροπος με τον οποιο επιτυγχανουν καποιες τελετες,τον τροπο που εκφραζουν την λατρεια και αγαπη τους προς την Θεοτητα και θρησκειας τους,αλλα αυτα ειναι μεγαλη ιστορια και καλυτερα ας μην το τραβηξουμε αλλο.

Γαλαζια εισαι υπερ του δωδεκαθεου ή για πλακα το ειπες?
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Όταν ο γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί για τη σχέση ανθρώπου - ζώων η απάντησή του, παρά τη γνωστή αγάπη του για τα ζώα, ήταν ότι η αγάπη του ανθρώπου πρέπει πρώτα να εξαντλείται για τον άνθρωπο και όταν περισσεύει να πηγαίνει και προς τα ζώα
Αυτη ειναι και η απαντηση μου γι αυτο το θεμα.Βεβαια αυτο που λεει ο πατερ παϊσιος για να το κατορθωσει καποιος,πρεπει να ειναι και σωστος χριστιανος.
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Γιατι αν εισαι σωστος βουδιστης δεν μπορεις? Εγω δηλαδη που δε θεωρω εαυτον Χριστιανη.. δεν μπορω να αγαπησω ανθρωπους και ζωα? Στο πηγαδι κατουρησαμε οι υπολοιποι μη σωστοι χριστιανοι? Ο καθενας μπορει να εχει τα πιστευω του αλλα παρακαλω να λειπουν οι γενικευσεις!!! :D :D :D
 


Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
lamb of god διαβασε πως ο χριστιανισμος γενναει μισος

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
εκεινοι που υποστηριζουν και λεγουν οτι δημιουργημα ειναι καθε φυσικη ισχυς και ενεργεια της τρισποστατης θεοτητας και ως δημιουργημα παντως και αυτην τη θεια υπαρξη αναγκαζοται να δοξαζουν διοτι κατα τους αγιους δημιουργημα ειναι η πραξη και δημιουργημα υποστηριζουν οτι ειναι φυσικον
αδημιουργητη,αδημιουργητη χαρακτηριζεται η υπαρξη και για αυτον το λογο κινυνευουν να περιπεσουν εις παντλη αθεια και στην εληνικη μυθολογια και στην λατρεια των δημιουργηματων.

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που ενεργουν ετσι ωστε να προξενησουν κακο στην καθαρη και αμεμπτη πιστη των χριστιανων
τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που δεν ομολογουν συμφωνα με τους αγιους τις θεοπνευστες θεολογιες και το ευσεβες φρονημα της εκκλησιας και οτι αδημιουργητη ειναι καθε φυσικη δυναμη και ενεργεια της τρισυποστατης θεοτητας

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που δεχονται την ελληνικη παιδεια και οχι μονο αλλα και που λαμβανουν αγωγη και διδασκαλια αλλα και τις αχρηστες αυτων δοξασιες που τις ακολουθουν και που ως αληθινες τις πιστευουν και που επιμενουν ενοχλητικα να τις θεωρουν ως βεβαιες και αληθινες ωστε ποτε μυστικα και ποτε φανερα να τις εισηγουνται και να τις διδασκουν χωρις ντροπη

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που μετασχηματιζουν και τροποποιουν τα μαζι με τα αλλα μυθικα πλασματα το δικο μας λογισμα και που δεχονται ως αληθεις τις πλατωνικες ιδεες και ισχυριζονται και λεγουν οτι η υλη μονη της δημιουργηθηκε και μονη της σχηματιστηκε και οτι απο την ανυπαρξια εις την υπαρξη δημιουργηθηκαν τα παντα προσβαλλοντας ετσι εξουσιαστικα και δεσποτικα του δημιουργου καθε αρχη και τελος

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που αποδεχονται και μεταδιδουν οτι γνωριζουν στους αλλους για τον ανωφελη και αχρηστον ελληνικον λογον δηλαδη οτι προυπαρχει η ψυχη και οτι οχι απο την ανυπαρξια τα παντα εγιναν και δημιουργηθηκαν και οτι ειναι το τελος της κολασης ή η αποκατασταση μετα την δημιουργια και των ανθρωπινων πραγματων και οτι με τετοιους λογους αναιρειται η βασιλεια των ουρανων και οτι κανοντας καποιον να αλλαξει γνωμη για την οποιαν ο χριστος και θεος ημων ο ιδιος εδειδαξε και παρεδωσε και οτι δια της ολης της παλαιας και καινης διαθηκης παρελαβαμε,δηλαδη οτι και η κολαση ειναι ατελειωτη και η βασιλεια αιωνια και οτι με αυτους τους λογους απελευθερωνουν τους εαυτους τους και για τους αλλους γινονται αιτιοι αιωνιας καταδικης.

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που επαγγελονται και υποσχονται τα ασεβη ή που αναφερονται στην ανθρωπινη ψυχη στον ουρανο,στην γη και στα αλλα δημιουργηματα που με περισση αναιδεια και με περισσοτερη ασεβεια διακυρυσουν αναμεσα στους ευσεβεις της ορθοδοξης και καθολοικης εκκλησιας

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που προτιμουν την ηλιθια και ανοητη εθνικη και ονομαζομενη σοφια των φιλοσοφων και αυτων που τους ακολουθουν δηλαδη για τις μετεμψυχωσεις των ανθρωπινων ψυχων που με αυτη καταστρεφουν και αφανιζουν οτι δεν εχει λογικη και υπαρξη και που εξακολουθουν να αποδεχονται την ανυπαρξια και ως και τουτου παραβαινουν και ακυρωνουν την ανασταση και κατα την τελευταια κρισην την ανταμοιβη των πραξεων της ζωης

τρεις φορες καταραμενοι να ειναι
αυτοι που ισχυριζονται και λεγουν ουι οι ελληνες σοφοι ηταν οι πρωτοι δαφωνουντες και αναθεματισθησαν συμφωνα με τις επτα και αγιες και καθολικες συνοδους απο ολους τους ορθοδοξους ακτινοβολουντες πατερες ως ξενοι και αναρμοστοι για ολοκληρη την εκκλησια για την απατηλη και ακαθαρτη τη νοθευμενη και μολυσμενη (δοξασια τους)
(που οι ορθοδοξοι πατερες) με την υπεροχη των επιχειρηματων τους που ειναι κατα πολυ δυνατοτεροι και ανωτεροι (κατεριψαν) και εδω και εν τη μελλουσα κριση και στους ευσεβεις και ορθοδοξους ανθρωπους εκτος και αν αμαρτησαν απο ανθρωπινη νοσο ή αγνοια

αυτη ειναι η θρησκεια της αγαπης που μαλιστα τους αρεσε τοσο πολυ η καταρα τους που ειπαν να την κανουν γιορτη της θρησκειας τους
__________________
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά να θυμίσω πως το θεμα είναι «Χριστιανισμός και σκύλος»!
Δεν είναι ούτε «Η γνώμη σας για το παπαδαριό», ούτε «Η γνώμη σας για την ορθοδοξία», ούτε «Η γνώμη σας για το δωδεκάθεο»!
Θα παρακαλέσω η επόμενη δημοσίευση να είναι εντός θέματος. Οποιαδήποτε εκτός θέματος δημοσίευση θα διαγράφει χωρίς προειδοποίηση.

Ευχαριστώ.
 




LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Αυτο νομιζω δεν μπορουμε να το ξερουμε οπως και αν εχουν ψυχη οι σκυλοι μας.Γιατι εμεις μπορει να πιστεουμε-υποθετουμε αλλα στην πραγματικοτητα δεν μπορουμε να αποδειξουμε τιποτα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:? :? :?

Τι σχέση έχει αυτό με το θεμα που συζητάμε?

Ξαναθυμίζω την αρχική μου δημοσίευση:

ROTTIE said:
Με αφορμή την δημοσίευση της Chloe και της Maria91, ανοίγω ένα νέο θεμα για να συζητήσουμε πως αντιμετωπίζει η εκκλησία τους σκύλους.
Τι γνωρίζετε σχετικά με το θεμα? Υπάρχουν αναφορές στα ιερά βιβλία της εκκλησίας για τα σκυλιά? Πως αντιμετωπίζονται από το χριστιανισμό?

Διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με την ιστορία του Bloodhound. Οι ιστορικές του ρίζες βρίσκονται στα δάση των Αρδενων στο Βέλγιο και η αρχική τους ονομασία ήταν "σκύλοι του Αγίου Ουμβερτου" διότι οι μονάχοι του μοναστηριού του Αγίου Ουμβερτου τελειοποίησαν την φυλή με επιλεκτική εκτροφή.

Έχετε ακούσει /διαβάσει κάτι παρόμοιο?
 


xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Τελικα το θεμα μας ποιο ειναι? Αν τα σκυλια εχουν ψυχη? Γιατι ξερουμε αν εχουν οι ανθρωποι? Τι ειναι ψυχη? Να σκεφτεσαι λογικα να αγαπας να δημιουργεις. Η επιστημη εχει αποδειξει πως και αλλα ζωα ειναι ικανα για σκεψη και δημιουργια..
Αρα τι ειναι? Αν θα πανε στον παραδεισο .. γιατι εχει παει κανεις στον παραδεισο και εχει γυρισει να μας πει πως ειναι? Αν ξερετε κανεναν στειλτε το τελεφωνο του με π.μ!!!
Ειναι εσωτερικα πιστευω του καθενος..
Αν τωρα μιλαμε για τη θεση του σκυλου στις γραφες.. οχι ολων των θρησκειων αλλα του χριστιανισμου..
ποιου ?της ορθοδοξιας? των ευαγγγελιστων? αγγλικανικης? καθολικων?Να ξερω μη βγω και εκτος θεματος
:) :) :)
το μονο που ξερω ειναι οτι στην παλαια διαθηκη νομιζω ο θεος αφου εφτιαξε των κοσμο και τον ανθρωπο (η αφου τον εδιωξε απο τον παραδεισο δε θυμαμαι) του ειπε να σεβεται τα ζωα και τον κοσμο γιατι ζει μεσα σε αυτα. Αυτα.. τωρα το πως φερεται το παπαδαριο στα ζωα ειναι αλλο θεμα και εξαρταται απο τον παπα και απο το αν ειναι καλος ανθρωπος η οχι.. δε φανταζομαι να υπαρχει γενικος κανονισμος..
 


Maria91

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2008
61
0
xritaki said:
τωρα το πως φερεται το παπαδαριο στα ζωα ειναι αλλο θεμα και εξαρταται απο τον παπα και απο το αν ειναι καλος ανθρωπος η οχι.. δε φανταζομαι να υπαρχει γενικος κανονισμος..
Μπορει, αλλα σε ενα χριστιανικο βιβλιο ελεγε οτι οταν δινεις υπερβολικη αγαπη στα ζωα, φευγει η χαρη του Θεου.....Εμεινα οταν το διαβασα! :?