BARF συνοπτικά για αρχάριους.




io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Να ρωτησω κατι.
Γιαουρτι ποσο και ποσο συχνα μπορουμε να δινουμε στα σκυλια μας? Υποψην οτι μιλαμε για σκυλο 17,5 και 21 κιλα περιπου.
Γιατι σκεφτομουν να τους δινω ενα γευμα την εβδομαδα γιαουρτι με λαχανικα και φρουτα και ενω για τα υπολοιπα βρηκα πανω κατω τις δοσολογιες για το γιαουρτι εχω μπερδευτει.
 






vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Σκετο γιαουρτι με λαχανικα μαλλον δεν θα εδινα!
Εμενα κανουν διαρροια- σε αντιθεση με το κεφιρ!!!
Εμένα το σηκώνουν μια χαρά - πιστεύω εξαρτάται κι από το σκύλο.

Εγώ δίνω συνήθως σε 1 ή 2 από τα 14 γεύματα τη βδομάδα - προτιμάω κατσικίσιο γιαούρτι ή αιγοπρόβειο ή cottage cheese αντ΄αυτών.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
...8.- Τα ωμά αυγά διότι περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται αβιδίνη. Η αβιδίνη μειώνει την απορρόφηση της βιοτίνης (βιταμίνης του συμπλέγματος Β) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα του δέρματος και τριχώματος. Τα ωμά αυγά επίσης μπορεί να είναι αιτία προσβολής της γάτας από σαλμονέλα.....

πηγή
ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

Ποιά είναι η γνώμη σας.
Προσωπικά έχουμε δώσει ωμό.Μου είχαν πει για την αβιδίνη και έκτοτε δεν ξαναέδωσα.
δες αυτό και

Βιοτίνη και τρίχωμα…
 


kimotsuk

New Member
13 Ιουνίου 2012
1
0
Γειά κι από μένα!είμαι κάτοχος ενός αξιολάτρευτου french bulldog εν ονοματι saya.είναι μόλις 1 έτους και το διάστημα που είναι στη κατοχή μου (2 μήνες) της έχω αλλάξει 2-3 τροφές και εχω καταλήξει στη royal canine για french bulldog.Σκεφτόμουν αρκετές μέρες να μπω στο internet και να ψαχτώ για καλύτερες και πιο οικονομικές τροφές μέχρι που μπήκα στο forum το συγκεκριμένο και συνάντησα και για πρώτη φορα τον όρο BARF.Καταρχάς συγχαρητήρια σε όλους για το χρόνο που αφιερώνετε για τη σωστή πληροφόρηση στο θέμα της διατροφής των "μικρών" μας!Όσον αφορά τη διατροφή τώρα...θα έχει κανένα πρόβλημα η μικρή αν περάσω ολα τα είδη κρέατος που αναφέρατε σε μία μηχανή του κιμά και έπειτα τα συσκευάσω σε μερίδες και τα βάλω κατάψυξη?Σχετικά με τα μεγάλα κόκκαλα και τα κεφαλάκια...να της τα δινω ωμά ή καλύτερα βραστά για να μη χαλάσουν κιόλας αν δε τα φάει την ίδια μερα?και κάτι ακόμα...είναι 11 κιλά και της δίνω το πολύ 150 γρ τροφής την ημέρα. με τη BARF πόση τροφή να της δίνω?ευχαριστώ πολύ!
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Σε κάθε περίπτωση η πρόληψη είναι καλύτερη και προτιμότερη απο κάθε άποψη , απο την αντιμετώπιση .
 


Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
220-330 γραμμαρια ξεκινα με 275 και δες στην πορεια

κοκκαλα ωμα να δινεις αλλιως χανεις το πλεονεκτημα του καθαρισμου των δοντιων

Το να τα κανεις κιμα τα κρεατα εμενα μου φαινεται ποιο δυσκολο
 


stelladeli

Member
13 Ιουνίου 2012
6
0
Νεος Βουτζας
Γεια σας! Ειμαι καινουργια στο forum. Ηθελα απο περσι να αρχισω στον Φρανκι BARF, αλλα με εφαγαν οι πανελληνιες και οι διαφωνιες με τους γονεις μου. Τωρα ομως που μπορω και εχω χρονο να παρω την κατασταση στα χερια μου, ειμαι αποφασισμενη να το κανω. Αλλα νιωθω λιγο χαμενη, αφου εχω διαβασει αρκετα, τα οποια ομως δεν ειναι παντα ακριβη και με αφηνουν με αποριες.

Το σκυλι μου το ταιζα παντα μια φορα την ημερα. Αν γυρισω σε BARF πρεπει να το ταιζω δυο φορες με την ποσοτητα που χρειαζεται καθημερινα ή κατευθειαν ενα γευμα?

Επισης, τις μεριδες φαγητου που θα φτιαχνω για τα επομενα γευματα τις βδομαδας τα διατηρω στην καταψυξη ή στο ψυγειο? Τα πολτοποιημενα λαχανικα και φρουτα μπορουν και αυτα να διατηρουνται στην καταψυξη ή στο ψυγειο ή θα ηταν καλυτερο καθε μερα να φτιαχνω φρεσκα?

Στο πρωτο γευμα που θα αρχισω BARF να εχω καθαρο κρεας μονο/καθαρο κρεας και πολτοποιημενα λαχανικα/κρεας και κοκκαλα και λαχανικα?

Οταν παω να ψωνισω στο χασαπη/Βαρβακειο να αναφερω πως ειναι για σκυλι ή να μην το αναφερω καθολου?

Ευχαριστω εκ των προτερων.
 


STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Αφου εδινες ενα γευμα συνεχισε το ετσι κ δες πως θα του κατσει.Αν και το γιαουρτι, τα φρουτα, τυχον δημητριακα προτιμω να τα δινω ξεχωριστα.Σαν σνακ απογευματινο πχ.

Τις μεριδες διατηρησε τες στην καταψυξη και να αποψυχεις την ποσοτητα της μερας στο ψυγειο και καλυτερα οχι εξω η στο μικροκυματων.
Τα φρουτολαχανικα η αληθεια ειναι πως αν μπορεις να τα φρεσκοκοβεις κανεις οτι καλυτερο αλλιως και αυτα σε πολυπαγκ στο ψυγειο και φτιαχνεις πχ ανα 4 μερες.

Κανε μια σταδιακη αλλαγη απο προηγουμενη τροφη σε barf Θα ελεγα ειτε προσθετοντας στο ενα γευμα του κρεας για αρχη, κρεας με κοκαλο μετα και οταν τα δεχτει αυτα καλα βαλε κ λαχανικα-φρουτα. Ειτε η δευτερη επιλογη ειναι να κανεις 2 γευματα εκ των οποιον το ενα barf.Βλεπεις πως τρωει και προσαρμοζεσαι αναλογα.

Μη πεις στον χασαπη πως ειναι για σκυλι καλυτερα! μπορει να θελει να ξεσαβουριασει κ να σου δωσει οτι να ναι!

Καλο ξεκινημα! Μην αχωνεσαι το καθε σκυλακι θελει τη δικη του συνταγη, διαβασε αρκετα και στο τελος δε θα χρειαζεται πχ ουτε να ζυγιζεις ουτε να υπολογιζεις ακριβως.
 




STARMILLLY

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
294
11
Πατρα
Οι γονεις σου τι θεμα ειχαν με την Barf? Kαι εγω εκανα αμαν για να τους πισω πως τα σκυλια μας δε θα μας δαγκωσουν επειδη τρωνε ωμα και δεν θα κολλησουμε σαλμονελα οικογενειακως...

Στο μονο που εχουν δικιο κ ακομα κανω αγωνα να περιορισω την μικρη ειναι πως με την Βarf δεν τρωει σε μπολ αν δεν ειναι πολτος το μειγμα, παρα παιρνει τον κρεας κ το κανει βολτες στο μπαλκονι και μερικες φορες οταν δεν ειμαι εκει το φερνει και μεσα. Και εγω μετα τρεχω με τη σφουγγαριστρα απο οπου περασε...Crate που θελει...
 




vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ όμως!
Το μέλος biggbilly μου έδωσε τις ποσότητες που χρειάζομαι για τον μεγάλο μου (ευχαριστώ και δημόσια),ως εδω όλα καλά, εγώ σήμερα πάω να πάρω κρέατα και φρουτολαχανικά για να ξεκινήσω, για την ακρίβεια ο μονος λόγος που δεν έχω φύγει ακόμα είναι γιατι δεν ξέρω που παν τα 4:rolleyes:.
Απο την ξηρά του έχει μείνει ένα γεύμα άρα barf ξεκινάμε απο σήμερα. Χρονος για κατάψυξη δεν υπάρχει λοιπον, οπότε θα τα πάρω κατεψυγμένα και απο super market( δυστυχως αυτο το μήνα δε μπορώ με τίποτα να κατέβω στο κέντρο), θα πρέπει να κοιτάξω να είναι ενα χ διάστημα κατεψυγμένο το κρέας, ποιο διάστημα είναι αυτο για το κοτόπουλο, τη μοσχαρίσια καρδιά,το μοσχαρίσιο συκώτι, τα ψάρια(γαυρο/μαριδα δίνω με το κοκαλο;; ) ;
είδα που γράφατε για αυγά, τα αυγά πως τα βάζω μέσα στο πρόγραμμά του;
για αρχή θα του βαζω μονο μαρούλι απο φρουτολαχανικά και θα προσθέτω σταδιακά,του δίνω ολόκληρα φύλλα; το κόβω;
Να ξεκινήσω με ένα κρέας σήμερα και ένα αύριο ή να δώσω το ίδιο για ένα διάστημα και μετά να του κάνω εναλλαγές;

συγγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις*sick*

edit: τα πλατάρια ποσο καιρο θέλουν να είναι στην ψύξη και αν δε βρω με τι να τα αντικασταστήσω;;
 
Last edited:


stelladeli

Member
13 Ιουνίου 2012
6
0
Νεος Βουτζας
Οι γονεις σου τι θεμα ειχαν με την Barf? Kαι εγω εκανα αμαν για να τους πισω πως τα σκυλια μας δε θα μας δαγκωσουν επειδη τρωνε ωμα και δεν θα κολλησουμε σαλμονελα οικογενειακως...

Στο μονο που εχουν δικιο κ ακομα κανω αγωνα να περιορισω την μικρη ειναι πως με την Βarf δεν τρωει σε μπολ αν δεν ειναι πολτος το μειγμα, παρα παιρνει τον κρεας κ το κανει βολτες στο μπαλκονι και μερικες φορες οταν δεν ειμαι εκει το φερνει και μεσα. Και εγω μετα τρεχω με τη σφουγγαριστρα απο οπου περασε...Crate που θελει...
Χαχα!!!Ακριβως η ιδια κατασταση ειναι και εδω!! "Θα μας φαει" λεει η μανα μου, "θα αρρωστησουμε, ειναι επικινδυνο" λεει ο πατερας μου... ασε,βασανο η ολη κατασταση. Και δε βοηθα καθολου το γεγονος οτι δεν μπορω να βρω γνωστο κτηνιατρο-επιστημονα-καποιον εξειδικευμενο που να υποστηριζει BARF για να πεισω τους γονεις μου! "Εγινες γιατρος εσυ", μου λενε, "και ξερεις!"

Μια φορα-δυο φορες περσι του ειχα δωσει κοκκαλα ωμα (χωρις πολυ ψαχνο) και ειχε την ιδια συμπεριφορα. Το κοκκαλο στο στομα και πηγε να καθησει οπου τον βολευει!!!Τη μια στον κηπο, την αλλη στο μπαλκονι. Και μετα επλενα...Οντως πρεπει να το ρυθμισω αυτο.
 


cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Παιδιά θα πάω στο κρεοπωλείο σε λίγο, μήπως μπορείτε να μου πείτε τι κόκκαλο να πάρω στο Κορασόνι?Θέλω ένα έτσι μεγαλούτσικο να μπορεί να το φάει όμως να της καθαρίσουν και τα δοντάκια!
 




cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ευχαριστώ πολύ!!!Θα μου τα φέρει την Τρίτη ο κρεοπώλης μου γιατί σήμερα ότι είχε του τα πήρε κάποιος άλλος..Ποιον έχω γείτοναα????????:rolleyes::p